|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
|
|
#722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I chyba zdecyduję się na Bebilon Cytat:
|
||
|
|
|
#723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lece kochane bo zaraz zaczyna sie moja ukochana Rodzina Zastepcza .. a potem lulu ..
Dobranoc
|
#725 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jak na wesele ubrałam obcasy (specjalnie kupiłam sobie takie niewysokie, bo normalnie to chodże w wysokich) i nie potrafiłam w nich złapać równowagi szłam jak pingwin dlatego od razu po kościele przebrałam.Cytat:
np. pościel dla malucha wyjdzie mi 20 zl , prześcieradła darmowe bo mam szyje takie pokrowce to trochę skubnie, oszczędnośc zawsze dzięki niej mam![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę odreagować - odnaleźć siebie zanim się zgubię
|
|
#727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lece spac
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Perełka gratuluję decyzji o ślubie
![]() A swoją drogą ja myślałam, że Wy jesteście małżeństwem ![]() Ja też już zmykam do łóżeczka ![]() Dobranoc
|
|
|
|
#729 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po tygodniu nieobecności
Wiedziałam, że jak wrócę będzie już nowy wątek ![]() Byliśmy nad jeziorem, potem u teścia, teraz spowrotem u moich rodziców, ale mamy gościa - bratanicę mojego męża, więc pewnie nie nasiedzę się na wizażu W przyszłym tygodniu wracam na dobre ![]() Jutro mam wizytę u lekarza - ostatnią u tego mojego dotychczasowego. Trzymajcie kciuki proszę
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
ach jak masz dobrze ja to mam cale zycie płaską deche z tyłu i tak w ciazy tez tylko cycki mi urosly juz bymoglyprzestac i w tylek by moglo to tak bym byla happy
![]() hm ja nawet nie pomyslalam o kupieniu mleka modyfikowanego narazie nie wiem pod nosem mam tesco to jak co sie kupi jak bedzie potzrebne męza wysle albo co
|
|
|
|
#731 |
|
Rozeznanie
|
Hej Kobietki!!!
Ja robilam sobie maly odpoczynek od wizazu Dzisiaj mialam przyjemnosc spotkac sie z glukoza Bylo tak duszno i slonecznie,ze myslalam, ze nie dotrwam do konca. od 8-12 siedzialam, ale dalam rade!! PS. Przez tydzien chyba nie poslodze herbaty ![]() Zabieram sie za czytanko
|
#732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam na usg. Przepływy są w porządku, ale lekarz wypatrzył jakiś zastój w miedniczce nerki 0,29mm. Kazał skontrolować na nastęnym usg i nie martwić sie na zapas. Ale jak się nie martwić Płeć potwierdził, że chłopiec i waży 532g, czyli w normie. Mam płytkę z nagraniem badania i dużo zdjęć. Spróbuje zaraz wrzucić.
|
|
#733 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pamietacie jak pisałam wam wczoraj o tym strażaku ze chcial sie ze mna umowic na kawe? No wiec za wasza radą napisałam mu ze przemyslalam wszytsko i nie chce sie znim spotkac bo mogłoby to komus z naszych bliskich sprawic przykrosc i ze ma cudnego synka, fajna zone wiec zostawmy to tak jak jest. Odpisał mi ze nie zgadza sie ze mna ale szanuje moja decyzje itd. No wiec ja kamien z serca ze mam to z głowy,a tu zas dzisiaj wiadomosc ze sie rozmyslil i bedzie nalegał na spotkanie. Pisze ze nie zamierza burzyc mojego zycia ale chce mi cos powiedziec i to bardzo wazne dla niego, ze gdyby mial okazje to zrobiłby to wczesniej. Wiec prosi a mnie ciekawosc zżera o co mu chodzi, moj Tż nawet czytał ta wiadomosc od niego bo mu pokazałam ale dziewczyny poradzcie co zrobic? Moze jednak spotkam sie z nim gdzies w neutralnym miejscu ?
|
|
|
|
#734 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za wizytę boy z nerką było ok
|
||||
|
|
|
#735 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki.
![]() Nie wiem jak z filmu zdjęcie zrobić
|
#736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja bym sobie darowała to spotkanie. Co ono ma wnieść do Twojego życia? Dla mnie byłby to po prostu zamknięty rozdział i tyle. Ale zrobisz jak uważasz. ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#737 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Sola1;36035369]Pokrzywa jest też dobra w przypadku anemii.
Może przecież zadzwonić albo napisać w smsie o co chodzi. Pogadaj ze swoim tz co on na to. Ty pewnie nie czułabyś się najlepiej jakby on chciał się spotkać ze swoją byłą, żeby jej coś powiedzieć. Ja bym sobie darowała to spotkanie. Co ono ma wnieść do Twojego życia? Dla mnie byłby to po prostu zamknięty rozdział i tyle. Ale zrobisz jak uważasz. ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Ale my nigdy nie bylismy tak naprawde nawet parą, jak on za mną latał to ja go nie chciałam, a jak zaczał mnie olewać to znowu ja wariowalam na jego punkcie. I tak to sie ciaglo moze ze 3 lata i to wszystko, a numeru nie chcialabym mu podawac |
|
|
|
#738 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jak nigdy I też złapałam się na monotematyczności Cytat:
I tak zostało w szafeczce. Oczywiście na drugi dzień cichaczem dokupiłam to czego potrzebowałam ![]() Cytat:
U mnie nic, a nic - żadnej siary nie ma. Nawet drobinki z żadnej piersi. Chyba zaczynam się niepokoić. ![]() Sola - dobrze wiedzieć o pokrzywie. Chyba powinnam też pić jeśli mam obniżone żelazo. Happy Eve - gratuluję nowego tygodnia Mad_85 - nie wiem, nie wiem. To wygląda jakoś podejrzanie. Musisz sama podjąć decyzję. Aczkolwiek ja czuję jakiś niepokój jak czytam to jak on chce się spotkać. Chyba bym nie poszła. Tylko że to Ty podejmujesz decyzję. Mykam dziewczyny spać Miłej nocy
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-08-21 o 23:32 |
|||||
|
|
|
#739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobranoc dziewczynki zmykam spac bo o 6 pobudka |
|
|
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie mam siary. Ostatnio wydawało mi się, że coś było, ale nie wiem czy to nie były plamki po oliwce, którą się smaruję. W każdym razie na pewno nic mi się nie leje ani nie sączy. |
|
|
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam takie sytuacje, ale to jak nie myłam mężatką ani nie byłam w ciąży, a już wtedy pokomplikowały mi życie i zraniły tż.. Jeden facet to nawet mi wmówił, że ma raka krwi i że mam się z nim spotkać z litości... W nocy do mnie przychodził... na prawde to wcale nie było miłe dla tż Dodam, że miałam sporo takich sytuacji... na jedną się nabrałam i spotkałam się z jednym chłopakiem. Oczywiście to była moja miłość odkąd go pierwszy raz zobaczyłam mając 14 lat... Znając facetów to pewnie chce Ci powiedzieć, że chciałby z Tobą być, albo tak Ci namiesza w głowie jakimiś głupimi gadkami, że nie będziesz mogła przestać o nim myśleć, co odbije się na Waszych relacjach z tż... Zdaje sobie sprawę, że może Cię to ciekawić, ale uwierz, on nic ciekawego Ci nie powie, tylko namiesza Wam w związku... |
|
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#743 |
|
Zadomowienie
|
te moje zycie to jedna wielka niewiadoma....
a i daje wam zdjecie NAS ;] z dzos a na fejsie wiecej nowych zdjec buziaczki kochane
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#744 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie od 6 dni masakra tez musze wziac skierowanie na posiewCytat:
Cytat:
Cytat:
gratulacje rozpoczecia 7 miesiaca, zacisniete za wizyteCytat:
fajnie,ze wrocilas, lubie sie wpatrywac w mordke twojego awatara, taki pocieszny jest ![]() perelka bardzo fajna sukienka, super,ze w tak dobrej cenie ja uszyjesz ja poszukam cos gotowego, troche fundusze mnie ograniczaja,ale jest w sklepach roznych kiecek do wyboru do koloru to napewno cos znajde o i jeszcze jeden śliczny brzuszek ausente spac mi sie nie chce,bo pospalam w dzien. Mialam na tz-ta poczekac,ale zadzwonil,ze pozniej wroci,bo z kolega na piwko idzie i chyba jednak sie poloze. znowu za pozno tu zajrzalam, bo zajeta bylam tworzeniem prostej strony www dla kolezanki fryzjerki, taka z kreatora jej robie, nic trudnego,ale pochlania czas i zanim Was nadrobilam,to juz wszystkie spia. To dobrej nocki
Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-08-22 o 00:44 |
|||||||||
|
|
|
#745 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
witam się z rańca jako pierwsza Brzuszki wszystkie super któras wrzuciła sukienke wygląda w niej bosko , na wesele jest rewelacyjna , miałąm cytowac jak nadrabiałam ale przypomniałam se o tym cytowaniu jak juz wpołowie lektury byłam a nadrabiałąm cały wczorajszy dzien bo nie miałam jak do was zajrzec.Byłam u mamuski dwa dni ,wczoraj wieczorem przyjechał po mnie mój tż i juz zdazylismy sie od progu pokłocic;/ , wybiegł i sobie pojechał tak sie w☠☠☠☠ił a ja juz w płacz całe 2 h przepłakałam i sie wystresowałam miałam dosc, ale wkoncu przyjechał po mnie znowu, w☠☠☠☠ienie mu przeszło, ale juz tematu kłotni nie poruszalismy zeby sobie nerwow nie szargac na noc. A dzis mój wstał chory goraczka, rozpalony, ból głowya w nocy tak sie przykrywał kołdra bo mu zimno było, a mnie było tak dusnzo i goraco , takze na bank go cos wzieło jakies grypsko, dzis rano wstał strasznie wymeczony, az sie o niego boje , jak on wytrzyma cąły dzien na tej budowie stac w ten upał, tak mu bedzie dawac w czape ze masakra, zaladowąłam mu z rana gripex max ale nie chciał wziac bo to na grype konkretna ze jest tak stwierdził,
Będę mamusią!! Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() 12.01.2008 - nasz początek ![]() *28.07.2010- zaręczyny 16.07.2011- ŚLUB;*28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki ![]() 29.11.2012- Nasz termin Edytowane przez Lonia89 Czas edycji: 2012-08-22 o 06:39 |
|
|
|
#746 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
O to miałaś wizytę tak jak ja. Ja też w poniedziałek 13.08. i moja ważyła 1350g, więc największa nie jest. Co nie zmienia faktu, że duża z niej dziewczynka- co mnie lekko zdziwiło, bo ja byłam małym dzieckiem (2900), mąż też, brzuch mam średni, raczej jak na swój tydzień nie za duży. Ale cieszę się, niech rośnie- silna i zdrowa ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- A tak w ogóle witam się z wami z rana. Jestem dziś mega nie wyspana. Wieczorem zaczęłam robić listę wyprawkową - wybrałam każdą rzecz, tj. firmę, rodzaj itp.. i sprawdziłam mniej więcej cenę. Dużo tego, mimo, że ciuchy i większość gadżetów typu: nosidełko, maty edukacyjne, zabawki już mamy. Bez wózka czeka nas wydatek około 160o0zł. Wózek zostawiam na październik, może tylko fotelik kupię wcześniej Wam też wychodzą podobne kwoty? Ja sugerowałam się listą z 1 str wątku (bez ciuchów i kilku innych drobiazgów, które uznałam za zbędne, a kilka innych dodałam). Gdyby któraś doświadczona mamusia zechciała spojrzeć na moją listę to wstawię i chętnie posłucham uwag. Może czegoś mam za mało lub za dużo, albo brakuję jakiś rzeczy Byłabym bardzo wdzięczna ![]()
|
|
#747 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
jak obiecałam: wklejam fotki. Na jednej zakupy stacjonarne: butelka Lovi (polecona przez kuzynkę jako najlepsza do karmienia mieszanego), smoczki Nuk (zakupione przez mamę), smoczki Disneya (urzekła mnie ta myszka a wiecie, że mam słabość ) i szczotka z grzebyczkiem Disneya.Na drugim zdjęciu moje zamówienie od stanislawa167 z allegro, wszystko widać, butelka to avent złota, nożyczki TT, wkładki laktacyjne TT, 20 białych tetrowych pieluch, kilka kolorowych, dwie pieluchy flanelowe, majteczki wielorazowe siateczkowe i majtki jednorazowe, te zielone to świetne podkłady Hartmanna 90x60 i 60x60 (po 5 takich i takich) - bardzo mi się sprawdziły przy przewijaniu Kuby, służyły też do podłożenia sobie pod tyłek gdy krwawiłam, gruszka do nosa, szczotka do butelek, płatki kosmetyczne duże i patyczki z ogranicznikiem Cleanic, podkłady poporodowe bella i 2 x paklanki bo w sklepach dużo droższe. I woda do noska Frida. Mam już też 2 koszule do szpitala, szlafrok, kapcie, brakuje mi klapek pod prysznic. Kamalika ja zamierzam zaopatrzyć się w mleko Hipp lub właśnie Nan Poza tym w nocy obudziła nas wielka burza i do teraz czuć ją w powietrzu i wilgoć na chodnikach, więc jest przyjemnie ![]() Kasia dawaj chętnie zerknę na listę a ta kwota to aż taka czy wpisałaś jedno zero więcej?
Edytowane przez aerien83 Czas edycji: 2012-08-22 o 07:38 |
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane
mad ja bym sobie odpuscila nie lubie niejasnych sytuacji postaw sie na miejscu swojego tz jak sie czuje my zaraz uciekamy na budowe mamy 2 drzwi zamonotowanych ehhh pierwsze w srodku tak jak wam pisalam musimy miec drewniane ale wyszly nawet nawet fajnie plytki na korytarzu na gorze ulozonone dzis urujemy murek kolo wanny i zostanie korytarz na dole i schody ale juz supe to wyglada
|
|
|
|
#749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla noworodka: Do spania: Łóżeczko z materacem - IKEA Hensvik ; materac Vyssa Vackert 400zł Prześcieradło IKEA Len, 2 szt..30zł Kołdra i poduszka IKEA Len, 2 szt.40zł Poszewka na kołdrę Ikea Vitaminer Rand komplet 4 szt40złKocyk cienki Ikea Torva 3szt. 20zł Kocyk gruby - jeden mam Podkład nieprzemakalny na materac 30zł Razem: 560zł Do kąpieli i pielęgnacji: Wanienka Sklep30zł Myjki dla noworodkówAllegro rodzyneczki 4 szt....15 zł Natłuszczająca emulsja do kąpieli Oilatum 500ml….40zł Płatki kosmetyczne duże Cleanik dzidziuś Allegro rodzyneczki 3szt 15 zł Krem pielęgnacyjny dla niemowląt Linomag Bobo A+E Allegro rodzyneczki 3szt….20zł Maść na odparzenia Linomag maść 1 szt i Sudocrem 1 szt35zł Ręczniki z kapturkiem 2 szt - nie zdecydowałam się na konkretne ![]() Miękka szczotka do włosów .10zł Nożyczki lub obcinak do paznokci 10zł Octenistep to przemywania pępuszka…30zł Aspirator Frida do noska + filtry .30zł Proszek do prania dla niemowląt Lovela…30zł Delikatny płyn do płukania ubranek Lovela…30zł Rumianek do przemywania oczek 5zł Razem: 300zł Do przewijania Mokre chusteczki do przecierania pupy – Pampers senstive 2szt 15zł Pieluszki jednorazowe – Pampers Premium Care 78 szt50zł Pieluszki tetrowe 20 szt. 60zł Podkłady jednorazowe Hartmann 25szt .25zł Razem: 150zł Ubranka: Skarpetki 9szt. Primark . 30zł Niedrapki 10 szt 20zł Rajstopki 6szt. Primark 60zł Razem: 110zł Na wyjście z domu: Wózek wielofunkcyjny – Maxi Cosi Mura 42500 zł Do karmienia naturalnego: Wkładki laktacyjne do biustonosza Baby One 2szt. Allegro rodzyneczki..40zł Maść do brodawek Maltan.. .15zł Nakładki na brodawkiTommee Tippee 2szt Allegro rodzyneczki…. 30zł Razem: 85zł Do karmienia butelką: Laktator ręczny Tomme Tippee 3 butelki ze smoczkami o wolnym przepływie Tomme Tippee pojemnik do sterylizacji Tomme Tippee 5 pojemników do przechowywania Tomme Tippee 4 zakrętki do butelek Tomme Tippee 2 smoczki uspokajające Tomme Tippee Razem: 150zł Na czas porodu: Koszula nocna do porodu SH Podkłady poporodowe Baby OneAllegro rodzyneczki 2szt15zł Majtki poporodowe Baby OneAllegro rodzyneczki 2szt. 20zł Dwie koszule nocne do karmienia 100zł Dwa biustonosze do karmienia H&Mbiały i czarny120zł przybory toaletowe, ręczniki, papier toaletowy, sztućce, kubek telefon, ładowarka, pieniądze Razem: 255zł I wychodzi ponad 1600zł + wózek
|
|
#750 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu
Z punktem "do spania" oraz kwestią wózka to sie zgadzam itd. Do kąpieli i pielęgnacji: myjka zupełnie niepotrzebna, noworodka myje się tylko ręką - to jest najbezpieczniejsze i najdelikatniejsze na początku oilatum ja kupię najmniejszy a zatem i tańszy bo to parę kropel wystarczy do wanienki, bardzo wydajny płyn, poza tym dobrze szybko przerzucić sie na zwykłe kosmetyki. płatki kosmetyczne cleanic duże ja mam 1 paczkę, wszystko można dokupić w tesco czy aptece jak będzie brak, płatków jest 60 to na miesiąc spokojnie wystarczy krem pielęgnacyjny zbędny jak używasz oilatum to dzidziuś będzie miał świetnie wypielęgnowaną skórę sudocrem kup mniejszy bo to tylko na duże odparzenia - nie na codzień Do przewijania ja 20 pieluch tetrowych kupiłam tutaj: http://allegro.pl/pieluszki-tetrowe-...570663433.html więc cena korzystniejsza Ubranka niedrapek 3 pary wystarczą a zastąpić je mogą skarpetki - nawet lepiej sie sprawdzają bo bardziej się na rączkach trzymają Do karmienia butelką laktator ręczny na pewno avent ma lepsze opinie, o TT czytałam gorsze myślę że za dużo wszystkiego na początek chyba że od razu chcesz tylko butlą karmić, ja bym zredukowała liczbę butelek i gadżetówMajtki poprodowe są tańsze To moje zdanie, ale może ktoś inny jeszcze sie wypowie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

Nie, żebym na pracę narzekała, ale już mnie powoli męczy.

juz z nią rozmawiałam i sukienka tzn. uszycie+ materiały wyjdzie mi okolo 150zł

W przyszłym tygodniu wracam na dobre

Płeć potwierdził, że chłopiec i waży 532g, czyli w normie. Mam płytkę z nagraniem badania i dużo zdjęć. Spróbuje zaraz wrzucić.