|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Angel - chodzi o fakt, że mam się położyc by poznać diagnozę - no ja pinkolę, przecież żebym mogła dokonać decyzji to najpierw musze poznać diagnozę. To chyba tak działa. A głupie babsko powiedziało, że ona nie będzie ponosić odpowiedzialności. Ewidentnie mnie spławiła, bo się śpieszyła na cc. Z drugiej strony biorąc pod uwagę radę mojego lekarza, że jeśli nie przytyję, mam gnać do szpitala. Przytyć przytyłam, mam równy kilogram do przodu. Ruchy czuję - mała ma swoje pory aktywności jak zwykle. No i bądź tu mądry i pisz wiersze.
|
#2372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Patrzyłam na all na używane,ale bałabym się kupić kota w worku.A tak to podjechaliśmy kawałek,składaliśmy go z pomocą pani właścicielki,wszystko zadbane,czyściutkie,zafol iowane,nawet każde kółko z osobna i jak narazie jesteśmy zadowoleni.Zobaczymy jak w praktyce![]() Miałam iść spać,ale chyba nie usne.Czekam na wieści od Colds.... W ogóle to dziękuję za wszystkie pochwały co do wózka
|
|
#2373 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorowo!
Dziś miałam intensywny dzień, rano pojechałam z mamą i siostrą do pracy, żeby im pokazać, gdzie pół rodziny pracuje a później pojechaliśmy z mężem po telewizor, bo zamówił w necie jakiś swój wymarzony model do salonu no i dali znać, że już jest do odbioru. Później oczywiście musiał go od razu poustawiać a ja się zajełam obiadem. Po południu poszłam sobie na bazarek i nabyłam w perfumerii takiej z rozlewanymi na mililitry perfumami buteleczkę z atomizerem do rozcieńczania tantum rosa po porodzie. Po obiedzie zabraliśmy mamę i małą na rynek pokazać im fontannę a potem na plac zabaw i dzięki temu wypruta jestem, bo upał przecież niemiłosierny jest. Teraz zasiadłam troszkę do kompa i nadrabiam Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2375 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś po wizycie.
Rozwarcie malusieńkie na 1 cm czyli bez zmian, szyjka miękka, skrócona, porodowa. Ale jeszcze nie dziś. Poza tym ważna informacja, Pani doktor powiedziała "szanse na poród naturalny znacznie zmalały" Dlaczego?! Waga małej na podstawie wyliczeń USG (gin dwukrotnie sprawdzała) to 4400g/4700g 28 sierpnia, we wtorek mam stawić się w szpitalu na patologi ciąży. Dwóch lekarzy zrobi niezależne USG. Jeśli dane zostaną potwierdzone jak to moja gon powiedziała "nawet nie będę próbowała namawiać Panią na poród siłami natury". Najlepsze jest to, że moja waga od półtora miesiąca bez zmian. A 11 lipca miała 2500g i już Pani doktor zapisała z wykrzyknikami. Przez 6 tyg jej waga wzrosła o 2 kg a mi wcale. Termin mam na 29 sierpnia, ona będzie na szpitalu w niedzielę (dyżur), potem we wtorek cały dzień. Chciała by mnie przyjąć i poprowadzić osobiście. Ale jeśli coś się zacznie wcześniej dziać mam do niej dzwonić i jechać na szpital. Na karcie ciąży wyrażnie zapisała dlaczego kieruje i waga dziecka z wykrzyknikami. Generalnie jestem mocno wystraszona dziewczyny. Ja naprawdę wolę poczekać do tego wtorku, niech ona to poprowadzi. Boję się, że trafię na lekarza, który stwierdzi: a nuż się uda SN. Moja gin sama mówi, że jest to waga na podstawie pomiarów, która nie zawsze się pokrywa, równie dobrze mała może mieć 4100, dlatego chce poczekać aby sprawdzić przyrost, a nade wszystko powtórzyć badania przez dwóch niezależnych lekarzy, zanim zdecyduje o CC. Powiedziała też, że nie znaczy to że od razu zrobią CC. Może poleżę kilka dni. Pytam od czego to zależy na co będą czekali? Ona powiedziała, że tak naprawdę to wszelkie kroki będą podejmowane na bieżąco po wyniku badania ginekologicznego oraz tych obrazów USG. Tak więc wcale nie powiedziane, że mała urodzi się 28 lipca .Ja to myślę dziewczyny, że teraz budząc się rano nie będę rozważała czy to dziś, tylko trzymała kciuki aby dotrzymać do tego wtorku. Nie chcę aby obcy lekarze decydowali, nie wiadomo na kogo się trafi no. Naprawdę wolę aby to była ona. Od początku prowadzi ciążę, wie co i jak i ją mogę nakłaniać do CC od razu. A inni mogą olać bo to nie ich pacjentka. Ech... Edytowane przez alfabia Czas edycji: 2012-08-22 o 19:42 |
|
|
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że jutro zrobią tak jak mówił Ci lekarz: najpierw ocenią stan dziecka i łożyska nim Cię położą. Oby wszystko było ok i by się bez szpitala obeszło
|
|
#2377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ja przeżywam...bo w niedziele odstawiam,to dopiero będzie 36+3,ale chyba ginek wie,co robi... Mi w szpitalu najpierw też ten z om-25sierpnia,dopiero później stwierdzili,że jednak z usg 18.09,ale aby był dzidziuś donoszony. Dziewczyny mam pytanie co do kampanii MAMO NADCHODZĘ... http://www.mamonadchodze.com.pl/wp-c..._spotkania.pdf która się wybiera?i te z Was,które były w innych miastach,jak było?
|
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bałabym się na Twoim miejscu sytuacji, że każą Ci rodzic naturalnie. W ogóle super masz lekarkę, że tak się zaangażowała i chce Cię miec pod swoimi skrzydłami :kciuk i: by Zosia wysiedziała do wtorku
|
|
#2379 | |
|
Rozeznanie
|
Ja się właśnie zastanawiam bo Tż dostał w pracy propozycję od swojego dyrektora firmy że może oddać nam wózek po swoim dziecku, bo jak twierdzi takie rzeczy zawsze lepiej brać używane bo to rzecz tylko na parę miesięcy, później stoi nie używany
myślę, że chodzi o wózek głęboki a nie taki wielofunkcyjny, i nie wiem właśnie czy brać czy nie Tż oczywiście powiedział, że musi ze mna porozmawiać hmm.. głupio odmówić bo miła propozycja i troszkę kaski się zaoszczędzi a w sumie to moi rodzice zaoszczędzą bo jako dziadkowie powiedzieli że kupią brykę dzidzi a z drugiej strony fajniej by było nowy kupić sama nie wiem ![]() Mój Tż też taka pierdoła bo zamiast się zapytać jaki to rodzaj, jaki kolor itp to nic się nie dowiedział, jutro poprosi o przesłanie zdjęć na meila żebym mogła obejżeć no co wygląd się liczy ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
za darmo? Gdzie to dokładnie jest?
Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2012-08-22 o 19:59 |
|
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
alfabia
no no duza dziewczynka i trzymam kciuki o cc
|
|
|
|
#2381 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale skoro za pierwszym razem nie doświadczyłaś to jesteś tak samo zielona jak wiele z nas![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2382 |
|
Zadomowienie
|
alfabia
wow!duża dziewczynkaoby jednak cc ![]() to ja sie ciesze,ze moja Pola 3 kg ma ![]() moj tż jeszcze w pracy od 5 rano ...no wykończą mi chłopa,no
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy takiej wadze jeśli się potwierdzi to bez problemów powinni Ci cięcie zrobić. Teraz ważne aby do wtorku mała wysiedziała A mnie Kropek wkur.... Mam zrypany humor i idę spać. |
|
|
|
|
#2384 |
|
Zadomowienie
|
ciekawe jak colds
|
#2385 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i jak tak jest rzeczywiście to trzymam kciuki żeby było cc ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Spadam do wyrka
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że masz tak duże wsparcie swojego lekarza prowadzącego, bo jak widać tutaj na wątku... różnie to bywa jak przychodzi co do czego. Trzymam za Was kciuki. Myślę, że nie masz co się bać, bo przy takiej wadze dziecka, już naprawdę tylko jakiś obłąkany lekarz będzie zmuszał Cię do porodu naturalnego. Nie martw się na zapas, pomyśl, że już niedługo utulisz swoją córcię. ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Też cały czas o nich myślę. I jeszcze Sojka gdzieś nam zniknęła.
|
|
#2387 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za ciepłe słowa dziewczyny
|
|
|
|
#2388 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzyma kciuki zebys wytrzymała ale mysle ze przy takiej wadze bez problemu zrobia ci cesarke, nie martw sie na zapas Cytat:
zreszta jak by mi rodzice mieli fundnac wozek to ja bym sie nawet nie zastanawiala nad uzywanym tylko kozystala z rodziców ![]() co kropek nafikał ??
|
||
|
|
|
#2389 |
|
Zadomowienie
|
a mi schodzi czop
![]() chociaz wiem ze to jeszcze nic nie znaczy to cieszylam sie jak dziecko jak zobaczyłam ten gęsty galaretowaty śluz na wkładce
|
#2390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaaaa Zosieńka nadchodzi |
|
|
|
|
#2391 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiadomość od Colds:
pojechałam na Polną bo wytrzymać nie moglam. I chyba rodzę....... Man nadzieje ze wszystko ladnie sie rozkreci. Aktualnie leze pod ktg AAAAAAAAAAAAAAA
|
|
|
|
#2392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zawsze to krok do przodu
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
Colds trzymam kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!
Sojka to już tuz tuż !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
#2394 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() a ona biedna taka zmeczona była
|
|
#2395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dużo tego? Jasny czy z pasemkami krwi? {ytam bo sama nie wiem czego wypatrywać już Edytowane przez alfabia Czas edycji: 2012-08-22 o 21:21 |
|
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
Colds
![]() Sojka coraz blizej,coraz blizej.. |
|
|
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
A bo na wszystko ma czas. Wrócił z pracy o 19.30, pokoju nawet nie tknął od niedzieli, a ja zaczynam schizować że wrócę ze szpitala w jeden wielki syf i plac budowy. Numerek na drzwi drugi tydzień przybija, Pauli sznur w pokoju wiesza od naszego powrotu znad morza. Ech i tylko słyszę: zdążę. Tyle że ja kur.... nie wiadomo czy zdążę później to ogarnąć. Łóżeczko nie złożone, bo będzie się kurzyć, ubranka nie poprane bo nie ma gdzie ich złożyć, wózek nie wyprany bo leży na nim sto rzeczy bo szafę musiałam opróżnić bo ją rozkłada drugi tydzień. No ciśnienie mi podniósł okrutnie. I ten jego spokój
Cytat:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Colds trzymamy kciuki. Dowiedz się jaką położną ma, bo jest szansa że to jakaś moja koleżanka z roku. |
|
|
|
|
#2398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No to trzymamy kciuki za Melcię i Zosię, aby dziewczynki szybciutko zawitały po drugiej stronie! ![]() ![]()
|
|
#2400 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

coraz bardziej przekonuje sie do tego espiro.
i jak narazie jesteśmy zadowoleni.Zobaczymy jak w praktyce