Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-21, 21:48   #721
DeKajka
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
To ja mam pytanie z innej beczki - czy zamierzacie kupić przynajmniej jedno opakowanie mleka modyfikowanego na start dla malucha i jeśli tak to jakie?

Ostatnio gdzieś wyczytałam, że dobrze jest się zaopatrzyć w jedno opakowanie na wszelki wypadek, gdyby się coś z mamą stało (gorączka, jakieś komplikacje i powrót do szpitala) i wówczas tata zostaje sam z maleństwem i raczej nie będzie mógł biegać po aptekach.
Tak się skłaniam do Nan Pro 1 - chyba lepiej żeby leżało na półce niż potem ma być problem.
Ja kupuje napewno a jakie to jeszcze to musze przemyslec . Na dzien dzisiejszy jestem za karmieniem mieszanym .. zobaczymy jak to bedzie wygladac w praktyce ..

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a Wam siara leci juz z obydwu piersi? Bo ja narazie zauważyłam tylko z jednej.
u mnie z dwoch .. z prawej bardziej ale po staniku widze ze z dwoch ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:49   #722
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

Ostatnio gdzieś wyczytałam, że dobrze jest się zaopatrzyć w jedno opakowanie na wszelki wypadek, gdyby się coś z mamą stało (gorączka, jakieś komplikacje i powrót do szpitala) i wówczas tata zostaje sam z maleństwem i raczej nie będzie mógł biegać po aptekach.
Tak się skłaniam do Nan Pro 1 - chyba lepiej żeby leżało na półce niż potem ma być problem.
ja na wszelki wypadek się zaopatrzę
I chyba zdecyduję się na Bebilon

Cytat:
Dziewczynki a Wam siara leci juz z obydwu piersi? Bo ja narazie zauważyłam tylko z jednej.
Dla mnie na początku leciała tylko z lewej, teraz już z obydwu od jakiegoś czasu
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:57   #723
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Witam wieczornie po tyrce.. eh - już liczę dni do urlopu Nie, żebym na pracę narzekała, ale już mnie powoli męczy.

Zaraz spróbuje ponadrabiać co dziś napisałyście - po komentarzach widzę, że jakieś seksowne zdjęcia były

Co do wkładek laktacyjnych - ja kupiłam zwykłe tanie tescowe - jeszcze nie testowałam, ale wydawało mi się, że w tym przypadku firma nie ma znaczenia.. może się mylę?

Ja się złapałam na tym, że jakoś stałam się monotematyczna.. główny temat to właśnie ciąża i dzieci - nie chcę brzmieć okrutnie, ale mnie to trochę zdołowało.. gdzie się podziały inne zainsteresowania - czy nawet zakupy dla siebie? Złapałam się na tym, że odmówiłam sobie zakupu kosmetyku. Muszę sobie odreagować - zdystansować się może.. nie wiem czy to złe, czy może normalne.. Jakiś dziwny nastrój łapię.
hmmm tez mnie to przeraza bo tez tak mam :/ tz sie tylko usmiecha bo jak patrzy co robie na kompie to tylko forum, a gdzie cokolwiek innego?? i wlasnie, jakies zakupy dla siebie?? eee juz nie pamietam
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 22:02   #724
DeKajka
Zakorzenienie

Ja lece kochane bo zaraz zaczyna sie moja ukochana Rodzina Zastepcza .. a potem lulu ..

Dobranoc

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 22:06   #725
MoOoNiA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
ja mam chyba z 8, z myślą pod pajaca, wszystkie przez głowę...

jak Wam się podoba sukieneczka na wesele, musiałam lekko odpruć zakładki które kiedyś mi teściowa zrobiła bo była za duża, a teraz sukienka jest w sam raz. Zastanawiam się tylko ile czasu w obcasach wytrzymam
ps. nie miałam stanika więc troche "tam" płasko
super, i w ogóle nie widać że w ciąży jesteś.
Ja jak na wesele ubrałam obcasy (specjalnie kupiłam sobie takie niewysokie, bo normalnie to chodże w wysokich) i nie potrafiłam w nich złapać równowagi szłam jak pingwin dlatego od razu po kościele przebrałam.

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Dziewczyny znalazłam krawcową a najlepsze jest to ,że to ciocia mojego Tża juz z nią rozmawiałam i sukienka tzn. uszycie+ materiały wyjdzie mi okolo 150zł wymysliłyśmy, że zamiast dzwonowatych rękawów zrobimy proste dopasowane dlugości 3/4
To super i tanio wyjdzie. Ja mam ten plus, że mama jest krawcową np. pościel dla malucha wyjdzie mi 20 zl , prześcieradła darmowe bo mam szyje takie pokrowce to trochę skubnie, oszczędnośc zawsze dzięki niej mam

Cytat:
To ja mam pytanie z innej beczki - czy zamierzacie kupić przynajmniej jedno opakowanie mleka modyfikowanego na start dla malucha i jeśli tak to jakie?

Ja miałam z Martą kupione Nan właśnie pierwszy raz użyłam jak Marta miała 4 miesiące ja miałam wypadek i sknczyło się sciagniete mleko nim dojechałam do domu. I całe szcze scie ze było, bo mama by z nia sama wieczorem nie wyleciała z domu w poszukiwaniu mleka. Pózniej juz jak przeszłysmy na modyfikowane to cały czas to Nan ( czesto ma bardzo fajne promocje)

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
hmmm tez mnie to przeraza bo tez tak mam :/ tz sie tylko usmiecha bo jak patrzy co robie na kompie to tylko forum, a gdzie cokolwiek innego?? i wlasnie, jakies zakupy dla siebie?? eee juz nie pamietam

Majeczka
04.12.2012 r

MoOoNiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 22:08   #726
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
No właśnie.. mi to nie przeszkadza jak się znajomi z pracy pytają jak się czuje itp. Ale dziś spędziłam pół godziny z kolegą z pracy, którego partnerka też się spodziewa dziecka i gadaliśmy jak najęci A pewnie tak to nie mielibyśmy tematów do gadania. Ale nie w tym rzecz.. W domu też jest jedyny temat i jakoś tak się w tym zatracam.. myślę, że przydałaby mi się jakaś przerwa.. wypad na zakupy z zakazem wchodzenia na artykuły dziecięce (bo ostatni wypad do miasta to właśnie w tym temacie królował). Poradnik odłożę i wezmę sobie jakąś książkę Muszę odreagować - odnaleźć siebie zanim się zgubię

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 22:13   #727
justa86
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie.. mi to nie przeszkadza jak się znajomi z pracy pytają jak się czuje itp. Ale dziś spędziłam pół godziny z kolegą z pracy, którego partnerka też się spodziewa dziecka i gadaliśmy jak najęci A pewnie tak to nie mielibyśmy tematów do gadania. Ale nie w tym rzecz.. W domu też jest jedyny temat i jakoś tak się w tym zatracam.. myślę, że przydałaby mi się jakaś przerwa.. wypad na zakupy z zakazem wchodzenia na artykuły dziecięce (bo ostatni wypad do miasta to właśnie w tym temacie królował). Poradnik odłożę i wezmę sobie jakąś książkę Muszę odreagować - odnaleźć siebie zanim się zgubię
Niby by sie chcialo tylko to wlasnie wyglada tak ze i tak ciagnie do stoisk z dzieciecymi artykulami, w necie i tak portale o dzieciach....ehh ta ksiazka dobry pomysl
Lece spac
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 22:19   #728
madzius90
Zakorzenienie

Perełka gratuluję decyzji o ślubie
A swoją drogą ja myślałam, że Wy jesteście małżeństwem

Ja też już zmykam do łóżeczka
Dobranoc
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 22:27   #729
happy_eve
Wtajemniczenie

Witam się po tygodniu nieobecności Zaczynamy dziś 28 tydzień, czyli III trymestr
Wiedziałam, że jak wrócę będzie już nowy wątek

Byliśmy nad jeziorem, potem u teścia, teraz spowrotem u moich rodziców, ale mamy gościa - bratanicę mojego męża, więc pewnie nie nasiedzę się na wizażu W przyszłym tygodniu wracam na dobre

Jutro mam wizytę u lekarza - ostatnią u tego mojego dotychczasowego. Trzymajcie kciuki proszę
Stary 2012-08-21, 22:28   #730
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
a mi pierwszy raz wystaje dupsko jak u lopez
ach jak masz dobrze ja to mam cale zycie płaską deche z tyłu i tak w ciazy tez tylko cycki mi urosly juz bymoglyprzestac i w tylek by moglo to tak bym byla happy

hm ja nawet nie pomyslalam o kupieniu mleka modyfikowanego narazienie wiem pod nosem mam tesco to jak co sie kupi jak bedzie potzrebne męza wysle albo co
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 22:32   #731
tynkusia
Rozeznanie

Hej Kobietki!!!
Ja robilam sobie maly odpoczynek od wizazu
Dzisiaj mialam przyjemnosc spotkac sie z glukoza
Bylo tak duszno i slonecznie,ze myslalam, ze nie dotrwam do konca.
od 8-12 siedzialam, ale dalam rade!!
PS. Przez tydzien chyba nie poslodze herbaty
Zabieram sie za czytanko
Stary 2012-08-21, 22:52   #732
gk7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość

kciuki za wizyte, zaproszenie smialo wysylaj,jak chcesz mnie ogladac
a o co chodzi z pokrzywa? na co to?

.
Dzięki, zaraz wyślę. A pokrzywę piję profilaktycznie, aby woda się nie zatrzymywała w organiźmie.

Byłam na usg. Przepływy są w porządku, ale lekarz wypatrzył jakiś zastój w miedniczce nerki 0,29mm. Kazał skontrolować na nastęnym usg i nie martwić sie na zapas. Ale jak się nie martwić Płeć potwierdził, że chłopiec i waży 532g, czyli w normie. Mam płytkę z nagraniem badania i dużo zdjęć. Spróbuje zaraz wrzucić.
gk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 23:00   #733
mad85
Raczkowanie

Dziewczyny pamietacie jak pisałam wam wczoraj o tym strażaku ze chcial sie ze mna umowic na kawe? No wiec za wasza radą napisałam mu ze przemyslalam wszytsko i nie chce sie znim spotkac bo mogłoby to komus z naszych bliskich sprawic przykrosc i ze ma cudnego synka, fajna zone wiec zostawmy to tak jak jest. Odpisał mi ze nie zgadza sie ze mna ale szanuje moja decyzje itd. No wiec ja kamien z serca ze mam to z głowy,a tu zas dzisiaj wiadomosc ze sie rozmyslil i bedzie nalegał na spotkanie. Pisze ze nie zamierza burzyc mojego zycia ale chce mi cos powiedziec i to bardzo wazne dla niego, ze gdyby mial okazje to zrobiłby to wczesniej. Wiec prosi a mnie ciekawosc zżera o co mu chodzi, moj Tż nawet czytał ta wiadomosc od niego bo mu pokazałam ale dziewczyny poradzcie co zrobic? Moze jednak spotkam sie z nim gdzies w neutralnym miejscu ?
mad85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 23:02   #734
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Wiecie co dziewczyny , zazdroszcze wam ze tak biegacie , zalatwiacie cos , gotujecie obiadki , pierzecie .. Ja zawsze lubilam byc taka '' kura domowa '' a teraz jak z mama mieszkam to mi tego brakuje .. Juz sie nie moge doczekac jak za tydzien znowu zamieszkamy razem z TŻetem i znowu bede sie krzatac po mieszkanku i czekac na niego z obiadkiem ..
a ja ostatnio mam takiego lenia że chciałabym aby za mnie ktoś pogotował albo poprasował

Cytat:
Jutro idę na glukozę. Mam 75, to pewnie 2 godziny bede czekać. Jak ja się boję pobierania krwi

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Witam się po tygodniu nieobecności Zaczynamy dziś 28 tydzień, czyli III trymestr

Jutro mam wizytę u lekarza - ostatnią u tego mojego dotychczasowego. Trzymajcie kciuki proszę

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
Dzięki, zaraz wyślę. A pokrzywę piję profilaktycznie, aby woda się nie zatrzymywała w organiźmie.

Byłam na usg. Przepływy są w porządku, ale lekarz wypatrzył jakiś zastój w miedniczce nerki 0,29mm. Kazał skontrolować na nastęnym usg i nie martwić sie na zapas. Ale jak się nie martwić Płeć potwierdził, że chłopiec i waży 532g, czyli w normie. Mam płytkę z nagraniem badania i dużo zdjęć. Spróbuje zaraz wrzucić.
pokrzywa ma żelazo

za wizytę boy z nerką było ok
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 23:08   #735
gk7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość

pokrzywa ma żelazo

za wizytę boy z nerką było ok
Dzięki.

Nie wiem jak z filmu zdjęcie zrobić
gk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 23:11   #736
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Pokrzywa jest też dobra w przypadku anemii.

Cytat:
Napisane przez mad85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pamietacie jak pisałam wam wczoraj o tym strażaku ze chcial sie ze mna umowic na kawe? No wiec za wasza radą napisałam mu ze przemyslalam wszytsko i nie chce sie znim spotkac bo mogłoby to komus z naszych bliskich sprawic przykrosc i ze ma cudnego synka, fajna zone wiec zostawmy to tak jak jest. Odpisał mi ze nie zgadza sie ze mna ale szanuje moja decyzje itd. No wiec ja kamien z serca ze mam to z głowy,a tu zas dzisiaj wiadomosc ze sie rozmyslil i bedzie nalegał na spotkanie. Pisze ze nie zamierza burzyc mojego zycia ale chce mi cos powiedziec i to bardzo wazne dla niego, ze gdyby mial okazje to zrobiłby to wczesniej. Wiec prosi a mnie ciekawosc zżera o co mu chodzi, moj Tż nawet czytał ta wiadomosc od niego bo mu pokazałam ale dziewczyny poradzcie co zrobic? Moze jednak spotkam sie z nim gdzies w neutralnym miejscu ?
Może przecież zadzwonić albo napisać w smsie o co chodzi. Pogadaj ze swoim tz co on na to. Ty pewnie nie czułabyś się najlepiej jakby on chciał się spotkać ze swoją byłą, żeby jej coś powiedzieć.
Ja bym sobie darowała to spotkanie. Co ono ma wnieść do Twojego życia? Dla mnie byłby to po prostu zamknięty rozdział i tyle.
Ale zrobisz jak uważasz.

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:

Byliśmy nad jeziorem, potem u teścia, teraz spowrotem u moich rodziców, ale mamy gościa - bratanicę mojego męża, więc pewnie nie nasiedzę się na wizażu W przyszłym tygodniu wracam na dobre

Trzymam kciuki
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 23:17   #737
mad85
Raczkowanie

[QUOTE=Sola1;36035369]Pokrzywa jest też dobra w przypadku anemii.

Może przecież zadzwonić albo napisać w smsie o co chodzi. Pogadaj ze swoim tz co on na to. Ty pewnie nie czułabyś się najlepiej jakby on chciał się spotkać ze swoją byłą, żeby jej coś powiedzieć.
Ja bym sobie darowała to spotkanie. Co ono ma wnieść do Twojego życia? Dla mnie byłby to po prostu zamknięty rozdział i tyle.
Ale zrobisz jak uważasz.

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Ale my nigdy nie bylismy tak naprawde nawet parą, jak on za mną latał to ja go nie chciałam, a jak zaczał mnie olewać to znowu ja wariowalam na jego punkcie. I tak to sie ciaglo moze ze 3 lata i to wszystko, a numeru nie chcialabym mu podawac
Stary 2012-08-21, 23:24   #738
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
I tu mam do was pytanie. Szczególnie do dziewczyn w 30 t.c. - nadal macie wizyty co 4 tygodnie (oczywiście jeżeli wszystko jest OK) ?? Bo nie wiem na kiedy się umówić Tam pracuje dużo ginków, dodzwonić mogę się jedynie na recepcję, więc nie mam szans na rozmowę z lekarzem. Chyba zrobię normalną 4 tyg przerwę, bo nic niepokojącego się nie dzieje
Mój gin powiedział że od 30 tygodnia zaczynamy się spotykać częściej bo co 3 tygodnie (dotychczas było co 4). Ale to chyba chwilowo bez różnicy. Ja bym poszła na Twoim miejscu po 4. A potem i tak gin zarządzi swoje.

Cytat:
D
I jeszcze jedno.Justa ile waży Twój skarb?
Bo chyba moja Nela największa z tego towarzystwa. Weroniki Oluś wczoraj miał mniej niż moja ponad tydzień temu Aerienowa Iza też. A dzieciaczki w podobnym "wieku".
Mój Mały ważył w zeszły poniedziałek czyli ponad tydzień temu 1450g (i usłyszałam "chłopak to raczej z tych większych będzie"). Mam tp na 3 listopada (wg OM).

Cytat:
Witam wieczornie po tyrce.. eh - już liczę dni do urlopu Nie, żebym na pracę narzekała, ale już mnie powoli męczy.
Ja się złapałam na tym, że jakoś stałam się monotematyczna.. główny temat to właśnie ciąża i dzieci - nie chcę brzmieć okrutnie, ale mnie to trochę zdołowało.. gdzie się podziały inne zainsteresowania - czy nawet zakupy dla siebie? Złapałam się na tym, że odmówiłam sobie zakupu kosmetyku. Muszę sobie odreagować - zdystansować się może.. nie wiem czy to złe, czy może normalne.. Jakiś dziwny nastrój łapię.
Ja też odliczam od tygodnia jak nigdy Bo od września znikam z pracy - mam nadzieję, że na rok. Ale zobaczymy jak wyklaruje się praca mojego męża. Bo jeśli będzie tak jak jest to dość szybko po macierzyńskim wrócę. Tak mi szkoda będzie Małego ale cóż... może nie na cały etat.
I też złapałam się na monotematyczności

Cytat:
Ja o tym nie myślałam. Ale tak się składa że przypadkiem mam w domu właśnie Nan Pro 1. Kiedyś chciałam zrobić blok czekoladowy, i wysłałam męża do sklepu. Wytłumaczyłam mu że potrzebuję mleka w proszku, takiego w torebkach jak to kiedyś było np. niebieskie. Usłyszałam tak, tak wiem. Przychodzi do domu i co widzę - opakowanie kartonowe NanPro1. I tak zostało w szafeczce. Oczywiście na drugi dzień cichaczem dokupiłam to czego potrzebowałam

Cytat:
Chyba coś ze mną nie tak. Może nie będę miała pokarmu jak moja mama U mnie nic, a nic - żadnej siary nie ma. Nawet drobinki z żadnej piersi. Chyba zaczynam się niepokoić.

Sola - dobrze wiedzieć o pokrzywie. Chyba powinnam też pić jeśli mam obniżone żelazo.
Happy Eve - gratuluję nowego tygodnia
Mad_85 - nie wiem, nie wiem. To wygląda jakoś podejrzanie. Musisz sama podjąć decyzję. Aczkolwiek ja czuję jakiś niepokój jak czytam to jak on chce się spotkać. Chyba bym nie poszła. Tylko że to Ty podejmujesz decyzję.

Mykam dziewczyny spać Miłej nocy

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2012-08-21 o 23:32
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 23:33   #739
mad85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Mój gin powiedział że od 30 tygodnia zaczynamy się spotykać częściej bo co 3 tygodnie (dotychczas było co 4). Ale to chyba chwilowo bez różnicy. Ja bym poszła na Twoim miejscu po 4. A potem i tak gin zarządzi swoje.

Mój Mały ważył w zeszły poniedziałek czyli ponad tydzień temu 1450g (i usłyszałam "chłopak to raczej z tych większych będzie"). Mam tp na 3 listopada (wg OM).

Ja też odliczam od tygodnia jak nigdy Bo od września znikam z pracy - mam nadzieję, że na rok. Ale zobaczymy jak wyklaruje się praca mojego męża. Bo jeśli będzie tak jak jest to dość szybko po macierzyńskim wrócę. Tak mi szkoda będzie Małego ale cóż... może nie na cały etat.
I też złapałam się na monotematyczności

Ja o tym nie myślałam. Ale tak się składa że przypadkiem mam w domu właśnie Nan Pro 1. Kiedyś chciałam zrobić blok czekoladowy, i wysłałam męża do sklepu. Wytłumaczyłam mu że potrzebuję mleka w proszku, takiego w torebkach jak to kiedyś było np. niebieskie. Usłyszałam tak, tak wiem. Przychodzi do domu i co widzę - opakowanie kartonowe NanPro1. I tak zostało w szafeczce. Oczywiście na drugi dzień cichaczem dokupiłam to czego potrzebowałam

Chyba coś ze mną nie tak. Może nie będę miała pokarmu jak moja mama U mnie nic, a nic - żadnej siary nie ma. Nawet drobinki z żadnej piersi. Chyba zaczynam się niepokoić.

Sola - dobrze wiedzieć o pokrzywie. Chyba powinnam też pić jeśli mam obniżone żelazo.
Happy Eve - gratuluję nowego tygodnia
Mad_85 - nie wiem, nie wiem. To wygląda jakoś podejrzanie. Musisz sama podjąć decyzję. Aczkolwiek ja czuję jakiś niepokój jak czytam to jak on chce się spotkać.
Przemyślę wszystko jeszcze raz, przespie sie z tym i zobacze. Ale jestem upierdliwus huhu pewnie macie mnie juz tu dosc bo ciagle jedno i to samo Dobranoc dziewczynki zmykam spac bo o 6 pobudka
Stary 2012-08-21, 23:36   #740
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Ale my nigdy nie bylismy tak naprawde nawet parą, jak on za mną latał to ja go nie chciałam, a jak zaczał mnie olewać to znowu ja wariowalam na jego punkcie. I tak to sie ciaglo moze ze 3 lata i to wszystko, a numeru nie chcialabym mu podawac
Ja zrozumiałam, że napisał Ci sms i ma Twój numer. Zastanów się co tak naprawdę chcesz. Jak chcesz być ze swoim tz i tworzyć z nim rodzinkę to daj sobie spokój. Wiem, że serce nie sługa, ale wydaje mi się, że cały czas coś do niego czujesz i dlatego jeśli jesteś pewna, że chcesz być ze swoim tz to najlepiej to zdusić to w zalążku.

Cytat:

Ja też nie mam siary. Ostatnio wydawało mi się, że coś było, ale nie wiem czy to nie były plamki po oliwce, którą się smaruję. W każdym razie na pewno nic mi się nie leje ani nie sączy.
Stary 2012-08-21, 23:38   #741
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Osobiście i z własnego doświadczenia radzę odpuścić...
Miałam takie sytuacje, ale to jak nie myłam mężatką ani nie byłam w ciąży, a już wtedy pokomplikowały mi życie i zraniły tż..
Jeden facet to nawet mi wmówił, że ma raka krwi i że mam się z nim spotkać z litości... W nocy do mnie przychodził... na prawde to wcale nie było miłe dla tż Fakt, że tż tą sprawe rozwiązał.. Co się potem okazało, że pan psycholog (tak, jest psychologiem!!!) miał wolną chatę i chciał sobie mnie do siebie zaprosić... a ja chciałam być miła i współczująca koleżanka i mu pomóc...
Dodam, że miałam sporo takich sytuacji... na jedną się nabrałam i spotkałam się z jednym chłopakiem. Oczywiście to była moja miłość odkąd go pierwszy raz zobaczyłam mając 14 lat...

Znając facetów to pewnie chce Ci powiedzieć, że chciałby z Tobą być, albo tak Ci namiesza w głowie jakimiś głupimi gadkami, że nie będziesz mogła przestać o nim myśleć, co odbije się na Waszych relacjach z tż...
Zdaje sobie sprawę, że może Cię to ciekawić, ale uwierz, on nic ciekawego Ci nie powie, tylko namiesza Wam w związku...
Stary 2012-08-21, 23:42   #742
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość

Znając facetów to pewnie chce Ci powiedzieć, że chciałby z Tobą być, albo tak Ci namiesza w głowie jakimiś głupimi gadkami, że nie będziesz mogła przestać o nim myśleć, co odbije się na Waszych relacjach z tż...
Zdaje sobie sprawę, że może Cię to ciekawić, ale uwierz, on nic ciekawego Ci nie powie, tylko namiesza Wam w związku...
Zgadzam się
Stary 2012-08-22, 00:14   #743
ausente
Zadomowienie

te moje zycie to jedna wielka niewiadoma....

a i daje wam zdjecie NAS ;] z dzos
a na fejsie wiecej nowych zdjec

buziaczki kochane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0062.jpg (47,6 KB, 40 załadowań)
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 00:42   #744
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
No i zapomnialam .. dzisiaj wchodzimy z Adasiem w 29 tydzien ..
( jeszcze tylko tydzien i magiczna 30-stka

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
ślicznie rosnie
Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
ale Ci zazdroszczę.... ja przed chwilą sprawdzałam i nic nie mam na koncie mogliby to ujednolicić.... wiem, że niektórzy dostają na początku miesiąca, inni na koniec miesiąca.... a kiedy ja????
zadzwon do nich i zapytaj co i jak,ja tak zrobilam i wiem,ze mam wyznaczony przelew na 28.08 i sie uspokoilam, tak to bym codziennie sprawdzala i sie denerwowala,bo to dopiero za lipiec
Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Przylapana na goracym uczynku przedwczoraj na slynnych ostrodzkich swidrach ja i osa na moim lodzie
28 tydzien +4kg
pięknie
Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
jak Wam się podoba sukieneczka na wesele, musiałam lekko odpruć zakładki które kiedyś mi teściowa zrobiła bo była za duża, a teraz sukienka jest w sam raz. Zastanawiam się tylko ile czasu w obcasach wytrzymam
ps. nie miałam stanika więc troche "tam" płasko
świetna sukienka, a nogi boskie sexi mama
Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Jaką mam infekcję to nawet nie powiedział...Kazał zrobić posiew z pochwy i posiew moczu...Pimafucin mam globulki. Tym razem przez 6 dni i mam przyjśc do niego za tydzień we wtorek. Co do probiotyków to nic nie kazał brać.
Z moją infekcją to jest tak że ja w ogóle nie czuje że ją mam. Jak miałam jakiś czas temu to czułam pieczenie podczas stosunku...a teraz nic a on mi tu dziś mówi po badaniu że jest stan zapalny...Mam nadzieję że już teraz będzie ok...
to trzymam kciuki,zeby bylo ok i zazdroszcze,ze nic nie czujesz
u mnie od 6 dni masakra tez musze wziac skierowanie na posiew
Cytat:
Wstawiam fotki- pierwsze to oczywiście moja ukochana córunia (bardzo podobna do męża), dwa następne z wczoraj (słabo widać) i zdjęcie sukienki - robione miesiąc temu, na szczęście sukienka to tak zwany worek i śmiało w nią wchodzę, chociaż to S-ka.
sliczna buziunia coreczki, troche mi zajelo zanim zalapalam,ze to sama buzia,ale teraz juz wyraznie widze i faktycznie do meza jak byl maly podobna, a brzusio , trzecia laska pod rzad, kompleksow przy Was sie mozna nabawic
Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
kurde nie moge n a te żebra i to z jednej strony wciaz zwariuje chyba pojde zapytac o jakas masc w aptece bo ryczec mi sie chce na te plecy moje
wspolczuje bolu i lacze sie w cierpieniu
Cytat:
gratulacje rozpoczecia 7 miesiaca, zacisniete za wizyte
Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
Hej Kobietki!!!
Ja robilam sobie maly odpoczynek od wizazu
Dzisiaj mialam przyjemnosc spotkac sie z glukoza
Bylo tak duszno i slonecznie,ze myslalam, ze nie dotrwam do konca.
od 8-12 siedzialam, ale dalam rade!!
PS. Przez tydzien chyba nie poslodze herbaty
Zabieram sie za czytanko
uff dobrze,ze masz z glowy,ale strasznie dlugo 4h cie trzymali
fajnie,ze wrocilas, lubie sie wpatrywac w mordke twojego awatara, taki pocieszny jest

perelka bardzo fajna sukienka, super,ze w tak dobrej cenie ja uszyjesz
ja poszukam cos gotowego, troche fundusze mnie ograniczaja,ale jest w sklepach roznych kiecek do wyboru do koloru to napewno cos znajde

o i jeszcze jeden śliczny brzuszek ausente

spac mi sie nie chce,bo pospalam w dzien. Mialam na tz-ta poczekac,ale zadzwonil,ze pozniej wroci,bo z kolega na piwko idzie i chyba jednak sie poloze.
znowu za pozno tu zajrzalam, bo zajeta bylam tworzeniem prostej strony www dla kolezanki fryzjerki, taka z kreatora jej robie, nic trudnego,ale pochlania czas i zanim Was nadrobilam,to juz wszystkie spia.
To dobrej nocki

Edytowane przez peperonik
Czas edycji: 2012-08-22 o 00:44
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 06:38   #745
Lonia89
Raczkowanie

czesc dziewczyny witam się z rańca jako pierwsza
Brzuszki wszystkie super któras wrzuciła sukienke wygląda w niej bosko , na wesele jest rewelacyjna, miałąm cytowac jak nadrabiałam ale przypomniałam se o tym cytowaniu jak juz wpołowie lektury byłam a nadrabiałąm cały wczorajszy dzien bo nie miałam jak do was zajrzec.

Byłam u mamuski dwa dni ,wczoraj wieczorem przyjechał po mnie mój tż i juz zdazylismy sie od progu pokłocic;/ , wybiegł i sobie pojechał tak sie w☠☠☠☠ił a ja juz w płacz całe 2 h przepłakałam i sie wystresowałam miałam dosc, ale wkoncu przyjechał po mnie znowu, w☠☠☠☠ienie mu przeszło, ale juz tematu kłotni nie poruszalismy zeby sobie nerwow nie szargac na noc. A dzis mój wstał chory goraczka, rozpalony, ból głowya w nocy tak sie przykrywał kołdra bo mu zimno było, a mnie było tak dusnzo i goraco , takze na bank go cos wzieło jakies grypsko, dzis rano wstał strasznie wymeczony, az sie o niego boje , jak on wytrzyma cąły dzien na tej budowie stac w ten upał, tak mu bedzie dawac w czape ze masakra, zaladowąłam mu z rana gripex max ale nie chciał wziac bo to na grype konkretna ze jest tak stwierdził, jemu lek wcisna c to masakra, i wkoncu wział sobie ibuprom na ten ból głowy i rutinoscorbiny mu dałam, oby mu przeszło , kazałam mu wziac wolne na dzis to go pokurujemy ale znajac zycie se nie wezmie i bedzie tam na tym upale cywiał;/

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin

Edytowane przez Lonia89
Czas edycji: 2012-08-22 o 06:39
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 07:25   #746
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Kochana nie przejmuj się. Moja Nela też to chyba ma (bo u mnie powiedział powiększony układ kielichowo-miednicowy, a nie zastój, ale pewnie chodziło o to samo). Z tym, że Ty masz 0,29mm, my 0,59mm w prawej nereczce. (My byliśmy w 29t.c.) Podobno to schorzenie częściej występuje u chłopców, ja trochę czytałam na necie, ale za bardzo się stresowałam i postanowiłam, że do czekam do następnego USG, bo pomyłki zdarzają się bardzo często.

Cytat:

Chyba pójdę standardowo po 4 tygodniach, chyba że dostane inne zalecenie. Pogadam z tymi babkami z recepcji i mam nadzieje, że się wszystkiego dowiem. Czeka mnie jeszcze wybór lekarza, bo nie wiem czy chcę chodzić do tego co ostatnio
O to miałaś wizytę tak jak ja. Ja też w poniedziałek 13.08. i moja ważyła 1350g, więc największa nie jest. Co nie zmienia faktu, że duża z niej dziewczynka- co mnie lekko zdziwiło, bo ja byłam małym dzieckiem (2900), mąż też, brzuch mam średni, raczej jak na swój tydzień nie za duży. Ale cieszę się, niech rośnie- silna i zdrowa

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

A tak w ogóle witam się z wami z rana. Jestem dziś mega nie wyspana. Wieczorem zaczęłam robić listę wyprawkową - wybrałam każdą rzecz, tj. firmę, rodzaj itp.. i sprawdziłam mniej więcej cenę.
Dużo tego, mimo, że ciuchy i większość gadżetów typu: nosidełko, maty edukacyjne, zabawki już mamy. Bez wózka czeka nas wydatek około 160o0zł. Wózek zostawiam na październik, może tylko fotelik kupię wcześniej Wam też wychodzą podobne kwoty? Ja sugerowałam się listą z 1 str wątku (bez ciuchów i kilku innych drobiazgów, które uznałam za zbędne, a kilka innych dodałam).

Gdyby któraś doświadczona mamusia zechciała spojrzeć na moją listę to wstawię i chętnie posłucham uwag. Może czegoś mam za mało lub za dużo, albo brakuję jakiś rzeczy Byłabym bardzo wdzięczna

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 07:34   #747
aerien83
Zadomowienie

Hej dziewczynki

jak obiecałam: wklejam fotki.
Na jednej zakupy stacjonarne: butelka Lovi (polecona przez kuzynkę jako najlepsza do karmienia mieszanego), smoczki Nuk (zakupione przez mamę), smoczki Disneya (urzekła mnie ta myszka a wiecie, że mam słabość ) i szczotka z grzebyczkiem Disneya.

Na drugim zdjęciu moje zamówienie od stanislawa167 z allegro, wszystko widać, butelka to avent złota, nożyczki TT, wkładki laktacyjne TT, 20 białych tetrowych pieluch, kilka kolorowych, dwie pieluchy flanelowe, majteczki wielorazowe siateczkowe i majtki jednorazowe, te zielone to świetne podkłady Hartmanna 90x60 i 60x60 (po 5 takich i takich) - bardzo mi się sprawdziły przy przewijaniu Kuby, służyły też do podłożenia sobie pod tyłek gdy krwawiłam, gruszka do nosa, szczotka do butelek, płatki kosmetyczne duże i patyczki z ogranicznikiem Cleanic, podkłady poporodowe bella i 2 x paklanki bo w sklepach dużo droższe. I woda do noska Frida.
Mam już też 2 koszule do szpitala, szlafrok, kapcie, brakuje mi klapek pod prysznic.

Kamalika ja zamierzam zaopatrzyć się w mleko Hipp lub właśnie Nan

Poza tym w nocy obudziła nas wielka burza i do teraz czuć ją w powietrzu i wilgoć na chodnikach, więc jest przyjemnie Miłego dnia wszystkim życzę i zaciskam kciuki za wizyty

Kasia dawaj chętnie zerknę na listę a ta kwota to aż taka czy wpisałaś jedno zero więcej?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01619.jpg (42,9 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01621.jpg (41,5 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez aerien83
Czas edycji: 2012-08-22 o 07:38
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 07:35   #748
weronika23
Zakorzenienie

czesc kochane

mad ja bym sobie odpuscila nie lubie niejasnych sytuacji postaw sie na miejscu swojego tz jak sie czuje

my zaraz uciekamy na budowe mamy 2 drzwi zamonotowanych ehhh pierwsze w srodku tak jak wam pisalam musimy miec drewniane ale wyszly nawet nawet fajnie plytki na korytarzu na gorze ulozonone dzis urujemy murek kolo wanny i zostanie korytarz na dole i schody ale juz supe to wyglada
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 07:56   #749
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

jak obiecałam: wklejam fotki.
Na jednej zakupy stacjonarne: butelka Lovi (polecona przez kuzynkę jako najlepsza do karmienia mieszanego), smoczki Nuk (zakupione przez mamę), smoczki Disneya (urzekła mnie ta myszka a wiecie, że mam słabość ) i szczotka z grzebyczkiem Disneya.

Na drugim zdjęciu moje zamówienie od stanislawa167 z allegro, wszystko widać, butelka to avent złota, nożyczki TT, wkładki laktacyjne TT, 20 białych tetrowych pieluch, kilka kolorowych, dwie pieluchy flanelowe, majteczki wielorazowe siateczkowe i majtki jednorazowe, te zielone to świetne podkłady Hartmanna 90x60 i 60x60 (po 5 takich i takich) - bardzo mi się sprawdziły przy przewijaniu Kuby, służyły też do podłożenia sobie pod tyłek gdy krwawiłam, gruszka do nosa, szczotka do butelek, płatki kosmetyczne duże i patyczki z ogranicznikiem Cleanic, podkłady poporodowe bella i 2 x paklanki bo w sklepach dużo droższe. I woda do noska Frida.
Mam już też 2 koszule do szpitala, szlafrok, kapcie, brakuje mi klapek pod prysznic.

Kamalika ja zamierzam zaopatrzyć się w mleko Hipp lub właśnie Nan

Poza tym w nocy obudziła nas wielka burza i do teraz czuć ją w powietrzu i wilgoć na chodnikach, więc jest przyjemnie Miłego dnia wszystkim życzę i zaciskam kciuki za wizyty

Kasia dawaj chętnie zerknę na listę a ta kwota to aż taka czy wpisałaś jedno zero więcej?
Cena to niestety nie pomyłka, ale wstawiam listę to zerkniesz czy jest coś zbędnego

Dla noworodka:

Do spania:
Łóżeczko z materacem - IKEA Hensvik ; materac Vyssa Vackert 400zł
Prześcieradło IKEA Len, 2 szt..30zł
Kołdra i poduszka IKEA Len, 2 szt.40zł
Poszewka na kołdrę Ikea Vitaminer Rand komplet 4 szt40złKocyk cienki Ikea Torva 3szt. 20zł
Kocyk gruby - jeden mam
Podkład nieprzemakalny na materac 30zł
Razem: 560zł

Do kąpieli i pielęgnacji:
Wanienka Sklep30zł
Myjki dla noworodkówAllegro rodzyneczki 4 szt....15 zł
Natłuszczająca emulsja do kąpieli Oilatum 500ml.40zł
Płatki kosmetyczne duże Cleanik dzidziuś Allegro rodzyneczki 3szt 15 zł
Krem pielęgnacyjny dla niemowląt Linomag Bobo A+E Allegro rodzyneczki 3szt….20zł
Maść na odparzenia Linomag maść 1 szt i Sudocrem 1 szt35zł
Ręczniki z kapturkiem 2 szt - nie zdecydowałam się na konkretne
Miękka szczotka do włosów .10zł
Nożyczki lub obcinak do paznokci 10zł
Octenistep to przemywania pępuszka…30zł
Aspirator Frida do noska + filtry .30zł
Proszek do prania dla niemowląt Lovela…30zł
Delikatny płyn do płukania ubranek Lovela…30zł
Rumianek do przemywania oczek 5zł

Razem: 300zł

Do przewijania
Mokre chusteczki do przecierania pupy – Pampers senstive 2szt 15zł
Pieluszki jednorazowe – Pampers Premium Care 78 szt50zł
Pieluszki tetrowe 20 szt. 60zł
Podkłady jednorazowe Hartmann 25szt .25zł

Razem: 150zł

Ubranka:
Skarpetki 9szt. Primark . 30zł
Niedrapki 10 szt 20zł
Rajstopki 6szt. Primark 60zł

Razem: 110zł

Na wyjście z domu:
Wózek wielofunkcyjny – Maxi Cosi Mura 42500 zł

Do karmienia naturalnego:
Wkładki laktacyjne do biustonosza Baby One 2szt. Allegro rodzyneczki..40zł
Maść do brodawek Maltan.. .15zł
Nakładki na brodawki
Tommee Tippee 2szt Allegro rodzyneczki…. 30zł

Razem: 85zł

Do karmienia butelką:

Laktator ręczny
Tomme Tippee
3 butelki ze smoczkami o wolnym przepływie
Tomme Tippee
pojemnik do sterylizacji
Tomme Tippee
5 pojemników do przechowywania
Tomme Tippee
4 zakrętki do butelek
Tomme Tippee
2 smoczki uspokajające
Tomme Tippee

Razem: 150zł

Na czas porodu:
Koszula nocna do porodu SH
Podkłady poporodowe
Baby OneAllegro rodzyneczki 2szt15zł
Majtki poporodowe Baby OneAllegro rodzyneczki 2szt. 20zł
Dwie koszule nocne do karmienia 100zł
Dwa biustonosze do karmienia H&Mbiały i czarny120zł
przybory toaletowe, ręczniki, papier toaletowy, sztućce, kubek
telefon, ładowarka, pieniądze

Razem: 255zł

I wychodzi ponad 1600zł + wózek

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 08:11   #750
aerien83
Zadomowienie

Kasiu

Z punktem "do spania" oraz kwestią wózka to sie zgadzam itd.

Do kąpieli i pielęgnacji:
myjka zupełnie niepotrzebna, noworodka myje się tylko ręką - to jest najbezpieczniejsze i najdelikatniejsze na początku a można znaleźć też dużo tańsze.

oilatum ja kupię najmniejszy a zatem i tańszy bo to parę kropel wystarczy do wanienki, bardzo wydajny płyn, poza tym dobrze szybko przerzucić sie na zwykłe kosmetyki.

płatki kosmetyczne cleanic duże ja mam 1 paczkę, wszystko można dokupić w tesco czy aptece jak będzie brak, płatków jest 60 to na miesiąc spokojnie wystarczy

krem pielęgnacyjny zbędny jak używasz oilatum to dzidziuś będzie miał świetnie wypielęgnowaną skórę

sudocrem kup mniejszy bo to tylko na duże odparzenia - nie na codzień

Do przewijania

ja 20 pieluch tetrowych kupiłam tutaj: http://allegro.pl/pieluszki-tetrowe-...570663433.html więc cena korzystniejsza

Ubranka

niedrapek 3 pary wystarczą a zastąpić je mogą skarpetki - nawet lepiej sie sprawdzają bo bardziej się na rączkach trzymają

Do karmienia butelką

laktator ręczny na pewno avent ma lepsze opinie, o TT czytałam gorsze
myślę że za dużo wszystkiego na początek chyba że od razu chcesz tylko butlą karmić, ja bym zredukowała liczbę butelek i gadżetów

Majtki poprodowe są tańsze

To moje zdanie, ale może ktoś inny jeszcze sie wypowie
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości