Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-22, 20:07   #3781
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wy też tak jak ja puszczacie bąki na lewo i prawo??? Mój TŻ z sypialni mnie wygania, bo znieść już nie może, a ja sama duszę się ich smrodem. Kurde, wiem że nie pachną, ale że aż tak??? Nie idzie wytrzymać normalnie. Trzymać też nie mogę, bo bebech boli, więc zganiam wszystko na baby. Mówię, że to maluch pierdzi, więc trzymać nie można.
zdarzy mi się czasami zabączyc, ale staram sie uciekac w odosobnione miejsce- bo nawet mnie ten "zapach" przeszkadza..... w sumie to nie dziwota- po takich kombinacjach jedzeniowych jakie uprawiam mam prawo zaszalec
dzisiaj na kolację jadłam kanapki z wędzonym boczkiem popijane maślanką truskawakową

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie wiem nic na temat plci, ale ubranka kupuje, a jakze
Poki co biale, kremowe, zolte i niebieskie (uznalam, ze dla dziewczynki tez moga byc ). Szkoda mi jak widze sliczne sukieneczki, ale wiadomo - chlopaka w to nie ubiore, wiec powstrzymuje sie od zakupow
Unikam rozowego (wiadomo :P) i kolorow typowo chlopiecych, czyli ciemnych (granaty, brazy, itp).
a tak chciałoby się kompletowac garderobę maluszka przez dłuższy czas, żeby umilic sobie oczekiwanie... ja tez mam sporo bodziaków żółtych, białych i beżowych. Pajacyki tez jakieś jasne, kilka błękitnych- nie ma przepisu, że lalunia nie może nosic błekitu , nawet piękny seledynowy udało mi się kupic chyba z misiem koło domku i jeden mam sliczny pomarańczowy w paseczki. Ale wystrzegam się typowych dla płci wzorów- samochodów czy laleczek albo kwiatków.....
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:09   #3782
mitabe
Rozeznanie

Hej dziewczyny . Melduję sie po dłuższej nieobecności. Ciągle walczę z opryszczką i przyznam się, że od tygodnia przez to źle się czuję i nie mam chory na nic, nawet nie miałam siłysprawdzić co na forum słychać. Pryszczyków jest coraz mniej, szczególnie na plecach, ale dbanie o to żeby się nie rozniosły to katorga. Najpierw swędziało jak djabli a teraz boli i piecze. Jedynie cieszę się bo lekarz wykluczył na 100% półpasiec.
W międzyczasie pokłóciłam sie z mamą, eh szkoda gadać. Przed załamaniem się psychicznym broni mnie myśl, ze w poniedziałek wizyta i zobaczę swoje maleństwo no i mój kochany TŻ, gdyby nie on to nie wiem.
Idę was nadrabiać, może mi się uda.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:12   #3783
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!! ja tak na szybko!!! i nie żartuję!

Ismael to nie Ismael!!!!!
to baba!!!!!!! osz jedna......
niestety pindolka nie było...i nic nie wskazywało na to, że się gdzieś schował
a ja już trochę ciuchów nakupowałam........aaaaaa
Ale numer!!!
I to jest to dziewczyny, jak lekarze za szybko określają płeć, lepiej czekać do połównkowego i dowiedzieć się na 100%.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:13   #3784
sylwietta1988
Zakorzenienie

http://waszymzdaniem.blog.pl/2012/08...zowe-zabobony/

tak mi się przypadkiem w oczy rzuciło- polegałam po przeczytaniu części o higienie
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:13   #3785
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny . Melduję sie po dłuższej nieobecności. Ciągle walczę z opryszczką i przyznam się, że od tygodnia przez to źle się czuję i nie mam chory na nic, nawet nie miałam siłysprawdzić co na forum słychać. Pryszczyków jest coraz mniej, szczególnie na plecach, ale dbanie o to żeby się nie rozniosły to katorga. Najpierw swędziało jak djabli a teraz boli i piecze. Jedynie cieszę się bo lekarz wykluczył na 100% półpasiec.
W międzyczasie pokłóciłam sie z mamą, eh szkoda gadać. Przed załamaniem się psychicznym broni mnie myśl, ze w poniedziałek wizyta i zobaczę swoje maleństwo no i mój kochany TŻ, gdyby nie on to nie wiem.
Idę was nadrabiać, może mi się uda.
Witam Kochanie

Wiesz troszke mnie przerazilas ta opruyszczka, bo ja tez mam cale plecy w takich malych syfkach, ale powstrzymuje sie z wizyta u dermatologa, zanim nie bede 28 u ginekologa .. Pokaze to mojej ginekolog i spytam czy to jej wyglada na ciazowe zmiany hormonalne ... Nie wiem czy jest sens wydawac kase na dermatologa, bo w ciazy chyba wiekszosc masci i antybiotokow nie mozna ... A ten co u mnie na rejonie przyjmuje to jakas padaka, wiec bede musiala 100 zaplacic za wizyte jak nic ....

sylwietta1988 nie no z tym niemyciem to chyba jakis zart :O

Edytowane przez aska27adopcje
Czas edycji: 2012-08-22 o 20:15
aska27adopcje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:15   #3786
szklanka19
Zadomowienie

Witam nowe mamusie

Ania z Lublina mamy ten sam termin porodu

Maluchna ja na szczęście nie ma takiego problemu, a opisałaś to rzeczywiście genialnie A czy przypadkiem na wzdęcia i problemy jelitowe nie pomaga herbatka z rumianku?

Ja lubię używać depilatora bo potem jest chwila spokoju, tylko nie lubię tego etapu, że włoski już czuję, ale jeszcze są za małe, żeby moja maszyneria je złapała. I tak człowiek siedzi i czeka aż bardziej porośnie
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:26   #3787
aska27adopcje
Zadomowienie

Dziewczynki a mam do was pytanie nie ciazowe ... otoz musze kupic 2 patelnie, bo moje tefala niestety juz sa w oplakanym stanie ... ceny nowych mnie porazily ... no i tak sie zastanawiam czy nie zainwestowac moze w patelnie ceramiczna ... Czy ktoras z was ma moze taka i jest zadowolona, bo na internecie sa rozne opinie ... a ja nie wierze do konca w nie, bo czestyo jest marketing szeptany i zle opinie pisze konkurencja .... Wole sprawdzone opinie osob, ktore znam, ale niestety nikt z moich znajomych nie posiada ceramicznej
Stary 2012-08-22, 20:38   #3788
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
W sumie to poszlam do dwoch sklepow w poszukiwaniu prezentu dla babci, potem tesco gdzie kupilam bodziaczki jesli macie gdzies blisko tesco to wstapcie bo maja duzo przecen na dzieciaku teraz ja za 5szt body z 59 na 35 wiec u zl za sztuke
bardzo łądne te bodziaki!

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:

siusiak zginął!!!! ło, ale akcja

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Kurcze, czy to ma znaczenie, jakie witaminy bierzemy?
Te, co zalecil mi gin (centrum materna) kosztuja 30,89 za 30 tabletek (cena z dozu).
To duzo jak na suplement czy normalna cena?
Drugie, o ktorych mowil to Pharmaton Matruelle (42zl za 30 tabletek).

No to poszalal...
ja brałam tą Matruelle, gin mi ją polecił ale tylko 3 m-ce teraz kupiłam Falvit mama, bo dużo, dużo tańsze

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
A golicie uda?
Mi sie nigdy nie chcialo zaczynac i w sumie tak zostalo, ze gole tylko lydki (do kolan).
ja nie golę ud, ale ręce tak, miałam bardzo owłosione i to na ciemno :/
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:39   #3789
eff8
Zakorzenienie

Witam nowe mamusie
Cytat:
Napisane przez aniazlublina Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny, Powoli i niesmialo dolaczam do waszego grona. W tamtym roku poronilam, wiec tym razem jestem w mega paranoi. Nikomu sie nie chwale, co pare tyg napada mnie panika ze moze cos sie znowu zlego stalo, ale powoli zaczynam miec nadzieje ze moze tym razem wsyztsko bedzie ok Jestem w 17tym tyg, termin mam na 2 lutego. Jutro mam wizyte, i po cichu sie ludze ze moze bedzie juz mozna zauwazyc plec Malucha. Duzo mam do nadrobienia, wiec na razie pewnie sie przyczaje i nadrobie zaleglosci w czytaniu waszych postow. Pozdrawiam, Ania
mam taki sam termin porodu

Cytat:

szok
no ale tak czy siak ciesze sie i Ci gratuluje!!!
faktycznie na nastepnej wizycie sie bardziej upewnisz bo znow lekarz moze zmienic zdanie

Cytat:
A golicie uda?
Mi sie nigdy nie chcialo zaczynac i w sumie tak zostalo, ze gole tylko lydki (do kolan).
ja nie mam takiej potrzeby bo mam jasniutkie wlosy na udach

kurde Marsi to u mnie we snie nie bylo tatuaża

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:40   #3790
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Pochwalę się - od dzisiejszej nocy czuję już maluszka, wyraźnie
super
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:49   #3791
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Czyli wszystko przede mną To dobrze, byle za dużo tych kg nie przybyło.
Kurde ja też nic nie tyje i zanipokoiło to gina, zrobiłam te badania na tarczycę i wyszło mi FT 3 FT 4 spoko ale TSH poniżej normy. Jutro dzwonie do gina zapytać co dalej
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:51   #3792
eff8
Zakorzenienie

a właśnie co do wagi to ja raczej bym sie cieszyla ze malo tyje ... niestety u mnie jest juz 2,5 kg na plusie a do wizyty pewnie bedzie ze 3....
nie pamietam jak to w pierwszej ciazy bylo ale mam nadzieje ze nie przytyje wiecej jak wtedy

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:52   #3793
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dlatego jak na pierwszym genetycznym pytalismy to nam nie powiedzial.

Djerba kochana, jeszcze sie okaze ze nastawisz sie na druga corcie a urodzisz dzyndzelka:-D a to bylo genetyczne czy normalne? Wybierasz sie na genetyczne? Moze poczekaj na nastepne usg, juz powinno na 100% byc widac :-*
normalne badanie... ;/

ja już zadzwoniłam do mojego poprzedniego lekarza, który prowadził pierwszą ciążę i mam do niego przyjść do szpitala na usg w niedzielę , to mi sprawdzi
mąż niestety uradowany nie był... bardziej się przyczepił, że ja już się ciuszkami dziewczęcymi powymieniałam i że teraz od nowa trzeba będzie kupić...a tu akurat żeby odzyskać moje ciuszki to nie będzie problem, bo już dzwoniłam do babeczki no i się uśmiała, że coś przeczuwała, że będziemy z powrotem siatami się wymieniać
Stary 2012-08-22, 20:58   #3794
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

WOw no to nieźle Cię dzidzia urządziła

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
A golicie uda?
Ja jak mam tylko czas to depilator lekko ponad kolana, bo na jednym udzie mam bardzo popękane naczynka i nie chcę ich jeszcze depilatorem katować, więc uda maszynką, i pipkę też maszynką.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-08-22, 21:01   #3795
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Dziewczynki a mam do was pytanie nie ciazowe ... otoz musze kupic 2 patelnie, bo moje tefala niestety juz sa w oplakanym stanie ... ceny nowych mnie porazily ... no i tak sie zastanawiam czy nie zainwestowac moze w patelnie ceramiczna ... Czy ktoras z was ma moze taka i jest zadowolona, bo na internecie sa rozne opinie ... a ja nie wierze do konca w nie, bo czestyo jest marketing szeptany i zle opinie pisze konkurencja .... Wole sprawdzone opinie osob, ktore znam, ale niestety nikt z moich znajomych nie posiada ceramicznej
ja ceramicznej nie mam, ale moj brat ma i jest bardzo zadowolony teraz każdemu poleca nawet mamie ostatnio taką kupił i jej się chyba też dobrze sprawdza
Stary 2012-08-22, 21:04   #3796
Ifwka
Zakorzenienie

Moja mama ma ceramiczną i jest bardzo zadowolona.
Jeszcze co tego jedzenia, ja jem strasznie dużo, dużo więcej niż przed ciążą i może właśnie przez tą tarczycę nie tyję
Tatuaże uwielbiam, kiedyś chyba sobie zrobię, Tż też chciałby pająka na ramieniu
Witam nowe mamusie
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-08-22, 21:05   #3797
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
ja ceramicznej nie mam, ale moj brat ma i jest bardzo zadowolony teraz każdemu poleca nawet mamie ostatnio taką kupił i jej się chyba też dobrze sprawdza
Dziekuje slicznie, na taka opinie czekalam ... U mnie teflonowa wiecej niz rok nie pociagnie, niestety moj TZ jest niereformowalny i szorowanie metalowa lyzka, widelcem po patelni u nas to norma .... Takze kupie ceramiczna, bo cena bardzo podobna do teflonowej tefala Dzieki Badzia
Stary 2012-08-22, 21:10   #3798
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ja brałam tą Matruelle, gin mi ją polecił ale tylko 3 m-ce teraz kupiłam Falvit mama, bo dużo, dużo tańsze
O, super, 60 tabletek jest za 35,69 - niezla cena
Dziekuje!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 21:18   #3799
zoffka
Raczkowanie

Cytat:

O kurcze, ale numer Tylko teraz niewiadomo która wersja lekarza jest dobra

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ja od X lat używam do golenia nóg depilatora. W życiu nie wrócę do maszynki
Ja też Jak dla mnie najlepsza rzecz. A do bólu można się przyzwyczaić, ja już go w ogóle nie czuję.

Witam nowe Mamusie
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 21:26   #3800
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też się w PZU przed ciążą ubezpieczyłam i moja księgowa powiedziała mi, że jest tam pół roku karencji, więc po urodzeniu dzidzi dostanę kasiurę...
Ja się nie ubezpieczałam dodatkowo Jak obliczyłam, to zupełnie się nie opłaca - więcej uzbieram odkładając tyle samo co miesiąc. Może akurat my dostaliśmy tak niekorzystne warunki - z tego co pamiętam 45 zł albo 55 zł miesięcznie.

Cytat:

a to niespodzianka

Cytat:
ano!!!! mógł mi nie mówić wcześniej...a nie teraz się tłumaczy, że to nabrzmiałe narządy płciowe...
aż mu się uszy czerwone zrobiły jak wyszło, że to jednak kobietka
hehehe
a słuchajcie, a może podejść do innego lekarza i na innym sprzęcie zobaczyć...czy na 3d pójść? bo tam na pewno będzie dobrze widać..ale może być tak, że zasłoni nogi

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------
Mojej kuzynce gin powiedział dopiero w 8 miesiącu, bo wcześniej dziecko nie dało podpatrzeć. Stwierdził, że chłopak, a urodziła się dziewczynka

Cytat:
A golicie uda?
Baaaardzo rzadko wychodzę poza kolana. Nie chodzę w krótkich spodenkach ani w krótkich spódniczkach. Chyba, że do stroju kąpielowego.

Cytat:
Dziewczyny, czy wy też tak jak ja puszczacie bąki na lewo i prawo??? Mój TŻ z sypialni mnie wygania, bo znieść już nie może, a ja sama duszę się ich smrodem. Kurde, wiem że nie pachną, ale że aż tak??? Nie idzie wytrzymać normalnie. Trzymać też nie mogę, bo bebech boli, więc zganiam wszystko na baby. Mówię, że to maluch pierdzi, więc trzymać nie można.
Ale się uśmiałąm Nie, nie mam takich problemów

Cytat:
Ja jeszcze nie wiem nic na temat plci, ale ubranka kupuje, a jakze
Poki co biale, kremowe, zolte i niebieskie (uznalam, ze dla dziewczynki tez moga byc ). Szkoda mi jak widze sliczne sukieneczki, ale wiadomo - chlopaka w to nie ubiore, wiec powstrzymuje sie od zakupow
Unikam rozowego (wiadomo :P) i kolorow typowo chlopiecych, czyli ciemnych (granaty, brazy, itp).
Ja tez kupuję uniwersalne, ale mamę ponosi i kupuje też sukieneczki

Znowu przytachałam od mamy siatkę ubranek, a sama mówiła stanowczo ok 3 tyg temu, że nic nie kupujemy Ja kupiłam 4 ubranka, a ona chyba 4 siatki

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 21:27   #3801
Debrah
Zakorzenienie

O boże, ile stron! Wreszcie nadrobiłam!

Ja dziś dzień poza domem, byłam u fryzjera przy okazji.

Co do zestawu z Aventu : odkryłam, że rzut beretem pod domem mam jeden z tych sklepów Entliczek : hurtownia dla dzieci. Widze teraz. że mają stronę internetową i sklep internetowy. I ten zestaw Avent co Aśka pokazywała:
http://www.entliczek.pl/p/philips_av..._271_00-20139/ 82,90zł więc zdecydowanie lepiej.

Dziecko się chyba rusza cały dzień, oprócz bąbelków doszło teraz jeszcze takie uczucie jakby napinania się brzucha w określonym miejscu i takie... "ślizganie w środku" - chyba wtedy jak dzieć się przemieszcza
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 21:28   #3802
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
zdarzy mi się czasami zabączyc, ale staram sie uciekac w odosobnione miejsce- bo nawet mnie ten "zapach" przeszkadza..... w sumie to nie dziwota- po takich kombinacjach jedzeniowych jakie uprawiam mam prawo zaszalec
dzisiaj na kolację jadłam kanapki z wędzonym boczkiem popijane maślanką truskawakową

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

a tak chciałoby się kompletowac garderobę maluszka przez dłuższy czas, żeby umilic sobie oczekiwanie... ja tez mam sporo bodziaków żółtych, białych i beżowych. Pajacyki tez jakieś jasne, kilka błękitnych- nie ma przepisu, że lalunia nie może nosic błekitu , nawet piękny seledynowy udało mi się kupic chyba z misiem koło domku i jeden mam sliczny pomarańczowy w paseczki. Ale wystrzegam się typowych dla płci wzorów- samochodów czy laleczek albo kwiatków.....
To ja nie zaobserwowałam dziwnych połączeń

Na kolację zrobiłam parówki w cieście francuskim - dawno nie jadłam.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 21:35   #3803
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Co do zestawu z Aventu : odkryłam, że rzut beretem pod domem mam jeden z tych sklepów Entliczek : hurtownia dla dzieci. Widze teraz. że mają stronę internetową i sklep internetowy. I ten zestaw Avent co Aśka pokazywała:
http://www.entliczek.pl/p/philips_av..._271_00-20139/ 82,90zł więc zdecydowanie lepiej.

Dziecko się chyba rusza cały dzień, oprócz bąbelków doszło teraz jeszcze takie uczucie jakby napinania się brzucha w określonym miejscu i takie... "ślizganie w środku" - chyba wtedy jak dzieć się przemieszcza
tez to czuje

a w tym zestawie nie ma laktatora
Stary 2012-08-22, 21:37   #3804
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:

kochana tylko w tym zestawie co ja patrzylam byl laktator, a on chyba najdrozszy ... ogolnie sie wkurzylam bo maja siedzibe w lodzi, a nie ma odb osobistego i przesylka droga
Stary 2012-08-22, 21:40   #3805
Debrah
Zakorzenienie

Ło kurczę, to nie zauważyłam, sorry
Ale zapamiętam tą stronkę, może jak coś to zrobię większe zakupy z opcją odbioru osobistego i będzie z głowy

Co do depilacji : ja też na 0 - codziennie lub co 2gi dzień.

Bokeh: no to jest tak dziwne uczucie, że za pierwszym razem aż mi się jakoś dziwnie słabo zaczęło robić, spodziewałam się kopniaczków, a tu takie ślizganie.
Stary 2012-08-22, 21:40   #3806
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Mam odpowiedź od szefa szefów
Będzie u nas pod koniec tygodnia i na pewno porozmawiamy, ale nie widzi żadnych podstaw do niepokoju o moja pracę Trochę podniosło mnie to na duchu.
To trzymam kciuki

Cytat:

Ja na goduli, ja, a czo?;-)

Szaja a gdzie idziesz na polowkowe? Bo my robimy w Sosnowcu u Jackiewicza, tam mamy za darmo w pakiecie z medi, i tez 2d, jakbysmy chcieli 3d to trzeba doplacac. No ale to chyba nie ma znaczenia, co ma byc widac to bedzie prawda?

A nic, tak pytam I chciałam zauważyć, że bardzo możliwe, że razem tam wylądujemy na porodówce wg ostatniego usg tp mam na... 17 stycznia

A ja robię u dra Cnoty na Piotrowickiej połówkowe, on miciążę całą prowadzi, ale do Jackiewicza koleżanka z pracy chodziła, zadowolona bardzo była i mówi, że cenowo ok

Cytat:
Powiedzcie mi, od którego tygodnia zaczęło przybywać Wam na wadze?
Bo szczerze mówiąc zaniepokoiło mnie, że trzeci raz mam tą samą wagę
Jeszcze wcale 20tc jest. Z Agu też tak miałam, po połowie zaczęło leciutko - jak to mój gin stwierdził: luzik, jakby pani w 35tc nie przytyła to bym się martwił, a tak to ma pani czas

Cytat:
Dziewczyny, ale ze mni tepota wylazla teraz budze sie rano z jakas plama na cycku i mowie, kurde, jak bralam tabletki rano musialam sie oblac i co? Ide sie kapac i tak mnie cos tknelo po poscie szaji scisnelam se sutka i wyszla siara wiec ja tez sie juz zaliczam do siarowatych
mnie z prawego.

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
o właśnie kobity...takie może intymne pytanie..ale było o cycach, pipkach, pałkach itp...to tak z ciekawości powiedzcie mi...golicie się do zera?
A co ty, nie chce mi się z krostkami walczyć któraś tu pisała - maszynką do włosów na ćwierć milimetra

Cytat:

O matko
Ale dziewczyny fajne są

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Hej

Gin. mówiła Tobie o połówkowym usg - to też jest takie dokładniejsze, sprawdza się organy maluszka, przepływy. Mój gin takie mi zobi w ramach NFZ 18.09 (będę wtedy miała 21 tydz.), natomiast nie ma on usg 3d, tylko zwykłe. Zastanawiam się czy nie iść na to usg 3d/4d, mam już poleconego lekarza, koszt ok. 25o zł i miałabym je najlepiej wykonać miedzy 24 a 26 tyg., lekarz twierdzi, że najlepiej wtedy widać maluszka, a najpóźniej można je zrobić do 30 tyg.
Takie mam info, ale jeszcze nie zagłębiałam się bardziej w temat, jak piszę coś źle - wyprowadźcie mnie z błędu

Pochwalę się - od dzisiejszej nocy czuję już maluszka, wyraźnie
Gratuluję czucia

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=LPCwLBCokSk kurcze laska ma super głos a jak słysze taki tekst w piosenkach to cos mnie biere :/

apropo tatuaży też mam jeden i tż nie chce żebym robiła więcej
Mój małż też teoretycznie nie chce - co nie zmienia faktu, że jakbym JA bardzo chciała, to i tak zrobię mnie powstrzymuje zawód tylko w sumie, musiałabym robić w niewidocznym miejscu...

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Małża spytałam, on sprzedaje - teoretycznie są lepsze, bo odporniejsze, trwalsze, w użyciu takie same. Więcej ludzi teraz ceramiczne kupuje niż teflon, bo chyba się ogólnie moda zrobiła. Ludzie się boją że z teflnu coś się wydziela, ale nikt nie patrzy, że dopiero od 400 stopni - a nikt w domu tak patelni nie nagrzeje

------------------------------------------
Jak z domu o 14 wyszłam, tak wróciłam po 19... łaziłam z córą i mamą po CH, potem spacer, i zeszło. Chciałam sobie buty zimowe znaleźć i jedne owszem, owszem, ale... nie są czarne

http://ccc.eu/public/katalog/medium/...5540005sur.jpg

ale ładne cena mniej, 279 :/
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 21:45   #3807
aska27adopcje
Zadomowienie

Debrah dzieki za linka bo maja duzy asortyment to sobie na spokojnie poogladam
Stary 2012-08-22, 21:50   #3808
Debrah
Zakorzenienie

W ogóle tam taka śmieszna opcja jak wyprawka jest :P Wszystko - i dla mamy i dla dziecka (łącznie z mebelkami) wrzucone do koszyka, normalnie nic tylko klikać i szykować worek z kasą Ciekawe czy ktokolwiek z tego korzysta

Kurczę, jak nadrabiam wątek to chyba zacznę sobie odpowiedzi na bieżąco w notatniku pisać, bo potem nie sposób zapamiętać cokolwiek, tyle bym chciała Wam odpisać. Sny macie czadowe, ja też mam takie jakieś pokręcone, wielowątkowe i bardzo wyraźne - podobno hormony, ale czasem aż mnie to przeraża
Stary 2012-08-22, 21:53   #3809
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Ło kurczę, to nie zauważyłam, sorry
Ale zapamiętam tą stronkę, może jak coś to zrobię większe zakupy z opcją odbioru osobistego i będzie z głowy

Co do depilacji : ja też na 0 - codziennie lub co 2gi dzień.

Bokeh: no to jest tak dziwne uczucie, że za pierwszym razem aż mi się jakoś dziwnie słabo zaczęło robić, spodziewałam się kopniaczków, a tu takie ślizganie.
no bo jak ktoś nie ejst nastawiony to troche takie odczucie jakby jakas glizda tam była
Stary 2012-08-22, 21:58   #3810
Debrah
Zakorzenienie

No takie dziwne..nagle coś się napnie i czuje się taki "ślizg" - strasznie to ciężko opisać, zaczęło mi się wczoraj i dzisiaj już bardzo często to czuję, plus te bąbelki co wcześniej, więc chyba niedługo przyjdą mocniejsze kopnięcia.
Wcześniej, przed tym ślizganiem nie umiałabym powiedzieć gdzie mniej więcej teraz jest dziecko, a teraz wtedy gdy się napnie właśnie brzuch to takie lekkie uczucie ciężkości jest..
I teraz też to czuję co jakiś czas na zmianę z bąbelkami. Jej..to cudowne, ale i szokujące zarazem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości