|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2102 |
|
Rozeznanie
|
Angel współczuje Ci tej sytuacji. Mój teść się wtrącił raz tylko, że do łóżeczka powinnam siennik wsadzić
Podejrzewam, że jak pójdziesz tam do teściów to bardzo dużo nerwów stracisz, bo wszystko będą wiedzieć lepiej. Ja z teściową i jej cennymi radami raczej bym nie wytrzymała, ale będę miała męża na tydzień w domu, bo nie korzystał w tym roku z urlopu, więc czuje się pewniej. A później zostane sama i jakoś będę musiała sobie poradzić.
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chciałam drugiego skorpionka.
A będzie panna lub waga. Padł temat mieszkania z teściami po porodzie. Ja bym nie mogła. Po porodzie hormony szaleją, łatwo o konflikt. A tym bardziej jeśli rodzinka chce udzielać dobrych rad. To chyba na każdą świeżo upieczoną mamę działa jak płachta na byka. Do mnie mama przyjeżdża w połowie września na 2 tygodnie i mam nadzieję, że się nie pozabijamy. Ona nie jest z tych doradzających, ale ja mam charakterek i wybuchowa jestem. Ma przyjechać pomóc przy starszym dziecku. |
|
|
|
#2104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda, że oni nie rozumieją jak takie pouczenia denerwują. Na pewno nie chcą źle, ale nie zmienia to faktu, że męczą. Najgorsze to że mąż tego nie rozumie... to Ciebie powinien teraz wspierać. Nie myśl o depresji. To Ty będziesz dla dzidzi najważniejsza na świecie i co byś nie robiła, nawet popełniając błędy, to Ciebie będzie najbardziej potrzebowała ![]() bliziutko ![]() u nas 16 dni ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- W ogóle zamówiłam jednak laktator Medela mini electric. Oby się przydał bo ustrojstwo drogie... Kupiłam nowy bo mąż nalegał, a i czytałam że w używanych często jest silniczek zalany mlekiem. |
|
|
|
|
#2105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymamy kciuki zeby udalo sie skonczyc przed narodzinami Jagódki
|
|
|
|
|
#2106 |
|
Rozeznanie
|
Powiedzcie mi dziewczyny, bo na pewno znacie się lepiej - mam materac gryka-kokos i nie wiem na której stronie powinnam najpierw kłaść malucha? Na gryce? czy na kokosie?
|
|
|
|
#2107 |
|
Zadomowienie
|
uch... angel wspolczuje, mnie tez czeka zamieszkanie z tesciami po porodzie. plus babcia tza i szwagier, za ktorym nie przepadam
no ale tak bedzie latwiej na poczatek, bo jeszcze bedzie moja babcia do opieki...
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuulka śliczny maluszek
I super, że tak ładnie śpi Żeby tylko tak mu zostało ![]() A my dzisiaj zaczynamy 33 tydzień |
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamcie.
Wpadłam tylko Was nadrobić i zameldować, że u nas wszystko w porządku. Wybaczcie nam rzadką obecność na wątku, ale te upały mnie wykańczają. Spuszczam rolety, żeby w mieszkaniu było chłodniej i koczuję w domu całymi dniami. Nawet spacer z psem to dla mnie wysiłek w te temteratury. Dzisiaj miałam jechać do fryzjera, bo znajoma zaproponowała, że mnie zabierze ze sobą jak mam ochotę, bo sama się wybiera, ale chyba zrezygnuję z tego pomysłu, bo jak pomyślę jeszcze o tych suszarkach tam, to mi się słabo już teraz robi. Na szczęście mam TŻ-ta obok, który pomaga mi jak tylko może. Aż mi wstyd, że miałam okresy, że tak bardzo na niego tutaj psioczyłam. Nawet nie macie pojęcia jak się cieszę, że przez najbliższe miesiące już mi nie ucieknie setki kilometrów stąd.A tak w ogóle to dzisiaj mi się śniła colds, a mianowicie, że weszłam na wątek, a tu wiadomość, że Melcia już na świecie. Nawet nie wiecie z jakim zapartym tchem nadrabiałam dzisiaj strony.Gratuluję nowych tygodni!!!
|
#2110 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ależ Ci dobrze ![]() Cytat:
Czytam was regularnie ale weny na pisanie brak...dobija mnie to leżenie i znowu te upały nie mam już sił
|
|
#2111 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2112 |
|
Zadomowienie
|
a ja juz sie cieszyłam,ze dzis chlodniej a tu znowu słońce wychodzi
|
#2113 | |||||
|
Zakorzenienie
|
u na po pierwszej wizycie u pediatry mała rośnie jak na drożdżach i boje się że to za szybko ale póki co nie panikuję ooo proszę pierwsza nieprzespana noc za nami wzdęcia, zaparcia ehh oby to nie początek kolki ... Są wieści od Iwci ?????????? Sojka no to czekamy na Zosieńkę Twoją Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni )Cytat:
Cytat:
My mamy pampersy z pampersa ale też dade .... póki co obstawiamy pampersa ale nie skreślamy jeszcze dadowskich ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
.. wiesz że myślę o tym co wieczór kiedy mała zasypia ??? aaa i jak Dusia się urodziła to mój mąż powiedział no cała Bronka (moja mama) ... jak na nią patrzymy to widzimy ją chociaż Duśka to czyściutki tatuś Cytat:
ehh zobaczymy teraz najważniejsza malusia aja jakoś się z tymi kg uporam
|
|
#2114 |
|
Zadomowienie
|
a maggie kiedy wychodzi??macie jakies wiesci od niej??
|
#2115 |
|
Zadomowienie
|
Konczi dobrze Cię widzieć. Malutka niech rośnie zdrowo.
![]() Wszelkie wieści i doświadczenia od świeżo upieczonych mamuś mile widziane. |
|
|
|
#2116 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
zaduch taki, że ledwo żyję i znowu mnie mdli znowu ciężka noc za mną, brzuszek twardy jak skała pomimo nospy... dopiero nad ranem odpuściło. oby wytrzymać do początku września ![]() nie pisałam Wam wcześniej ale od jakiegoś czasu goszczę córkę siostry. mówię Wam, leniuszyca jakich mało... nie oczekuję bóg wie jakiej pomocy ale naczynia do zmywarki mogłaby sama włożyć a nie dopiero wtedy jak jej zwrócę uwagę... wyszło na to że zamiast odpoczywać muszę usługiwać 12-latce... ech, szkoda gadać... poza tym dostaliśmy zaproszenie na wesele, akurat w mój termin porodu już się pobawiłam ![]() Cytat:
a z tym moczem to nie rozumiem dlaczego masz zanieść nie ten poranny ja bym mimo wszystko powtórzyła wynik. cukier w moczu też miałam i to kilkakrotnie ponad normę ale przez pewien czas musiałam dużo więcej pić by ładnie przepłukać nerki i brałam urosept. kolejne wyniki miałam już w normie. Cytat:
a Jasiek przesłodki ![]() Cytat:
zresztą zapowiedziałam już że nie życzę sobie żadnych wizyt ciotek, wujków i kogo tam jeszcze w szpitalu. wrócę do domu to zapraszam ale w szpitalu nie mam ochoty na spotkania rodzinne. Cytat:
![]() sama sobie dam radę a jak nie to wtedy zadzwonię i poproszę o pomoc. Cytat:
za wizytę.
|
|||||
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
u nas wypoczynku częśc dalsza. Dzisiaj poleżeliśmy na plaży, a za chwile zmykamy na obiad.Koczni, Asiejka super, że Wasze szkraby przybierają. Kto nastepny w kolejce
|
#2118 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Oby to kolki nie były, bo się malutka wymęczy i Wy zarazem... I po raz kolejny mówię - Twój mąż to skarb prawdziwy . Jest teraz z Tobą czy pracuje?Cytat:
Cytat:
. Wypoczywajcie sobie.Smacznego
|
|||
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kobietki, Boze ale sie stęsknilam za Wami.
Dzięki wielkie za kciuki Wróciliśmy dzisiaj do domciu. Wymeldowałam sie ze szpitala na własne żądanie bo grali mi tam na nerwach. Siedmiu lekarzy i każdy co innego gada. Ciśnienie u mojego gina 13go sierpnia jak byłam skoczylo mi do 170/110 ale to też bylo spowodowane tym że nam auto zdechło i sie wkurzałam że trza bedzie jechać busem. No to gin zaraz do szpitala wysłał. Na kolejne dni ciśnienie sobie wahało międzo 140/90 a 130/100 i co najlepsze to to że w szpitalu ciŕgle dostawałam tą samą dawke leku na nadciśnienie co w domu i nic więcej i połowa z tych lekarzy mówiła że jest to w normie a druga połowa że wysokie i kuźwa kogo słuchać???? A żeby coś robili z tym to nie. Tylko tam leżałam i mnie wszystko boli od tego wyra. KTG 3x dziennie robione - w pierwszym dniu miałam co jakieś 4 minuty regularnie skurcze i dostałam kroplówke, a dzisiaj rano miałam trzy takie wielkie góry. niby mówili że to skurcze ale ja czuje jak mi mały sie wypina a nie skurcze. Rano na obchodzie ordynator powiedział że tu ewidentne w moim przypadku leżenie w szpitalu do porodu - pffff cały miesiąc .Ja rozumiem że stale pod obserwacją itd ale oni nic nie robią, no kompletnie nic!!!!! Ja schizuje jak slysze te wrzaski babek rodzących i bardziej sie stresuje więc nie wyrobiłam i sie wypisałam bo oni tam w większosci przypadków przetrzymują bez powodu a żeby szpital se zarobił na pacjentach. Ah, znienawidziłam ten szpital mój
|
|
|
|
#2121 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cześć!!!ale dziś upał,mimo że wieczorem i rano popadało.Nadrabiam od rana i nie mam czasu odpisać,bo ciągle coś.Kubuś na szczęście główką w dół,miał czkawkę
Cytat:
Podziwiam,że dałaś radę przetrwać natłok ciekawskich gości,tymbardziej od razu po wyjściu ze szpitala.Choć Jasia nie wymęczyli skoro ładnie przespał noc. Co do przesyłki to spokojnie,rozumiem Twoją sytuację.Tymbardziej mi głupio,że zawracam Ci głowe...oby do soboty doszła... Cudny obrazek,też nie moge się doczekać spacerów we czwórkę ![]() Bardzo ładna,ile zapłaciłaś jeśli można wiedzieć?to masz 3w1? aga_ton Twój wózio też piękny,pamiętałam jak go oglądałam a mi gdzieś umsknęło pochwalić. Cytat:
Cytat:
A o co chodzi z tym docukrzaniem dziecka???? Cytat:
Gratuluję wizyt i tygodni ![]() I dziewczyny odstawiające fenka i inne wspomagacze,proszę piszcie tutaj jak się czujecie...na samą myśl mam panikę w oczach
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z miasta i rozpływam się.
