Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-19, 19:58   #2851
delightful_
Zadomowienie

GG do delightful_
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Cytat:
Napisane przez bycFIT Pokaż wiadomość
Dziękuję za ocenę! Kurcze, a mi się wydawało, że tak strasznie dużo jem Jestem bardzo najedzona, w ogóle nie chodzę głodna, ale to pewnie przez ilość tych warzyw... Ostatnio chudnę około 1 kg na 2 tygodnie, chciałabym żeby było więcej stąd może tak uważam żebym nie zjadła za dużo. Hm a co polecasz jako dodatkowe NNKT? Bo nie mam pomysłu. A co do chleba w kolacji- chciałam zapytać czy to nie za późno na węgle jeśli zjadam tą kolację koło 20 ? Myślałam, że najlepiej żeby to było samo białko. Ale wciąż się uczę i dziękuję za rady
Nie, nie jest dużo, zapewniam Cię Ja bardzo lubię dodawać podprażone na patelni teflonowej pestki dyni i słonecznika, bardzo dobrze się komponują w zasadzie ze wszystkim Białko na kolację jest okej, szczególnie na R, ale wcześniej chleba masz pół kromki, więc możesz dorzucić- pełną kolację możesz zjeść na 3 h przed snem Białkową nawet na mniej niż godzinkę . Jeśli boisz się węgli na noc, dorzuć właśnie do tego twarożku pestki; dynię, czy słonecznik Mnie odpowiadały takie połączenia za czasów R
delightful_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 20:00   #2852
bycFIT
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez delightful_ Pokaż wiadomość
Nie, nie jest dużo, zapewniam Cię Ja bardzo lubię dodawać podprażone na patelni teflonowej pestki dyni i słonecznika, bardzo dobrze się komponują w zasadzie ze wszystkim Białko na kolację jest okej, szczególnie na R, ale wcześniej chleba masz pół kromki, więc możesz dorzucić- pełną kolację możesz zjeść na 3 h przed snem Białkową nawet na mniej niż godzinkę . Jeśli boisz się węgli na noc, dorzuć właśnie do tego twarożku pestki; dynię, czy słonecznik Mnie odpowiadały takie połączenia za czasów R
Oo brzmi smacznie bardzo lubię wszelkiego rodzaju orzechy i pesti dyni też Zapomniałam dodać, że często jem awokado, a ono też jest źródłem tłuszczy.
Czasami jak człowiek się odchudza jest taka blokada 'uważaj nie zjedz za dużo' a później jak podliczam ile kalorii zjadłam to wychodzi 1000. Biorąc pod uwagę, że intensywnie ćwiczę na siłowni to zdecydowanie za mało, ale dlaczego ta waga tak wolno spada

Cel: zmniejszam obwody, nie przejmuję się cyferkami na wadze
bycFIT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 20:14   #2853
Irish lady 28
Zadomowienie

r
  1. jajko na miękko, kromka razowca na zakwasie, ciut serka homo, 5-6 pomidorków koktajlowych, ogórek zielony-kilka plastrów, 2 plastry szynki, sok z pomarańczy
  2. kabanos
  3. 2 pulpeciki drobiowe w sosie chrzanowym, surówka wiosenna + fuuuura puree ziemniaczanego z kapką śmietany

i jak?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 20:23   #2854
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez biedroneczka94 Pokaż wiadomość
hej
moje grzeszne U:
1. 2 kromki zwykłego chleba z margaryną, serkiem do smarowania śmietankowym (taki łowicki, całe opakowanie ma 294 kcal, zjadłam pół), pomidorem i cebulę, papryki pół
troche potem 2 śliwki
2. rosół z makaronem, marchewką, pietruszką (mała porcja), potem ziemniaki, kotlet z zpiersi z kurczaka smażony w panierce, buraczki
3. 2 jabłka, trochę jeżyn
4. i tu mój kompuls, rozłozony w czasie: kawałek drożdżowego z masą serową, kruszonką, 3 wafelki, 6 cukierków (raczki, fistaszkowe)
5. 2 kromki chleba z margaryną, polęwicą, pomidorem i cebulą

dziewczyny poradźcie, proszę dlaczego tak mam że teraz nie potrafię odmówić sobie słodkiego? kiedyś umiałam, a teraz jak już jestem na dobrej drodze, żeby nie zjeść to zaraz jestem mega zdenerwowana, a jak już sobie pozwolę na słodkie, to to mija, tylko czuję wyrzuty
help

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

widać, że jeszcze boisz się niektórych rzeczy, ale to minie, zobaczysz
gdyby nie ta 2 kolacja, to byloby takie mocne U, tak myślę
ale wiesz, podziwiam Cię za to, że nie dojadasz między posiłkami, ja tak niestety mam

Czy ty wiesz co to kompuls ? Przecież to nie jest dużo ! Ja podczas napadu bulimicznego potrafię zjeśc - czytaj uważnie - : bochenek chleba , słoik dżemu, słoik majonezu, dużą paczkę parówek , 3 czekolady . z 2 opakowania jeżyków, blachę ciasta, masło, 3 bułki, miskę pł. z mlekiem, miskę pł. z jogurtem, 3 jogurty osobno, wędlinę, kg żółtego sera , parę lasek kiełbasy , mąkę , cukier z paczek i jeszcze resztki z obiadu i owoce . I co ? Czy nadal uważasz że to dużo ?! Nie piszę tego , żeby się ,,pochwalić " ile potrafię zjeść podczas ataku , ale żeby coś niektórym uświadomić .....

trochę mnie poniosło......
oczywiście jeżeli tylko trzeba to edytuję ten post
Stary 2012-08-19, 20:36   #2855
imperfect1997
Raczkowanie

U
I: 2 kromki chleba pszennego (w moim domu innego nie kupują) zapieczone z 3 plastrami sera żółtego, plastry pomidora z suszoną bazylią, mały kubeczek kefiru
II: woreczek ryżu z 3 prażonymi jabłkami i cynamonem
III: jajko sadzone na oleju rzepakowym, 3 ziemniaki z masłem i koperkiem, kiszona kapusta, chwilę potem banan
IV: 2 kromki chleba pszennego z 4 grubymi plastrami twarogu półtłustego, plastrami pomidora i bazylią, marchewka, banan

Jeśli chodzi o ruch, to siedziałam cały dzień w domu i w samochodzie, więc aktywna nie jestem
Odwaliłam tylko 40 minut ćwiczeń (A6W- 11 dzień, ćwiczenia na pośladki z Mel B, ćwiczenia na nogi z Mel B, ćwiczenia rozciągające i rozluźniające też z Mel B)

Poproszę o ocenę, bo nie wiem, czy jak na taką aktywność nie jem za dużo
imperfect1997 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 20:41   #2856
delightful_
Zadomowienie

GG do delightful_

Cytat:
Napisane przez bycFIT Pokaż wiadomość
Oo brzmi smacznie bardzo lubię wszelkiego rodzaju orzechy i pesti dyni też Zapomniałam dodać, że często jem awokado, a ono też jest źródłem tłuszczy.
Czasami jak człowiek się odchudza jest taka blokada 'uważaj nie zjedz za dużo' a później jak podliczam ile kalorii zjadłam to wychodzi 1000. Biorąc pod uwagę, że intensywnie ćwiczę na siłowni to zdecydowanie za mało, ale dlaczego ta waga tak wolno spada
Dbasz o okołotreningowe ? Co ćwiczysz ? Poczytaj o tym-może się przydać Przykład z autopsji : doszłam do 1000 kcal, nie chudłam szybko- jak Ty . W momencie, gdy zaczęłam wychodzenie z diety + 100 kcal na tydzień ubyło mnie o ponad 5 kg gdy dochodziłam już do 1500-700 Więc nie zawsze mniej znaczy więcej, tym bardziej przy odchudzaniu . Może gdy właśnie coś dorzucisz waga ruszy ? Teraz Twój metabolizm jest na maksymalnie wolnych obrotach, bo fundujesz mu głodówkę+ ćwiczenia= niezły wycisk . Zadbaj o niego i waga będzie spadać szybciej, efektywniej i trwale ! Tak możesz spowodować mega jojo, a tego chyba nie chcemy, prawda ? ;> No i ile masz do zrzucenia ? To też istotne- przy dużej nadwadze leci szybciej
delightful_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 20:43   #2857
karola11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karola11 Pokaż wiadomość
Proszę o ocenę mojego U (mogłoby ubyć tak z 1-2kg bo ostatnio pofolgowałam sobie )

I: omlet 1 jajko + 1 białko, czubata łyżka mąki sojowej i czubata łyżka mąki żytniej, na to pół opakowania wieśniaka i pół deseru sojowego waniliowego, koktajl z borówek,truskawek,łyżeczk i miodu i szklanka mleka sojowego, suszona figa

II:duża kromka chleba sojowego z masłem i 2 plastry szynki drobiowej, banan

III: pierś z kurczaka podsmażona na łyżce oleju rzepakowego, sporo kurek, trochę pieczarek, cebulka, fasolka biała,trochę cukini, mix sałat i sos czosnkowy (serek homo + ząbek czosnku) i dużo ziół do smaku

IV: reszta wieśniaka i deseru sojowego ze śniadania, do tego trochę twarogu, mix orzechów(garść spora - nerkowce,migdały,ziemne,l askowe), po łyżeczce dyni i słonecznika, siemie lniane, łyżeczka miodu, łyżka masła orzechowego, 2 spore marchewki

dużo wody w ciągu dnia

wieczorem; abs na brzuch i intentywne 40 minut na orbitku i rozciąganie po

i jak?
Podbijam i wrzucam dzisiejsze U

I:
Owsianka na mleku sojowym i zwykłym (pół na pół szklanki) z 5 łyżek płatków owsianych i 2 łyżek otrębów pszennych, 2 figi suszone, wieśniak z prażonym na 1 łyżeczce masła jabłkiem i rodzynkami

II:
2 kulki lodów

III:
po woreczka kaszy gryczanej z połową puszki białej fasolki, trochę marchewki gotowanej, sałatka z pomidora i kilku ogórków małosolnych, fura ziół

IV:
1/2 kostki twarogu chudego z garścią mixu orzechów, po łyżeczce słonecznika i dyni, trochę malin i duża marchewka

V:
jajecznica z cukinią kurkami i drobiową szynką,mix sałat, ogórek małosolny

50 minut biegu

w ciągu dnia lekko 3 l wody

Edytowane przez karola11
Czas edycji: 2012-08-19 o 20:45
karola11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 20:51   #2858
biedroneczka94
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
Czy ty wiesz co to kompuls ? Przecież to nie jest dużo ! Ja podczas napadu bulimicznego potrafię zjeśc - czytaj uważnie - : bochenek chleba , słoik dżemu, słoik majonezu, dużą paczkę parówek , 3 czekolady . z 2 opakowania jeżyków, blachę ciasta, masło, 3 bułki, miskę pł. z mlekiem, miskę pł. z jogurtem, 3 jogurty osobno, wędlinę, kg żółtego sera , parę lasek kiełbasy , mąkę , cukier z paczek i jeszcze resztki z obiadu i owoce . I co ? Czy nadal uważasz że to dużo ?! Nie piszę tego , żeby się ,,pochwalić " ile potrafię zjeść podczas ataku , ale żeby coś niektórym uświadomić .....

przepraszam, nie wiedzialam rzeczywiscie co tak naprawde znaczy kompuls
ale zastanowilo mnie to gdzie ty to miescisz?
i jak uniknac, powstrzymac sie przed pokusa
biedroneczka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 23:12   #2859
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
r
  1. jajko na miękko, kromka razowca na zakwasie, ciut serka homo, 5-6 pomidorków koktajlowych, ogórek zielony-kilka plastrów, 2 plastry szynki, sok z pomarańczy
  2. kabanos
  3. 2 pulpeciki drobiowe w sosie chrzanowym, surówka wiosenna + fuuuura puree ziemniaczanego z kapką śmietany

i jak?

Tę smutną emotkę powinnaś postawić nie przy "kapce śmietany", tylko przy całym swoim (marnym, jak zwykle) jadłospisie.
Ręce opadają. Masz tu AŻ 2 posiłki. Myślisz, że to wiele? Bo ja nie sądzę.

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 08:47   #2860
N_tt
Raczkowanie

Wczorajsze P (waga wzrasta, tylko ostatnio coś wolniej, więc muszę dokładać)

1. owsianka z 4 łych płatków owsianych z jogurtem naturalnym 180, łyżką otrąb pszennych, malinami z działki , garścią orzechów laskowych, łyżką miodu
2. grahamka (z 70g) z masłem: pół z puszką tuńczyka w sosie własnym, pomidorem, pół z plastrem sera żółtego, sałatą, bazylią
3. pół woreczka ryżu naturalnego z koperkiem, 2 "pałki" kurczaka pieczone, miseczka sałaty z łyżką jogurtu greckiego, solą i pieprzem
4. jajecznica z 2 jajek na masełku, grahamka z masłem, talerzyk warzyw (pomidor, sałata, ogórek)
5. grahamka z masłem, 3 plastrami polędwicy miodowej, sałatą, pomidorem, bazylią + serek wiejski 200g

w ciągu dnia dużo wody i herbat ziołowych
z ruchu: 30 minut roweru, 8 minut abs

I jak?
N_tt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 08:49   #2861
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Napisane przez lovelykate Pokaż wiadomość
Tę smutną emotkę powinnaś postawić nie przy "kapce śmietany", tylko przy całym swoim (marnym, jak zwykle) jadłospisie.
Ręce opadają. Masz tu AŻ 2 posiłki. Myślisz, że to wiele? Bo ja nie sądzę.
To troll
Stary 2012-08-20, 09:47   #2862
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez delightful_ Pokaż wiadomość
Trochę mało ilościowo . Uwagi jw . Bardzo mało u Ciebie NNKT- tylko w podwieczorku . Nie dziel warzyw na połówki- witaminy i cenny błonnik, nie warto .

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Przeprzeprzepysznie ! Zabieram wszystko ! Oprócz pasty
I nawet bym Ci jej nie dała bo nie chciałabym byś zwymiotowała Miałam ochotę na jakąś pastę i kupiłam bo była na promocji. Nie spodziewałam sie ze to taki syf

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość

Tez jej to tłumaczyłam , ale co będziesz tłumaczyć.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez N_tt Pokaż wiadomość
Wczorajsze P (waga wzrasta, tylko ostatnio coś wolniej, więc muszę dokładać)

1. owsianka z 4 łych płatków owsianych z jogurtem naturalnym 180, łyżką otrąb pszennych, malinami z działki , garścią orzechów laskowych, łyżką miodu
2. grahamka (z 70g) z masłem: pół z puszką tuńczyka w sosie własnym, pomidorem, pół z plastrem sera żółtego, sałatą, bazylią
3. pół woreczka ryżu naturalnego z koperkiem, 2 "pałki" kurczaka pieczone, miseczka sałaty z łyżką jogurtu greckiego, solą i pieprzem
4. jajecznica z 2 jajek na masełku, grahamka z masłem, talerzyk warzyw (pomidor, sałata, ogórek)
5. grahamka z masłem, 3 plastrami polędwicy miodowej, sałatą, pomidorem, bazylią + serek wiejski 200g

w ciągu dnia dużo wody i herbat ziołowych
z ruchu: 30 minut roweru, 8 minut abs

I jak?
Tak zapytam. Czmu ćwiczysz? Z Tego co pamiętam to masz bardzo niską wagę i moim zdaniem na razie powinnaś sobie odpuścić ćwiczenia dla sowjego dobra. Najpierw nabierz masy a potem bierz się za rzeźbę Bo chyba jak na razie to nie ma w czym rzeźbić

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 10:12   #2863
mpati86
Zadomowienie

Redukcja?
czy zdrowa?

Ś: 1 bułka grahamka okrągła: pół z serem żółtym i krakowską suchą na to ogórek świeży; pół z serem żółtym i filetem z indyka na to ogórek świeży; kawa parzona z mlekiem
2h ćw
IIŚ: miseczka borówek; nektarynka

O: kasza kuskus; duży filet z indyka panierowany w mące pełnoziarnistej, jajku i płatkach migdałów smażony na oliwce; kalafior gotowany. Ostatnio sama musiałam robić obiady.

Po: kawa parzona z mlekiem

K: 1 kawałek chleba zdrowie życia z wędliną drobiową i ogórkiem świeżym; 1 ogórek kiszony; pomidorki daktylowe; 1 twarożek lekki z czarnymi oliwkami i czosnkiem marynowanym

R:

Ś: bułka razowa: pół z serem żółtym i krakowską suchą; pół z serkiem typu włoskiego capri i dżemem eko truskawkowym; 1 banan; kawa parzona z mlekiem
2h ćw
IIŚ: 1 twarożek lekki z 3 łyżkami musli owocowego
O: makaron spaghetti pełnoziarnisy z mięsem zmielonym z piersi z kurczaka z czosnkiem podsmażone na oliwie z oliwek na zeszklonej cebuli z pieczarkami; brokuły got.
P: świeżo wyciskany sok pomarańczowy w kawiarni duża szklanka
K: kromka chleba zdrowie życia- z wędliną drobiową; sok pomidorowy butelka; nie miałam ochoty przez ten upał i szłam o 20- stej spać

R:

Ś: Owsianka ( 3 łyżki płatków owsianych; 1 łyżka słonecznika ) namoczone; po wchłonięciu zalane jogurtem naturalnym 180g. i mnóstwem borówek amerykańskich
IIŚ: kanapka: 2 kawałki chleba zdrowie życia z sałatą, filetem z indyka i ogórkiem kiszonym; pomidorki daktylowe; herbata miętowa
O: zupa pomidorowa z ryżem pełnoziarnistym z piersią z kurczaka
2h ćw
K: twarożek z wędliną drobiową z mnóstwem różnych warzyw i czosnkiem marynowanym

i jak te weekendowe jadłospisy się przedstawiają?
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 10:53   #2864
katinka20
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość

masz przepis na blogu?
dlaczego ?
uwazasz ze moj jadlopsis:
katinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 13:18   #2865
whiness
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
Redukcja?
czy zdrowa?

Ś: 1 bułka grahamka okrągła: pół z serem żółtym i krakowską suchą na to ogórek świeży; pół z serem żółtym i filetem z indyka na to ogórek świeży; kawa parzona z mlekiem
2h ćw
IIŚ: miseczka borówek; nektarynka

O: kasza kuskus; duży filet z indyka panierowany w mące pełnoziarnistej, jajku i płatkach migdałów smażony na oliwce; kalafior gotowany. Ostatnio sama musiałam robić obiady.

Po: kawa parzona z mlekiem

K: 1 kawałek chleba zdrowie życia z wędliną drobiową i ogórkiem świeżym; 1 ogórek kiszony; pomidorki daktylowe; 1 twarożek lekki z czarnymi oliwkami i czosnkiem marynowanym

R:

Ś: bułka razowa: pół z serem żółtym i krakowską suchą; pół z serkiem typu włoskiego capri i dżemem eko truskawkowym; 1 banan; kawa parzona z mlekiem
2h ćw
IIŚ: 1 twarożek lekki z 3 łyżkami musli owocowego
O: makaron spaghetti pełnoziarnisy z mięsem zmielonym z piersi z kurczaka z czosnkiem podsmażone na oliwie z oliwek na zeszklonej cebuli z pieczarkami; brokuły got.
P: świeżo wyciskany sok pomarańczowy w kawiarni duża szklanka
K: kromka chleba zdrowie życia- z wędliną drobiową; sok pomidorowy butelka; nie miałam ochoty przez ten upał i szłam o 20- stej spać

R:

Ś: Owsianka ( 3 łyżki płatków owsianych; 1 łyżka słonecznika ) namoczone; po wchłonięciu zalane jogurtem naturalnym 180g. i mnóstwem borówek amerykańskich
IIŚ: kanapka: 2 kawałki chleba zdrowie życia z sałatą, filetem z indyka i ogórkiem kiszonym; pomidorki daktylowe; herbata miętowa
O: zupa pomidorowa z ryżem pełnoziarnistym z piersią z kurczaka
2h ćw
K: twarożek z wędliną drobiową z mnóstwem różnych warzyw i czosnkiem marynowanym

i jak te weekendowe jadłospisy się przedstawiają?
Szczerze? Nie ma się do czego przyczepić. Jest zdrowo, nie zapominasz o tłuszczach, a poza tym jak na mój gust, to całkiem smaczna dieta. Naprawdę, tylko tak dalej.
whiness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 13:31   #2866
charlie charlie
Zadomowienie

a co myślicie o czymś takim na R? czasem wydaje mi się, że to za dużo :O

(wstałam późno, więc bez 2 śniadania)

1. garść orzechów włoskich, jogurt naturalny, banan, jabłko, cynamon, otręby owsiane, płatki owsiane górskie
2. warzywa na patelni z piersią kurczaka
3. serek wiejski lekki z pomidorem, ogórkiem, pieprzem
4. jajecznica z dwóch jaj na maśle z pomidorem i cebulką + 2 kromki wasa

do picia: kawa z mlekiem, woda, zielona herbata
Stary 2012-08-20, 13:36   #2867
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imperfect1997 Pokaż wiadomość
U
I: 2 kromki chleba pszennego (w moim domu innego nie kupują) zapieczone z 3 plastrami sera żółtego, plastry pomidora z suszoną bazylią, mały kubeczek kefiru
II: woreczek ryżu z 3 prażonymi jabłkami i cynamonem
III: jajko sadzone na oleju rzepakowym, 3 ziemniaki z masłem i koperkiem, kiszona kapusta, chwilę potem banan
IV: 2 kromki chleba pszennego z 4 grubymi plastrami twarogu półtłustego, plastrami pomidora i bazylią, marchewka, banan

Jeśli chodzi o ruch, to siedziałam cały dzień w domu i w samochodzie, więc aktywna nie jestem
Odwaliłam tylko 40 minut ćwiczeń (A6W- 11 dzień, ćwiczenia na pośladki z Mel B, ćwiczenia na nogi z Mel B, ćwiczenia rozciągające i rozluźniające też z Mel B)

Poproszę o ocenę, bo nie wiem, czy jak na taką aktywność nie jem za dużo
Nie jesz za dużo

Stary 2012-08-20, 13:40   #2868
charlie charlie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez charlie charlie Pokaż wiadomość
a co myślicie o czymś takim na R? czasem wydaje mi się, że to za dużo :O

(wstałam późno, więc bez 2 śniadania)

1. garść orzechów włoskich, jogurt naturalny, banan, jabłko, cynamon, otręby owsiane, płatki owsiane górskie
2. warzywa na patelni z piersią kurczaka
3. serek wiejski lekki z pomidorem, ogórkiem, pieprzem
4. jajecznica z dwóch jaj na maśle z pomidorem i cebulką + 2 kromki wasa

do picia: kawa z mlekiem, woda, zielona herbata
aaa, i pytanie - lepiej do jajecznicy zjeść 2 kromki wasa czy może 1-2 kromki chleba razowego?
Stary 2012-08-20, 14:35   #2869
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez charlie charlie Pokaż wiadomość
aaa, i pytanie - lepiej do jajecznicy zjeść 2 kromki wasa czy może 1-2 kromki chleba razowego?
lepiej już 1 kromkę razowego, lub bez chleba , a możesz zrobić sałatkę z różnych warzyw, dodać dwa jaja gotowane i polać sosem na bazie oliwy i ziół

Moja R, upał, brak czasu i apetytu no i nerwy ;

I.omlet z 3białek i 2żółtek, 3łyżek mąki owsianej z ziołami prowansalskimi, pieczonymi pomidorkami cherry, papryką i wędzoną piersią z kurczaka, mrożona zielona herbata;

basen 1,5h, stretching 30min,

II.gotowana i duszona w sosie pomidorowym wołowina, sałatka z pekinki, pomidora, papryki, cebuli, ogórka z sosem (oliwa,woda,zioła), kasza jęczmienna z smażonymi pieczarkami i cebulą, mrożona zielona herbata (nie wiem co i ile dokładniej, bo nie ja gotowałam)

III.120g twarogu, z borówką amerykańską (ok.150g), syropem z agawy (jakieś 8g) i nerkowcami (30g) , mrożona zielona herbata

IV.mam lodówkę pustą, więc nie mam zbytniego wyboru i będzie pewnie resztka czyli ze 100g tuńczyka z pieczonymi pomidorkami jak w śniadaniu;

wieczorem jak mi mały wcześnie zaśnie będzie jak zawsze skakanka i hula hop, i brzuch znika
+woda

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !

Edytowane przez zielona_zabcia
Czas edycji: 2012-08-20 o 14:36
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 14:38   #2870
charlie charlie
Zadomowienie

jajecznicy bez chleba nie lubię w ogóle mi nie podchodzi. za to z chlebem bardzo smakuje w takim razie zjem 1 kromkę razowego.
Stary 2012-08-20, 17:57   #2871
Iwoka
Zakorzenienie

Witajcie ponownie

Wstawiam swój wczorajszy i dzisiejszy jadłospis (walczę o P). Wczoraj byłam na urodzinach (posiłek III i IV) oraz na koncercie (posiłek V). Ogólnie ciocia jak zwykle zaszalała z daniami, które zmieniała średnio co godzinę Ciężko było trzymać się swojego rytmu, ale myślę, że dałam radę.

Wczorajsze:
I: owsianka z 3 łyżek płatków i z jeżynami + śliwki + kawa zbożowa
II: grahamka z masłem i pomidorem + szklanka kefiru
III: sernik (ponoć z jogurtów) z galaretką i owocami + niezbyt duży kawałek ciasta drożdżowego ze śliwkami + kawa
IV: pół schabu z pieczarkami (wzięłam mało, gdyż nie jadłam wcześniej grzybów, dlatego tak bardziej na spróbowanie) + pomidory z fetą + duuuuuuża ilość sałatki (kapusta, papryka, pomidor, ogórek, szczypiorek, jakiś olej, przyprawy) + krakers z odrobiną majonezu i kawałkami łososia w plastrach (też pierwszy raz jadłam łososia i muszę powiedzieć, że dobry )
V: na szybko wrzucone do torebki (jechałam prosto z tych urodzin) marchewki + kalarepa
Do picia jeszcze: woda niegazowana, spora ilość kompotu (z jabłek/ z jabłek, wiśni i rabarbaru)

Dzisiejsze:
I (6:00): owsianka z 3 łyżek płatków z cynamonem i słonecznikiem + kawałek mojego ciasta korzennego z musem jabłkowym + herbata (melisa z pomarańczą)
II (9:00, w pracy): grahamka z masłem, plastrem sera, pomidorem i szczypiorkiem + kubek jogurtu naturalnego (250 g)
III (12:30, w pracy): banan + winogrono + kilka orzechów + kosteczka gorzkiej czekolady (60% kakao)
IV (15:30): talerz zupy jarzynowej (dodałam jeszcze wielki kawałek kalafiora ugotowanego z bulionu) + 3 ziemniaki + jajko sadzone + wielki ogórek konserwowy
V (18:30): bułka z ziarnami z makrelą
VI (21:00): mieszanka warzyw (z Biedronki) na parze
Do picia: woda niegazowana, kompot z jabłek, kawa zbożowa

Mogę prosić o ocenkę i porady?

Poza tym muszę Wam powiedzieć, że odkąd patrzę na to co jem polubiłam sporo nowych produktów, do których wcześniej byłam jakoś uprzedzona i nawet nie chciałam skosztować

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 17:58   #2872
blax5
Zadomowienie

Utrzymanie:

I. drożdżówka z masą z ricotty i suszoną żurawiną; szklanka malin

II. duża nektarynka z serkiem wiejskim, kawałkami jabłka i małą garścią migdałów

III. spory kawałek marchewkowej pizzy z mięsem mielonym, papryką, kukurydzą i serem żółtym

IV. 2 kromki chleba z ziarnami z wędliną, papryką i sałatą/ serem camembert z oliwkami , ogórkiem i sałatą; malutki, słodki pomidor

Zerknąłby ktoś?

Edytowane przez blax5
Czas edycji: 2012-08-20 o 19:05
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 18:13   #2873
anag78
Raczkowanie

GG do anag78

rano zaraz po wstaniu kawa rozpuszczalna z mlekiem sojowym,
1-sze śniadanie sałatka ( 5 ogórków zielonych, 3 liście sałaty zielonej, 1/3 sera feta, 17 oliwek, mała łyżeczka oliwy z oliwek)
2-gie śniadanie 2 kromki pełnoziarnistego chleba posmarowanego masłem z 2 plasterkami żółtego sera, sałatka domowej roboty ( śledź, jabłko, ogórek kiszony i konserwowy, jajko)
przekąska gruszka
obiad fasolka żółta z łyżką oliwy z oliwek, łyżką masła i bułką tartą, 2 jajka sadzone na małej łyżce oliwy z oliwek + koperek
mój ruch dziś to1h 15 minut szybka jazda na rowerze w upale
no i teraz, moja słabość paczka paluszków, nie umiem sie opamiętać, po obiedzie jakieś 15 min do 30 min rzucam się jak zwierz własnie na paluszki i nie umiem z tym wygrać, zna ktoś na to receptę? bo ja już zastanawiam się czy nie powinnam się udać do jakiejś poradni leczenia uzależnień i leczyć mój nałóg paluszkowy
anag78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 19:03   #2874
Ervisha
Zakorzenienie

I pieczona owsianka z wiśniami podana z granolą czekoladową sante z kawałkami czekolady i mrożonym sorbetem cytrynowym

przejażdżka do sklepu rowerem ok 3 km w jedną stronę

II 2x sandwich z chleba razowego z Biedronki z serem brie i pieczarkami a do tego jajko gotowane na miękko ze szczypiorem

III 2 enchilady wegetariańskie z dużych tortilli pełnoziarnistych zapiekane z pieczarkami i sosem pieczarkowym

IV 4 wafle ryżowe Sonko w polewie jagodowej z serkiem śmietankowym i orzechami, kilka mirabelek

V 4 kromki razowca z Biedronki z twarożkiem z orzechami, jabłko

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-08-20 o 19:06
Stary 2012-08-20, 19:35   #2875
Sunday Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
Hej pofolgowałam sobie przez ostatnie dwa miesiące i w efekcie mam na plusie 2 kg wrzucam swoje U/R i proszę o ocenę

I bardzo duża (naprawdę bardzo duża, jak dwie normalne ) kromka chleba razowego z ziarnami z masłem, sałatą, ogórkiem, pomidorem i domową pieczoną wędliną; mały banan; kawa z mlekiem i łyżeczką cukru

II porcja spaghetti z pełnoziarnistym makaronem, sosem pomidorowym i drobiowym mięsem mielonym

III serek wiejski z 3 łyżeczkami niesłodzonych powideł śliwkowych i łyżką słonecznika

IV ok. 150 gram filetów śledziowych bez zalewy, jakieś warzywa do pochrupania

+ pokrzywa do picia, dużo wody mineralnej, z aktywności 1 level 30 day shred

up

i dzisiejszy

I owsianka (4 łyżki płatków, jedna otrąb granulowanych, banan, łyżeczka miodu, starta kostka gorzkiej czekolady, mleko 2%), kawa z mlekiem i łyżeczką cukru
II kanapka taka, jak w ostatnim jadłospisie, tyle, że mniejsza, do tego kilka plastrów arbuza
III ziemniaczki z wody, pierś kurczaka, sos warzywny i ogórki kiszone
sporo arbuza i łyżka słonecznika
IV pół wędzonej makreli + warzywa

Stary 2012-08-20, 19:43   #2876
imperfect1997
Raczkowanie

U
I. owsianka (3 albo 4 (już nie pamiętam) łyżki płatków owsianych, 3/4 szkl. mleka 1,5%) z bananem, jabłkiem, garścią orzechów ziemnych i cynamonem
II. 2 kromki chleba pszennego z masłem, serem żółtym, ogórkiem i cebulką, pomidor, 2 jabłka
III. 3 naleśniki z twarogiem
IV. 2 kromki chleba pszennego z twarogiem, pomidorem i cebulą, mały kubeczek kefiru
Stary 2012-08-20, 19:46   #2877
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
U
I. owsianka (3 albo 4 (już nie pamiętam) łyżki płatków owsianych, 3/4 szkl. mleka 1,5%) z bananem, jabłkiem, garścią orzechów ziemnych i cynamonem
II. 2 kromki chleba pszennego z masłem, serem żółtym, ogórkiem i cebulką, pomidor, 2 jabłka
III. 3 naleśniki z twarogiem
IV. 2 kromki chleba pszennego z twarogiem, pomidorem i cebulą, mały kubeczek kefiru
Bardzo słabiutkie te U i dużo w nim nabialu

Stary 2012-08-20, 19:59   #2878
imperfect1997
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Bardzo słabiutkie te U i dużo w nim nabialu
Słabiutkiew sensie, że jakościowo, czy ilościowo?
Stary 2012-08-20, 20:08   #2879
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Słabiutkiew sensie, że jakościowo, czy ilościowo?
Obiad nadałby sie na śniadanie lub podwieczorek i kolacja też słabiutka... nie obudzi Cie w nocy głód?

Stary 2012-08-20, 20:13   #2880
nat_nat
Przyczajenie

To moje U/P (wage podaje przy pieczywie bo było napisane w sklepie )
1.Bułka pszenna (56g) na pół: masło,plaster sera linessa/serek czosnkowy+piętka chleba z maslem
2.drożdżówka z budyniem (60g)
3.2 pyzy drożdżowe (albo buchty) polane jogurtem naturalnym i cynamonem
4.milky way ameo
5.bułka (56g) z serkiem czosnkowym.

+kawa z mlekiem, 3 albo 4 węgierki i garsc winogron i kawalek gruszki ze sloika

Edytowane przez nat_nat
Czas edycji: 2012-08-20 o 20:18
nat_nat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości