|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
zielona - poszło na priv
|
|
#2072 | ||
|
Zadomowienie
|
Doberek,
Widzę, że kolejne dzieciaczki pchają się na świat. Cudownie. Powodzenia dla Sojki i Uli! Cytat:
Jejku, nie wiem czy sama zrobiłabym sobie zastrzyk... 11kg to dużo ![]() Cytat:
U panów to się tak późno ten instynkt odzywa. |
||
|
|
|
#2073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cudny jest bo ja nie wiem wlasnie czy kąpac małą po wyjsciu ze szpitala
Cała sztuka polega na tym,żeby będąc sobą być kimś wyjątkowym ! ![]() Edytowane przez sandra23s Czas edycji: 2012-08-21 o 09:45 |
|
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2075 |
|
Zadomowienie
|
a to bryczka dla mojej niunki
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2077 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry. Dziś mam w planach trochę porobić, bo musze łazienkę posprzątać. Po remoncie tylko ogarnięta, a ja bym nie pojechała rodzić wiedząc, że coś nie posprzątane na błysk
W nocy też burza była, teraz tak fajowo na dworze ![]() Mały tak mi nogi wypycha, pięty szczególnie. Już biedak nie ma miejsca ![]() Cytat:
Narazie mi nie zaszkodziło, ale muszę zrobić sobie małą przerwę, bo ocet niezdrowy![]() Cytat:
Idę jutro na wizytę, zobaczymy ile mój mały waży. Będzie 36tc+4dn Cytat:
Cytat:
Ja np bardzo dużo czasu spędzam w domu rodzinnym, często tam jeżdże na całe dnie. Brakuje mi starych czasów
|
|
#2078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jaki on słodki jest |
|
|
|
|
#2079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aha.a u mnie w szpitalu sie samemu kąpie dziecko.i przed wyjsciem tez jest kąpane,wiec nie wiem czy w domu kąpac jeszcze raz ..wogóle to moje drugie dziecko a ja mam czasami takie wrażenie i pytania jakbym malenkiego dziecka w zyciu na oczy nie widziala i nie umiala sie nim zająć ...
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
Sandra, śliczna bryczka.
Gratuluje kolejnym mamusiom kolejnych tygodni ![]() U nas w szpitalu dzieciaczki kąpane są codziennie między 10.30 a 11. pamiętam, że po wyjściu ze szpitala, córki nie kąpałam, dopiero na drugi dzień Asiulka - gratuluje wyjścia ze szpitala - trochę cię tam potrzymali - ale ważne, że już wszyscy jesteście razem i można zacząć życie rodzinne Pamiętam jak już była niedziela i wiedziałam, że w poniedziałek wychodzę, to moja córa zrobiła arię darła się kilka godzin a ja już dosłownie miałam dość siedzenia w szpitalu. Jak w poniedziałek na wizycie lekarz powiedział, wypisujemy do domu to szczęśliwa byłam, że hej ![]() Nie cierpię siedzieć w szpitalu, zdecydowanie wolę domowe zacisze
|
#2083 |
|
Rozeznanie
|
Bryka fajna. Mam podobny zestaw kolorystyczny.
A ja swojej zdjęć nieporobiłam A do mieszkania mężuś go przywiezie jak już urodze, bo po co ma teraz zagracać.Asiulka ja Cie podziwiam za odwiedziny. Mam nadziej, że to tylko najbliższa rodzina i Cię bardzo nie wymęczyli. Ja mam nadzieję, że dadzą mi troszkę odpocząć ![]() Jasio jest taki słodki, tak patrzyłam na jego zdjęcie i chyba jeszcze do mnie nie dociera, że będę miała takiego bobaska.
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
weronika
38 tygodnia. Można, można![]() asiulka jejku rozmiękczyło mnie to foto z rana super, że Jasiu spokojnie nockę przespałbafi u mnie w szpitalu nie kąpią dzieciaczków, bo jak to stwierdziła położna: za dużo problemów było ze sterylnymi warunkami. Także wykąpiemy Jagódkę po powrocie do domku, nie wiem tylko czy tego samego dnia czy kiedy ![]() w ogóle smutno mi trochę, bo ostatnio czuję się nie jak przyszłą mama tylko inkubator bez uczuć i z pustą głową co chwilę czuję pouczania dot. higieny i opieki nad dzieckiem głównie ze strony teściów teść mi nawet tłumaczyć chciał ostatnio jak mam wziąśc dziecko na ręce, że jak przyjdą do szpitala to mi pokażą w dodatku nei mogę o tym z mężulem pogadac, bo krzyczy na mnie, że przesadzam i zachowuję się jakbym wszystkie rozumy pozjadała jejku tak strasznie bym chciała po szpitalu wrócić z malutką do naszego mieszkanka
|
#2085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja mama też ostatnio powiedziała, że teraz nigdzie nie jedzie bo musi pilnować żebyśmy jej wnuczce krzywdy nie zrobili :P ale wiem, że żartowała
|
|
#2086 |
|
Zadomowienie
|
Powitać Kobietki
![]() Asiula brawo za spokojną nocke z Jasiem ! Śliczny facet, nie ma co. Sandra bryka piękna My jeszcze wózka nie mamy
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas dziś kończymy 30 tydzień i zaczynamy 31. Zostało nam 70 dni, a biorąc pod uwagę porody mojej mamy jakieś 10 - 15 dni mniej .
|
|
|
|
#2088 |
|
Zadomowienie
|
a u nas 9 dni do terminu :P
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2090 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() biedna colds, oby jej juz nie bolalo i mogla urodzic ![]() sojka i ulcia, trzymam kciuki! ciekawe, ktore dzieciatko bedzie kolejne na swiecie ![]() asiulka ale Jasio slodziachny! chce juz swojego tez zobaczyc no i wiesci z mojej wczorajszej wizyty- wyniki badan w porzadku. szyjka miekka ale nie rozwarta. glowka pasuje na 35 t.c., wagi oczywko nie znam, jak to przy moim ginie... tetno jak nalezy. lozysko wapnieje no i co mnie zdziwilo najbardziej, fenka mam odstawic dopiero tydzien przed terminem(???). a ze liczy wg o.m., wychodzi, ze 19 wrzesnia... jesli urodze wczesniej mimo brania lekow, to urodze, jesli minie termin, mam albo przyjsc do niego zobaczyc co i jak z dzieciaczkiem, albo sie stawic w szpitalu. takze czekam az urodze...
|
#2091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorzej, że mężul upiera się przy swoim i mówi, że pobyt u nich nie potrwa dłużej niż tydzień i ,że się nie będą wtrącać on do tego podchodzi inaczej, bo to jego rodzice. Ja też ich bardzo lubię i szanuje ale nie raz nie zgadzam się z ich zdaniem. Po drugie będę czuła się tam nieswojo, a pierwsze dni macierzyństwa chciałabym przeżyć tu gdzie czuję się najlepiej. Nie odrzucam ich pomocy, pomogą przyjechać, pomóc, pokazać coś, bo nie uważam, że wszystkie rozumy zjadłam. Najgorzej, że męzul uważa, że szukam problemów tam gdzie ich nie ma i upiera się na pobycie u nich, bo nie chce bym przez pierwsze dni po porodzie była sama z niunia jak on będzie w pracy u teściów jednak będę bez nie go, bo on będzie mieszkał u nas, bo od nich ma za daleko do pracy. Tłumaczy się pomalowaniem olejną drzwi w tym czasie i dokończeniem remontu![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
|
|
#2092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
da sie to przejść, a nie wiem jaką Ty jesteś osobą, ale mnie wkurzali wszysycy którzy chcieli mnie na siłę czegoś uczyć, a z tego co piszesz Ciebie też to drażni.... poza tym zawsze jeśli będzie potrzeba możesz poprosić teściów o pomoc i wtedy będą mile widziani a tak pewnie po dwóch dniach bedzie Cię szlag trafiał, poza tym co swój dom to swój
|
|
|
#2093 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jaki on kochany slodziutki aaaaaaaaaaaa ![]() Cytat:
![]() super!!! Cytat:
![]() w zyciu!!! my z tz sami sie wszystkiego nauczymy i damy rade ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2094 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jak to możliwe, ze przez tyle miesięcy nie zauważyłam, że Ty też we wtorek obchodzisz "tygodnice
"? A zawsze chciałam mieć bliźniaczą siostrę na wizażu...A niedługo urodzisz i znowu będę sama obchodziła..Gratuluję !!!Jasieńka - jaki malutki . Te body to takie duże na nim sie wydają...![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ciekawe ile ja przytyję do końca... Na razie mam 7 na plusie , a tu jeszcze dwa długie miesiące... do tp. dwa i pół...
|
|||
|
|
|
#2095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak jka piszesz jak bedzie pomoc potrzebna to zawsze mozna poprosic
|
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Angel tak już to widzę, że nie będą się wtrącac.
Zgadzam się z dziewczynami, nie ma to jak w domu. Poradzisz sobie sama, jak każda z nas. |
|
|
|
#2097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziekowac ![]()
|
|
#2098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Rozczulający widok.
Cytat:
Cytat:
![]() Sojka, życzę Ci żeby jednak nie skończyło się cesarką. Ula, duże są Twoje bliźniaki. 36 tygodni to super wynik jak na ciążę mnogą. Możesz spokojnie rodzić. Bafi, ja chciałam drugiego dzieciaczka październikowego, ale popełniliśmy falstart tym razem.
|
||
|
|
|
#2099 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ooo brawo!!dobrze sie trzymasz nom,ciesze sie ze ona wogole zadzwonila bo jednak dla 2 dzieci to tych pampkow sie przyda duzo!!! |
||
|
|
|
#2100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja po porodzie mieszkalam z tesciami i drugi raz bym tego za chiny nie zrobiła
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

ale kto miał zobaczyć to zobaczył
i już spokój. Na spacerek poszliśmy wieczorkiem jak sie ochłodziło bo normalnie myślałam że padnę
my mieszkamy w blizniaku i obok laska 18letnia impreze kolejna juz urzadzala.. wiec dzwonilismy po policje i suma sumarów udało nam sie pojsc spac po 2 wiec masakra troszke nie wyspana jestem. 

dostałam od siostry 5l takie pycha mówie Wam,ale już się kończą,bo obdzieliłam nimi teściową i szwagierkę jeszcze,no ale cóż..co za dużo to niezdrowo
smutno mi jak diabli ... nie wiem czy Wy też tak miałyście ? to taka ogromna zmiana dla mnie zamieszkać już na stałe z Tż no i teściową ... jestem ciekawa jak to będzie ...

..wogóle to moje drugie dziecko a ja mam czasami takie wrażenie i pytania jakbym malenkiego dziecka w zyciu na oczy nie widziala i nie umiala sie nim zająć

A do mieszkania mężuś go przywiezie jak już urodze, bo po co ma teraz zagracać.
teść mi nawet tłumaczyć chciał ostatnio jak mam wziąśc dziecko na ręce, że jak przyjdą do szpitala to mi pokażą
no i co mnie zdziwilo najbardziej, fenka mam odstawic dopiero tydzien przed terminem(???). a ze liczy wg o.m., wychodzi, ze 19 wrzesnia... jesli urodze wczesniej mimo brania lekow, to urodze, jesli minie termin, mam albo przyjsc do niego zobaczyc co i jak z dzieciaczkiem, albo sie stawic w szpitalu. takze czekam az urodze...