|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
[QUOTE=anag78;36019501]
Cytat:
No i.. Zaraz, zaraz .. Masz nadwagę ? Odchudzasz się ? Albo ED ?
|
|
#2912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
|
#2913 |
|
Raczkowanie
|
hej moje U:
1. 2 kromki chleba zwykłego z margaryną, pół pomidora z cebulką, twarożek z oliwką (200g), niedługo potem musli tropikalne 50g 2. makaron świderki, szpinak podsmażony na maśle z czosnkiem 3. brzoskwinia 4. 2 kromki chleba zwykłego z margaryną, serem żółtym, pomidorem i cebulą dodam że przez 8 h jestem w pracy (siedząca |
|
|
|
#2914 |
|
Rozeznanie
|
Jestes tez wyższa. Bierz to pod uwage. Moja najnizsza waga to byla xx zawsze jadlam lubilam to w sumie,tylko za malo. Teraz w siebie wpycham po prostu. /zapraszam na KZ. nie musisz pisać jadłospisów w dwóch wątkach, które ich dotyczą.
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2012-08-21 o 14:17 |
|
|
|
#2915 |
|
Zadomowienie
|
Lubiłaś i lubisz, bo jesteś zaburzona. Stoisz w martwym punkcie. Masz chociaż terapię ?
|
#2916 |
|
Raczkowanie
|
U:
Śniadanie: kasza jaglana z 5 łyżek na 100 ml mleka ze startym jabłkiem i dużą ilością cynamonu Drugie śniadanie: kawa rozpuszczalna z chlustem mleka Obiad: kluseczki serowe (coś podobnego do kopytek; mąka pszenna i twaróg półtłusty) - nie wiem ile, ok. 10-15 polane połową jogurtu naturalnego i posypane cynamonem Podwieczorek: bułka z ziarnami opieczona w piekarniku z ziołowym serkiem do smarowania Mlekovita z plasterkiem polędwicy; z plasterkiem polędwicy, musztardą pikantną posypana ziołami włoskimi; do tego pół papryki czerwonej, parę rzodkiewek, liście sałaty, parę oliwek Kolacja: serek wiejski z orzechami ziemnymi i pestkami dyni nudziło mi się i policzyłam ile jem g białka, węgli i tłuszczu. wyszło mi, że: białko- 57,42 tłuszcz- 28,38 węglowodany- 119,26 a na jakiejś stronie znalazłam, że młodzież żeńska w wieku od 16 lat powinna spożywać: białko- 80-85 g tłuszcz- 90g węglowodany- 365-390 g Co o tym myślicie, drogie wizażanki?;> Edytowane przez dirtysoul Czas edycji: 2012-08-21 o 12:53 |
|
|
|
#2917 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiec mnie odeslano ladnie do domu zebym sobie utyla ,narzady mam w stanie idealnym,badania specjalistyczne rowniez.. |
|
|
|
|
#2918 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=delightful_;3601999 9]
Cytat:
. Nie mam nadwagi poprostu chciałabym ze 3 kg zrzucić i potem utrzymac wagę zdrowo sie odżywiając.
|
|
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
U/R
czyli baaaaaaardzo luźne zrzucanie pamiątek po wakacyjno-imprezowym jedzeniu, ale jako że do zrzucenia mam relatywnie mało (pewnie ze 3 kg, ale nawet się nie ważyłam jeszcze, czuję po ciuchach trochę ) to nie nakładam na siebie dużych ograniczeń, na tym pewnie i tak schudnę, poza tym wolę się skupić na odgalaretkowywaniu sie niż na samym zbijaniu wagi bezcelowym ![]() 4 posiłki, bo wstałam pół godziny temu ![]() 1. Grahamka z masłem orzechowym, twarogiem półtłustym i domowymi powidłami. Kawa z mlekiem, nektarynka. 2. Pełnoziarniste fusilli z sosem pomidorowym, mięsem mielonym i cukinią. 3. Koktajl borówkowy na serku homogenizowanym posłodzony łyżeczką miodu. Garść orzechów laskowych. 4. Pół puszki tuńczyka wsw, kromka razowca z masłem, pomidorem i bazylią. pół godziny skakanki i ćwiczenia tamilee webb na pośladki |
|
|
|
#2920 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym zazdroszczę tak dlugiego spania! U mnie się nie da (obok budują dom) i przez całe wakacje nie wyspałam się ani razu ;p
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#2921 | ||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=anag78;36022857]
Cytat:
---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
|
|
#2922 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsze U i prośba o ocenę
I:duża i długa kromka chleba sojowego z 2 plastrami szynki,posmarowana masłem, pół kostki twarogu półtłustego z łyżką otrąb pszennych,siemieniem lnianym,miseczka malin,suszona figa II:pół woreczka kaszy gryczanej z 1/2 pomarańczy, garścią borówek,opakowanie wieśniaka,garść rodzynek III: jogobella light, jabłko IV: pierś z indyka zgrillowana z soczewicą,dużo ziół, sałatka z ogorka zielonego,małosolnego,pom idora,mixu sałat, gotowana marchewka i zielona fasolka z łyżeczką oleju rzepakowego abs na brzuch, siłowo hantelki, 50 minut biegu V: mintaj smażony, kolba kukurydzy gotowanej kawa czarna, herbatki ziołowe,zielone,czerwone i ok 2,5 l wody i jak?
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Moje U
I 4 kromki razowca z twarożkiem, pomidorem, szczypiorkiem, gotowane jajko na miękko II opakowanie wafli ryżowych w deserowej czekoladzie maczanych w kubku gorącego kakao III pełny talerz zupy pomidorowej z ryżem, ziemniaki z masłem i koperkiem, mizeria z ogórków z cebulką (smak dzieciństwa ) IV serek wiejski z wiśnami, granolą czekoladową, migdałami, fistaszkami V pewnie sodziaki z konfiturą jagodową
|
#2924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2926 |
|
Rozeznanie
|
U
(znow wstałam póxno)I 2 zytnie grzanki z kozim serem plesniowym, pomidorkami i bazylią / masłem migdałowym i borówkami + duża kawa parzona II ogromny kawał tiramisu (az nie moglam skonczyc ) w kawiarni + espresso italianoIII dziwnie , bo świeży, cieplutki chleb orkiszowy ze słonecznikiem a kromeczki to cieniutkie nie były :P- z pesto, łososiem, pomidorkami, rukolą i solą ziołową - tapenadą czerwoną, kurczakiem i pomidorkami z sosem balsamico - musztardą paprykową, kurczakiem i papryką IV będzie parfait z jogurtu naturalnego, malin, mango i musli bio ![]() do picia: woda, roiboos, pokrzywa z lodem Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-08-21 o 17:47 |
|
|
|
#2927 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze P/U
I: podwójna porcja kaszy manny (na 0,5 l mleka) z grejpfrutem i syropem klonowym II: ciabatta z ziarnami słonecznika z bakłażanem, cukinią, kurczakiem i mozzarellą w środku + mrożona kawa z syropem waniliowym III: 8 futomaków różnych (łosoś, krewetka, węgorz; dodatki takie jak serek czy majonez obecne , warzywa również) + 2 gałki lodów sernikowych na deserIV: kawałek domowego biszkoptu ze śliwkami + kiść winogron V: spaghetti bolognese + kilka różyczek brokuła VI: planuję jeszcze płatki lub muesli z jogurtem + pół banana |
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
ja pierwsze slysze. Jak sie to robi? I czy z takiego prawdziwego zsiadłego mleka, czy wystarczy takie kupne mleko?
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
#2931 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=anag78;36022857] Cytat:
Napisane przez delightful_ chyba mnie źle zrozumiałaś to nie chodzi że zjadłam aż 3 listki sałaty, ja napisałam z czego składało się moje 1 sniadanie, konkretnie był to jeden z wielu składników sałatki którą zjadałam, nie mogłam przeciez wrzucic całej główki . Nie mam nadwagi poprostu chciałabym ze 3 kg zrzucić i potem utrzymac wagę zdrowo sie odżywiając.[QUOTE=delightful_;3602539 3][QUOTE=anag78;36022857] Tak dokładnie liczone liście sałaty - zachowanie nie jest normalne . Równie dobrze mogło być 'kilka' , bez dokładnego wyliczania . Zahacza mi to trochę o zaburzenia nie, nie to nie zaburzenia poprostu sałatke szykuję sobie do pracy do pojemnika i mam już tak od dawna wyliczone, że mniej więcej oprócz innych składników wchodza mi do niego 3-4 liście sałaty i dlatego tak dokładnie to podaję. Ale mi nie chodzi o sałatę, oliwki itp. chodzi mi o to, że nie wiem jak po naprawdę czasami obfitym obiedzie mam ogromną potrzebę zjedzenia dużej paczki paluszków. Jem obiad zazwyczaj po pracy po 15 , i potem około 16 mam ten atak, przeogromną chęć na paluszki. Praktycznie połykam cała dużą paczki i już potem nie mam ochoty na kolację. Nie wiem czemu tak się dzieje, staram się urozmaicać mój jadłospis.
|
|
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A oto przepis (proporcje mniej wiecej bo robie na oko)2 szklanki mąki 1 szklanka zsiadłego mleka 1/2 łyżeczki sodu (nie przesadź było za gorzkie) łączysz składniki i wyrabiasz ciasto jesli trzeba dosypujesz mąki. potem formujesz z tego placki i smazysz najlepiej na smalcu ciasto będzie lekko klejące
|
|
#2933 |
|
Raczkowanie
|
U
I. omlet z 2 jajek smażony na maśle, 2 pomidory, 2 kromki chleba pszennego z masłem wpadły 2 jabłka II. 2 kromki chleba pszennego z masłem, wędliną i ogórkiem kiszonym, duża brzoskwinia znowu 2 jabłka xd III. 15 kopytek z masłem, kiszona kapusta IV. grahamka z masłem, wędliną i pomidorem, ćwiartka arbuza |
|
|
|
#2934 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że do tego wzrostu wyglądałam okej przy 65 i wszystko było w porządku Więc zapewne +- coś koło tego
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2937 |
|
Zadomowienie
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2939 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze P.
1. owsianka z 4 łyżek płatków z jogurtem naturalnym Zott, łyżką otrąb pszennych, borówkami, garścią orzechów laskowych, łychą miodu 2. tosty z grahamki 100g z 2 plastrami sera zółtego, pomidorem, bazylią i ketchupem 3. leczo (pierś z kurczaka, cukinia, pomidor, papryka, cebula, przyprawy; smażone na oliwie) z ryżem naturalnym (pół woreczka) 4. mniejsza grahamka grubo posmarowana masłem orzechowym crunchy 5. grahamka z połówką makreli wędzonej, pomidorem, sałatą; 2 jajka na półtwardo wpadnie herbata z miodem i cytrynką w ciągu dnia woda, herbaty ruch: 8 minut legs, ok 30 minut jazdy na rowerze |
|
|
|
#2940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
180, 107->60 completed walka o piękne włosy ![]() ćwiczę ! Edytowane przez delightful_ Czas edycji: 2012-08-21 o 21:24 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.

. Co do kolacji to własnie z niej zrezygnowałam własnie z powodu paluszków, zresztą po dużej paczce i tak nie byłam już głodna. Wiem, wiem że to bezndziejne co robie, ale własnie zamiast zaczekac do kolacji i zjeść jakąs wartościową, ja sie zapycham paluszkami 

. Nie mam nadwagi poprostu chciałabym ze 3 kg zrzucić i potem utrzymac wagę zdrowo sie odżywiając.
) to nie nakładam na siebie dużych ograniczeń, na tym pewnie i tak schudnę, poza tym wolę się skupić na odgalaretkowywaniu sie niż na samym zbijaniu wagi bezcelowym 

)