Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-21, 21:06   #3961
alibany
Rozeznanie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
A wiecie jaka zabawka robi u nas furore?? Takie kubki FP za cale 20 zl. Mozna z nich budowac wieze, brac do kapieli. Szymon je uwielbia
Mamy te foremki (kubki) tak samo jak te z ikei i leżą porozwalane po całym domu i ogródku. Nie ma mowy by Alę zainteresowały. Piszecie o ośmiorniczkach- jestem więcej niz pewna, że tez szał byłby przez pierwsze 2minuty a później poszłyby w odstawkę! Alę nie bawią żadne zabawki!!! U nas hiciorem są książki i wszystko co nie jest zabawką z nazwy i przeznaczenia.

Kolina nie martw się że Dawid jeszcze czegoś nie potrafi. ma czas! Tak jak brumek napisała niektóre dzieci robia pewne rzeczy wyjątkowo szybko ale na pewno nie jest to wyznacznikiem, że inne tez już muszą to robić! A co do "cofania" Ala też czasami miała tkai odruch pod koniec jedzenia i ma to do teraz co oznacza KONIEC, ale taki na widok a nawet słowo "jeść", "idziemy am" itp. ma od tygodnia i zdarzają się też te odruchy tak w ciągu dnia nie w czasie jedzenia, dlatego mnie to martwi.

Byłyśmy u lekarza, oczywiście szczepienia nie było. Na początku lekarka podejrzewała alergiczny katar, co nie byłoby przeszkodą, ale jak zajrzała w gardło to wszystko jasne. Mamy zapalenie gardła (ja też)
łączy ten doruch wymiotny własnie z ta infekcja. Albo ma jakąś kluchę w gardle, albo te glutki ją zatykają. Na razie bez antybiotyku w czwartek do kontroli. A szczepienie najwczesniej za miesiąc, bo organizm jest za bardzo osłabiony ( w ostatnich 2mcach i zapalenie ucha - antybiotyki, ostatnio biegunka, teraz to....) Także będziemy szczepić w prawie 15tym mcu

Lecę nanieść jeszcze kilka poprawek na tę nieszczęsną umowe męża, bo dostałam jeszcze kilka wskazówek od znajomego prawnika.
I chciałam zaoszczędzić na płynie do płukania gardła (bo tantum verde ok 30zł kosztuje) i guzik, ten co kupiłam nie przynosi ulgi. a po tantum po dwóch płukaniach czułam dużą ulgę.

brumek pokaż sukienki! Super, że i Tymka tak okazyjnie obkupiłas Ja mam takie pokłady ubranek dla małej, że nawet nie wiem co jest teraz w sklepach....
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:09   #3962
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Natka ale pięknie domek rośnie!!!! Do zimy zamakacie i przerwa w robotach?

Justyna masz Nutke?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:16   #3963
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny,
podczytuje Was, ale jakoś nie mam weny. Brak pracy i kasy...

Poza tym kończe mgr i szykuje się powoli do obrony

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:40   #3964
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hej mamuśki
chwalę się nowymi tatuażami
Śliczne!

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Natka mam pytanie daleko z nowego domu jest szkoła?
Domek rośnie jak na drożdzach jeszcze trochę i przeprowadzka
u Nas działki 30 km od Poznania 0d 150zł w centrum ok 2000zł.Znajomi sprzedali mieszkanie 60-70 m z działką za milion złotych
Okrągła sumka...

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,

Mam nadzieję,ze obronisz a prace szybko znajdziesz!

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

po wcinało mi kurde jeża...

Kajolku nie smuć się!
Stary 2012-08-21, 21:44   #3965
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Madziulka ja też nie jem po 18stej od wczoraj.
Waga wyjściowa 80 kg
A wiecie, że jak Radek miał 3 miesiące to ważyłam 75kg? Nie wiem skąd mi się te pięć wzięło
A ile masz wzrostu? Ja aktualnie ważę więcej niż na koniec ciąży..

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:45   #3966
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Wiecie co mnie dzisiaj spotkało?
Nie wiedziałam normalnie jak mam się zachować
Stałam w kolejce z damą na rękach, przed Nami była rodzina z niemiec (ona i on + dwójka chłopaków) dzieciaki bawili się takimi koszykami które się ciągnie, w pewnym momencie mama im powiedziała, że mają je odstawić - jeden z nich (starszy) tak zrobił,a ten drugi (młodszy) nadal się tym bawił. I ten starszy mówi młodszemu, że ma go odstawić i zabiera mu koszyk, młodszy zaczął ryczeć, krzyczeć na cały sklep... w pewnym momencie podchodzi ojciec i mówi im że mają ciszej się zachowywać... a ten starszy że mają odstawić koszyk i nadal zabiera go młodszemu i wiecie co ojciec zrobił? ( oczywiście w tej całej ich rozmowie młodszego wiecznie płakało) walną w twarz tego starszego...zaniemówiłam nie wiedziałam normalnie czy coś powiedzieć,czy cokolwiek zrobić.Ręce mi opadły, widziałam już nie jednego klapsa,ale żeby uderzyć tak w twarz dziecko które miało może z 7 lat...okropność....MAŁO TEGO! wracając tatusiek sobie wziął młodego na barana a starszy szedł z opuszczoną miną przed nimi...makabra jakaś...aż w aucie stanęły mi łzy w oczach...i ojciec sobie z tym nic nie zrobił, totalnie nic...ach...
Biedny chłopczyk
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
robala jednak łatwiej ubić [/COLOR]

Witam
Byliśmy dzisiaj na imprezie u rodziców-jakoś tak nie mogę sobie miejsca znaleźć jak Oni są, bo wiem że zaraz odjadą( już w piątek)ale cóż, życie...no i jakąś zawiechę złapałam....

Zrobiłam kolaż ze zdjęć urodzinowych Julci, to Wam wkleję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Sierpien 2012r.jpg (196,2 KB, 72 załadowań)

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:50   #3967
marzena_S
Zadomowienie

Żaneta, przykra sytuacja, że ojciec tak niesprawiedliwie się zachował.
Ja nie zapomnę, jak będąc dzieckiem (5/6 lat) ojciec mojej przyjaciółki zbił ją na moich oczach. Matko byłam tak przerażona, że zaraz i mi się dostanie. Jej było strasznie głupio, a ja wyszłam z trzęsącymi się nogami...brrr.

Kajoolku, przytulam najmocniej jak mogę - niech zły nastrój idzie precz.

Carmela, co ma Iustyna?

Brumku, a ten wór ciuszków to jeszcze na te wakacje, czy na następne? Mnie kusi, żeby skorzystać z promocji i wziąć już coś na przyszłe lato. Tylko nie wiem czy jest sens i trafie rozmiarowo?
No i pochwal się kieckami.
Dziwnie tak oglądać jesienno-zimowe ciuchy jak na dworze 30 stopni, co?

Marina, zgadzam się z dziewczynami, powinnaś próbować sił w modelingu! Może to jest dla Was wyjście z trudnej sytuacji?

Dziękuje za całusy dla pokancerowanego Haniołka. Na szczęście już dziewczyna zapomniała o wypadku. Popołudniu spotkałyśmy się z Piwnooką i Helenką, która urosła, zmieniła się i jest jeszcze piękniejsza niż pół roku temu (i jaka opalona ). Dziewczyny czas spędziły dynamicznie, więc dziecko usnęło mi błyskawicznie.
W kawiarni była mama z 13 miesięcznym Kubusiem, który trochę bał się dziewczyn i uciekał kiedy któraś się zbliżyła za bardzo- wyglądało to komicznie. Mały chodził jak błyskawica- jego mama powiedziała nam, że zaczął w wieku 8,5miesiąca (sam siedział w wieku 4)- niezły Speedy Gonzales.

Oliweczko, świetny kolarz! Widać, że impreza udana, a jubilatka zadowolona. A Ty wyglądasz kwitnąco i brzuszek bardzo zgrabny. Powiedz, z przybieraniem masz podobnie jak przy Julce, czy inaczej? Wyglądasz szczuplutko.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-08-21 o 22:05
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 22:05   #3968
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
serio ? tak podskoczyło ? dziwne kurcze

Lili nigdy nie powiedziałabym ,że tyle ważysz
a tak dla pocieszenia to ja startuje z większą wagą niż Ty

Żaneta własnie tego nienawidzę u ludzi, jak można ukarać niewinnego a łobuzowi pokazywać,że jest bezkarny
(w mojej rodzinie działa się identyczna sytuacja i strasznie mnie to wkurzało )

Kajoolku

Justyna jak Nutka? już w domku ??

Marina BOGINI wyglądasz obłędnie

zapomniałam połowy ...

na pewno zdrówka dla chorowitków

ja też jakoś bez weny ....

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-08-21 o 22:09
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 22:10   #3969
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Widziałyście tą nowość Romera

http://www.bobowozki.com.pl/product_...3&%3CosCsid%3E

Stary 2012-08-21, 22:18   #3970
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,

trzymaj sié dzielnie
Cytat:
dla Domka, pięknie się rozwija

Od wczoraj nie jem nic po 18-stej
ja też nie. zaczynam po 20:00
Cytat:

A wiecie, że jak Radek miał 3 miesiące to ważyłam 75kg? Nie wiem skąd mi się te pięć wzięło
no ja juz ważylam 65kg i miałam do zrucenia tylko 3kg żeby dojsc do wagi z przed ciąży. i nagle hokus pokus, czary mary i 5kg wpadło mi
ale ja wiem skąd zołądek się rozszeżyl podczas karmienia piersią. jadłam jak dzika i teraz sa efekty ale byłam dzis na pilates i całkiem ok. jutro mam zajecia z tańca brazylijskiego, wiec może coś spadnie. w sumie juz mi 1 kg od tygodnia spadł.a do wesela tylko miesiąc.

Wy biegacie, a ja nigdy biegania nie lubiłam. strasznie sie nudziłam a na bieżni to juz w ogóle dostawałąm fiksacji: biegniesz, biegniesz ale i tak do nikąd nie dobiegasz.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 22:21   #3971
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
wygląda super ale do starych samochodów się chyba nie nada ze względu na te pasy z tyłu do wpięcia
Stary 2012-08-21, 22:28   #3972
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
1,64

Wiecie co? Jak stoję przed lustrem to widzę, że mam nadwagę ale jeszcze nie jest tak źle. Gorzej jak zobaczę siebie na zdjęciach, tragedia.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 22:29   #3973
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
wygląda super ale do starych samochodów się chyba nie nada ze względu na te pasy z tyłu do wpięcia
ten pas z tyłu działa chyba tylko z systemem isofix.

Stary 2012-08-21, 22:30   #3974
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
ten pas z tyłu działa chyba tylko z systemem isofix.
możliwe, więc temat nie dla mnie
ale fotelik jest świetny
Stary 2012-08-21, 22:31   #3975
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
1,64

Wiecie co? Jak stoję przed lustrem to widzę, że mam nadwagę ale jeszcze nie jest tak źle. Gorzej jak zobaczę siebie na zdjęciach, tragedia.
ja mam jakieś 5 kg za dużo i wyglądam jak krowa... dosłownie a ciężko zrzucić... a nie jem jakis wielkich ilości czy porcji... nawet słodycze omijam szerokim łukiem.
Stary 2012-08-21, 22:32   #3976
Lili 83
Zakorzenienie

Wczoraj położyłam się z Radkiem na ziemi, śpiewałam mu "jedzie rowerek" i kręciłam nogami. Tak się mu spodobało, że jak tylko leży to unosi nóżki do góry, rusza nimi i patrzy czy widzę. Zaciesz ma straszny! Jak zaczynam mu śpiewać to jeszcze szybciej "pedałuje"
Stary 2012-08-21, 22:35   #3977
brumek
Zakorzenienie

Dziś był ostatni dzień, kiedy mój Tymus był niemowlakiem... Od jutra będzie małym dzieckiem. Łezka mi się kręci
Wieczorkiem pojechaliśmy na Starówkę, łaziliśmy, jedliśmy gofry, oglądaliśmy koniki i ulicznych grajków Tymcio poderwał 20-letnią Brytyjkę A na koniec przejechaliśmy się rikszą Ale było miło

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
A co do oslonki, moja siostra miala z Ikei, ale mowi, ze teraz chyba ich juz nie ma. Bardzo im sie sprawdza, chociaz jej maz powiedzial, ze lepsze by byly azurowe, coby np. raczka od patelni sie zmiescila.
Siostra ma rację, nie ma ich. Dzwoniłam dziś i powiedzieli, że nie wrócą. Dziękuję za opinię

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Wiecie co mnie dzisiaj spotkało?
Nie wiedziałam normalnie jak mam się zachować
Stałam w kolejce z damą na rękach, przed Nami była rodzina z niemiec (ona i on + dwójka chłopaków) dzieciaki bawili się takimi koszykami które się ciągnie, w pewnym momencie mama im powiedziała, że mają je odstawić - jeden z nich (starszy) tak zrobił,a ten drugi (młodszy) nadal się tym bawił. I ten starszy mówi młodszemu, że ma go odstawić i zabiera mu koszyk, młodszy zaczął ryczeć, krzyczeć na cały sklep... w pewnym momencie podchodzi ojciec i mówi im że mają ciszej się zachowywać... a ten starszy że mają odstawić koszyk i nadal zabiera go młodszemu i wiecie co ojciec zrobił? ( oczywiście w tej całej ich rozmowie młodszego wiecznie płakało) walną w twarz tego starszego...zaniemówiłam nie wiedziałam normalnie czy coś powiedzieć,czy cokolwiek zrobić.Ręce mi opadły, widziałam już nie jednego klapsa,ale żeby uderzyć tak w twarz dziecko które miało może z 7 lat...okropność....MAŁO TEGO! wracając tatusiek sobie wziął młodego na barana a starszy szedł z opuszczoną miną przed nimi...makabra jakaś...aż w aucie stanęły mi łzy w oczach...i ojciec sobie z tym nic nie zrobił, totalnie nic...ach...
Szok!!!
Chociaż, tak na marginesie, dla mnie bicie dziecka w pupę i bicie w twarz to to samo. Takie samo zło. Pewnie podpadnę tym stwierdzeniem

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Przygotowanie póki co żadne
Tj mięsko bedą nam ta. Smazyli
Sałatki zrobimy my, pieczywo napoje przekąski przywieziem
Zrobię chyba tort( albo kupię ) i upiera ciacho
Kurcze mam nadzieje ze sie wyrobimy
Chociaż ja w pracy ostatni mam bardzo intesywny okres i cieżko mi sie zorganizować .

Straszńie jestem ciekawa co ubierzesz. Pokazesz
A Tymonja w co ubierasz ?
Ale jesteś biedna ostatnio. Taka zapracowana
Tymcio będzie miał koszulę z krótkim rękawkiem błękitną w kwadraty i do tego białe spodenki z dżinsu

A tych swoich sukienek nie mogę na stronie znaleźć Tylko jedną z nich widzę:
http://www.hm.com/pl/product/04040?article=04040-B

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Byłyśmy u lekarza, oczywiście szczepienia nie było. Na początku lekarka podejrzewała alergiczny katar, co nie byłoby przeszkodą, ale jak zajrzała w gardło to wszystko jasne. Mamy zapalenie gardła (ja też)
łączy ten doruch wymiotny własnie z ta infekcja. Albo ma jakąś kluchę w gardle, albo te glutki ją zatykają. Na razie bez antybiotyku w czwartek do kontroli. A szczepienie najwczesniej za miesiąc, bo organizm jest za bardzo osłabiony ( w ostatnich 2mcach i zapalenie ucha - antybiotyki, ostatnio biegunka, teraz to....) Także będziemy szczepić w prawie 15tym mcu

brumek pokaż sukienki! Super, że i Tymka tak okazyjnie obkupiłas Ja mam takie pokłady ubranek dla małej, że nawet nie wiem co jest teraz w sklepach....
- Ale się dorobiłyście Oby przeszło do tego czwartku choć trochę
- Już pisałam, że nie mogę znaleźć tych sukienek.
Ja z kolei nie miałam już nic na Tymka prawie, bo ze wszystkiego powyrastała, a my nie robiliśmy nigdy zapasów ciuszkowych i pusto w szufladach się zrobiło

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj na imprezie u rodziców-jakoś tak nie mogę sobie miejsca znaleźć jak Oni są, bo wiem że zaraz odjadą( już w piątek)ale cóż, życie...no i jakąś zawiechę złapałam....

Zrobiłam kolaż ze zdjęć urodzinowych Julci, to Wam wkleję
Ale fajna impreza Juleczka elegancka
A kiedy rodzice przyjadą następnym razem?

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumku, a ten wór ciuszków to jeszcze na te wakacje, czy na następne? Mnie kusi, żeby skorzystać z promocji i wziąć już coś na przyszłe lato. Tylko nie wiem czy jest sens i trafie rozmiarowo?

Popołudniu spotkałyśmy się z Piwnooką i Helenką, która urosła, zmieniła się i jest jeszcze piękniejsza niż pół roku temu (i jaka opalona ). Dziewczyny czas spędziły dynamicznie, więc dziecko usnęło mi błyskawicznie.
- Trochę na to (pod kątem urodzin głównie), trochę na wyrost
- Będą zdjęcia?

Beatko
- jak u Was? Wiadomo już co? Jak się trzyma jego żona?

Znalazłam jeszcze drugą z tych kiecek:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 039_4e46eb4fb4090325d7813d727de37a0ea8aa3973.jpg (12,0 KB, 34 załadowań)

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-08-21 o 22:42
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 22:37   #3978
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
ja mam jakieś 5 kg za dużo i wyglądam jak krowa... dosłownie a ciężko zrzucić... a nie jem jakis wielkich ilości czy porcji... nawet słodycze omijam szerokim łukiem.
Mi się marzy 61kg ale to raczej nierealne. Na początek chciałabym zgubić 10kg. Bardzo ciężko jest schudnąć
Dziś nie poszłam biegać, nie miałam z kim a sama po ciemku się boję.
Tak nieprzyjemnie jest.
Teraz na wieczór takie zakwasy mnie wzięły, że nawet mi się chodzić nie chce.
Dobrze, że dużo nie zjadłam to nie mam strasznych wyrzutów za opuszczenie joggingu
Stary 2012-08-21, 22:41   #3979
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
oj to się naraziłaś
skoro Ty z +5 kg określasz się mianem krowy to jak ja z +20 mam się określic

Cytat:
Wczoraj położyłam się z Radkiem na ziemi, śpiewałam mu "jedzie rowerek" i kręciłam nogami. Tak się mu spodobało, że jak tylko leży to unosi nóżki do góry, rusza nimi i patrzy czy widzę. Zaciesz ma straszny! Jak zaczynam mu śpiewać to jeszcze szybciej "pedałuje"
bosko

u nas jest wesoło w kąpieli , jak zaczynaliśmy myć ząbki to śpiewaliśmy "szczotka, pasta, kubek, ciepła woda..."
i mały tak sie nauczył ,że teraz siedzi w wannie , bawi się , ja nakładam pastę i zaczynam śpiewac a on od razu sie odwraca i otwiera buzie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziś był ostatni dzień, kiedy mój Tymus był niemowlakiem... Od jutra będzie małym dzieckiem. Łezka mi się kręci
Wieczorkiem pojechaliśmy na Starówkę, łaziliśmy, jedliśmy gofry, oglądaliśmy koniki i ulicznych grajków Tymcio poderwał 20-letnią Brytyjkę A na koniec przejechaliśmy się rikszą Ale było miło
ale zazdroszczę , cudnie

ja własnie zawsze byłam zakochana w miastach , które maja rynki

u mnie mogę jechać do centrum katowic i budowę dworca pooglądać
Stary 2012-08-21, 22:46   #3980
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Szok!!!
Chociaż, tak na marginesie, dla mnie bicie dziecka w pupę i bicie w twarz to to samo. Takie samo zło. Pewnie podpadnę tym stwierdzeniem
Wg mnie nie to samo. Jeszcze w tyłek by u mnie przeszło ale w buzię NIGDY! To jest takie poniżające, niegodziwe dostać w twarz.

GŁODNA JESTEM

Dziubek jakbyś mnie zobaczyła to byś mi dała te kilogramy które mam

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
u nas jest wesoło w kąpieli , jak zaczynaliśmy myć ząbki to śpiewaliśmy "szczotka, pasta, kubek, ciepła woda..."
i mały tak sie nauczył ,że teraz siedzi w wannie , bawi się , ja nakładam pastę i zaczynam śpiewac a on od razu sie odwraca i otwiera buzie

Dzięki!

http://teksty.org/fasolki,szczotka-p...tekst-piosenki
Jutro śpiewamy
Stary 2012-08-21, 22:50   #3981
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

a co powiecie na ten wóz

http://www.youtube.com/watch?v=ERQHRo0fHGE
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 22:53   #3982
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
ale zazdroszczę , cudnie

ja własnie zawsze byłam zakochana w miastach , które maja rynki

u mnie mogę jechać do centrum katowic i budowę dworca pooglądać
Serio? Nie macie tam nic starówkowatego? Bo ja nigdy w Katowicach nie byłam, tylko przejazdem.

Cytat:
Wg mnie nie to samo. Jeszcze w tyłek by u mnie przeszło ale w buzię NIGDY! To jest takie poniżające, niegodziwe dostać w twarz.
A dla mnie to tak samo poniżające.

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:

Ja Ci kręcę!!! Marzenie
Stary 2012-08-21, 22:59   #3983
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Serio? Nie macie tam nic starówkowatego? Bo ja nigdy w Katowicach nie byłam, tylko przejazdem.
Brumku nic , zero , ogólnie nie ma rynku jako takiego (w miejscu nazwanym rynkiem od zawsze tramwaje jeżdżą ) , funkcję taką pełnią jedynie ulice -deptaki z knajpami ale to nie to samo
a teraz ogolnie wszystko rozkopane bo wielki remont ścisłego centrum miasta i dworca , co niestety się wiąże z utrudnieniami strasznymi.

Cytat:
szok, o cenę nawet nie pytam
ale na 1 rzut oka strasznie płytki wg mnie .
Stary 2012-08-21, 23:04   #3984
youyou
Zakorzenienie

Dziewczyny dzwoniła dziś do mnie moja dyrektor z pytaniem czy jest szansa że wróciłabym do pracy wcześniej (zamiast 1 października), np w połowie września, choćby na pół etatu..
Czekają na mnie niecierpliwie bo jest teraz full roboty..
Zgodziłam się ofc bo kasa potrzebna i nawet mi to na rękę.

Najpierw ustaliłyśmy że wrzesień byłby na pół etatu ale teraz doszliśmy z tżtem do wniosku że to bez sensu , bo i tak na wyjazdy będę tracić czas, więc wracam od razu na cały etat.. już 17 września
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 23:05   #3985
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

laski 850$ kosztuje
mamuśki z wózkowego piszą że jest świetny
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 23:06   #3986
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzwoniła dziś do mnie moja dyrektor z pytaniem czy jest szansa że wróciłabym do pracy wcześniej (zamiast 1 października), np w połowie września, choćby na pół etatu..
Czekają na mnie niecierpliwie bo jest teraz full roboty..
Zgodziłam się ofc bo kasa potrzebna i nawet mi to na rękę.

Najpierw ustaliłyśmy że wrzesień byłby na pół etatu ale teraz doszliśmy z tżtem do wniosku że to bez sensu , bo i tak na wyjazdy będę tracić czas, więc wracam od razu na cały etat.. już 17 września
Ula gratuluję i zazdroszczę, marzy mi się powrót do pracy ...
normalnej pracy
dzieciaki masz samodzielne, Filip do przedszkola akurat a z Lili co robisz ??
Stary 2012-08-21, 23:07   #3987
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Ale bajer!

Ty Blondynka weź nie kuś
Wczoraj zamówiłam mężowi halówki z Twojego linka.
Raczej by się nie zgodził na taki wózek
Stary 2012-08-21, 23:12   #3988
iustyna1
Wtajemniczenie

Dziewczyny Nutka będzie jutro! Dostaliśmy dodatkowe zdjęcia- ale słodka pokraka

Zaneta jutro Ci prześlę pw

Gości mam od 2 dni Przyjaciółkę z córeczką, przyszłą żoną Kuby
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 23:13   #3989
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Ale bajer!

Ty Blondynka weź nie kuś
Wczoraj zamówiłam mężowi halówki z Twojego linka.
Raczej by się nie zgodził na taki wózek
coś w podobnym klimacie
http://www.youtube.com/watch?v=BEjJxeYSaZc
Stary 2012-08-21, 23:13   #3990
iustyna1
Wtajemniczenie

Ulcia, to co z nami? ;(
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości