![]() |
#331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Skuteczne odchudzanie - od 15.08 start!
A wczoraj na wieczór zjadłam jeszcze pół miski fasoli mamut
Zapisałam się na popołudnie na zajęcia o nazwie "Active Walk", znacie to? Taka dziewczyna na siłowni mi bardzo polecała. To są jakieś ćwiczenia na bieżni. [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36015500]A już się miałam ucieszyć, że Sikorka to kolejna Nocna Sowa, ale przypomniałam sobie, że masz inny czas ^^ Ja się powoli kładę ![]() Haha ja już na nogach byłam o tej porze niestety, ale to wyjątkowo.
A musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda Będę odchudzoną inżynierką ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gaia Czas edycji: 2012-08-21 o 07:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Przyczajenie
|
No niestety w weekend nie miałam za bardzo czasu wstąpić na forum i niestety miałam też małe grzeszki, wpadł mały kawałek ciasta i dwa kieliszki adwokata; no i oczywiście było już po 16:00
![]() Ale wczoraj ok; I. jajecznica z 2 jaj na drobiowej szynce, pomidor, 2 x ala pieczywo wasa II. dwa małe jabłka, nektarynka III. pieczona noga kurczaka i surówka (pekińska, papryka, pomidor, ogórek, kiełki, oliwa z oliwek) IV. jogurt nat. z płatkami owsianymi V. krem z dyni Odniosę się jeszcze do wypowiedzi odnośnie małych porcji; np. wspomniany wcześniej makaron, jak dla mnie ok ale tylko pełnoziarnisty lub ewentualnie z mąki durum (nie jestem pewna pisowni); dieta to dieta, nie warto się tak bardzo poświęcać bo takimi małymi porcjami "zakazanych" produktów można zaprzepaścić cały nasz wysiłek. To jest moje zdanie i nie chce nikomu nic narzucać, raczej mam nadzieję, że zostanę pozytywnie zrozumiana. A no i oczywiście nie jest powiedziane, że nie będę jadła makaronu, ale na pewno będę tego strasznie żałować.
![]() |
#333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za to wywaliłabym je z podwieczorku (płatki owsiane) A kolacje zrobiła bardziej białkową
![]() |
![]() |
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
heroine86 rozumiem Cię doskonale bo ja też nie jem tak wzorowo, zresztą obiady zwykle nie są dietetyczne ale dlatego staram się ćwiczyć. Zdarza mi się też zjeść jabłko w nocy (tak z 2 godziny przed snem). Przy poprzednim odchudzaniu jadłam książkowo (zero słodyczy, napoi kolorowych, chipsów, fast foodów, smażonego itd) i co mi z tego przyszło? Że jak raz spróbowałam to dosłownie się rzuciłam na to. Więc teraz po prostu staram się jeść zdrowo ale jak coś wpadnie to trudno, najwyżej odchudzanie potrwa trochę dłużej.
A dziś za mną: 65 minut bieżnia - 700 kalorii 60 minut orbitrek - 500 kalorii 30 minut ćwiczenia siłowe i standardowo 3 km spacer Kurczę starałam się dziś ćwiczyć zgodnie z tętnem najlepszym do spalania i chyba nie potrafię....maszyna pokazywała mi, że nie mogę przekroczyć 130 a żeby tak było to ćwiczyłam w takim żółwim tempie, że aż wstyd. Co chwile mi pisało, żebym zwolniła bo mam za duże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Rozeznanie
|
Co do tych 'zakazanych produktów' to myślę, że powinnyśmy je ograniczać albo jakoś zastępować, ale nie eliminować całkowicie. Ja np zrezygnowałam ze słodyczy, ale nie wszystkich. Loda bez czekolady zjem (o ile nie ma 300kcal), zjem lizaka i nie mam też problemu żeby się skusić na jedną delicję, biszkopta czy kostkę gorzkiej czekolady. Jeśli ktoś mnie częstuje wyżej wymienionymi i nie mam akurat ochoty to odmówię. Jeśli jednak mam ochotę to bez wyrzutów sumienia się skuszę.
Tak to mniej więcej wygląda. Co do makaronu to zjem bez problemu, ale oczywiście mniejszą ilość i dodam do niego coś zdrowego z niską zawartością kalorii. ![]() Dobrze robię myśląc w ten sposób? Sikorka podziwiam Cię za te ćwiczenia ![]() Gaia jakie produkty należą do węgli złożonych? Jakieś ziarna? Orzechy?
![]() |
#337 |
Przyczajenie
|
gaia mam pytanie co do tych białkowej kolacji, dlaczego to jest ważne; co to nam daje tak z teoretycznego punktu widzenia?
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Przyczajenie
|
No ja też tak mam ale to jest uzasadnione, dieta zgodna z indeksem glikemicznym można powiedzieć że się na tym opiera. Z tego co pamiętam to nie powinno się jeść nawet gotowanej marchewki bo potem się rzucasz na słodycze, jedno pociąga za sobą drugie.
![]() |
#340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I na nocne/wieczorne głody lepiej zajeść twarogiem bo będzie bez konsekwencji, a nie jak np. pieczywo :P (tyle w teorii.. a praktyka to wiadomo jak u każdego :P )
![]() |
![]() |
#341 |
Konto usunięte
|
Idę dziś do miasta na spotkanie blogerek z mojego miasta i od razu mi się humor poprawił, jak wyczytałam, że sorbety są dozwolone jak najbardziej w ramach podwieczorku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Zgrzeszyłam dziś... Tak sobie tłumaczę ciężki dzień w pracy, dużo nerwów i wgl, wiem nie powinnam. Dzisiaj: I śniadanie: 2 kromki chleba z plasterkiem szynki (bez masła - co dziwne bo uwielbiam) II śniadanie: jogurt naturalny + musli + 2 wafle pełnoziarniste (klejące buźkę...) w między czasie (później): 2 litry wody 2 wafle + chałwa sezamowa.... ![]() ![]() i obecnie gotuję obiadek: 300 g brokułów i udko kurczaka z 2 ząbkami czosnku i vegetą gotowane na parze. Miałam iść dzisiaj na Zumbę, ale klientka poprosiła (dorywczo pracuję jako linergistka i przedłużam rzęsy) abym poświęciła jej chwilę dziś właśnie o tej porze co jest zumba... Będę jeszcze wchodzić dzisiaj. I wiem, że zapewne zaraz usłyszę krzyki i strzeli mnie grom z jasnego nieba przez tą chałwę.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja dziś zrobiłam znowu zakupy - kupiłam cycka kurczaka, mieszankę warzywek na patelnię, serek wiejski, ogórka świeżego, surówkę coleslaw (wiem, że kupne, to zło, ale uwielbiam te z Lidla, nie są złe składowo) i baniak wody ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | ||||||
Zakorzenienie
|
Siema laski
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja właśnie zjadłam obiad i popijam pokrzywę, piję ją już dłuższy czas i wydaję mi się, że naprawdę jest dobra na włosy ![]()
![]() |
![]() |
#345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a w jakim mieście szukasz mieszkania? też pragnę, aby wszystkim szczena opadła na widok mojej nowej figury, ale to jeszcze, przy 60 kg czułam się bardziej pewna siebie, a poniżej to będzie niebo ![]() ![]() co do pokrzywy piłam w styczniu ostatni raz, mam jeszcze zapasy i we wrześniu zamierzam wrócić do niej ![]() z ćwiczeń dziś 40 min orbitrek, dziś na rower chyba nie dam rady pójsćL( wieczorem mam mały maraton filmowy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziś i wczoraj siłownia ponad 1,5 godz, ale dzisiaj to za karę (wczoraj zjadłam rożka ![]()
![]() |
![]() |
#347 | ||||||
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36014262]No to mój dzisiejszy jadłospis wyglądał tak:[/QUOTE]
Wyglądał pysznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie dziś parno. Do tego głowa mi pęka. A menu następujące: I: omlet z warzywami i ziarnami, pół serka grani, pomidor, papryka II: kubek kefiru, talerz gotowanych na parze warzyw III: micha sałatki (kurczak z pary, rukola, pomidor, papryka, cukinia, cebula, kiełki, oliwa) IV: nie miałam na nic ochoty, wspomogłam się więc porcją koktajlu białkowego, żeby nie było, że brak totalny V: będzie łosoś wędzony i jajko (pewnie zrobię jakąś sałatkę) Do tego wypiłam już 2 litry wody i pół dzbanka herbaty. Nie wiem, czy nie skuszę się na zimny browarek, ale w kontrolowanej ilości ![]()
![]() |
![]() |
#348 |
Przyczajenie
|
U mnie coraz lepiej z przyzwyczajaniem się do nowych posiłków, no może wieczorkiem włącza się ta nieprzyjemna chęć na coś słodkiego, coś alkoholowego, ale też postaram się być dzielna jak Ty plastikowa biedronko. Na dodatek jutro ważenie...
I. 2x parówki dietetyczne, 1,5 x razowy, 4x pomidorki koktajlowe II. jabłko, kawałek arbuza, nektarynka III. pół piersi z kurczaka, 1/4 kalafiora gotowanego IV. serek wiejski i warzywa (pomidor, ogórek, papryka) V. krem z dyni bo mi został jeszcze od wczoraj Mogłabym odwrócić IV i V ale strasznie miałam ochotę na ten serek ![]()
![]() |
#349 | ||||
Zadomowienie
|
Mój dzisiejszy jadłospis:
I. Jogurt naturalny + 3 łyżki płatków muesli orkiszowych, biała kawa II. Ciemna bułeczka z ziarnami i kawałkami suszonej śliwki (wyjątkowo mały okaz :P mniej niż pół mojej dłoni ![]() III. Kolejna ciemna bułeczka z łyżeczką serka wiejskiego, biała kawa IV. Małe jabłko V. Indyk duszony z warzywami (marchewka, czerwona papryka, cebula do tego 2 ząbki czosnku, curry, ostra papryka i łyżeczka kremu z gorczycy z miodem), 50g brązowego ryżu sałatka: pekinka+1/2 pomidora+ kawałek papryki+ 1/2 kiszonego ogórka+oliwa VI. Wieśniak, 1/2 brokuły sałatka: pekinka+1/2 pomidora+ kawałek papryki+ 1/2 kiszonego ogórka+oliwa ok.1450 kcal Jeżeli zdziwią was 4 śniadania to juz tłumaczę, że musiałam dziś wstać o 3 (na marne ![]() ![]() ![]() Byłam na tych zajęciach "Active walk". Ale wycisk! Cała mokra wyszłam ![]() Nie mam pojęcia ile kcal spaliłam hmm 300 a może 500? W każdym razie ruch był. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
od ciasteczka sie zaczyna a kończy kompulsem na całego... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No może tylko ten koktajl nie w moim stylu, bo nigdy nie próbowałam
A musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda Będę odchudzoną inżynierką ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gaia Czas edycji: 2012-08-21 o 17:36 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Twoje menu też ładne i smaczne ![]() Ja już po kolacji. Normalnie takie pyszne danie mi wyszło i takie ładne, że mogłam zdjęcie machnąć. Rozsypałam na talerzu garść rukoli, na to rozlałam jajko na miękko, na to łosoś wędzony i kiełki. A dookoła pomidor posypany świeżymi listkami bazylii... ![]() A w ogóle chciałam się dziś pomierzyć i całą chałupę przekopałam w poszukiwaniu miarki i nic ![]() ![]() Zmierzyłam dziś spodnie, w których od dłuższego czasu nie mogłam się dopiąć i co? Dziś wlazły bez problemu ![]()
![]() |
![]() |
#351 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() teraz lecę do biedronki po wodę i wieśniaka na kolację, a potem wybiorę się na rower. uwielbiam jeździć jak jest już ciemno, w ogóle uwielbiam ciemność ![]()
![]() |
![]() |
#352 | |||||
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim!!!!
wróciłam niedawno z pracy i padam na twarz!!!! Miałam dziś przerwę na lunch o 14 i trwała 20 minut więc jadłam w ekspresowym tempie ![]() Wieczorem już było spokojniej i właśnie jestem po melonie z szynką i jogurcie na deser ![]() Oczywiście nie ćwiczyłam, no bo kiedy jak siedziałam w pracy od 9 do 19 ![]() Cytat:
![]() a co do zumby to kiedyś chodziłam - jak nie pracowałam i miałam więcej czasu i energii - świetna sprawa!! polecam. mimo moich problemów z koordynacją ruchową i tak się świetnie bawiłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() lora113 - jak się przedłuża rzęsy??!! ![]() ![]() a co do chałwy to ile jej było? mały czy duuuuuży kawałek?? ![]() Cytat:
![]() Jutro, tak samo jak dziś nie będę do Was zaglądać przez cały dzień. Znowu nie będę miała na nic czasu (ani na wyjście do wc, ani na podjadanie...) ale wieczorkiem nadrobię zaległości ![]() ![]() Edytowane przez tweet_83 Czas edycji: 2012-08-21 o 19:49 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Raczkowanie
|
Przepis na looooody poproszę
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie dzień nie należał do najlepszych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wymiatasz na tej siłowni ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Było półsłodkie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ktoś tu pisał o zupie krem z dyni ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Konto usunięte
|
Ufff, kolejny dzień za nami, a jutro ważenie!
![]() Moje dzisiejsze żarełko: 1. śniadanie - 3 kromki boskiego pełnoziarnistego chleba mojej mamuśki z dżemem niskosłodzonym z owoców leśnych 2. drugie śniadanie - otręby owsiane + chude mleko + suszone jabłka 3. obiad - 100g piersi z kurczaka + 100g surówki coleslaw + groszek z marchewką 4. podwieczorek - jedna gałka sorbetowych lodów kiwi bez wafelka 5. kolacja - pomidor + 100g surówki coleslaw I co myślicie? Wiem, że sorbetowe lody wyglądają tu dziwnie, ale przeczytałam, że raz na jakiś czas jak najbardziej można je zjeść, jako alternatywę dla tych wszystkich śmietankowych itd, które są znacznie cięższe kalorycznie ![]() Edytowane przez 9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 Czas edycji: 2012-08-21 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Orlica, jak zwykle wszystko pięknie i smacznie
![]() ![]() ![]() ![]() Ja już spadam spać, bo o 5.20 pobudka ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() oj tam oj tam, ważne, że wino, już mniejsza o to jakie ![]() ![]() niedawno wróciłam z roweru. jeździłam niecałe 45min., ale tempo było naprawdę szybkie i nieźle się zmachałam ![]() ![]() ![]() u mnie dzisiaj tylko 3 posiłki, a to dlatego, że późno wstałam, po obiedzie długo byłam syta, potem się zdrzemnęłam, obudziłam się, znowu się zdrzemnęłam (taki to ze mnie leń śmierdzący ![]() ![]() I pół grahamki z pastą sojową warzywną, kiełkami rzodkiewki i pomidorem, nektarynka, wielka śliwka i duuuża kawa z mlekiem II mrożone warzywa podsmażone na łyżeczce oleju rzepakowego z połową parówki sojowej, mozzarellą light i 2 łyżkami kaszy gryczanej, pomidor i garść kiełków tutaj wpadła szklanka tigera sugar free (trzeba było sobie dodać energii między drzemkami, a co! ![]() III serek wiejski lekki, kawałek twarogu chudego i 3 ogórki gruntowe
![]() |
![]() |
#360 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.