A tak w ogóle to moja szanowna położna mnie zaszczyciła dziś swoją obecnością. Chwilę pogadała, Paula miała okazję posłuchać serduszka Matiego, zmierzyła ciśnienie i wszystko. Ale w sumie stwierdziłam że za dużo od niej wymagać teraz nie ma co, po porodzie mam nadzieję że będzie pomocniejsza. Co do mieszkania z teściami czy rodzicami, nie wyobrażam sobie tego, od 10-ciu lat z nimi nie mieszkam i dobrze mi tak. Po urodzeniu Pauli byłam sama, mama na tydzień przyjechała, eksa nie było bo w delegacjach, teściowie mieli dwójkę wnuków na wychowaniu, ale było mi dobrze. Teraz będzie trochę gorzej bo dwoje dzieci, ale dam radę. |
|
|
|
#2123 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super sprawa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to teraz ładnie się oszczedzaj i powolutku do przodu w domu wiadomo lepiej ![]() Katee wysłane piorytetem myślę że jutro powinno być Agaton no niestety takie dziewuszyska zamiast pomagać to myślą ze sobie na wakacje przyjechały ja bym odesłala ja siostrze ..Co do pomocy babc, teciowych ja z Zuzką uciekałam do Poznania szybciochem chciałam spokoju i chciałam sama się wszystkiego nauczyć. teraz juz po prostu icinam wszelkie super rady mówiąc że już jedno wychowałam wogóle moje dziecko urodziło sie przyrośniętymi 2 i3 paliuszkiem u nózki w 1/3 skóra taka jego uroda jak będę u pediatry zapytam co i jak ale z tego co wyczytałam raczej się to zostawia i trzeba to polubić.. ma cudna nóżkę takczy siak Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-08-21 o 14:19 |
||||
|
|
|
#2124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witaj kochana, nareszcie wróciłas
|
|
|
|
|
#2125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie dziwię Ci się że wyszłaś na własne żądanie, sama też bym spieprzyła... tym bardziej, że nic złego się nie dzieje. w domu od razu Ci ciśnienie spadnie, zobaczysz |
|
|
|
|
#2126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
iwoncia witaj kochana asiuulka a mojej kuzynki syn urodzil sie z 6-tym palcem u nóżki
|
|
#2127 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się po pracy!
Dziś muszę posprzątac mieszkanko, bo jak już pisałam mama przyjeżdża więc pewnie nie uda mi się pobyc z wami Jeszze raz dziękuję za kciuki obrotowe Lilianki! Cytat:
Nadrobiłam jedną stronkę i zmykam dalej porządki robic |
|
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2129 |
|
Zadomowienie
|
tzn.to nie byl typowy palec tylko chrząstka obrosnięta skórą.zrobili mu zabieg i usuneli to
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
wymaz z buzi malego pobrany
Kurde dalej nie mam kasy od tej babki co wygrala aukcje z ubraniami 13 sieropnia. I co mam dalej robic z tym faktem? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

A będzie panna lub waga. 
co chwilę czuję pouczania dot. higieny i opieki nad dzieckiem głównie ze strony teściów
teść mi nawet tłumaczyć chciał ostatnio jak mam wziąśc dziecko na ręce, że jak przyjdą do szpitala to mi pokażą
jejku tak strasznie bym chciała po szpitalu wrócić z malutką do naszego mieszkanka
no ale tak bedzie latwiej na poczatek, bo jeszcze bedzie moja babcia do opieki...

nie mam już sił

ja bym mimo wszystko powtórzyła wynik.
ale kto miał zobaczyć to zobaczył
my mieszkamy w blizniaku i obok laska 18letnia impreze kolejna juz urzadzala.. wiec dzwonilismy po policje i suma sumarów udało nam sie pojsc spac po 2 wiec masakra troszke nie wyspana jestem.
.
..wogóle to moje drugie dziecko a ja mam czasami takie wrażenie i pytania jakbym malenkiego dziecka w zyciu na oczy nie widziala i nie umiala sie nim zająć