Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-22, 23:11   #3841
malbell
Przyczajenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Cytat:
Napisane przez Debrah
no ale tam sie przekłada siedzisko więc dalej prowadzisz tak samo
To nie zajarzyłam, widziałam taki poprostu gdzie samą rączkę się przekłada i niby fajnie szybko ale bez sensu sie prowadzi. Ale jak tak to spoko
malbell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 23:11   #3842
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Ale tak szczerze: niektóre wózki są piękne, bo dizajnerskie po prostu - ale dla mnie cena powyżej 1500 po prostu się nie opłaca..
Jak bym spała na pieniążkach, czemu nie no ale niestety, w totka jeszcze nie wygrałam

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 23:12   #3843
bokeh
Zakorzenienie

tzn wydawanie na gondolke i małe nosidelko faktycznie bez sensu duzo kasy, ale na spacerówke tak z 1,5 roku sie chyba używa, czy dłużej ??? prosze o wypowiedź doswiadczonych :P
Stary 2012-08-22, 23:13   #3844
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah, Black, czy wy mowicie po polsku?
Ja tylko rzesy, czasem eyeliner taki plynny w pedzelku ale to jak rzes nie chce mi sie malowac

Mi sie jeden joolz podobal, moja kuzynka go ma ale dala za niego ponad 4tys, poczatkowo bylam na niego zdecydowana, ale teraz tylko marita, to jest moja milosc od pierwszego wejrzenia hehee....

Delicjanko ale marita w tych okolicach cenowych sie plasuje wlasnie, przynajmniej na allegro. Z tymze czytalam bardzo zle opinie o fotelikach do kompletu i sie zastanawiam czy kupowac 3w1, zalezalo mi zeby fotelik pasowal do stelaza, tesciowie maja fotelik maxi cosi ale z tego co wiem marita w ogole nie ma adapterow i d.upa nie wiem co robic, tez bez sensu, zeby maluchowi bylo w foteliku niewygodnie z powodu mojego widzimisie.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 23:16   #3845
bokeh
Zakorzenienie

Ok, ja ide spać dziołszki
Stary 2012-08-22, 23:20   #3846
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Debrah, Black, czy wy mowicie po polsku?
Ja tylko rzesy, czasem eyeliner taki plynny w pedzelku ale to jak rzes nie chce mi sie malowac

Mi sie jeden joolz podobal, moja kuzynka go ma ale dala za niego ponad 4tys, poczatkowo bylam na niego zdecydowana, ale teraz tylko marita, to jest moja milosc od pierwszego wejrzenia hehee....

Delicjanko ale marita w tych okolicach cenowych sie plasuje wlasnie, przynajmniej na allegro. Z tymze czytalam bardzo zle opinie o fotelikach do kompletu i sie zastanawiam czy kupowac 3w1, zalezalo mi zeby fotelik pasowal do stelaza, tesciowie maja fotelik maxi cosi ale z tego co wiem marita w ogole nie ma adapterow i d.upa nie wiem co robic, tez bez sensu, zeby maluchowi bylo w foteliku niewygodnie z powodu mojego widzimisie.
Ja mialam prawie miec w posiadaniu ten wózek ---> http://estetka.blox.pl/2009/09/Wozki-retro.html ten granatowo biały.. mama się opiekuje dzieciaczkiem który go ma, nno ale mówi że nie jest praktyczny i że Adaś jeszcze w nim chyba pojeździ

I się zastanawiam co do tych adapterów, skoro będzie zima to po co dzidzia ma byc w tym foteliku? (wiadomo oprocz jezdzenia samochodem;p ) chyba taka opcja jest bardziej praktykowana w lato niż w zime? chyba ze w domu?..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 23:31   #3847
Debrah
Zakorzenienie

Pewnie, że jakbym spała na pieniądzach to czemu nie, szarpnęłabym się. Ale tak normalnie, skoro na nich nie śpię to nie chcę przepłacać tylko za wygląd i bajer, tym bardziej, że ten dodatkowy tysiąc na pewno przy maluszku będzie na co wydać i przyda się zawsze. Dlatego podoba mi się ten Carino i jego przy ewentualnym zakupie pod uwagę biorę - bo i cena do przeżycia (chociaż na allegro widziałam tez takie do 1000zł i też są fajne - to niby dlaczego nie brać) i bardzo mi się podoba.

