|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Cytat:
BTW on mi przypomina o reklamie kremu przeciwzmarszczkowego ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- E, to jest krótki włos więc zachodu nie ma, jedynie te zmarszczki trzeba mu czyścić żeby się infekcje nie porobiły, tak? |
|
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
To ja się pochwalę moją paskudą.
![]() A co do ruchów, to ja najpierw czułam bąbelki, teraz właśnie jestem na etapie lekkiego ciężarka. No i mogę wymacać dłonią, z której strony siedzi. Pierwsze ruchy - 15. tydzień, ciężarek natomiast od kilku dni.
|
|
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3304 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny od rana boli mnie głowa, wzięłam już paracetamol i boli coraz bardziej, nawet twarz mi objęło do tego mam wzmożone mdłości a jak wstane z łóżka to mi słabo, już nie wiem co mam robić bo sama w domu jestem . Myślicie że mogę zadzwonić po pogotowie czy to będzie przesada? A może macie jakiś sposób żeby to przeszło?
|
|
|
|
#3305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie jest ogrzewanie?
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psina sliczna
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak serio, to z ciekawości jak się zachowuje w stosunku do mniejszych zwierząt. Tzn mój TŻ miał taką suczkę, balkon sobie otwierała (stara klamka) kiedy chciała i do sąsiada na kury i jeszcze jedno to uwielbiała sobie pośpiewać bardzo ale była niesamowicie mądra |
|
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Czuję, jak się np przesuwa, albo jak się napina.
Ciekawe uczucie i trudne do opisania - w każdym razie już inne i dużo mocniejsze, niż na początku. Czasem da się już go wyczuć dłonią, jeśli w tym momencie nie śpi. Mój TŻ określa to mianem "wibracji". ![]() Hope01, ja mam jeszcze 2 koty i starego psa oprócz niej, no to nie umie zrozumieć, że one nie są takie silne jak ona i jak ma fazę na zabawę, to przed nią uciekają. Krzywdy natomiast im nigdy nie zrobiła. A jeśli chodzi o wychodzenie z terenu, to wiem, że te psy mają do tego tendencje (wszelkie ucieczki itp), ale ona tak nie robi - jest bardzo do nas przywiązana i nie wyjdzie za ogrodzenie nawet wtedy, jak ktoś zostawi uchyloną bramkę. Jest mądra i kochana, ale głupol z niej - ciągle by się bawiła, może to kwestia tego, że jest młoda - w listopadzie kończy dopiero 2 lata. Strasznie jest hałaśliwa, gada z każdego powodu - jak chce na dwór, jak chce jeść, jak chce się bawić, jak chce się przytulać (bo uwielbia się łasić do nas - jak kot). Najgorzej jest, jak słyszy gdzieś kłócące się koty albo syrenę strażacką - wtedy śpiewa.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-21 o 12:35 |
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko kamienica est ocieplona od zewnatrz, ogrzewanie gazowe, wiec nie raczej nie bedzie z tym problemu. Ah musimy pogadac z moim dzisiaj, moze by sie cos udalo wykombinowac......
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To Luna TZ siedziała z małym psem (kundel) to jak zygał to go tylko łapą trzasła i po sprawie ale psiaki genialne, chciałabym, ale nie mam warunków
|
|
|
|
|
#3313 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie czasem dostanie zapalenia ucha, bo za dużo mu się tam zbiera.. ale na to jest przecież preparat, psiknę mu dwa razy i jak ręką odjął. Wzieliśmy go z podejrzeniem nużycy, to taka choroba skóry właśnie, niby niewyleczalna, ale nasz Edziu dostał dwa zastrzyki i wszystko znikło i jak do tej pory nie ma żadnych problemów.Cytat:
A jak Edziu był malutki to właśnie wyglądał jak z tej reklamy - > To piesek i na dodatek chyba gejuś woli wąchać opony niż bzyknąć suczkę są właśnie shar pusie którym trzeba czyścić te fałdki ale u mojego nie ma takiej potrzeby. Jedynie co, to aby nie było siersci w domu musi być codziennie odkurzane, bo jednak troche gubi, ale nie chce mi sie czasem codziennie więc co drugi dzień, nie ma tragedii, jednak jak dzidzia będzie to odkurzać na pewno będę codziennie hehe. Najgorzej mnie martwi alergia. No ale to nie ma reguły. Cytat:
Black- twój piesek
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-08-21 o 12:39 |
|||
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam ten filmik na YT -- > http://www.youtube.com/watch?v=qXo3NFqkaRM ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam psiaka ale mojego to sie juz kazdy boi
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3319 |
|
Wtajemniczenie
|
Lenova, ja też myślę ze to od ciśnienia. Ja tak mam w ciąży, ze jestem jak chodzący barometr - i też głowa boli niemiłosiernie, aż mam mdłości i czasem dreszcze. Spróbuj się napić kawy i może przespać - mi pomaga. Zawsze walczyłam bez tabletek, ale ostatnio apap zjadłam bo mi już łzy z bólu leciały
|
|
|
|
#3320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj jak byłam u rodziców to mierzyłam i miałam w normie jak zawsze zresztą. Wczoraj bardzo długo stałam na przystanku na pełnym słońcu i boję się żeby to nie był jakiś udar :-( |
|
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
przy kotłach gazowych dziś nie występują zatrucia czadem
statystycznie- w przypadku junkersów a co do kosztów to wszystko zależy gdzie co i jak ostatnie moje mieszkanie było na poddaszu, pizgało strasznie, grzeliśmy, płaciliśmy kupę kasy to fakt kolega ma mieszkanie w kamienicy i do dupy zupełnie- koszmarne rachuki też zimno znajomi mają nowe mieszkanie, nowy piec- rachunki minimalne, w domku ciepło my też zdecydowaliśmy się na piec gazowy choć mamy jeszcze inne rozwiązania w domu jak rekuperator, ogrzewanie kominkowe, gazem będziemy jedynie dogrzewać |
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Ja szczerze odradzam mieszkanie w kamienicy - a jeszcze bardziej, jeśli ogrzewanie jest gazowe. Bardzo droga impreza, duże ryzyko wilgoci, grzybów, zimno - takie ściany inaczej trzymają ciepło, zdecydowanie więcej trzeba ogrzewać i jeszcze pewnie sufit wysoki.
|
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=gRw-l...feature=fvwrel
|
|
|
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czy ktoś może do Ciebie przyjechać żebyś nie była sama? w aptece są plastry chłodzące na ból głowy apap- zrób sobie chłodny kompres i koniecznie ZADZWOŃ DO KOGOŚ!!!!! broń boże nie wstawaj z łóżka |
|
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy teraz gazowe, ale to mieszkanie jest cieple wiec jak sie wprowadzalismy na poczatku marca to nic nie grzalismy, a bylo ponad 20st w pokoju. Nie wiem czemu, ale w Bytomiu wszystkie nowe mieszkania teraz takie ogrzewanie maja, jak ktos zmienia z piecowego to na gazowe. Tez sie troche tego obawialam, ale jak tylko sie wprowadzilismy powiedzialam, ze nie bede tu spala dopoki na scianie nie bedzie wisial czujnik gazu/czadu.
Co do kosztow to zobaczymy tej zimy, chcemy zalozyc czujnik temp pokojowej to duuuuuzo obniza koszta. Oczywiscie, o ile tutaj zostaniemy
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahaha nie widziałam tego filmiku dobry
|
|
|
#3328 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36017334]
A jak mówicie: kartofle czy ziemniaki?[/QUOTE] Ja mówię ziemniaki, babcia kartofle, tata TŻta chyba tez kartofle. Ale dużo osób u nas mówi po wsiuńsku bulwy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam dziś taki nastrój, że pożal się Boże Szłam przez miasto to miałam ochotę co chwilę komuś w ryjca przydzwonić![]() Niech się już skończy ten dzień![]()
|
||
|
|
|
#3329 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dzisiaj mam jeszcze inny cel- ponieważ mój małż nie cierpi chodzenia po sklepach, to postanowiłam, że ja dzsiaj zrobię przegląd co i gdzie, a jego po wypłacie wyciągne na upatrzone już zakupy i wtedy iw ilk syty i owca cała ![]() nie wyobrażasz sobie jak mój Mariusz robił zakupy ubraniowe kiedy się poznaliśmy- przykładał do siebie jakąś rzecz, tweirdził ze będzie ok i płacił. a potem się okazywało, ze ciane, duze, nie taki fason spodni Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Lady, nasi znajomi mieszkają w kamienicy przedwojennej chyba w centrum Katowic, mają 130 m. Wysoki sufity poobniżali, okna wymienili, ale mimo to jak byłam tam zimą to było mi po prostu zimno! Chociaz ja nie lubie wysokich temperatur w domu. Ale powiem Ci, że za ogrzewanie to konkretne sumy płacili, a trzeba było siedziec w dwóch swetrach! |
||||
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na prawdę zimno - mimo grzania i wysokich opłat ( mimo obniżenia sufitów i tak wysokie zostały), wilgoć - najgorsze co może być. O nie - jako wynajem - na chwilę - może. Ale docelowe mieszkanie nigdy nie w kamienicy. Inne mieszkanie wynajmowałam w nowym budynku, gdzie był piec dwufunkcyjny - też dużo płaciliśmy dość, ale nie wyobrażam sobie ile bym płaciła gdybym taki piec miała w tym mieszkaniu w kamienicy - chyba byśmy z torbami poszli. A tutaj jeszcze piszesz, że chcesz duży metraż.... przemyśl to 100 razy - jeśli nie przeżyłaś ostrej zimy w wilgotnej kamienicy z kiepskim ogrzewaniem - to nie bardzo jesteś w stanie sobie wyobrazić o czym mówisz. Wiem jak to jest się na coś "nakręcić" bo pewnie mieszkanie fajne i teraz się bagatelizuje wszystkie "małe wady" - ale one potem wyjdą. Nie znam nikogo kto by polecał mieszkanie w kamienicy - wszyscy uciekają. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

moim maluszkiem 

Pierwsze ruchy - 15. tydzień, ciężarek natomiast od kilku dni.
Psina sliczna 

a tak serio, to z ciekawości jak się zachowuje w stosunku do mniejszych zwierząt. Tzn mój TŻ miał taką suczkę, balkon sobie otwierała (stara klamka) kiedy chciała 
To Luna TZ siedziała z małym psem (kundel) to jak zygał to go tylko łapą trzasła i po sprawie