Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-20, 20:09   #3181
eff8
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane!!!! Ale się za Wami stęskniłam
Piszę do Was juz jako nauczyciel mianowany już po egzaminie wrociłam do świata zywych
myslałam że mnie trochę bardziej lajtowo potraktują i dostanę mniej pytań ( w sumie dostałam 7) ale dałam radę
W końcu mam wakacje powiedziałam dzis dyrekcji że od wrzesnia nie wracam, co by nie robic kłopotu w trakcie roku szkolnego. Beze mnie jakoś dadzą sobie chyba radę
Od jutra zaczynam nadrabiac zaległości w kontaktach ze znajomymi bom się zapuściła ze ho ho
A tak poza tym to witam się w 21 tygodniu
przekąszę coś i biorę się za nadrabianie, 20 stron...
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jeszcze nie Za tydzień Od końca 18 tygodnia (czyli początku 19) jest 5 miesiąc.
No właśnie ja myslalam ze tak jest !

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Nie, od 18. tygodnia (czyli 17t skończony). Byłam w czwartek u ginekologa, to sam powiedział, że od poniedziałku już 5. miesiąc, w niektórych miejscach piszą nawet, że w 17. tygodniu się on zaczyna. Także nie masz racji. Nawet na 1. stronie u nas jest tak napisane - 18. tydzień to 5. miesiąc.
Bez przesady, ten 4. miesiąc trwałby wtedy w nieskończoność.
no to pomieszalysmy dzis z tymi miesiacami w takim razie ja za pare dni bede juz w 5

Co do proszkow ja pralam w Lovela od poczatku i bylo ok.

A na wizyty chodze co 5 - 6 tygodni

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 20:09   #3182
mikakrolikowa
Zakorzenienie

http://allegro.pl/cherokee-ogrodnicz...554585595.html
Kupione przed chwila bo własnie kupujecie tego typu ciuszki wieszchnie bo ja mam same śpiochy pajace body itd a prawie nic takiego na wierzch ale nie wiem czy przy takim maluchu potrzebne doradzcie
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 20:19   #3183
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36009073]No nie lepiej bo mnie się OM nie zgadza z tp.[/QUOTE]
Przeważnie się nie zgadza. 40 tygodniu to ciut więcj niż 9 miesięcy.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 20:30   #3184
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Kupione przed chwila bo własnie kupujecie tego typu ciuszki wieszchnie bo ja mam same śpiochy pajace body itd a prawie nic takiego na wierzch ale nie wiem czy przy takim maluchu potrzebne doradzcie
a ja też coś kupiłam dla mojego większego maluszka
kapciuchy do przedszkola - http://allegro.pl/paputki-ecofeet-ka...545363571.html

jak Ismi podrośnie to mu też takie kupię od 6ms mają rozmiar
Stary 2012-08-20, 20:32   #3185
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
kapciuchy do przedszkola - http://allegro.pl/paputki-ecofeet-ka...545363571.html

sliczne Twoja córcia ma taką dużą stopke ?

Stary 2012-08-20, 20:34   #3186
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
sliczne Twoja córcia ma taką dużą stopke ?
ma prawie 16cm
Stary 2012-08-20, 20:41   #3187
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
ma prawie 16cm
no to nie mała, ale ze to juz 26 rozmiar... moja ma 15 cm i cos i nosi 23 rozmiar juz na zime pewnie 24 bedzie

Stary 2012-08-20, 20:44   #3188
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
no to nie mała, ale ze to juz 26 rozmiar... moja ma 15 cm i cos i nosi 23 rozmiar juz na zime pewnie 24 bedzie
wiesz co..ja się sugeruję długością wkładki, a nie rozmiarem..bo jak oglądałam teraz jakieś półbuty to każda firma ma inne rozmiary patrząc na rozmiar wkładki.
Stary 2012-08-20, 21:15   #3189
Debrah
Zakorzenienie

Jakie ten sprzedawca ma ładne ciuszki!
Opłaca się w takim razie pobuszować w tesco..
Aż korci żeby coś kliknąć.

Djerba: śliczne kapcie
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 21:26   #3190
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
ładne bardzo, w ogóle widzę, że sprzedający ma fajne rzeczy

Potrzebne potrzebne. Pod takie ogrodniczki to rajtki dasz, skarpetki i git. No i bodziaka jakiegoś + ew. sweterek na wierzch.

Cytat:
Przeważnie się nie zgadza. 40 tygodniu to ciut więcj niż 9 miesięcy.
No ale ja nie miałam cykli normalnych, więc mnie tym bardziej się nie zgadza

Cytat:

One ładne są, ale mojej się stópki pocą w zakrytych, więc wzięłam raweksy z odkrytymi palcami, o takie:

http://www.obuwiedzieciece.com.pl/im...%20MAC08rz.jpg

nosimy takie odkąd zaczęła chodzić - zarówno po domu, jak i po dworze (tylko po dworze mniej zabudowane, sandałkowe takie), lubię. Niedrogie, podeszwa się odpowiednio zgina, w środku wkładka płócienna, więc też ok.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 21:54   #3191
djerba
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36011545]ładne bardzo, w ogóle widzę, że sprzedający ma fajne rzeczy

Potrzebne potrzebne. Pod takie ogrodniczki to rajtki dasz, skarpetki i git. No i bodziaka jakiegoś + ew. sweterek na wierzch.

No ale ja nie miałam cykli normalnych, więc mnie tym bardziej się nie zgadza

One ładne są, ale mojej się stópki pocą w zakrytych, więc wzięłam raweksy z odkrytymi palcami, o takie:

http://www.obuwiedzieciece.com.pl/im...%20MAC08rz.jpg

nosimy takie odkąd zaczęła chodzić - zarówno po domu, jak i po dworze (tylko po dworze mniej zabudowane, sandałkowe takie), lubię. Niedrogie, podeszwa się odpowiednio zgina, w środku wkładka płócienna, więc też ok.[/QUOTE]

mojej się pocą w każdych prawie...a raczej kupujemy w zwyklakach ala boti,ccc..
tutaj widzę, że te są całe ze skórki, a jeszcze takich nie miałyśmy, więc spróbujemy
Stary 2012-08-20, 23:29   #3192
aska27adopcje
Zadomowienie

Co do emu, mam podstawowe krotkie i do polowy lydki, czarne, bo wszystkie mam czarne ... to ich zdjec nie wrzucam ... bo kazda wie, jak wygladaja ....
w zeszylym roku kupilam 2 pary http://theshoedish.com/wp-content/up...emu-pacsun.png i te http://ecx.images-amazon.com/images/...rL._SL210_.jpg ... oczywiscie czarne ... jak odgrzebe kartony z zimowym obuwiem to cykne fotke ...

Jesli chodzi o te buty jestem typowa emuholiczka, uwazam ze to super zainwestowane pieniadze ... ja swoje kupowalam w sklepie http://emu-shop.pl/ .. tu mam pewnosc, ze sa orginalne, a orginalne posluza na lata ... ich cena niestety jest dosc wysoka, ale te podstawowe mam juz 4 roik, a nic sie nie zmienily ... zima przy temp -30 st nosze je na gola stope i jest mi cieplutko ...

teraz mi sie marza te, ale w kolorze czarnym http://emu-shop.pl/illoura-mushroom,k001005,a141.html
Stary 2012-08-20, 23:32   #3193
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Pomoc bliskich to bardzo dużo. Mi bardzo pomaga siostra, bo ona już zamknęła fabrykę więc wszystko po chłopakach swoich mi oddała.
Tez tak mysle
Oby byli tacy chetni po narodzinach

Ale tu dzis cicho... Rano takie natezenie, a teraz nic

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 23:43   #3194
aska27adopcje
Zadomowienie

KOchana pozno juz, poza tym burze szaleja ...
u mnie tez niezle pogrzmialo i popadalo, ale juz spokoj ... Kolezanka z zagania pisala, ze mod;i sie, zeby jej nie porobilo dzior w dachu, bo grad ponoc sypie wielkosci jaj
Stary 2012-08-21, 00:02   #3195
nafiyqa
Zakorzenienie

Pojecia nawet nie mialam o burzach. U mnie spokoj

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 07:14   #3196
misia1505
Rozeznanie

Widzę że tylko ja nie śpię.
Dziewczyny czy wy jak zaczęłyście czuć ruchy takie regularne to czujecie codziennie? Bo ja od pon do piątku codziennie wieczorem i czasami w ciągu dnia a teraz cisza, wczoraj tak delikatnie ale nie jestem pewna czy sobie nie wmawiam. Troszkę się martwię. dzisiaj do tego troszkę lewy jajnik mi ciągnie :-(
Stary 2012-08-21, 07:50   #3197
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dzien dobry z rana jak zwykle przy sniadaniu

wiecie co? ale zaliczyłam zgache z samego ranca... w nocy była u nas burza, więc wstałam, pozamykałam okna, wyłączyłam tv i komputer z prądu. A teraz chcialam uruchomic wizaz a tu komputer cisza.... Wiec ja panika obudziłam małża, że chyba sie zepsul bo w ogóle nie reaguje na nic..... A wystarczyło włączyc kabel do gniazdka wyobrazacie sobie minę małża? Zwłaszcza że przyjechał po nocce przed 5 a ja mu o 7 taki numer wycięłam

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy jak zaczęłyście czuć ruchy takie regularne to czujecie codziennie? Bo ja od pon do piątku codziennie wieczorem i czasami w ciągu dnia a teraz cisza, wczoraj tak delikatnie ale nie jestem pewna czy sobie nie wmawiam. Troszkę się martwię. dzisiaj do tego troszkę lewy jajnik mi ciągnie :-(
ja nie czuje codziennie wczoraj wieczorem tak i synus buszował, ze nie mogłam powstrzymac łez...... najadłam się lodów przed tv i po słodkim nabrał energii
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 07:55   #3198
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
No wiem, Ty o maricie marzysz Am i się właśnie te klasyczne nie bardzo podobają, choć mogłabym mieć za darmo po dziecku siostry właśnie maritę.
Przecież każdy ma inny gust i dobrze
Moja bratowa ma Marite i jest z niej bardzo zadowolona, na wertepy super.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 07:57   #3199
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Dzien dobry z rana jak zwykle przy sniadaniu

wiecie co? ale zaliczyłam zgache z samego ranca... w nocy była u nas burza, więc wstałam, pozamykałam okna, wyłączyłam tv i komputer z prądu. A teraz chcialam uruchomic wizaz a tu komputer cisza.... Wiec ja panika obudziłam małża, że chyba sie zepsul bo w ogóle nie reaguje na nic..... A wystarczyło włączyc kabel do gniazdka wyobrazacie sobie minę małża? Zwłaszcza że przyjechał po nocce przed 5 a ja mu o 7 taki numer wycięłam

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

ja nie czuje codziennie wczoraj wieczorem tak i synus buszował, ze nie mogłam powstrzymac łez...... najadłam się lodów przed tv i po słodkim nabrał energii
ja czuję codziennie, ale bardzo delikatnie. najczęściej właśnie wieczorami się odzywa.
Stary 2012-08-21, 08:12   #3200
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane!!!! Ale się za Wami stęskniłam
Piszę do Was juz jako nauczyciel mianowany już po egzaminie wrociłam do świata zywych
myslałam że mnie trochę bardziej lajtowo potraktują i dostanę mniej pytań ( w sumie dostałam 7) ale dałam radę
Gratulacje

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość
No tysiak, ale w przyszłym roku to naprawde jaja z tym becikowym, dochód na jedną osobę nie może przekraczać 1922 netto, mało tego jeszcze trzeba wykazywać że sie robiło badania krwi i moczu przynajmniej raz na 3 miesiace, ale głupota
A nowe baby wlicza się już do tego podziału czy nie?? Bo jak nie to ja tez się nie załapię

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
jej, oszczędzaj się Kochana! mnie małż nie pozwolił czegokolwiek cięższego do ręki wziąc jak wyszło, że ciąża

ja mam 164 cm i przed ciążą moja waga wynosiła 50-52 kg, zawsze tylko słyszałam, że chyb a powietrzem żyję, a uwierzcie, że ja potrafię zjesc dwa razy tyle co mąż...... przemiana materii i już
No ja ostatnio myłam okna i zawsze staję na parapecie na zewnątrz bo mi się nie chce dużego okna otwierać to krzyczał na mnie, że mam zejść i wogole.. tak się martwić zaczął, i dźwigac też nei pozwala.

Na ja mam ledwo 160 i też całe życie 48 kg, potem mi podskoczyło do 51 i 4 miesiąc ciąży i tak samo, nic nie tyje chociaż jem.

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Gratulacje

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Co do przesądów obyczajów ciążowych i dzidziusiowym to znacie wiązanie czerwonej wstązki do wózka u mnie to bardzo popularne a mój Tż tego nie zna ale on z małopolski
No czerwona wstążeczka ma odpędzać uroki, nawet ostatnio widziałam zdjęcia córeczki znajomych z Ameryki i tez mała miała chyba zaraz po urodzeniu czerwoną nitke zawiązaną

U mnie leje od rana, ale to pewnie dlatego że umyliśmy w sobotę samochody, to żeby tak za długo czyste nie były.
Co do tego becikowego to właśnie nawet na wózek nie bardzo wystarczy, my dostaniemy kase z ubezpieczenia w pracy no i szkoda bo przegapiłam takie drugie ubezpieczenie jak mieli zapisy bez karencji to też by jakaś kasa wpadła. Zamierzamy tak gdzies od październik apowolutku wszystko kupować żeby potem w zimie zamieszania za dużego nie było. Z ciuszkami trodzkę się wstrzymałam, 17 wrześnie będzie pewnie wiadomo na 100% jak płeć więc wtedy zacznę szaleć. Na razie muszę te badania na tarczyce porobić i słuchac czy maluszek nie daje znać bo gin mówił że chuda jestem to szybko powinnam coś poczuć.
A wczoraj leczo robiłam, pyszne wyszło; a później soki malinowe z mężem na zimę
19.02.2013 - Oliwka

Edytowane przez Ifwka
Czas edycji: 2012-08-21 o 08:19
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 08:12   #3201
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ale tu dzis cicho... Rano takie natezenie, a teraz nic
O tej porze (gdy pisałaś ten post) to ja już śpię od ok. 1,5 godziny
A od rana jestem w pracy więc i na Wizazu.

Wczorajszy upał strasznie mnie wykończył Co więcej musiałam wyjść z pracy o 14.30 w największy skwar i chodzić po mieście godzinę, a już po 10 minutach kręciło mi się w głowie i było mi słabo. Przeleżałam całe popołudnie.

Instagram

Stary 2012-08-21, 08:27   #3202
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Witam z rana
Ja śpię już od 22:00 a to już i tak wyczyn, bo w pierwszym trym potrafiłam położyć się o 20tej, max do 21:00 siedzieć
Wczoraj wybraliśmy się na basen, troszkę popływałam
zastanawiam się też czy nie chodzić na ćwiczenia, u mnie niedaleko domu są zajęcia: Aktywne 9 miesięcy, czy któraś była i wie z czym to się je i jak to wyglądają tego typu zajęcia?
Po za tym zachęcona waszymi zdjęciami i relacjami poprosiłam mamę, aby kupiła mi jedną parę spodenek w lidlu (ja mam daleko do lidla). Z fazy " w szoku" przeszła w fazę "babci maniaka", bo dzwoniła i mówiła, że owszem kupiła jedną parę spodni, ale dokupiła drugą w innym kolorze i rozmiarze, trzy bodziaki i dwie koszulki na długi rękaw

O właśnie! Co do grubszych zakupów dla Maluszkach i u nas z pomocą przychodzi rodzinka Moja mama jak tylko dowiedziała się, że jesteśmy w ciąży krzyknęła, że ona zamawia kupić wózeczek, TŻta rodzice powiedzieli, że w takim razie jak wózek jest zajęty to oni zamawiają łóżeczko

Ehh gdyby o inne moje wydatki chcieli by się tak bić nie obraziłabym się
idę popracować, ale będę zaglądać Miłego dnia

Edytowane przez nazeczona
Czas edycji: 2012-08-21 o 08:30
nazeczona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 08:38   #3203
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Co do przesądów obyczajów ciążowych i dzidziusiowym to znacie wiązanie czerwonej wstązki do wózka u mnie to bardzo popularne a mój Tż tego nie zna ale on z małopolski
a dziwne, bo ja jestem z małopolski i bardzo dobrze znam ten przesąd

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
ja od 17 tygodnia już czuję codziennie. Najczęściej rano i wieczorem, albo teraz jak siedzę w pracy. Dzidzia jest najbardziej aktywna wtedy, gdy ty odpoczywasz. Jak chodzisz, to ją kołyszesz i śpi

u nas zapowiadają na dziś po południu burze z gradobiciem nie lubię takiej pogody, już jest duszno
ja się jakoś dziwnie dzisiaj czuję, taka zmięta, nic mi się nie chce

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 08:41   #3204
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
a dziwne, bo ja jestem z małopolski i bardzo dobrze znam ten przesąd

ja od 17 tygodnia już czuję codziennie. Najczęściej rano i wieczorem, albo teraz jak siedzę w pracy. Dzidzia jest najbardziej aktywna wtedy, gdy ty odpoczywasz. Jak chodzisz, to ją kołyszesz i śpi

u nas zapowiadają na dziś po południu burze z gradobiciem nie lubię takiej pogody, już jest duszno
ja się jakoś dziwnie dzisiaj czuję, taka zmięta, nic mi się nie chce
Ja też słyszałam.

Kończę 17 tydzień i jeszcze nie czułam nic

Tak? Mam nadzieję, ze zdążę dojść do domu, bo oczywiście dziś się "wyletniłam" i nie wzięłam parasola

Instagram

Stary 2012-08-21, 08:44   #3205
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też słyszałam.

Kończę 17 tydzień i jeszcze nie czułam nic

Tak? Mam nadzieję, ze zdążę dojść do domu, bo oczywiście dziś się "wyletniłam" i nie wzięłam parasola
no tak tak ja też dziś sobie przyfrunęłam w białych spodniach ciążowych, sandałkach, bez parasolki, więc jak pieprznie deszcz to ciekawie będzie wracać. Tfu mało deszcz, jak faktycznie by się tym gradem zaniosło. A chmurska paskudne już idą

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 08:46   #3206
ilkas
BAN stały

witam się z rana

Ale waliło wieczorem piorunami. Spać nie mogłam.
Do tego TŻ wieczorem mnie zdenerwował więc kiepski miałam wczorajszy dzień. Dzisiaj rano muszę trochę popracować, a potem lecę spotkać się z koleżanką. Liczę też na jakiś shopping, a że kumpela kocha zakupy to pewnie długo jej namawiać nie będę musiała
Nie wiecie czy w sklepach są już jesienne ciuchy? Letnia kolekcja już się całkiem skończyła?

nazeczona ja też się właśnie zastanawiałam ostatnio czy chodzić na aktywne 9 miesięcy - i nie mam pojęcia jak to wygląda A gdzie chciałaś pójść? Bo widzę, że też z wrocławia jesteś
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 08:54   #3207
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
witam się z rana

Ale waliło wieczorem piorunami. Spać nie mogłam.
Do tego TŻ wieczorem mnie zdenerwował więc kiepski miałam wczorajszy dzień. Dzisiaj rano muszę trochę popracować, a potem lecę spotkać się z koleżanką. Liczę też na jakiś shopping, a że kumpela kocha zakupy to pewnie długo jej namawiać nie będę musiała
Nie wiecie czy w sklepach są już jesienne ciuchy? Letnia kolekcja już się całkiem skończyła?

nazeczona ja też się właśnie zastanawiałam ostatnio czy chodzić na aktywne 9 miesięcy - i nie mam pojęcia jak to wygląda A gdzie chciałaś pójść? Bo widzę, że też z wrocławia jesteś
Letnie są już raczej na wyprzedażach niedobitki, a nowe kolekcje już jesień wchodzi, bylam w Re i same jesienne kolorki
Do Bodyfit na pretficza, nawet dzwoniłam już pytać czy obejmuje to karta Multisport bo mam z pracy a Tobie gdzie chodzić jest dobrze?
Stary 2012-08-21, 09:05   #3208
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość

hej
moja koleżanka chodziła na coś takiego i była bardzo zadowolona tylko musiała mieć zgodę od lekarza, w momencie jak miała jakieś problemy od razu jej zabronił !!

ja się obudziłam koło 4 na siku, nie mogłam potem zaspać wierciłam się, aż w końcu przeniosłam się do salonu, a tam chwila moment zaspałam jak tylko głowę do poduszki przyłożyłam rano mój mąż przychodzi (oczywiście mnie obudził) z hasłem "co Ty tu robisz? " przeniosłam się potem do sypialni i spałam do 8
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:15   #3209
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Cytat:
Teraz najbardziej mysle o kredycie na mieszkanie. A jesli sie nie uda (TZ strasznie wybrzydza co do lokalizacji nowego mieszkania ), to wynajmiemy cos (choc to opcja ostateczna).
ten kredyt jest też moją zmorą, może uda nam się a ostatnią chwilę załapać na "rodzinę na swoim" a jak w ogóle nam się teraz z tym kredytem nie uda, to właśnie w ostateczności wynajem. Chociaż pewnie TŻ będzie jeszcze mnie namawiał na tymczasowe zamieszkanie u jego rodziny, ale ja sobie tego nie wyobrażam, pozabijam się z jego ojcem

Cytat:
Moj TZ jest chrzestnym swojej 6-miesiecznej kuzynki. Jak powiedzialismy jej rodzicom o Naszej ciazy, to od razu zadeklarowali sie, ze oczywiscie wszystko po niej dostaniemy.
Wyglada na to, ze mamy i wozek, i nosidelko, i pelno ciuszkow Lozeczko mam od mojej mamy (praktycznie nowe, siostra w ogole w nim nie spala), takze nie bedzie zle
To niewątpliwy plus. Moja chrzestna na stare lata urodziła synka, skończy teraz 2 latka, więc ponoć mamy dostać ubranka (bardzo dobre jakościowo- moja chrzestna jest snobką), łóżeczko z przewijakiem i mnóstwo innych pierdół, z wyjątkiem wózka głębokiego, moja kuzynka rodzi w listopadzie i już go dostała ale z wózków to i tak marzy mi się teraz ta marita

Coś mnie apetyt dzisiaj wziął, może ze złości nerwowa dziś jestem. 5 kawałków chleba i kinder bueno
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:18   #3210
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
hej
moja koleżanka chodziła na coś takiego i była bardzo zadowolona tylko musiała mieć zgodę od lekarza, w momencie jak miała jakieś problemy od razu jej zabronił !!

ja się obudziłam koło 4 na siku, nie mogłam potem zaspać wierciłam się, aż w końcu przeniosłam się do salonu, a tam chwila moment zaspałam jak tylko głowę do poduszki przyłożyłam rano mój mąż przychodzi (oczywiście mnie obudził) z hasłem "co Ty tu robisz? " przeniosłam się potem do sypialni i spałam do 8
nigdy nie słyszałam takiego słowa u mnie mówi się usnąc
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości