Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-22, 23:10   #4111
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Piekłam dzisiaj naleśniki. Radek zjadł dwa Jednego z serkiem a drugiego pustego.
Tymek pluje naleśnikami dalej niż widzi
Stary 2012-08-22, 23:20   #4112
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

A ja wzywam Kalinkę!!!

Nutencja jest strasznie chuda, każdą kość można policzyć. Do tego nie chce jeść, ale to już od dłuższego czasu, nie u nas. I ma biegunkę... hmmm. Trzymajcie kciuki za to, żeby zaczęła jeść
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 23:23   #4113
Vaniliova11
Zadomowienie

Lili niestety urlop sie skończył zawsze nadrabiam Was wieczorami ale jakoś ciężko mi sie wbić w rozmowe
Kajool Krystek też jeszcze je w nocy albo koło 2 albo 4 i tez śpi z wypietą pupką
Aania gratulacje!!!! a ja podjęłam decyzje że Krystianek zostanie chyba jedynakiem
You tatuaze ja mam tatuaż na dole plecow taki szlaczek i chciałabym dorobić do niego K
Beatko
Eve
Kolina Krystek zaczął chodzić po roczku a jak rozmawiam z innymi mamami na placu zabaw to chłopcy przeważnie chodzą po 13 , 14 mc
Agni Krystianek umie naśladować pieska , a jak pytam go - a jak robi kotek a moje dziecko mówi hau hau
Meszsares ale Blanka do Krystka podobna
Dziubek coś Ty zrobiła z loczkami Szymka

Napewno jeszcze o czymś zapomniałam ...
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 23:48   #4114
Natka_
Zakorzenienie

Dziękuję za kolejne zachwyty Domkami

Brumek,
świetne porównanie

Kajool, Domkowi czasem zdarzy się spać z wypiętą pupą, ale raczej preferuje na boczku

Agula, ćwiczę 2-3 razy w tygodniu od miesiąca. Ćwiczenia Ewy Chodakowskiej, steper, hula hop i brzuszki Teraz staram się jednak codziennie.
dla dzielnej Lili.

Iustyna, słodka psinka Masz ogromne serce Trzymam aby zaczęła jeść!

Meszsares, ale masz torpedę w domu

Brumek, my szczepienie też za darmo mieliśmy.
dla zdolnego Tymka za nowe ROCZNICOWE umiejętności!!

Telik, ale Ty jesteś zawzięta! Sama biegasz czy z kimś?

Vaniliova, w końcu się pojawiłaś

A co się dzieje z editką?

Isiaok, dla Ewki

Gomra,

Stronczku,

Jutro jedziemy na lotnisko po moją mamę. Domek poogląda samoloty
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 00:11   #4115
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Blanka Tymek zdjęcia superaśne.
100 lat maluchy !!!

Nutka

Żaneta pościel z pierza to niewiem, inhalator mam taki:
http://allegro.pl/inhalator-philips-...561949190.html
głośny, ale do przeżycia.

U homeopaty nie byłam, ale różne specyfili czasami stosuje ( to dla nas, to dla psów) teraz Sarence podaje :
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p1813-Heel...abletki_50_szt

podobno warto podawać miesiąc przed szczepieniem, więc podaje....

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 00:23   #4116
DaKaro
Zadomowienie

Tymus gorace urodzinowe buziaki . Oby spelnily sie wszystkie male i duze marzenia.

My mamy dzisiaj rocznice, 3 lata temu skladalismy przysiege. Nic specjalnego nie robilismy, ot wypilismy z tesciem czerwone wino i...tyle.

Ja na szybko. Ostatnio tyle sie dzieje, ze nawet nie mam czasu lapka wlaczyc. Tesciowa wyszla dzisiaj ze szpitala, troche lepiej sie czuje. Mam urwanie glowy ze wszystkimi w domu.

Nadal czekamy na decyzje o warunkach zabudowy, w takim tempie chyba nie uda nams ie nic zrobic przed zima .

Malwin miala typowa 3-dniowke. Jestem wsciekla na ta pediatre, jak mozna dac dziecku antybiotyk, dalam tylko jedna dawke. Przepisuje Malwinke do innego pediatry.

Agawoo milo Cie bylo kiedys spotkac na miescie .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 00:48   #4117
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Nutencja jest strasznie chuda, każdą kość można policzyć. Do tego nie chce jeść, ale to już od dłuższego czasu, nie u nas. I ma biegunkę... hmmm. Trzymajcie kciuki za to, żeby zaczęła jeść
Biedne psiątko

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
My mamy dzisiaj rocznice, 3 lata temu skladalismy przysiege. Nic specjalnego nie robilismy, ot wypilismy z tesciem czerwone wino i...tyle.

Malwin miala typowa 3-dniowke. Jestem wsciekla na ta pediatre, jak mozna dac dziecku antybiotyk, dalam tylko jedna dawke. Przepisuje Malwinke do innego pediatry.
Rocznicowe gratulacje i najlepsze życzenia!

A pediatra pożal się Boże Nawaliła.

Dobranoc.
(rok temu o tej porze przejeżdżałam właśnie na poporodówkę )
Stary 2012-08-23, 00:52   #4118
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Iustyna Nutka jest słodka mam nadzieje ze u Was odzyje psinka.

Isiaok nie rozmawiałam. Nie chce ze mną rozmawiać...

Ide spać....
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 06:21   #4119
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jeszcze raz pytam
1.Gdzie można kupić fajną pościel z pierza?
2.Jakie macie inhalatory?
3.Miał ktoś do czynienia z homeopatą?

nie odpowiedziałam bo nie znam odpowiedzi..... z homeopatii miałam tylko w ciąży lek na coś grypopodobne, pomagał.

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Moja też taka samodzielna

Udanego wyjazdu

Super, że wizyta u lekarza udana

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Byliśmy na urodzinowym sushi i spacerku Nowym Światem I narobiliśmy mnóstwo zdjęć w takich samych pozycjach, jak w te pierwsze dni po porodzie. Tzn. staraliśmy się, bo model nie chciał współpracować. Jednak do zdjęć był lepszy wtedy

Poza tym Tymek chyba docenił powagę swego wieku, bo zaczął kumać o co chodzi w sorterach. Dotąd w ogóle nie za bardzo go interesowały, co najwyżej wciskał guziczek, żeby mu garnuszek na klocuszek zagrał, a od wczoraj wkłada klocki w te otworki Kształtu sam nie potrafi dopasować, ale jak mu pokaże palcem, do której dziurki, to dotąd manewruje klockiem, aż wepchnie. pękam z dumy
A, i łapie w rączki kierownicę-zabawkę, obraca nią tak, jak to się robi prawdziwą, i mówi brrr brrr

dobre pokażesz zdjęcia?
Brawa dla mądrego roczniaka
Widocznie stwierdził awans do grona małych dzieci zobowiązuje
Cytat:
A ja wzywam Kalinkę!!!

ale jest słodka! Trzymam oczywiście

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Aania gratulacje!!!! a ja podjęłam decyzje że Krystianek zostanie chyba jedynakiem .

Mój też czasami śpi z wypiętą pupą, choć ostanio przybiera różne pozycje, tuląc albo przygniatając sobą pluszaki, bo w łóżeczku muszą być obowiązkowo
Wczoraj moje dziecko powiedziało chyba pierwsze "zdanie" "tata buuuu" jak mu powiedziałam że taty nie ma, bo pojechał

Zaczęłam czytać wczoraj TĄ książkę dla wrażliwych jednak nie polecam, sama nie wiem czy ją skończę, bo płaczę co kawałek....

Jadę niedługo do gina....

MALWINKO, KORNELCIU, wszystkiego najlepszego!!!!:roz a:

właśnie, gdzie editka....?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 07:50   #4120
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień doberek.

I na Dominika przyszedł czas Idziemy na 9tą na szczepienie

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 08:11   #4121
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Hej, karolek wlasnie czysci ząbki, jest z niego taki obserwator i chce robic to co inni ze masakra.

Dziewczyny z tego nowego konta wywala mnie, jak tylko sie loguje to momentalnie bach
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 08:18   #4122
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje ze w koncu mu przejdzie, ale czy dalej bedzie tak jak kiedys? watpie...
Stronczku kochany na pewno wszystko się ułoży, pogadacie, przeprosiecie się nawzajem i będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja schudłam W CYCKACH
A w tym to ja schudłam jak tylko skonczylam karmic Lilkę... z tym że moje cycki się zrobiły nie tyle płaskie co wręcz wklęsłe
Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
karolek przed chwila nawywijal... omal nie dostałam zawału. robilam pranie, i musialam z jakichs spodni wytrząsnąc zapalke, maly wsadzil ją do ucha i straszliwie sie rozplakal. krew mu nie leci, uspokoil sie, ale mozliwe jest to ze cos tam sobie uszkodzil? jak sadzicie?
O kurcze, na Twoim miejscu pojechałabym to lepiej sprawdzić...
Cytat:
Ale słodziak
Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
My tez po szczepieniu...az spytałam czy napewno i czy nie za wczesnie-niby niePierwszy raz na szczepienie z Ewa poszedl tz...mi sie prawie serce rozdarło ale ich puscilam...była bardzo dzielna!
Moj roczniak wazy 10,300 i ma 78cm
za szczepienie i wymiary
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Przebiegłam znowu 5 km

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
A ja dziekuje dziewczyny, dzisiaj lepiej. Moze dlatego, ze TZ idzie ogladac mieszkanie.

Dziewczyny dwa pytania. Czy ktores roczne dziecko nadal je w nocy ? I czy tez tak smiesznie spia wasze dzieci, na brzuchu z wypietym zadkiem??

Jutro mamy szczepienie, boje sie...
za mieszkanie!
Lili w nocy już nie jest, tylko pije dużo
:kciukii: będzie dobrze!
Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość

nie bede oryginalna wkleje zdjecia mojej Torpedy "wczoraj i dzis"
uwielbiam te porównania
Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Hej
Co u Was?

Brumeczku
elmex rządzi! też mi się rzucił w oczy świetne porównanie

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 08:19   #4123
patik87
Zakorzenienie

Kajool Sara też od kilku dni tak śpi i oczywiście je. Ostanio nawet 2 razy.

Brumek pokaż zdjecia w tych samych pozach, takie zestawienie

Blanka wow jak Ty urosłaś sliczna blondi. Mezszares a co robisz tzn czym się zajmujesz zawodowo?

Wszyscy do pracy wracają, sie porobiło

DaKaro chyba cierpliwości trzeba zanim załatwocie papiery do budowy..

Ania ja czytam http://solarisnet.pl/oferta/czekajac_na_anioly/ i też mi się wyc chce, o umierajacym ojcu który szuka domu dla syna..

Joł.
Promotorka milczy , ale pocieszam się że moja koleżanka jest w tej samej sytuacji, broni się u innej osoby, ale jakoś doaje mi otuchy. Czekam!
Noc kiepska
Stary 2012-08-23, 08:36   #4124
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
A ja wzywam Kalinkę!!!

justynko a odrobaczyliscie ja, bo biegunka plus brak apetytu moze znaczyc robaki. no i sliczna jest

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Hej, karolek wlasnie czysci ząbki, jest z niego taki obserwator i chce robic to co inni ze masakra.

Dziewczyny z tego nowego konta wywala mnie, jak tylko sie loguje to momentalnie bach
napisalam ci wiadomosc na facebooku.

pisze jedna reka.

pytalam o pobudki, bo u nas szymon je chyba z trzy razy w nocy, po 120 ml. i nie wiem co z tym fantem zrobic. ale juz ja sie za niego wezme. a z wypieta pupa, to spi chyba od zawsze, jego ulubiona pozycja.
pisze jedna reka :P bomi siedzi na kolanach, maminsynek jeden
dziekuje za wszystkie odpowiedzi i za kciuki.
Stary 2012-08-23, 08:39   #4125
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Agula, ćwiczę 2-3 razy w tygodniu od miesiąca. Ćwiczenia Ewy Chodakowskiej, steper, hula hop i brzuszki Teraz staram się jednak codziennie.
dla dzielnej Lili.
łooo matko podziwiam!
Cytat:

Ja na szybko. Ostatnio tyle sie dzieje, ze nawet nie mam czasu lapka wlaczyc. Tesciowa wyszla dzisiaj ze szpitala, troche lepiej sie czuje. Mam urwanie glowy ze wszystkimi w domu.

Nadal czekamy na decyzje o warunkach zabudowy, w takim tempie chyba nie uda nams ie nic zrobic przed zima .

Gratulacje rocznicowe
A dla pediatry
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dzień doberek.

Nadrobiłam
Dzień dobry

Co do szczepienia.. było jak zawsze.. płacz, trzymanie się za szyję itd, ale jakoś poszło, za 4 tyg nastepne.
Lili miała wczoraj szczepionkę Pantavac (czwarta dawka błonica, tężec, krztusiec itd), w polsce na to samo miała Pentaxim.

a początkiem lipca szczepili nas MMR Pro (odra, swinka, różyczka).

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 08:41   #4126
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Przedwczoraj zgubiliśmy gdzieś bidon z rurką od Domka Przeszukałam całe mieszkanie, auto i nie ma. Obawiam się, że Domek wrzucił go do kosza a mąż już wyniósł śmieci...
Dzisiaj jadę szukać gdzieś w sklepie takiego.

Cytat:

Agawoo milo Cie bylo kiedys spotkac na miescie .
- Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
-Papierki przed rozpoczęciem budową niestety zajmują mnóstwo czasu. U nas też to szło jak krew z nosa. Mieliśmy zacząć w marcu a przesunęło się na sam koniec czerwca.
-Pediatra faktycznie nawaliła

Cytat:
Dzień doberek.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Promotorka milczy , ale pocieszam się że moja koleżanka jest w tej samej sytuacji, broni się u innej osoby, ale jakoś doaje mi otuchy. Czekam!
Noc kiepska
Ja się wczoraj dowiedziałam, że na sam koniec lipca moja promotorka zrobiła spotkanie, nie informując nikogo! Specjalnie napisałam swojego maila i nr tel na pracy, żeby mi dała znać jak już sprawdzi. Koleżanki siostra była akurat na uczelni i wzięła jej pracę. Następne spotkanie dopiero we wrześniu a wtedy to jest obrona... Ja już nie wiem co ze mną będzie. Chciałam iść tak bardzo od razu na magisterkę a tak to wszystko stoi pod znakiem zapytania

No a nawet jakby mi sie jakimś cudem udalo we wrzesniu obronic to mam dylemat co do szkoly
Bo baaaardzo marzy mi się ukonczenie Uniwersytetu ekonomicznego w Katowicach, ale boję się, że nie dam sobie rady tam, no i zjazdy są co tydzień. Drugą opcją jest Uniwersytet opolski, tam duzo znajmoych poszło, więc mialabym z kim jezdzić i zjazdy co drugi weekend. Jednak na opolski mam 80 km, a do Katowic 45
Nie wiem co robić, a muszę już złożyć gdzieś papiery.

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-08-23 o 08:46
Stary 2012-08-23, 08:54   #4127
83monia
Zakorzenienie

matko, ale ksiazki czytacie... ja czytam http://lubimyczytac.pl/ksiazka/60936/infekcja ale wydaje mi sie kiepska i wiecej czytac jej ksiazek nie bede

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 08:56   #4128
pieleszka
Wtajemniczenie

witam

kajool no moja Hanka też je z 2-3 razy, ale ciągnie UU jeszcze.. i też nie wiem jak ją oduczyć jedzenia w nocy...próbowałam jej dawać wodę czy butlę MM, ale zaraz się rozbudzała i tylko wielki ryk z tego

żanetko ja Ci pisałam, że mam microlife inhalator. i jestem zadowolona. co do pościeli to nie używam, a co do homeopaty to nie korzystałam.

meszsares śliczną córkę masz

dla wszystkich dzielnych dzieciaków po szczepieniach , a dla tych przed to

solenizantki nasze-Malwinka, Kornelia - sto lat!!!!!!!!!!

justynko nutka śliczna. trzymam kciuki żeby zaczęła jeść, zaaklimatyzowała się i żebyście z niej mieli pociechę

apropo książek - chyba muszę zacząć coś czytać, bo głupieję... .chyba się do biblioteki przejdę

jestem w pracy i próbuję nie zasnąć. gwiazda się obudziła dzisiaj przed 5, a zasnęła równocześnie z moim budzikiem, o 6 rano..już nie mam na nią sił...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2012-08-23 o 08:59
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:01   #4129
mamad1
Zadomowienie

Kajool Patryk nadal je w nocy i pozycje do snu tez przyjmuje różne

Zaneta
ja nie wierzę w homeopatię. Kołdrę z pierza mam mi kupiła w Jysk, ale w tej chwili i tak śpimy pod kocem (albo raczej obok).

Cytat:
Tak śpi na brzuszku z czasem wypiętym zadkiem( to z przejedzenia jest).

Iustyna dla Nutki

Kolina mojej koleżanki synek skończył teraz 16 miesięcy i właśnie zaczął samodzielnie chodzić (wcześniej tylko przy meblach). Starszy też się późno rozchodził, więc nie panikowała.

DaKaro współczuję trzydniówki, ale antybiotyk to wiele lekarzy podaje, zanim się okaże co jest przyczyną gorączki...

Patik, Natka ale się Wam trafili promotorzy... Nie ma co...

d la szczepiacych się i innych potrzebujących!

Malwinka, Kornelia sto lat!!!
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:08   #4130
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
matko, ale ksiazki czytacie... ja czytam http://lubimyczytac.pl/ksiazka/60936/infekcja ale wydaje mi sie kiepska i wiecej czytac jej ksiazek nie bede
o a ja zamówiłam na all używaną jaką ś jej ksiażkę, nie pamiętam tytułu w tej chwili. Zazwyczaj jej książki sa zachwalane...Dziubek polecała też. Może tylko ta jedna taka gorsza?

Nie wiem co mam dziecku ugotować, no nie wiem. Dla nas chyba NIC- jadę do miasta na zakupy, zajdę do garmażerki po pierogi, dobre mają.
Stary 2012-08-23, 09:42   #4131
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
jestem w pracy i próbuję nie zasnąć. gwiazda się obudziła dzisiaj przed 5, a zasnęła równocześnie z moim budzikiem, o 6 rano..już nie mam na nią sił...
Stary 2012-08-23, 10:43   #4132
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
o a ja zamówiłam na all używaną jaką ś jej ksiażkę, nie pamiętam tytułu w tej chwili. Zazwyczaj jej książki sa zachwalane...Dziubek polecała też. Może tylko ta jedna taka gorsza?

Nie wiem co mam dziecku ugotować, no nie wiem. Dla nas chyba NIC- jadę do miasta na zakupy, zajdę do garmażerki po pierogi, dobre mają.
odwieczny moj problem, co ugotowac dziecku :P A on i tak gardzi tym, co mu zrobie.

Ja teraz czytam "cien wiatru", tzn czytam, to duzo powiedziane, bo mam malo czasu a szkoda

Dziewczyny jeszcze raz dziekuje za odpowiedzi. Mam zamiar przez kilka nocy go poobserwowac, tzn.o ile bede przytomna

Natko szkoda tego bidonu, na pewno znajdziecie nowy.
Co do magisterki, probuj do Katowic. Na pewno ci sie uda.

Szymon konczy dzisiaj 14 miesiecy , a ja mu szczepienie funduje. Wredna matka.

Zbiku blizniaku ty nasz, wszystkiego najlepszego
Stary 2012-08-23, 10:54   #4133
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

niby to najlepsza jej ksiazka...

Stary 2012-08-23, 11:17   #4134
marzena_S
Zadomowienie

Malwinka, Kornelia- sto lat panienki!

Brumku
, ale świetne porównanie! Więcej prosimy.
Przez Ciebie zajrzałam wczoraj do Zary i upolowałam dla Hani 4 koszulki na przyszłe lato. Mam wrażenie, że dla chłopców były dużo fajniejsze ciuszki- te polówki, koszule.

Meszsares, no WRESZCIE jest zdjęcie Blanki. Jak ona urosła i chyba mało podobne są z siostrą? Co tam u Bambalusi?

Bartessa
, miło Cię widzieć. Jak dzisiaj Karolek, byłaś u lekarza?

Iustyna, jesteś wielka, a właściwie masz wielkie serducho. Śliczna Nutka i jej imię. Koniecznie ją odrobacz, nawet jeśli była już odrobaczana. (biegunka+brak apetytu=robale) Takie biedy często długą się z tym męczą i trzeba ten zabieg powtórzyć kilka razy. Jak mój pies nie chciał jeść to rzucałam mu karmę i jadł w ramach zabawy, albo sama gotowałam warzywa z kurczakiem. Mam nadzieję, że szybko się u Was zaaklimatyzuje i odzyska apetyt.

Natka, a z czego Ty się chcesz odchudzać dziewczyno? Masz rewelacyjną figurę i do wagi sprzed ciąży chyba już dawno wróciłaś, co?

Kajool, ta książka jest fajna, ale dopiero od połowy. Pamiętam, że zrobiła na mnie duże wrażenie. Skusiłam się potem na "Grę Anioła" tego pisarza, ale byłam zawiedziona.

Patik, ja ugotowałam wczoraj dla siebie i Hani pulpeciki w sosie koperkowym-same rozpływają się w ustach (mam genialny i prosty przepis). Do tego buraczki i ziemniaki- wcinała, aż miło. Już powoli będę odchodzić od gotowania osobno- mniej solę i jemy wszyscy to samo. Wcześniej robiłam sphagetti i też smakowało.

Telik, podziwiam Twój zapał. Mnie by musiał ktoś kopnąć w żebym zabrała się za jakieś ćwiczenia.

Stronczku, mam nadzieję, że szybko zakopiecie topór wojenny i wszystko wróci do normy. Na pewno tż po Was przyjedzie, nie wierzę, że mógłby Was zostawić na lodzie.

Buziaki dla wszystkich dzieciaków dzielnie znoszących szczepionki , i dla tych którzy się na szczepienie wybierają.
Szczepicie teraz maluchy na ospę? Ile ta szczepionka kosztuje?
Stary 2012-08-23, 11:18   #4135
JustPi
Rozeznanie

Dzień dobry

Kajool moja je w nocy w ilościach ciężko przewidywalnych, od 1 razu do 3/4 ale dalej ją karmię UU więc może dlatego. Ogólnie mam wrażenie, że zamiast być lepiej to im starsza tym gorzej z tym nocnym karmieniem. Już się boję jak to będzie po powrocie do pracy.
Hania lubi spać z doopką do góry.

iustyna Nutka słodziak na pewno szybko się u Was zadomowi i apetyt jej wróci

Oliweczka w sumie to chyba nie miałam okazji pogratulować, więc ogromne gratulacje i pieknie wyglądasz

meszsares Blanka ma niesamowite oczy

Malwinka, Kornelia wszystkiego najlepszego
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 11:26   #4136
pieleszka
Wtajemniczenie

Marzenko miałam takie same odczucia co do "Cienia wiatru" też spodobał mi się jakoś od połowy, potem przeczytałam "Grę Anioła" - jakoś poszło, choć już tak nie zachwyciła, ale już "Marina" to dla mnie jakaś porażka..ni to horror, ni to nie wiadomo co..nawet nie skończyłam..

daj przepis na te pulpeciki proszę

ja robiłam Hani wczoraj potrawkę z królika

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 11:38   #4137
DaKaro
Zadomowienie

Rok temu leżałam na porodówce pod pierwszą oksy, a akcji brak. Moja Mała Duża dziewczynka ma już rok, nie do wiary, gdzie ten czas umknął . To był trudny czas, ale nie ze względu na macierzyństwo, chodzi bardziej o warunki mieszkalne i nieporozumienia z mężem. Ale otwieramy nowy, lepszy roczek .

Zaraz wracam.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Co do książek to znalazłam sposób na czytanie dosłownie wszędzie - ściągam na komórkę pliki, super sprawa. W ciągu trzech dni przeczytałam "Harry Potter i Zakon Feniksa", a teraz czytam "P.S. Kocham Cię". Uwielbiam czytać.; Na polonistyce pochłaniałam wszystko, teraz czasu mniej niestety.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 11:44   #4138
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Kochana, to już tuż tuż!!! To nie ma się co smucić, bo już niedługo (parę tygodni) będziecie się mieć na stałe. Jeszcze Ci się mama znudzi
Pewnie tak
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
I Karoline wciągnęła się ostro w przygotowania do ślubu
Fakt, DAWNO Jej nie było....
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Jadę niedługo do gina.... [/COLOR]
Tak rano?? Czekam na wieści
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Bo baaaardzo marzy mi się ukonczenie Uniwersytetu ekonomicznego w Katowicach, ale boję się, że nie dam sobie rady tam, no i zjazdy są co tydzień. Drugą opcją jest Uniwersytet opolski, tam duzo znajmoych poszło, więc mialabym z kim jezdzić i zjazdy co drugi weekend. Jednak na opolski mam 80 km, a do Katowic 45
Nie wiem co robić, a muszę już złożyć gdzieś papiery.
Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło po Twojej myśli
Dzieci podobno tak wypinają tyłeczek jak śpią na brzuszku, bo mają pełny brzuszek i nie chcą go gnieść
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Patik, ja ugotowałam wczoraj dla siebie i Hani pulpeciki w sosie koperkowym-same rozpływają się w ustach (mam genialny i prosty przepis). Do tego buraczki i ziemniaki- wcinała, aż miło. Już powoli będę odchodzić od gotowania osobno- mniej solę i jemy wszyscy to samo. Wcześniej robiłam sphagetti i też smakowało.

Szczepicie teraz maluchy na ospę? Ile ta szczepionka kosztuje?
To ja poproszę taki przepis

Wczoraj zapisałam Julę na szczepienie za miesiąc na pneumokoki i własnie będę pytała też o ospę.
Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość

Oliweczka w sumie to chyba nie miałam okazji pogratulować, więc ogromne gratulacje i pieknie wyglądasz

WITAM.
Siedzę na kompie, bo nie mogę się oderwać od sernika na zimno, a Julcia śpi
Byłyśmy rano na spacerze z psem-pewnie ludzie się dziwnie na mnie patrzą, bo niedoż że w ciąży, to jeszcze z dzieckiem i psem, ale co tam będę się ludźmi przejmować.

Muszę umyć okno u nas w sypialni, więc zaraz znikam i podszykować obiad-dzisiaj krupnik w końcu Jula zje coś innego niż słoik-bo ostatnio bardzo często słoiczek...

Na 16 idziemy do mojej koleżanki( w bloku moich rodziców) i Jej 9 miesięcznego synka, a potem do rodziców.

Chłodniej odrobinę na dworze-24 stopnie, ale rano mocno prażyło.

Aha Brumku( inne dziewczyny oczywiście też) czy mogłabyś mi jeszcze raz podać nazwę programu w którym obrabiasz filmiki?
Jak trzyma się Twoja bransoletka? Mój rzemyk taki się zrobił byle jaki, jakby się rozłaził, już nie mówiąc o tym, że jak przyszła, to odrazu z rozwiązanym jednym końcem więc nie jest tak pięknie związana jak oryginał....

Dziubek dzięki za przesyłkę, mam nadzieję że kasa dotarła?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-08-23 o 11:45
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 11:51   #4139
marzena_S
Zadomowienie

Pieleszko, ja za Marinę brałam się dwa razy. Najpierw zaczęłam stwierdziłam, że beznadziejna i odłożyłam na rok. Później wzięłam ją sobie na wyjazd i szybko łyknęłam, choć nie zachwyciła mnie.
Tutaj przepis na pulpeciki http://margarytka.blogspot.com/2011/...operkowym.html . (mięso musi być chude, ja używam właśnie od szynki) Podczas formowania pulpecików dla ułatwienia obtaczam je w mące i robię je takie mini. Dla odmiany zamiast soku z cytryny można dodać puszkę pomidorów i będą równie smaczne.
Aaa i nie dodaję śmietany, a mąkę do zagęszczenia rozpuszczam w mleku a nie wodzie. Bułkę rozgniatam rękoma i nie mielę wszystkiego drugi raz- i tak wychodzą smaczne.
Czekam na rewanż z przepisem na królika w potrawce.

DaKaro, pamiętam Twoje rozterki związane z pracą, domem/mieszkaniem. Teraz jak wszystko sobie poukładaliście będzie już " z górki".

Żaneta, aż tak zimno masz zimą w domu, że chcesz używać pościeli z pierza? Ja jestem zmarźluch, ale bym nie dała rady. Inhalatora nie mamy, ten philipsa kupił brat dla swojego synka, ale on jest BARDZO głośny i nie są zadowoleni. Mały boi się inhalacji i robią je kiedy mocniej zaśnie, a i tak czasem się nie udaje, bo właśnie przez ten odgłos się budzi. W homeopatię, nie wierzę, chociaż w ciąży stosowałam
oscillococcinum i nawet pomagało.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-08-23 o 11:58
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 11:52   #4140
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

Aha Brumku( inne dziewczyny oczywiście też) czy mogłabyś mi jeszcze raz podać nazwę programu w którym obrabiasz filmiki?
Jak trzyma się Twoja bransoletka? Mój rzemyk taki się zrobił byle jaki, jakby się rozłaził, już nie mówiąc o tym, że jak przyszła, to odrazu z rozwiązanym jednym końcem więc nie jest tak pięknie związana jak oryginał....
virtualdub http://www.dobreprogramy.pl/VirtualD...ows,13335.html

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości