|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]() czasami jak mam ją na rękach i przeglądamy się w lustrze, to normalnie jak nie moje dziecko ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- dobra ide spać w końcu nie chce jutro do pracy |
|
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
nie mogę spać- wrzucę Wam do K. z wesela dwie foty
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3903 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żartuję oczywiście, nie gniewaj się Ale Teliczku ja Cie dziś nie poznaję, bo żadnych przekręconych słów nie było I brakuje mi tu iskrzenia do Ciebie bardzo. Wiem, że wpadasz, ale tak tylko na sekundkę i to dla mnie za mało ![]() napisz chociaż co u Dżonego-przystojniaka? ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
![]() Chociaż faktycznie, z tego co piszesz, warunki finansowe są niezłe, tylko te prawne kruczki budzą Wasze wątpliwości, tak? No to na razie nie uprzedzamy faktów i po prostu trzymam kciuki ![]() Cytat:
I dokładna relacja?Dziękuję za życzenia
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
nie da mi .ię w K...
No to my.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście już nie zdążyłam napisać wieczorem :/
Isia, Marzenka ja tą rozmowę mam jutro ![]() Cytat:
Współczuję Cytat:
![]() Wow, nie jestem fanką tego typu ozdób, ale te mają swój urok ![]() Ucieka, bo wlazłam mamie na komputer i już mnie wywala Ale już po pólnocy - wiec - Marinko - wszystkiego najlepszego z okazji 2 rocznicy ślubu
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
dziubku, Agawoo dziękować!!!!!
|
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Boziu, dziewczyno, ale Ty masz ciało!
![]() Dar z nieba
|
#3908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Marzenko-telikowe imieninki- muszę gadów z pracy coś słodkiego dostarczyć
![]() Cytat:
Te nogi
|
|
#3909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sto lat najdroższy, kochany teliczku Cytat:
![]() Sprytnie rozegrałaś kwestię "TAK" Tymek robi tylko "nie", więc trzeba by inaczej pytanie postawić. Np. "czy kochasz kogoś bardziej niż mamusię? " A "kawał główna" to jak rozumiem nie jest obraza, tylko "kiwał głową" Buziaki dla iPada ![]() O moich urodzinkach wczoraj coś tam napisałam Byli goście, 2 torty i jeszcze jedno ciacho. Świeczki dmuchałam i Tymuś pomagał Bardoz miło, tylko goście się trochę zasiedzieli i mi dziecko skrajnie wykończyli Ale można to potraktować jako taką zaprawę przed sobotą ![]() A u Was też pewnie przygotowania pełną parą?
|
|
#3910 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Idę do pracy
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko kurde mam wrażenie że twój TZ nie docenia jaki ma skarb w domu ..... pinokio? kurde czy on jest gejem? kiedy przyjedziesz na plac zabaw na smoczkę?
Zapałeczko przeczytałam o weselu ... biedactwo ...ech Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2012-08-21 o 08:02 |
|
|
|
#3912 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Faktycznie się "pokazała" z tą szopą... szkoda słów na taka.. Marinka musi byc inna mozliwość niż to mieszkanie u nich, po prostu musi! I podziwiam Cię że wytrzymałaś i jeszcze jej awantury nie zrobilaś... M. też to słyszał? Cytat:
Mam nadzieję, że szybko uda Wam się pójść na swoje, bo tak być nie może.. Cytat:
A guzik ją to obchodzi na co Wy wydajecie! Daje Wam na życie?! W głowie się nie mieści... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lila też nei nasladuje zwierząt.. jedynie na psa mówi "wał wał" i pokazuje rączkami na zwierzeta. Cytat:
Woooow ![]() idę nadrabiać dalej.. |
|||||||||
|
|
|
#3913 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
dziękuję za komplementy Marinko pisałam już na fb - boskie to zdjęcie szymek dziubka taki mały mężczyzna już elliko super zdjęcia!! jak mnie ciągnie już w góry...ale boje się jechać z Hanką, że drogi nie wytrzymam. najbliżej mamy w Karkonosze, ale to i tak. ok 4 godz jazdy, a to chyba za dużo. Hanka ni9e znosi jeździć i jazda z nią to męką i droga przez piekło..dlatego póki co wypuszczamy się tylko nad morze-2 godziny to jakoś idzie znieść aha! miałam pisać, że mamy podobny "plecak" na dziecko żanetko gratuluję pracy moja bratowa pracuje w castoramie i bardzo sobie chwali pracę, zespół, warunki...youyou aż mnie zabolało, jak zobaczyłam Twoje stopy nie jestem fanką tatuaży, ale Twoje są ładne..proste, z klasą... teliku buziaki imieninowe a ja za pół godziny idę z Hanią do lekarza, bo złapała nam katar nad morzem i zaczyna pokasływać... a pediatry naszej nie ma (urlopuje się dziewczyna).. jakoś nie lubię chodzić z Hanią do innych lekarzy. swojej ufam. bo wiem, że "zna" przypadek Hani, wie już jak ją leczyć i w ogóle...
|
|
|
|
#3914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Fakt.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kurde Ty to powinnas jako modelka pracowac i niezła kasę zarabiać. nie myslałaś, zeby się umieścić w jakimś banku twarzy czy coś? Gratki z okazji rocznicy No. nadrobiłam ![]() Dzisiaj mega wczesna pobudka - przed 7.. a nei jak zawsze przed 9 ... Wczoraj byliśmy z tż u dentysty.. ale go wymęczył aż mi go szkoda było... teraz to się na pewno nie odważe iść ![]() nie dość, że 3 na raz mu robił, wiercił, borował, plombował to jeszcze nacinał i rwał jednego... Wiecie co.. chyba odgrodzę moją kuchnię takim płotkiem - bodajże Brumek ma cos takiego w salonie... Lila staje na palach i "maca" bo blacie.. co za tym idzie po płycie i zlewie... i muszę się cholernie pilnować, zeby wszystko było w miarę daleko od brzegu polożone... do tego kręci mi się pod nogami jak gotuje, a dużo trzeba żeby coś gorącego prysło? Kuchnie mam z salonem ale plus to drzi na korytarz więc z tym nie było by problemu.. Myslicie że byloby to uciążliwe? |
||
|
|
|
#3915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Agula No wow Szukam zębów na podłodze Cytat:
Cytat:
Dlatego wlasnie ja nie odpisuje Wam na telefonie, bo mój tel też ma ciekawe pomysły czasami i moje sms-sy bywają zagadką dla czytających
|
|
|
#3916 |
|
Wtajemniczenie
|
Marinko jeszcze zbieram szczękę z podłogi
Piękna jesteś i boskaaa sukienka!
|
#3917 |
|
Zadomowienie
|
Zapałeczka smutne to wszystko...
![]() Zaneta gratuluję pracy! Grunt, że wyjdziesz trochę z domu ![]() Youyou podziwiam! Agni Emil na pewno duzo rozumie i sama sie kiedyś zdziwisz, jak zacznie Ci pokazywać i mówić. Czy oni biorą pod uwagę, że niektóre dzieci po prostu później zaczynaja mówić? Ellika jacy turyści z Was! (Patryk po 100m wędrówki dolinką był zainteresowany tylko zbieraniem patyków i kamieni i ani myślał, żeby go nieść dalej )Marina wygladasz, jakbyś właśnie z wybiegu dla modelek wyszła! Wow! Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu! Telik wszystkiego najlepszego z okazji imienin! |
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
czy któras z was ma maoze depilator laserowy do stosowania w domu? bo chyba sie zrzucimy w pracy z dziewczynami
i kupimy, a chcialam znac jeszcze jakies namiary na firmy, wrazenia z wypalania itp.kinga ma znowu zapalenie ucha... a mi sie nie chce biegac znowu po lekarzach. moze w aptece mi dadza cos bez recepty ale watpie... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-08-21 o 09:40 |
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczynki moje kochane za miłe słowa... Ale jako nie czuję się specjalnie ładna, raczej przeciętna... A na co dzień to już całkiem niewidzialna
![]() agulka sukienka pożyczona i to w ostatniej chwili od kuzynki ( 16 letniej ) M. która została z Igorem na czas wesela. agawoo dla Ciebie też najlepsze życzenia z okazji rocznicy! daj znać jak po rozmowie! Brumku miałam pisać, tort był śliczny, wizualnie bardzo mi przypadł do gustu. zanetko dziękuję Ci, ale to chyba nie najlepszy pomył, bo dalej byłby wynajem i ciągle podobna sytuacja...Tym bardziej, że M. nie ma prawka, a ja byłabym w sumie dalej bez niczego a tu chociaż liczę na ten żłobek w styczniu ( o ile wyjdzie ) no i wtedy się może znajdzie jaka robota. No i od października zaczynam studia w Rze... Ale dziękuję Ci za troskę. Aniu jak s ię czujesz?
|
|
|
|
#3920 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sukienka rewelka! ale na takiej figurze nawet worek po ziemniakach by ładnie leżal ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=2tWJ6t0_-es
własnie nie zrobiłam i jestem oczarowana fryzurką. Ale musiałam pociąć skarpetę M. najpierw
|
|
|
|
#3922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- nasz duży pokój tez ma tyle
|
||
|
|
|
#3923 |
|
Zadomowienie
|
Uff, jak gorąco, puff jak gorąco...
![]() Lubie kiedy jest ciepło, ale to już przesada. Telik, rozpieszczasz pracowników. Wszystkiego najlepszego z okazji imienin, dużo uśmiechu i spełnienia marzeń. You, całkiem spore te tatuaże, ale bardzo ładnie to wyszło. Marina, chyba musisz iść z Geppettem do okulisty, bo niejeden facet by mu Pinokia pozazdrościł. ![]() Blondynko, halo, halo. Co ze spotkaniem? Będziesz dzisiaj? Wiecie co, Hania zaczęła do mnie podchodzić i sama z siebie się przytulać. (ściska za szyję, aż oczy wychodzą ) Potem daje buziaka- no coś pięknego. )
|
|
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dam znać wieczorkiem, bo rozmowę mam po południu
|
|
|
#3925 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Brumek tak owszem dziecko się zawsze kocha, ale nie wiem albo Ja staroświecka jestem albo mam inne podejście do tego wszystkiego. Otóż to jeżeli chodzi o moje uczucia, to jakby się nie daj Bożę coś stało, że męża nie będę miała koło siebie bo np weźmiemy rozwód to myślę, że on i tak będzie do końca moich dni w moim sercu, mimo że byśmy nie byli razem, byłam pewnie z jakiegoś powodu na niego mega zła - bo rozwód się nie bierze tak o sobie, tylko jest jakiś poważny powód, ale wydaję mi się że nadal bym coś do niego czuła...kurcze nie wiem, może tak myślę bo mąż to moja pierwsza prawdziwa i mam nadzieje nieskończona miłość...
Marzena mnie też po głowie niania chodziła, ale jestem w takiej sytuacji że mieszkam z teściami i nie wiem czy by im to pasowało, że chodziłaby by tu sobie obca osoba... ale jeżeli miałabym taką możliwość to na pewno dałabym ogłoszenie, żę poszukuje nianie na pół etatu na ,myślę że nie jedna studentka chciałaby w ten sposób dorobić albo jakaś starsza osoba. I najpierw bym ją obserwowała przebywając z nią albo obok niej a potem spokojnie szukała pracy Ja mam to szczęście że ten żłobek mi tu otwierają.Monika Ja nie używam depilatorów i nie pomogę. Marina a studia, zapomniałam o nich no to może byłaby jakaś możliwość aby Twój M pojechał na tydzień dwa za granicę żeby się więcej pieniędzy dorobić? wiesz mieć taki zastrzyk gotówki?Lili e to badziewiata czekolada:P Agulaabar nie znam się na skazie, ale na pewno do 3 miesięcy ograniczyłabym nabiał. mamad1 i tylko dlatego idę do pracy, bo będę wśród ludzi. Zwyczajnie zaczyna mi brakować słów,nie umiem ułożyć czasem prostego zdania, normalnie się cofam ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
oddycha? funkcjonuje? Czy tak ściska że ledwo oddech można złapać, kupię takie coś ale jak będzie wygodne, a nie że będę się czuła jak sardynka
|
|
|
|
|
#3927 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jednak kupię taką osłonę za samą kuchenkę i palniki być może. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie tylko przestali się kochać, ale się naprawdę nienawidzą Tzn. mój ojciec mamę. I robi jej najpaskudniejsze świństwa, jakie może wymyślić. A kiedyś ponoć ją kochał.Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Tymuś od wczoraj pokazuje zegary, jak się go poprosi i mówi cyk cyk
|
|
#3928 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy te skórzane paputki dla dzieciaków Wam też tak na początku śmierdziały? Dzisiaj mi przyszły - narazie wywaliłam je na balkon..
|
#3929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale wiem właśnie że są tacy którzy się kochają a potem nienawidzą (---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
wiesz, że nie pamiętam ![]() ale jak śmierdzą skórą to raczej ok bo to skóra jest.. |
||
|
|
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:20.

Wiem, że wpadasz, ale tak tylko na sekundkę i to dla mnie za mało 

Współczuję

Buziaki dla iPada 
. nic poważnego, ale powiedziała, żeby poświęcić mu troszkę więcej czasu i uczyć go i wyjąsniac.a ja mam wrażenie, że obudze sie za tydzień i on nagle będzie umiał wiele. ps. nie mówi do mnie mama, a wiecie jak? AGA. 

Zakończone: 2