Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-21, 12:24   #3301
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Mój listonosz też się boi mojego psa, a on przecież taki spokojny haha, nie no fakt faktem ludzie się go boją troche, ale to dlatego że jest średniej wielkości i ma pyszczek taki specyficzny... ale dla mnie jest słodziakiem moim maluszkiem
niech spłodzi młode i jadę po jednego

BTW on mi przypomina o reklamie kremu przeciwzmarszczkowego

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Delicjanka a jak z pielęgnacją takiego piesia? bardzo kłopotliwa?
E, to jest krótki włos więc zachodu nie ma, jedynie te zmarszczki trzeba mu czyścić żeby się infekcje nie porobiły, tak?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 12:25   #3302
BlackSanctum
Zakorzenienie

To ja się pochwalę moją paskudą.

A co do ruchów, to ja najpierw czułam bąbelki, teraz właśnie jestem na etapie lekkiego ciężarka. No i mogę wymacać dłonią, z której strony siedzi. Pierwsze ruchy - 15. tydzień, ciężarek natomiast od kilku dni.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 120652297.jpg (34,3 KB, 11 załadowań)
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 12:27   #3303
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie rozpakowałam ))

Mój listonosz też się boi mojego psa, a on przecież taki spokojny haha, nie no fakt faktem ludzie się go boją troche, ale to dlatego że jest średniej wielkości i ma pyszczek taki specyficzny... ale dla mnie jest słodziakiem moim maluszkiem
Twoj piesek jest po prostu do schrupania jak mozna sie bac takiego pyszczka

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 12:27   #3304
Lenova
Wtajemniczenie

Dziewczyny od rana boli mnie głowa, wzięłam już paracetamol i boli coraz bardziej, nawet twarz mi objęło do tego mam wzmożone mdłości a jak wstane z łóżka to mi słabo, już nie wiem co mam robić bo sama w domu jestem . Myślicie że mogę zadzwonić po pogotowie czy to będzie przesada? A może macie jakiś sposób żeby to przeszło?
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 12:28   #3305
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Cześć
Widzę temat ruchów dziecka - dziewczyny, któe już czujecie kopniaki prawdziwe których nie można z niczym pomylić. Ile czasu minęło od pierwszych nieśmiałych ruchów do tych kopniaczków?
Ja ostatnio coraz więcej bąbelków czuję, ale nadal nie wiem czy to jest to.
K.16-17 tyg czulam pekajaca banke w podbrzuszu, w 18 czulam konkretne kopniecia, ale tylko przez 3 dni rano po zjedzeniu platkow z mlekiem;-) teraz czuje kopniecia, ale delikatniejsze duzo.

Cytat:
Właśnie rozpakowałam ))

I czego tu sie bac??? slodziak

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 12:28   #3306
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Okazja, bo wyremontowane z wielkim tarasem i dodatkowo balkonem, ale powiem wam, ze takie do remontu 120m idzie za 100-120tys znalezc, Bytom jest naprawde tani. no ale nie kazdy chce mieszkac w kamienicach, nam to akurat nie przeszkadza.
Fakt , zima ogrzac takie mieszkanie ciezko, ale powiem wam, ze mniej jak 100m nie chce mieszkac na stale, lubie przestrzen, musze miec miejsce dla kota dwojki dzieci i goldena
A w tej kamienicy nie ma problemu z wilgocią i grzybem?
jakie jest ogrzewanie?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 12:28   #3307
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

A co do ruchów, to ja najpierw czułam bąbelki, teraz właśnie jestem na etapie lekkiego ciężarka. No i mogę wymacać dłonią, z której strony siedzi. Pierwsze ruchy - 15. tydzień, ciężarek natomiast od kilku dni.
A jak Ty czujesz tego lekkiego ciężarka ? Psina sliczna

Stary 2012-08-21, 12:31   #3308
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

Ty jesteś paskuda ona jest do a tak serio, to z ciekawości jak się zachowuje w stosunku do mniejszych zwierząt. Tzn mój TŻ miał taką suczkę, balkon sobie otwierała (stara klamka) kiedy chciała i do sąsiada na kury i jeszcze jedno to uwielbiała sobie pośpiewać bardzo ale była niesamowicie mądra

Stary 2012-08-21, 12:31   #3309
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
A jak Ty czujesz tego lekkiego ciężarka ? Psina sliczna
Czuję, jak się np przesuwa, albo jak się napina. Ciekawe uczucie i trudne do opisania - w każdym razie już inne i dużo mocniejsze, niż na początku. Czasem da się już go wyczuć dłonią, jeśli w tym momencie nie śpi. Mój TŻ określa to mianem "wibracji".

Hope01
, ja mam jeszcze 2 koty i starego psa oprócz niej, no to nie umie zrozumieć, że one nie są takie silne jak ona i jak ma fazę na zabawę, to przed nią uciekają. Krzywdy natomiast im nigdy nie zrobiła. A jeśli chodzi o wychodzenie z terenu, to wiem, że te psy mają do tego tendencje (wszelkie ucieczki itp), ale ona tak nie robi - jest bardzo do nas przywiązana i nie wyjdzie za ogrodzenie nawet wtedy, jak ktoś zostawi uchyloną bramkę. Jest mądra i kochana, ale głupol z niej - ciągle by się bawiła, może to kwestia tego, że jest młoda - w listopadzie kończy dopiero 2 lata. Strasznie jest hałaśliwa, gada z każdego powodu - jak chce na dwór, jak chce jeść, jak chce się bawić, jak chce się przytulać (bo uwielbia się łasić do nas - jak kot). Najgorzej jest, jak słyszy gdzieś kłócące się koty albo syrenę strażacką - wtedy śpiewa.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-08-21 o 12:35
Stary 2012-08-21, 12:33   #3310
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hosenko kamienica est ocieplona od zewnatrz, ogrzewanie gazowe, wiec nie raczej nie bedzie z tym problemu. Ah musimy pogadac z moim dzisiaj, moze by sie cos udalo wykombinowac......

Stary 2012-08-21, 12:35   #3311
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dziewczyny od rana boli mnie głowa, wzięłam już paracetamol i boli coraz bardziej, nawet twarz mi objęło do tego mam wzmożone mdłości a jak wstane z łóżka to mi słabo, już nie wiem co mam robić bo sama w domu jestem . Myślicie że mogę zadzwonić po pogotowie czy to będzie przesada? A może macie jakiś sposób żeby to przeszło?
a ma kto Ci ciśnienie zmierzyć?zadzwoń do TZ niech się zwolni z pracy i nie bądz sama w domu i nie wstawaj!
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 12:38   #3312
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Czuję, jak się np przesuwa, albo jak się napina. Ciekawe uczucie i trudne do opisania - w każdym razie już inne i dużo mocniejsze, niż na początku. Czasem da się już go wyczuć dłonią, jeśli w tym momencie nie śpi. Mój TŻ określa to mianem "wibracji".

Hope01
, ja mam jeszcze 2 koty i starego psa oprócz niej, no to nie umie zrozumieć, że one nie są takie silne jak ona i jak ma fazę na zabawę, to przed nią uciekają. Krzywdy natomiast im nigdy nie zrobiła. A jeśli chodzi o wychodzenie z terenu, to wiem, że te psy mają do tego tendencje (wszelkie ucieczki itp), ale ona tak nie robi - jest bardzo do nas przywiązana i nie wyjdzie za ogrodzenie nawet wtedy, jak ktoś zostawi uchyloną bramkę. Jest mądra i kochana, ale głupol z niej - ciągle by się bawiła, może to kwestia tego, że jest młoda - w listopadzie kończy dopiero 2 lata. Strasznie jest hałaśliwa, gada z każdego powodu - jak chce na dwór, jak chce jeść, jak chce się bawić, jak chce się przytulać (bo uwielbia się łasić do nas - jak kot). Najgorzej jest, jak słyszy gdzieś kłócące się koty albo syrenę strażacką - wtedy śpiewa.
czyli generalnie też zależy od charakteru psiaka To Luna TZ siedziała z małym psem (kundel) to jak zygał to go tylko łapą trzasła i po sprawie ale psiaki genialne, chciałabym, ale nie mam warunków

Stary 2012-08-21, 12:38   #3313
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Delicjanka a jak z pielęgnacją takiego piesia? bardzo kłopotliwa?
Ogólnie shar pei'e są bardzo chorowite, ale akurat my trafiliśmy na takiego który w ogóle nam nie choruje jedynie czasem dostanie zapalenia ucha, bo za dużo mu się tam zbiera.. ale na to jest przecież preparat, psiknę mu dwa razy i jak ręką odjął. Wzieliśmy go z podejrzeniem nużycy, to taka choroba skóry właśnie, niby niewyleczalna, ale nasz Edziu dostał dwa zastrzyki i wszystko znikło i jak do tej pory nie ma żadnych problemów.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
niech spłodzi młode i jadę po jednego

BTW on mi przypomina o reklamie kremu przeciwzmarszczkowego

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

E, to jest krótki włos więc zachodu nie ma, jedynie te zmarszczki trzeba mu czyścić żeby się infekcje nie porobiły, tak?

A jak Edziu był malutki to właśnie wyglądał jak z tej reklamy - >
To piesek i na dodatek chyba gejuś woli wąchać opony niż bzyknąć suczkę

są właśnie shar pusie którym trzeba czyścić te fałdki ale u mojego nie ma takiej potrzeby.
Jedynie co, to aby nie było siersci w domu musi być codziennie odkurzane, bo jednak troche gubi, ale nie chce mi sie czasem codziennie więc co drugi dzień, nie ma tragedii, jednak jak dzidzia będzie to odkurzać na pewno będę codziennie hehe. Najgorzej mnie martwi alergia. No ale to nie ma reguły.

Cytat:
Mnie to moja dzidzia wczoraj tak kopnęła że aż podskoczyłam!
Black- twój piesek ja ogólnie kocham psy, wszystkie czy to rasowe czy kundelki, wczoraj poznałam małego kundelka hm Rysia jaki słodziaczek oj oj oj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S4033866.jpg (102,1 KB, 19 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-08-21 o 12:39
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 12:42   #3314
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie shar pei'e są bardzo chorowite, ale akurat my trafiliśmy na takiego który w ogóle nam nie choruje jedynie czasem dostanie zapalenia ucha, bo za dużo mu się tam zbiera.. ale na to jest przecież preparat, psiknę mu dwa razy i jak ręką odjął. Wzieliśmy go z podejrzeniem nużycy, to taka choroba skóry właśnie, niby niewyleczalna, ale nasz Edziu dostał dwa zastrzyki i wszystko znikło i jak do tej pory nie ma żadnych problemów.

A jak Edziu był malutki to właśnie wyglądał jak z tej reklamy - >
To piesek i na dodatek chyba gejuś woli wąchać opony niż bzyknąć suczkę

są właśnie shar pusie którym trzeba czyścić te fałdki ale u mojego nie ma takiej potrzeby.
Jedynie co, to aby nie było siersci w domu musi być codziennie odkurzane, bo jednak troche gubi, ale nie chce mi sie czasem codziennie więc co drugi dzień, nie ma tragedii, jednak jak dzidzia będzie to odkurzać na pewno będę codziennie hehe. Najgorzej mnie martwi alergia. No ale to nie ma reguły.

Mnie to moja dzidzia wczoraj tak kopnęła że aż podskoczyłam!
Black- twój piesek ja ogólnie kocham psy, wszystkie czy to rasowe czy kundelki, wczoraj poznałam małego kundelka hm Rysia jaki słodziaczek oj oj oj
propo alergii to ja słyszałam, że jak mamusia ma pieska i dzidzia jest z pieskiem od urodzenia to jest niskie ryzyko alergii

Stary 2012-08-21, 12:42   #3315
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenko kamienica est ocieplona od zewnatrz, ogrzewanie gazowe, wiec nie raczej nie bedzie z tym problemu. Ah musimy pogadac z moim dzisiaj, moze by sie cos udalo wykombinowac......
Ja bym się bała ogrzewania gazem - kosztów i ryzyka czadu.

Instagram

Stary 2012-08-21, 12:43   #3316
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Hope01
No tak bo te psiaki chyba nie szczekają tylko tak sobie wyją uwielbiam ten filmik na YT -- > http://www.youtube.com/watch?v=qXo3NFqkaRM

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
propo alergii to ja słyszałam, że jak mamusia ma pieska i dzidzia jest z pieskiem od urodzenia to jest niskie ryzyko alergii
Też tak słyszałam, dlatego mam nadzieję że dzidzia będzie zahartowana

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-08-21, 12:43   #3317
eff8
Zakorzenienie

ja tez mam psiaka ale mojego to sie juz kazdy boi

Stary 2012-08-21, 12:45   #3318
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
No tak bo te psiaki chyba nie szczekają tylko tak sobie wyją uwielbiam ten filmik na YT -- > http://www.youtube.com/watch?v=qXo3NFqkaRM
No moja właśnie tak prosi o różne rzeczy, ale szczekać też umie (husky uczą się tej umiejętności od innych psów, jeśli nie są od nich odizolowane), aczkolwiek to brzmi odrobinę inaczej, niż takie zwykłe szczekanie kundelka - u niej to jest takie "hełe" albo "heł" .
Stary 2012-08-21, 12:47   #3319
e_vel
Wtajemniczenie

Lenova, ja też myślę ze to od ciśnienia. Ja tak mam w ciąży, ze jestem jak chodzący barometr - i też głowa boli niemiłosiernie, aż mam mdłości i czasem dreszcze. Spróbuj się napić kawy i może przespać - mi pomaga. Zawsze walczyłam bez tabletek, ale ostatnio apap zjadłam bo mi już łzy z bólu leciały
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 12:48   #3320
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a ma kto Ci ciśnienie zmierzyć?zadzwoń do TZ niech się zwolni z pracy i nie bądz sama w domu i nie wstawaj!
Właśnie nie ma mi kto zmierzyć ciśnienia,
Wczoraj jak byłam u rodziców to mierzyłam i miałam w normie jak zawsze zresztą. Wczoraj bardzo długo stałam na przystanku na pełnym słońcu i boję się żeby to nie był jakiś udar :-(
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 12:48   #3321
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
przy kotłach gazowych dziś nie występują zatrucia czadem
statystycznie- w przypadku junkersów

a co do kosztów to wszystko zależy gdzie co i jak
ostatnie moje mieszkanie było na poddaszu, pizgało strasznie, grzeliśmy, płaciliśmy kupę kasy to fakt

kolega ma mieszkanie w kamienicy i do dupy zupełnie- koszmarne rachuki też zimno

znajomi mają nowe mieszkanie, nowy piec- rachunki minimalne, w domku ciepło

my też zdecydowaliśmy się na piec gazowy choć mamy jeszcze inne rozwiązania w domu jak rekuperator, ogrzewanie kominkowe, gazem będziemy jedynie dogrzewać
Stary 2012-08-21, 12:49   #3322
Debrah
Zakorzenienie

Ja szczerze odradzam mieszkanie w kamienicy - a jeszcze bardziej, jeśli ogrzewanie jest gazowe. Bardzo droga impreza, duże ryzyko wilgoci, grzybów, zimno - takie ściany inaczej trzymają ciepło, zdecydowanie więcej trzeba ogrzewać i jeszcze pewnie sufit wysoki.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 12:50   #3323
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Też tak słyszałam, dlatego mam nadzieję że dzidzia będzie zahartowana
hehe tu Mishka też dobrze zgrała http://www.youtube.com/watch?v=gRw-l...feature=fvwrel

Stary 2012-08-21, 12:52   #3324
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Właśnie nie ma mi kto zmierzyć ciśnienia,
Wczoraj jak byłam u rodziców to mierzyłam i miałam w normie jak zawsze zresztą. Wczoraj bardzo długo stałam na przystanku na pełnym słońcu i boję się żeby to nie był jakiś udar :-(
przy udarze jest gorączka zwykle

a czy ktoś może do Ciebie przyjechać żebyś nie była sama?

w aptece są plastry chłodzące na ból głowy apap- zrób sobie chłodny kompres i koniecznie ZADZWOŃ DO KOGOŚ!!!!!

broń boże nie wstawaj z łóżka
Stary 2012-08-21, 12:53   #3325
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy teraz gazowe, ale to mieszkanie jest cieple wiec jak sie wprowadzalismy na poczatku marca to nic nie grzalismy, a bylo ponad 20st w pokoju. Nie wiem czemu, ale w Bytomiu wszystkie nowe mieszkania teraz takie ogrzewanie maja, jak ktos zmienia z piecowego to na gazowe. Tez sie troche tego obawialam, ale jak tylko sie wprowadzilismy powiedzialam, ze nie bede tu spala dopoki na scianie nie bedzie wisial czujnik gazu/czadu.
Co do kosztow to zobaczymy tej zimy, chcemy zalozyc czujnik temp pokojowej to duuuuuzo obniza koszta. Oczywiscie, o ile tutaj zostaniemy

Stary 2012-08-21, 12:53   #3326
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
przy kotłach gazowych dziś nie występują zatrucia czadem
statystycznie- w przypadku junkersów

a co do kosztów to wszystko zależy gdzie co i jak
ostatnie moje mieszkanie było na poddaszu, pizgało strasznie, grzeliśmy, płaciliśmy kupę kasy to fakt

kolega ma mieszkanie w kamienicy i do dupy zupełnie- koszmarne rachuki też zimno

znajomi mają nowe mieszkanie, nowy piec- rachunki minimalne, w domku ciepło

my też zdecydowaliśmy się na piec gazowy choć mamy jeszcze inne rozwiązania w domu jak rekuperator, ogrzewanie kominkowe, gazem będziemy jedynie dogrzewać
Kamienica pewnie nowa nie jest (w związku z tym stan kotła i całej instalacji może być różny), sufit zapewne wysoko jak w kamienicach. Bywałam w mieszkaniach w różnych kamienicach i oby nigdy więcej.

Instagram

Stary 2012-08-21, 12:54   #3327
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Hahaha nie widziałam tego filmiku dobry

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-08-21, 12:55   #3328
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36017334]

A jak mówicie: kartofle czy ziemniaki?[/QUOTE]

Ja mówię ziemniaki, babcia kartofle, tata TŻta chyba tez kartofle. Ale dużo osób u nas mówi po wsiuńsku bulwy

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Powiedz mi - na "rodzine na swoim" zalapuja sie wszyscy chetni (oczywiscie, jesli spelnia wymogi z ustawy), czy sposrod tych, ktorzy je spelniaja tylko niektorzy dostana kredyt z doplata?

Wy juz macie wybrany lokal?
My caly czas szukamy i to jest chyba najgorsze, ofert jest mnostwo i niewiadomo co wybrac Przeraza mnie to wszystko.

Fajnie sie udalo z ta chrzestna

Ja tak samo
Tak jak pisze nazeczona chodzi tylko o to, żeby bank przyznał nam tą zdolność,na ostatnią chwilę się za to zabraliśmy

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
ilkas - to co w środę o 16:45 pod Bodyfitem? Ależ się cieszę

My dostaliśmy kredyt w ramach Rodzina na swoim w poprzednim tygodniu Załapują się wszyscy spełniający warunki z ustawy czyli musicie być w związku małżeńskim i nie mieć praw do żadnego lokalu. Ogólnie jeśli bank przyzna Wam kredyt (macie zdolność itd) to on załatwia wszystko z BGK Powodzenia życzę

Mam dziś taki nastrój, że pożal się Boże To jeden z tych strasznych dni, kiedy nagle wydaje mi się, że nic w życiu już mnie dobrego nie czeka, nic się nie uda, że jestem na jakimś zerowym poziomie i w ogóle nic tylko usiąść i płakać Szłam przez miasto to miałam ochotę co chwilę komuś w ryjca przydzwonić Teraz idę do biedronki, gdzie będą na mnie się pchać babcie z wózkami i dziadki co to staną na środku i nie myślą, żeby kogoś przepuścić, więc będzie mojej irytacji ciąg dalszy Niech się już skończy ten dzień
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 12:58   #3329
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Hhee no pewnie, ze nie
Dusigrosze, takie jak my, dlugo cos ogladaja zanim kupia
ha ha ale dzisiaj mam jeszcze inny cel- ponieważ mój małż nie cierpi chodzenia po sklepach, to postanowiłam, że ja dzsiaj zrobię przegląd co i gdzie, a jego po wypłacie wyciągne na upatrzone już zakupy i wtedy iw ilk syty i owca cała
nie wyobrażasz sobie jak mój Mariusz robił zakupy ubraniowe kiedy się poznaliśmy- przykładał do siebie jakąś rzecz, tweirdził ze będzie ok i płacił. a potem się okazywało, ze ciane, duze, nie taki fason spodni już go tego oduczyłam i jak coś kupuje to zawsze tylko przy mnie i zawsze mierzy

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
ja też się staram udawać, że nie czuję A wtedy mój brzuch wydaje dziwne bulgoczące odgłosy na cały pokój Ale co tam, póki co jestem twarda i jeszcze nie skusiłam się na nocną przekąskę. Zobaczymy jak długo
szczerze pzyznam, że zdarza mi się czasem obudzic się - zwłaszcza nad ranem- z takim ssaniem w żołądku, ale tez próbuje to lekceważyc. Bo przec iez gdybym się nie hamowała to nie byłabymn na plusie 4 kg ale 40

Cytat:
Ja jestem znad morza pierwse lata tam spedzilam potem sie przenieslismy na slunsk;-)wiec troche tych slowek znam, ale jak sie zaczelam spotykac z mezem i zarzucil mi klapsznita maszkiecic itp to powiem wam, ze padlam

klapsznita??????? ło matko bo maszkecic to my tez czasami mówimy na podjadanie

Ruchy maluszka raz czuje raz nie, glownie chyga rano mnie tak kopie albo wieczorem.

Mnie znowu trzyma taaaaaaakki skurcz lewego jajnika ze szok :-(

Dziewczyny a na rodzine na swoim trzeba miec umowe na czas nieokreslony? Maz dostanie dopiero w maju i wtedy bedziemy mogli sie o kredyt starac, a tak piekne mieszkanie znalezlismy ze az nas skreca:-(

Zazdroszcze wam tych aktywnych 9miesiecy, ja dostalam pozwolenie na lekkie spacerki, a od lekkich spacerkow raczej formy nie utrzymam :-D
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja to jak ide do kościoła to mi sie od razu słabo robi, chyba z tej duchoty
ja w 3 miesiącu chyba dwa razy byłam wyprowadzana przez znajomych - małż był w pracy więc pojechałam sama. teraz już jest lepiej, ale tylko jeśli siedzę. bo jak próbuje stac tą godzine, top zaraz mnie pot oblewa i we głowie mi się kręci. takze przestałam zwracac uwagę na oburzone spojrzenia moherów, że zajmuje miejsce siedzące- ZAWSZE stałam. A teraz dla dobra siebie i dzidziola mam je gdzies

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Lady, nasi znajomi mieszkają w kamienicy przedwojennej chyba w centrum Katowic, mają 130 m. Wysoki sufity poobniżali, okna wymienili, ale mimo to jak byłam tam zimą to było mi po prostu zimno! Chociaz ja nie lubie wysokich temperatur w domu. Ale powiem Ci, że za ogrzewanie to konkretne sumy płacili, a trzeba było siedziec w dwóch swetrach!
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 13:03   #3330
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Kamienica pewnie nowa nie jest (w związku z tym stan kotła i całej instalacji może być różny), sufit zapewne wysoko jak w kamienicach. Bywałam w mieszkaniach w różnych kamienicach i oby nigdy więcej.
Dokładnie. Ja w lipcu przeprowadziłam się z kamienicy to innego mieszkania w nowym budynku, miałam już dość - i myślałam perspektywicznie - nie wyobrażałam sobie takiego mieszkania przy niemowlęciu.
Na prawdę zimno - mimo grzania i wysokich opłat ( mimo obniżenia sufitów i tak wysokie zostały), wilgoć - najgorsze co może być. O nie - jako wynajem - na chwilę - może. Ale docelowe mieszkanie nigdy nie w kamienicy.

Inne mieszkanie wynajmowałam w nowym budynku, gdzie był piec dwufunkcyjny - też dużo płaciliśmy dość, ale nie wyobrażam sobie ile bym płaciła gdybym taki piec miała w tym mieszkaniu w kamienicy - chyba byśmy z torbami poszli.

A tutaj jeszcze piszesz, że chcesz duży metraż.... przemyśl to 100 razy - jeśli nie przeżyłaś ostrej zimy w wilgotnej kamienicy z kiepskim ogrzewaniem - to nie bardzo jesteś w stanie sobie wyobrazić o czym mówisz.
Wiem jak to jest się na coś "nakręcić" bo pewnie mieszkanie fajne i teraz się bagatelizuje wszystkie "małe wady" - ale one potem wyjdą. Nie znam nikogo kto by polecał mieszkanie w kamienicy - wszyscy uciekają.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości