Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy! - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-21, 19:57   #2191
lidka0308
Zadomowienie

Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Jakim ja jestem flakiem Nie mam na nic siły, najprostsze czynności powodują, że dostaję zadyszki i muszę usiąść i odpocząć. Czy tak już będzie do końca czy to przejściowe?

Iwoncia, Filusia ... bardzo się cieszę, że obie już spędzacie dzisiejsze noce w swoich domach i to w dodatku w dwupakach! Witajcie spowrotem.

Cudo Ciocie chcą jeszcze, jeszcze, jeszcze!

Hehe w takim razie mam wielką nadzieję, że mój sen nie będzie proroczy... przynajmniej jeszcze nie teraz. Super, że w końcu leki pomogły colds i obyło się bez antybiotyków. Mam nadzieję, że jutro wypuszczą dziewczyny.

Ja dopiero teraz doceniam jego obecność w 100%, choć są momenty, że drażni mnie to, że dosłownie we wszystkim chce mnie wyręczać. Jednak wiem, że ma jak najlepsze intencje. Poza tym zaczyna nową pracę od następnego tygodnia, ja już też nie pracuję, więc mamy ten tydzień tylko dla siebie... leniuchujemy i cieszymy się sobą i jest mi z tym cudownie.
Leniuchujcie i odpoczywajcie zwłaszcza ty i pozwól mężowi się wyręczać - korzystaj póki on ma chęćmój mi dzisiaj wspaniale pomagał w sprzątaniu i jestem mu za to bardzo wdzięczna, bo nie wszyscy mężowie są tacy, że chcą coś w domku porobić. Już mamy coraz mnie do ogarnięcia przed narodzinami maluszka no i od jutra zaczynam prać, bo mam tego dużo i trzeba wykorzystać pogodę do suszenia
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 20:00   #2192
tamlin111
Zakorzenienie

Mam pytanie całkowicie z innej beczki. Czy pies może mieć jednodniową cieczkę? Już drugi raz tak ma że jeden dzień i koniec. Wczoraj patrzę kapło jej z dwa razy i nawet jej majtek nie zdążyłam założyć, bo chciałam po nocy bo już nic jej nie leci. Wie któraś coś na ten temat?
Stary 2012-08-21, 20:03   #2193
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Mam pytanie całkowicie z innej beczki. Czy pies może mieć jednodniową cieczkę? Już drugi raz tak ma że jeden dzień i koniec. Wczoraj patrzę kapło jej z dwa razy i nawet jej majtek nie zdążyłam założyć, bo chciałam po nocy bo już nic jej nie leci. Wie któraś coś na ten temat?
Myślę, że to niemożliwe... Chyba, że cieknie jej taka ciecz zamiast krwi. Ale krwawić powinna minimum 2 tyg, tak mi się wydaje...

Może się z nią przejdziesz do weta i zapytasz?

A to krwawienie występuje w okresie, kiedy ona zazwyczaj miewała cieczkę?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 20:12   #2194
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Myślę, że to niemożliwe... Chyba, że cieknie jej taka ciecz zamiast krwi. Ale krwawić powinna minimum 2 tyg, tak mi się wydaje...

Może się z nią przejdziesz do weta i zapytasz?

A to krwawienie występuje w okresie, kiedy ona zazwyczaj miewała cieczkę?
Ona w maju skończyła dwa latka. Cieczkę taką porządną, że ganiała z podpaską miała w grudniu, od tamtej pory jest drugi raz tylko takie jednodniowe plamienie. Po kilka kropek krwi i koniec. Może jeszcze jej się to wszystko ustawia. Ale chyba rzeczywiście zapytam weterynarza.
Stary 2012-08-21, 20:34   #2195
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Witam sie
Dzisiaj u Nas było upalnie,a w nocy byla burza. Okropnie mnie meczy taka pogoda.

Iwoncia i Filusia ciesze sie,że już jesteście z Nami

Asiulka gratuluje powrotu do domku i pierwszego spacerku.
Ja leżałam z małym 6 dni w szpitalu po porodzie,wyszłam w sobote a w niedziele bylam juz na spacerku

Zameldowałam sie i zmykam.
W dodatku buzia mi spuchla,bo ząb mi podszedł ropą na kości policzkowej i cały polik mam jak banie

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:27   #2196
Asiuulka89
Zakorzenienie

Faktycznie was nadrobić po pół dnia jest ciezko oczywiście wszystko przeczytane

Dziekuje dziewczyny teraz mi lepiej ze duzo osób ma takie coś innego i że to nie przeszkadza. Nie bede juz o tym myśleć.

