Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-22, 08:14   #751
weronika23
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X

kasia zerkalam tak szybciutko moje uwagi toooo
rumianek ja nie stosuje podraznia oczka
gabi ja nie uzywalam lepeij doczyszcze dziecko rekami
ty chcesz 3 sztuki kocykow czy ja cos zle przeczytalam
ja bym wziela jeszcze 2 pieluszki flanelowe a tetrowych z 10-15
podkladow jednorazowych tez nie uzywlam mialam 2 kupione wielorazowe wkladalam do pralki super sie sprawdzily mieciutkie od spodu z folia
niedrapki ze 3 szt uzywalam zczeciej skarpetek bo lepiej sie trzymaly a tyle to na pewno ci nie potzrebne
kochana 2 butelki spokojnie wystarcza chyba ze 3 kupisz juz calkiem duza

kasia to tylko moje sugestie
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 08:15   #752
kaaamila1
Zakorzenienie

Cześć Mamusie

Ja już w pracy Mam już dosyć tego tygodnia..chce już wolne..niestety w weekend również nie odpocznę, bo wesele nas czeka..

Dziewczyny macie piękne brzuszki

Śliczne sukienki na wesele

Gratuluje nowych tygodni

Gratuluje udanych wizyt

Trzymam kciuki za kolejne wizytki

Mad
- ja bym się z tym strażakiem nie spotykała !

P.S. Wczoraj wieczorem byłam u koleżanki przy kąpieli jej miesięcznej córeczki ! Pokazywała mi co się robi itp..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-08-22 o 08:16
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 08:16   #753
aerien83
Zadomowienie

Kasiu jak Weronika zauważyła - zamiast rumianku do przemywania oczu sprawdzi sie sól fizjologiczna, również do noska. Do nosa też woda morska.
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 08:32   #754
DeKajka
Zakorzenienie

Happy - kciuki za wizyte ..
Ausente - sliczny brzusio

A ja sie z wami witam i zaraz zmykam do dentysty . dzisiaj kolejne 2 zeby. Jestem umowiona na 9.30 a pewnie wejde ok 11 .. a zapowiadali 35 stopni

No nic , trzeba byc dzielnym .. lece i miłego dnia

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 08:36   #755
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Happy - kciuki za wizyte ..
Ausente - sliczny brzusio

A ja sie z wami witam i zaraz zmykam do dentysty . dzisiaj kolejne 2 zeby. Jestem umowiona na 9.30 a pewnie wejde ok 11 .. a zapowiadali 35 stopni

No nic , trzeba byc dzielnym .. lece i miłego dnia
To trzymam kciuki za wizytę i niższą temperaturę

Ja idę do dentysty dopiero 18.09..

Stary 2012-08-22, 08:44   #756
mad85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Osobiście i z własnego doświadczenia radzę odpuścić...
Miałam takie sytuacje, ale to jak nie myłam mężatką ani nie byłam w ciąży, a już wtedy pokomplikowały mi życie i zraniły tż..
Jeden facet to nawet mi wmówił, że ma raka krwi i że mam się z nim spotkać z litości... W nocy do mnie przychodził... na prawde to wcale nie było miłe dla tż Fakt, że tż tą sprawe rozwiązał.. Co się potem okazało, że pan psycholog (tak, jest psychologiem!!!) miał wolną chatę i chciał sobie mnie do siebie zaprosić... a ja chciałam być miła i współczująca koleżanka i mu pomóc...
Dodam, że miałam sporo takich sytuacji... na jedną się nabrałam i spotkałam się z jednym chłopakiem. Oczywiście to była moja miłość odkąd go pierwszy raz zobaczyłam mając 14 lat...

Znając facetów to pewnie chce Ci powiedzieć, że chciałby z Tobą być, albo tak Ci namiesza w głowie jakimiś głupimi gadkami, że nie będziesz mogła przestać o nim myśleć, co odbije się na Waszych relacjach z tż...
Zdaje sobie sprawę, że może Cię to ciekawić, ale uwierz, on nic ciekawego Ci nie powie, tylko namiesza Wam w związku...
Nie wiem naprawde, pissze ze nie chce bron Boze burzyc mojego zycia rodzinnego a tylko powiedziec mi cos co jest dla niego naprawde wazne. Szczerze to chyba skoncze mu odpisywac i tyle
mad85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 08:50   #757
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Kasiu

Z punktem "do spania" oraz kwestią wózka to sie zgadzam itd.

Do kąpieli i pielęgnacji:
myjka zupełnie niepotrzebna, noworodka myje się tylko ręką - to jest najbezpieczniejsze i najdelikatniejsze na początku a można znaleźć też dużo tańsze.

oilatum ja kupię najmniejszy a zatem i tańszy bo to parę kropel wystarczy do wanienki, bardzo wydajny płyn, poza tym dobrze szybko przerzucić sie na zwykłe kosmetyki.

płatki kosmetyczne cleanic duże ja mam 1 paczkę, wszystko można dokupić w tesco czy aptece jak będzie brak, płatków jest 60 to na miesiąc spokojnie wystarczy

krem pielęgnacyjny zbędny jak używasz oilatum to dzidziuś będzie miał świetnie wypielęgnowaną skórę

sudocrem kup mniejszy bo to tylko na duże odparzenia - nie na codzień

Do przewijania

ja 20 pieluch tetrowych kupiłam tutaj: http://allegro.pl/pieluszki-tetrowe-...570663433.html więc cena korzystniejsza

Ubranka

niedrapek 3 pary wystarczą a zastąpić je mogą skarpetki - nawet lepiej sie sprawdzają bo bardziej się na rączkach trzymają

Do karmienia butelką

laktator ręczny na pewno avent ma lepsze opinie, o TT czytałam gorsze
myślę że za dużo wszystkiego na początek chyba że od razu chcesz tylko butlą karmić, ja bym zredukowała liczbę butelek i gadżetów

Majtki poprodowe są tańsze

To moje zdanie, ale może ktoś inny jeszcze sie wypowie
Co do myjek masz rację, w sumie jakoś bez zastanowienia je napisałam, bo przecież to będzie maleństwo
Oliatum 500ml chciałam kupić właśnie na 1 miesiąc, myślisz, że mniejszy wystarczy? Po zużyciu go chcę się przerzucić na Nivea
Maść i krem profilaktycznie, sudocrem wezmę większy, bo przyda się tak czy siak - nie tylko dla noworodka.
Co do butelek to chcę cały zestaw startowy z TT, ale nastawiam się na karmienie piersią. Myślałam, że te butelki będę mogła wykorzystać np. jak Nela będzie miała 6 miesięcy w razie czego Czy wtedy trzeba inne?
Dziękuję Ci za wskazówki, na pewno skorzystam, bo cena lekko powala, a nie potrzebnie wydawać kasę to głupota.

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
kasia zerkalam tak szybciutko moje uwagi toooo
rumianek ja nie stosuje podraznia oczka
gabi ja nie uzywalam lepeij doczyszcze dziecko rekami
ty chcesz 3 sztuki kocykow czy ja cos zle przeczytalam
ja bym wziela jeszcze 2 pieluszki flanelowe a tetrowych z 10-15
podkladow jednorazowych tez nie uzywlam mialam 2 kupione wielorazowe wkladalam do pralki super sie sprawdzily mieciutkie od spodu z folia
niedrapki ze 3 szt uzywalam zczeciej skarpetek bo lepiej sie trzymaly a tyle to na pewno ci nie potzrebne
kochana 2 butelki spokojnie wystarcza chyba ze 3 kupisz juz calkiem duza

kasia to tylko moje sugestie
Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Kasiu jak Weronika zauważyła - zamiast rumianku do przemywania oczu sprawdzi sie sól fizjologiczna, również do noska. Do nosa też woda morska.
Dzięki za sól - nie pomyślałam o niej I z tych niedrapków zrezygnuje. Kocyki to takie maleńkie, np do przykrycia zamiast pieluszki (bo szczerze nie lubię jak dzieci przykrywa się pieluchą )

Dziękuje wam dziewczyny - dobrze, że można się poradzić kogoś z doświadczeniem jeszcze zrobię korekty w tej wyprawce, może kilka stówek uda się zoszczędzić. No i cały czas myślę o wózku - nowy czy używany

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 08:57   #758
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
Hej Kobietki!!!
Ja robilam sobie maly odpoczynek od wizazu
Dzisiaj mialam przyjemnosc spotkac sie z glukoza
Bylo tak duszno i slonecznie,ze myslalam, ze nie dotrwam do konca.
od 8-12 siedzialam, ale dalam rade!!
PS. Przez tydzien chyba nie poslodze herbaty
Zabieram sie za czytanko
Witaj! dawno Cie nie bylo

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny witam się z rańca jako pierwsza
Brzuszki wszystkie super któras wrzuciła sukienke wygląda w niej bosko , na wesele jest rewelacyjna, miałąm cytowac jak nadrabiałam ale przypomniałam se o tym cytowaniu jak juz wpołowie lektury byłam a nadrabiałąm cały wczorajszy dzien bo nie miałam jak do was zajrzec.

Byłam u mamuski dwa dni ,wczoraj wieczorem przyjechał po mnie mój tż i juz zdazylismy sie od progu pokłocic;/ , wybiegł i sobie pojechał tak sie w☠☠☠☠ił a ja juz w płacz całe 2 h przepłakałam i sie wystresowałam miałam dosc, ale wkoncu przyjechał po mnie znowu, w☠☠☠☠ienie mu przeszło, ale juz tematu kłotni nie poruszalismy zeby sobie nerwow nie szargac na noc. A dzis mój wstał chory goraczka, rozpalony, ból głowya w nocy tak sie przykrywał kołdra bo mu zimno było, a mnie było tak dusnzo i goraco , takze na bank go cos wzieło jakies grypsko, dzis rano wstał strasznie wymeczony, az sie o niego boje , jak on wytrzyma cąły dzien na tej budowie stac w ten upał, tak mu bedzie dawac w czape ze masakra, zaladowąłam mu z rana gripex max ale nie chciał wziac bo to na grype konkretna ze jest tak stwierdził, jemu lek wcisna c to masakra, i wkoncu wział sobie ibuprom na ten ból głowy i rutinoscorbiny mu dałam, oby mu przeszło , kazałam mu wziac wolne na dzis to go pokurujemy ale znajac zycie se nie wezmie i bedzie tam na tym upale cywiał;/
Lonia trzeba mu bylo powiedziec ze jak nie wezmie lekow i sam sie porzadnie rozchoruje to i Ty sie zarazisz!

Cytat:
Napisane przez mad85 Pokaż wiadomość
Nie wiem naprawde, pissze ze nie chce bron Boze burzyc mojego zycia rodzinnego a tylko powiedziec mi cos co jest dla niego naprawde wazne. Szczerze to chyba skoncze mu odpisywac i tyle
Na prawde nie radze, facet pewnie nie ma nic do powiedzenia, jak by to bylo wazne powiedzialby od razu...stanradrowa gadka a potem powie ze to jednak Ty jestes miloscia jego zycia i ciagle o Tobie mysli ble ble ble.....co pewnie i tak jest tylko jego ucieczka od rutyny zona+dziecko :/ Daj spokoj Kochana....widac ze juz powoli zaczyna mieszac

Ja sobe grzecznie wstalam, jak co rano z dzieciowymi tylematami a jakze, na smaczek wzielam kawalek serniczka na talerzyk i hop na lozko z laptopem, tż tez kolo lozka pracuje, odwrocil sie bo chcial sie przytulic i wpierdzielil sie lokciem centralnie w moj serniczek !! ale tak to komicznie wygladalo ze sie usmialam dobrze ze jeszcze serniczek jest w lodowce

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Kasiu jaka cena!! jezu ja chyba tego po prostu jeszcze nie policzylam.... :/

Ja tak sie zastanawialm nad ta posciela i teraz mam dylemat....bo wiekszosc z Was mowi ze to zabardzo nie potrzebne, zawsze m sie marzyla taka piekna posciel ale skoro i tak poduszki sie nie uzywa, kolderki tez nie od razu to po co?? no wlasnie..... kiedy kolderka?? ile czasu wasze maluchy spaly w rozku a kiedy juz " luzem" wlasnie pod kolderka?? Spiworka nie chce bo mam wrazenie ze beda marzly Malemu raczki
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 09:00   #759
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja też nie mam siary. Ostatnio wydawało mi się, że coś było, ale nie wiem czy to nie były plamki po oliwce, którą się smaruję. W każdym razie na pewno nic mi się nie leje ani nie sączy.
Uff, torchę mi lepiej. Przynajmniej nie jestem sama na razie Może nie musi mi nic tam na razie się pojawiać a i tak będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
a i daje wam zdjecie NAS ;] z dzos
a na fejsie wiecej nowych zdjec
buziaczki kochane
Śliczny brzusio

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
A dzis mój wstał chory goraczka, rozpalony, ból głowya w nocy tak sie przykrywał kołdra bo mu zimno było, a mnie było tak dusnzo i goraco , takze na bank go cos wzieło jakies grypsko, dzis rano wstał strasznie wymeczony, az sie o niego boje , jak on wytrzyma cąły dzien na tej budowie stac w ten upał, tak mu bedzie dawac w czape ze masakra, zaladowąłam mu z rana gripex max ale nie chciał wziac bo to na grype konkretna ze jest tak stwierdził, jemu lek wcisna c to masakra, i wkoncu wział sobie ibuprom na ten ból głowy i rutinoscorbiny mu dałam, oby mu przeszło , kazałam mu wziac wolne na dzis to go pokurujemy ale znajac zycie se nie wezmie i bedzie tam na tym upale cywiał;/
Bo z tymi mężczyznami to tak jest, uparci i nie przetłumaczysz. Lekarstwo jakie lekarstwo? Dopiero jak już jest naprawdę źle to wtedy nie ma problemu...

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
O to miałaś wizytę tak jak ja. Ja też w poniedziałek 13.08. i moja ważyła 1350g, więc największa nie jest. Co nie zmienia faktu, że duża z niej dziewczynka- co mnie lekko zdziwiło, bo ja byłam małym dzieckiem (2900), mąż też, brzuch mam średni, raczej jak na swój tydzień nie za duży. Ale cieszę się, niech rośnie- silna i zdrowa

Dużo tego, mimo, że ciuchy i większość gadżetów typu: nosidełko, maty edukacyjne, zabawki już mamy. Bez wózka czeka nas wydatek około 160o0zł. Wózek zostawiam na październik, może tylko fotelik kupię wcześniej Wam też wychodzą podobne kwoty? Ja sugerowałam się listą z 1 str wątku (bez ciuchów i kilku innych drobiazgów, które uznałam za zbędne, a kilka innych dodałam).
Dam znać ile będzie ważył w najbliższy poniedziałek bo mam to długie usg (to koło 32 tyg) więc na pewno poznam wiele tych wymiarów. Spokojnie moja kuzynka miała brzuch gigant (serio jak trojaczki ), przytyła 20 kg podczas ciąży (chudzina z niej była a teraz jest jeszcze większa chudzina) i Mały jak się urodził miał 3,5 kg. Mi poprostu lekarz zasugerował jeśli dobrze zrozumiałam, że jak Mały nie przystopuje to 3 listopada to już dawno będzie po porodzie.
Ale z tą ceną to mnie przybiłaś

Mad85 - niestety popieram dziewczyny. Wszystko zależy od tego czego tak naprawdę chcesz. Mnie się wydaje że z tego spotkania nic dobrego nie wyniknie.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Dobra, mykam bo piszę cichaczem z pracy a nie powinnam
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 09:03   #760
judkama
Zakorzenienie

hej laseczki, wczoraj jakos nie mialam weny na pisanie
dzisiaj tez mam taki humor do d....

nie wiem o co chodzi

juz na wstepie gratuluje rozpoczetych tygodni, bo takowe pewnie beda
i za wizyty jesli takie beda:kciu ki:

znow sobie popijam pokrzywke
zaczynam sie przyzywczajac do jej smaku

DeKajka wspolczuje dentysty

mialam isc dzis na ta glukoze, ale chyba pojde jutro

tez tak macie ze nic Wam sie nie chce??
wszytsko robie bo musze, ale ciezko jest

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 09:05   #761
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość

Ja tak sie zastanawialm nad ta posciela i teraz mam dylemat....bo wiekszosc z Was mowi ze to zabardzo nie potrzebne, zawsze m sie marzyla taka piekna posciel ale skoro i tak poduszki sie nie uzywa, kolderki tez nie od razu to po co?? no wlasnie..... kiedy kolderka?? ile czasu wasze maluchy spaly w rozku a kiedy juz " luzem" wlasnie pod kolderka?? Spiworka nie chce bo mam wrazenie ze beda marzly Malemu raczki
Ja kupiłam tylko prześcierało - a do spania togę - i zastanawiam się czy oby kokonika na początek nie kupić. Dziecko raczej nie będzie marzło - jak włożysz długi rękawek - nie można przegrzewać, bo dostanie potówek - wyczytałam, że optymalna temp dla dziecka to 18-22 stopnie, czyli i tak dużo chłodniej niż my w sypialni mamy

A tak w ogóle witam się.. i już tylko 70 dni do

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 09:11   #762
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Witam się po tygodniu nieobecności Zaczynamy dziś 28 tydzień, czyli III trymestr
Wiedziałam, że jak wrócę będzie już nowy wątek

Jutro mam wizytę u lekarza - ostatnią u tego mojego dotychczasowego. Trzymajcie kciuki proszę
i za wizytę
Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
Dzisiaj mialam przyjemnosc spotkac sie z glukoza
Bylo tak duszno i slonecznie,ze myslalam, ze nie dotrwam do konca.
od 8-12 siedzialam, ale dalam rade!!
Dzielna dziewczynka
Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość

Byłam na usg. Przepływy są w porządku, ale lekarz wypatrzył jakiś zastój w miedniczce nerki 0,29mm. Kazał skontrolować na nastęnym usg i nie martwić sie na zapas. Ale jak się nie martwić Płeć potwierdził, że chłopiec i waży 532g, czyli w normie. Mam płytkę z nagraniem badania i dużo zdjęć. Spróbuje zaraz wrzucić.
ojej .... oby tylko nie miał kolek nerkowych przez to

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Cena to niestety nie pomyłka, ale wstawiam listę to zerkniesz czy jest coś zbędnego
Wiesz co na tych targach babka od pielęgnacji gadała, że te wszystkie Oilatum, emoliany itp itd to nie są do kąpieli na codzien ale tylko i wyłącznie wtedy gdy maluszek ma coś ze skórą. Przesuszona czy coś.. Czy jakieś łuszczeni, swędzenia. a tak to normalny krem do kąpieli czy tam balsam do kąpieli. Apropo zamiast emolianów wszystkich można rozpuścić tabletkę nadmanganianu potasu ale tylko tak żeby woda była lekko rózowa bo inaczej mozna poparzyc skórę wiec no ja bym sie wahała czy jednak za duzo nie rozpusciłam więc tą metodę bym sobie darowała. To tyle
Ogólnie fajna rozpiska i chętnie wezmę sobie ją do porównania co mam jeszcze kupić
Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez mad85 Pokaż wiadomość
taaa jasne... sranie w banie.. weź go olej i tyle

Heloł !

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

taa.. kompletnie nic mi sie nie chce... miałam sie uczyc i tez nie umiem sie za to zabrac. ;/ ba, nawet wydrukować materiałów mi sie nie chce
Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
ale to leci ;D

a u mnie coś czarne chmury nadciągają.. jakaś burza bedzie czy cuś.. a ja sama w domu bede

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 09:20   #763
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Uff, torchę mi lepiej. Przynajmniej nie jestem sama na razie Może nie musi mi nic tam na razie się pojawiać a i tak będzie dobrze
Ja słyszałam, że u niektórych kobiet pojawia się dopiero po porodzie. Także narazie się nic nie martw

Cytat:
hej laseczki, wczoraj jakos nie mialam weny na pisanie
dzisiaj tez mam taki humor do d....

nie wiem o co chodzi

Ja ostatnio mam przypływ energii, ale również mam dni, kiedy nic mi się nie chce.

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość

Ja słyszałam, że śpiworki się fajnie sprawdzają, bo dziecko się nie wykopuje z nich i ja zamierzam go kupić. A jeśli chodzi o rączki to jak jest zimno to wystarczy nałożyć coś z dłuższym rękawkiem - tak mi się wydaje.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 09:20   #764
aerien83
Zadomowienie

A ja dziś 30 tydzień ciąży zaczęłam 3 z przodu

Ja pościel od razu w komplecie z łóżeczkiem kupiłam, ale na początku używać nie będę - rożek lub śpiworek

Przeglądam oferty studiów zaocznych w swoim mieście i w Poznaniu, mam ochotę zacząć od października bo się uduszę w tym domu
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 09:22   #765
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:

Dobra, mykam bo piszę cichaczem z pracy a nie powinnam
Ja korzystam póki szef na urlopie Ale od września znowu mnie będzie mniej

Cytat:

Ja ostatnio chodzę cały czas zmęczona.. mam ochotę zaszyć się w domu pod kołderką a jak na złośc non stop coś robimy i załatwiamy..czuje się jak gość w domu..
Cały czas sobie mówię, że jeszcze chwilka i znowu L4..no i to ratuje mi życie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość

Jaaaa Cię...jak ten czas leci !!!

Aerien- gratuluje 3 z przodu ! Jeszcze chwilka i Izunia będzie z Tobą !
Ja miałam plan iść na aplikacje..niestety po wielu przemyśleniach doszłam do wniosku, że pójdę spróbować za rok.. Jak pomyślałam, ze jeżeli udałoby mi się zdać to od stycznia musiałabym 2 miesięcznego bąbla zostawić w domu.. cały tydzień w Trójmieście..mąż na dodatek robi szkołę pożarniczą i raz w miesiącu wyjeżdża do Poznania na tydzień.. do tego musiałabym iść na wychowawczy bądź zrezygnować z pracy a aktualnie z jedna pensją byłoby nam ciężko.. Studia aplikacyjne mieli opłacać mi rodzice, ale również przyznali mi racje, że rok szybko zleci a maluszek będzie już troszeczkę odchowany. Jestem ambitna i trochę mi z tym ciężko, ale póki mam dobrą pracę nie będzie to koniec świata..

......................... ...........

Widziałyście tą serię kosmetyków dla dzieci :

http://www.pharmaceris.pl/line.php?id=116&podzial=1

Czas edycji: 2012-08-22 o 09:31
Stary 2012-08-22, 09:38   #766
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość

Widziałyście tą serię kosmetyków dla dzieci :

http://www.pharmaceris.pl/line.php?id=116&podzial=1
uwielbiam tą firmę ciekawe jakie mają dla dzieci te rzeczy

u mnie burzaaaaaaaaaaaaaaaa:pros i:

Stary 2012-08-22, 09:40   #767
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
uwielbiam tą firmę ciekawe jakie mają dla dzieci te rzeczy

u mnie burzaaaaaaaaaaaaaaaa:pros i:
Właśnie kupiłam sobie kolejne opakowanie kremu przeciwko rozstępom tej firmy i dostałam w pudełeczku gratis próbkę płynu do kąpieli dla niemowląt..niestety są to kosmetyki od 1 m-ca życia..

.................

Koleżanka z pracy przyniosła mi kombinezon zimowy dla dziecka , ale taki na 3- 6 m-cy.. Czerwony tak wiec uniwersalny.

Czas edycji: 2012-08-22 o 09:42
Stary 2012-08-22, 09:41   #768
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie kupiłam sobie kolejne opakowanie kremu przeciwko rozstępom tej firmy i dostałam w pudełeczku gratis próbkę płynu do kąpieli dla niemowląt..niestety są to kosmetyki od 1 m-ca życia..
łeeeeeeee to po co piszą, że od narodzin ?

Stary 2012-08-22, 09:41   #769
sanetka
Zakorzenienie

Jaka lista wyprawkowa, napisze co u nas się sprawdziło, ja teraz robiłam zakupy stacjonarnie, dokupiłam tylko część

Dla dzidzi:
-Łóżeczko wiadomo i materac gryka- kokos
-Pościel+2 komplety poszewek+ 2 prześcieradła ( młody od początku spa l pod kołderką, a na poduszce płaskiej nosiłam, przystawiałam do karmienia itp
-Ceratka pod prześcieradło żeby materaca nie zasikała dzidzia (za całe 1,50 zl)
-Kocyki 2 cieńsze ale ciepłe, jeden akrylowy grubszy

Kąpiel pielęgnacja:
-Oillan/Nivea ( z Oillanu byłam zadowolona , dość wydajny , butelka 500 ml starczyła na ponad pół roku)
-sudocrem na odparzenia (najmniejszy a i tak nam jeden starczył na ponad 1,5 roku)
-wanienka
-płatki kosmetyczne, takie prostokątne
-2 ręczniki z kapturem
-szczotka
-nożyczki
-gruszka do nosa
-proszek i płyn do prania
-pampersy
-chusteczki nawilżane
- pieluchy tetrowe: 20 białych, 2 kolorowe
- pieluchy flanelowe: 3 sztuki

Dla mnie:
-2 koszule
-majtki siateczkowe (7 sztuk za 8 zł)
- podkłady bella i paczka podpasek
-podkład na łóżko po porodzie (firmy Seni, 5 sztuk w paczce, mogłam tez na nich synka przewijać, takie http://allegro.pl/seni-podklady-podk...550392098.html
-octenisept na ranę po cc
-maść do brodawek

karmienie:
- butelka 150ml
--smoczki uspokajające

To chyba wszystko

Nie patrzę że na kosmetykach piszę że od 1 miesiąca życia, można stosować od urodzenia. Tak samo potem np z kroplami na kolkę, piszą ze od 1 miesiąca a spokojnie można wczesniej

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2012-08-22 o 09:43
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 09:41   #770
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Witam dziewczynki

Kochane macie piękne brzuszki

Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

A mnie w nocy cos ugryzło, tak myślę że pająk brrrrrrrrrrrrr, az sie obudziłam i nie moglam potem zasnac bo strasznie nienawidze pająków.

Zjadłam sobie dzisiaj pomidorka i małemu chyba nie posmakował bo kopie jak szalony

Miłego dnia Kochane Wam życzę

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 09:44   #771
emylka86
Zakorzenienie

cześć! lecę po śniadanko i zabieram się za nadrabianie was : )))

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 09:44   #772
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
łeeeeeeee to po co piszą, że od narodzin ?
No właśnie..tak samo Nivea..dopiero odkryłam, ze te kosmetyki są równiez dopiero od 1 m-ca życia.. już sama nie wiem co kupić..

Koleżanki używały Oliatum i chyba na pierwszy miesiąc życia również będę go używać..

Zobaczę jeszcze co powie jutro położna na szkole rodzenia, bo mamy jutro kąpiel i pielęgnację noworodka..

Stary 2012-08-22, 09:45   #773
landi0909
Zakorzenienie

Hej kochane

trochę Was zaniedbałam wczoraj, nie miałam kiedy wejść nawet Was podczytać

Popołudniu pojechaliśmy do babci M i akurat w porę trafiliśmy bo jej woda leciała z syfonu pod zlewem no i M jej to naprawił ale do Obi jeszcze musieliśmy jechać potem pod wieczór pojechaliśmy do znajomych (tych co znaleźli tego biednego kotka) no i była tam mama koleżanki - POŁOŻNA! pracuje w szpitalu gdzie będziemy rodzić. Wszystko fajnie mi powiedziała, powiedziała że o pokarm mam się nie martwić bo każda kobieta ma pokarm ale muszę się pozbyć blokad psychicznej, może za dużo stresu mam ostatnio dlatego mi zanikł pokarm. No i ogólnie bardzo zadowolona jestem

A zaraz zmykam do taty na śniadanko, kupił mi bułeczki i razem z siostrą zapraszają mnie na wyżerkę hihi

a ja dziś wogóle miałam mega głupi sen śniło mi się, że jakaś Asia wysłała mojemu M pocztą zdjęcia USG z 33 tc swojej córki. Ja się pytam M w tym śnie czy to możliwe że to jego dziecko a on że tak obudziłam się, poszłam siku, po czym znowu zasnęłam i potem śniło mi się że duszę tą lafiryndę na kiblu

Edytowane przez landi0909
Czas edycji: 2012-08-22 o 09:47
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 09:45   #774
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie..tak samo Nivea..dopiero odkryłam, ze te kosmetyki są równiez dopiero od 1 m-ca życia.. już sama nie wiem co kupić..

Koleżanki używały Oliatum i chyba na pierwszy miesiąc życia również będę go używać..
dlatego ja kupilam hipp, bo na nivea nie było nic napisane.

P

Szymonek
Stary 2012-08-22, 09:45   #775
Kamalika
Raczkowanie

Ale mnie dzisiaj zanerwili z home. pl niby taka znana firma a banda matołów tam pracuje ehhhhh. Zapłaciłam za domenę na ich serwerach słoną kasę i nie mam możliwości edytowania swojej strony od kilku miesięcy, najpierw mi wciskali kit że to ja jestem debilem i nie umiem kliknąć w ikonkę, a jak zrobiłam awanturę to programiści stwierdzili że oni nie umieją rozwiązać tego problemu to się pytam za co oni kasę biorą??? Kpina jakaś - napisałam im że albo zwracaja pieniądze albo idę do sądu bo to już staje się żałosne.

Ja mam tylko stronę, a jak ktoś ma u nich sklep internetowy i co z dnia na dzień ma zakończyć działalność bo u nich na serwerach błąd się pojawił????

Cytat:
Ja o tym nie myślałam. Ale tak się składa że przypadkiem mam w domu właśnie Nan Pro 1. Kiedyś chciałam zrobić blok czekoladowy, i wysłałam męża do sklepu. Wytłumaczyłam mu że potrzebuję mleka w proszku, takiego w torebkach jak to kiedyś było np. niebieskie. Usłyszałam tak, tak wiem. Przychodzi do domu i co widzę - opakowanie kartonowe NanPro1. I tak zostało w szafeczce. Oczywiście na drugi dzień cichaczem dokupiłam to czego potrzebowałam

Kreatywność naszych panów kiedyś mnie zabije

kasiu u mnie lista podobna - tylko kwota końcowa wychodzi większa poza tym kupuję teraz większość rzeczy żeby potem nie ganiać po sklepach tylko skupić się na nawiązywaniu kontaktu z maluchem i odpoczynku po cc - a jeśli czegoś nie wykorzystam to potem łatwo to odsprzedam

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 09:49   #776
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Ale mnie dzisiaj zanerwili z home. pl niby taka znana firma a banda matołów tam pracuje ehhhhh. Zapłaciłam za domenę na ich serwerach słoną kasę i nie mam możliwości edytowania swojej strony od kilku miesięcy, najpierw mi wciskali kit że to ja jestem debilem i nie umiem kliknąć w ikonkę, a jak zrobiłam awanturę to programiści stwierdzili że oni nie umieją rozwiązać tego problemu to się pytam za co oni kasę biorą??? Kpina jakaś - napisałam im że albo zwracaja pieniądze albo idę do sądu bo to już staje się żałosne.

Ja mam tylko stronę, a jak ktoś ma u nich sklep internetowy i co z dnia na dzień ma zakończyć działalność bo u nich na serwerach błąd się pojawił????

Kreatywność naszych panów kiedyś mnie zabije

kasiu u mnie lista podobna - tylko kwota końcowa wychodzi większa poza tym kupuję teraz większość rzeczy żeby potem nie ganiać po sklepach tylko skupić się na nawiązywaniu kontaktu z maluchem i odpoczynku po cc - a jeśli czegoś nie wykorzystam to potem łatwo to odsprzedam
a to masz jz umowiona cc?

P

Szymonek
Stary 2012-08-22, 09:50   #777
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
dlatego ja kupilam hipp, bo na nivea nie było nic napisane.
No właśnie równiez jeszcze zastanawiam sie nad tą firmą..
Tylko sama już nie wiem, bo piszą, ze niby po płynach do ciała takich firm skóra maluszka nie jest natłuszczona i trzeba niby używac oliwki..no a one lubią uczulać skórę malucha..sama jestem już głupia w tym temacie..

Zastanawiam się jeszcze czy nie myć samą wodą i szarym mydełkiem.. No, ale czy później nawilżyć

Stary 2012-08-22, 09:52   #778
Kamalika
Raczkowanie

Jasiu po 33 tygodniu mam się zgłosić do szpitala w celu ustalenia dokładnego terminu - a od neurologa mam zaświadczenie że nie mogę niestety rodzić naturalnie ze względu na kręgosłup.

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 09:52   #779
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

Zobaczę jeszcze co powie jutro położna na szkole rodzenia, bo mamy jutro kąpiel i pielęgnację noworodka..
uzywalam nivea od początku, nic się nie działo

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 09:55   #780
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

Ja miałam plan iść na aplikacje..niestety po wielu przemyśleniach doszłam do wniosku, że pójdę spróbować za rok.. Jak pomyślałam, ze jeżeli udałoby mi się zdać to od stycznia musiałabym 2 miesięcznego bąbla zostawić w domu.. cały tydzień w Trójmieście..mąż na dodatek robi szkołę pożarniczą i raz w miesiącu wyjeżdża do Poznania na tydzień.. do tego musiałabym iść na wychowawczy bądź zrezygnować z pracy a aktualnie z jedna pensją byłoby nam ciężko.. Studia aplikacyjne mieli opłacać mi rodzice, ale również przyznali mi racje, że rok szybko zleci a maluszek będzie już troszeczkę odchowany. Jestem ambitna i trochę mi z tym ciężko, ale póki mam dobrą pracę nie będzie to koniec świata..
Mój 'szwagier' właśnie w trójmieście jest na aplikacji (o prawie mówimy?) - teraz już chyba końcówka. Wiem, że ponoć egzaminy wstępne to był ładny przesiew (np jego żona, która spędziła całe wakacje przygotowując się nie dostała się). Nie wiem jak to teraz wygląda, ale łatwo nie jest - a z dzieckiem to już w ogóle może problem. Ambicja faktycznie czasami utrudnia życie - wiem coś o tym - ja od pewnego czasu nauczyłam się ją zagłuszać - dla dobra psychicznego.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości