|
|
#2851 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
Ja bardzo lubię dodawać podprażone na patelni teflonowej pestki dyni i słonecznika, bardzo dobrze się komponują w zasadzie ze wszystkim Białko na kolację jest okej, szczególnie na R, ale wcześniej chleba masz pół kromki, więc możesz dorzucić- pełną kolację możesz zjeść na 3 h przed snem Białkową nawet na mniej niż godzinkę . Jeśli boisz się węgli na noc, dorzuć właśnie do tego twarożku pestki; dynię, czy słonecznik Mnie odpowiadały takie połączenia za czasów R
|
|
#2852 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo lubię wszelkiego rodzaju orzechy i pesti dyni też Zapomniałam dodać, że często jem awokado, a ono też jest źródłem tłuszczy. Czasami jak człowiek się odchudza jest taka blokada 'uważaj nie zjedz za dużo' a później jak podliczam ile kalorii zjadłam to wychodzi 1000. Biorąc pod uwagę, że intensywnie ćwiczę na siłowni to zdecydowanie za mało, ale dlaczego ta waga tak wolno spada
|
|
|
#2853 |
|
Zadomowienie
|
r
i jak? |
|
|
|
#2854 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy ty wiesz co to kompuls ? Przecież to nie jest dużo ! Ja podczas napadu bulimicznego potrafię zjeśc - czytaj uważnie - : bochenek chleba , słoik dżemu, słoik majonezu, dużą paczkę parówek , 3 czekolady . z 2 opakowania jeżyków, blachę ciasta, masło, 3 bułki, miskę pł. z mlekiem, miskę pł. z jogurtem, 3 jogurty osobno, wędlinę, kg żółtego sera , parę lasek kiełbasy , mąkę , cukier z paczek i jeszcze resztki z obiadu i owoce . I co ? Czy nadal uważasz że to dużo ?! Nie piszę tego , żeby się ,,pochwalić " ile potrafię zjeść podczas ataku , ale żeby coś niektórym uświadomić ..... trochę mnie poniosło...... oczywiście jeżeli tylko trzeba to edytuję ten post |
|
|
|
|
#2855 |
|
Raczkowanie
|
U
I: 2 kromki chleba pszennego (w moim domu innego nie kupują) zapieczone z 3 plastrami sera żółtego, plastry pomidora z suszoną bazylią, mały kubeczek kefiru II: woreczek ryżu z 3 prażonymi jabłkami i cynamonem III: jajko sadzone na oleju rzepakowym, 3 ziemniaki z masłem i koperkiem, kiszona kapusta, chwilę potem banan IV: 2 kromki chleba pszennego z 4 grubymi plastrami twarogu półtłustego, plastrami pomidora i bazylią, marchewka, banan Jeśli chodzi o ruch, to siedziałam cały dzień w domu i w samochodzie, więc aktywna nie jestem Odwaliłam tylko 40 minut ćwiczeń (A6W- 11 dzień, ćwiczenia na pośladki z Mel B, ćwiczenia na nogi z Mel B, ćwiczenia rozciągające i rozluźniające też z Mel B) Poproszę o ocenę, bo nie wiem, czy jak na taką aktywność nie jem za dużo
|
|
|
|
#2856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przykład z autopsji : doszłam do 1000 kcal, nie chudłam szybko- jak Ty . W momencie, gdy zaczęłam wychodzenie z diety + 100 kcal na tydzień ubyło mnie o ponad 5 kg gdy dochodziłam już do 1500-700 Więc nie zawsze mniej znaczy więcej, tym bardziej przy odchudzaniu . Może gdy właśnie coś dorzucisz waga ruszy ? Teraz Twój metabolizm jest na maksymalnie wolnych obrotach, bo fundujesz mu głodówkę+ ćwiczenia= niezły wycisk . Zadbaj o niego i waga będzie spadać szybciej, efektywniej i trwale ! Tak możesz spowodować mega jojo, a tego chyba nie chcemy, prawda ? ;> No i ile masz do zrzucenia ? To też istotne- przy dużej nadwadze leci szybciej
|
|
#2857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I: Owsianka na mleku sojowym i zwykłym (pół na pół szklanki) z 5 łyżek płatków owsianych i 2 łyżek otrębów pszennych, 2 figi suszone, wieśniak z prażonym na 1 łyżeczce masła jabłkiem i rodzynkami II: 2 kulki lodów III: po woreczka kaszy gryczanej z połową puszki białej fasolki, trochę marchewki gotowanej, sałatka z pomidora i kilku ogórków małosolnych, fura ziół IV: 1/2 kostki twarogu chudego z garścią mixu orzechów, po łyżeczce słonecznika i dyni, trochę malin i duża marchewka V: jajecznica z cukinią kurkami i drobiową szynką,mix sałat, ogórek małosolny 50 minut biegu w ciągu dnia lekko 3 l wody
Edytowane przez karola11 Czas edycji: 2012-08-19 o 20:45 |
|
|
|
|
#2858 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przepraszam, nie wiedzialam rzeczywiscie co tak naprawde znaczy kompuls ale zastanowilo mnie to gdzie ty to miescisz? i jak uniknac, powstrzymac sie przed pokusa
|
|
|
|
|
#2859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tę smutną emotkę powinnaś postawić nie przy "kapce śmietany", tylko przy całym swoim (marnym, jak zwykle) jadłospisie. Ręce opadają. Masz tu AŻ 2 posiłki. Myślisz, że to wiele? Bo ja nie sądzę.
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#2860 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajsze P (waga wzrasta, tylko ostatnio coś wolniej, więc muszę dokładać)
1. owsianka z 4 łych płatków owsianych z jogurtem naturalnym 180, łyżką otrąb pszennych, malinami z działki 2. grahamka (z 70g) z masłem: pół z puszką tuńczyka w sosie własnym, pomidorem, pół z plastrem sera żółtego, sałatą, bazylią 3. pół woreczka ryżu naturalnego z koperkiem, 2 "pałki" kurczaka pieczone, miseczka sałaty z łyżką jogurtu greckiego, solą i pieprzem4. jajecznica z 2 jajek na masełku, grahamka z masłem, talerzyk warzyw (pomidor, sałata, ogórek) 5. grahamka z masłem, 3 plastrami polędwicy miodowej, sałatą, pomidorem, bazylią + serek wiejski 200g w ciągu dnia dużo wody i herbat ziołowych z ruchu: 30 minut roweru, 8 minut abs I jak? |
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2862 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam ochotę na jakąś pastę i kupiłam bo była na promocji. Nie spodziewałam sie ze to taki syf ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
, ale co będziesz tłumaczyć.---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
Bo chyba jak na razie to nie ma w czym rzeźbić
|
|
#2863 |
|
Zadomowienie
|
Redukcja?
czy zdrowa? Ś: 1 bułka grahamka okrągła: pół z serem żółtym i krakowską suchą na to ogórek świeży; pół z serem żółtym i filetem z indyka na to ogórek świeży; kawa parzona z mlekiem 2h ćw IIŚ: miseczka borówek; nektarynka O: kasza kuskus; duży filet z indyka panierowany w mące pełnoziarnistej, jajku i płatkach migdałów smażony na oliwce; kalafior gotowany. Ostatnio sama musiałam robić obiady. Po: kawa parzona z mlekiem K: 1 kawałek chleba zdrowie życia z wędliną drobiową i ogórkiem świeżym; 1 ogórek kiszony; pomidorki daktylowe; 1 twarożek lekki z czarnymi oliwkami i czosnkiem marynowanym R: Ś: bułka razowa: pół z serem żółtym i krakowską suchą; pół z serkiem typu włoskiego capri i dżemem eko truskawkowym; 1 banan; kawa parzona z mlekiem 2h ćw IIŚ: 1 twarożek lekki z 3 łyżkami musli owocowego O: makaron spaghetti pełnoziarnisy z mięsem zmielonym z piersi z kurczaka z czosnkiem podsmażone na oliwie z oliwek na zeszklonej cebuli z pieczarkami; brokuły got. ![]() P: świeżo wyciskany sok pomarańczowy w kawiarni duża szklanka K: kromka chleba zdrowie życia- z wędliną drobiową; sok pomidorowy butelka; nie miałam ochoty przez ten upał i szłam o 20- stej spać R: Ś: Owsianka ( 3 łyżki płatków owsianych; 1 łyżka słonecznika ) namoczone; po wchłonięciu zalane jogurtem naturalnym 180g. i mnóstwem borówek amerykańskich IIŚ: kanapka: 2 kawałki chleba zdrowie życia z sałatą, filetem z indyka i ogórkiem kiszonym; pomidorki daktylowe; herbata miętowa O: zupa pomidorowa z ryżem pełnoziarnistym z piersią z kurczaka 2h ćw K: twarożek z wędliną drobiową z mnóstwem różnych warzyw i czosnkiem marynowanym i jak te weekendowe jadłospisy się przedstawiają?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2864 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest zdrowo, nie zapominasz o tłuszczach, a poza tym jak na mój gust, to całkiem smaczna dieta. Naprawdę, tylko tak dalej.
|
|
#2866 |
|
Zadomowienie
|
a co myślicie o czymś takim na R? czasem wydaje mi się, że to za dużo :O
(wstałam późno, więc bez 2 śniadania) 1. garść orzechów włoskich, jogurt naturalny, banan, jabłko, cynamon, otręby owsiane, płatki owsiane górskie 2. warzywa na patelni z piersią kurczaka 3. serek wiejski lekki z pomidorem, ogórkiem, pieprzem 4. jajecznica z dwóch jaj na maśle z pomidorem i cebulką + 2 kromki wasa do picia: kawa z mlekiem, woda, zielona herbata
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja R, upał, brak czasu i apetytu no i nerwy ; I.omlet z 3białek i 2żółtek, 3łyżek mąki owsianej z ziołami prowansalskimi, pieczonymi pomidorkami cherry, papryką i wędzoną piersią z kurczaka, mrożona zielona herbata; basen 1,5h, stretching 30min, II.gotowana i duszona w sosie pomidorowym wołowina, sałatka z pekinki, pomidora, papryki, cebuli, ogórka z sosem (oliwa,woda,zioła), kasza jęczmienna z smażonymi pieczarkami i cebulą, mrożona zielona herbata (nie wiem co i ile dokładniej, bo nie ja gotowałam) III.120g twarogu, z borówką amerykańską (ok.150g), syropem z agawy (jakieś 8g) i nerkowcami (30g) , mrożona zielona herbata IV.mam lodówkę pustą, więc nie mam zbytniego wyboru i będzie pewnie resztka czyli ze 100g tuńczyka z pieczonymi pomidorkami jak w śniadaniu; wieczorem jak mi mały wcześnie zaśnie będzie jak zawsze skakanka i hula hop, i brzuch znika ![]() +woda
"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. " św. Augustyn zaręczona 30.03.2012 mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012 niedługo żona niedługo matura wygrałam swoje życie ! Edytowane przez zielona_zabcia Czas edycji: 2012-08-20 o 14:36 |
|
|
|
|
#2870 |
|
Zadomowienie
|
jajecznicy bez chleba nie lubię
w ogóle mi nie podchodzi. za to z chlebem bardzo smakuje w takim razie zjem 1 kromkę razowego.
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie ponownie
![]() Wstawiam swój wczorajszy i dzisiejszy jadłospis (walczę o P). Wczoraj byłam na urodzinach (posiłek III i IV) oraz na koncercie (posiłek V). Ogólnie ciocia jak zwykle zaszalała z daniami, które zmieniała średnio co godzinę Ciężko było trzymać się swojego rytmu, ale myślę, że dałam radę. Wczorajsze: I: owsianka z 3 łyżek płatków i z jeżynami + śliwki + kawa zbożowa II: grahamka z masłem i pomidorem + szklanka kefiru III: sernik (ponoć z jogurtów) z galaretką i owocami + niezbyt duży kawałek ciasta drożdżowego ze śliwkami + kawa IV: pół schabu z pieczarkami (wzięłam mało, gdyż nie jadłam wcześniej grzybów, dlatego tak bardziej na spróbowanie) + pomidory z fetą + duuuuuuża ilość sałatki (kapusta, papryka, pomidor, ogórek, szczypiorek, jakiś olej, przyprawy) + krakers z odrobiną majonezu i kawałkami łososia w plastrach (też pierwszy raz jadłam łososia i muszę powiedzieć, że dobry )V: na szybko wrzucone do torebki (jechałam prosto z tych urodzin) marchewki + kalarepa Do picia jeszcze: woda niegazowana, spora ilość kompotu (z jabłek/ z jabłek, wiśni i rabarbaru) Dzisiejsze: I (6:00): owsianka z 3 łyżek płatków z cynamonem i słonecznikiem + kawałek mojego ciasta korzennego z musem jabłkowym + herbata (melisa z pomarańczą II (9:00, w pracy): grahamka z masłem, plastrem sera, pomidorem i szczypiorkiem + kubek jogurtu naturalnego (250 g) III (12:30, w pracy): banan + winogrono + kilka orzechów + kosteczka gorzkiej czekolady (60% kakao) IV (15:30): talerz zupy jarzynowej (dodałam jeszcze wielki kawałek kalafiora ugotowanego z bulionu) + 3 ziemniaki + jajko sadzone + wielki ogórek konserwowy V (18:30): bułka z ziarnami z makrelą VI (21:00): mieszanka warzyw (z Biedronki) na parze Do picia: woda niegazowana, kompot z jabłek, kawa zbożowa Mogę prosić o ocenkę i porady? Poza tym muszę Wam powiedzieć, że odkąd patrzę na to co jem polubiłam sporo nowych produktów, do których wcześniej byłam jakoś uprzedzona i nawet nie chciałam skosztować
|
|
|
|
#2872 |
|
Zadomowienie
|
Utrzymanie:
I. drożdżówka z masą z ricotty i suszoną żurawiną; szklanka malin II. duża nektarynka z serkiem wiejskim, kawałkami jabłka i małą garścią migdałów III. spory kawałek marchewkowej pizzy z mięsem mielonym, papryką, kukurydzą i serem żółtym IV. 2 kromki chleba z ziarnami z wędliną, papryką i sałatą/ serem camembert z oliwkami , ogórkiem i sałatą; malutki, słodki pomidor Zerknąłby ktoś?
Edytowane przez blax5 Czas edycji: 2012-08-20 o 19:05 |
|
|
|
#2873 |
|
Raczkowanie
|
rano zaraz po wstaniu kawa rozpuszczalna z mlekiem sojowym,
1-sze śniadanie sałatka ( 5 ogórków zielonych, 3 liście sałaty zielonej, 1/3 sera feta, 17 oliwek, mała łyżeczka oliwy z oliwek) 2-gie śniadanie 2 kromki pełnoziarnistego chleba posmarowanego masłem z 2 plasterkami żółtego sera, sałatka domowej roboty ( śledź, jabłko, ogórek kiszony i konserwowy, jajko) przekąska gruszka obiad fasolka żółta z łyżką oliwy z oliwek, łyżką masła i bułką tartą, 2 jajka sadzone na małej łyżce oliwy z oliwek + koperek mój ruch dziś to1h 15 minut szybka jazda na rowerze w upale no i teraz, moja słabość paczka paluszków, nie umiem sie opamiętać, po obiedzie jakieś 15 min do 30 min rzucam się jak zwierz własnie na paluszki i nie umiem z tym wygrać, zna ktoś na to receptę? bo ja już zastanawiam się czy nie powinnam się udać do jakiejś poradni leczenia uzależnień i leczyć mój nałóg paluszkowy
|
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
I pieczona owsianka z wiśniami podana z granolą czekoladową sante z kawałkami czekolady i mrożonym sorbetem cytrynowym
przejażdżka do sklepu rowerem ok 3 km w jedną stronę II 2x sandwich z chleba razowego z Biedronki z serem brie i pieczarkami a do tego jajko gotowane na miękko ze szczypiorem III 2 enchilady wegetariańskie z dużych tortilli pełnoziarnistych zapiekane z pieczarkami i sosem pieczarkowym IV 4 wafle ryżowe Sonko w polewie jagodowej z serkiem śmietankowym i orzechami, kilka mirabelek V 4 kromki razowca z Biedronki z twarożkiem z orzechami, jabłko
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-08-20 o 19:06 |
|
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dzisiejszy I owsianka (4 łyżki płatków, jedna otrąb granulowanych, banan, łyżeczka miodu, starta kostka gorzkiej czekolady, mleko 2%), kawa z mlekiem i łyżeczką cukru II kanapka taka, jak w ostatnim jadłospisie, tyle, że mniejsza, do tego kilka plastrów arbuza III ziemniaczki z wody, pierś kurczaka, sos warzywny i ogórki kiszone sporo arbuza i łyżka słonecznika IV pół wędzonej makreli + warzywa
|
|
|
#2876 |
|
Raczkowanie
|
U
I. owsianka (3 albo 4 (już nie pamiętam) łyżki płatków owsianych, 3/4 szkl. mleka 1,5%) z bananem, jabłkiem, garścią orzechów ziemnych i cynamonem II. 2 kromki chleba pszennego z masłem, serem żółtym, ogórkiem i cebulką, pomidor, 2 jabłka III. 3 naleśniki z twarogiem IV. 2 kromki chleba pszennego z twarogiem, pomidorem i cebulą, mały kubeczek kefiru |
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2878 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
Obiad nadałby sie na śniadanie lub podwieczorek i kolacja też słabiutka... nie obudzi Cie w nocy głód?
|
#2880 |
|
Przyczajenie
|
To moje U/P (wage podaje przy pieczywie bo było napisane w sklepie
)1.Bułka pszenna (56g) na pół: masło,plaster sera linessa/serek czosnkowy+piętka chleba z maslem 2.drożdżówka z budyniem (60g) 3.2 pyzy drożdżowe (albo buchty) polane jogurtem naturalnym i cynamonem 4.milky way ameo 5.bułka (56g) z serkiem czosnkowym. +kawa z mlekiem, 3 albo 4 węgierki i garsc winogron i kawalek gruszki ze sloika Edytowane przez nat_nat Czas edycji: 2012-08-20 o 20:18 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

Jestem bardzo najedzona, w ogóle nie chodzę głodna, ale to pewnie przez ilość tych warzyw... Ostatnio chudnę około 1 kg na 2 tygodnie, chciałabym żeby było więcej stąd może tak uważam żebym nie zjadła za dużo. Hm a co polecasz jako dodatkowe NNKT? Bo nie mam pomysłu. A co do chleba w kolacji- chciałam zapytać czy to nie za późno na węgle jeśli zjadam tą kolację koło 20 ? Myślałam, że najlepiej żeby to było samo białko. Ale wciąż się uczę i dziękuję za rady 
Ja bardzo lubię dodawać podprażone na patelni teflonowej pestki dyni i słonecznika, bardzo dobrze się komponują w zasadzie ze wszystkim
Białko na kolację jest okej, szczególnie na R, ale wcześniej chleba masz pół kromki, więc możesz dorzucić- pełną kolację możesz zjeść na 3 h przed snem
Białkową nawet na mniej niż godzinkę . Jeśli boisz się węgli na noc, dorzuć właśnie do tego twarożku pestki; dynię, czy słonecznik 

! Oprócz pasty 
Ciężko było trzymać się swojego rytmu, ale myślę, że dałam radę.