![]() |
#301 |
Raczkowanie
|
Dot.: Skuteczne odchudzanie - od 15.08 start!
No ma, łyżeczka w jednej porcji... No dobra dokończę tylko to opakowanie i przerzucę się na coś innego
![]() ![]()
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
ale jestem śpiąca
![]() ![]() ![]() za tydzień się zważę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 | |
Zakorzenienie
|
UP
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez gwiazdka93 Czas edycji: 2012-08-20 o 15:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej hej
![]() Ale Fajnie, ze tyle piszecie - zamiast nudzić sie i podjadac to wchodzę na forum ![]() ![]() Sniadanie o 8: Owsianka (40g platkow owsianych +250 ml mleka) + jogurt nat z otrebami. Lunch o 13: sałata z 4 pomidorami + ser owczy + pomidory suszone + jogurt naturalny i owocowy. (każdy jogurt to 100g - większe cieżko tutaj kupić). Teraz jestem juz po pracy ![]() ![]() Jak wrócę do domu to napisze cos wiecej, bo teraz pisze z telefonu i kiepsko mi idzie ![]() Za godzinę mam spotkanie w sprawie mieszkania (szukamy czegoś większego i bliżej miejsca pracy) więc trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok ![]() I jeszcze jedno: wczoraj napisałam, ze ważne 55, ale dzis to sprawdziliśmy i jest 56 - trzeba sie szybko rozprawić z tym dodatkowym pourlopowym kilogramem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja również się przyłączę, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona. A więc: lat 20, wzrost: 171 cm i 75 kg. Przytyłam bardzo przez chorą tarczycę (mam niedoczynność wykrytą rok temu). Ponadto jem ogromną ilość słodyczy, chodzę do psychologa, aby nie "zajadać" problemów, a raczej przestać. Jest to mój ogromny nałóg. Chciałabym schudnąć 15 kg. Najlepiej jak najszybciej, ponieważ nie jestem cierpliwa co do swojego wygładu i kg i kiedy nie tracę ich szybko nie widzę różnicy. Szukam sposobu na zamienienie słodyczy na coś innego. Zaczęłam od dziś. Jestem sprzedawcą w firmie Reserved, praca nie siedząca, bardziej stojąco-dźwigająco-chodząca. Zjadłam: I śniadanie: kromka chleba z twarogiem czosnkowym + herbata z 2 łyżeczkami cukru II śniadanie: pół rogala jogurt bananowy Jogobella i jogurt bananowy pitny Obiad: (nie chciało mi się nic robić - po 8h pracy nie chce się niestety) płatki śniadaniowe - czekoladowe muszelki z mlekiem 1,5% i prawie litr wody mineralnej niegazowanej. Dziewczyny już dziś ciągną mnie na fitness, ale nie mam mocy niestety... Może któraś z Was będzie mnie wspierać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeśli mogę dodać coś od siebie, faktycznie za dużo węglowodanów masz w diecie. I śniadanie w porządku, z tym, że może warto by słodzić tylko jedną łyżeczkę. Jogurty owocowe już tu wcześniej odradzałyśmy. Najlepiej zjeść naturalny z dodatkiem świeżych owoców, płatków itp. Poza tym na drugie śniadanie można przygotować jakąś sałatkę owocową ![]() ![]() ![]() Ja jestem po przedostatnim posiłku, pół brokuła za mną ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 | |
Zadomowienie
|
Wróciłam z siłowni. Podjęłam jeszcze próbę sauny, ale po 5 min wymiękłam :P Saunę to ja miałam już przez caly dzień :P
Zjadłam potreningowy podwieczorek i się najadłam bardzo. Przez ostatnie 2 dni jadłam o tej porze kolację, wiec moze odpuszcze już tego planowanego wieśniaka później. Cytat:
tak jak wspomniała gwiazdka zrezygnuj z tylu cukrów i węgli, zastąp je warzywami i pamiętaj żeby jeść więcej białka. Ten serek czosnkowy to pewnie taki gotowy do smarowania. Takie serki to prawie sam tłuszcz. Zamiast jednej kromki z czyms takim możesz zjeść dwie np. z wędliną drobiową i warzywami
![]() |
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
Lora, witaj
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i postaraj się pić więcej wody i herbatek ![]() ![]() ![]() gaia, brawo za siłkę ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() byłam na rowerze ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Zakorzenienie
|
agula brawo za rower
![]() a ja dzisiaj się obijam... nie ćwiczyłam, bo brzuch mi nie daje ![]() ![]() ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() poćwiczę jeszcze na orbim ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale masz zapał ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
Zadomowienie
|
Mój dzisiejszy jadłospis:
I. Jogurt naturalny z 3 łyżkami muesli orkiszowego, kawa z mlekiem i... kosteczka czekolady mlecznej wedel II. 2 kromki razowca posmarowane jogurtem nat., 2 plastry polędwicy drobiowej, trochę sałaty lodowej i papryki biała kawa III. Indyk duszony z warzywami (marchewka, czerwona papryka, cebula do tego 2 ząbki czosnku, curry, ostra papryka i łyżeczka kremu z gorczycy z miodem), 50g brązowego ryżu, żółta fasolka szparagowa IV. pół jabłka (ale ja tego nie traktuję jak pełnowartościowy posiłek) V. Twarożek domowy VI. Wieśniak, 2 plasterki wędliny drobiowej (a jednak ![]() ok. 1400 kcal A na siłce: 40 min orbitreka (300 kcal), 10 min bieżnia (100 kcal), ćwiczenia siłowe Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#314 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() raz na jakiś czas można, byle nie za często ![]() Cytat:
![]() ![]() oo i ja na orbiego wskakuję za moment, żeby 300 kcal spalić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przeczytałam "oo i ja na orbiego wskakuję na moment, żeby 300 kcal spalić ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#316 |
Zadomowienie
|
Hej, przygarniecie i mnie?
![]() ![]() ![]() Niestety nie ćwiczę - w weekendy studiuję (teraz w wakacje to chyba cierpię na lenistwo albo upały skutecznie mnie zniechęcają), na co dzień pracuję i trochę brakuje mi czasu ![]() Jeśli chodzi o dietę to tradycyjnie MŻ. Poza tym bardzo ograniczyłam węgle, tymczasowo oczywiście bo wiem, że na zawsze tak się nie da. Jem dużo warzyw, nabiału, jajek, mięsa chudego, ryb. No i staram się nie przejadać. Póki co skutkuje ![]() ![]() ![]() Aha, jeszcze napiszę że mam 166 cm wzrostu, ważę aktualnie 55,8kg (jeszcze niedawno było 59!). Niby nie jest to jakaś tragedia, ale widzę po sobie, że trochę trzeba pożegnać. Najbliższy cel to 54 kg, poźniej pomyślę może o 52 kg. I muszę trochę się ujędrnić. Agula, Sikorka miło Was widzieć ![]()
![]() |
#317 |
Konto usunięte
|
Też dziś zgrzeszyłam i od razu zostałam ukarana - zjadłam kawałek domowej pizzy kumpla i od razu tak mnie wątroba rozbolała, że wróciłam do domu, a miał być całonocny maraton filmowy :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36011232]Też dziś zgrzeszyłam i od razu zostałam ukarana - zjadłam kawałek domowej pizzy kumpla i od razu tak mnie wątroba rozbolała, że wróciłam do domu, a miał być całonocny maraton filmowy :/[/QUOTE]
ojojoj niedobrze ![]() hej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() teraz zielona i nie wiem czy się nie położę wcześniej, bo jutro ciężki dzień, a spanie mnie bierze |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam podobny wzrost i wagę. 42kg to jednak stanowczo za mało! ![]() ![]() Minimum przy takim wzroście wynosi 47-48kg. Dziewczyny, co Wy robicie, że chce Wam się ćwiczyć ![]() ![]() Dzisiejszy jadłospis: 9.10 Śniadanie: 2 wafle ryżowe z żółtym serem +kawa z mlekiem 12.10 2Śniadanie: jogurt 7zbóż 15.00 Obiad: warzywa na patelni z ryżem i kurczakiem (mrożone). od16 nie było mnie w domu i wpadła puszka pepsi i lód Twister(niecałe 100kcal) 21.00 Kolacja: bułka z ziarnami z dżemem niskosłodzonym i trochę ponad połowę serka wiejskiego light. Pokręciłam trochę hula hop, zaliczyłam mały spacerek. Wiem, że moja kolacja bardziej nadaje się na śniadanie, ale brakło mi weny i kusiła ta bułeczka ![]() Jak sądzicie, znośnie?
![]() |
![]() |
#320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śniadanie zmaiast tych wafli lepiej chleb żytni + jakaś wędlina, gdzie warzywa? II - ujdzie, ale takie serki też mają cukry itp, lepiej jakieś owoce czy sałatki, albo jogurt czy serek homo naturalny + coś tam ![]() III ok IV ![]() V mam nadzieję, że to ostatni raz z tą bułeczką ![]() a jak ja zacznę ćwiczyć to nie mogę przestać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczor wszystkim!!
Nareszcie chwila spokoju i dorwalam sie w koncu do komputera ![]() Po poludniu zamiast owocow na podwieczorek kupilam sobie 2 plastry szynki i surowke z marchewki wiec ograniczylam troche weglowodany. A wieczorem na kolacje (pozno juz bylo) zjadlam salate z krewetkami z grila. Co do mieszkania to jest super!! Zdecydowalismy sie ze je bierzemy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Plastikowa biedronka - wyglada na to ze mamy dokladnie takie same wymiary ![]() ![]() Orlica - a widzisz!!! Nie warto grzeszyc!!, ![]() Lora- zgadzam sie z dziewczynami: zdecydowanie za duzo wegli i owocowych jogurtow!!! A tak przy okazji jogurtow to ja ostatnio nie patrze na nazwe, tzn czy ligh, fitness itp tylko spradzam zawartosc cukrow i tluszczu i powiem wam ze wszystkie light majaduzo wegli!!! Heroine86 - wino???. ![]() ![]() Ide wziac zimny prysznic bo mi za goraco. A zimny prysznic przy okazji ujedrnia skore ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Trochę ubogie śniadanie masz, ja bym dorzuciła do tego jakieś owoce/ jogurt naturalny/ twarożek, a wafle można zamienić na pieczywo pełnoziarniste. Dżem na kolację jakoś nie bardzo, prędzej na śniadanie, zamiast wafli ![]() U mnie dzisiaj: I. Twarożek domowy grani z Piątnicy, 2 kromki żytniej Wasy, jedna z konserwą ![]() przekąska: 2 kostki gorzkiej czekolady II. Pół De Volaile'a, mała nóżka kurczaka, 50 g kaszy kuskus (semoliny z pszenicy durum), sałatka ze świeżego ogórka III. Mała miseczka winogron IV. Pół gotowanego brokułu V. 3 łyżki serka wiejskiego + 60 min aqua aerobiku. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#324 |
Konto usunięte
|
Jem właśnie kolację, zaraz zdam Wam raport.
Suszone owoce to takie samo zło jak świeże wieczorem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Konto usunięte
|
No to mój dzisiejszy jadłospis wyglądał tak:
1. śniadanie - 3 małe kromki chleba ciemnego z twarożkiem i świeżym ogórkiem 2. drugie śniadanie - naturalna niepryskana antonówka prosto z sadu 3. obiad - 2 małe ziemniaki + jajko sadzone + fasolka szparagowa 4. podwieczorek - nektarynka ... tu grzech, bo kawałek domowej pizzy ![]() 5. kolacja - serek wiejski + garść suszonych jabłek + garść suszonych truskawek Nie wiem, czy suszone owoce na noc nie są takim samym złem jak świeże, ale musiałam zaryzykować - jechałam dziś specjalnie do dziadka po suszarkę do owoców ![]() A za mały pizzowy grzech już zapłaciłam bólem wątroby, więc na kilka najbliższych dni na pewno będę grzeczna ![]() Ujdzie tak ogólnie? Edytowane przez 9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 Czas edycji: 2012-08-20 o 22:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Faktycznie z kolacją zaszalałam, ale jak pomyślałam, że taka pyyyszna bułeczka się zeschnie, to aż mi się jej żal zrobiło ![]() ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36014262]No to mój dzisiejszy jadłospis wyglądał tak: 1. śniadanie - 3 małe kromki chleba ciemnego z twarożkiem i świeżym ogórkiem 2. drugie śniadanie - naturalna niepryskana antonówka prosto z sadu 3. obiad - 2 małe ziemniaki + jajko sadzone + fasolka szparagowa 4. podwieczorek - nektarynka ... tu grzech, bo kawałek domowej pizzy ![]() 5. kolacja - serek wiejski + garść suszonych jabłek + garść suszonych truskawek Nie wiem, czy suszone owoce na noc nie są takim samym złem jak świeże, ale musiałam zaryzykować - jechałam dziś specjalnie do dziadka po suszarkę do owoców ![]() A za mały pizzowy grzech już zapłaciłam bólem wątroby, więc na kilka najbliższych dni na pewno będę grzeczna ![]() Ujdzie tak ogólnie?[/QUOTE] Myślę, że do tego jabłka, a później nektarynki mogłabyś coś dorzucić ![]() Ogólnie mi się podoba Twój jadłospis ![]() Co do suszonych owoców to nie mam pojęcia jak tam z nimi jest i sama jestem ciekawa odpowiedzi. Na razie jestem z siebie zadowolona, że ograniczam się ze 'śmieciami'. Ze słodyczy postanowiłam pozwalać sobie na lody wodne i lizaki. To chyba najmniejsze zło. Brakuje mi jedynie ruchu. Zobaczymy co będzie dalej ![]() ...Poszłabym w końcu na zumbę! Chodzi któraś z Was?
![]() |
![]() |
#327 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja właśnie zjadłam płatki owsiane na mleku i zaraz idę ćwiczyć ![]() plastikowa biedronka miło Cię widzieć! ![]() Agulaaaa ma rację ćwiczeniami można się uzależnić tylko najgorzej zacząć ![]() letina ja tu nie mam Zumby a bardzo żałuję bo chodziłam w Krakowie i najlepsze zajęcia na których byłam. Cały czas w ruchu a mimo to nawet się nie zorientujesz jak godzina minie...ja uwielbiałam na nie chodzić ![]() Miłego i dietetycznego dnia wszystkim życzę ![]() Edytowane przez Sikorka0204 Czas edycji: 2012-08-21 o 02:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja się powoli kładę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja już w pracy, herbatkę sobie popijam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.