|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Cześć Dziewczynki,
Nadrobilam Was Od trzech dni Was czytam i udało się ![]() Nic nie cytuje- bo sie nie zmieści, tyle sie nie udzielalam przez ciagłe wyjazdy ![]() U mnie tezższał zakupów, dzisiaj szalałam po Tesco- polecam pampki premium care newborn, dobra cena 44,99 PLN, czyli ok. 10 zł taniej niż sugerowana cena detaliczna Całuje Was bardzo mocno!!!
|
#1142 |
|
Zadomowienie
|
Hmm moze pochlonela go jakas praca, albo komorke gdzies polozyl i nie widzi. Sprobuj jeszcze zadzwonic. Dobrze bedzie.
hej Karola wrocilas juz na dobre? milo cie czytac (chcialam napisac widziec,ale jakos mi nie pasuje :p )
Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-08-23 o 00:25 |
|
|
|
#1143 |
|
Zadomowienie
|
O tej porze nie chcę już dzwonić. Może naprawdę jest jeszcze zajęty, a tak może się zdarzyć, i nie chcę mu głowy zawracać. Odezwę się rano.
|
#1144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No jeszcze tak na 100% to nie Wróciłam do soboty, w niedziele chrzciny mamy w rodzinie a w poniedzialek zaraz po wizycie u gina jedziemy jeszcze na kilka dni na Kaszuby... Wiecie co, być może grzeszę ale ja mam juz dosyć... ja chcę juz mieszkać w domu, urządzić pokoik małej, pomieszkać i wogóle ![]() Mam dosyć pakowania
|
|
#1145 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
![]() dzisiaj raczej gościnnie bo lecę do pracy, potem szybki obiadek i pierwsze zajęcia w szkole rodzeniaJa codziennie, po kilka razy tak do 5-10. I jestem wśród tej mniejszości co ma bolesne. Tzn. skurcz typowy jak w czasie okresu. Do niedawna trwały jakieś 10 sekund - teraz tak ze 30 sekund. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Głowa do góry. Masz nas ![]() Mykam dziewczyny. Trzymam kciuki za wizyty Chorującym życzę zdrówka. ![]() I odezwę się albo dziś późnym wieczorem albo jutro. Dobra - zawsze lubiłam nr. 3 - JA MOGĘ BYĆ TRZECIA DO PORODU (jeśli jeszcze nikt mnie nie ubiegł )
|
||||
|
|
|
#1146 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki
od 20 minut Was nadrabiam, już pół kawy wypiłam i pół czekolady wszamałam . Dziś posiedzę krócej, bo na 11 umówiłam się z dawno niewidzianą kumpelą - 3 tyg wyżej jest w ciąży. To poplotkujemy przy kawce herbatce no i od września razem będziemy śmigać do szkoły rodzenia. Po południu natomiast jedziemy na zakupy z mężulkiem i na kawę do teściów, więc cały dzień zajęty Pokrzywka wyobrażam sobie, jak samotna musisz się czuć i że mam cudownego męża i synka, którzy dla mnie są całym światem. Teraz własna osobista matka odsunęła się ode mnie i zerwała kontakt, ale po chwilowej depresji z tego tytułu już zdołałam odzyskać równowagę. Kurcze Pokrzywka urodzisz dziecko to zobaczysz, że tylko ono będzie się liczyło i nagle obecne problemy i rozterki wydadzą Ci się błahe więc głowa do góry ![]() A ja wczoraj debatowałam z mężem o studiach, i co? I nic, nie w tym roku jednak Kwestia finansowa jest problemem mamy teraz inne priorytety, w tym wymiana auta, kupno wypoczynku do salonu, no i już dwójka dzieci... Przekalkulowaliśmy wszystko, gdyby mój wymarzony kierunek był tu na miejscu, to zacisnęlibyśmy pasa i te 350zł miesięcznie nie stanowiłoby większego problemu. Tymczasem kierunku w moim mieście nie ma i musiałabym dojeżdżać, to i koszta przejazdu, i opłaty za nocleg, i jedzenie gdzieś tam - nie, nie ma szans w tym roku Rany jak się rozpisałam od rana, nie wiem, czy ktokolwiek miał cierpliwość i przeczytał Buziaki i miłego dnia Aaaa, jeszcze: Dojotka świetne koszule ale wygodna i miła więc też jestem zadowolona. Te rozpinane na boku nie przekonują mnie. Dlatego mam tą z guziczkami z przodu. Mam też jeszcze jakąś niebieską ale w kwiaty, inny motyw i styl. Żałuję że do kompletu nie mam szlafroczka takiego jak Ty ale nic straconego, pewnie zdążę się jeszcze wybrać na rynek. Ja zapłaciłam 25 zł za każdą w chińczyku.
|
|
|
|
#1147 |
|
Zadomowienie
|
Buziaki dla wszystkich od rana
Aerien, Może to i dobrze, ze te studia o rok odlozysz ![]() Dzidzia będzie o rok starsza i będzie Ci łatwiej zostawić dziecko pod czyjąś opieka Niteczka, Dzieki za przypomnienie ze muszę zadzwonić do szkoły rodzenia
|
#1148 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Kochane
Ja już w pracy Jak weszłam do biura to tak dmuchnęło we mnie gorącym powietrzem, że prawie padłam ! Boziu czemu nie mamy klimy![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A w wolnych chwilach zapełniam sobie czas siedząc z Wami Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja uwielbiam torebki Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty !!!!!!!!!!!!!!! :k ciuki:Aerien- nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ! Tak wiec może tak miało być, że Izunie trochę odchowasz i wtedy na uczelnie ! Może razem zaczniemy edukację i mi za rok uda się zdać egzamin aplikacyjny Niteczka- ja dzisiaj również mam zajęcia w szkole rodzenia !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-08-23 o 08:04 |
||||||
|
|
|
#1149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() : oklaski: fajnego masz lekarza, szkoda go faktycznieCytat:
i za wizyte![]() : oklaski:![]() aerien83, kaaamila1 w takim razie w przyszłym roku razem będziemy kontynuowac naukę ja jeszcze niew iem dokładnie co, ale mam rok czasu do namysłu, mysłalam zeby zrobic podyplomowke prawo pracy albo kurs kadry i płace, bo z ekonomika juz nic nie pamietam ![]() jeszcze angielski bym musiala podszkolic, no jest troche tego do zrobienia...
|
||
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Morning
![]() Już tylko 69 dni Ja wczoraj odpadłam spać jak zabita po 22:00 i tak chrapałam, że mój tż poszedł do salonu spać biedny.. w ogóle jakoś dziwnie się czuję - taka jakby skacowana. Głowa boli i nie mam siły. Upałów u nas nie ma - więc nie mogę zwalić winy na pogodę.Dostałam wczoraj list z zaproszeniem na zajęcia. Są to 3 spotkania. Pierwsze dot. porodu, drugie karmienia, trzecie opieką i pielęgnacją nad dzieckiem. Akurat tak się składa, że mój tż teoretycznie będzie mógł być na pierwszym i trzecim, ale widzę, że on ma pewne obawy. Jemu szkoła rodzenia kojarzy się z tym co widział na amerykańskich filmach - i że jeszcze będą mu kazać mówić coś o jego uczuciach. Powiedział, że on na coś takiego się nie pisze Ale spokojnie.. zaciągnę go tak czy siak Zajęcia dopiero na przełomie września/października - więc nieco późno.. no ale lepiej późno niż wcale ![]() Pokrzywka - ja tu w tej Anglii też czasami czuję się samotna.. i tak sobie myślę czasami - co by było gdyby nam się coś stało - jakiś wypadek czy coś? Przecież nawet nie miałby kto powiadomić naszą rodzinę. Wszystkie znajomości to przez pracę, więc czasami bywa ciężko. Znajomości z Polski niby są podtrzymywane przez FB, ale są coraz mniej zaawansowane. Ludzie mają swoje życie i problemy. Arien83 - fajnie, że przedyskutowaliście wspólnie problem. Szkoda, że nie uda się w tym roku.. ale co się odwlecze.. Wykorzystaj zatem ten rok na solidne przygotowanie się i będę trzymać by za rok się udało.
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-08-23 o 08:37 |
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy jak to się tam mówi![]() No ja broniłam się z prawa pracy i powiem Ci, że bardzo podoba mi się ta dziedzina prawa Halwaya- mój również podchodził sceptycznie do szkoły rodzenia, ale po pierwszych zajęciach nawet mu się podobało.. tylko, że wiercił się jakby miał robaki w tyłku ![]() ............... Wszamałam przed chwilką sandwicha
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-08-23 o 08:43 |
|
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Według OM mam dzis studniówkę!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
z tej okazji stawiam wszystkim bavarie ![]() :p ijemy:zdrówko!!!!!!
|
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#1154 |
|
Zadomowienie
|
I właśnie o tym chwilę wcześniej pisałam: jak dobrze, że jesteście
judkama o studniówka kaaamila1 to ja poproszę o relację, bo chyba o kąpieli masz dziś zajęcia, dobrze pamiętam? halwaya jasne, że lepiej późno niż później na Twoją relację też będę czekać, bo ciekawi mnie podejście Anglików do noworodkowych zagadnień ![]() A ja wszamałam właśnie tosty z serem i pomidorkiem i zaparzyłam drugą kawkę |
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Dziewczynki
Ja tylko na chwile wpadłam sie przywitac, bo szykuje sie zaraz na wypad z kolezanka na działke ![]() Judkama gratuluję kochana
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane
my dzis wdomku wiec bede na bierzaca pojdziemy moze za chwile na spacerek z niunia pozniej pojedziemy na budowe ale to dopiero wieczorkiem jak tz skonczy prace u mnie czoraj byly 2 kumpele z dziecmi i bylo fajnieeee kochana pojdziesz za rok odchowasz i na spokojnie pokrzywka ja tez sie czasem tak czuje dltego chce juz przeprowadzke bo tam mam kolezanki a tuuu buuuu siedzie sama z dzieckiem judkama nooo to pijemy ehhhh to ja moge 4
|
|
|
|
#1158 |
|
Zadomowienie
|
judkama, halwaya
![]() Ja coś dziś spać nie mogłam, od 4:00 się męczę
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj panuje trochę zimny chów - z tego co widzę, ale znajoma powiedziała, że czasami trzeba im zaufać. Zobaczymy.Moja mama też postanowiła się w temacie podszkolić. Pracowała swojego czasu w Studium Medycznym i ma tam trochę kontaktów jeszcze - m.in. z położnymi, więc już się z jedną umówiła na odświeżenie wiadomości i poznanie jakiś nowinek. Coś czuję, że w listopadzie będzie tu gorąca linia
|
|
#1160 |
|
Zadomowienie
|
A właśnie, halwaya, zapomniałam napisać: jaka namiętna liczba
![]() a dzisiaj chyba kilka wizyt jest, w tym DeKajki, jeśli mnie pamięć nie zwodzi? To mocno mocno kciuki zaciskam za wszystkie.
|
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
halwaya noooo to dawaj nam tu relacje ja bym bez moeje mam zginela pewnie na porodowce bedzie ze mna na noworodkach tez dobrze ze zna wszytskie tylko szkoda ze przeniesli ja dawno dawn ttemu na inny oddzial a sama sie zzgodzila tyle ze zaluje ale wiadomosci jej zostaly
|
|
|
|
#1162 | ||||
|
Zakorzenienie
|
a ja nie wiem jak je rozpoznac jeśli w ogóle je mam...ale moze jeszcze nie mam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podobno przed porodem lekarz jest w stanie powiedzieć ze dziecko np bedzie prawdopodobnie małe lub duze Ja dzisiaj nie mogłam zasnąć...trochę przez/dzięki Izie, tak mi skopala prawy dolny bok, ze mogłam liczyc ruchy na minutę a nie godzinę i na czkawke to nie wyglądało. Czyżby największe pobudzenie miała przed 12 w nocy...
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę rodzić tutaj i chcę w planie porodu uwzględnić punkt, żeby mnie informowały o przebiegu i co się dzieje i co będą robić.. a najlepiej jakby była jakaś stażystka - to wtedy na bank będę wiedziała - bo w końcu muszą się jakoś komunikować i tłumaczyć Z tego, co mówią klientki, które podpytuję w pracy to wszystkie, które rodziły w naszym lokalnym szpitalu są zadowolone - no jedna narzekała na jedną położną - że ta się nie uśmiechała - myślę, że z tym da się żyć
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i: wlasnie DeKajka ma miec wizyte i jeszcze ktos na pewno takze kciuki ![]() :kc iuki:
|
|
|
|
#1165 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Początek jeszcze o karmieniu piersią i przychodzi z-ca ordynatora szpitala. A później o kąpieli będzie! Zdam relacje na 100 % Cytat:
Biedna Cytat:
Ja wczoraj również się tak męczyłam..tzn. maluszek nie chciał spać i się strasznie wiercił..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|||
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej
Ja wstałam dziś znowu o 5 razem z M, położyłam się do łóżka (mój syn tradycyjnie przez 20 minut miał czkawkę i się wieeercił ze złości) po czym zasnęłam, ale pech chciał że dosłownie co 15-20 minut dostawałam albo sms-a, albo ktoś dzwonił, albo alarm na parkingu wył Niedługo muszę iść na zakupy, mama mnie prosiła żebym jej recepty wykupiła więc jestem ciekawa ile tym razem zostanie kasy w aptece A co do spania w piżamce lub bez, to ja tak jak chyba Agasobo wolę bez niczego spać nie wiem jak ja to przeżyje, jak będę musiała się w coś ubrać na noc. Podpaski nie będą mi przeszkadzać, bo ja nie mogłam już od jakiegoś czasu tamponów używać (nadżerka) ale bardziej te majty mi będą przeszkadzać |
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
cześć ciężarówki!
lecę zrobić sobie śniadanko i trochę was ponadrabiam : ))) |
|
|
|
#1168 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki,
A ile pampersow newborn na zapas kupujecie? Pytam bo naprawdę fajna promocja w Tesco jest i nie wiem czy jeszcze raz nie podskoczyć
|
#1169 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Goraca kobita z Ciebie ![]() Cytat:
![]() U mnie od pol godziny ktos z sasiadow cwiczy gre na flecie....i sie nie zapowiada ze skonczy bo wczoraj tak do poludnia gral! ja pierdziele gdzie jest jakis ciezki przedmiot!! :/ Bede pewnie za godzinke bo tz juz glodny a chlebka w domu brak, dzis nistety moja kolej ![]() Halwaya stresujesz mnie tym odliczaniem! bo ja chyba 2 dni pozniej z tego co kojarze![]() A 69.....fajny yyy dzień
|
||
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

(30/30)
szukam takiej bez niczego. Kiedys na bazarku na stoisku z koszulkami pytam kobitki czy ma takie ciazowe/do karmienia tylko bez rysunkow na co wieeeelce sie oburzyla i powiedziala " co?? bez napisow to pani nei znajdzie, nie ma szans"
. Dziś posiedzę krócej, bo na 11 umówiłam się z dawno niewidzianą kumpelą - 3 tyg wyżej jest w ciąży. To poplotkujemy przy kawce herbatce no i od września razem będziemy śmigać do szkoły rodzenia. Po południu natomiast jedziemy na zakupy z mężulkiem i na kawę do teściów, więc cały dzień zajęty
Kwestia finansowa jest problemem mamy teraz inne priorytety, w tym wymiana auta, kupno wypoczynku do salonu, no i już dwójka dzieci... Przekalkulowaliśmy wszystko, gdyby mój wymarzony kierunek był tu na miejscu, to zacisnęlibyśmy pasa i te 350zł miesięcznie nie stanowiłoby większego problemu. Tymczasem kierunku w moim mieście nie ma i musiałabym dojeżdżać, to i koszta przejazdu, i opłaty za nocleg, i jedzenie gdzieś tam - nie, nie ma szans w tym roku
ale wygodna i miła więc też jestem zadowolona. Te rozpinane na boku nie przekonują mnie. Dlatego mam tą z guziczkami z przodu. Mam też jeszcze jakąś niebieską ale w kwiaty, inny motyw i styl. Żałuję że do kompletu nie mam szlafroczka takiego jak Ty ale nic straconego, pewnie zdążę się jeszcze wybrać na rynek. Ja zapłaciłam 25 zł za każdą w chińczyku.

no i czeka mnie 2h siedzenia w poczekalni wiec musze znalezc sobie co do czytania.
:k ciuki: