|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
tzn wydawanie na gondolke i małe nosidelko faktycznie bez sensu duzo kasy, ale na spacerówke tak z 1,5 roku sie chyba używa, czy dłużej ??? prosze o wypowiedź doswiadczonych :P
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, Black, czy wy mowicie po polsku?
![]() Ja tylko rzesy, czasem eyeliner taki plynny w pedzelku ale to jak rzes nie chce mi sie malowac ![]() Mi sie jeden joolz podobal, moja kuzynka go ma ale dala za niego ponad 4tys, poczatkowo bylam na niego zdecydowana, ale teraz tylko marita, to jest moja milosc od pierwszego wejrzenia hehee.... Delicjanko ale marita w tych okolicach cenowych sie plasuje wlasnie, przynajmniej na allegro. Z tymze czytalam bardzo zle opinie o fotelikach do kompletu i sie zastanawiam czy kupowac 3w1, zalezalo mi zeby fotelik pasowal do stelaza, tesciowie maja fotelik maxi cosi ale z tego co wiem marita w ogole nie ma adapterow i d.upa nie wiem co robic, tez bez sensu, zeby maluchowi bylo w foteliku niewygodnie z powodu mojego widzimisie.
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, ja ide spać dziołszki
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I się zastanawiam co do tych adapterów, skoro będzie zima to po co dzidzia ma byc w tym foteliku? (wiadomo oprocz jezdzenia samochodem;p ) chyba taka opcja jest bardziej praktykowana w lato niż w zime? chyba ze w domu?..
|
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, że jakbym spała na pieniądzach to czemu nie, szarpnęłabym się. Ale tak normalnie, skoro na nich nie śpię to nie chcę przepłacać tylko za wygląd i bajer, tym bardziej, że ten dodatkowy tysiąc na pewno przy maluszku będzie na co wydać i przyda się zawsze. Dlatego podoba mi się ten Carino i jego przy ewentualnym zakupie pod uwagę biorę - bo i cena do przeżycia (chociaż na allegro widziałam tez takie do 1000zł i też są fajne - to niby dlaczego nie brać) i bardzo mi się podoba.
Ale wszystko przyjmę, używany, sprawny wózek po maluchu z rodzinki tym bardziej. A ja się najwyżej będę realizować na innej płaszczyźnie. Kobiety tak mają, że działają emocje jak widzą coś ładnego - ja się łatwo napalam ale staram się z tym walczyć. Lady : po polsku, takie moje małe hobby, marzy mi się profesjonalny kurs wizażu. ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Delicjanko: piękna ta pościel, ja właśnie lubię takie wzory stonowane
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Ano wlasnie kiedys pisalas, ze ten retro mialas odziedziczyc po kims. Szkoda, ja sama bym taki wziela, z tymze one chyba krociutka gondolke maja? No ale cena 5czy6tys mnie zabila
![]() Kurcze, chocby taka wyprawa do sklepu autem..... ale ja wiem? Poki bedziemy w trojke z maluchem mozna gondole pakowac, nie ma co wydziwiac w sumie. Ide spac, dobranoc dziolszki, jutro musze wstac o 10 hehe dla mnie tragedia
|
#3849 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny niezdecydowane, naprawdę spójrzcie na Bexy - do 1500zł za 3in1, wózek marzenie
|
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tylko napisze bo zapomne
Debrah czytalam ooinie o carino, ze maja bardzo plytka budke, podobno w ogole nie chroni przed wiatrem, i o ile latem jeszcze da sie przezyc to zima juz tragedia. Gdzie czytalam caly watek o tym, jak znajde to podrzuce linka. Dobranoc:-*
|
#3851 |
|
BAN stały
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36060050]Dziewczyny niezdecydowane, naprawdę spójrzcie na Bexy - do 1500zł za 3in1, wózek marzenie
Kochana, masz ten wózek? Zmartwiłyście mnie tym fotelikiem w maricie, bo już go chciałam... |
|
|
|
#3852 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
ja znowu po nocy; przyszła burza i mnie wywaliło z neta, a tyle miałam cytować Hosenka dzięki za namiary na lumpka, chyba jutro będę w tamtych rejonach, to może zajrzę;bolał was kiedyś tak dziwnie brzuch, jakby kolka, ale tak zaraz koło pępka albo nawet sam pępek? bo cholera od południa mnie trzyma i nie można normalnie funkcjonować; jeszcze w pracy mnie rwa kulszowa dopadła i rozwaliłam cały segregator dokumentów, bo się wyprostować nie mogłam i go upuściłam jakaś połamana jestem ogólnieCytat:
![]() Cytat:
aha, umówiłam się na 1 wrzesnia na połówkowe i mąż już sie doczekać nie może, żeby zobaczyć dzidziaka cały czas mnie wypytuje jak to jest być w ciąży i jakie to uczucie jak mały się rusza
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2012-08-23 o 00:21 |
||
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
W 14 tygodniu ciąży miałam taki ból który lokalizowałam koło pępka, bolało bardzo, aż mnie w pół zgięło i ze 2 godziny się męczyłam. Dzwoniłam nawet do ginki - ale mnie trochę uspokoiła, że na tym etapie maluch jest nie tak wysoko - więc raczej nic mu nie jest. Pamiętam, że wtedy no-spę brałam - ale nie pomogła. Jak powiedziałam gince o stwierdziła, że to też coś mówi, bo no-spa by pomogła na bóle skurczowe ( w końcu podaje się w zagrożonej ciąży). Ten ból sam puścił, i więcej się nie powtórzył, ale o było okropne i bardzo się bałam. Uspokajało mnie tylko to, że nic mnie nie bolało w dole brzucha. Ale ginka mówiła, że gdyby wróciło, to żeby lepiej jechać na IP.
|
|
|
|
#3854 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ---------- widzę że tylko ja już nie śpię, niestety musiałam wstać wcześniej i odwieść męża do pracy bo potrzebne mi auto. mam zamiar się wyrwać troszkę z tego pustego mieszkania
|
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam: 1) Original 2) Storm 3) Curious 4) Graphite 5) Bad Girl 6) Au Naturel 7) Ultra Mattes - The darks 8) Safari Miałam jeszcze: 1) Sparkle 2) PPQ ale puściłam w świat Na moim blogu znajdziesz zdjęcia
|
|
#3856 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny,
w kwestii laktatora, to ja byłam zadowolona ze swojego, a miałam taki: http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p22188-Lov...r_reczny_1_szt Dostałam też od koleżanki aventu, bo ona mało używała (nie miała pokarmu), wysterylizowałam go sobie, ale ten mój mi jakoś bardziej podpasował, tą pompkę lepiej się obsługiwało ![]() Cytat:
Jak masz skrętne koła przednie to chyba innej opcji nie ma, bo gdyby była przekładana rączka, to te koła skrętne byłyby z tyłu i ciężko by się wózek prowadziło ![]() Cytat:
Ja mam 3 w 1, gondolę, spacerówkę i fotelik. Używałam tego tak jak Mała miała 1 rok i 2 miesiace, potem na wiosnę kupiliśmy taką spacerówkę parasolkę, bo lżejsza i dziecko też już więcej samo chodzi niż jeździ w wózku |
||
|
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kochane
nie było mnie parę godzin a tu takie ciekawe tematy poruszyłyście- KOSMETYKI aaaaa to moja słabość chyba nawet pierwsza przed butami .akurat cienie sleek tak średnio oceniam a pędzle mam kilka z sephory i z inglota i jestem zadowolona kilka lat temu kupiłam też pędzle w lidlu, kurde jakie cudowne, niestety ta oferta nigdy więcej się nie powtórzyła a szkoda bo chciałabym jeszcze raz je dorwać ![]() co do gondoli- dziewczyny nie rezygnujcie z niej, noworodek musi mieć gondole! wogóle lepiej kupić używany wózek nie wiem jakie Wy macie podejście ale skoro wózek który mi się podoba kosztuje 3500 zł to naprawdę wolę używkę za 1000-1500 zł TZ uparł sie na nowy ale przekonałam go,że to nie ma sensu Djerba dwie dziewusie to cudowna sprawa, naprawdę nie denerwuj się, wiem,że się człowiek nastawia- ja też na usg jak usłszałam chłopak wcale się nie cieszyłam a byłam zawiedziona, dopiero na drugim usg jak armatę wystawiał to wzruszyłam się do łez a teraz cieszę się strasznie,że to jednak nie dziewczynka ![]() po prostu nie zamykaj jeszcze fabryki- trzeci będzie chłopak |
|
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry z rana Ja już po śniadaniu, od 5 nie śpię, budzik męża mnie obudził i już nie mogłam zasnąć. Ciekawe jaka pogoda dzisiaj będzie.Co do wózków, to ja nie wiem na jaki bym się zdecydowała, gdybym buzza od siostry nie dostała. Ciężki wybór. |
|
|
|
|
#3859 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
ale...gdybym była w 100% pewna, że będzie chłopak to jakoś bym to przeżyła a tak...to nie ma co ryzykować.
|
||
|
|
|
#3860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mama bardziej ostrożna ![]() Cytat:
w ogóle w weekend są w warszawie jakieś targi dziecięce (nie wiem jak to nazwać
|
||
|
|
|
#3861 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do kosmetyków: Sleeka mam jednego i jestem nawet zadowolona, a pędzle polecam Hakuro. Ja na co dzień używam max 6 pędzli, mam o kilka więcej ale nie mam czasu tyle rano bawić się aż tak ![]() Ja wczoraj byłam z Ilkas na zajęciach aktywne 9 miesięcy, wróciłam do domu i jakaś taka padnięta, że ledwo do 21 wytrzymałam i padłam. Oczywiście nie obyło się bez głupich snów, śniło mi się Boże Narodzenie, że biegałam po wsi TŻta rodziców w samych skarpetkach i zapomniałam o prazentach dla wszystkich i TŻ mnie porwał, bo ja chcialam jechać do mojej mamy.... ehhh aż mnie plecy bolały jak się obudziłam po tych przejściach
|
|
#3862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
|
|
#3863 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziołszki!!! Nocka całkiem dobrze minęła, nawet się z dzidzią wyspaliśmy, choć śniło mi się, że byłam u gina ( w ogóle jakiś obcy facet) i chciałam jakieś tam zaświadczenie, a on mi za to kazał zrobić loda. Masakra jakaś. Obudziłam się zlana potem i sprawdzałam czy mąż obok leży. Ufff, co za sen. Nie życzę sobie takich.
Idę jeść śniadanko, bo żołądek na plecach mam. |
|
|
|
#3864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a mam ecotools
|
|
|
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Nouvelle87;36058645]No to i ja się dołączam
witam wszystkie Panie !!Mój maluszek skończył 17 tygodni. Czujemy się w miarę ok brzuszek rośnie, ubrania zaczynają być już mocno ciasne, więc chyba wszystko idzie zgodnie z planem. Za tydzień kolejna wizyta u ginekologa, ciekawe co nam wyjdzie na usg hehe...Sukcesywnie postaram się czytać każdą stronę, ale strasznie nas tu dużo i tych postów się namnożyło, że hoho ![]() witamy w naszym gronie fajosko witam sie z rana u mnie dzisiaj pochmurno, ale ciepło przynajmniej jest czym oddychac, bo wczoraj byłam zmęczona od samego siedzenia...... A teraz wiadomosc, którą muszę się podzielic: małż rozpoczyna dzisiaj urlop jej, ale jestem szczęśliwa propo snów... śniło mi się nad ranem, że byłam na spotkaniu dawnej klasy gimnazjalnej- i kolega, którego lubiłam- i tylko lubiłam- powiedział "chce z toba robic seks" na to ja zdjęłam majty, błysnęłam cycorami i wziął mnie od tyłu- przy kolegach i gronie pedagogicznym ja pitole ![]() a jak mąż wrócił po nocce to zdziwiony był co ja taka mokra także dzień zaczynam w wyśmienitym nastroju ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
![]() tylko nie wprowadz tegow zycie podczas następnej wizyty
|
|
|
|
|
#3866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widze, ze kwestia golenia ud dzieli nas - nie ma jednomyslnosci ![]() Mamy dzis po poludniu wizyte u genetyka i odbieramy wyniki testu PAPP-A (ten z krwi przy genetycznym). A potem jedziemy nad morze powiedziec W KONCU moim rodzicom o dzidziolu
|
||
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
a ja własnie sobie uświadomiłam ze już mamy 19 tydzień
ale ten czas szybko leci |
|
|
|
#3868 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale przeważnie 6-7mcy gondola.Spacerówka - u nas do teraz (27mcy), tzn. mała przeważnie sama chodzi, ale jak idę do CH do biorę. Cytat:
![]() Poza tym w tym foteliku trochę dłużej niż tylko zimą dziecko jest wożone ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja córka waży 10,5kg - teoretycznie pasuje do fotelika, prawda? ![]() Tyle, że nie tylko wagę pod uwagę bierzesz, ale też i długość dziecka - jak nogi/głowa wystają to dziecka NIE wozisz w takim foteliku. Moja przesiadła się do fotela 9-18kg mając 9mcy, a waga może 8kg wówczas byłą - dziecko musi stabilnie, samodzielnie siedzieć. Ostatnio widziałam koleżankę, jak roczną córkę w takim maleńdtwie wiozła, durna, że tak powiem. Taki fotelik to już wtedy pic na wodę nic a nic nie chroni w razie wypadku.
|
||||||
|
|
|
#3870 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz o czym teraz myślę? Że u mnie się jajka wchłoną też najgorzej jest właśnie się nastawić, cieszyć, ogłosić, a tu bęcAle gratuluję i tak ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
może nie codziennie, ale ![]() Cytat:
Cytat:
a mi się dziś śniła Hosenka że szłam do pracy, ona też i mnie zaczepiła z buta na ulicy (co ciekawe na Lwowskiej - chyba dlatego tak, bo mówiłaś o tym lumpku ) i mówi mi że będzie mieć córeczkę |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

Hosenka dzięki za namiary na lumpka, chyba jutro będę w tamtych rejonach, to może zajrzę;

Może ma któraś też coś takiego i jakiś sposób na to dziadostwo??
a tak...to nie ma co ryzykować.

22.05.2008
14.08.2011
ja pitole 
najgorzej jest właśnie się nastawić, cieszyć, ogłosić, a tu bęc