Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-21, 18:58   #691
MiciaKicia
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Hey dziewczynki. Te upały są nie do zniesienia.. Źle je znoszę, jest mi ciężko i jakaś nie do życia jestem.. A końca nie widać.

Nie cytuję bo za dużo postów i pewnie większość by ucięło Mąż poszedł z kumplem na piwko, a ja zjadłam kolację, idę się wykąpać i chyba będę leżała..

Widzę, że wyprawka na tapecie. Ja też muszę wziąć się w garść, zrobić listę potrzebnych rzeczy i kupić je teraz na początku września. Na październik zostawiam tylko wózek i fotelik

Co do moich planów porodowych to nadal jestem w czarnej dziurze.. Dziś kolejny raz rozmawiałam z mężem i chyba (bez względu na przeprowadzkę) będę rodziła w tej klinice.
Jutro tam zadzwonię i umówię się na kolejną wizytę, powiem też, że chciałabym tam rodzić
I tu mam do was pytanie. Szczególnie do dziewczyn w 30 t.c. - nadal macie wizyty co 4 tygodnie (oczywiście jeżeli wszystko jest OK) ?? Bo nie wiem na kiedy się umówić Tam pracuje dużo ginków, dodzwonić mogę się jedynie na recepcję, więc nie mam szans na rozmowę z lekarzem. Chyba zrobię normalną 4 tyg przerwę, bo nic niepokojącego się nie dzieje

Marti pytałaś o nerki mojej córeczki. Na ostatnim USG gin powiedział, że ma powiększony układ kilichowo-miednicowy prawej nerki. Wynik to 5,9mm, a norma jest do 10mm. Na razie kazał kontrolować przy następnym USG czy się powiększa, czy to np. chwilowy "incydent". Boję się i modlę o to, żeby Nelusia była zdrowa
A figurkę masz boską Ja mam już dużo większy brzuch, a na plusie 6kg.

Gabi Ty też świetnie wyglądasz. Ja również idę na wesele, a nawet dwa. Pierwsze już w ten piątek, a drugie za tydzień w sobotę. Sukienkę mam jedną, ma szczęście wesela na dwóch różnych końcach Polskich i w zupełnie różnych towarzystwach

Wstawiam fotki- pierwsze to oczywiście moja ukochana córunia (bardzo podobna do męża), dwa następne z wczoraj (słabo widać) i zdjęcie sukienki - robione miesiąc temu, na szczęście sukienka to tak zwany worek i śmiało w nią wchodzę, chociaż to S-ka.
ale laska z Ciebie

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 19:04   #692
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Natalko wkładki laktacyjne można kupić w tesco i innych supermarketach, ale są też w sklepach z artykułami dziecięcymi ja mam z Baby Ono wkładki

justa ja jestem Waszą panną młodą z czerwca ale jak dobrze pójdzie to będę nią znowu w wielkanoc przy chrzcinach Kubusia
Taaak! pamiętam Kochana oczywiscie bo i ja z czerwca! ale mowilam nie o tych swiezo upieczonych tylko o tym planujacych My to juz mozemy tylko wspominac no wlasnie, chyba ze zrobimy tak jak Wy i koscielny sie machnie przy chrzcinach pomyslimy pomyslimy

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
napisałam do męża żeby mi kupił po drodze

Ja na start zaopatrzę się w opakowanie pampersów za 22zł 43 sztuki, z czego z 15 spakuję do szpitala, i w opakowanie dady z biedronki, ale co do dady to nie wiem jakie są ceny i za ile sztuk, jeszcze się nie orientowałam.
Ja kupilam 28 sztuk za 12zl, teraz chyba za ponad 14, wielkiej roznicy nie ma

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
ja kupuje wszytsko z nivea a potem przechodze na kosmtetyki z rossmana albo mydelko bambino i plyn do kapileli dla dzieci i szampon bambino
No wlasnie, jak patrzylam dzis w sklepie to te kosmetyki z hipp maja informacje ze mozna uzywac od 1 dnia zycia, natomaist w nivea w ogole nie ma inf od kiedy, troszke mnie to dziwi
Nastawialam sie na nicea bo i ja lubie dla siebie ale chyba mialam meczacy dzien bo wachalam dzis w sklepie i mi te nivea nie podeszly jakos z reszta hipp tez

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Przylapana na goracym uczynku przedwczoraj na slynnych ostrodzkich swidrach ja i osa na moim lodzie
28 tydzien +4kg
matko..... i gdzie tu ja z moja nadwaga

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Ja kupiłam z hippa płyn do kąpieli i mleczko po. Chcialam z nivea ale nie było nic co od 1 dnia zycia możan uzywac.
OO no wlasnie, nie ma na nivea tej inf :/

Ja dzis wyjatkowo sie nalatalam az jestem w szoku..... bylam w aptece po odbior femibionu classic, wyrobilam nowa karte w "Dbam o Zdrowie", zalozylam karte mamy i malucha - znizki fajne maja.
Na poczcie wyslalam sprzedany sweterek, jeszcze jedna bluzeczka i jak sie okazuje fotelik tez poszedl..... a jak poszedl to mi sie szkoda zrobilo ze nie zostawilismy glupek
Obiadek dzis machnelam az dziwne ze mi sie chcialo, w rossmanie troszke zakupkow bo braki, w biedrze cos tam, w lumpku zerknelam co slychac bo dawn o mnie nie bylo, w szpitalu bylam po wypis.
Jak juz wrocilam wypruta totalnie to wymylam podloge w domu, teraz 2 pranie robie - tez srednio madrze bo juz slonce zaszlo
Policzylam ile mam ubranek i zrobilam tabelke w exelu zeby sie polapac co i jak

Chyba od poczatku ciazy z moim lenistwem tyle sie nie narobilam co dzis....szok ale prawda jest taka i zawsze to wiedzialam - im wiecej zalatania tym wieksza satysfakcja, bardziej organizujemy sobie czas i wiecej mozna zrobic o
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 19:15   #693
DeKajka
Zakorzenienie

Kasiula sukienka boska ..
Powiedz mi czy Ty cos wogole przytylas ??? taka laska z Ciebie , gdyby nie brzuszek to w zyciu bym nie pomyslala ze w ciazy jestes .

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Wiecie co dziewczyny , zazdroszcze wam ze tak biegacie , zalatwiacie cos , gotujecie obiadki , pierzecie .. Ja zawsze lubilam byc taka '' kura domowa '' a teraz jak z mama mieszkam to mi tego brakuje .. Juz sie nie moge doczekac jak za tydzien znowu zamieszkamy razem z TŻetem i znowu bede sie krzatac po mieszkanku i czekac na niego z obiadkiem ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 19:24   #694
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Kasiula sukienka boska ..
Powiedz mi czy Ty cos wogole przytylas ??? taka laska z Ciebie , gdyby nie brzuszek to w zyciu bym nie pomyslala ze w ciazy jestes .

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Wiecie co dziewczyny , zazdroszcze wam ze tak biegacie , zalatwiacie cos , gotujecie obiadki , pierzecie .. Ja zawsze lubilam byc taka '' kura domowa '' a teraz jak z mama mieszkam to mi tego brakuje .. Juz sie nie moge doczekac jak za tydzien znowu zamieszkamy razem z TŻetem i znowu bede sie krzatac po mieszkanku i czekac na niego z obiadkiem ..
Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
ale laska z Ciebie
Dzięki dziewczynki. Brzuszek mam już spory, może akurat na tych fotach nie widać. A przytyłam już 6kg i jeszcze chwila a pierwszy raz w życiu zobaczę na wadzę 60kg

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Taaak! pamiętam Kochana oczywiscie bo i ja z czerwca! ale mowilam nie o tych swiezo upieczonych tylko o tym planujacych My to juz mozemy tylko wspominac no wlasnie, chyba ze zrobimy tak jak Wy i koscielny sie machnie przy chrzcinach pomyslimy pomyslimy

Ja kupilam 28 sztuk za 12zl, teraz chyba za ponad 14, wielkiej roznicy nie ma

No wlasnie, jak patrzylam dzis w sklepie to te kosmetyki z hipp maja informacje ze mozna uzywac od 1 dnia zycia, natomaist w nivea w ogole nie ma inf od kiedy, troszke mnie to dziwi
Nastawialam sie na nicea bo i ja lubie dla siebie ale chyba mialam meczacy dzien bo wachalam dzis w sklepie i mi te nivea nie podeszly jakos z reszta hipp tez

matko..... i gdzie tu ja z moja nadwaga

OO no wlasnie, nie ma na nivea tej inf :/

Ja dzis wyjatkowo sie nalatalam az jestem w szoku..... bylam w aptece po odbior femibionu classic, wyrobilam nowa karte w "Dbam o Zdrowie", zalozylam karte mamy i malucha - znizki fajne maja.
Na poczcie wyslalam sprzedany sweterek, jeszcze jedna bluzeczka i jak sie okazuje fotelik tez poszedl..... a jak poszedl to mi sie szkoda zrobilo ze nie zostawilismy glupek
Obiadek dzis machnelam az dziwne ze mi sie chcialo, w rossmanie troszke zakupkow bo braki, w biedrze cos tam, w lumpku zerknelam co slychac bo dawn o mnie nie bylo, w szpitalu bylam po wypis.
Jak juz wrocilam wypruta totalnie to wymylam podloge w domu, teraz 2 pranie robie - tez srednio madrze bo juz slonce zaszlo
Policzylam ile mam ubranek i zrobilam tabelke w exelu zeby sie polapac co i jak

Chyba od poczatku ciazy z moim lenistwem tyle sie nie narobilam co dzis....szok ale prawda jest taka i zawsze to wiedzialam - im wiecej zalatania tym wieksza satysfakcja, bardziej organizujemy sobie czas i wiecej mozna zrobic o
Oj zazdroszczę dzisiejszej energii. Ja wczoraj miałam powera, sprzątałam, prałam, a dziś tylko w lumpku byłam Kupiłam fajną kamizelkę, ocieplaną z kapturem i takim fajnym puszkiem Roxy za 10 zł Rozmiar L, więc śmiało będę miała na październik, bo teraz mam dużo luzu jak zapnę.
Znalazłam kilka fajnych rzeczy dla Neli, ale pójdę po nie jutro - będzie 50% ceny, a ciśnienia na ciuszki nie mam.

Biorę się za listę wyprawkową.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

I jeszcze jedno. Justa ile waży Twój skarb?
Bo chyba moja Nela największa z tego towarzystwa. Weroniki Oluś wczoraj miał mniej niż moja ponad tydzień temu Aerienowa Iza też. A dzieciaczki w podobnym "wieku".

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 19:32   #695
aerien83
Zadomowienie

witajcie kochane ponownie ja na chwilę póki mężuś w sklepie

Kurier przybył o 17 i jestem bardzo zadowolona, pisałyście widzę o polecanych na allegro sprzedawcach to ja serdecznie polecam http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4479760 stanislaw167 naprawdę super sprzedawca, zamówienie robiłam za pobraniem (15zł) w niedzielę wieczorkiem i dziś już kurier dobrze i starannie zapakowaną paczkę przyniósł. Oczywiście zgodnie z obietnicą zawartość obfotografowałam i jutro wrzucę z rana fotki bo teraz już z lapka piszę.
A nazamawiałam tych wkładek laktacyjnych, pieluch itp. W ogóle u stanislawa167 bardzo konkurencyjne ceny, wiem bo porównywałam z innymi sprzedawcami , np. butelka złota 125 ml antykolkowa Avent za 16,99zł kiedy w Smyku 34zł a u innych na allegro powyżej 20zł. Także ja jestem zadowolona i polecam

Mąż już wrócił a tyle chcę jeszcze napisać, jak nie zdążę ze wszystkim to jutro z samego rańca
W każdym razie: nie mogę się na Was napatrzeć, ale laski
marti86 kurcze sam sexxx
Gabi2 śliczna sukienka a nogi do samej ziemi
Kasia jaka Ty zgrabniutka a kiecka też extra

Co jeszcze zapamiętałam:
DeKajka już niedługo też będziesz kurką
justa86 brawa za dzisiejszą aktywność, jestem pod wrażeniem bo ja coraz bardziej ociężała i leniwa
Kasia ja teraz mam wizytę po 4 tyg wychodzi 7 września, ale gin już zapowiedział, że potem co 3 lub 2 tyg się widujemy teraz spokojnie po 4 możesz iść I nie martw się o Nelcię, jestem pewna, że po następnym usg odetchniesz z ulgą A mężulkowi nic nie zdradzimy, że nam go pokazujesz słodziak
Peperonik ojejku współczuję tej męczarni, ja kuruję się Clotrimazolum kremem od soboty i żelem Provag (probiotyk) i odpukać już nie swędzi tak mocno
Mysti o tak, też mi się marzy karmelowa torba

Dobra kochane uciekam bo mąż już pizzę na kolację szykuje
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 19:46   #696
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczynki. Brzuszek mam już spory, może akurat na tych fotach nie widać. A przytyłam już 6kg i jeszcze chwila a pierwszy raz w życiu zobaczę na wadzę 60kg
o matko to tak jak u mnie... niedługo 6 z przodu ja beczałam jak doszłam do 5 z przodu a tu 6 niewyobrażalne to dla mnie

Stary 2012-08-21, 19:48   #697
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

kasiu slicznie wyglądasz

moj tz jak byl mały wyglądal jak wielka bułka nale co sie dziwic juak sie urodzil 4700 kg

kurde nie moge n a te żebra i to z jednej strony wciaz zwariuje chyba pojde zapytac o jakas masc w aptece bo ryczec mi sie chce na te plecy moje
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 19:53   #698
justa86
Zadomowienie

Cytat:

Oj zazdroszczę dzisiejszej energii. Ja wczoraj miałam powera, sprzątałam, prałam, a dziś tylko w lumpku byłam Kupiłam fajną kamizelkę, ocieplaną z kapturem i takim fajnym puszkiem Roxy za 10 zł Rozmiar L, więc śmiało będę miała na październik, bo teraz mam dużo luzu jak zapnę.
Znalazłam kilka fajnych rzeczy dla Neli, ale pójdę po nie jutro - będzie 50% ceny, a ciśnienia na ciuszki nie mam.

Biorę się za listę wyprawkową.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

I jeszcze jedno. Justa ile waży Twój skarb?
Bo chyba moja Nela największa z tego towarzystwa. Weroniki Oluś wczoraj miał mniej niż moja ponad tydzień temu Aerienowa Iza też. A dzieciaczki w podobnym "wieku".
Kasiu niestety nie wiem bo ostatnio bylam na wizycie na NFZ i aparatu do usg gin nie mial teraz jak bede za tydzien do zapytam czy robimy jakies pomiarowe niedlugo ( chyba sie powinno?? nie wiem kiedy dokladnie ) a jak nie planuje to pojde do niego prywatnie na USG bo juz niepewnosc czuje

Dziewczyny ktos juz dzis chyba o to pytal ale nei widzialam odpowiedzi : co z tymi body z dlugim rekawem na nasze maluchy? bo ja mam niby full ciuszkow a okazalo sie ze z dlugim rekawem mam 1 body w rozmiarze 0-3 :/ i nie wiem czy kupic.....tylko teraz mysle ze po co?? przeciez w mieszkaniu nie jest zimno, jak pajacyk to pod niego z krotkim wystarczy? tak mis ie wydaje...
Stary 2012-08-21, 20:17   #699
Kamalika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Kurier przybył o 17 i jestem bardzo zadowolona, pisałyście widzę o polecanych na allegro sprzedawcach to ja serdecznie polecam http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4479760 stanislaw167 naprawdę super sprzedawca, zamówienie robiłam za pobraniem (15zł) w niedzielę wieczorkiem i dziś już kurier dobrze i starannie zapakowaną paczkę przyniósł. Oczywiście zgodnie z obietnicą zawartość obfotografowałam i jutro wrzucę z rana fotki bo teraz już z lapka piszę.
A nazamawiałam tych wkładek laktacyjnych, pieluch itp. W ogóle u stanislawa167 bardzo konkurencyjne ceny, wiem bo porównywałam z innymi sprzedawcami , np. butelka złota 125 ml antykolkowa Avent za 16,99zł kiedy w Smyku 34zł a u innych na allegro powyżej 20zł. Także ja jestem zadowolona i polecam

Zgadzam się w 100 % - też zamawiałam u tego sprzedawcy, porównywałam cenę każdego artykułu z cenami na all i wszystkie były tańsze, a zamówienie robiłam na ponad 500 zł. Kurier zjawił się u mnie następnego dnia.

Polecam rownież zakupy u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4222926 - może się wydawać że ma dużo komentarzy neutralnych ale w ogólnym rozrachunku całej sprzedaży ma 99,9 % pozytywów - zawsze się znajdzie ktoś komu będzie słońce za gorąco świeciło na Hawajach

No i polecam zarejestować się tu www. doz. pl w zakładce nasze programy jest opcja "dla mamy i maleństwa" po uzupełnieniu danych przysłali mi kartę - czasem mają świetne promocje pampersów i nie tylko.
Dzisiaj złożyłam zamówienie - na głupin Falvicie mama jest 9 zł różnicy - w promocji jest marimer do nosa, sudocrem, linomag, alantan, tantum rosa

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "

Edytowane przez Kamalika
Czas edycji: 2012-08-21 o 21:30
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 20:26   #700
DeKajka
Zakorzenienie

Tez masz pare rzeczy z wyprawki od tego Stanislawa .. i jestem zadowolona .. paczka przyszla po 2 dniach .. wszystko sie zgadza no i ceny ma w porzadku ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-08-21, 20:31   #701
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Tez masz pare rzeczy z wyprawki od tego Stanislawa .. i jestem zadowolona .. paczka przyszla po 2 dniach .. wszystko sie zgadza no i ceny ma w porzadku ..
oo to super widze ze ma fajne ceny dzieki bardzo
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 20:42   #702
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Kasia świetne ujęcie z usg , a takie sukieneczki tez lubie, ale w te co mam w szafie to juz chyba bym nie weszła

Ja polecam tego sprzedawcę, szybko i cenowo ok http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=3663977

Strasznie duzo jm słodyczy...kurcze a jeszcze glukozy nie badalam, idę we wtorek na wizytę i dopiero mam po niej sprawdzić...
A odkryłam (oprócz lodów chalwowych z MC pyyyycha) gorzka czekoladę z orzechami alpen gold mniam

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 20:53   #703
justa86
Zadomowienie

Ogladam polsat cafe....jestem w szoku!!
Program o parach ktore za wszelka cene chca urodzic okreslona plec dziecka, w tym wlasnie jest o parze ktorej pobrano 8komorek jajowych, wszystkie zaplodniono, odczekano tydzien, po tygodniu pobrano material generyczny i sprawdzono czy ktores z komorek to zarodek zenski, po czym wszczepiono jej ten jeden zarodek a reszty sie pozbyto......
Wszystko kwestia interpretacji i zasad etycznych ale jezu..... zaplodnili 8 maluchow i 7 z nich sie pozbyli dla widzi mi sie bo chcą miec dziewczynkę....
Stary 2012-08-21, 21:01   #704
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Program o parach ktore za wszelka cene chca urodzic okreslona plec dziecka, w tym wlasnie jest o parze ktorej pobrano 8komorek jajowych, wszystkie zaplodniono, odczekano tydzien, po tygodniu pobrano material generyczny i sprawdzono czy ktores z komorek to zarodek zenski, po czym wszczepiono jej ten jeden zarodek a reszty sie pozbyto......
Wszystko kwestia interpretacji i zasad etycznych ale jezu..... zaplodnili 8 maluchow i 7 z nich sie pozbyli dla widzi mi sie bo chcą miec dziewczynkę....
teraz to leci? ohoh już włączam ..

Stary 2012-08-21, 21:04   #705
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Paranoja

A tak w ogóle to sie witam
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:12   #706
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Tez to ogladalam .. szczerze to wspolczuje tym ludziom .. biedne te kobiety .. tyle staran i nic .. mozna popasc w paranoje i zwariowac..

A ja sie zlapalam na tym ze traktuje Adasia jak (wybaczcie za nazwę) '' prawdziwe dziecko '' W sensie ze maly spal a ja specjalnie nie robilam gwaltowanych ruchow zeby go nie obudzic ..
Tyle ze jak suszylam wlosy to chyba sie przebudzil bo znowu kopie ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-08-21, 21:14   #707
madzius90
Zakorzenienie

A ja dziś do kolacji zjadłam troszkę ogórków w chilli i chyba Bartusiowi nie posmakowały, bo po jakimś czasie zaczął mnie tak kopać, że aż bolało
A takie dobre były
Stary 2012-08-21, 21:17   #708
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
A ja dziś do kolacji zjadłam troszkę ogórków w chilli i chyba Bartusiowi nie posmakowały, bo po jakimś czasie zaczął mnie tak kopać, że aż bolało
A takie dobre były
Niedobry Bartuś , niedobry ..

Lece wlosy wyprostowac ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-08-21, 21:23   #709
fasolka124578
Rozeznanie

Cytat:
A takie dobre były
dzieciaczki wydaje mi się, że reagują na takie smaki. Ostre, kwaśne, słodkie. Ja pamiętam że kiedyś zjadłam owoce morza i były mocno pikantne, i bolał mnie po nich dość mocno brzuch, tak jakby za ostre były, chociaż wcześniej też jadłam w tym samym miejscu. Ale może w ciąży wolniejsza przemiana materii i jakoś mi nie spasowały wtedy. Od tego czasu już ich nie jem. Poczytałam trochę i podobno w ogóle nie są w ciąży wskazane.
Tak sobie ostatnio myślałam, że jak maluszek się urodzi, to wtedy zamawiam podwójny zestaw w KFC, z pepsi a później owoce morza. Bo teraz unikam tych wszystkich "zdrowych" smakołyków.
A w ogóle cześć Dziewczynki
Jutro idę na glukozę. Mam 75, to pewnie 2 godziny bede czekać. Jak ja się boję pobierania krwi
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:25   #710
halwaya
Zakorzenienie

Witam wieczornie po tyrce.. eh - już liczę dni do urlopu Nie, żebym na pracę narzekała, ale już mnie powoli męczy.

Zaraz spróbuje ponadrabiać co dziś napisałyście - po komentarzach widzę, że jakieś seksowne zdjęcia były

Co do wkładek laktacyjnych - ja kupiłam zwykłe tanie tescowe - jeszcze nie testowałam, ale wydawało mi się, że w tym przypadku firma nie ma znaczenia.. może się mylę?

Ja się złapałam na tym, że jakoś stałam się monotematyczna.. główny temat to właśnie ciąża i dzieci - nie chcę brzmieć okrutnie, ale mnie to trochę zdołowało.. gdzie się podziały inne zainsteresowania - czy nawet zakupy dla siebie? Złapałam się na tym, że odmówiłam sobie zakupu kosmetyku. Muszę sobie odreagować - zdystansować się może.. nie wiem czy to złe, czy może normalne.. Jakiś dziwny nastrój łapię.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:25   #711
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Perełko ja będę gratulować jak weźmiecie ślub hihi żeby Wam nie zapeszać ale zazdroszczę... ja tyle się przygotowywałam do ślubu, odliczanie itp, a to tak szybko poleciało że nawet już nie wiem ile ja po tym ślubie jestem haha nie no 29-go będzie 2 miesiące po
u nas juz 4 i prawie 4 dzieci na koncie

Cytat:
justa ja jestem Waszą panną młodą z czerwca ale jak dobrze pójdzie to będę nią znowu w wielkanoc przy chrzcinach Kubusia
he,ze jak??
Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
boooooska suknie
ja tez polecam wkladki Baby Ono sama bede dzis zamawiac
a ja z penathenu,inne zqawsze mi przeciekaly za szybko
Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
jakieś pomysły na prezent dla półrocznego dziecka i dla 2-latka
mam kłopot
uwazam ze cos drobnego,grającego lub migajacego jest ok,moi maja też fioła na punkcie zabawek co sie naciąga i same jada potem
Cytat:
dziewczyny znacie jakieś dobre sposoby na usunięcie zabudzeń z linoleum??? bo mamy w salonie niestety linoleum i chciałabym je jakoś super wyczyścić bo trochę lat już ma a właścicielka nie zgadza się na kolejne panele, zgodziła się tylko w przedpokoju
jak nie całe masz czyscic to super jest zmywacz do paznokcie a jak cale to jest płyn z sidoluxu do pcv

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
tak właśnie myślałam też o grzechotce bo przecież z ubranka to się nie ucieszy
a co myślicie np o dużych puzzlach? czy to za wcześnie dla 2-latka?
moj 2 latek uzywa puzzli ale takich drewnianych co wklada sie np zwierzatka w otwory

Cytat:
ciekawe co by zrobili jakby okazalo sie ze wyszlo nie to co chceili...potwory normalnie!!!
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:25   #712
MiciaKicia
Zakorzenienie

Ja to mam dobrą Teściową.. Jutro lepi mi ruskie

Stary 2012-08-21, 21:26   #713
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość

Co do wkładek laktacyjnych - ja kupiłam zwykłe tanie tescowe - jeszcze nie testowałam, ale wydawało mi się, że w tym przypadku firma nie ma znaczenia.. może się mylę?
.
ma bo tanie szybko przeciekają,mleko szybciej brzydko pachnie wiec czesniej musisz wymieniac co wcale nie da oszczednosci
Stary 2012-08-21, 21:29   #714
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
ma bo tanie szybko przeciekają,mleko szybciej brzydko pachnie wiec czesniej musisz wymieniac co wcale nie da oszczednosci
a no widzisz.. nie wiedziałam nawet opakowania jeszcze nie otworzyłam.. będzie czas na testowanie

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:34   #715
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
dzieciaczki wydaje mi się, że reagują na takie smaki. Ostre, kwaśne, słodkie.
Reagują, reagują
Najbardziej lubią słodkie wody płodowe

Cytat:
Ja kupiłam z Babydream. Jak na razie nie używałam, choć siara mi leci, ale jeszcze nie w takich ilościach, żebym potrzebowała wkładek

Cytat:
Ja się złapałam na tym, że jakoś stałam się monotematyczna.. główny temat to właśnie ciąża i dzieci - nie chcę brzmieć okrutnie, ale mnie to trochę zdołowało.. gdzie się podziały inne zainsteresowania - czy nawet zakupy dla siebie? Złapałam się na tym, że odmówiłam sobie zakupu kosmetyku. Muszę sobie odreagować - zdystansować się może.. nie wiem czy to złe, czy może normalne.. Jakiś dziwny nastrój łapię.
Ja też tak mam i zauważyłam, że osoby z mojego otoczenia też.
Jak się z kimś spotykam i chcę pogadać na inne tematy to ta osoba w końcu i tak zaczyna schodzić na tematy ciążowe i dzieciowe

Cytat:
Niedobry Bartuś , niedobry ..

Lece wlosy wyprostowac ..
Nie wiem w kogo on się wdał, bo i ja i TŻ uwielbiamy ogórki w chilli
Stary 2012-08-21, 21:41   #716
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja lubie tą monotematycznosc ciazową .. do kogo bym nie poszla to zawsze rozmawiamy tylko o mnie i Adasiu .. i ja to lubie .. jak ktos schodzi z tematu to ja znowu .. heh ..

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość

ciekawe co by zrobili jakby okazalo sie ze wyszlo nie to co chceili...potwory normalnie!!!
No wkoncu okazalo sie ze zarodek sie nie zagnieznil i i tak nic z tych ich eksperymentow nie wyszlo..

Cytat:

Nie wiem w kogo on się wdał, bo i ja i TŻ uwielbiamy ogórki w chilli
Moze go wam podrzucili do brzuszka jak nie patrzylas ..

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Ja wkladek tez nie kupowalam tych najtanszych .. kiedys byla tu o nich dyskusja ze sie roznia chlonnoscia i wogole wiec na tym nie oszczedzalam jakos specjalnie .

Na pamiątkę ...

Stary 2012-08-21, 21:45   #717
Kamalika
Raczkowanie

To ja mam pytanie z innej beczki - czy zamierzacie kupić przynajmniej jedno opakowanie mleka modyfikowanego na start dla malucha i jeśli tak to jakie?

Ostatnio gdzieś wyczytałam, że dobrze jest się zaopatrzyć w jedno opakowanie na wszelki wypadek, gdyby się coś z mamą stało (gorączka, jakieś komplikacje i powrót do szpitala) i wówczas tata zostaje sam z maleństwem i raczej nie będzie mógł biegać po aptekach.
Tak się skłaniam do Nan Pro 1 - chyba lepiej żeby leżało na półce niż potem ma być problem.

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:45   #718
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
a no widzisz.. nie wiedziałam nawet opakowania jeszcze nie otworzyłam.. będzie czas na testowanie
ja wiem bo juz dwojke wykarmilam...mialam mase pokarmu i moze dlatego...

Cytat:
No wkoncu okazalo sie ze zarodek sie nie zagnieznil i i tak nic z tych ich eksperymentow nie wyszlo..
widac Bóg ich pokarał
Stary 2012-08-21, 21:46   #719
fasolka124578
Rozeznanie

Dziewczynki a Wam siara leci juz z obydwu piersi? Bo ja narazie zauważyłam tylko z jednej.
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:47   #720
MiciaKicia
Zakorzenienie

idę do wyrka czekać na meża he Dobranoc

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości