|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Cytat:
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Tyle was tu a zadna nie pisze
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane,
ponadrabiałam Was, teraz piję soczek i zaraz biorę się za porządki. Wczoraj nad wodą wygrzałam dupkę na słoneczku, w wodzie tylko nogi zamoczyłam - za bardzo boję się tego syfu w wodzie. No i nabrałam ochoty na popcorn... M mi kupił, po czym zjadłam pół paczki i idzie facet ze świeżymi pączkami... wzięłam pięć i wszystkie zjadłam od razu ale te pączki były idealne wręcz |
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama dzisiaj robi na obiadek domową pizze ![]() .................. Kochane jak gdzieś zobaczycie promocje na proszek Lovella to dajcie cynk !!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-08-21 o 10:46 |
|
|
|
|
#484 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
Ale mialam noc .. nie dosc ze burza szalała to mnie jeszcze znowu to swędzenie złapało czego efektem są moje poranione stopy i dlonie .. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
.. ja w tym roku tez zmieniam kierunek ..i tez ide zaocznie
|
|
#485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
u mamy jest taki fajny sklep "Szkot" z produktami zza granicy i noe tylko i tam też mieli bardzo tanio ale nie wiem czy to sieciówka czy prywaciak
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
DeKajka badanie na wykluczenie cholestazy to właśnie Alat, Aspat, Bilirubina całkowita
![]() Jak to masz w normie to na bank nie masz cholestazy jak Cię aż tak swędzi, to może idź do dermatologa??? Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-08-21 o 10:51 |
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karolka powiedz o tych wszystkich dolegliwości swojemu ginkowi..może zleci CI dodatkowe badania Ewcia- kiedy idziesz na wizytkę ? Ciekawe czy ten drugi szkrab się schował..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Matko kochana, za chwilę będziemy wszystkie prać ubranka przed porodem!! ![]() Ale ten czas leci!
|
|
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila ja w tym tyg robię wreszcie tą glukozę, może w czwartek
a w przyszłym tyg wizyta ale to jeszcze nie będzie USG bo dopiero skierowanie dostanę jeśli znowu będzie słychać takie podwójne bicie
|
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewcia- ale powiem Ci szczerze, że ja jestem pewna, ze masz tylko Kubusia w brzuszku.. po tylu badaniach USG to byłoby dziwne..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-08-21 o 10:55 |
|
|
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- mama też mi polecała Lovele;]
|
|
|
#492 |
|
Zadomowienie
|
Ja też wolę JELPA
Promocje na dziecięce artykuły (spożywcze, przemysłowe) możecie na bieżąco sprawdzać np. tutaj: http://www.promobaby.pl/ nie wiem czy link się wklei poprawnie, w każdym razie na stronie promobaby, wpiszcie w google, świetna rzecz Landi kurcze niezła jesteś ![]() ![]() a ja już pranko powiesiłam i zaraz drugie nastawiam ![]() ahaa dwa dni temu byłam w rossmanie i była promocja na lovellę Edytowane przez aerien83 Czas edycji: 2012-08-21 o 10:57 |
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
ja też wątpię żeby tam byłą dwójka. Podejrzewam że to zwykłe zakłócenia. Moja mama też tak miała, i urodziła jedną córeczkę (moją starszą siostrę)
|
|
|
|
#494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ginowi powiem oczywiscie w ten czwartek na wizycie .. moze on mi cos poradzi bo ja juz wariuje ..
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
DeKajka mówię Ci idź do dermatologa
![]() Gadałam z moją znajomą co miała cholestazę, i powiedziała że najbardziej swędziały ją stopy, ale to było takie swędzenie że rozdrapywała to aż do krwi. Nawet jak już krew się pokazała to dalej swędziało. |
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
"Swędzenie skóry najczęściej jest niegroźnym efektem ubocznym ciąży, co nie znaczy, że nie przysparza wielu problemów przyszłej mamie. Dolegliwość pojawia się najczęściej wtedy, gdy macica rośnie i rozszerza się, aby zapewnić zdrowy rozwój dziecka, tym samym powodując rozciąganie skóry. Kobiece hormony wydzielane podczas ciąży i zmiany zachodzące w enzymach wątrobowych również mogą być przyczyną swędzenia w ciąży. Niektóre kobiety mogą doświadczyć nawet swędzenia stóp i dłoni. Jest ono spowodowane wzrastającym poziomem soli żółciowych w organizmie wywołanym ciążą."
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
lecę cos zjeść
|
|
#500 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jakby nie było, jakoś przeżyjemy, co to są 3 lata studiów wobec tej pięknej i świetlanej przyszłości, która nas wszystkie czeka ![]() Cytat:
O, super link!
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-08-21 o 11:11 |
|||
|
|
|
#501 |
|
Zadomowienie
|
Witam, dziewczyny
Melduję się w nowej części. Dzisiaj w nocy wróciłam z TŻ z wakacji nad morzem i muszę powiedzieć, że czułam się całkiem dobrze. Ostatnie dwa dni pobytu były okropne pod względem pogodowym - dla mnie zbyt gorąco, duszno. Ale ogólnie oceniam na plus cały pobyt ![]() ![]() Dzisiaj o 14.00 wizyta u ginekologa
|
#502 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochane!
![]() I od razu gratuluję wszystkim rozpoczęcia nowych tygodni Mało ostatnio bywam na wątku, ale jakoś nic mi się nie chce. Chodzę zmęczona i opuchnięta. Zaraz zresztą włożę dłonie i stopy do zimnej wody, bo już czuję dyskomfort. Poza tym wszystko u mnie i maleństwa w porządku Choć chodzę już trochę zestresowana, za 16 dni ślub Wczoraj byłam na pierwszej przymiarce sukni ślubnej i mimo zdecydowanie zaokrąglonego brzuszka sukienka pięknie się układa. Ehh zostało już tak mało czasu, a dopiero co mówiłam, że jest aż rok do ślubu. Do tego oczywiście codziennie jeździmy z narzeczonym i moim tatą na mieszkanie w celu wykończenia go, abyśmy po ślubie mogli w końcu zamieszkać razem. W sumie została nam już tylko kuchnia, montujemy szafki i blat
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam mały problem... Dosłownie mały!
Od połowy ciąży miałam siarę, normalnie leciało nieraz ciurkiem. A od kilku dni nic, a cycki mi zmalały do... rozmiaru B!!! Nawet przed ciążą takich nie miałam, bo miałam C
|
|
|
|
#504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że wyjazd udany ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak nawiasem nadrobiłam was ; p i jestem na bieżąco... ciekawe na jak długo... zaraz w sumie muszę wylecieć na miasto, a na 14 do fryzjera na podcięcie ; p w sobotę weselę więc trzeba wygladać...ostatnio przymierzyłam wszystkie moje sukienki i na szczęście w jedną jedyną się zmieściłam... ciekawe czy 8 wrzesnia też wejdą w nią na drugie wesele ; p ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- a w ogóle piękne macie brzuszki, ja dziś mojego tż też przycisnę by mi zdjęcia zrobił ; ) i wrzucę wam tu... i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty |
|
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to tak mało w sumie. Kilka plamek co jakiś czas i tyle. Ucichło. Już nic nie leci. Piersi mam takie jakie miałam. Tzn takie jakie mi urosły, nic mi nie zmalało uf
|
|
|
#507 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
jezuuuu ale lecicie wrocilam z budowy obgadalismy lazienke tzn efekty koncowe osadzamy wanne i facet zaproponowal nam murki i zgodzilismy sie efekt powinnien byc fajny cos takiego http://www.google.pl/imgres?start=87...r:10,s:87,i:37
chodzi o to ze mamy wanne na 1,7 na srodku sciany a obok kibelek i ta scianka oddzieli nam kibelek od wanny i wylozy ja kosta tworz puleczke jeszcze hmmmm nie umiem tego wytlumaczyc nooo ale dekajka zmykaj do lekarza magda boski pokoj ciekawe kiedy my bedziemy olusiowi planowac ale on biedaczek na koncu
|
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny! Witam Was w kolejnej części...
Dzisiaj rano miałam wizytę. Tym razem bez usg tylko badanie i cytologia. Szyjka zamknięta Tylko znów się przyplątała jakaś infekcja przez którą wzbogaciłam aptekę o stówę...Prosiłam go o coś tańszego na ten stan zapalny ale mówił że w ciąży to niewiele leków można stosować i że lepiej teraz wydać więcej i wyleczyć infekcję niż potem jak by dziecku miało coś być...Mam Pimafucin codziennie i tantum rosa co dni. No i mam nadzieje że to przejdzie bo zbankrutuje. Kazał mi przyjść za tydzień do kontroli.Oprócz tego słuchałam jeszcze serduszka mojej Niespodzianki ![]() W przychodni jest jakaś młoda położna i nawet nie umie ciśnienia zmierzyć ciśnieniomierzem cyfrowym. Zapięła go do przodu jak zegarek i ciśnienie wyskoczyło 210/130. Dopiero ta starsza powiedziała jej że ma być w drugą stronę i wtedy było 120/80
|
|
|
|
#510 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Gratuluje udanych wizyt i rozpoczętych tygodni ![]() U nas taki skwar od rana, że siedzę i samoistnie się pocę, najchętniej nie wychodziłabym spod prysznica Wczoraj poszłam do mojego ulubionego lumpka bo była nowa dostawa i udało mi się wychaczyc śliczny biały pluszowy kombinezonik, jest jak nowy do tego welurkowego pajacyka z tygryskiem Disneya i sztruksowe spodenki na 0-3mc Zauważyłam, że moje dziecię będzie miało same markowe rzeczy i to z lumpka za groszeA teraz NEWS- Wychodze za mąż Musimy tylko isc z Tżem do urzędu ustalic termin ale najprawdopodobniej bedziemy brac slub na poczatku października Tylko, że już mam problem bo nie wiem w co się ubiore bo brzuszek to mam juz naprawde spory jak na 25tc a gdzie tu do października![]() Jutro mam wizyte więc trzymajcie kciuki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

ale te pączki były idealne wręcz 

I to kompletnie nie w kręgu moich dotychczasowych... hm...predyspozycji, bo na Politechnikę Śląską, kierunek inżynierski 

(30/30)