|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
A mnie dzisiaj tak 30-40 minut bolało podbrzusze jak na okres....
Myślicie, że to jakieś bóle przepowiadające? Ale na razie się dobrze czuję, więc może to tylko takie przejściowe? |
|
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Axxxa co u Was? Halo, halo !
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-08-22 o 17:21 |
|
|
|
|
#2343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2344 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy macie tak jakby skurcze w odbycie? Ze kurczy się tam i jakoś dziwnie boooli.
|
|
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś cały dzień na nogach. Zaszalałam i kupiłam sobie sukienkę, płaszczyk i kurteczkę Teraz bolą mnie nogi jak nie wiem co... Zaczęły mnie też niestety boleć kolana, szczególnie podczas siadania... ![]() Gratuluję wizyt! Colds - bardzo mi przykro, że pod sam koniec musisz taki stres przeżywać ![]() Axxxa odezwij się do nas, bo się martwimy!!! |
|
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz ona i zaręczynowy wchodzą mi do połowy palcanie chce jeszcze rodzic, trzeba skończyć malowanie! ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- bafi, niegrzeczna, katiem,agnus dziękuję tamlin Jagódka tez będzie z nami spała w pokoju. On już gotowy jest , ale męzul nie chce malować reszty mieszkania jak malutka będzie w domu dlatego tak mu zależy by skończyć przed jej przybyciem na świat ![]() Katarzinka ![]() colds jejku współczuję Ci strasznie ![]() a tak w ogóle dziewczyny to mam pytanie, szczególnie do tych z terminem na polowe września, czy pobolewa Was też brzuch jak na okres? ale trochę wyżej też?nie są to jakieś straszne bóle, takie "wyciszone" tak jakby ale dają się we znaki. No i o bólu krzyża nie wspomnę mężul mówi, że nie mam co się martwic skoro gin powiedział, że po 36 tc takie bóle to już normalka
|
|
#2347 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2348 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej.
Dziś od 4.20 na nogach...byłam dziś w szpitalu na małym zabiegu,pani dr usunęła mi 4kk...ufff...10kg stresu ze mnie spadło.Bałam się,ze przez to zrobią mi cc a tego nie chce,choć gin mówił,że nie muszę ich usuwać teraz,ale ja uparta.Tylko wizja skurczów i porodu nadal mnie bardzo przeraża,albo,że będą skurcze a rozwarcia nie będzie...Oczy mi się zamykają i nie mam siły dużo pisać. Cytat:
Cytat:
chyba wczoraj o tym pisałyśmyColds oby wszystko się powiodło i Melcia szczęśliwie przyszła na świat Asiulka dziękuję Kochana doszło ![]() Iwoncia czyli też bierzesz fenka?po całej czy po pół i do kiedy?bo zastrzyki na płucka dostałaś prawda? Marzenka mamy,mamy ostatnio o tym pisłyśmyJa już mam dość wszystkiego,noce są koszmarne,brzuch twardnieje mimo leków,ledwo się toczę do łazienki choć mam kilka kroków,wszystko mnie wnerwia,a najbardziej moje otoczenie i porady to się pożaliłam...Trzymam kciuki za wizyty i szybkie porody.
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-08-22 o 17:54 |
||
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
by dziewczyny za nie długo wyszły do domku, dobrze, że wykluczono padaczkęmartusia
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-08-22 o 17:54 |
|
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to od jelit... Okropny to ból, paraliżujący!Angel ja miewam takie bóle miesiączkowe i twardnienia. Ale jestem wyluzowana, bo to 36t i 4 dni, więc zaraz będziemy donoszeni. Poza tym tak wyglądają skurcze przepowiadające moim zdaniem
|
|
|
|
|
#2351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba syndrom głupienia od siedzenia w domu hehe![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
w sobotę 37 skończonych będzie![]() pierwotny tp, wg om mam na 17 września (om 10 grudnia), wg ostatniego usg tp na 15 września wyszedł
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się nie czuje najlepiej dzisiaj
mdli mnie od rana.Ale trzymam kciuki za Was
|
|
|
|
#2353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- ja tez wymiotuje dzis ,wczoraj tez nie kolorowo,źle mi sie cos to żelazlo wchlania bez tego soku z wit c bo z powodu cukru mam pic wode z zwykla cytryna |
|
|
|
|
#2354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A powiedz jak pierwsze dni po odstawieniu fenka? Pokaże Wam nasz wózek,bo z mailem mam problem...
|
|
#2355 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sandra, Sojka to która pierwsza??
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Katee
super bryczka coraz bardziej przekonuje sie do tego espiro.Kupilas nowy czy uzywke? ja mam upatrzona uzywke ale prezentuje sie bardzo dobrze ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- przyszla mi dzis paczka z all bardzo szybko. kupowalam koszule-jest bardzo fajna i stanik tez calkiem ok. Do tego wkladki laktacyjne i butelki.
|
|
|
|
#2357 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ciesze sie Maggi ze wykluczyli padaczke, oby żółtaczka szybko przeszłaKatee piękne kolorki ma Wasz wózio Jakoś się zrobiło smutno na wątku, nie dziwie sie te upały dają sie nam mocno we znaki. Jeszcze troszkę dziewczyny, damy radę. Sciskam kciuki za wiecej dobrych wiesci
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-08-22 o 18:16 |
||
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie Sojka i Sandra jak tam?
|
|
|
|
#2359 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam popludniowo
Dzis znowu zalatany dzien.. Bylismy odebrac komode ale sie wkurzylam bo uchwyty nie pasuja sa za krotkie.. wiec myk do sklepu co za fuszerke odwalaja i pani powiedziala ze na sobote bedaDobra juz pol biedy z tymi uchwytami .. bo w szuflady sobie moge wkladac no ale wkurzylam sie ![]() Colds nie mam słow na to co odwalają w tym szpitalu.. w takim stanie Cie wypuscic? Mam nadzieję i 3mam kciuki zeby twoj lekarz potraktował Cie powaznie 3mam tez kciuki za mała Maggie zeby bylo dobrze i szybko do domku wrocily dobrze ze to nie padaczka.Marzenka ale beda heca jak beda jajka ciekawa jestem czy wogole u ktorejs z nas bedzie pomyłka z płciaKatee sliczny bryka, bardzo mi sie podoba |
|
|
|
#2360 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję wszystkim dzieciaczków i zaczętych tygodni !!!! My mamy już 34tc, i w zw z tym mam pytanie- jakie macie łożysko? Byłam na usg i lekarz wyliczył mi stopień - IIIA. To dobrze czy nie? Jak jest u Was? Tzn mówił, że wszystko w porządku, ale człowiek głupi i czyta to co w necie i tam piszą że stopień III to powinien być pod koniec, koło porodu.
|
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się pojechałam na ip i wróciłam ... kurna... z kwitkiem. Jakieś durne babsko - lekarz, przez telefon z paniami na IP załatwiała sprawę ze mną, mówię jak cielęciu, że lekarz mnie tu skierował, aby zbadać stan dziecka i łożyska a głupia pinda powiedziała, że zrobi to tylko pod warunkiem, że się położę. Lekarz mój mi mówił, że to będzie wyglądało inaczej, że jeśli zobaczą coś niepokojącego podczas badania, to ewentualnie mnie położą - a tu taka informacja. Mam się stawić jutro - nie specjalnie mi się to uśmiecha. I kombinuje co tu zrobić - do kogo jeszcze zadzwonić, żeby sprawę załatwić
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z OM mam na 20.09 ![]() Ale moja gin bierze pod uwagę ten pierwszy. A głupie położne ze szpitala oczywiście z OM i robią mi zamieszanie w karcie ciąży... |
|
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio kupilam plyn do prania w biedronce Kłębuszek. moglam sie spodziewac ze cena bedzie adekwatna do jakosci. Wsadzilam brudne ciuchy i wyciaglam tez brudne i zapach taki dziwny...ale jestem zla
|
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupuję zawsze Kłębuszka do czarnych i moim zdaniem jest taki sam jak Woolite czy Perwoll. Pięknie dopiera ubrania, nawet robocze Kropka. Zawsze daję też Lenora i pięknie pachną ciuchy.
Na 15.09. też mam termin z usg z om na 24.09. |
|
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- a ja mam termin z OM 13.09 a z USG 30.09 chociaz po ostatniej wizycie jak bylam w 33 tygodniu wedlug usg to dzidzius mial wymiary na 36tyg. Ale to tylko teraz na ostaniej wizycie |
|
|
|
|
#2366 |
|
Zadomowienie
|
katee ładne kolorki wózka
no ciekawe jak tam sojka???bo ja sie dzis jeszcze nie wybieram na porodówke ...prze czyscilo mnie i spokój.jutro mam wizyte ale mi sie nie chce isc,bo to tak daleko....
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
Ja leję na oko, nie do nakrętki, ale będzie więcej. Do kolorów nie używałam, jakoś w tym wypadku nie dowierzam płynom. Choć kupiłam na przykład te małe saszetki nowe Ariela do białego i są bardzo dobre. I pięknie pachną. Do Pauli kolorowych ubrań to tylko dobry proszek plus odplamiacz z Inter Marche i ciuchy jak nowe.
|
|
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Na początku wieści od Marty 1986222 - jest w szpitalu, wkroczyli w 36 tydzień. Jeszcze tydzień i będą donoszone i może wypuszczą Ją do domu ![]() Katee super bryka. My też zakupiliśmy dzisiaj bryke - Hartana Vip Xl. Spędzołam w sklepie ponad 1,5 godziny, ale w końcu sie zdecydowałam. TŻ był już zalamany. ![]() Colds nie mam słów na takie postępowanie szpitala ![]() Marzenka ale niespodzianka z płcią ![]() Maggie trzymam kciuki, żeby wszystko było ok i żebyście szybciutko wróciły do domku
|
#2370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pierwsze dni bez fenka spędzam jak na szpilkach coraz częściej boli mnie brzuch no i budzę się w nocy w tych godzinach jak dzwonił mi budzik na tabletki![]() bafi masakra! robią z człowieka wariata. Wstydziliby się kobiecie w ciąży kazac przyjeźdzac dwa razy ![]() gda no mi w szpitalu tez pod uwagę brali ten z om. O tyle, że te dwa dni w tą czy we w tą to już nei taka różnica duża ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
by wytrwały dziewczyny jeszcze tydzien
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.

Ale na razie się dobrze czuję, więc może to tylko takie przejściowe? 

Teraz bolą mnie nogi jak nie wiem co... 
teraz ona i zaręczynowy wchodzą mi do połowy palca

chyba wczoraj o tym pisałyśmy
to się pożaliłam...

oby żółtaczka szybko przeszła