|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
|
|
|
|
|
#3872 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
Moj tż miał 3ty+premia i auto, a ze firmy mielismy wczesniej dwie i minely dwa lata to placil juz normalny ZUS.Po oplatach zostały nam jakies grosze...a, ze uzyskanie premii okazalo sie nierealne to po miesiacu musial zrezygnowac. |
|
|
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nastaw się na dłuuuuuugie szkolenie i na to,że będziesz przez dłuższy czas "obserwowana" dziękuję kochane za komplementy nt mojego synka sama się do niego przyzwyczajam, taki "inny" mi się wydaje-dorosły |
|
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ała.
Mimo, że tatuaże mnie nie kręca, ale podoba mi się to co CI na nodze stworzyli ![]() a imię męża gdzie? Właśnie Ja sie zawsze zastanawiam,dlaczego zawsze imiona dzieci się tatułuje, a imiona męża już nie ![]() Cytat:
Z drzemką i obiadem będzie to różnie, bo będą różne zmiany. Mam nadzieję, że nie będzie problemu jak ją przyprowadzę o 14stej i zostanie 4h ![]() Mój miał swoje auto które zamortyzował,ale też kupa. ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
Byłam obserwowana w poprzedniej pracy cały czas w sumie, więc nawet mnie to tam nie przeszkadza. A szkolenie, szybko się uczę ![]() Pracowałaś w Castoramie? |
||
|
|
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3877 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Widzisz Ewa chociaż pokazuje, albo próbuje, a dla Emila to kosmos .jak go pytam pokaż gdzie mama, gdzie tata, gdzie okno, gdzie piesek, gdzie gołąbek. nic. jak ja pokaże albo powiem to się cieszy, ale sam to nic.Cytat:
![]() no widzisz u nas to samo. mnie się wydawało, że jeszcze za wcześnie na takie umiejętności, ale ponoc niektóre dzieci juz pieknie pokazują, potrafią rozpoznac zwierzątka. A Emil pewnie psa od kozy by nie odróżnił. za to za gołębiami lata jak wariat.Ostatnio mu nawet jakas baba zwróciła uwagę, że przez to jego bieganie gołąbki nie moga zjeśc ryżu, który ona właśnie im sypała. Popatrzyłam na nią jak na wariatkę i powiedziałąm, że dziecko ma dopiero roczek i na prawdę nie chce wyrządzić krzywdy tym gołąbkom w odróznienu do pani. babka popatrzyła na mnie zdziwiona. więc jej mówię, że nie karmi się ryżem gołąbków, bo potem zdychają. bab się obruszyłą i poszła swoją drogą dzięki ![]() polska, kochana, polska służba zdrowia. chodzimy prywatnie raz na jakiś czas. no i ja myślę że to za wcześnie, ale nie koniecznie jak widać. |
||
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta imię męża może się zmienić a dzieci nigdy
|
#3879 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za piękny spadek wagi. Ja mam do zrzucenia jakieś 20-25 kg.. Bardzo ładne Cytat:
za pracęNo właśnie
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
Z dzieckiem w sumie też
![]() Kiedy będzie miał 18ście zbuntuje się i odwróci du.pę i będzie miał mamusię w życi osobiście znam takich, tu potulne jak aniołki a kiedy co do czego wyjeżdżają i nie dają znaku życia...a jak są już wśród rodziców to rodzic więcej wie o dzieciach sasiądów niż o własnym...
|
|
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.mojewypieki.com/przepis/c...leczna-kanapka Czekoladę kupiłam taką najzwyklejszą, taką za 2zł co się nie rozpuszcza. Mam przepis na pewną polewę ale chciałam wypróbować tą z przepisu. Czekolada mleczna- chciałam żeby słodsze było Mam w domu gorzką ale takiej nie chciałam dla Emila, prawdziwy facet z niego ![]() Radek co prawda naśladuje niektóre zwierzęta i ciekawy wszystkiego ale ja bym się na Twoim miejscu nie martwiła, okaże się pewnie tak jak piszesz, że za tydzień pokaże co potrafi. |
|
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też miałam biegać z TŻem ![]() dokładnie! Wygodnie wam tam?? ![]() no i słusznie gratuluję pracy! wow! a gdzie wytatuujesz trzecie?
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, ale "moja"kasjerka napaliła się na casto , zwolniła się i po kilku tygodniach wróciła z płaczem (fakt faktem ,że katowicka casto jest specyficzna... wręcz obóz pracy...) |
|
|
|
|
#3884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja do niej mówię, że dziecko już chodzi. Spojrzała na mnie zdziwiona i zanotowała to w red book ![]() Mam wpisane crawling and walking.
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-08-20 o 22:09 |
|
|
|
|
#3885 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
Na weselu było bosko. Pobawiłam się, odnowiłam kontakty z kuzynostwem, wyluzowałam Aania gratuluję ![]() Beata bardzo mi przykro ![]() Zapałeczka, Marina Youyou piękne te tatuaże, serio serio Dziubku super fryz ma Denis Padnięta jestem. Jutro powrót do pracy po urlopie
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Youyou hehe też prawda
![]() Lili polecam zwykła gorzką czekoladę z masłe rozpuścić ok 100g masła i tabliczka czekolady,oczywiście w kąpieli wodnej.---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
A to czytałam w necie, że właśnie nie fajnie tam mają, moja kierowniczka jest raczej w porządku, wygląda na wyluzowaną babkę ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- MA KTÓRAŚ KOŁDRĘ I PODUSZKĘ Z PIERZA? i może polecić mi sprzedawcę ?! |
|
|
|
|
#3887 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak! ![]() Wystawiałam na dwóch aukcjach i nikt nie chciał kupić, więc dziś założyłam i hen poleciałam ![]() W nosie mam, chociaż kaska by się przydała. Buty do biegania jakieś w domu mam... To mówisz, że pobaraszkowałaś z mężem ![]() za zgubione kilogramy ![]() Cytat:
i że się tak pokornie słucha ![]() Cytat:
rozpuścić się nie chciała i połączyć z masłem też nie. Jakieś takie niefajne grudy wyszły.Idę zmyć maseczkę. ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
Marzenka zapraszam na mleczną kanapkę ![]() Ja na diecie to zjecie z moim mężem
|
||||
|
|
|
#3888 |
|
Rozeznanie
|
Jak juz wspominałam w końcu byliśmy "na wyjeździe"
- weszliśmy na szczeliniec wielki (góry stołowe) - obeszliśmy skalne miasto (Adrspach, Czechy) Polecam - zwiedziliśmy zamek Książ Było męcząco ale cudownie
|
|
|
|
#3889 | |||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A noc nieprzespana, bo Tymek obudził się o 4 i już tylko u mamy na rączkach chciał siedzieć. Nie płakał, nie jadł, nawet nie gadał, tylko się przytulał. Ale do łóżeczka nie dał się odłożyć. W końcu o 5.45 zasnął i pospał do ... 7 ![]() Cytat:
A noc nieprzespana, bo Tymek obudził się o 4 i już tylko u mamy na rączkach chciał siedzieć. Nie płakał, nie jadł, nawet nie gadał, tylko się przytulał. Ale do łóżeczka nie dał się odłożyć. W końcu o 5.45 zasnął i pospał do ... 7 ![]() Cytat:
2. ![]() Cytat:
![]() A tak serio, to pisałam wyżej - Tymek miał po prostu inne plany na tę noc ![]() A ja się powtórzę, ze masz przepięŻne dziecko o twarzy anioła Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Boże, co za teksty. Co za kobieta. Zero serca [QUOTE=dziubek79;36006620 my po fryzjerze wyglądał inaczej ale tak samo cudownie Mama ma rację Ale zupełnie inna buzia się zrobiła! Choć nadal zadziorny ognik w oczach jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A dziś właśnie się dowiedziałam że moja bliska znajoma (jestem chrzestną jej synka) jest w 6. tygodniu Tylko fatalnie znosi - mdleje, wymiotuje itp. Cytat:
I jak różne podejście.Cytat:
Cytat:
![]() 2. Podziwiam Cię, brawo Ja się nie potrafię wziąć za siebie ![]() Ale czy jesteś pewna, że przy -14kg to cokolwiek jeszcze z Ciebie zostanie? ![]() Cytat:
Jakoś te wiśnie zaczęłam obstawić, bo w okolicach wiśni on właśnie jakiś inny (nawet w smaku) się robił ![]() Cytat:
edit: Już doczytałam, gratuluję A jakie godziny? Cy to zmianowa praca? Cytat:
|
|
#3890 |
|
Rozeznanie
|
Zaneta
i za nową praceyouyou woooow!!! bardzo mi się podobają twe dziary
|
|
|
|
#3891 | ||
|
Zakorzenienie
|
You - nie lubię tatuaży, ale musze przyznać, że Twoje mi się bardzo podobają
Takie proste i trendy ![]() Otóż to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę i podziwiam , ja bym się na taką wyprawę nie nadawała kolejne ![]() MArinko szpieg szoguna wypatrzył ,że jutro macie rocznice gratki za 2 lata , idziemy podobnie z tym czasem małżeństwa jest nas tu z sierpnia kilka
|
|
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Nie odzywałam się, bo ciągle się coś dzieje...Impreza Juli BARDZO udana-goście dopisali, prezenty udane-wogóle super było, a pogoda marzenie
![]() Solenizantka zadowolona i to najważniejsze ![]() Dziękuję bardzo za życzenia dla Julci Brumciu kochany dla Ciebie zaległe STO LAT obyś zawsze była taka fajna babka Niestety muszę wyłączyć kompa, bo po 1 robale przylatują do światła, po 2 P. upierdliwiec siedzi mi na uchu |
|
|
|
#3894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3895 | |
|
Rozeznanie
|
Żaneta przede wszystkim gratuluje pracy
U męża zarobki są nieco wyższe więc opłacalność przejścia na działalnośc jest, bo na czysto po opłatach wychodiz nawet ok tysiaka więcej niz przy tej samej kwocie na umowie o prace. I wsyzstkie kwoty (gwarantowana podstawa, stawki za dzień pracy i inne czynności) jest w formie netto, w umowie jest, że kwoty te zostają powiekszone o vat. A na mały zus sie nie łapiemy jak juz wcześniej pisałam. A w rodzinie mamy księgową więc i ten koszt by nam odpadł. Finansowo nie wychodzi to źle, natomiast sama treśc kontraktu bardzo obciąża za wszystko zleceniobiorcę, do tego umowa lojalnościowa itp. itd. Ale juz naniesliśmy swoje zmiany czekamy na dalszy rozwój. brumek mąż ma ograniczone pole manewru w związku ze zmiana pracy przede wszystkim ze względu na lojalkę nawet po skończeni stosunku pracy. A nie ukrywamy, że dochody na tym poziomie osiągnie ze swoimi umiejętnościami i doświadczeniem tylko w tej branży. Od skończenia szkoły w tym pracuje więc nie widzi się w innej pracy ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
Ellika jakie Wy śliczne jesteście z Karolinką
![]() Nigdy nie byłam w Górach Stołowych, po zdjęciach widzę, że pięknie tam jest. ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Wiecie to bieganiu i ćwiczeniach mam takiego powera, że ho ho ![]() Justyna masz jakiś nowy filmik? Gdzieś Ty dzisiaj w ogóle jest? ![]() Edit: Chyba nie latasz po opuszczonych miasteczkach |
|
|
|
#3897 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
piękne widoki rekompensują wysiłekCytat:
no jest pięknie Wiecie - najbardziej to jestem duma, że w końcu się zorganizowaliśmy i ruszyliśmy d.upy. Bo to były w sumie tylko trzy dni, ale odpoczęłam psychicznie niesamowicie. No nie pamiętam kiedy spałam poza domem! My takie dwa wariaty, no dobra-trzy - zanim Karolinka się urodziła to robiliśmy wszystko spontanicznie, wszystkie wyjazdy były ot tak - wzięli, zebrali się i pojechali. A z dzieckiem to juz trochę więcej zachodu, no i tak wyszło, że jak mieliśmy w lipcu dwu-tyg. urlop, to ok, kasy nie było, ale też organizacyjnie daliśmy ciała. Także teraz ten długi weekend to trochę tak honorowo - zaplanowaliśmy no i nie wystraszyliśmy się trudów podrózy z dzieciakiem. No i opłacało się ![]() Pierwsze koty za płoty. Wszystko dało się pogodzić i było naprawdę miło - nowa jakość wypoczynku ![]() Oczywiście różowo nie było - Karolinka potrafi dać w kość. Zwłaszcza w samochodzie - jak nie śpi to jęczy i płacze, oj mam dość jeżdzenia z nią
|
|||
|
|
|
#3898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamole
Siedzę przy piekarnika bo mi sie drugie ciacho kończy piec I wszystkie miski powylizywalam Lili biegasz? Super polecam na początku robić marszobiegi czyli trochę biec trochę maszerować a potem zmniejszać ilośc marszu na rzecz biegu. To pozwala budować formę i nie zniechęcać sie . Mówisz że masz dużo energii po ćwiczeniach - tez tak mam i uwielbiam toCytat:
![]() No tez sobie wzięła motywacje Telika - obrżartucha ![]() A spadku wagi gratuluje Meeeeeega Zawsze byłam anty tatuazowa Ale właśnie niedawno pomysłami ze na stopie Jaśka bym chciała mieć Myślałam tylko tak bardziej na boku przy podeszwie Ale czcionka genialna Piszecie o samozatrudnieniu W Polsce jest ustawa zakazująca narzucanie takiej woli przez pracodawcę Żaneta ma racje własna działalność łączy sie z nieoczekiwanych kosztami i większa odpowiedzialnością Chyba ze ktoś ma świadczyć usługi rozwniez innym podmiotom - nie tylko dotychczasowemu pracodawcy- ale to już całkiem inna historia. Kurde wolno mi sie pisze a tak mam ochotę sieć wami nagadac No i ten mój kochany słownik Beatko trzymasz sie ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Eliko fajna podróż, myśle ze to fajnie zarazić swoje dziecko pasja do podróżowania . Isia - te komunikaty z nike'a to z aplikacji z komórki, jak biegam to mi mierzy dystans czas itd tak dla mobilizacji Telik przyszedł wszyscy poszli
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-08-20 o 23:43 |
|
|
|
|
#3899 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że nastąpił zbiorowy bzik wagowy.
Ja na razie dodałam do zakładek film Justyny z ćwiczeniami, ale jeszcze się nie zmobilizowałam, do ich wykonania. ![]() Żaneta, fajnie że tak Wam się wszystko zgrało- praca, żłobek. ![]() Ellika, super wyprawa, widać po minach że wszyscy zadowoleni. Po raz pierwszy pokazałaś tż i widzę, że Karolinka jest jego odbiciem. ![]() Lili, skoro kanapka śniadaniowa, to będę rano. Telik, a co to za okazja, że tak hurtowo pieczesz ciacha? Ja jestem, ja! ![]() Alibany, u mojego tż było podobnie, też ma teraz założoną własną działalność. (za chwilę miną te nieszczęsne 2 lata i duży zus Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-08-20 o 23:55 |
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biegam z dwiema znajomymi- super laski. Matka z córką a wyglądają jak siostry. Mobilizuje mnie bieganie z kimś, sama za chiny bym nie poszła. Boję się ciemności a w dzień na wsi biegać? Toż to śmiech na sali ![]() Ja też uciekam, dobranoc. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.

zębole

przy 5 tys może bym się zastanowiła,ale wtedy im więcej się zarabia tym większy vat się oddaje.
nastaw się na dłuuuuuugie szkolenie i na to,że będziesz przez dłuższy czas "obserwowana" 

)

klas ki:

ok 100g masła i tabliczka czekolady,oczywiście w kąpieli wodnej.

nie poddaje sie ta moja biegaczka, cały dzien na chodzie