Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-22, 11:44   #841
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X

nie mogę się doczekać usg, mam nadzieje że maluszek się nie schowa i będzie wiadomo co i jak. W tym tygodniu czeka mnie jeszcze badanie na toksoplazmozę.
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 11:45   #842
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość

sola niestety nie spotkamy sie w szkole rodzenia mam meldunek,ale przepisalam sie na solec,bo tam chce rodzic i tam do lekarza ginekologa od wrzesnia bede chodzic. Mam o wiele blizej z domu, jednym autobusem 10 minut i dobre opinie kolezanek,ktore tam rodzily.
Ale chetnie sie z Toba i innymi dziewczynami umowie na kawke np. w centrum. Musimy sie zorganizowac, tylko nie wiem jaki dzien i godziny by wam pasowaly. Ja jestem na l4 wiec mam duzo czasu.
Szkoda, ale rozumiem Cię. Ja sama wybierałam pod tym kątem, żeby było blisko.
A jeśli chodzi o kawkę to póki co ja się dobrze czuję i możemy się spotkać. Choć najlepiej jakby choć trochę się ochłodziło

Cytat:
Napisane przez Cecilia89 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim

Byłam wczoraj u lekarza i wszystko jest w porządku, ale maluch nadal głową do dołu... Nadal witaminy i magnez i tyle. Na następnej wizycie będę miała KTG.
Ja mam u siebie napisane położenie główkowe ( czyli pewnie głową w dół), ale lekarz nie mówił mi, że to coś złego. Ale ja nie mam żadnych skurczy, bóli itp.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 11:47   #843
judkama
Zakorzenienie

wlasnie zrobilam zakupki w DOZ ehh 160 zl

a nic takiego nie wzielam......

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 11:47   #844
Cecilia89
Zadomowienie

Sola1 - pomimo tego, że dziecko ułożone jest głową w dół ja też nie odczuwam żadnych skurczy, bóli, ani nic z tych rzeczy. Maleństwo siedzi spokojnie i rusza się raz mocniej, raz słabiej
Cecilia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 11:48   #845
Dojotka1987
Zakorzenienie

Hejka) nie nadrobię Was, bo dużo tego) ja dalej przeziębiona;/ wczoraj byłam u lekarza... Płuca czyste nie dostałam antybiotyku, bo podobno w 3 try. lepiej go nie brać, bo jest niewskazany... a nie ma az takiej konieczności... Mam sie leczyć sama) dużo odpoczywać, leżeć w łóżku, dużo pic i brać apap a jeżeli mi sie nie poprawi to wrócić do niej po antybiotyk... Czuje sie juz lepiej, ale wieczorami przed snem jest koszmar... Nie mogę złapać oddechu... Dusze sie kaszlem... A rano budzę sie cala mokra.. Tak mi gorąco... Ale juz katar mam mniejszy...
3majcie sie dziewczyny i nie przebywajcie w pomieszczeniach z klima... Bo mnie chyba klimatyzacja w samochodzie tak załatwiła... dużo zdrowia kochane
Stary 2012-08-22, 11:48   #846
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Hej wszystkim

Byłam wczoraj u lekarza i wszystko jest w porządku, ale maluch nadal głową do dołu... Nadal witaminy i magnez i tyle. Na następnej wizycie będę miała KTG.
To brawo za wizytę no i super, że maluch już główką w dól

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 11:49   #847
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość

T'ai kochana nie znam rozmiaru bo tak jak pisałam to komplet z łóżeczkiem, a łóżeczko wymiar standardowy ma więc poduszka, kołdra i poszewki pewnie też
a to pewnie tak

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
nie mogę się doczekać usg, mam nadzieje że maluszek się nie schowa i będzie wiadomo co i jak. W tym tygodniu czeka mnie jeszcze badanie na toksoplazmozę.

ja oprócz moich kilku ciuszków jeszcze zakupów tak naprawdę nie poczyniłam
wczoraj tylko złapałam pajaca jeszcze w lidlu
a i po dzieciach siostry męża mam 2 pary śpiochów, 3 pajace i 2 pary spodenek - zawsze coś
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 11:49   #848
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Cześć piękne Mamuśki Wczoraj tak mnie wzięło na to planowanie pokoiku, że machnęłam dwa szablony na ścianę - statek i kotwicę. Podczas malowania tylko się przyłoży i odmaluje, mam nadzieje wyjdzie nieźle. Przeglądałam podobne szablony w necie, z tym, że nie na kartoniku, a na folii i...powiem szczerze, płaci się jak za zboże, nie wiem kompletnie za co 60-100zł ceny w zależności od rozmiaru, a różnica względem tych moich, że z folii można odbić wzór kilka razy, a z papieru raczej tylko raz, bo przy kolejnych próbach może przemięknąć. Moim zdaniem nie warto, skoro za koszt dziesięciokrotnie mniejszy można sobie kupić cały tekturowy blok, więc szablonów wychodzi więcej.

Aerien
, przede wszystkim gratuluję trójki z przodu! Ja co prawda mam dopiero 24+4, ale...uświadomiłaś mi, że te nasze Maluszki, to już wcale nie takie Maluszki i właściwie zanim się obejrzymy będą. A przecież dopiero co odbierałam betę

Co do studiów...nie wiem, na jakiej Ausente jest uczelni, ale zaoczna pedagogika na UŚ, to jest farsa Jako nadworny twórca prac zaliczeniowych w gronie znajomych mogę powiedzieć z ręką na sercu, że na żadnym kierunku nie widziałam czegoś podobnego...Temat pracy zaliczeniowej na 1 semestrze z przedmiotu Historia pedagogiki brzmiał: "Na podstawie wywiadu z przedstawicielami 3 pokoleń (w tym własnego) przedstaw rozwój pedagogiki od IIWŚ i stosunek społeczeństwa do jej kształtu" 2 weekendy zjazdowe w miesiącu.
dzięki kochana ale tym tematem to mnie zabiłaś normalnie, w szoku jestem ciekawe jak na innych uczelniach, ja rozważam UAM w Poznaniu lub Wyższą Szkołę Pedagogiczną tamże. Przyznam szczerze, że bardzo wzięłam do siebie Twój wczorajszy post o złożeniu papierów na uczelnię i w sumie myślę, że ja też chcę
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 11:49   #849
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
Hejka) nie nadrobię Was, bo dużo tego) ja dalej przeziębiona;/ wczoraj byłam u lekarza... Płuca czyste nie dostałam antybiotyku, bo podobno w 3 try. lepiej go nie brać, bo jest niewskazany... a nie ma az takiej konieczności... Mam sie leczyć sama) dużo odpoczywać, leżeć w łóżku, dużo pic i brać apap a jeżeli mi sie nie poprawi to wrócić do niej po antybiotyk... Czuje sie juz lepiej, ale wieczorami przed snem jest koszmar... Nie mogę złapać oddechu... Dusze sie kaszlem... A rano budzę sie cala mokra.. Tak mi gorąco... Ale juz katar mam mniejszy...
3majcie sie dziewczyny i nie przebywajcie w pomieszczeniach z klima... Bo mnie chyba klimatyzacja w samochodzie tak załatwiła... dużo zdrowia kochane
klima to zuoooooo

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 11:51   #850
Cecilia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
To brawo za wizytę no i super, że maluch już główką w dól
Szykuje się już do wylotu... Heh, mam nadzieję, że pod koniec października lub na początku listopada.

Dojotka, trzymaj się tam Niebawem wyzdrowiejesz.
Stary 2012-08-22, 11:54   #851
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Szykuje się już do wylotu... Heh, mam nadzieję, że pod koniec października lub na początku listopada.
Mojej koleżanki mała bardzo szybko była ułożona główkowo i dość nisko.. urodziła w 39 t.c.- poród szybki bez żadnych problemów. Druga faza trwała tylko 15 minutek..

Dojotka- dużo zdrówka !!!

Stary 2012-08-22, 11:54   #852
ausente
Zadomowienie

Cytat:
Cześć piękne Mamuśki Wczoraj tak mnie wzięło na to planowanie pokoiku, że machnęłam dwa szablony na ścianę - statek i kotwicę. Podczas malowania tylko się przyłoży i odmaluje, mam nadzieje wyjdzie nieźle. Przeglądałam podobne szablony w necie, z tym, że nie na kartoniku, a na folii i...powiem szczerze, płaci się jak za zboże, nie wiem kompletnie za co 60-100zł ceny w zależności od rozmiaru, a różnica względem tych moich, że z folii można odbić wzór kilka razy, a z papieru raczej tylko raz, bo przy kolejnych próbach może przemięknąć. Moim zdaniem nie warto, skoro za koszt dziesięciokrotnie mniejszy można sobie kupić cały tekturowy blok, więc szablonów wychodzi więcej.

Aerien
, przede wszystkim gratuluję trójki z przodu! Ja co prawda mam dopiero 24+4, ale...uświadomiłaś mi, że te nasze Maluszki, to już wcale nie takie Maluszki i właściwie zanim się obejrzymy będą. A przecież dopiero co odbierałam betę

Co do studiów...nie wiem, na jakiej Ausente jest uczelni, ale zaoczna pedagogika na UŚ, to jest farsa Jako nadworny twórca prac zaliczeniowych w gronie znajomych mogę powiedzieć z ręką na sercu, że na żadnym kierunku nie widziałam czegoś podobnego...Temat pracy zaliczeniowej na 1 semestrze z przedmiotu Historia pedagogiki brzmiał: "Na podstawie wywiadu z przedstawicielami 3 pokoleń (w tym własnego) przedstaw rozwój pedagogiki od IIWŚ i stosunek społeczeństwa do jej kształtu" 2 weekendy zjazdowe w miesiącu.
no u mnie nie ma wolnych weekendow ;| co sobota i niedziela w szkole !
No u mnie nie ma tak łatwo , na historie np musiałam się nauczyć tak naprawdę całej książki ;/ od średniowiecza do teraz ,ale akurat to byl jeden z moich ulubionych przedmiotów,wiec nie było źle )
wiesz wszystko naprawde zalezy od wykładowców, np na polskim miałam rzeczy moim zdaniem zupelnie do niczego mi nie potrzebne ,a pogrom byl niesamowity. Bo musiałam się nauczyć ,że np literka "a" jest tylnogardłowa ,przedniojezykowa, itp [ tu dalam tylko przyklady ,bo do tegj pory nie wiem jakie te litery maja cechy] . A na innych uczelniach na polskim mieli jakies prace do napisania np. Wiec naprawde to roznie bywa.
Ja mialam moze przez 4 semestry ,ze 3 prace na zaliczenie , a tak same kolokwia i egzaminy
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 11:54   #853
aerien83
Zadomowienie

anett234 widzę Cię co u Ciebie kochana kiedy mąż do pracy wraca?

Dojotka ojej kuruj się
Stary 2012-08-22, 11:54   #854
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Sola1 - pomimo tego, że dziecko ułożone jest głową w dół ja też nie odczuwam żadnych skurczy, bóli, ani nic z tych rzeczy. Maleństwo siedzi spokojnie i rusza się raz mocniej, raz słabiej
Czyli to dobrze, uff
Bo jak napisałaś "ale maluch nadal głową do dołu." to się zaczęłam zastanawiać, że to może coś nie tak.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 11:54   #855
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Witam Was kochane

Narazie nie nadrabiam czytania tego co tam naskrobałyście,wezmę się za to może po obiedzie.

U nas już połowa 27 tc.

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję kolejnych tygodni
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 11:56   #856
MiciaKicia
Zakorzenienie

http://allegro.pl/sliczna-big-wypraw...560084498.html aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a

Stary 2012-08-22, 11:58   #857
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Peperoniku za 25 tc
Dojotka kuruj sie tam, żeby antybiotyk nie był potrzebny

A u mnie pada... wreszcie jakieś ochłodzenie

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 11:59   #858
Lonia89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
a ja obiadu nie planuje. Mało kiedy gotuje kuchnia jest teściowej
U mnie to samo, razem znia gotuje albo wstane o 10 a ta juz o 8 ugtowała,czasem mam jakis pomysł na obiad jakiegos smaka i ide z tymi moimi skladnikami zeby zrobic na dół a ta juz pogotowała;/ wkurza mnie to czasem, ale chce niech gotuje, juz niedługo bede miec własna kuchnie i bede panią i władeczynią

Dziewczyny wkleiam moja liste ubranek jakie posiadam chciałabym zebyscie spojrząły na nia i powiedziały mi czego według was powinnam jeszcze dokupic bo chc emiec to juz skompletowane do końca i zabieram sie za te inne gadzety jak smoczki, butelki , pieluchy i kosmetyki.

A więc:
Pajacyki - 10 sztuki w tym 2 grubsze reszta zwykłe bawełniane(2 sa takie na 50/56 reszta na wieksze 56/62)
Bodziaki z długim - 8 sztuk
bodziaki z krótkim - 11sztuk
kaftniki - 6 sztuk
bluzeczki z długim - 5 sztuk
pólspiochy - 7 sztuk (w tym tylko jedne na 56, reszta na 62 i 2 sztuki na 68, myslicie ze dokupic jeszcze na 65?)
leginsy - 3 sztuki(62)
śpiochy - 3 sztuki (jakos ich nie lubie wole połspiochy)(62)
skarpetki- 8 sztuk
niedrapki - 5 sztuk
czapeczki pokąpielowe - 7 sztuk
kombinezon 1 na 56
sukienusie - 2 na 62

Ja wyszłam z załozenia ze bede kupowac wiekszosc ubrnake na 62 na 56 tylko kilka ale tak teraz sobie mysle ze dzieci wiecej niz 60 cm to nie maja jak sie rodza wiec wszystkie 62będą za duze, a dzieci które rodza sie nawet te 56/57/58 cm to w 56 wejda, i teraz tak mysle ze moze na 56 powinnam miec tego wiecej.

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:00   #859
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Ale cuda !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stary 2012-08-22, 12:00   #860
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
piękne. Ale cena już nie dla mnie heh
Stary 2012-08-22, 12:01   #861
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
śliczna

P

Szymonek
Stary 2012-08-22, 12:01   #862
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
dzięki kochana ale tym tematem to mnie zabiłaś normalnie, w szoku jestem ciekawe jak na innych uczelniach, ja rozważam UAM w Poznaniu lub Wyższą Szkołę Pedagogiczną tamże. Przyznam szczerze, że bardzo wzięłam do siebie Twój wczorajszy post o złożeniu papierów na uczelnię i w sumie myślę, że ja też chcę
A co, pokażmy wszystkim, że dziecko nie jest ograniczeniem! Na pewno nie będzie to takie studiowanie, jak zaraz po liceum, ale warto chyba trochę się przemęczyć i otworzyć sobie kolejną furkę w życiu. Wydaje mi się, że teraz jest najlepszy czas, żeby zacząć, bo ciężko mi sobie wyobrazić początki na danym kierunku (wiadomo, 1 semestr najgorszy) przy 3-4 letnim maluchu, który wymaga zorganizowania mu czasu, najlepiej przez oboje rodziców.

Ausente
, absolutnie się z Tobą zgadzam. WSZYSTKO zależy od wykładowcy...u mnie na przykład inne grupy miały luz z podstaw poetyki, a mi się trafił taki świeżo upieczony magisterek, że wymagał więcej, niż profesorowie, bo chciał pokazać, kto tam rządzi...A chłopak 5 lat starszy od nas

Edytowane przez magdaef
Czas edycji: 2012-08-22 o 12:06
magdaef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:03   #863
Cecilia89
Zadomowienie

Cytat:
Mojej koleżanki mała bardzo szybko była ułożona główkowo i dość nisko.. urodziła w 39 t.c.- poród szybki bez żadnych problemów. Druga faza trwała tylko 15 minutek..

Też bym tak chciała. Taki szybki poród, ale wiem, że to raczej niemożliwe.

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Czyli to dobrze, uff
Bo jak napisałaś "ale maluch nadal głową do dołu." to się zaczęłam zastanawiać, że to może coś nie tak.
W czerwcu maleństwo było już głową do dołu, ale potem przekręciło się pupą do dołu i od jakiegoś miesiąca znowu jest głową w dół. Nie mam się co martwić, póki co wszystko w porządku i u Ciebie też tak na pewno jest
Stary 2012-08-22, 12:03   #864
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
mialam wykladowcow z Poznania i mowili ze poziom jest przyzwoity, ale staraja sie zeby w rankingach nie spadac, wiec czasem pomagaja losowi to ich slowa
u nas roboty bylo sporo

Cytat:
cuudne rzeczy
cena zreszta tez
ide dzis na lumpki to tez przytacham pewnie takie rzeczy ale taniej

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-08-22, 12:06   #865
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
mialam wykladowcow z Poznania i mowili ze poziom jest przyzwoity, ale staraja sie zeby w rankingach nie spadac, wiec czasem pomagaja losowi to ich slowa
u nas roboty bylo sporo

cuudne rzeczy
cena zreszta tez
dlaczego u nas w lumpkach nie ma takich rzeczy same badziewie tylko

P

Szymonek
Stary 2012-08-22, 12:07   #866
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

jej to moje marzenie:love :

u mnie trwala jakies 2,5 godziny druga faza...

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-08-22, 12:08   #867
ausente
Zadomowienie

Cytat:

Ausente
, absolutnie się z Tobą zgadzam. WSZYSTKO zależy od wykładowcy...u mnie na przykład inne grupy miały luz z podstaw poetyki, a mi się trafił taki świeżo upieczony magisterek, że wymagał więcej, niż profesorowie, bo chciał pokazać, kto tam rządzi...A chłopak 5 lat starszy od nas
najgorsi są Ci młodzi ,dopiero co po studiach ,bo wymagaja i wymyslaja takie rzeczy ,że szok !! za każdym razem jak miałam jakiś młodych to była MASAKRA !
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:09   #868
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
dlaczego u nas w lumpkach nie ma takich rzeczy same badziewie tylko
sa tylko pewnie szybko znikaja jak jest nowy towar
ja lubie ,lumpek ze skandynawskimi rzeczami swietna jakosc, same firmowki
tez tam pojde dzis chociaz nowy towar byl w poniedzialek

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-08-22, 12:09   #869
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
U mnie to samo, razem znia gotuje albo wstane o 10 a ta juz o 8 ugtowała,czasem mam jakis pomysł na obiad jakiegos smaka i ide z tymi moimi skladnikami zeby zrobic na dół a ta juz pogotowała;/ wkurza mnie to czasem, ale chce niech gotuje, juz niedługo bede miec własna kuchnie i bede panią i władeczynią
.

mi się uda czasami obić kolacje samej albo z mężem. W sobotę robiłam obiad. Miałam iść jeździć ciągnikiem ale nie poszłam. Więc robiłam obiadek.W przyszłym roku mamy robić może górkę i chcę go namówić na własna kuchnie. Już raz próbowałam ale kręcił nosem o będzie trzeba kawałek kuchni na dole rozwalić by podłączyć górę
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 12:10   #870
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

cuudne rzeczy
cena zreszta tez
wczoraj byłam to za bodziaki chciali miedzy 8 a 10zł a za kombinezonik 30zł ale sie cenią.... Za 8zł nowe wychodzą z F&F w 5-paku

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości