|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj idę do lekarza internisty to może mi coś poradzi na te moje bóle. Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36038433]Thx 89cm, wcale nie jest wysoka.A skąd Pisałam o nim, sprawdź sobie, czy ci torba będzie odpowiadała, bo specyficzna jest - chociaż ładna ![]() A moja po 4mcu nie chciała w gondoli (chociaż spokojnie się mieściła), dałam do spacerówki od kompletu, i było ok spacerówka płąska całkowicie.mnie cały czas sutki. A nie ma reguły ![]() Powodzenia Nie pozałujesz wyboru pracowałam w US, i nawet Robert Janson u nas się rozliczał, bo on w Będzinie zameldowany, chociaż nie mieszka tu ![]() Dziękować ![]() Ja w szoku jestem, jak moja córka koloruje ma 2l3mce, popatrzcie:AGU KOLORUJE[/QUOTE] Jaka śliczna i zdolna Ja dziś z samego rana wybrałam się do przychodni żeby się zarejestrować do lekarza, byłam tam o 7 :05 a o 7 było otwarcie , i już stałam na dworze bo taka kolejka była. Oczywiście każdy łeb zwrócony na mój brzuch ale nikt nie przepuści. Stałam na końcu kolejki potem przyszła pewna kobieta i stanęła za mną, potem jak kolejka się ruszyła to stanęła przede mną więc ja się pcham na swoje miejsce a ona do mnie że gdzie ja idę i za kim jestem, ja mówię że za tą panią która przede mną stoi, a ona mówi ale nic pani nie mówiła że jest ostatnia, to ja jej mówię że może nie słyszałam jak pytała ale że chyba widzi że stałam tam wcześniej niż ona i poza tym jestem w ciąży i niech się ze mną nie kłóci, to ona wtedy wielki bulwers i mówi że " no to może niech pani jeszcze bez kolejki sobie wchodzi" , nic juz jej nie powiedziałam ale jestem w szoku po prostu . Ci wszyscy ludzie by się chętnie pozabijali żeby tylko być o jedno miejsce wcześniej. Później wracałam autobusem i też nikt mi miejsca nie ustąpił. W sumie ze mnie też jest pierdoła że się nie wpycham nigdzie sama , no ale jeszcze chyba jestem zbyt naiwna i wierzę że jednak będą ludzie dobrej woli i sami będą szarmanccy.... |
||||
|
|
|
#3512 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
o tym to ja póki co nawet nie chcę myśleć ![]() Cytat:
to już jest jakieś info ! Czyli rodzice odpadają więc dobrze. Ale dalej nie zmienia to faktu, że nasze dochody wynoszą 0 zł. Hm...więc może tego nie ruszać lepiej bo jeszcze nam dziecko zabiorą, skoro nie wykazujemy dochodów A co do wózka, już Ci zaraz piszę PW
|
||
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na razie o tym nie myślę, jedynie o czym myślałam raz i co mnie troszkę przeraża że mój TŻ będzie w delegacji, mama tak samo poza miastem pracuje i będę sama no ale może nie będzie tak źle ja tam nie chce o tym jeszcze myśleć, może od 30któregoś tygodnia zacznę
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy nie zapomne jak na moim porodzie położna mówi do mnie: - co się tak drzesz a ja na to- kur....a ja tu rodzę nie ty |
|
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Black nam już przecieka, a nie Delicjanka
|
|
|
|
#3516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kurka, już tak fajnie było, taka gulałkę wyczuałam ruszająca się po całym brzuchu a tu taki spokój
|
||
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam nadzieję, że uda mi się przejść poród w milczeniu
|
|
|
|
#3518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i poszłabym pewnie by Cię przyjęli |
||
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama kiedyś wróciła bardzo zbulwersowana z laboratorium.. bo siedziały takie dewoty (akurat były jakoś blisko w kolejce) i przyszła jakaś ich koleżanka, to te ją na siłę, żeby weszła bo kiedyś tam w służbie zdrowia pracowała - i wpychają babę w kolejkę mimo iże widać, że ta ewidentnie nie chce - po jakimś czasie przyszła kobieta w bardzo zaawansowanej ciąży i się pyta czy mogła by wejść, to te bulwers.. co ona sobie myśli, niech czeka jak inni!! i oczywiście jej nie wpuściły lampucery jedne..
|
|
|
|
#3520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze chce wrócic na angielski, ale to po magistrze. ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#3521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na resztę babć siedzących nie zwracam uwagi. kiedyś mi Pani laborantka powiedziała, że nawet jak byłam we wczesnej, niewidocznej ciąży to miałam wchodzić poza kolejką..bo tu przecież nie chodzi tylko o samopoczucie ciężarnej tylko o ilość bakterii jaka znajduje się w tym miejscu....!!! |
|
|
|
|
#3522 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem nie rodziłam . A położnymi bym się nie przejmowała,po to tam są Cytat:
|
||||
|
|
|
#3523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
takiego babsztyla. swoją drogą, jakby od czasu do czasu panie z recepcji wyjżały zza biurka i poprosiły kolejke o przepuszcze4nie ciężarnej to by im korona z głowy nie spadła. Ich może by barzdiej posłuchały bo o sapoupomnieniu sie nawet nie myslę strach sie bać co by z czlowiekiem zrobiły. Dopóki nie bedzie ustawy obowiazującej (kobiety w ciązy, matkiz dziecmi i osoby starsze) w tym temacie to dupa blada
|
||
|
|
|
#3524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i ja to wykorzystuję....i nie pytam czy mogę wejść, bo jestem w ciąży..tylko informuję i wchodzę.
|
|
|
|
|
#3525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też to zastosuje, jak on mi to ja jemu też , a co niech zobaczy jak to jest choć raz mu próbowałam to już bulwers pt ale ja mam dłużej prawko, ja lepiej wiem, więcej przejechałem
|
|
#3526 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam siostrę w 31 tc. niestety szyjka jej się skraca i malutka chciała już wychodzić na świat, więc ma założony krążek i pewnie w niedługim czasie zostanę na nowo ciocią
Wczoraj była u niej położna (żeby kobietka miała bliżej to spotkały się u mnie), zbadała jej ciśnienie, tętno dzidziusia i troszkę sobie porozmawiałyśmy. Tłumaczyła, że cały poród wcale nie boli i żeby się wcześniej nie nakręcać, bo boli tylko jak są skurcze. Najważniejsze jest wtedy prawidłowe oddychanie. Siostra już rodziła, co prawda miała dość szybki poród ale to potwierdziła. powiedziała że gorszy miała jakiś tam masaż przed niż sam poród. Jeśli mocno boli to trzeba się dopominać o "wspomagacze" a więc głowa do góry dziewczyny, musimy się nastawić że będzie szybko i bezboleśnie
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Dziewczynki
![]() dżizas, ale duchota, normalnie zdycham... wyszłam wywiesic pranie na podwórko i nie miałam siły wrócic do domu...... masakra powiem Wam, że ja do tej pory nie spotkałam się z bezczelnym wgapianiem w brzuch ani komentarzami. Wprost przeciwnie- w niedziele w kościele pan kolo 50 ustąpił mi miejscaz miłym uśmiechem ![]() a w bibliotece Panie od progu wołały "ostrożnie pani Sylwusiu, bo schody dopiero umyte, niech pani się nie pośliznie". bardzo to przyjemne |
|
|
|
#3528 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie .... Ale naskrobalyscie hihi ... Patrzylam na lise piszacych na watku i niezle, 4 jestem pod wzgledem ilosci postow
![]() ![]() ![]() Badzia wiesz ja mam ten sam problem co Ty, ja 179, TZ 195 wiec tez myslalam, ze dziecko bedzie wielkie .. Ale pisalalm tu kiedys o tym na watku i dziewczyny powiedzialy mi, ze to nie jest wyznacznik tego, ze dziecko urodzi sie wieksze ... Takze zbieram jak Szaja napisala 5 kompletow na 56 cm ![]() Co do jazdy samochodem, ja mam prawko juz 12 lat, jezdze nie lepiej niz 1 facet ... Kiedys pasjonowal mnie tuning, jezdzilam na zloty, startowalam w wyscigach, Nikt nie krytykuje mojej jazdy oprocz mojego taty, ktory ciagle uwaza ze jezdze za szybko, ze mam sie zatrzymywac 5 metrow za autem itp
|
|
#3529 |
|
Przyczajenie
|
Zastanawiam się czy dostanę coś z pzu bo ubezp. mam od kwietnia a zaszłam w ciążę w maju (pod koniec) czy liczy się to od tego momentu zajścia czy też zależy od czegoś innego?Słyszałam że trzeba być pół roku ubezp.conajmniej ale od jakiego momentu licząc?
Wczerwcu zaniosłam zaśw. do zakładu że jestem w ciąży ![]() I jeszcze jedno mam ciotkę środowiskową czy środowiskową można sobie wybrać? czy to zależy do jakiego lekarza zapiszę dziecko ?
|
|
|
|
#3530 |
|
Zadomowienie
|
Dziba1 - jeśli chodzi o ubezpieczenie to zależy od ubezpieczenia, niektóre ubezpieczalnie mają okres karencji, niektóre nie, a nawet w ubezpieczalniach mogą różnić się warunki ofert musisz poczytać OWU (Ogólne Warunki Umowy) jak podpisywałaś musiałaś dostać
|
#3531 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Obserwuję - bo mój dziadek artysta malarz, moja mama fajnie rysuje, ja sprawna manualnie - to może i na modą przeszło coś Cytat:
![]() Ja śpiewam od kilku nocy młoda się budzi i muszę kołysanki śpiewać... Cytat:
![]() Ani nie musi wyciekać, ani to dziwne - mnie póxno zaczęło i to tylko, jak ścisnęłam sutka, tak to nie, luz. Aaaa Cytat:
![]() Cytat:
wiadomo, że poród miły nie jest, ale do przejścia Pamiętajcie, że jak będziecie chciały zzo to od razu mówić - bo po 7cm rozwarcia nie dostaniecie! Cytat:
i wlazłabym.Cytat:
Wczoraj mi koleżanka opowiadała, że wkurzał ją lekarz bardzo, poożne super - no ale mówią, że już po niego muszą iść, a koleżanka: Nie! bo on mnie demotywuje :d Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3532 |
|
Rozeznanie
|
Dziaba różnie jest z tymi ubezpieczeniami, niektóre mają nawet 10 msc wyczekiwania. musisz dobrze poczytać warunki a najlepiej zadzwoń do ubezpieczalni i się podpytaj.
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3534 |
|
Rozeznanie
|
Uciekam na zakupki z siostrą dla jej nienarodzonej Alusi
|
#3535 |
|
Zadomowienie
|
a u mnie zaraz lunie, ciemno sie zrobilo
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
kurde, coś mój TŻ zrobił i nie mogę filmików na YT oglądać;/ coś zablokował :[[[
a babcia moja piecze szarlotke mniam mniam mniam ![]() ![]()
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby tylko dwa pokretła a tyyyyle czytania |
|
|
|
|
#3538 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojjjj chyba bym go udusiła ![]() , ale dopiero w sobote, bo dzisiaj pojechal w delegacje
|
|
|
#3540 |
|
Zadomowienie
|
Ja sie wscieklam, ale juz jest oki .... Burza jest i polsat nie dziala ... wiecie ja odkad jestem na L4 wkrecilam sie w nowa serie beverly hills 90210 ... na 1 serii sie wychowalam., a 2 jest naprawde spoko, codziennie jest od 10,45
Wiecie przyjacola mowi na mnie serialowka hahah ... ja szybko bardzi sie wkrecam w nowe ![]() ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
bo mam dziwne przeczucia, że jednak coś nie tak 

89cm, wcale nie jest wysoka.
o tym to ja póki co nawet nie chcę myśleć

strach sie bać co by z czlowiekiem zrobiły. Dopóki nie bedzie ustawy obowiazującej (kobiety w ciązy, matkiz dziecmi i osoby starsze) w tym temacie to dupa blada