|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Cytat:
|
|
|
#692 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My to juz mozemy tylko wspominac no wlasnie, chyba ze zrobimy tak jak Wy i koscielny sie machnie przy chrzcinach pomyslimy pomyslimy![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nastawialam sie na nicea bo i ja lubie dla siebie ale chyba mialam meczacy dzien bo wachalam dzis w sklepie i mi te nivea nie podeszly jakos z reszta hipp tez ![]() Cytat:
matko..... i gdzie tu ja z moja nadwaga ![]() Cytat:
Ja dzis wyjatkowo sie nalatalam az jestem w szoku..... bylam w aptece po odbior femibionu classic, wyrobilam nowa karte w "Dbam o Zdrowie", zalozylam karte mamy i malucha - znizki fajne maja. Na poczcie wyslalam sprzedany sweterek, jeszcze jedna bluzeczka i jak sie okazuje fotelik tez poszedl..... a jak poszedl to mi sie szkoda zrobilo ze nie zostawilismy glupek ![]() Obiadek dzis machnelam az dziwne ze mi sie chcialo, w rossmanie troszke zakupkow bo braki, w biedrze cos tam, w lumpku zerknelam co slychac bo dawn o mnie nie bylo, w szpitalu bylam po wypis. Jak juz wrocilam wypruta totalnie to wymylam podloge w domu, teraz 2 pranie robie - tez srednio madrze bo juz slonce zaszlo ![]() Policzylam ile mam ubranek i zrobilam tabelke w exelu zeby sie polapac co i jak ![]() Chyba od poczatku ciazy z moim lenistwem tyle sie nie narobilam co dzis....szok ale prawda jest taka i zawsze to wiedzialam - im wiecej zalatania tym wieksza satysfakcja, bardziej organizujemy sobie czas i wiecej mozna zrobic o
|
|||||
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiula sukienka boska
Powiedz mi czy Ty cos wogole przytylas ??? taka laska z Ciebie , gdyby nie brzuszek to w zyciu bym nie pomyslala ze w ciazy jestes . ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Wiecie co dziewczyny , zazdroszcze wam ze tak biegacie , zalatwiacie cos , gotujecie obiadki , pierzecie .. Ja zawsze lubilam byc taka '' kura domowa '' a teraz jak z mama mieszkam to mi tego brakuje .. Juz sie nie moge doczekac jak za tydzien znowu zamieszkamy razem z TŻetem i znowu bede sie krzatac po mieszkanku i czekac na niego z obiadkiem ..
|
#694 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rozmiar L, więc śmiało będę miała na październik, bo teraz mam dużo luzu jak zapnę. Znalazłam kilka fajnych rzeczy dla Neli, ale pójdę po nie jutro - będzie 50% ceny, a ciśnienia na ciuszki nie mam. Biorę się za listę wyprawkową. ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- I jeszcze jedno. Justa ile waży Twój skarb? Bo chyba moja Nela największa z tego towarzystwa. Weroniki Oluś wczoraj miał mniej niż moja ponad tydzień temu Aerienowa Iza też. A dzieciaczki w podobnym "wieku".
|
|
#695 |
|
Zadomowienie
|
witajcie kochane ponownie
![]() Kurier przybył o 17 i jestem bardzo zadowolona, pisałyście widzę o polecanych na allegro sprzedawcach to ja serdecznie polecam http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4479760 stanislaw167 naprawdę super sprzedawca, zamówienie robiłam za pobraniem (15zł) w niedzielę wieczorkiem i dziś już kurier dobrze i starannie zapakowaną paczkę przyniósł. Oczywiście zgodnie z obietnicą zawartość obfotografowałam i jutro wrzucę z rana fotki bo teraz już z lapka piszę.A nazamawiałam tych wkładek laktacyjnych, pieluch itp. W ogóle u stanislawa167 bardzo konkurencyjne ceny, wiem bo porównywałam z innymi sprzedawcami , np. butelka złota 125 ml antykolkowa Avent za 16,99zł kiedy w Smyku 34zł a u innych na allegro powyżej 20zł. Także ja jestem zadowolona i polecam ![]() Mąż już wrócił a tyle chcę jeszcze napisać, jak nie zdążę ze wszystkim to jutro z samego rańca ![]() W każdym razie: nie mogę się na Was napatrzeć, ale laski marti86 kurcze sam sexxx Gabi2 śliczna sukienka a nogi do samej ziemi Kasia jaka Ty zgrabniutka Co jeszcze zapamiętałam: DeKajka już niedługo też będziesz kurką justa86 brawa za dzisiejszą aktywność, jestem pod wrażeniem bo ja coraz bardziej ociężała i leniwaKasia ja teraz mam wizytę po 4 tyg wychodzi 7 września, ale gin już zapowiedział, że potem co 3 lub 2 tyg się widujemy I nie martw się o Nelcię, jestem pewna, że po następnym usg odetchniesz z ulgą słodziak ![]() Peperonik ojejku współczuję tej męczarni, ja kuruję się Clotrimazolum kremem od soboty i żelem Provag (probiotyk) i odpukać już nie swędzi tak mocno Mysti o tak, też mi się marzy karmelowa torba Dobra kochane uciekam bo mąż już pizzę na kolację szykuje |
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niewyobrażalne to dla mnie
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
kasiu slicznie wyglądasz
![]() moj tz jak byl mały wyglądal jak wielka bułka nale co sie dziwic juak sie urodzil 4700 kg kurde nie moge n a te żebra i to z jednej strony wciaz zwariuje chyba pojde zapytac o jakas masc w aptece bo ryczec mi sie chce na te plecy moje |
|
|
|
#698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz jak bede za tydzien do zapytam czy robimy jakies pomiarowe niedlugo ( chyba sie powinno?? nie wiem kiedy dokladnie ) a jak nie planuje to pojde do niego prywatnie na USG bo juz niepewnosc czujeDziewczyny ktos juz dzis chyba o to pytal ale nei widzialam odpowiedzi : co z tymi body z dlugim rekawem na nasze maluchy? bo ja mam niby full ciuszkow a okazalo sie ze z dlugim rekawem mam 1 body w rozmiarze 0-3 :/ i nie wiem czy kupic.....tylko teraz mysle ze po co?? przeciez w mieszkaniu nie jest zimno, jak pajacyk to pod niego z krotkim wystarczy? tak mis ie wydaje... |
|
|
|
|
#699 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się w 100 % - też zamawiałam u tego sprzedawcy, porównywałam cenę każdego artykułu z cenami na all i wszystkie były tańsze, a zamówienie robiłam na ponad 500 zł. Kurier zjawił się u mnie następnego dnia. Polecam rownież zakupy u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4222926 - może się wydawać że ma dużo komentarzy neutralnych ale w ogólnym rozrachunku całej sprzedaży ma 99,9 % pozytywów - zawsze się znajdzie ktoś komu będzie słońce za gorąco świeciło na Hawajach ![]() No i polecam zarejestować się tu www. doz. pl w zakładce nasze programy jest opcja "dla mamy i maleństwa" po uzupełnieniu danych przysłali mi kartę - czasem mają świetne promocje pampersów i nie tylko. Dzisiaj złożyłam zamówienie - na głupin Falvicie mama jest 9 zł różnicy - w promocji jest marimer do nosa, sudocrem, linomag, alantan, tantum rosa
Edytowane przez Kamalika Czas edycji: 2012-08-21 o 21:30 |
|
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Tez masz pare rzeczy z wyprawki od tego Stanislawa .. i jestem zadowolona .. paczka przyszla po 2 dniach .. wszystko sie zgadza no i ceny ma w porzadku ..
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia świetne ujęcie z usg
, a takie sukieneczki tez lubie, ale w te co mam w szafie to juz chyba bym nie weszłaJa polecam tego sprzedawcę, szybko i cenowo ok http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=3663977 Strasznie duzo jm słodyczy...kurcze a jeszcze glukozy nie badalam, idę we wtorek na wizytę i dopiero mam po niej sprawdzić... A odkryłam (oprócz lodów chalwowych z MC pyyyycha) gorzka czekoladę z orzechami alpen gold mniam
|
|
#703 |
|
Zadomowienie
|
Ogladam polsat cafe....jestem w szoku!!
Program o parach ktore za wszelka cene chca urodzic okreslona plec dziecka, w tym wlasnie jest o parze ktorej pobrano 8komorek jajowych, wszystkie zaplodniono, odczekano tydzien, po tygodniu pobrano material generyczny i sprawdzono czy ktores z komorek to zarodek zenski, po czym wszczepiono jej ten jeden zarodek a reszty sie pozbyto...... Wszystko kwestia interpretacji i zasad etycznych ale jezu..... zaplodnili 8 maluchow i 7 z nich sie pozbyli dla widzi mi sie bo chcą miec dziewczynkę....
|
|
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to sie witam |
|
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja sie zlapalam na tym ze traktuje Adasia jak (wybaczcie za nazwę) '' prawdziwe dziecko '' W sensie ze maly spal a ja specjalnie nie robilam gwaltowanych ruchow zeby go nie obudzic .. Tyle ze jak suszylam wlosy to chyba sie przebudzil bo znowu kopie ..
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś do kolacji zjadłam troszkę ogórków w chilli i chyba Bartusiowi nie posmakowały, bo po jakimś czasie zaczął mnie tak kopać, że aż bolało
![]() A takie dobre były
|
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lece wlosy wyprostowac ..
|
|
#709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak sobie ostatnio myślałam, że jak maluszek się urodzi, to wtedy zamawiam podwójny zestaw w KFC, z pepsi a później owoce morza. Bo teraz unikam tych wszystkich "zdrowych" smakołyków. ![]() A w ogóle cześć Dziewczynki ![]() Jutro idę na glukozę. Mam 75, to pewnie 2 godziny bede czekać. Jak ja się boję pobierania krwi |
|
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie po tyrce.. eh - już liczę dni do urlopu
Nie, żebym na pracę narzekała, ale już mnie powoli męczy. Zaraz spróbuje ponadrabiać co dziś napisałyście - po komentarzach widzę, że jakieś seksowne zdjęcia były Co do wkładek laktacyjnych - ja kupiłam zwykłe tanie tescowe - jeszcze nie testowałam, ale wydawało mi się, że w tym przypadku firma nie ma znaczenia.. może się mylę? Ja się złapałam na tym, że jakoś stałam się monotematyczna.. główny temat to właśnie ciąża i dzieci - nie chcę brzmieć okrutnie, ale mnie to trochę zdołowało.. gdzie się podziały inne zainsteresowania - czy nawet zakupy dla siebie? Złapałam się na tym, że odmówiłam sobie zakupu kosmetyku. Muszę sobie odreagować - zdystansować się może.. nie wiem czy to złe, czy może normalne.. Jakiś dziwny nastrój łapię.
|
#711 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to mam dobrą Teściową.. Jutro lepi mi ruskie
|
|
#713 |
|
Zadomowienie
|
ma bo tanie szybko przeciekają,mleko szybciej brzydko pachnie wiec czesniej musisz wymieniac co wcale nie da oszczednosci
|
|
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet opakowania jeszcze nie otworzyłam.. będzie czas na testowanie
|
|
#715 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej lubią słodkie wody płodowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i zauważyłam, że osoby z mojego otoczenia też.Jak się z kimś spotykam i chcę pogadać na inne tematy to ta osoba w końcu i tak zaczyna schodzić na tematy ciążowe i dzieciowe ![]() Nie wiem w kogo on się wdał, bo i ja i TŻ uwielbiamy ogórki w chilli
|
|||
|
|
|
#716 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. do kogo bym nie poszla to zawsze rozmawiamy tylko o mnie i Adasiu .. i ja to lubie .. jak ktos schodzi z tematu to ja znowu .. heh .. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Ja wkladek tez nie kupowalam tych najtanszych .. kiedys byla tu o nich dyskusja ze sie roznia chlonnoscia i wogole wiec na tym nie oszczedzalam jakos specjalnie .
|
|
#717 |
|
Raczkowanie
|
To ja mam pytanie z innej beczki - czy zamierzacie kupić przynajmniej jedno opakowanie mleka modyfikowanego na start dla malucha i jeśli tak to jakie?
Ostatnio gdzieś wyczytałam, że dobrze jest się zaopatrzyć w jedno opakowanie na wszelki wypadek, gdyby się coś z mamą stało (gorączka, jakieś komplikacje i powrót do szpitala) i wówczas tata zostaje sam z maleństwem i raczej nie będzie mógł biegać po aptekach. Tak się skłaniam do Nan Pro 1 - chyba lepiej żeby leżało na półce niż potem ma być problem.
|
|
#718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widac Bóg ich pokarał |
|
|
|
|
#719 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki a Wam siara leci juz z obydwu piersi? Bo ja narazie zauważyłam tylko z jednej.
|
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
idę do wyrka
czekać na meża he Dobranoc
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

Mąż poszedł z kumplem na piwko, a ja zjadłam kolację, idę się wykąpać i chyba będę leżała..
Tam pracuje dużo ginków, dodzwonić mogę się jedynie na recepcję, więc nie mam szans na rozmowę z lekarzem. Chyba zrobię normalną 4 tyg przerwę, bo nic niepokojącego się nie dzieje 
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

ja mam z Baby Ono wkładki
ale jak dobrze pójdzie to będę nią znowu w wielkanoc przy chrzcinach Kubusia
z reszta hipp tez
matko..... i gdzie tu ja z moja nadwaga 
niewyobrażalne to dla mnie

żeby Wam nie zapeszać 

.. do kogo bym nie poszla to zawsze rozmawiamy tylko o mnie i Adasiu .. i ja to lubie