Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-23, 13:41   #3961
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Widze, ze dzis dzien lowow lumpkowych :P
Ja co prawda dla dzidziola kupilam tylko bodziaki (cale 60gr mnie wyniosly ), ale dla siebie za to legginsy (faaajne, oliwkowe) i sweterkowa narzutke do nich (taka dluga, szara z New Looka, przyda sie na jesien i zime jak bebenek bedzie wiekszy). Za wszystko dalam 6zl, takze jestem przeszczesliwa

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:42   #3962
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

jeszcze pies bąka puścił i uciekł wrrrrrrrrrrrrrrrr to śmierdziel jeden
jejku, mój kot jak czasami puści to padam. A najbardziej lubi sobie purknąć jak leży u mnie na kolanach
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Ja zaś leżę od rana. Dziewczyny, które łykają końskie dawki magnezu, macie jakieś problemy żołądkowe? Bo ja zawsze podatna byłam na wszelkie skutki uboczne i chyba jednak będą u mnie przeboje z tym magnezem. No, ale trudno, ważne żeby Maluszkowi pomogło

A na obiad bym dzisiaj zjadła mielone i marchewkę z groszkiem na gęsto
Ja łykam sporo magnezu A co się może z żołądkiem dziać? bo ja póki co chyba nic niepokojącego u siebie nie zauważyłam.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:43   #3963
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
w ogóle dla chłopców jest tyle fajnych imion, a dla dziewczynek to nie ma jeszcze takiego które by mnie tak mocno zachwyciło.
Zgadzam się w 100 %. Dla chłopców mogłabym przebierać a dla dziewczynki nie mam żadnego pomysłu

Cytat:

jeszcze pies bąka puścił i uciekł wrrrrrrrrrrrrrrrr to śmierdziel jeden

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:43   #3964
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dlaczego cipowki?
A my dla dziewczynki imie mamy, mnostwo imion widze, ktore mi sie podobaja, za to dla chlopca problem. Moze faktycznie ten Borys?

Ale Adela ladne! Adus, Adunia, sliczne imie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:44   #3965
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
podoba mi się zdrobnienie: Ada. Ale Adela? Nie kojarzy Wam się ze straszą panią? bo ja widzę taką babinkę w chuście na głowie
Jak do takiego maleństwa mówić Adela?
Mi nie dosc, że ze starszą, to jeszcze przy kosci taka Adeeeela

Stary 2012-08-23, 13:46   #3966
badziabadzia
Zakorzenienie

kurcze, robiłam dziś pieczarkową ale dopieprzyłam!! trzeba popijać
Stary 2012-08-23, 13:46   #3967
LadyWhisper
Zakorzenienie

Moja kota tez pierdzi niemozliwie, czasem takiego purta walnie glosnego, ze gdyby nie to, ze jestem sama w domu to bym myslala, ze to maz

Stary 2012-08-23, 13:47   #3968
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
jejku, mój kot jak czasami puści to padam. A najbardziej lubi sobie purknąć jak leży u mnie na kolanach

Ja łykam sporo magnezu A co się może z żołądkiem dziać? bo ja póki co chyba nic niepokojącego u siebie nie zauważyłam.

Mnie mdli i jelita mi wariują

Adela mi się też źle kojarzy, ale ja znałam taką babę wścibską kiedyś Ale np. Ada, Adusia to już mi ładnie brzmi A Adrianna? Jako kompromis
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:47   #3969
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

A ja miałam mało przyjemny sen. Że oprócz 1 dziecka, urodziłam jeszcze drugie, ale takie malutkie, chudziutkie strasznie, przypominające bardziej jakiegoś potworka czy kosmitę. Lekarz powiedział, żebym sie nie przejmowała, bo często rodzi się takie dodatkowo, ale ono zniknie (czy jakoś tak) Wynikało z tego, ze to "dodatkowe" dziecko powstawało z "nadmiaru materiału" na 1 dziecko
ło matko!!!

Cytat:

Mi sie Paris nie podoba. takie jakieś smutne i bure I to pikowanie kojarzy mi sie typowo jesiennie (nie wiem czemu).
Tak czytam i czytam (a nie doczytałam o co kaman w cytowanym wpisie) i myślałam że Paris to chodzi o imię

Stary 2012-08-23, 13:48   #3970
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Witam Was, wczoraj spędziłam bardzo fajne popołudnie. Przyjechały do nas dwie kuzynki ze swoimi dziećmi. Fajnie posiedzieliśmy i odpoczęliśmy w ogrodzie. Dzieciaczki niesamowite, a takie ruchliwe, że ciężko było nadążyć chodzić za nimi. Ja staję się coraz okrąglejsza, a że zawsze byłam szczupła i nigdy nie tyłam to kuzynki jak mnie wczoraj zobaczyły to same nie mogły dać wiary, że i ja w końcu jestem okrąglejsza

Dziś dopiero teraz się zjawiam, od rana miałam sporo domowych obowiązków. Teraz postawiłam na przerwę i oczywiście forum Obiadek ugotowany, dziś u mnie zupa ogórkowa a na drugie filet z ziemniakami i surówka z marchwi. Potem pestkowałam skrzynkę śliwek węgierek które poszły do słoików. Kolejne zapasy są prawie gotowe. Na potem mam jeszcze trochę zajęć, ale teraz sobie trochę dychnę. Pogoda dziś dziwna, rano upał, potem przyszła wielka ulewa, potem znowu upał, a teraz znów pojawiły się ciemne chmury. Tak jakoś dziś zmiennie.
Stary 2012-08-23, 13:48   #3971
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mi nie dosc, że ze starszą, to jeszcze przy kosci taka Adeeeela
oo tak z taką przy kości mi się kojarzy, ale to pewnie dlatego że mojego tzta siostra cioteczna ma na imie Aldona i jest hmmm dużym pączkiem.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100 %. Dla chłopców mogłabym przebierać a dla dziewczynki nie mam żadnego pomysłu
U nas jak na razie góruje Patrycja, ale nie wiem pewnie się to jeszcze zmieni ze 100razy

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:49   #3972
e_vel
Wtajemniczenie

Hej ja po wizycie Maja nadal jest Mają, nawet na fotce z usg mi napisał CORECZKA Wszystko w porządku, nawet sprawdzał, czy nie ma rozszczepu podniebienia. I kupił sobie nową wagę elektroniczną która pokazała 74,5 kg i sam powiedział, że to nie mozliwe żebym tyle ważyła i ze te wagi kłamią. Ale od kąd ją ma to mi pokazuje ze 3 kg za dużo. Powiedział też, że wyniki glukozy idealne i że nic nie wskazuje na to, żebym mogła mieć problemy kiedykolwiek z cukrzycą, nie tylko w ciąży ale wogóle. Ale słodycze ograniczać, bo to powoduje wzrost wagi i matki i dziecka. A ostatnio mnie nosi na słodkie, więc muszę ograniczyć, malinki się zaczęły to będę nadrabiała

Kupiłam śliczne śliniaczki takie malusieńkie, na ciuchach jedne body i geterki błękitne, potem zrobię fotki to wam wrzucę
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:49   #3973
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

To u nas na odwrót - z męskich nic nam się nie podobało, ani z prostych, ani "wycudaczonych", na żeńskie szybko się zdecydowaliśmy.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:51   #3974
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ja nawet z tym u lekarza nie byłam

o jej chorych pomysłach można by opowiadać i opowiadać, porażka np. potrafiła powiedzieć dziewczynie, która zaszła w ciążę i chciałą iść na zwolnienie, że "niektórzy zachowują się jak zwierzęta i nie potrafią się zabezpieczać" dlatego zastanawiam się na pójściem na zwolnienie po urlopie
no, a ja teraz stoję w kolejce w lumpie, bo wyprzedaż mają i ruch masakryczny i za chwilę przede mną jakaś baba rzuca sobie rzeczy. Ja mówię przepraszam, ale ja stoję w kolejce. Ta mnie obcięła z góry na dół i mówi: przecież nikt się nie wpycha. Zostawiła te rzeczy poszła do wieszaków ja już prawie jestem kasowana, a ta za mną spod ziemi wyrasta, machnęła ręką na dziewczynę za kasą:
-kasuj mnie złotko
-6 zł Pani Marysiu, jak dla Pani.
No pff. Pytam się tej kasjerki, czy mam się przedstawić i wejść z nią w niebezpiecznie bliskie stosunki, żeby być obsłużoną poza kolejką. A ta czerwona, że stała klientka to tamto, mówię, że jestem w ciąży i teraz u nich co tydzień buszuję za ciuszkami niemowlęcymi to ja nie jestem? Na to k*rwa Pani Marysia: jakiej ciąży? z McDonalda?!
miałam jej oczy wydrapać, z uszu mi para leci nerwy wzięły górę, mówię, żeby powtórzyła, kasjerka blada mówi ile ja płacę, przeprasza coś tam coś tam, miałam je trzasnąć łbami jedna w drugą, przynajmniej by im echo zęby wybiło dawno nikt mnie tak nie wkur*ił

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:53   #3975
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
To u nas na odwrót - z męskich nic nam się nie podobało, ani z prostych, ani "wycudaczonych", na żeńskie szybko się zdecydowaliśmy.
Podejrzewam że to dlatego że od początku miałam przeczucie na chłopca, chociaz teraz to sama już nie wiem
o dziewczynce nawet nie myślałam i to pewnie stąd

Stary 2012-08-23, 13:57   #3976
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Mnie mdli i jelita mi wariują

Adela mi się też źle kojarzy, ale ja znałam taką babę wścibską kiedyś Ale np. Ada, Adusia to już mi ładnie brzmi A Adrianna? Jako kompromis
A niee..no to takich przebojów to na pewno nie mam po tym magnezie. Hmm..a może nie od niego ?

No w sumie od Adrianny też zdrobnienie jest Ada
Chodziaż Adusia faktycznie fajnie brzmi. Albo Adelka
Nie wiem..ja póki co jeszcze staram się o tym nie myśleć, bo ja chcę mieć przecież syna
Jak będzie wiadoma płeć to będziemy gadać o imieniu.
Aha, bo małż powiedział, że córka będzie Adela a dla chłopca ja sama mogę wybrać imię.
Taaa...już to widzę Potem będzie mówił "możesz wybrać sama byle nie np marcin...albo byle nie tomek.." itd itd...

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
no, a ja teraz stoję w kolejce w lumpie, bo wyprzedaż mają i ruch masakryczny i za chwilę przede mną jakaś baba rzuca sobie rzeczy. Ja mówię przepraszam, ale ja stoję w kolejce. Ta mnie obcięła z góry na dół i mówi: przecież nikt się nie wpycha. Zostawiła te rzeczy poszła do wieszaków ja już prawie jestem kasowana, a ta za mną spod ziemi wyrasta, machnęła ręką na dziewczynę za kasą:
-kasuj mnie złotko
No pff. Pytam się tej kasjerki, czy mam się przedstawić i wejść z nią w niebezpiecznie bliskie stosunki, żeby być obsłużoną poza kolejką. A ta czerwona, że stała klientka to tamto, mówię, że jestem w ciąży i teraz u nich co tydzień buszuję za ciuszkami niemowlęcymi to ja nie jestem? Na to k*rwa Pani Marysia: jakiej ciąży? z McDonalda?!
miałam jej oczy wydrapać, z uszu mi para leci nerwy wzięły górę, mówię, żeby powtórzyła, kasjerka blada mówi ile ja płacę, przeprasza coś tam coś tam, miałam je trzasnąć łbami jedna w drugą, przynajmniej by im echo zęby wybiło dawno nikt mnie tak nie wkur*ił
o fuck! Masakra. aż mnie zatkało jak to przeczytałam
no nie mogę....
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:58   #3977
Authentic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
o jej chorych pomysłach można by opowiadać i opowiadać, porażka np. potrafiła powiedzieć dziewczynie, która zaszła w ciążę i chciałą iść na zwolnienie, że "niektórzy zachowują się jak zwierzęta i nie potrafią się zabezpieczać" dlatego zastanawiam się na pójściem na zwolnienie po urlopie
Idź, idź i się nie zastanawiaj. Oszczędzisz sobie niepotrzebnych nerwów. Ja jak tylko mogłam, to poszłam na L4, bo w pracy zaczęły się takie ploty, że jak miałam do niej pójść, to zniechęcona i ze łzami w oczach. Teraz jestem przeszczęśliwa, że już nie będę musiała oglądać tych mord. Do stycznia mam umowę (tzn. teraz do rozwiązania).

Authentic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 14:01   #3978
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

Jej, ale mam od wczoraj napięty brzuch - skórę albo tak zaraz pod skórą. Już nie wiem jak siedzieć
nie wiem czy mamy to samo, ja czuję takie ciągnięcie skóry, jakby się rozciągała tak dziwnie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dlaczego cipowki?
A my dla dziewczynki imie mamy, mnostwo imion widze, ktore mi sie podobaja, za to dla chlopca problem. Moze faktycznie ten Borys?

Ale Adela ladne! Adus, Adunia, sliczne imie
bo mają bardzo niski stan

Cytat:
U nas też co raz częściej wątpliwości dot. imion męskich

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Idź, idź i się nie zastanawiaj. Oszczędzisz sobie niepotrzebnych nerwów. Ja jak tylko mogłam, to poszłam na L4, bo w pracy zaczęły się takie ploty, że jak miałam do niej pójść, to zniechęcona i ze łzami w oczach. Teraz jestem przeszczęśliwa, że już nie będę musiała oglądać tych mord. Do stycznia mam umowę (tzn. teraz do rozwiązania).
popieram Authentic, idź ellmi, zanim Ci krwi napsuje

Stary 2012-08-23, 14:02   #3979
badziabadzia
Zakorzenienie

hope, zabiłabym!
Stary 2012-08-23, 14:02   #3980
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
ja tez nie chodze na szpilkach bo od poczatku nie najlepiej sie czulam w ciazy, brzuch mnie bolal codziennie wiec wolalam nie ryzykowac teraz sie niby juz lepiej czuje ale jak bede chodzic to i tak w nizszych
Ja chodze ale od święta, normalnie to mam tyle łażenia w ciagu dnia że i w balerinach mnie nogi bolą.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 14:04   #3981
pstryczek84
Zakorzenienie

Jestem wielka dodałam zdjęcia do klubu

Stary 2012-08-23, 14:04   #3982
Authentic
Raczkowanie

Cytat:
popieram Authentic, idź ellmi, zanim Ci krwi napsuje
Jak można siedzieć w domku i przy tym normalnie zarabiać, to trzeba takie opcje wykorzystywać I tak prędzej, czy później ellmi pójdziesz na zwolnienie

Authentic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 14:04   #3983
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hope zatkalo mnie po prostu, co za bezczelnosc.......

Stary 2012-08-23, 14:06   #3984
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej ja po wizycie Maja nadal jest Mają, nawet na fotce z usg mi napisał CORECZKA Wszystko w porządku, nawet sprawdzał, czy nie ma rozszczepu podniebienia. I kupił sobie nową wagę elektroniczną która pokazała 74,5 kg i sam powiedział, że to nie mozliwe żebym tyle ważyła i ze te wagi kłamią. Ale od kąd ją ma to mi pokazuje ze 3 kg za dużo. Powiedział też, że wyniki glukozy idealne i że nic nie wskazuje na to, żebym mogła mieć problemy kiedykolwiek z cukrzycą, nie tylko w ciąży ale wogóle. Ale słodycze ograniczać, bo to powoduje wzrost wagi i matki i dziecka. A ostatnio mnie nosi na słodkie, więc muszę ograniczyć, malinki się zaczęły to będę nadrabiała

Kupiłam śliczne śliniaczki takie malusieńkie, na ciuchach jedne body i geterki błękitne, potem zrobię fotki to wam wrzucę
O, kurcze, to juz wiem dlaczego moj dzidziol jest duzy jak na swoj wiek
Ale niby cukier mam w normie...

hope, ale jazda z ta maryśka!!

Stary 2012-08-23, 14:07   #3985
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
-kasuj mnie złotko
No masakra jakaś
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 14:08   #3986
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
O, kurcze, to juz wiem dlaczego moj dzidziol jest duzy jak na swoj wiek
Ale niby cukier mam w normie...

hope, ale jazda z ta maryśka!!
tak to fajnie napisałaś, że aż się śmieję

co do słodyczy - ubóstwiam (jak mówiłam mniej niż przed ciążą) i też jak TY pocieszam się "ale spalanie mam bdb, cukier niski

Stary 2012-08-23, 14:11   #3987
e_vel
Wtajemniczenie

fotki zakupów śliniaczki bobas - ładniejsze kolorki niż na fotce, body z SH, geterki H&M z SH, pieluszka tetrowa z Pepco. W Pepco kupiłam też ale jeansowe legginsy ale na Karinkę, małych rozmiarów nie mieli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (47,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1120293.jpg (105,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1120294.jpg (68,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1120295.jpg (73,7 KB, 9 załadowań)
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 14:11   #3988
pstryczek84
Zakorzenienie

Idąc za ciosem wstawiam najnowsze zdjęcie brzuszka (po powrocie z weselnego obzarstwa ).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1050366.jpg (20,1 KB, 44 załadowań)

Stary 2012-08-23, 14:13   #3989
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
A niee..no to takich przebojów to na pewno nie mam po tym magnezie. Hmm..a może nie od niego ?
Jakoś tak mi się wydaje, że jednak magnez bo mniej więcej 30 minut od wzięcia mnie tak mdli.

Hope normalnie dałabym po mordzie chyba za takie teskty
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 14:13   #3990
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
znowu jest taka debilna pogoda rano zimno było, ubrałam spodnie w których się zapnę (zdaniem TŻta "cipówki") teraz nie dość, że ciepło to jeszcze podczas siedzenia za biurkiem mnie gniotą w podbrzusze wkurzylam się, poszłam to lumpka, kupiłam za grosze krótkie spodenki i git. Nawet nie walą
Hahaha nawet nie walą a za akcje w lumpie bym zamordowala ja teraz w tej ciazy jestem taka wojownicza ze ostatnio sie z takim kolesiem pod monopolowym klocilam o 23 wieczorem az moj tz powiedzial ze nie bylo to zbyt madre.
A dzis tak mnie wkurzyla zona mojego wujka ze sie rozryczalam bo moja babcia ma dzis 70tke i moj wujek jej syn z zona nie moga przyjechac bo robia pozegnanie brata tej pipy (zony wujka) ktory po 2 tyg wraca do domu do szczecina.... Tak mi sie cisnienie podnioslo zadzwonilam do nich wygarnelam i sie poryczalam, jak tak mozna???? Babcia dla nich wszystko a oni co...??! Glupia cipa!

A imiona to na razie dziewczynka Marianna chlopak Antos

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2012-08-23 o 14:14
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości