|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
|
|
#4112 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
A ja wzywam Kalinkę!!!
Nutencja jest strasznie chuda, każdą kość można policzyć. Do tego nie chce jeść, ale to już od dłuższego czasu, nie u nas. I ma biegunkę... hmmm. Trzymajcie kciuki za to, żeby zaczęła jeść
|
|
#4113 |
|
Zadomowienie
|
Lili niestety urlop sie skończył
zawsze nadrabiam Was wieczorami ale jakoś ciężko mi sie wbić w rozmowe Kajool Krystek też jeszcze je w nocy albo koło 2 albo 4 i tez śpi z wypietą pupką ![]() Aania gratulacje!!!! ![]() You tatuaze Beatko ![]() Eve ![]() Kolina Krystek zaczął chodzić po roczku Agni Krystianek umie naśladować pieska , a jak pytam go - a jak robi kotek a moje dziecko mówi hau hau ![]() Meszsares ale Blanka do Krystka podobna ![]() Dziubek coś Ty zrobiła z loczkami Szymka Napewno jeszcze o czymś zapomniałam ... |
|
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za kolejne zachwyty Domkami
![]() Brumek, świetne porównanie ![]() Kajool, Domkowi czasem zdarzy się spać z wypiętą pupą, ale raczej preferuje na boczku ![]() Agula, ćwiczę 2-3 razy w tygodniu od miesiąca. Ćwiczenia Ewy Chodakowskiej, steper, hula hop i brzuszki Teraz staram się jednak codziennie. dla dzielnej Lili.Iustyna, słodka psinka aby zaczęła jeść!Meszsares, ale masz torpedę w domu ![]() Brumek, my szczepienie też za darmo mieliśmy. dla zdolnego Tymka za nowe ROCZNICOWE umiejętności!!Telik, ale Ty jesteś zawzięta! Sama biegasz czy z kimś? Vaniliova, w końcu się pojawiłaś ![]() A co się dzieje z editką? Isiaok, dla EwkiGomra, Stronczku, ![]() Jutro jedziemy na lotnisko po moją mamę. Domek poogląda samoloty
|
|
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka Tymek zdjęcia superaśne. 100 lat maluchy !!! Nutka Żaneta pościel z pierza to niewiem, inhalator mam taki: http://allegro.pl/inhalator-philips-...561949190.html głośny, ale do przeżycia. U homeopaty nie byłam, ale różne specyfili czasami stosuje ( to dla nas, to dla psów) teraz Sarence podaje : http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p1813-Heel...abletki_50_szt podobno warto podawać miesiąc przed szczepieniem, więc podaje.... |
|
|
|
#4116 |
|
Zadomowienie
|
Tymus gorace urodzinowe buziaki
My mamy dzisiaj rocznice, 3 lata temu skladalismy przysiege. Nic specjalnego nie robilismy, ot wypilismy z tesciem czerwone wino i...tyle. Ja na szybko. Ostatnio tyle sie dzieje, ze nawet nie mam czasu lapka wlaczyc. Tesciowa wyszla dzisiaj ze szpitala, troche lepiej sie czuje. Mam urwanie glowy ze wszystkimi w domu. Nadal czekamy na decyzje o warunkach zabudowy, w takim tempie chyba nie uda nams ie nic zrobic przed zima .Malwin miala typowa 3-dniowke. Jestem wsciekla na ta pediatre, jak mozna dac dziecku antybiotyk, dalam tylko jedna dawke. Przepisuje Malwinke do innego pediatry. Agawoo milo Cie bylo kiedys spotkac na miescie .
|
|
|
|
#4117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A pediatra pożal się Boże Nawaliła.Dobranoc. (rok temu o tej porze przejeżdżałam właśnie na poporodówkę )
|
|
#4118 |
|
Wtajemniczenie
|
Iustyna Nutka jest słodka
Isiaok nie rozmawiałam. Nie chce ze mną rozmawiać... Ide spać.... |
|
|
|
#4119 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie odpowiedziałam bo nie znam odpowiedzi..... z homeopatii miałam tylko w ciąży lek na coś grypopodobne, pomagał. Cytat:
![]() Cytat:
dobre pokażesz zdjęcia? ![]() Brawa dla mądrego roczniaka Widocznie stwierdził awans do grona małych dzieci zobowiązuje ![]() Cytat:
ale jest słodka! Trzymam oczywiście Cytat:
![]() Mój też czasami śpi z wypiętą pupą, choć ostanio przybiera różne pozycje, tuląc albo przygniatając sobą pluszaki, bo w łóżeczku muszą być obowiązkowo Wczoraj moje dziecko powiedziało chyba pierwsze "zdanie" "tata buuuu" jak mu powiedziałam że taty nie ma, bo pojechał Zaczęłam czytać wczoraj TĄ książkę dla wrażliwych jednak nie polecam, sama nie wiem czy ją skończę, bo płaczę co kawałek.... Jadę niedługo do gina.... MALWINKO, KORNELCIU, wszystkiego najlepszego!!!! właśnie, gdzie editka....?
|
|
|
#4120 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek.
I na Dominika przyszedł czas Idziemy na 9tą na szczepienie
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, karolek wlasnie czysci ząbki, jest z niego taki obserwator i chce robic to co inni ze masakra.
Dziewczyny z tego nowego konta wywala mnie, jak tylko sie loguje to momentalnie bach |
|
|
|
#4122 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w tym to ja schudłam jak tylko skonczylam karmic Lilkę... z tym że moje cycki się zrobiły nie tyle płaskie co wręcz wklęsłe ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za szczepienie i wymiary ![]() Cytat:
za mieszkanie!Lili w nocy już nie jest, tylko pije dużo :kciukii: będzie dobrze! Co u Was? ![]() Brumeczku elmex rządzi! też mi się rzucił w oczy świetne porównanie
|
|||||
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool Sara też od kilku dni tak śpi
i oczywiście je. Ostanio nawet 2 razy. ![]() Brumek pokaż zdjecia w tych samych pozach, takie zestawienie ![]() Blanka wow jak Ty urosłaś sliczna blondi. Mezszares a co robisz tzn czym się zajmujesz zawodowo?Wszyscy do pracy wracają, sie porobiło ![]() DaKaro chyba cierpliwości trzeba zanim załatwocie papiery do budowy..Ania ja czytam http://solarisnet.pl/oferta/czekajac_na_anioly/ i też mi się wyc chce, o umierajacym ojcu który szuka domu dla syna.. Joł. Promotorka milczy Noc kiepska
|
#4124 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
pisze jedna reka. pytalam o pobudki, bo u nas szymon je chyba z trzy razy w nocy, po 120 ml. i nie wiem co z tym fantem zrobic. ale juz ja sie za niego wezme. a z wypieta pupa, to spi chyba od zawsze, jego ulubiona pozycja. pisze jedna reka :P bomi siedzi na kolanach, maminsynek jeden ![]() dziekuje za wszystkie odpowiedzi i za kciuki.
|
|
|
#4125 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
podziwiam! Cytat:
![]() A dla pediatry ![]() Cytat:
![]() Nadrobiłam ![]() Dzień dobry Co do szczepienia.. było jak zawsze.. płacz, trzymanie się za szyję itd, ale jakoś poszło, za 4 tyg nastepne. Lili miała wczoraj szczepionkę Pantavac (czwarta dawka błonica, tężec, krztusiec itd), w polsce na to samo miała Pentaxim. a początkiem lipca szczepili nas MMR Pro (odra, swinka, różyczka). |
||||
|
|
|
#4126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Przedwczoraj zgubiliśmy gdzieś bidon z rurką od Domka Przeszukałam całe mieszkanie, auto i nie ma. Obawiam się, że Domek wrzucił go do kosza a mąż już wyniósł śmieci...Dzisiaj jadę szukać gdzieś w sklepie takiego. Cytat:
-Papierki przed rozpoczęciem budową niestety zajmują mnóstwo czasu. U nas też to szło jak krew z nosa. Mieliśmy zacząć w marcu a przesunęło się na sam koniec czerwca. -Pediatra faktycznie nawaliła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No a nawet jakby mi sie jakimś cudem udalo we wrzesniu obronic to mam dylemat co do szkoly ![]() Bo baaaardzo marzy mi się ukonczenie Uniwersytetu ekonomicznego w Katowicach, ale boję się, że nie dam sobie rady tam, no i zjazdy są co tydzień. Drugą opcją jest Uniwersytet opolski, tam duzo znajmoych poszło, więc mialabym z kim jezdzić i zjazdy co drugi weekend. Jednak na opolski mam 80 km, a do Katowic 45 ![]() Nie wiem co robić, a muszę już złożyć gdzieś papiery. Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-08-23 o 08:46 |
|||
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
matko, ale ksiazki czytacie... ja czytam http://lubimyczytac.pl/ksiazka/60936/infekcja ale wydaje mi sie kiepska i wiecej czytac jej ksiazek nie bede
|
|
|
|
#4128 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
kajool no moja Hanka też je z 2-3 razy, ale ciągnie UU jeszcze.. i też nie wiem jak ją oduczyć jedzenia w nocy...próbowałam jej dawać wodę czy butlę MM, ale zaraz się rozbudzała i tylko wielki ryk z tego ![]() żanetko ja Ci pisałam, że mam microlife inhalator. i jestem zadowolona. co do pościeli to nie używam, a co do homeopaty to nie korzystałam. meszsares śliczną córkę masz dla wszystkich dzielnych dzieciaków po szczepieniach , a dla tych przed to ![]() solenizantki nasze-Malwinka, Kornelia - sto lat!!!!!!!!!! justynko nutka śliczna. trzymam kciuki żeby zaczęła jeść, zaaklimatyzowała się i żebyście z niej mieli pociechę ![]() apropo książek - chyba muszę zacząć coś czytać, bo głupieję... .chyba się do biblioteki przejdę ![]() jestem w pracy i próbuję nie zasnąć. gwiazda się obudziła dzisiaj przed 5, a zasnęła równocześnie z moim budzikiem, o 6 rano..już nie mam na nią sił... Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-08-23 o 08:59 |
|
|
|
#4129 | |
|
Zadomowienie
|
Kajool Patryk nadal je w nocy i pozycje do snu tez przyjmuje różne
![]() Zaneta ja nie wierzę w homeopatię. Kołdrę z pierza mam mi kupiła w Jysk, ale w tej chwili i tak śpimy pod kocem (albo raczej obok ).Cytat:
![]() Iustyna dla Nutki ![]() Kolina mojej koleżanki synek skończył teraz 16 miesięcy i właśnie zaczął samodzielnie chodzić (wcześniej tylko przy meblach). Starszy też się późno rozchodził, więc nie panikowała. DaKaro współczuję trzydniówki, ale antybiotyk to wiele lekarzy podaje, zanim się okaże co jest przyczyną gorączki... Patik, Natka ale się Wam trafili promotorzy... Nie ma co... ![]() ![]() d la szczepiacych się i innych potrzebujących! Malwinka, Kornelia sto lat!!!
|
|
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co mam dziecku ugotować, no nie wiem. Dla nas chyba NIC- jadę do miasta na zakupy, zajdę do garmażerki po pierogi, dobre mają.
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja teraz czytam "cien wiatru", tzn czytam, to duzo powiedziane, bo mam malo czasu a szkoda ![]() Dziewczyny jeszcze raz dziekuje za odpowiedzi. Mam zamiar przez kilka nocy go poobserwowac, tzn.o ile bede przytomna ![]() Natko szkoda tego bidonu, na pewno znajdziecie nowy. Co do magisterki, probuj do Katowic. Na pewno ci sie uda. Szymon konczy dzisiaj 14 miesiecy , a ja mu szczepienie funduje. Wredna matka.Zbiku blizniaku ty nasz, wszystkiego najlepszego
|
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4134 |
|
Zadomowienie
|
Malwinka, Kornelia- sto lat panienki!
Brumku, ale świetne porównanie! ![]() Przez Ciebie zajrzałam wczoraj do Zary i upolowałam dla Hani 4 koszulki na przyszłe lato. Meszsares, no WRESZCIE jest zdjęcie Blanki. Co tam u Bambalusi?Bartessa, miło Cię widzieć. Iustyna, jesteś wielka, a właściwie masz wielkie serducho. ![]() Natka, a z czego Ty się chcesz odchudzać dziewczyno? Masz rewelacyjną figurę i do wagi sprzed ciąży chyba już dawno wróciłaś, co?Kajool, ta książka jest fajna, ale dopiero od połowy. Pamiętam, że zrobiła na mnie duże wrażenie. Skusiłam się potem na "Grę Anioła" tego pisarza, ale byłam zawiedziona. Patik, ja ugotowałam wczoraj dla siebie i Hani pulpeciki w sosie koperkowym-same rozpływają się w ustach (mam genialny i prosty przepis). Do tego buraczki i ziemniaki- wcinała, aż miło. ![]() Telik, podziwiam Twój zapał. Mnie by musiał ktoś kopnąć w ![]() Stronczku, mam nadzieję, że szybko zakopiecie topór wojenny i wszystko wróci do normy. Na pewno tż po Was przyjedzie, nie wierzę, że mógłby Was zostawić na lodzie. ![]() Buziaki dla wszystkich dzieciaków dzielnie znoszących szczepionki dla tych którzy się na szczepienie wybierają. Szczepicie teraz maluchy na ospę? Ile ta szczepionka kosztuje? |
|
|
|
#4135 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Kajool moja je w nocy w ilościach ciężko przewidywalnych, od 1 razu do 3/4 ale dalej ją karmię UU więc może dlatego. Ogólnie mam wrażenie, że zamiast być lepiej to im starsza tym gorzej z tym nocnym karmieniem. Już się boję jak to będzie po powrocie do pracy. Hania lubi spać z doopką do góry. iustyna Nutka słodziak Oliweczka w sumie to chyba nie miałam okazji pogratulować, więc ogromne gratulacje meszsares Blanka ma niesamowite oczy Malwinka, Kornelia wszystkiego najlepszego |
|
|
|
#4136 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzenko miałam takie same odczucia co do "Cienia wiatru" też spodobał mi się jakoś od połowy, potem przeczytałam "Grę Anioła" - jakoś poszło, choć już tak nie zachwyciła, ale już "Marina" to dla mnie jakaś porażka..ni to horror, ni to nie wiadomo co..nawet nie skończyłam..
daj przepis na te pulpeciki proszę ja robiłam Hani wczoraj potrawkę z królika
|
|
|
|
#4137 |
|
Zadomowienie
|
Rok temu leżałam na porodówce pod pierwszą oksy, a akcji brak. Moja Mała Duża dziewczynka ma już rok, nie do wiary, gdzie ten czas umknął
. To był trudny czas, ale nie ze względu na macierzyństwo, chodzi bardziej o warunki mieszkalne i nieporozumienia z mężem. Ale otwieramy nowy, lepszy roczek .Zaraz wracam. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Co do książek to znalazłam sposób na czytanie dosłownie wszędzie - ściągam na komórkę pliki, super sprawa. W ciągu trzech dni przeczytałam "Harry Potter i Zakon Feniksa", a teraz czytam "P.S. Kocham Cię". Uwielbiam czytać.; Na polonistyce pochłaniałam wszystko, teraz czasu mniej niestety. |
|
|
|
#4138 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fakt, DAWNO Jej nie było.... Tak rano?? Czekam na wieści ![]() Cytat:
Dzieci podobno tak wypinają tyłeczek jak śpią na brzuszku, bo mają pełny brzuszek i nie chcą go gnieść ![]() Cytat:
![]() Wczoraj zapisałam Julę na szczepienie za miesiąc na pneumokoki i własnie będę pytała też o ospę. Cytat:
WITAM. Siedzę na kompie, bo nie mogę się oderwać od sernika na zimno, a Julcia śpi ![]() Byłyśmy rano na spacerze z psem-pewnie ludzie się dziwnie na mnie patrzą, bo niedoż że w ciąży, to jeszcze z dzieckiem i psem , ale co tam będę się ludźmi przejmować.Muszę umyć okno u nas w sypialni, więc zaraz znikam i podszykować obiad-dzisiaj krupnik w końcu Jula zje coś innego niż słoik-bo ostatnio bardzo często słoiczek...Na 16 idziemy do mojej koleżanki( w bloku moich rodziców ) i Jej 9 miesięcznego synka, a potem do rodziców.Chłodniej odrobinę na dworze-24 stopnie, ale rano mocno prażyło. Aha Brumku( inne dziewczyny oczywiście też) czy mogłabyś mi jeszcze raz podać nazwę programu w którym obrabiasz filmiki? Jak trzyma się Twoja bransoletka? Mój rzemyk taki się zrobił byle jaki, jakby się rozłaził, już nie mówiąc o tym, że jak przyszła, to odrazu z rozwiązanym jednym końcem więc nie jest tak pięknie związana jak oryginał....Dziubek dzięki za przesyłkę, mam nadzieję że kasa dotarła? Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-08-23 o 11:45 |
||||
|
|
|
#4139 |
|
Zadomowienie
|
Pieleszko, ja za Marinę brałam się dwa razy.
Najpierw zaczęłam stwierdziłam, że beznadziejna i odłożyłam na rok. Później wzięłam ją sobie na wyjazd i szybko łyknęłam, choć nie zachwyciła mnie.![]() Tutaj przepis na pulpeciki http://margarytka.blogspot.com/2011/...operkowym.html . (mięso musi być chude, ja używam właśnie od szynki) Podczas formowania pulpecików dla ułatwienia obtaczam je w mące i robię je takie mini. Dla odmiany zamiast soku z cytryny można dodać puszkę pomidorów i będą równie smaczne.Aaa i nie dodaję śmietany, a mąkę do zagęszczenia rozpuszczam w mleku a nie wodzie. Bułkę rozgniatam rękoma i nie mielę wszystkiego drugi raz- i tak wychodzą smaczne. ![]() Czekam na rewanż z przepisem na królika w potrawce. ![]() DaKaro, pamiętam Twoje rozterki związane z pracą, domem/mieszkaniem. Teraz jak wszystko sobie poukładaliście będzie już " z górki". ![]() Żaneta, aż tak zimno masz zimą w domu, że chcesz używać pościeli z pierza? Mały boi się inhalacji i robią je kiedy mocniej zaśnie, a i tak czasem się nie udaje, bo właśnie przez ten odgłos się budzi. W homeopatię, nie wierzę, chociaż w ciąży stosowałam oscillococcinum i nawet pomagało.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-08-23 o 11:58 |
|
|
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

zawsze nadrabiam Was wieczorami ale jakoś ciężko mi sie wbić w rozmowe

dla dzielnej Lili.
aby zaczęła jeść!
zębole
.

Kształtu sam nie potrafi dopasować, ale jak mu pokaże palcem, do której dziurki, to dotąd manewruje klockiem, aż wepchnie. pękam z dumy
Idziemy na 9tą na szczepienie 

Zakończone: 2
(mam genialny i prosty przepis). Do tego buraczki i ziemniaki- wcinała, aż miło.