Iwoncia no to ten Twój gin masakra przykre ze tylko dobrze się zachowuje jak dostaje kasę. Ja tez chodziłam prywatnie ale jak cos sie działo brał mnie do siebie do szpitala jak miał dyżur i robione za darmo ktg czy badania. co do cisnienia nie wiem czy jest wskazanie do cc.

Dearlie super ze spedzacie miło czas razem najwaznijesze to sie kochac i rozumiec

wogóle mój Tzet dał mi w dniu przyjscia do domku wielki bukiet na podziekowanie pokaze wam go.. normalnie sie nie spodziewałąm tego po nim bo po Zuzi nic nie dostałam a teraz taka niespodzianka

Colds ale Cie tam kroplowkują masakra. wracaj do domku

chyba wsio co pamietam.. ehh za duzo piszecie a ja padam po calym dniu zz 2 dzieci kregoslup mi w dupe wchodzi i teraz jak usiadłam na kanapoie to juz z niej nie wstane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5750.jpg (24,5 KB, 84 załadowań)
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:31   #2197
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Słuchajcie a czy wiecie coś na ten temat że przy nadciśnieniu robią cesarke? Czytałam o tym w necie ale też różne opinie a lekarza zapomniałam spytać.

A jeszcze powiem Wam jedno.
Strasznie zawiodłam sie na moim ginie. Jak szłam do niego na wizyte a chodze prywatnie to on taki dupnie uprzejmy i w ogóle bo gnojowi sie zapłaciło, a w szpitalu traktuje jak powietrze i jakby wcale mnie nie znał.
Już ani grosza na mnie nie zarobi i nigdy do niego nie pójde już. Taki stary kameleon
iwoncia ja tez mam nadciśnienie i nie jest ono wskazaniem do cc.jesli w czasie porodu naturalnego coś sie bedzie działo to wtedy podejmuja decyzje.ja z powodu moich nerek moge mieć ale w piatek doktorek ma zobaczyć moja biocenoze i bedzie myślał
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:40   #2198
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Ona w maju skończyła dwa latka. Cieczkę taką porządną, że ganiała z podpaską miała w grudniu, od tamtej pory jest drugi raz tylko takie jednodniowe plamienie. Po kilka kropek krwi i koniec. Może jeszcze jej się to wszystko ustawia. Ale chyba rzeczywiście zapytam weterynarza.
tamlin, może też być tak, że sunia sama ładnie się czyści tzn. wylizuje i po prostu nie zauważasz tego krwawienia. moi rodzice mieli kilka suczek i z tego co pamiętam niektóre z nich przechodziły cieczkę niemal niezauważalnie dla nas, żadne gatki nie były potrzebne.
może taka czyścioszka z niej

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Faktycznie was nadrobić po pół dnia jest ciezko oczywiście wszystko przeczytane

Dziekuje dziewczyny teraz mi lepiej ze duzo osób ma takie coś innego i że to nie przeszkadza. Nie bede juz o tym myśleć.

Iwoncia no to ten Twój gin masakra przykre ze tylko dobrze się zachowuje jak dostaje kasę. Ja tez chodziłam prywatnie ale jak cos sie działo brał mnie do siebie do szpitala jak miał dyżur i robione za darmo ktg czy badania. co do cisnienia nie wiem czy jest wskazanie do cc.

Dearlie super ze spedzacie miło czas razem najwaznijesze to sie kochac i rozumiec

wogóle mój Tzet dał mi w dniu przyjscia do domku wielki bukiet na podziekowanie pokaze wam go.. normalnie sie nie spodziewałąm tego po nim bo po Zuzi nic nie dostałam a teraz taka niespodzianka

Colds ale Cie tam kroplowkują masakra. wracaj do domku

chyba wsio co pamietam.. ehh za duzo piszecie a ja padam po calym dniu zz 2 dzieci kregoslup mi w dupe wchodzi i teraz jak usiadłam na kanapoie to juz z niej nie wstane
Asia, super niespodzianka. mąż spisał się na medal

a jeśli mowa o paluszkach to też takie mam i to na obu stopach
wcześniej nie zwracałam na to zbytniej uwagi aż któregoś dnia mój szanowny małżonek stwierdził, że mam stópki jak u kaczuszki, bo dwa palce są jakby zrośnięte od dołu... ale to wszystko, żadnej traumy z tego powodu nie mam
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:43   #2199
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Witam sie
Dzisiaj u Nas było upalnie,a w nocy byla burza. Okropnie mnie meczy taka pogoda.

Iwoncia i Filusia ciesze sie,że już jesteście z Nami

Asiulka gratuluje powrotu do domku i pierwszego spacerku.
Ja leżałam z małym 6 dni w szpitalu po porodzie,wyszłam w sobote a w niedziele bylam juz na spacerku

Zameldowałam sie i zmykam.
W dodatku buzia mi spuchla,bo ząb mi podszedł ropą na kości policzkowej i cały polik mam jak banie
no nie kolejna mamcia z bolącym zębem, serdecznie współczuję i oby szybko udało się zaleczyć
Stary 2012-08-21, 21:43   #2200
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi dziewczyny, bo na pewno znacie się lepiej - mam materac gryka-kokos i nie wiem na której stronie powinnam najpierw kłaść malucha? Na gryce? czy na kokosie?
kokos na początek,po pół roku sie obraca
Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki!
Podczytuje Was regularnie,ale sama jakos nic nie pisze, bo mam caly czas dola...Po prostu nudzi mi sie to siedzenie w domu, codziennie od rana do wieczora jestem sama w domu, ciagle sobie wymyslam jakies zajecia typu pranie, sprzatanie itp. potem tv, komputer, ale ilez mozna???
Nie mam sie do kogo odezwac,wszyscy moi znajomi mieszkaja dosc daleko, poza tym w tygodniu pracuja...i ogolnie wyc z tego wszystkiego mi sie chce.
Ciesze sie,ze juz tylko 1,5 tyg. do terminu, bo juz nie daje rady
]
tez nie mam co robic do poludnia,ciezko z wszytskim,w sumie nie umiem sie juz schylac a upaly dodatkowo wykanczaja a po poludniu z 2 urwisami tez nie lepiej bo chca sie bawic a ja bym najchetniej tylko lezala

Cytat:
Nie, on pracuje od 8-18 (badz dluzej) plus niektore soboty.
Ja tez nigdy nie mialam tak dlugiej przerwy w pracy, moze dlatego nie moge sie przystosowac, a to juz dokladnie miesiac od kiedy nie pracuje...

Wogole dzieki wszystkim za pocieszenie, i tak jak mowicie, juz nieedlugo bede miala do kogo sie odzywac i to mnie trzyma teraz przy zyciu
ja juz tez ponad 10 tyg w domu,caly czas sama z dziecmi bo meza nie ma od 7 do 17-19,soboty tez go nie ma ale mamy teraz mase wydatkow a jest nawal roboty wiec co mam mowic

Cytat:
Duzo, duzo..ale to chwilowo, bo pozniej bedzie robil od 9-18 tak dla pocieszenia No i jak urodzimy, to wezmie tydzien wolnego
moj 3 mscx,to tez cos poremiontujemy w domku nnowym
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
ile ja bym dala zeby mieszkac w DE
a ja jestem i nie do konca MNIE TO CIESZY BO STRASZNIE ZA DOMEM TESKNIE
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
prześliczne

Niektore dzieciaczki w 7 miesiacu jeszcze nie siadaja.
No kiedys wczesniej sie wysadzalo ze wzgledu na tetre. Ale to nie jest jej sprawa
u nas w przedszkolu wszystscy w szoku ze moj 2latek juz suchy i w nocy tez ...siedziec zaczal majac 8 msc

umieram przez te upaly,teraz chociaz troszke wiaterku na balkonie wiec siedze tu z wami
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:44   #2201
lidka0308
Zadomowienie

dobranockam na dziś
Stary 2012-08-21, 21:53   #2202
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
weronika 38 tygodnia. Można, można
asiulka jejku rozmiękczyło mnie to foto z rana super, że Jasiu spokojnie nockę przespał
bafi u mnie w szpitalu nie kąpią dzieciaczków, bo jak to stwierdziła położna: za dużo problemów było ze sterylnymi warunkami. Także wykąpiemy Jagódkę po powrocie do domku, nie wiem tylko czy tego samego dnia czy kiedy

w ogóle smutno mi trochę, bo ostatnio czuję się nie jak przyszłą mama tylko inkubator bez uczuć i z pustą głową co chwilę czuję pouczania dot. higieny i opieki nad dzieckiem głównie ze strony teściów teść mi nawet tłumaczyć chciał ostatnio jak mam wziąśc dziecko na ręce, że jak przyjdą do szpitala to mi pokażą wiem, że się denerwują, bo to pierwszy wnuk tzn. wnuczka no ale bez przesady, przecież nie zrobię niuni krzywdy ;( smutno mi od kilku dni strasznie przez to, bo martwię się, że dostanę jakiejś deprechy poporodowej jak przez kilka dni po porodzie będę u nich w dodatku nei mogę o tym z mężulem pogadac, bo krzyczy na mnie, że przesadzam i zachowuję się jakbym wszystkie rozumy pozjadała jejku tak strasznie bym chciała po szpitalu wrócić z malutką do naszego mieszkanka
Angel kochanie - chciałam ci powiedzieć, że macierzyński instynkt przychodzi naturalnie, sama będziesz wiedzieć jak dzieciątko wziąć prawidłowo na ręce, jak wykąpać. wkurzające są rady tych bardziej doświadczonych. Myślę, że powinniście z mężem porozmawiać i nie powinien na ciebie krzyczeć. Bądź konsekwentna i powiedz, że czas na swoje wychowywanie już mieli, teraz szansa przed tobą to się nazywa generacja pokoleń i oni muszą uszanować twoje decyzje a dwa miło z ich strony że się interesują, można skorzystać z porad ale to nie może być szarogęszenie się.

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Ja chciałam drugiego skorpionka. A będzie panna lub waga.

Padł temat mieszkania z teściami po porodzie. Ja bym nie mogła. Po porodzie hormony szaleją, łatwo o konflikt. A tym bardziej jeśli rodzinka chce udzielać dobrych rad. To chyba na każdą świeżo upieczoną mamę działa jak płachta na byka.
Do mnie mama przyjeżdża w połowie września na 2 tygodnie i mam nadzieję, że się nie pozabijamy. Ona nie jest z tych doradzających, ale ja mam charakterek i wybuchowa jestem. Ma przyjechać pomóc przy starszym dziecku.

u mnie w domku są dwie skorpionice - ja i córa, mąż koziorożec a to będzie na 100% panna

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 23:06   #2203
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość

u mnie w domku są dwie skorpionice - ja i córa, mąż koziorożec a to będzie na 100% panna

a u mnie mąż i syn panny i teraz znowu panna bedzie,tylko ja wodniczek samotny

u mnie znowu duszna noc.mam juz dosyc
a do tego moja córcia od 3 dni daje mi popalic-tak z godzine,poltorej ładuje mnie w pęcherz i krocze,ze stanąć na nogi nie moge...a ja myslalam,ze dzieci przed porodem sie spokojniejsze robią

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 23:15   #2204
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Ha ja właśnie leżę po kolacji na lewym boku i mała mnie dźga rączkami w dole brzucha. Waga pokazuje półtorej kilo do przodu ale jutro jadę zrobić usg niech sprawdza czy wszystko w porządku.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 23:32   #2205
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Ha ja właśnie leżę po kolacji na lewym boku i mała mnie dźga rączkami w dole brzucha. Waga pokazuje półtorej kilo do przodu ale jutro jadę zrobić usg niech sprawdza czy wszystko w porządku.

to daj znac jutro
ja mam w czwartek wizyte i ktg.mam nadzieje,ze ta wizyta bedzie juz ostatnią,bo nie chcialabym znowu przenosic

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 06:34   #2206
karolluki
Raczkowanie

Hej mamusie
Ale tu pustki z samego rana Ja wysłałammężusia do pracy i wpadłam luknąć co u was Jadę dziś zrobić morfologię i mocz bo w piątek mam jeszcze zaplaną wizytę u mojej gin, na ostatniej (dwa tygodnie temu) mówiła że nie wiadomo czy dotrwam w dwupaku, a jednak chyba mi się to uda bo coś tej mojej małej się nie spieszy za bardzo A jutro mam jeszcze ostatnią wizytę u dentysty, mam nadzieję że nie zacznę mu rodzić na fotelu
Dziś też odbieram siostrę ze szpitala

Iwoncia strasznie mi przykro że się zawiodłaś na swoim lekarzu, jak widać dla niego tylko kasa się liczy, wkurzające to jest. Ja jak leżałam w lipcu 4 dni w szpitalu to moja doktorka zawsze jak miała dyżur to do mnie przychodziła. Bo ordynator na wizycie też praktycznie nic nie mówił, ciężko coś było od niego wyciągnąć, dopiero ona przychodziła później i mówiła mi jakie będę miała robione badania, jakie leki dostanę itd., więc naprawdę okazywała mi duże zainteresowanie Dobrze że się wypisałaś do domku

Konczi, Asiulka boskie te wasze maluszki, słodziaki do schrupania normalnie

A co tam u Marty i Martusi w szpitalach bo coś dawno wieści od nich nie było ?? A widziałam że u Colds już lepiej, niech wraca szybko do nas, bo dzieciaczki się na świat szykują a kto będzie aktualizował listę na pierwszej stronie ja się pytam
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 07:36   #2207
Konto usunięte

Ja tez sie witam z rańca

Mam noc w noc nieprzespaną.Mały mi tam harce wyprawia okrutne.Wczoraj to skakał w brzuchu jak na trampolinie.Do tego miałam jakieś skurcze.Ja chce sie już rozpakować
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 07:46   #2208
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry
Kochane poradzcie mi co moge stosowac na zęba? Spuchł mi juz caly policzek i chyba ropą podszedl bo mam banie taką i boli a do dentysty na fundusz terminy odlegle a prywatnie dopiero w przyszlym tyg bedzie mnie stac

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-08-22, 07:53   #2209
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Anesh mam męża przez cały tydzień w domu,pomaga mi bo trochę mam problem z długim chodzeniem i strasznie krzyże bolą alej est już lepiej

oo jesteś Kochana nie popieram ucieczek ze szpitala bo to dla dzidziolka się tam jest ale czasem doprowadzają człowieka do szału tym że się leży i nic nie robią nic nie mówią .. ehhh
głasiulki dla Alanka

pewnie coś w tym dziedziczeniu po dziadkach jest
staram się odpoczywać ale w dzień to ciężko ciągle coś trzeba zrobić .. a za chwilę goście by zobaczyć malutką

my dzisiaj widzieliśmy pierwszy raz naszą pediatrę .. hmm dobre wrażenie zobaczymy jak dalej ...

jakie niezadowolenie ? najważniejsze by mała się uśmiechała i buziaki nam przesyłała a reszt a nieważna ..
z niecierpliwością wyczekujemy każdej jej kupki

klask i: kochana już tuż tuż ...

ehh ja mam sporo oj sporo ....

i dla ciotek wizażowych mała na wczasach

Konczi jaka śliczna jest ta Wasza księżniczka Niech się zdrowo rozwija i rośnie jak na drożdżach
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 08:00   #2210
Konto usunięte

Cytat:
Dzień dobry
Kochane poradzcie mi co moge stosowac na zęba? Spuchł mi juz caly policzek i chyba ropą podszedl bo mam banie taką i boli a do dentysty na fundusz terminy odlegle a prywatnie dopiero w przyszlym tyg bedzie mnie stac
trzeba go czymś zatruć.jak byłam mała to dziadek nalewał na patyczek albo wacik jakiś alkohol i mi przyciskał na pare chwil do tego zeba i działało ale w ciązy to kurcze nie mam pojęcia
płukaj może jame ustną np.szałwią
Stary 2012-08-22, 08:20   #2211
Asiuulka89
Zakorzenienie

Anusia możesz brać paracetamol a jednak najlepsze wyjście to dentysta.

U nas wszyscy zimowi tzet ze stycznia ja z Zuzką z lutego a Jasiek z sierpnia i kazdy ma inny znak zodiaku

Córka wyprawiona do przedszkolamłody najedzony a ja mam chwilkę na kawkę i muszę zabrać sie do roboty poprać poukładać ciuchy (jak bylam w szpitalu to mąz do kosza tylko pranie wkładał więc trzeba ogarnąc to wszystko

a wogóle wczoraj odpadł nam pępęk i już mam spokój
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 08:24   #2212
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Hej dziewczynki
Dziś znów upał - już mam dość. Dziś idę do gina, ale dopiero na 19:30, więc z poślizgiem wejdę pewnie na 20. Ciekawa jestem co mi powie, bo według niego to miałam nie dotrwać do dzisiejszej wizyty A tu proszę, małemu w brzuszku dobrze.

Asiuulka kwiaty prześliczne, brawo dla męża za niespodziankę

Cytat:
Ja też dziś idę sprawdzić moje łożysko, ciekawa jestem jak mój maluszek, czy rośnie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36037293]
Mam noc w noc nieprzespaną.Mały mi tam harce wyprawia okrutne.Wczoraj to skakał w brzuchu jak na trampolinie.Do tego miałam jakieś skurcze.Ja chce sie już rozpakować[/QUOTE]

A ja w ogóle nie narzekam na sen. Śpie jak zabita. Tylko tak z 8 razy na siku wstałam, bo się wody opiłam wieczorem

Cytat:
Dzień dobry
Oj Aniu, ja bym radziła pożyczyć kase i śmigać do dentysty, bo ani proszków brać nie możesz, ani spirytusem smarować. A na jednej wizycie się nie skończy. Na pierwszej zrobici kanał, żeby ropa spływała. To nie będzie dużo kosztowało. Umęczysz się tylko. Ja to przebijałam pęcherz z ropą i tak jak chocho traktowałam spirytusem. Pomagało na krótki czas.
Stary 2012-08-22, 08:38   #2213
zielona1911
Zakorzenienie

Dzien Dobry.
Ja juz po sniadaniu,niewiem czemu ale nawet w nocy bylam glodna tylko wstac mi sie nie chcialo

wiecie ze ja wysiadam z ta buzia oskara.Wczoraj mial tak bardzo czerwone a teraz patrze i jest ledwo widoczne Wiec jestem pewna juz na sto procent ze to cos bedzie zwiazane ze słoncem,tzn na sloncu napewno sie ujawnia i powieksza.
Narazie czekam na wyniki z wymazu,powinny byc w poniedzialek. Sama sie zdziwilam,ze zaplacilam za to tylko 22zl.

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Anusia
gdzies czytalam ze trzeba nasypac troche pieprzu cayenne na zeba,ale osobiscie nie probowalam bo mimo ze nie mam usmiechu jak angelina jolie zeby mnie praktycznie nigdy nie bolą
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 08:43   #2214
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Czyli pozostało mi podzwonić po dentystach . Aż sie boje

U Was upał a u Nas taka burza,że nic nie widać. Ciemno,grzmi,błyska sie i leje okropnie. Musiałam okna pozamykać bo tak wieje,że mi kwiatki pospadały. Masakra.
Nawet antena od dekodera straciła sygnał

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-08-22, 08:51   #2215
tamlin111
Zakorzenienie

Jak mnie brzuch boli. U góry pod cyckami, coś strasznego i tak całą noc, wyłam z bólu kilka razy. Niewiem czy jechać do gina, czy leżakować na nospie. Poczekam jeszcze i najwyżej do niego zadzwonię.
Cytat:
Brawa dla niego za miłą niespodziankę

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
tamlin, może też być tak, że sunia sama ładnie się czyści tzn. wylizuje i po prostu nie zauważasz tego krwawienia. moi rodzice mieli kilka suczek i z tego co pamiętam niektóre z nich przechodziły cieczkę niemal niezauważalnie dla nas, żadne gatki nie były potrzebne.
może taka czyścioszka z niej
Raczej nie, bo wczoraj ganiała nawet po dywanie, bo i tak do prania przeznaczony i nic, ani kropki. Tą pierwszą miała mocną, w gaciach z podpachą dwa tygodnie latała, bo z niej ciekło.

Cytat:
Dzień dobry
Płukanie szałwią i coś przeciw zapalnego. Ale polecam jednak pożyczke i dentystę.

Cytat:
a wogóle wczoraj odpadł nam pępęk i już mam spokój
Stary 2012-08-22, 08:53   #2216
asiejka86
Rozeznanie

Dzień dobry Mamusie
U mnie w nocy popadało, ale teraz znowu robi się duszno. Dziś wizyta - bardzo proszę o kciuki.
Kurcze to z tym materacem juz nic nie wiem - wczoraj mi niektóre z
Was pisały, żeby najpierw kłaść dziecko na tej stronie z gryka, a dziś czytam, że na kokosie I już całkiem zgłupiałam
Gratuluję nowych tygodni i trzymam kciuki za wszystkie wizyty i wszystkie mamusie szpitalne.
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 09:01   #2217
weronika_91
Zakorzenienie

Hej mamcie melduje się z telefonu bo tz jeszcze mi internetu w lapku nie zrobił :/
Okropna noc dziś była , tak duszno że koło 1 wyszlam sobie na balkon i zaczęło kropic ale to nic nie dalo :/

Filusia i Iwoncia super że już jesteście w domku w 2pakach

3mam kciuki za szpitalne dziewczyny i pytam co u maggie czy już jest z mała w domu ?

eh szkoda że nie mogę zobaczyć w tel zdjęć a widzę że Adunia jest
Stary 2012-08-22, 09:04   #2218
Enigmama
Raczkowanie

Witam rano!!
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
A jeszcze powiem Wam jedno.
Strasznie zawiodłam sie na moim ginie. Jak szłam do niego na wizyte a chodze prywatnie to on taki dupnie uprzejmy i w ogóle bo gnojowi sie zapłaciło, a w szpitalu traktuje jak powietrze i jakby wcale mnie nie znał.
Już ani grosza na mnie nie zarobi i nigdy do niego nie pójde już. Taki stary kameleon
To straszne, tak sie zawiesc na learzu. Moj na szczescie jak rodzilam drugą córke i nie mógł być akurat przy porodzie choc był w szpitalu przyszedl zapytał co u mnie itd.
Dziś jadę oglądać porodówkę z SR, znam ją ale jak sie rodzi to sie nie rozgląda wkoło a po za tym przez te 4,5 roku pewnie sie coś zmieniło. I korzystając ze dzieci zostawiam u mamy jade na zakupy, musze sobie kupic na wesele buty jakies na koturnie... Więc kawałek z dnia mam dla siebie dziś i ciesze się jak dziecko.
No i chyba jutro przyjdzie kurier z wózkiem

Mam wrażenie ze brzuch mi się obniżył, wstawie fotkę później, wczoraj pół dnia bolał mnie brzuch mocno jak na okres. Te bóle przepowiadające w poprzednich ciążach nie były tak bolesne, odczuwałam je jako twardnienia brzucha, a teraz twardnienie + ból dość mocny. A wizyta dopiero za dwa tygodnie...
asiejka trzymam kciuki za wizyte
życze Wam wszytkim milego dnia

P.s. Co tu tak spokojnie ? czekamy na kolejne maluchy

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-08-22 o 09:11
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 09:06   #2219
weronika_91
Zakorzenienie

tamlin jak Ci nie przejdzie to lepij zadzwon do gina ... będziesz spokojniejsza .

Anusia teraz chyba do mnie się zbliża ta okropna pogoda bo już się zachmuralo i zaczyna wiać .
Stary 2012-08-22, 09:06   #2220
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Czyli pozostało mi podzwonić po dentystach . Aż sie boje

U Was upał a u Nas taka burza,że nic nie widać. Ciemno,grzmi,błyska sie i leje okropnie. Musiałam okna pozamykać bo tak wieje,że mi kwiatki pospadały. Masakra.
Nawet antena od dekodera straciła sygnał
Tak to jest, nigdy nie wiadomo kiedy wyskoczy nam ten dentysta
Ostatnio jak pisałaś o burzy to za 2 godziny u mnie była. Czyżbym miała kwiatki z balkonu ściągać???
Dekoder też powoli zaczyna przerywać, chyba trzeba się naszykować na front

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie
U mnie w nocy popadało, ale teraz znowu robi się duszno. Dziś wizyta - bardzo proszę o kciuki.
Kurcze to z tym materacem juz nic nie wiem - wczoraj mi niektóre z
Was pisały, żeby najpierw kłaść dziecko na tej stronie z gryka, a dziś czytam, że na kokosie I już całkiem zgłupiałam
Gratuluję nowych tygodni i trzymam kciuki za wszystkie wizyty i wszystkie mamusie szpitalne.
Materac trzeba co jakiś czas przewracać. Wybierz stronę, która według Ciebie będzie lepsza na początek, po 2 tygodniach przewróc na drugą stronę i tak co jakiś czas przewracaj, bo tak powinno się użytkować materac, żeby się nie wypaczał.
A od której strony zaczniesz to już Twoje widzi mi się.
Wyjątki są w materacach jednostronnych, ale zakładam, że takiego nie masz.
zaciskam za wizytę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości