|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Cytat:
Cytat:
W tym roku też dostałam za 6 miesięcy, ale teraz by mi trochę brakowało, jeśli by było pół roku. Ale trudno
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
jaka to radość gdy wizażowe mamy wracają z dobrymi wieściami od gina
![]() kundzia- moja sytuacja była taka: od stycznia do połowy grudnia miałam ciągłe zatrudnienie w firmie prywatnej, w której nie przyznawano 13-tek od września równocześnie zaczęłam na pół etatu pracę w szkole (czyli do końca roku nie było 6 miesięcy) a 13-tkę dostałam (oczywiście część) nie wiem czy to nie zależy od zakładu pracy bo nie sądzę, że miało na to wpływ to, że pracowałam cały czas w innym miejscu najlepiej zadzwoń do kadr i dopytaj ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- dokładnie, mój Tz-et też dostał 13-tkę mimo, że zwolnił się 5 miesięcy wcześniej z zakładu pracy
|
#4653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po drugie oni brali 3 tygodnie po nas ślub, zaraz po ślubie miesiąc zaszła, wcześniej na bank nie starali się, bo ona studia kończyła, jeździła na wymiany za granicę, dla niej na pierwszym miejscu było wykształcenie, oni w ogóle są dziwni - ona 25 lat piękna dziewczyna, on stary dziad, siwy 11 lat od niej starszy, był jej nauczycielem w gimnazjum no ale jak im tak dobrze to niech sobie razem żyją Cytat:
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
amilcia- gratuluję samozaparcia, ja też chcę tak...
staram się robić coś w tym kierunku ale ciągle coś podjadam i wszystko idzie na marne.... zrzucenie 20 kg to jedna z niewielu rzeczy, których mi jeszcze do szczęścia brakuje może głupio to brzmi- bo niby co to za dramat i różnica - taka waga czy taka ale ja po prostu bardzo niezdarnie się czuję, ostatnio byliśmy u znajomych zobaczyć jak się urządzają a że nie mają schodów trzeba było na piętro wyjść po drabinie i niezłego stresa miałam - nie chodziło o wysokość tylko miałam wrażenie, że nie panuję nad swoim ciałem... a przecież kiedyś Kasię na Rohacze trzeba zabrać...i jak to zrobię- samą z Tz-etem poślę?
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
co to Rohacze?
|
#4656 | |||
|
Konto usunięte
|
Jestem po prostu skonana. W pracy mega męczący okres, upał, po jedzonku, padam z nóg.
Cytat:
Ale dla mnie to totalnie nierealne teraz, być w ciąży... Dziwne uczucie :/ Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
melduje sie z moją sylwusią
|
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
hej Nituś, co u ciebie?
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Siostra ksero w wersji blond.... Ale duża panna!
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
bez zmian pracuję , sylwia do żłobka na przemian z chorobami nicola u babci , jezdze do niej dwa razy w tygodniu ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Berbie - dziękuje ze pytasz , ze nie zapomniałyście o mnie |
|
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
Nita cały czas o Tobie pamiętamy
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
o tobie zapomnieć
żartujesz chyba
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
tak
ale dobrze jej u dziadków jak pogoda to chodzą nad rzeke jak niepogoda to figlopark, kino, wycieczki, pikniki, wycieczka pociągiem ( atrakcja) są tam tez dwie córcie od brata więc ma towarzystwo , od września przedszkole - tak |
|
|
|
#4664 | ||
|
Wtajemniczenie
|
już dobrze, ale długo na alko nie popatrzę Cytat:
Zamówiłam panele: http://www.konkret.bialystok.pl/inde...ados-wp-v-fuga ale ile jeszcze jest dodatkowych kosztów do paneli: folia, mata wyciszająca, listwy wykończeniowe, narożniki Cytat:
|
||
|
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberka
a ja niczym nie smarowalam ciała zarówno nicoli jak i Sylwi tylko kremik do pupy - który obecnie tylko na noc używam nicola nie ma przesuszonej skóry co uważam się dzieje przez to ze przyzwyczajamy sie od małego do nawilzania / smarowania A ciemieniucha raz jest raz jej nie ma sylwi sama schodziła, nie drapałam, nie smarowałam oliwką |
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wpadam w jakąś depresję, bardzo martwię się o maleństwo, czy wszystko w porządku.. jak czytam o Waszych USG i dobrych wiadomościach to zastanawiam się czy a moją kruszynką też jest dobrze, czy serduszko bije, itp. wykańcza mnie to już. zaczynam mieć dosyć: nerwów, stresu, wspomnień, sterty leków, badań, ciągłego chodzenia po lekarzach. nie mam siły...
|
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
zastanawiam się nad zakupem jakiegoś masażeru przeciwko cellilutowi. mogłaby mi któraś z was coś polecić? Natalia ty może orientujesz się w takich sprawach?
|
#4668 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36009804]
Tak, myślimy. Ale dla mnie to totalnie nierealne teraz, być w ciąży... Dziwne uczucie :/ [/QUOTE] ALONKA - tule. Tez to mam. Ostatnio znajoma sie odezwala - ma tp tak samo jak ja mialam miec (czyli teraz na dniach). Tyle ze ja juz dawno po pogrzebie a ona jeszcze w ciazy. Dziwne uczucie. Tez mnie zaduma ogarnela... I jakos tak patrze na male dzieci jak na kosmitow ostatnio. A brzuchatym zazdroszcze. Ale jak pisze PERSE tez jakos sie nie widze na razie w ciazy. I wogule nie wiem czy chce miec wiecej dzieci jeszcze... Z jednej strony fajnie by bylo, z drugiej ta dwojka mnie juz dostatecznie wykancza. U nas malowanie trwa, ale posuwa sie w slimaczym tempie. Tak bym chciala w ten weekend sie w koncu przenosic juz. Ale co bedzie trudno przewidziec. Poki co dzieci mi sie pochorowały, wiec nawet tych kilku godzin kiedy byli na polkoloniach nie mam. A Tz zakopany po uszy z pracą, nie ma kiedy malowac. No i od dobrych 2 tygodni nie moge spac. budze sie w srodku nocy i pokutuje do switu... a potem cierpliwosci mi brak, w glowie sie kreci... ---------- Dopisano o 04:25 ---------- Poprzedni post napisano o 04:23 ---------- Cytat:
wspolczuje tez bym nie chciala drugi raz tego przechodzic... Zycze zeby wszystko bylo dobrze ---------- Dopisano o 04:30 ---------- Poprzedni post napisano o 04:25 ---------- Cytat:
Poza tym wydaje mi sie ze stan skory tez zalezy od zywienia, alergii, itp. Moja ma chyba skaze bialkowa i od tego chropowata skore ponoc Ja mojej malej ciemieniuche smarowalam oliwka bo jej sie straszna robila i tylko tak dawalo sie ja usunac. Inaczej miala az takie grube strupy. To chyba od skóry zalezy |
||
|
|
|
#4669 |
|
Konto usunięte
|
Cześć i miłego dnia
|
|
|
|
#4670 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() LunaO super wiadomości i gratulacje U mnie czuć że coś "wisi" w powietrzu.. i taka jestem zamulona od rana. Przyłączam się do Perse i życzę wszystkim miłego dnia. Mógłby być już piątek.. można pomarzyć |
|
|
|
#4671 |
|
Raczkowanie
|
Witam Wszystkich
Troche mi się zaległości nazbierało,ale doczytam w domu bo w pracy mam urwanie głowy-szef wrócił z urlopu więc koniec z obijaniem się Mój brak aktywności w minionych dniach wynikł z niebytności w domu(żeby nie było,że znowu zamilkłam oczywiśćie Tż skwitował to uwagą ,której nistety nie mogę tu przytoczyć bo nie wypada Na szczęście jutro już mamy wizytę u lekarza i pewnie się czegoś dowiemy Być może uda mi się tu później zajrzeć i trochę doczytać. Muszę się pochwalić,że Tż postanowił mnie w sobotę zabrać do Ustronia-pójdziemy sobie do groty solnej i basenu solankowego Póki co zmykam popracować,wszystkim życzę miłego dnia i orzeźwienia w tej duchocie
|
#4672 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
- dzisiaj o 15ej ![]() Cytat:
20 kg to jest do zrobienia, moja siostra schudła 17 kg w 1, 5 roku. Ja chudnę szybciej niż ona bo w 5 tygodni 5 kg ale ja strasznie poważnie podeszłam do tej diety ![]() Najfajniejsze w niej jest to, że nie trzeba rezygnować z potraw z grilla ![]() - śliczna i duża już Cytat:
Ty co bociany rozdałaś dla szczęśliwców ![]() Cytat:
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-08-21 o 08:23 |
|||
|
|
|
#4673 |
|
Raczkowanie
|
Oj mógłby...popieram w 100%
|
#4674 |
|
Wtajemniczenie
|
amilcia z niecierpliwością czekam na fotkę nowej fryzury
Dzień dobry, pada... |
|
|
|
#4675 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
amilcia o jakiej diecie ty mówisz? tej dla cukrzyków?
|
#4677 |
|
Wtajemniczenie
|
nie, stosuję dietę niełączenia.
Tu coś o niej pisze dokładniej: http://www.poradnikzdrowie.pl/odchud...nie_34246.html
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-08-21 o 09:11 |
|
|
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
barbie Myślę, że te masażery nie dają jakiś super efektów, przydał by się zamiast niego jakiś przystojny masażysta ![]() Wiesz jaki rodzaj cellulitu masz? Najlepszą metodą na cellulit jest połączenie kilka metod masażu bańką, izometryczny, limfatycznego. Cytat:
![]() amilcia czekam na efekty
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
hihihi mój Tż tez tak mówi :P bardzo ciekawe tym bardziej że w niedziele mamy gości :P haha ![]() a ja wczoraj znów pijaństwo "uprawiałam" i znów wódka z sokiem jabłkowym :P hahaha dziś już zapowiedziałam Tż że piję browara i czy pije ze mną a on kręci głową że nie :P hihiihi Panele śliczne podobaja mi się bardzo hej no to czekamy na efekty ja dziś dzwonię się umówić Dzień dobry u mnie tez jakoś pochmurno się zrobiło ale nie pada i ciepło jest a mam jeszcze 2 okna do mycia Nitka jak można Ciebie zapomnieć??!! Ale Sylwia matko ![]() LUNAO bardzo się cieszę że wszystko jest ok!! i GRATULUJĘ ALONKA przytulam CIę mocno Kochana!! mój termin tez właśnie nadchodzi....ale chyba nie chcę pamiętać i wypieram z myśli....
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
w nocy popadało, pogrzmiało, a teraz znowu upał :/
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

W tym roku też dostałam za 6 miesięcy, ale teraz by mi trochę brakowało, jeśli by było pół roku. Ale trudno

żartujesz chyba
hihi
oczywiśćie Tż skwitował to uwagą ,której nistety nie mogę tu przytoczyć bo nie wypada