|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Cytat:
![]() dzisiaj na kolację jadłam kanapki z wędzonym boczkiem popijane maślanką truskawakową ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
, nawet piękny seledynowy udało mi się kupic chyba z misiem koło domku i jeden mam sliczny pomarańczowy w paseczki. Ale wystrzegam się typowych dla płci wzorów- samochodów czy laleczek albo kwiatków.....
|
||
|
|
|
#3782 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
. Melduję sie po dłuższej nieobecności. Ciągle walczę z opryszczką i przyznam się, że od tygodnia przez to źle się czuję i nie mam chory na nic, nawet nie miałam siłysprawdzić co na forum słychać. Pryszczyków jest coraz mniej, szczególnie na plecach, ale dbanie o to żeby się nie rozniosły to katorga. Najpierw swędziało jak djabli a teraz boli i piecze . Jedynie cieszę się bo lekarz wykluczył na 100% półpasiec. W międzyczasie pokłóciłam sie z mamą, eh szkoda gadać. Przed załamaniem się psychicznym broni mnie myśl, ze w poniedziałek wizyta i zobaczę swoje maleństwo no i mój kochany TŻ, gdyby nie on to nie wiem. Idę was nadrabiać, może mi się uda.
|
#3783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I to jest to dziewczyny, jak lekarze za szybko określają płeć, lepiej czekać do połównkowego i dowiedzieć się na 100%. |
|
|
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
http://waszymzdaniem.blog.pl/2012/08...zowe-zabobony/
tak mi się przypadkiem w oczy rzuciło- polegałam po przeczytaniu części o higienie |
|
|
|
#3785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiesz troszke mnie przerazilas ta opruyszczka, bo ja tez mam cale plecy w takich malych syfkach, ale powstrzymuje sie z wizyta u dermatologa, zanim nie bede 28 u ginekologa .. Pokaze to mojej ginekolog i spytam czy to jej wyglada na ciazowe zmiany hormonalne ... Nie wiem czy jest sens wydawac kase na dermatologa, bo w ciazy chyba wiekszosc masci i antybiotokow nie mozna ... A ten co u mnie na rejonie przyjmuje to jakas padaka, wiec bede musiala 100 zaplacic za wizyte jak nic .... sylwietta1988 nie no z tym niemyciem to chyba jakis zart :O
Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2012-08-22 o 20:15 |
|
|
|
|
#3786 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie
Ania z Lublina mamy ten sam termin porodu ![]() Maluchna ja na szczęście nie ma takiego problemu, a opisałaś to rzeczywiście genialnie Ja lubię używać depilatora bo potem jest chwila spokoju, tylko nie lubię tego etapu, że włoski już czuję, ale jeszcze są za małe, żeby moja maszyneria je złapała. I tak człowiek siedzi i czeka aż bardziej porośnie
|
|
|
|
#3787 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki a mam do was pytanie nie ciazowe ... otoz musze kupic 2 patelnie, bo moje tefala niestety juz sa w oplakanym stanie ... ceny nowych mnie porazily ... no i tak sie zastanawiam czy nie zainwestowac moze w patelnie ceramiczna ... Czy ktoras z was ma moze taka i jest zadowolona, bo na internecie sa rozne opinie ... a ja nie wierze do konca w nie, bo czestyo jest marketing szeptany i zle opinie pisze konkurencja .... Wole sprawdzone opinie osob, ktore znam, ale niestety nikt z moich znajomych nie posiada ceramicznej
|
|
#3788 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- ja nie golę ud, ale ręce tak, miałam bardzo owłosione i to na ciemno :/
|
|
#3789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ale tak czy siak ciesze sie i Ci gratuluje!!! faktycznie na nastepnej wizycie sie bardziej upewnisz bo znow lekarz moze zmienic zdanie ![]() Cytat:
![]() kurde Marsi to u mnie we snie nie bylo tatuaża
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie co do wagi to ja raczej bym sie cieszyla ze malo tyje ... niestety u mnie jest juz 2,5 kg na plusie a do wizyty pewnie bedzie ze 3....
nie pamietam jak to w pierwszej ciazy bylo ale mam nadzieje ze nie przytyje wiecej jak wtedy
|
#3793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja już zadzwoniłam do mojego poprzedniego lekarza, który prowadził pierwszą ciążę i mam do niego przyjść do szpitala na usg w niedzielę , to mi sprawdzi ![]() mąż niestety uradowany nie był... bardziej się przyczepił, że ja już się ciuszkami dziewczęcymi powymieniałam i że teraz od nowa trzeba będzie kupić...a tu akurat żeby odzyskać moje ciuszki to nie będzie problem, bo już dzwoniłam do babeczki no i się uśmiała, że coś przeczuwała, że będziemy z powrotem siatami się wymieniać
|
|
|
|
|
#3794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Ja jak mam tylko czas to depilator lekko ponad kolana, bo na jednym udzie mam bardzo popękane naczynka i nie chcę ich jeszcze depilatorem katować, więc uda maszynką, i pipkę też maszynką.
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet mamie ostatnio taką kupił i jej się chyba też dobrze sprawdza |
|
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama ma ceramiczną i jest bardzo zadowolona.
Jeszcze co tego jedzenia, ja jem strasznie dużo, dużo więcej niż przed ciążą i może właśnie przez tą tarczycę nie tyję ![]() Tatuaże uwielbiam, kiedyś chyba sobie zrobię, Tż też chciałby pająka na ramieniu ![]() Witam nowe mamusie
|
#3797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki Badzia
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziekuje! |
|
|
|
|
#3799 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko teraz niewiadomo która wersja lekarza jest dobra ![]() Cytat:
Witam nowe Mamusie |
||
|
|
|
#3800 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a to niespodzianka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Znowu przytachałam od mamy siatkę ubranek, a sama mówiła stanowczo ok 3 tyg temu, że nic nie kupujemy
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
O boże, ile stron! Wreszcie nadrobiłam!
Ja dziś dzień poza domem, byłam u fryzjera przy okazji. Co do zestawu z Aventu : odkryłam, że rzut beretem pod domem mam jeden z tych sklepów Entliczek : hurtownia dla dzieci. Widze teraz. że mają stronę internetową i sklep internetowy. I ten zestaw Avent co Aśka pokazywała: http://www.entliczek.pl/p/philips_av..._271_00-20139/ 82,90zł więc zdecydowanie lepiej. Dziecko się chyba rusza cały dzień, oprócz bąbelków doszło teraz jeszcze takie uczucie jakby napinania się brzucha w określonym miejscu i takie... "ślizganie w środku" - chyba wtedy jak dzieć się przemieszcza
|
|
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja nie zaobserwowałam dziwnych połączeń ![]() Na kolację zrobiłam parówki w cieście francuskim - dawno nie jadłam.
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w tym zestawie nie ma laktatora
|
|
#3804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Ło kurczę, to nie zauważyłam, sorry
![]() ![]() Ale zapamiętam tą stronkę, może jak coś to zrobię większe zakupy z opcją odbioru osobistego i będzie z głowy ![]() Co do depilacji : ja też na 0 - codziennie lub co 2gi dzień. Bokeh: no to jest tak dziwne uczucie, że za pierwszym razem aż mi się jakoś dziwnie słabo zaczęło robić, spodziewałam się kopniaczków, a tu takie ślizganie. |
|
|
|
#3806 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
I chciałam zauważyć, że bardzo możliwe, że razem tam wylądujemy na porodówce A ja robię u dra Cnoty na Piotrowickiej połówkowe, on miciążę całą prowadzi, ale do Jackiewicza koleżanka z pracy chodziła, zadowolona bardzo była i mówi, że cenowo ok Cytat:
20tc jest. Z Agu też tak miałam, po połowie zaczęło leciutko - jak to mój gin stwierdził: luzik, jakby pani w 35tc nie przytyła to bym się martwił, a tak to ma pani czas ![]() Cytat:
Cytat:
któraś tu pisała - maszynką do włosów na ćwierć milimetra Cytat:
![]() Ale dziewczyny fajne są ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie powstrzymuje zawód tylko w sumie, musiałabym robić w niewidocznym miejscu...Cytat:
![]() ------------------------------------------ Jak z domu o 14 wyszłam, tak wróciłam po 19... łaziłam z córą i mamą po CH, potem spacer, i zeszło. Chciałam sobie buty zimowe znaleźć i jedne owszem, owszem, ale... nie są czarne ![]() http://ccc.eu/public/katalog/medium/...5540005sur.jpg ale ładne cena mniej, 279 :/
|
|||||||||
|
|
|
#3807 |
|
Zadomowienie
|
Debrah dzieki za linka bo maja duzy asortyment to sobie na spokojnie poogladam
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle tam taka śmieszna opcja jak wyprawka jest :P Wszystko - i dla mamy i dla dziecka (łącznie z mebelkami) wrzucone do koszyka, normalnie nic tylko klikać i szykować worek z kasą
![]() Ciekawe czy ktokolwiek z tego korzysta![]() Kurczę, jak nadrabiam wątek to chyba zacznę sobie odpowiedzi na bieżąco w notatniku pisać, bo potem nie sposób zapamiętać cokolwiek, tyle bym chciała Wam odpisać. Sny macie czadowe, ja też mam takie jakieś pokręcone, wielowątkowe i bardzo wyraźne - podobno hormony, ale czasem aż mnie to przeraża
|
|
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
No takie dziwne..nagle coś się napnie i czuje się taki "ślizg" - strasznie to ciężko opisać, zaczęło mi się wczoraj i dzisiaj już bardzo często to czuję, plus te bąbelki co wcześniej, więc chyba niedługo przyjdą mocniejsze kopnięcia.
Wcześniej, przed tym ślizganiem nie umiałabym powiedzieć gdzie mniej więcej teraz jest dziecko, a teraz wtedy gdy się napnie właśnie brzuch to takie lekkie uczucie ciężkości jest.. I teraz też to czuję co jakiś czas na zmianę z bąbelkami. Jej..to cudowne, ale i szokujące zarazem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

). Szkoda mi jak widze sliczne sukieneczki, ale wiadomo - chlopaka w to nie ubiore, wiec powstrzymuje sie od zakupow 
. Jedynie cieszę się bo lekarz wykluczył na 100% półpasiec. 

22.05.2008
14.08.2011