|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Cytat:
![]() Zaraz na priv dam Ci też mój tel na wszelki wypadek ![]() Mieszkanie mamy, bo kredyt bierze się pod konkretne mieszkanie już umowę mamy podpisaną ![]() Cytat:
Uda się Wam na pewno też, trzymanie kciuków już macie
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
hope ja ostatnio mam ochotę głownie na to co złe
|
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ostatnio codziennie muszę coś słodkiego zjeść ale waga na razie w miarę 58
|
|
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
dorzucam moje lumpokwe łowy
|
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety, nie oplaca nam sie na szybko brac slubu. Ja nie pracuje, zarobki TZ podziela sie miedzy 3 osoby, a sam podejrzewam, ze dostanie wieksza zdolnosc
|
|
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja dziś pierwszy raz sporzystałąm z przywileju ciężarnej jakim jest niestanie w kolejce do labolatorium. Weszłam do przychodni a tam ponad 20 osób przed drzwiami! Więc pomyślałam sobie - a co ja będę czekać! - i weszłam, pytam pielęgniarkę czy będąc w ciąży mogę po za kolejnością? a ona na to że jak najbardziej . Ofkors zaraz za mną wleciała babka z tekstem że jest tutaj kolejka, ale zanim zdążyłam się odezwać to pielęgniarka do niej że ta pani jest w ciaży i nie musi czekać :P A co ! Z synkiem grzecznie czekałąm, teraz już nie zamierzam :P A najgorsze to jest to że zwasze najbardziej się pieklą kobiety! Faceci nie.
|
#3247 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Witam po mojej kilkudniowej nieobecnośći. Byłam u rodziców na wsi, niestety bez męża i się nudziłam trochę. Wczoraj wróciłam do domu i oczywiście zasłabłam w autobusie ja nie wiem czy ja jestem jakaś dziwna czy WY tez tak macie ale jak tylko jest duszno to ja jestem nie do zycia. Głowa mnie boli , mam mdłości i słabo mi się robi. Naprawdę nie mogę się już doczekać zimy nie dość że dzidzia się urodzi to jeszcze nie będzie tych upałówNaprawdę jestem wykończona tymi codziennymi mdłościami, boję się wyjść gdzieś z domu sama żeby nie zemdleć. Czytałam Was troche i widziałam że pisałyscie o reakcjach na Waszą figurę ciążową. Ja teraz też się spotkałam z wgapianiem się na mój brzuch. A wiadomo jak to na wsi wszyscy się znają i jak tylko wyszłam na dwór i spotkałam jakichś ludzi to nikt się mi nie patrzył na twarz tylko od razu perfidnie kierował wzrok na mój brzuch, albo jakieś komentarze że już widać, że wkońcu mam cycki i takie tam. Okropne no ale starałam sie olewać. Dzisiaj znowu upał ale tym razem chyba nie wyjdę z domu ani na minutę bo od rana łeb mi pęka |
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Fajne bodziaki
![]() Cytat:
![]() Będę musiała dopytać w labie, czy ciężarne przyjmują poza koleją, bo nie ma o tym info wywieszonego, a ostatnio stałam godzinę
|
|
|
|
|
#3249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez w tym tyg chyba będę szła na badania więc zrobię tak samo o ile mnie nikt nie przepuści, a znając życie pewnie nie. Ostatnio szłam się zarejstrować do lekarza to weszłam do przychodni kolejka do drzwi ja ostatnia, wszyscy najpierw wzrok na mój brzuch a później odwrócili teatralnie głowę ... najgorsze są baby w średnim wieku
|
|
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3251 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ahh no tak faktycznie. Mój kuzyn długo szukał, ale w końcu wziął mieszkanie na psim polu na osiedlu kiełczowskim. A Wy gdzie będziecie mieszkać, w jakiej dzielnicy?Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3252 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Piegi mam od zawsze. Mąż jest leworęczny, więc zarówno Agu jak i Zimorodek mogą być leworęczni, bowiem to an stałe ustala się dopiero ok. 4rż, jak też może być nieustalone, oburęczne. Aha... powiedzcie to mojej córce, jak na co dzień jeść nie chce i nagle coś chce z mojego talerza ![]() No. TO szpitalowi powiedzcie, że matka niczego nie ma dla dziecka i szpital ma dać ![]() Zarówno farbowałam, jak i obcinałam, córa z włosiętami się urodziła, ja zresztą też, mąż też. Czyli co, mam chodzić z zamkniętymi oczami? Zdecydowanie większość ludzi nie jest wybitnie pięka. |
|
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3254 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
ale dziwaczna pogoda... rano postraszyło grzmotami i ...... przeszło. Głowa mnie znowu boli więc pewnie będzie zmiana pogody - może się ochłodzi. Majeczka ostatnio kopie bardzo często ale dziwi mnie że tylko odczuwam to na dole brzucha, wydaje mi się, że brzuch powinnam mieć już wyżej... W piątek wizyta, nie mogę się doczekać, napewno potwierdzi płeć, choć jestem pewna ze się nic nie zmieniło, bo on ma taką zasadę, że jak nie jest pewien to nie mówi. Umówiłam się dziś z koleżankami jeszcze z czasów gimnazjum, mam dostać zdjęcia z wesela z lipca więc może bedę miała coś bardziej aktualnego to Wam wrzucę. Apropo tych słów to u mnie się mówi NA POLE, ZIEMNIAKI i czasem ZASYPIAĆ, ale w sensie że już zasypia (idzie spać), ale też idę uspać dziecko i usnęło mi się. Moja mama zawsze opowiada, że jak kupili dom tu gdzie teraz mieszkają (16 km od rodzinnej miejscowości), i chciała pożyczyć OSTREWKI( taki stojak ), żeby skopić siano (Sądeczanki pewni wiedzą o co chodzi), a sąsiadka nie mogła zrozumieć o co chodzi, okazało się, że tutaj się mówi ROGALE :P Ja w swojej rodzinie mam osoby i z okolic Sącza i z Krakowa i Śląsk więc trochę tych regionalnych słów znam, ale i tak najtrudniej czasem zrozumieć ślązaków, chociaż gwara śląska bardzo mi się podoba
|
|
|
|
#3255 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zarezerwowałam sobie już wózeczek używany u jednej Pani, jade zaraz po pierwszym tu link: http://tablica.pl/oferta/wozek-dziec...w-1-IDPrJJ.htm Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3257 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no wreszcie się doczekałaś Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja wczoraj w urzedzie byłam a tam, może Pani sobie usiądzie, może wiatraczek w Pani strone przesunać jakie miłe itd aż się zdziwiłam Poza tym, zawiozłam mojego TŻ o 6 rano na firmę, pojechał do Wawy dziś, a ja mam doła, ech ;/ miałam jechać do sklepu z wózkami ale jakoś weny nie mam... po 17 się umówiłam z koleżanką, ona chce sobie obczaić jakieś sukienki na wesele a ja sobie zobaczę jakieś ciuszki dla dzidziulki... i dla siebie może jakieś sweterki...
|
|
|
#3258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Co do ruchów dziecka, wczoraj wieczorem w łóżku już, jak przytulałam się do pleców męża coś tam czułam, ale nadal nie mam pewności czy to młody, czy moje jelita
W ciągu dnia nic nie czuję, ale nie skupiam się na tym za bardzo. Chciała bym już coś poczuć wreszcie.
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
propo tych regionalizmów- ja na studiach z krzesła spadałam jak słyszałam koleżankę spod Łodzi
u nas broszka- dla niej przystrojka albo dla mnie piętka (od chleba) to dla niej przylepka. i wiele, wiele innych ![]() a mnie strasznie wkurza mój małż, jak czsami pojedzie gwarą śląską... Pochodzimy z miechowskiego a on pracował 7 lat w katowicach, więc się osłuchał ale swoja drogą- starsznie smiesznie się tego słucha ![]() u mnie pogoda całkiem przyjemna, 23 stopnie, więc wybieram się po poludniu na specerkowy przegląd sklepowy małż jedzie do pracy na 14, więc czasowo będe nieograniczona
|
|
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dusigrosze, takie jak my, dlugo cos ogladaja zanim kupia
|
|
|
|
|
#3262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
No ale ja "miastowa" od urodzenia, więc czasem jak TŻ opowiada jak robili lata temu w polu to nie wiem o czym gada i proszę o tłumaczenie na polski
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-08-21 o 11:15 |
||
|
|
|
#3263 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A wtedy mój brzuch wydaje dziwne bulgoczące odgłosy na cały pokój Ale co tam, póki co jestem twarda i jeszcze nie skusiłam się na nocną przekąskę. Zobaczymy jak długo
|
|
|
|
|
#3264 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem znad morza pierwse lata tam spedzilam potem sie przenieslismy na slunsk;-)wiec troche tych slowek znam, ale jak sie zaczelam spotykac z mezem i zarzucil mi klapsznita maszkiecic itp to powiem wam, ze padlam
![]() Ruchy maluszka raz czuje raz nie, glownie chyga rano mnie tak kopie albo wieczorem. Mnie znowu trzyma taaaaaaakki skurcz lewego jajnika ze szok :-( Dziewczyny a na rodzine na swoim trzeba miec umowe na czas nieokreslony? Maz dostanie dopiero w maju i wtedy bedziemy mogli sie o kredyt starac, a tak piekne mieszkanie znalezlismy ze az nas skreca:-( Zazdroszcze wam tych aktywnych 9miesiecy, ja dostalam pozwolenie na lekkie spacerki, a od lekkich spacerkow raczej formy nie utrzymam :-D
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja Wam zazdroszcze tych ruchow...
![]() Poczekam jeszcze sobie, bo u mnie dopiero koncowka 14ego tygodnia. ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Z tego, co czytalam to niby nie trzeba, ale oczywiscie przy umowie na czas nieokreslony sa wieksze szanse na wyzsza kwote kredytu. |
|
|
|
#3267 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
Kurcze ja ruchów jeszcze tez nie czuje, ze 3 razy zdarzylo mi sie poczuc jakby dzidzius sie caly przekrecil ale poza tym nadal cisza takze wyczekuje nadal...
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
badzia- te pierwsze bodziaki- jakie maleńkie
Szaja- ja też piegus i do tego mańkut |
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie sie mówi ziemniaki, pole, usnąć, zasnąć..
a co do przesądów to mi ręce opadaja a z tą kokardką to już w ogóle... ja jeszcze syszalam ze dziecku sie nitke z ubrania zostawia zeby lepiej spalo - masakra czego to ludzie nie wymysla...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.

a ostatnio codziennie muszę coś słodkiego zjeść
ale waga na razie w miarę 58
ja nie wiem czy ja jestem jakaś dziwna czy WY tez tak macie ale jak tylko jest duszno to ja jestem nie do zycia. Głowa mnie boli , mam mdłości i słabo mi się robi. Naprawdę nie mogę się już doczekać zimy nie dość że dzidzia się urodzi to jeszcze nie będzie tych upałów