Ale wszystko przyjmę, używany, sprawny wózek po maluchu z rodzinki tym bardziej. A ja się najwyżej będę realizować na innej płaszczyźnie. Kobiety tak mają, że działają emocje jak widzą coś ładnego - ja się łatwo napalam ale staram się z tym walczyć.

Lady : po polsku, takie moje małe hobby, marzy mi się profesjonalny kurs wizażu.

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Delicjanko: piękna ta pościel, ja właśnie lubię takie wzory stonowane
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 23:32   #3848
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ano wlasnie kiedys pisalas, ze ten retro mialas odziedziczyc po kims. Szkoda, ja sama bym taki wziela, z tymze one chyba krociutka gondolke maja? No ale cena 5czy6tys mnie zabila

Kurcze, chocby taka wyprawa do sklepu autem..... ale ja wiem? Poki bedziemy w trojke z maluchem mozna gondole pakowac, nie ma co wydziwiac w sumie.

Ide spac, dobranoc dziolszki, jutro musze wstac o 10 hehe dla mnie tragedia

Stary 2012-08-22, 23:36   #3849
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziewczyny niezdecydowane, naprawdę spójrzcie na Bexy - do 1500zł za 3in1, wózek marzenie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 23:37   #3850
LadyWhisper
Zakorzenienie

Jeszcze tylko napisze bo zapomne
Debrah czytalam ooinie o carino, ze maja bardzo plytka budke, podobno w ogole nie chroni przed wiatrem, i o ile latem jeszcze da sie przezyc to zima juz tragedia. Gdzie czytalam caly watek o tym, jak znajde to podrzuce linka. Dobranoc:-*

Stary 2012-08-22, 23:53   #3851
ilkas
BAN stały

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36060050]Dziewczyny niezdecydowane, naprawdę spójrzcie na Bexy - do 1500zł za 3in1, wózek marzenie [/QUOTE]

Kochana, masz ten wózek?
Zmartwiłyście mnie tym fotelikiem w maricie, bo już go chciałam...
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 00:19   #3852
elllmi
Zakorzenienie

hej
ja znowu po nocy; przyszła burza i mnie wywaliło z neta, a tyle miałam cytować Hosenka dzięki za namiary na lumpka, chyba jutro będę w tamtych rejonach, to może zajrzę;
bolał was kiedyś tak dziwnie brzuch, jakby kolka, ale tak zaraz koło pępka albo nawet sam pępek? bo cholera od południa mnie trzyma i nie można normalnie funkcjonować; jeszcze w pracy mnie rwa kulszowa dopadła i rozwaliłam cały segregator dokumentów, bo się wyprostować nie mogłam i go upuściłam jakaś połamana jestem ogólnie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wiem, ze ma racje, ale nie ma prawa przeciez ingerowac w to, co robie ja. Poza tym takie uwagi nie sa na miejscu.
Najlepsze bylo jak opowiadala, ze ona idac na plaze lekko przycina boki, a reszta upycha do srodka, achhh
Nie sadze bym czula sie komfortowo sprawdzajac co chwile czy nic mi nie wystaje
leżelismy kiedyś na plaży obok takiej "upychającej" i musielismy się przenieść, bo mój kuzyn nie mógł tego przezyć i ciągle się na nią gapił i komentował, jaki to busz jej po bokach wystaje

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ja się golę na zero ale niestety tak często nie mogę bo mam jakieś uczulenie albo jakąś inną cholerę, zawsze 2 dni po goleniu obrastam w krosty i ranki które pieką i swędzą no i wygląda to bardzo nieestetycznie. Może ma któraś też coś takiego i jakiś sposób na to dziadostwo??
ja zawsze po goleniu smaruję takie drażliwe miejsca sudokremem i jest lepiej

aha, umówiłam się na 1 wrzesnia na połówkowe i mąż już sie doczekać nie może, żeby zobaczyć dzidziaka cały czas mnie wypytuje jak to jest być w ciąży i jakie to uczucie jak mały się rusza

Edytowane przez elllmi
Czas edycji: 2012-08-23 o 00:21
elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 01:20   #3853
Debrah
Zakorzenienie

W 14 tygodniu ciąży miałam taki ból który lokalizowałam koło pępka, bolało bardzo, aż mnie w pół zgięło i ze 2 godziny się męczyłam. Dzwoniłam nawet do ginki - ale mnie trochę uspokoiła, że na tym etapie maluch jest nie tak wysoko - więc raczej nic mu nie jest. Pamiętam, że wtedy no-spę brałam - ale nie pomogła. Jak powiedziałam gince o stwierdziła, że to też coś mówi, bo no-spa by pomogła na bóle skurczowe ( w końcu podaje się w zagrożonej ciąży). Ten ból sam puścił, i więcej się nie powtórzył, ale o było okropne i bardzo się bałam. Uspokajało mnie tylko to, że nic mnie nie bolało w dole brzucha. Ale ginka mówiła, że gdyby wróciło, to żeby lepiej jechać na IP.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 06:47   #3854
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Ale numer!!!
I to jest to dziewczyny, jak lekarze za szybko określają płeć, lepiej czekać do połównkowego i dowiedzieć się na 100%.
Mojej kuzynce gin mówiła za każdym razem że dziewczynka, a przy porodzie niespodzianka.... fiutek. wszystkie ubranka różowe, pierwsze dziecko

---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ----------

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Dziewczynki a mam do was pytanie nie ciazowe ... otoz musze kupic 2 patelnie, bo moje tefala niestety juz sa w oplakanym stanie ... ceny nowych mnie porazily ... no i tak sie zastanawiam czy nie zainwestowac moze w patelnie ceramiczna ... Czy ktoras z was ma moze taka i jest zadowolona, bo na internecie sa rozne opinie ... a ja nie wierze do konca w nie, bo czestyo jest marketing szeptany i zle opinie pisze konkurencja .... Wole sprawdzone opinie osob, ktore znam, ale niestety nikt z moich znajomych nie posiada ceramicznej
Ja polecam, ostatnio kupowałam i jestem b. zadowolona a też miałam kupić tefala. Pani w sklepie mi poleciła, mówiła że tefal sprzedaje się już bardzo rzadko.

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ----------

widzę że tylko ja już nie śpię, niestety musiałam wstać wcześniej i odwieść męża do pracy bo potrzebne mi auto. mam zamiar się wyrwać troszkę z tego pustego mieszkania
Stary 2012-08-23, 07:04   #3855
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Black, kochana - mogę mieć makijażowe pytanie? Znasz może pędzelki Hakuro? Albo Ciebie Sleek?
Uwielbiam cienie Sleek

Mam:
1) Original
2) Storm
3) Curious
4) Graphite
5) Bad Girl
6) Au Naturel
7) Ultra Mattes - The darks
8) Safari

Miałam jeszcze:
1) Sparkle
2) PPQ
ale puściłam w świat

Na moim blogu znajdziesz zdjęcia

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 07:09   #3856
zoffka
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny,

w kwestii laktatora, to ja byłam zadowolona ze swojego, a miałam taki: http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p22188-Lov...r_reczny_1_szt
Dostałam też od koleżanki aventu, bo ona mało używała (nie miała pokarmu), wysterylizowałam go sobie, ale ten mój mi jakoś bardziej podpasował, tą pompkę lepiej się obsługiwało Tylko widzę, że strasznie podrożał, zresztą jak wszystko

Cytat:
Napisane przez malbell Pokaż wiadomość
bokeh też mi się podobała ta opcja w spacerówkach, gdzie można rączkę przekładać i prowadzić twarzą do dziecka. Ale przeczytałam opinie, że ciężko jest prowadzić wózek większymi kołami z przodu... i lepiej mieć taką spacerówkę gdzie samemu ją przerabiasz, tzn przeczepiasz tył do przodu
Tak, ja tak miałam i to jest fajne rozwiązanie, bo jak dziecko jest mniejsze, to lepiej wozić je przodem do siebie Jak masz skrętne koła przednie to chyba innej opcji nie ma, bo gdyby była przekładana rączka, to te koła skrętne byłyby z tyłu i ciężko by się wózek prowadziło

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
tzn wydawanie na gondolke i małe nosidelko faktycznie bez sensu duzo kasy, ale na spacerówke tak z 1,5 roku sie chyba używa, czy dłużej ??? prosze o wypowiedź doswiadczonych :P
To zależy Ja mam 3 w 1, gondolę, spacerówkę i fotelik. Używałam tego tak jak Mała miała 1 rok i 2 miesiace, potem na wiosnę kupiliśmy taką spacerówkę parasolkę, bo lżejsza i dziecko też już więcej samo chodzi niż jeździ w wózku Ale na zakupy wózek się przydaje
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 07:27   #3857
marsi11
Zakorzenienie

Dzień dobry kochane
nie było mnie parę godzin a tu takie ciekawe tematy poruszyłyście- KOSMETYKI aaaaa to moja słabość chyba nawet pierwsza przed butami.
akurat cienie sleek tak średnio oceniam a pędzle mam kilka z sephory i z inglota i jestem zadowolona
kilka lat temu kupiłam też pędzle w lidlu, kurde jakie cudowne, niestety ta oferta nigdy więcej się nie powtórzyła a szkoda bo chciałabym jeszcze raz je dorwać

co do gondoli- dziewczyny nie rezygnujcie z niej, noworodek musi mieć gondole! wogóle lepiej kupić używany wózek
nie wiem jakie Wy macie podejście ale skoro wózek który mi się podoba kosztuje 3500 zł to naprawdę wolę używkę za 1000-1500 zł
TZ uparł sie na nowy ale przekonałam go,że to nie ma sensu

Djerba dwie dziewusie to cudowna sprawa, naprawdę nie denerwuj się, wiem,że się człowiek nastawia- ja też na usg jak usłszałam chłopak wcale się nie cieszyłam a byłam zawiedziona, dopiero na drugim usg jak armatę wystawiał to wzruszyłam się do łez a teraz cieszę się strasznie,że to jednak nie dziewczynka
po prostu nie zamykaj jeszcze fabryki- trzeci będzie chłopak
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 07:30   #3858
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja mialam prawie miec w posiadaniu ten wózek ---> http://estetka.blox.pl/2009/09/Wozki-retro.html ten granatowo biały.. mama się opiekuje dzieciaczkiem który go ma, nno ale mówi że nie jest praktyczny i że Adaś jeszcze w nim chyba pojeździ

I się zastanawiam co do tych adapterów, skoro będzie zima to po co dzidzia ma byc w tym foteliku? (wiadomo oprocz jezdzenia samochodem;p ) chyba taka opcja jest bardziej praktykowana w lato niż w zime? chyba ze w domu?..
Ale zima się skończy jak dziecko będzie miało 3, 4 miesiące. Fotelik jest do 13 kilo zazwyczaj, więc może trochę pojeździć

Dzień dobry z rana Ja już po śniadaniu, od 5 nie śpię, budzik męża mnie obudził i już nie mogłam zasnąć. Ciekawe jaka pogoda dzisiaj będzie.
Co do wózków, to ja nie wiem na jaki bym się zdecydowała, gdybym buzza od siostry nie dostała. Ciężki wybór.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 07:51   #3859
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Sade ma 2 lata i 3ms i jeszcze czasami ją wrzucam do spacerówy, jak wiem, że idziemy gdzieś na dłuuuuugi spacer..

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane
nie było mnie parę godzin a tu takie ciekawe tematy poruszyłyście- KOSMETYKI aaaaa to moja słabość chyba nawet pierwsza przed butami.
akurat cienie sleek tak średnio oceniam a pędzle mam kilka z sephory i z inglota i jestem zadowolona
kilka lat temu kupiłam też pędzle w lidlu, kurde jakie cudowne, niestety ta oferta nigdy więcej się nie powtórzyła a szkoda bo chciałabym jeszcze raz je dorwać

co do gondoli- dziewczyny nie rezygnujcie z niej, noworodek musi mieć gondole! wogóle lepiej kupić używany wózek
nie wiem jakie Wy macie podejście ale skoro wózek który mi się podoba kosztuje 3500 zł to naprawdę wolę używkę za 1000-1500 zł
TZ uparł sie na nowy ale przekonałam go,że to nie ma sensu

Djerba dwie dziewusie to cudowna sprawa, naprawdę nie denerwuj się, wiem,że się człowiek nastawia- ja też na usg jak usłszałam chłopak wcale się nie cieszyłam a byłam zawiedziona, dopiero na drugim usg jak armatę wystawiał to wzruszyłam się do łez a teraz cieszę się strasznie,że to jednak nie dziewczynka
po prostu nie zamykaj jeszcze fabryki- trzeci będzie chłopak
ooo nieeeee hehehe...ja już z 3cim nie dam sobie rady ale...gdybym była w 100% pewna, że będzie chłopak to jakoś bym to przeżyła a tak...to nie ma co ryzykować.
Stary 2012-08-23, 08:00   #3860
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje slicznie, na taka opinie czekalam ... U mnie teflonowa wiecej niz rok nie pociagnie, niestety moj TZ jest niereformowalny i szorowanie metalowa lyzka, widelcem po patelni u nas to norma .... Takze kupie ceramiczna, bo cena bardzo podobna do teflonowej tefala Dzieki Badzia
to dodam jeszcze, że brat używa metalowych sztućców i twierdzi, że jest ok mama bardziej ostrożna
Cytat:
http://www.entliczek.pl/p/mutsy_woze...k_brown-27098/ ten tez ciekawy... tylko ciekawe czy te pierwsze kółka sa blizej siebie niz tylne jesli tak to znów dupa... tak jak z 3 kolowcem
podoba mi się

w ogóle w weekend są w warszawie jakieś targi dziecięce (nie wiem jak to nazwać ) może się wybierzemy z Tż i cos pomacamy
Stary 2012-08-23, 08:11   #3861
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:

Dziewczyny co do ciuchow, to ja tak pomyslalam sobie, ze moze jakos sie miedzy soba bedziemy wymieniac ... Ja np mam wiekszosc na dziewczynke, wiec jak sie okaze ze chlopak, to tez moze byc nieciekawie .... a w sumie taka wymianka to chyba niezly pomysl
no niezły

Cytat:
A golicie uda?
Mi sie nigdy nie chcialo zaczynac i w sumie tak zostalo, ze gole tylko lydki (do kolan).
Ja przyznam ze wstydem, że nie docieram już tam czasami moja przyjaciółka się śmieje, że potrafię zrobić wyspę buszu nawet na kolanie już

co do kosmetyków: Sleeka mam jednego i jestem nawet zadowolona, a pędzle polecam Hakuro.
Ja na co dzień używam max 6 pędzli, mam o kilka więcej ale nie mam czasu tyle rano bawić się aż tak Ba są dni że żadnego nie używam

Ja wczoraj byłam z Ilkas na zajęciach aktywne 9 miesięcy, wróciłam do domu i jakaś taka padnięta, że ledwo do 21 wytrzymałam i padłam. Oczywiście nie obyło się bez głupich snów, śniło mi się Boże Narodzenie, że biegałam po wsi TŻta rodziców w samych skarpetkach i zapomniałam o prazentach dla wszystkich i TŻ mnie porwał, bo ja chcialam jechać do mojej mamy.... ehhh aż mnie plecy bolały jak się obudziłam po tych przejściach
Stary 2012-08-23, 08:19   #3862
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziewczyny bylismy dzisiaj w realu, jakie tam sa cudasne ciuszki! I jaki wybor! Fakt, ze tam widzielismy najmniejszy rozmiar 62, ale po polowkowym i tak sie tam wybiore z powrotem :-D
Ja wczoraj byłam w Auchan i też było dużo na zieciaczki, śłiczne bodziaki z długim rękawem po 7zł, kurteczki malutkie po 20 i dużo innych, dzisiaj chyba do tesco skoczę, ale w tym miesiacu już kasy brak więc tylko pooglądam

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
ja to tak nie wiem, chyba wolałabym nowy... mama dzisiaj powiedziala ze nowy wózek mam kupić, zresztą w komisie nie było nic ciekawego;/ totalnie nic. Zresztą może rodzice kupią, a jak nie na pewno sie dołożą połowę ale ja to tak max 1200 zl no 1300zł bo moze roan marita by tyle kosztował <marzyciel> haha
My planujemy max 1500 za gondole, spacerówke i fotelik.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 08:23   #3863
maluchna30
Zadomowienie

Hej dziołszki!!! Nocka całkiem dobrze minęła, nawet się z dzidzią wyspaliśmy, choć śniło mi się, że byłam u gina ( w ogóle jakiś obcy facet) i chciałam jakieś tam zaświadczenie, a on mi za to kazał zrobić loda. Masakra jakaś. Obudziłam się zlana potem i sprawdzałam czy mąż obok leży. Ufff, co za sen. Nie życzę sobie takich.

Idę jeść śniadanko, bo żołądek na plecach mam.
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 08:23   #3864
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
no niezły

Ja przyznam ze wstydem, że nie docieram już tam czasami moja przyjaciółka się śmieje, że potrafię zrobić wyspę buszu nawet na kolanie już

co do kosmetyków: Sleeka mam jednego i jestem nawet zadowolona, a pędzle polecam Hakuro.
Ja na co dzień używam max 6 pędzli, mam o kilka więcej ale nie mam czasu tyle rano bawić się aż tak Ba są dni że żadnego nie używam

Ja wczoraj byłam z Ilkas na zajęciach aktywne 9 miesięcy, wróciłam do domu i jakaś taka padnięta, że ledwo do 21 wytrzymałam i padłam. Oczywiście nie obyło się bez głupich snów, śniło mi się Boże Narodzenie, że biegałam po wsi TŻta rodziców w samych skarpetkach i zapomniałam o prazentach dla wszystkich i TŻ mnie porwał, bo ja chcialam jechać do mojej mamy.... ehhh aż mnie plecy bolały jak się obudziłam po tych przejściach
ja też mam parę pędzli i w większości to tylko ostatnio 2 używam
a mam ecotools
Stary 2012-08-23, 08:28   #3865
sylwietta1988
Zakorzenienie

[QUOTE=Nouvelle87;36058645]No to i ja się dołączam witam wszystkie Panie !!
Mój maluszek skończył 17 tygodni. Czujemy się w miarę ok brzuszek rośnie, ubrania zaczynają być już mocno ciasne, więc chyba wszystko idzie zgodnie z planem. Za tydzień kolejna wizyta u ginekologa, ciekawe co nam wyjdzie na usg hehe...
Sukcesywnie postaram się czytać każdą stronę, ale strasznie nas tu dużo i tych postów się namnożyło, że hoho
witamy w naszym gronie coraz więcej mamuś i coraz więcej brzuszków fajosko

witam sie z rana u mnie dzisiaj pochmurno, ale ciepło przynajmniej jest czym oddychac, bo wczoraj byłam zmęczona od samego siedzenia...... A teraz wiadomosc, którą muszę się podzielic: małż rozpoczyna dzisiaj urlop az do 18 września jej, ale jestem szczęśliwa

propo snów... śniło mi się nad ranem, że byłam na spotkaniu dawnej klasy gimnazjalnej- i kolega, którego lubiłam- i tylko lubiłam- powiedział "chce z toba robic seks" na to ja zdjęłam majty, błysnęłam cycorami i wziął mnie od tyłu- przy kolegach i gronie pedagogicznym ja pitole

a jak mąż wrócił po nocce to zdziwiony był co ja taka mokra i od razu wziął się do roboty także dzień zaczynam w wyśmienitym nastroju

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Hej dziołszki!!! Nocka całkiem dobrze minęła, nawet się z dzidzią wyspaliśmy, choć śniło mi się, że byłam u gina ( w ogóle jakiś obcy facet) i chciałam jakieś tam zaświadczenie, a on mi za to kazał zrobić loda. Masakra jakaś. Obudziłam się zlana potem i sprawdzałam czy mąż obok leży. Ufff, co za sen. Nie życzę sobie takich.

Idę jeść śniadanko, bo żołądek na plecach mam.
ho ho ho
tylko nie wprowadz tegow zycie podczas następnej wizyty
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 08:33   #3866
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
leżelismy kiedyś na plaży obok takiej "upychającej" i musielismy się przenieść, bo mój kuzyn nie mógł tego przezyć i ciągle się na nią gapił i komentował, jaki to busz jej po bokach wystaje
O, to takich cwaniar jest wiecej!!

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Mojej kuzynce gin mówiła za każdym razem że dziewczynka, a przy porodzie niespodzianka.... fiutek. wszystkie ubranka różowe, pierwsze dziecko
I to jest dopiero jazda! Wszystko kupione, przyszykowane, a tu takie zaskoczenie

Widze, ze kwestia golenia ud dzieli nas - nie ma jednomyslnosci

Mamy dzis po poludniu wizyte u genetyka i odbieramy wyniki testu PAPP-A (ten z krwi przy genetycznym).
A potem jedziemy nad morze powiedziec W KONCU moim rodzicom o dzidziolu

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 08:34   #3867
badziabadzia
Zakorzenienie

a ja własnie sobie uświadomiłam ze już mamy 19 tydzień ale ten czas szybko leci
Stary 2012-08-23, 08:34   #3868
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Gondola - u nas krótko, 4mce, bo młoda nie chciała w niej być tylko świat widzieć ale przeważnie 6-7mcy gondola.
Spacerówka - u nas do teraz (27mcy), tzn. mała przeważnie sama chodzi, ale jak idę do CH do biorę.

Cytat:

A po to, że jak jakieś zakupy czy coś - to z bagażnika koła wyciągasz, nakładasz na adapter fotelik i luz
Poza tym w tym foteliku trochę dłużej niż tylko zimą dziecko jest wożone

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Kochana, masz ten wózek?
Zmartwiłyście mnie tym fotelikiem w maricie, bo już go chciałam...
Tak, ja mam bexę, dlatego śmiało polecam.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Uwielbiam cienie Sleek

Mam:
1) Original
2) Storm
3) Curious
4) Graphite
5) Bad Girl
6) Au Naturel
7) Ultra Mattes - The darks
8) Safari

Miałam jeszcze:
1) Sparkle
2) PPQ
ale puściłam w świat

Na moim blogu znajdziesz zdjęcia
O, ale one tanie, myślałam, że droższe. Ja inglota cienie uwielbiam

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,

w kwestii laktatora, to ja byłam zadowolona ze swojego, a miałam taki: http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p22188-Lov...r_reczny_1_szt
Dostałam też od koleżanki aventu, bo ona mało używała (nie miała pokarmu), wysterylizowałam go sobie, ale ten mój mi jakoś bardziej podpasował, tą pompkę lepiej się obsługiwało Tylko widzę, że strasznie podrożał, zresztą jak wszystko
W życiu by mi się nie chciało ręcznym męczyć

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ale zima się skończy jak dziecko będzie miało 3, 4 miesiące. Fotelik jest do 13 kilo zazwyczaj, więc może trochę pojeździć
A nie zgodzę się
Moja córka waży 10,5kg - teoretycznie pasuje do fotelika, prawda?

Tyle, że nie tylko wagę pod uwagę bierzesz, ale też i długość dziecka - jak nogi/głowa wystają to dziecka NIE wozisz w takim foteliku. Moja przesiadła się do fotela 9-18kg mając 9mcy, a waga może 8kg wówczas byłą - dziecko musi stabilnie, samodzielnie siedzieć. Ostatnio widziałam koleżankę, jak roczną córkę w takim maleńdtwie wiozła, durna, że tak powiem. Taki fotelik to już wtedy pic na wodę nic a nic nie chroni w razie wypadku.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 08:35   #3869
nafiyqa
Zakorzenienie

Hahhaa wymiekam przy Waszych snach
Ja mam same takie hmm grzeczne

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 08:39   #3870
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!! ja tak na szybko!!! i nie żartuję!

Ismael to nie Ismael!!!!!
to baba!!!!!!! osz jedna......
niestety pindolka nie było...i nic nie wskazywało na to, że się gdzieś schował
a ja już trochę ciuchów nakupowałam........aaaaaa

wiesz o czym teraz myślę? Że u mnie się jajka wchłoną też najgorzej jest właśnie się nastawić, cieszyć, ogłosić, a tu bęc
Ale gratuluję i tak

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
ano!!!! mógł mi nie mówić wcześniej...a nie teraz się tłumaczy, że to nabrzmiałe narządy płciowe...
aż mu się uszy czerwone zrobiły jak wyszło, że to jednak kobietka
hehehe
a słuchajcie, a może podejść do innego lekarza i na innym sprzęcie zobaczyć...czy na 3d pójść? bo tam na pewno będzie dobrze widać..ale może być tak, że zasłoni nogi

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

no bo to by było zbyt piękne, żeby chłopak był...a tak baaaaaardzo go chcieliśmy..
ja dalej nie jestem pewna :/
no ja bym poszła do innego lekarza zobaczyć nie wytrzymałabym

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
ja mam na rekach sporo wlosow, ale wole nie zaczynac golic

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

ja sie gole od pasa w dol ale na nogach to mam strasznie ciemne wlosiska..

Cytat:
A golicie uda?
Mi sie nigdy nie chcialo zaczynac i w sumie tak zostalo, ze gole tylko lydki (do kolan).
ja uda golę jak spędzam większą ilość czasu w krótkich rzeczach poza domem, tak to nie mam tragedii na nich i tylko łydki. Co do rąk to teraz olałam, bo mi się nie chce, ale goliłam, bo raz kolega wpadł na głupi pomysł i zaatakował mi jedną rękę maszynką, to musiałam zgolić

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wy też tak jak ja puszczacie bąki na lewo i prawo??? Mój TŻ z sypialni mnie wygania, bo znieść już nie może, a ja sama duszę się ich smrodem. Kurde, wiem że nie pachną, ale że aż tak??? Nie idzie wytrzymać normalnie. Trzymać też nie mogę, bo bebech boli, więc zganiam wszystko na baby. Mówię, że to maluch pierdzi, więc trzymać nie można.

może nie codziennie, ale też mam nie raz takie akcje

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
ja znowu po nocy; przyszła burza i mnie wywaliło z neta, a tyle miałam cytować Hosenka dzięki za namiary na lumpka, chyba jutro będę w tamtych rejonach, to może zajrzę;
bolał was kiedyś tak dziwnie brzuch, jakby kolka, ale tak zaraz koło pępka albo nawet sam pępek? bo cholera od południa mnie trzyma i nie można normalnie funkcjonować; jeszcze w pracy mnie rwa kulszowa dopadła i rozwaliłam cały segregator dokumentów, bo się wyprostować nie mogłam i go upuściłam jakaś połamana jestem ogólnie
ja mam takie napady. Boli, kłuje, nie wiem jak to dobitnie nazwać po prawej stronie pępka. Ani nie wstanę wtedy, nie ruszę się - nic. Ale takie ataki miałam już przed ciążą

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
a mi się dziś śniła Hosenka że szłam do pracy, ona też i mnie zaczepiła z buta na ulicy (co ciekawe na Lwowskiej - chyba dlatego tak, bo mówiłaś o tym lumpku ) i mówi mi że będzie mieć córeczkę

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości