Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-20, 11:55   #1771
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

iza i jak Zosia??co lekarz powiedział??

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 13:14   #1772
AGASOSS
Przyczajenie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

I znowu to samo, nic tylko Tośka pije. Zrobiłam naleśniki, wytrawne: szyneczka i ser żółty. Jeszcze nie spróbowała i już się darła: "niedobre". Ręce opadają
Stary 2012-08-20, 13:23   #1773
P0P70
Zakorzenienie

Agasoss- moze za gorąco jest i dlatego nie ma apetytu.
U mnie to nie dość ze nie lubi jeść to jeszcze wymiotuje.

Jakie tu pustki.... . Poszłabym na spacer z malutka ale jest tak gorąco ze trochę się boje.

Ruszylam tyłek i trochę posprzatalam. Moze jeszcze ugotuje szybki obiad.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 13:25   #1774
monka23
Zakorzenienie

Agasoss a mała to niejadek czy teraz jej tak odbiło z jedzeniem?
Mój starszy to niejadek , mały je prawie wszystko. Młody nalesnikow nie ruszy mały coś tam zje, więc stwierdziłam ze nie robi wiecej bo potem nie ma kto tego jest i ja się opycham.

U mnie jeszcze nie posprzatane obiad się gotuje, pranie za praniEm robię zeby nie mieć kosza pełnego, jeszcze ja się musze spakować i do wieczora wysprzatam , rano mi znów syf narobia . Przypomnę kajdankami do kaloryfera zeby mi nie nabrudzili hehe normalnie syzyfowa praca. Aaa jeszcze mnie prasowanie czeka
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 13:34   #1775
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Agasoss- moze za gorąco jest i dlatego nie ma apetytu.
U mnie to nie dość ze nie lubi jeść to jeszcze wymiotuje.

Jakie tu pustki.... . Poszłabym na spacer z malutka ale jest tak gorąco ze trochę się boje.

Ruszylam tyłek i trochę posprzatalam. Moze jeszcze ugotuje szybki obiad.
popie nie poznaję Cię
Mój też przez ten upał kiepsko z jedzeniem...jak wypił 220 ml mleka po spaniu o 8ej, tak dopiero o 12ej się skusił na rosół - znaczy sie wypił cały talerz i trochę marchewki zjadł, a kluskmi pluł z nami zjadł półtorej ziemniaka, połowę panierki z kotleta i kilka widelców mizerii, na deser parę gryzów arbuza i teraz poszedł spać...za to pije sporo dzisiaj: całego kubusia play i soczek w kartonie i 1/4 szklanki wody jak wstanie to wypije mleko znowu 220 ml, potem zje danio albo 2 monte i na noc znowu mlekom- ot jego letni jadłospis....a żebra jak sterczały tak sterczą

Stary 2012-08-20, 13:41   #1776
AGASOSS
Przyczajenie

Tośka generalnie jadła bardzo dobrze. Od paru dni jest jakiś zastój, ale faktycznie to chyba przez te upały.
U nas rolety zaciągnięte, wentylator hula. Idę chyba się z Młodą położę na godzinkę. Tabelki do analizy zrobiłam, jeszcze tylko prezentację z tego zrobić, ale to już wieczorem. Sprzątanie chyba też na później. Oj coś rozlazła jestem chyba od tych upałów

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
popie nie poznaję Cię
Mój też przez ten upał kiepsko z jedzeniem...jak wypił 220 ml mleka po spaniu o 8ej, tak dopiero o 12ej się skusił na rosół - znaczy sie wypił cały talerz i trochę marchewki zjadł, a kluskmi pluł z nami zjadł półtorej ziemniaka, połowę panierki z kotleta i kilka widelców mizerii, na deser parę gryzów arbuza i teraz poszedł spać...za to pije sporo dzisiaj: całego kubusia play i soczek w kartonie i 1/4 szklanki wody jak wstanie to wypije mleko znowu 220 ml, potem zje danio albo 2 monte i na noc znowu mlekom- ot jego letni jadłospis....a żebra jak sterczały tak sterczą
Znaczy ma chłopak dobrą przemianę materii Też bym tak chciała, a u mnie już dawno żebra zarosły nie powiem czym

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Agasoss a mała to niejadek czy teraz jej tak odbiło z jedzeniem?
Mój starszy to niejadek , mały je prawie wszystko. Młody nalesnikow nie ruszy mały coś tam zje, więc stwierdziłam ze nie robi wiecej bo potem nie ma kto tego jest i ja się opycham.

U mnie jeszcze nie posprzatane obiad się gotuje, pranie za praniEm robię zeby nie mieć kosza pełnego, jeszcze ja się musze spakować i do wieczora wysprzatam , rano mi znów syf narobia . Przypomnę kajdankami do kaloryfera zeby mi nie nabrudzili hehe normalnie syzyfowa praca. Aaa jeszcze mnie prasowanie czeka
A ja widzisz uwielbiam prasowanie, nie lubię kurzu ścierać, który zaraz za mną rośnie znowu. Ale jak toś sobie wymyślił meble w "wenge" to tak ma
Stary 2012-08-20, 13:44   #1777
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Bao o Kubus wieczorem tez mleko pije??
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-20, 13:48   #1778
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Bao o Kubus wieczorem tez mleko pije??
tak, po kąpaniu musowo, inaczej drze dziób normalną kolację typu kanapka czy parówka też zjada - ale nie zawsze, a i tak po kapaniu mleko być musi

Stary 2012-08-20, 14:15   #1779
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

to po co w poludnie tez mu dajesz?czy on tak uwielbia?moja pewnie tez by wypila ale rano jej dae i wieczorem tylko.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 14:31   #1780
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
to po co w poludnie tez mu dajesz?czy on tak uwielbia?moja pewnie tez by wypila ale rano jej dae i wieczorem tylko.
pije po drzemce bo chce i lubi

Stary 2012-08-20, 14:48   #1781
monka23
Zakorzenienie

Mój nie pije ni lubi a szkoda bo przynajmniej bym wiedziała ze dostaje dodatkowe witaminy choćby D i itd .

Darusia masz numer do Minki? Wyślij jej smsa zeby sprawdziła wiadomosci na wizazu , poki w robocie jest a nie wiem czy odczytala moja wiadomość. Raczej pilne.
Z góry dzięki hehe

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-08-20 o 15:40
Stary 2012-08-20, 20:09   #1782
aneczkkaa
Zakorzenienie

mój tak samo nie pije już mleka szkoda

Słuchajcie mam problem Maciej zaczął się jąkać trwa to już 3 dni , nie wiem co mam robić ? help
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2012-08-20 o 20:19
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 20:39   #1783
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

No mieli tetrowe i ubranka też były szpitalne. Wszystko czyste i wyprane, niestety powyciągane ale czego można oczekiwać po dzisiejszych tetrach.
To był taki miły powiatowy szpital, mieli swoją pralnię, kuchnię i salowe
Sama zostawiłam tam zestaw dla następnych mam czyli ubranka + pieluchy.

Bo alarm to inna częstotliwość

Ja się nie dziwię że szpital zakazuje, w końcu płacą majątek za utylizację odpadów a tych zalanych pampków się nazbiera w ciągu doby.[.
To nie o utylizację chodzi . To jeden z najbardziej dochodowych oddziałów położniczych myślę że w Polsce nie tylko w wawie
Oni tam już tak mają , nie myją dzieci po porodzie , teraz weszła tetra zamiast pampków . Nie są skłonni do robienia cesarek stawiaja na poród SN i tak dalej .

Cytat:
W Opolu w szpitalu na patologi były szpitalne ubranka. Dziecko codziennie po kąpieli było przebierane w częste rzeczy. I oczywiście w razie potrzeby tez można było przebrać. Pieluchy Tetrowe tez zawsze w sali były tylko bardzie do zabeieczenia przed ulewaniem albo tak do owiniecia dziecka w czasie jedzenia. Tam wystarczyło ze cokolwiek spadło na podłogę to od razu do prania szło. Ale pampersy dostarczalo się własne i chusteczki tez. Jak jakieś dziecko nie miało to dawali szpitalne. No i każde dziecko otrzymało swój zestaw kosmetyków. Jakiś krem do pupy, płyn do kąpieli, oliwkę, mleczko do ciała.
Zawsze były wystawione wysterylizowane buteleczki na pokarm. Ja np. Codziennie brałam 8 buteleczek. Oni w innych buteleczkach mleka nie przyjmowali. Smoczek tez przy każdym karmieniu dostawało się nowy i do kosza.
Jak leżałam w międzylesiu to mieli mleko nan ale w takich jednorazówkach .

Moja Olka mleka nie pije i nigdy nie piła . Krowiego czasem kubek wypije . Rano je płatki z mlekiem . Z nabiału jedzą sporo sera żółtego . Sam jedzą bez kanapek .
Stary 2012-08-20, 20:55   #1784
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
mój tak samo nie pije już mleka szkoda

Słuchajcie mam problem Maciej zaczął się jąkać trwa to już 3 dni , nie wiem co mam robić ? help
To może być przejściowe więc w tym przypadku nie musisz sie martwić , gorzej jak bedzie to na tle nerwowym . Jak nie bedzie poprawy to idź do logopedy i ona zbada co jest przyczyna , po co sie stresowac , tylko ona może stwierdzić. . Może sie czegos wystraszyl? Stres? Napięta atmosfera w domu? ....
Poczytaj może najpierw , choć nie wiem czy to dobra rada , ale wiesz tak zeby mniej wiecej być zorientowanym

Drineczka pije juz sie przestawiam na klimat wakacyjny , trzeba potrenowac , żebym tam nie padła , jeszcze mnie taka podpita na wielblady wymieni
Stary 2012-08-20, 21:27   #1785
P0P70
Zakorzenienie

Ania - tutaj w szpitalu tez sztuczne podają w takich jednorazowych buteleczkach. Pielęgniarki tylko je podgrzewaja i podają dzieciom.

Monka - trenuj, trenuj. Tylko to trochę dziwne bo Ty do Turcji jedziesz i to do niepijacych.

Aneczka - poczekaj pare dni i jeżeli nie przejdzie to do logopedy.

Stary 2012-08-20, 21:32   #1786
nataszka25
Zakorzenienie

a u nas burzaaaa
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 21:57   #1787
monka23
Zakorzenienie

Pop a tam nie pijanych, piją a jak nie wszyscy , ale piją.
Z wojkiem jego pije tylko on ta swoją raki a ja wudeczke bo to anyzowe i mi w gardle stałe. Jedyny alkohol ktory mnie skreca.

W tamtym roku tak sie żona jego kuzyna spila,ze ledwo chodziła . Kupiłam flaszeczke , zeby drinki lajtowo pić , ja mam mocna głowę i szybkie tepo ale ta to Piła drinka na raz i jeden po drugim , wypila mi cholera butelkę to musiał tz druga brać bo mnie suszylo. To ona za druga butelkę , drink za drinkiem ja juz sie smialam bo wiedziałam jak to sie skończy , krokiem lambady podpierana wracała do stolika z wc , z mężem ktory ja trzymał . Następnego dnia przyszedł dziękował bo zonka chcice miała a on drugie dziecko chce , ale slepaka strzelił bo dziecka nie ma

No piją piją . My jedziemy w rejon turystyczny to tam same imprezki . Do jego kuzynostwa , spoko wyluzowani ,a te ciotki jeszcze tak mega epokowe to tylko odwiedzamy , także mi beretu nie ryja .

Nataszka burza burza, ale powiesz ty mi w koncu jaka masz maszynę do wosku , a najlepiej link hehe. Byłam dziś i trochę cierpialam buuu , ja nie wiem jak te kobiety krocze woskuja , robilas to juz? Jakiś delikatniejszy wosk jest hihihi

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-08-20 o 21:58
Stary 2012-08-20, 22:19   #1788
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Zosia ma jakąś infekcję wirusową, dostała końską dawkę leków p/gorączkowych. Muszę je trochę zredukować.
Jako że zależało mi na szybkiej wizycie u doktora bo chcieliśmy w górki jechać to zarejestrowałam ją do innego niż zwykle doktora. Oczywiście pan miał pretensję bo powinnam chodzić do jednego. Tak a nasz przyjmował od 14-tej . Powiedziałam mu w czym rzecz i się uspokoił. Dodałam jeszcze że ostatnio byłam z Zosią dokładnie rok temu, pomijając bilans.
Siedzimy sobie u babci, Zosia marudzi (znaczy teraz śpi) i jest fajnie bo przynajmniej mamy ogród do dyspozycji a nie beton wkoło. Upał jest nieziemski.
Zosia też przez ostatnio dni tylko mleko pije ale mam to gdzieś, jest gorąco, ma gorączkę więc jedzenia się nie czepiam. Jej to nie zaszkodzi Pije i jest ok.
Stary 2012-08-21, 08:30   #1789
AGASOSS
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
tak, po kąpaniu musowo, inaczej drze dziób normalną kolację typu kanapka czy parówka też zjada - ale nie zawsze, a i tak po kapaniu mleko być musi
Tośka w ogóle nie jest mleczna, jak jej ojciec. Rok temu troszkę jadła, ale z kulkami a teraz jej przeszło. Je serki, twaróg, ale żeby mleko pić to nie. Ja jestem strasznie mleczna, wręcz uzależniona od mleka. Dziennie minimum szklankę muszę wypić. Chociaż jej smak się co jakiś czas zmienia. Póki co, chyba przez te upały, nie je prawie w ogóle.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Zapomniałam sie pochwalić. Za wczoraj dostałam kolejną
Chociaż mało brakowało. Czy Wy tez nie możecie przejść spokojnie koło placu zabaw? Tośka gdzie zobaczy "ziuuuuu" - zjeżdżalnie, jak zahipnotyzowana. No i wczoraj była akcja "pod arsenałem", miał być krótki spacer z psem i się przedłużyło. ja z psem w jedna stronę, a ta na ziuuuuu. Ale w porę się opanowałam.

monka kiedy sobie lecisz do Turcji?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-21, 09:03   #1790
P0P70
Zakorzenienie

Witam,

Nataszka dzisiaj skończyła 1/2 roku. Rok temu powstala.
Na świecie jest tyle ile była w brzuch.

Stary 2012-08-21, 09:17   #1791
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Witam,

Stary 2012-08-21, 09:28   #1792
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Witam,

P0P - ostatnio dużo o Tobie myślę, że dałaś radę z takimi okruszkami, jak musiałaś się czuć, czekając, myśląc, co z nimi... Naprawdę - super dałaś radę!!!!!!
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 11:03   #1793
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AGASOSS Pokaż wiadomość

Zapomniałam sie pochwalić. Za wczoraj dostałam kolejną
Chociaż mało brakowało. Czy Wy tez nie możecie przejść spokojnie koło placu zabaw? Tośka gdzie zobaczy "ziuuuuu" - zjeżdżalnie, jak zahipnotyzowana. No i wczoraj była akcja "pod arsenałem", miał być krótki spacer z psem i się przedłużyło. ja z psem w jedna stronę, a ta na ziuuuuu. Ale w porę się opanowałam.
trzymaj tak dalej
Maciej też wariuje jak widzi plac zabaw, staramy się odwrócić jego uwagę, albo idziemy na minutkę

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Poczytałam o tym jąkaniu i na razie odpuszczam, poczekam troszkę zobaczymy co będzie za parę d ni, jeśli mu nie przejdzie pójdziemy do logopedy mam nadzieje że mu przejdzie , z tego co czytałam to w większości przypadków przechodzi ,ale trzeba trzymać rękę na pulsie. ostatnimi czasy atmosfera w domu jest super, nie uderzył się w głowę ani niczego się nie wystraszył.
Dziś tak jakby troszkę mniej się jąkał

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

P0P ale czas leci dawaj foteczki naszej pół rocznej Nataszki

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Zosia ma jakąś infekcję wirusową, dostała końską dawkę leków p/gorączkowych. Muszę je trochę zredukować.
Jako że zależało mi na szybkiej wizycie u doktora bo chcieliśmy w górki jechać to zarejestrowałam ją do innego niż zwykle doktora. Oczywiście pan miał pretensję bo powinnam chodzić do jednego. Tak a nasz przyjmował od 14-tej . Powiedziałam mu w czym rzecz i się uspokoił. Dodałam jeszcze że ostatnio byłam z Zosią dokładnie rok temu, pomijając bilans.
Siedzimy sobie u babci, Zosia marudzi (znaczy teraz śpi) i jest fajnie bo przynajmniej mamy ogród do dyspozycji a nie beton wkoło. Upał jest nieziemski.
Zosia też przez ostatnio dni tylko mleko pije ale mam to gdzieś, jest gorąco, ma gorączkę więc jedzenia się nie czepiam. Jej to nie zaszkodzi Pije i jest ok.
zdrówka dla Zosieńki
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 11:03   #1794
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Witam,
świetne wyliczenia, szybko zleciało-cudze dzieci zawsze szybko rosną

fantastycznie się to wszystko skończyło .

Może jakieś siostrzane foteczki z tej okazji?

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 12:52   #1795
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam

Przede wszystkim zdrówka dla Zosieńki
No i życzonka- wszystkiego naj, naj- dla naszej półrocznej Nataszki

darusia- zazdroszczę Ci tej samodzielności nocnej Oliwki. Moja jak się budzi na siku to jest taka jakaś otępiała, że nawet nie potrafi powiedzieć, że chce siku tylko lekko popłakuje. zawsze sama pytam wtedy potwierdza i ją sadzam na nocnik a ona śpi dalej, jednocześnie sikając

dusia- w życiu bym nie poznała Twojego syna. To ta sama osoba którą widziałam w zeszłym roku w Mielenku?? SZOK!! Wtedy widać było, że jeszcze jest takim małym chłopaszkiem, a teraz to już kawaler... a jakie ciacho

dziewczyny, których maluchy jeszcze śpią w dzień. czy też robia protest przed drzemką? Bo zaczynam się zastanawiać czy to nie czas na zrezygnowanie z niej... do tej pory czasem zaprotestowała ale ogólnie zostawialam ją w łóżeczku i zasypiała w kilka minut. A ostatnio najpierw 15 minut mówi, że nie chce spać, potem kolejne 10 minut wymyśla- a to siusiu, a to przeczytać książeczkę itp, dopiero wtedy moge iśc a ona zasypia- ale tez czasem słysze jak sie rzuca jeszcze kilka minut. fakt, że jak zasnie to spi minimum 2 godziny a przeważnie 3... Nie chcialabym jeszcze rezygnowac, tym bardziej, że w nocy też ładnie ostatnio (tfu,tfu) śpi. Wczoraj do 8, a przeważnie do 7-7.30. A jak na nią to super jak u was wygląda usypianie w dzień??

My po weekendzie nad morzem bez gnoma. Pierwszy raz taki wypad sobie zorganizowaliśmy. Wódka na plaży się lała, klimat był... Przypomnialy nam się stare czasy - wypady na wakacje nad morze ze znajomymi, oj działo się wtedy działo czuję, że w tym względzie dogadałabym się tu z monką .

Wszyscy wypominają mojemu tż (on tego nie pamięta ) że zbił nieotwartą butelkę litrową ballantines'a. Ale okulary które były w gratisie zostały a podobno specjalnie dla nich to kupił
na drugi dzień od 10 na plaży. Chłopy zdychali a laski zdrowiutkie- trzeba umieć pić
Ale... tęskniłam za Wercią... to fakt...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2012-08-21 o 12:54
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 14:07   #1796
AGASOSS
Przyczajenie

Cytat:
Witam,

Buziaki od nas dla Nataszki

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

moja Tośka to różnie. Do niedawna była drzema i to tak 2 godziny po obiedzie, tak 14:30. Ale np. wczoraj próbowałam ją położyć, a ona nic. Ja już zaczęłam drzemać, a ta nie. Zasnęła sobie dopiero o 16:30 i tak z 1,5 godzinki. Rano wstaje tak ok. 8:00. No i przez tą późną drzemkę po południu późno idzie spać wieczorem. Wiem,że to źle, ale są wakacje, nieraz wracamy późno z działki albo od znajomych. Tak myślę,że w przyszłym tygodniu już zaczniemy się przestawać na wczesne wstawanie i chodzenie spać o przyzwoitej porze, bo od 3.09 do przedszkola i wtedy już nie będzie zmiłuj się. Tośce w ogóle bardzo wcześnie wystarczało 8-9 godz. spania + drzemka w żłobku.
Stary 2012-08-21, 20:18   #1797
AGASOSS
Przyczajenie

Za dzisiaj kolejna
I sukces w jedzeniu: kilka łyżeczek rosołku, kawałeczek kurczaka, 2 ciastka i duuuużo picia.

A co do drzemki w ciągu dnia: 17:00 - 18:30
I już cztery klasy mam ujęte w prezentacji - jeszcze tylko pięć klas zostało.

Spokojnej nocki życzę wszystkim

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-21, 20:25   #1798
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Matko, gdzie Was wywiało??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-08-21, 20:55   #1799
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Witam

Przede wszystkim zdrówka dla Zosieńki
No i życzonka- wszystkiego naj, naj- dla naszej półrocznej Nataszki

darusia- zazdroszczę Ci tej samodzielności nocnej Oliwki. Moja jak się budzi na siku to jest taka jakaś otępiała, że nawet nie potrafi powiedzieć, że chce siku tylko lekko popłakuje. zawsze sama pytam wtedy potwierdza i ją sadzam na nocnik a ona śpi dalej, jednocześnie sikając

dusia- w życiu bym nie poznała Twojego syna. To ta sama osoba którą widziałam w zeszłym roku w Mielenku?? SZOK!! Wtedy widać było, że jeszcze jest takim małym chłopaszkiem, a teraz to już kawaler... a jakie ciacho

dziewczyny, których maluchy jeszcze śpią w dzień. czy też robia protest przed drzemką? Bo zaczynam się zastanawiać czy to nie czas na zrezygnowanie z niej... do tej pory czasem zaprotestowała ale ogólnie zostawialam ją w łóżeczku i zasypiała w kilka minut. A ostatnio najpierw 15 minut mówi, że nie chce spać, potem kolejne 10 minut wymyśla- a to siusiu, a to przeczytać książeczkę itp, dopiero wtedy moge iśc a ona zasypia- ale tez czasem słysze jak sie rzuca jeszcze kilka minut. fakt, że jak zasnie to spi minimum 2 godziny a przeważnie 3... Nie chcialabym jeszcze rezygnowac, tym bardziej, że w nocy też ładnie ostatnio (tfu,tfu) śpi. Wczoraj do 8, a przeważnie do 7-7.30. A jak na nią to super jak u was wygląda usypianie w dzień??

My po weekendzie nad morzem bez gnoma. Pierwszy raz taki wypad sobie zorganizowaliśmy. Wódka na plaży się lała, klimat był... Przypomnialy nam się stare czasy - wypady na wakacje nad morze ze znajomymi, oj działo się wtedy działo czuję, że w tym względzie dogadałabym się tu z monką .

Wszyscy wypominają mojemu tż (on tego nie pamięta ) że zbił nieotwartą butelkę litrową ballantines'a. Ale okulary które były w gratisie zostały a podobno specjalnie dla nich to kupił
na drugi dzień od 10 na plaży. Chłopy zdychali a laski zdrowiutkie- trzeba umieć pić
Ale... tęskniłam za Wercią... to fakt...
Mój kolega kiedyś flaszkę uratował , ale łokieć mu w gips wsadzili
To się zwie poświęcenie . Ja tak nie raz z moim TZ do flaszki zasiadałam Normalnie jak patologia więc klimaty też jak najbardziej znam . Na weselu się napiłam , bo też bez dzieciaków byliśmy . Fajna taka odskocznia .

Pop dawaj tu foteczki lasek . Dzielna babka jesteś i już co najgorsze to za Tobą .
Stary 2012-08-21, 21:11   #1800
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Mój kolega kiedyś flaszkę uratował , ale łokieć mu w gips wsadzili
To się zwie poświęcenie . Ja tak nie raz z moim TZ do flaszki zasiadałam Normalnie jak patologia więc klimaty też jak najbardziej znam . Na weselu się napiłam , bo też bez dzieciaków byliśmy . Fajna taka odskocznia
Moja Ci ona znam to

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości