|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Za mną na IIŚ: 2 kanapki z pomidorem i polędwicą, a teraz na obiad: 2 parówki (
Lecę do Rossmanna po Bloker dla mamy i może jeszcze o lumpek zahaczę. Dawno byłam
|
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Cytat:
To nie obiad...!
|
|
#3063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
![]() Wiecie co może ja mam te napady obżarstwa przez to, że za mało cukru mam we krwi? Może ja powinnam więcej słodkiego jeść, ale nie słodyczy tylko np. kanapkę z ciemnego pieczywa z dżemem do kawki porannej. Może to będzie sukces? Jutro spróbuję.
Edytowane przez Cindy90 Czas edycji: 2012-08-23 o 17:00 |
||
|
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypieczony ten naleśniczek na patelni i w piekarniku, a w środku dałam tak:-sałata -pomidor -ogórek -papryka czerwona -cebula(nie smażona )-rozciapana mieszanka meksykańska (o taka: http://www.google.pl/imgres?q=miesza...28&tx=47&ty=54) z przecierem pomidorowym i ostrymi przyprawami chyba jutro znowu to zrobię xDTeraz popijam sobie sok warzywny "Śródziemnomorski Ogród" 500ml z Tymbarka http://www.google.pl/imgres?q=Tymbar...G8YDICw&zoom=1 Uwieeeelbiam te soczki, ale najbardziej ten z ostrymi pomidorami :mmniam: i będę się brała za robienie sałatki warzywnej bo mnie już ssie...^^ Spróbuj dodawać miód Rano do płatków musli, do herbaty, do jogurtu na chleb. Nie dość, że trawienie poprawi, to zaspokoi ochotę na słodkie, a w dodatku to ten "dobry cukier"
|
|
#3065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie było pytania:P
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe spoko
Napisać Ci jak placek zrobiłam?![]() 1 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki soli 1/2 szklanki wody 3 łyżki oleju mokra ścierka kuchenna (ja robiłam z połowy składników, na 1 mały placek i 1 wieeeelki dla Tż )Mąkę z solą, wodą i olejem ugnieść. Podzielić na 6 części. Uformować kulki i rozwałkować. Smażymy z każdej strony po pół minuty. Każdy gotowy placek przykrywamy mokrą ścierką kuchenną (niech leżą pod nią dopóki nie będziemy nakładać farszu). ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Podwieczorek zaliczam do udanych ![]() tak tak, poczekałam jak nie ja, także się cieszę jak dziecko![]() podwieczorek: 500ml soku warzywnego i po 15minutach sałatka z : -2liście sałaty -2 rzodkiewki -kawałek ogórka -pół pomidora -trochę papryki -pół puszki tuńczyka w kawałkach -jajko na twardo -pół gęstego jogurtu naturalnego -pół gotowej mieszanki "Zioła polskie" Teraz sobie piję entą herbatę, ale tym razem dałam duuużo miodu, bo mnie ssie ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Boooooooooooosz 1 łyżka musli ma 49kcal, a ja zawsze sobie tak tego treściwie sypię
- wege od 8 lat - dbam o włosy i paznokcie - zdrowe odżywianie Edytowane przez zooska Czas edycji: 2012-08-23 o 17:37 |
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Ojjj ojjjjj....bo cooo?!
![]() No wiem że powinnam np. ugotować z 2 kartofelki i zjeść o jedną parówę mniej. Ale nie chciało mi się ![]() Jutro u mamy pojem zdrowo
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo parówka i chleb to II śniadanie albo pierwsze a nie obiad xD A gdzie porcja warzyw itd. itp.? Nie będę pouczać, bo ja mam prbl z utrzymaniem diety, ale Ty nie, więc...aaa będę jednak pouczać Obiad jest be!^^ o! zero wartości
|
|
#3069 |
|
Rozeznanie
|
A co sądzicie o parówkach Berlinkach z obniżoną zawartością tłuszczu i soli?? Kupiłam dzisiaj i zastanawiam się czy nie zjeść na kolacje z brokułem
No i jest 56 kg/171 tylko 2kg do wagi idealnej "Ooo Muszu Ty geniuszu" 我爱你 M Edytowane przez Juno123 Czas edycji: 2012-08-23 o 20:00 |
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ile ma kcal? Ja tam bym zjadła. Jeśli z samym brokułem to z 1 - 1,5 paróweczki można wszamać
|
|
|
#3071 | |||
|
Zakorzenienie
|
Doooobry wieczór
![]() Padam na ryj mimo wypitych dzisiaj 7 kaw czuję się jak przemielone gó.wno nawet 80 min przejechane na rowerku mi nie pomogło ![]() Cytat:
![]() I jak? Jest już TŻ w domu? Jak się czuje? Mam nadzieję, że nie jest źle Cytat:
chociaż ostatnio staram się przed kawą wypić szklankę wody z cytryną Cytat:
wystarczy?
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|||
|
|
|
#3072 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mówisz, że to od roku masz? Nieciekawie... no ale przepisał Ci coś lekarz? Ileż można się męczyć... ![]() Cytat:
no ale może ta się jakoś rozkręci? Naprawdę taka niemrawa jest? To co ona robi jako instruktorka? Cytat:
po ćwiczeniach mięśnie są spuchnięte i ważą więcej zobaczysz, że na czczo waga pokaże mniej Cytat:
też chcę! Cytat:
strasznie rygorystyczną dietę miałaś? ![]() Cytat:
nie będą już miały kogo wykorzystywać mendy
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
||||||
|
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Heroine Taaa...zapewne też przez te moje "wahania wagi/wody" nie mogę się zapiąć w spodnie, które nosiłam LUŹNO jeszcze 02.08 ![]() Kolacja: Dukanowe tosty Dżagi z serkiem wiejskim 200g z pomidorem, ogórkiem, cebulą.
|
|
#3074 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że urządzacie sobie mieszkanko bo jakoś nie w temacie jestem też czuję się jak pączek mimo, że @ już się kończy to ile Ty tego nawaliłaś? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
zapałki Cytat:
Mało wartościowo Parówki to zuuooo ja jak już mam straszną ochotę to kupuję parówki cielęce, ale też mam opory... bo nie wiem co w nich siedzi ![]() Cytat:
no to ja już nie wiem...
|
|||||
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Puk puk
Nie wiem kochane czy ktoś tu mnie jeszcze pamieta, niemniej jednak powracam skruszona ![]() Zupełnie nie wiem co u Was słychac, tak wiec zabiore się za małe nadrabianie, chociaz prowizorycznie rzuce okiem bo z pewnoscia nie nadrobie całosci ![]() Widze stare twarze co mnie cieszy I witam nowe, jeszcze nie znane
|
|
|
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty żyjesz! ![]() ![]() chyba ściągnęłyśmy Cię z Zooośką telepatycznie co tam u Ciebie? Gdzieś Ty była? Co robiła, opowiadaj wsio! Za karę! Wypracowanie tu mi proszę napisać!
|
|
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspominałam o Tobie tutaj niedawno!!! ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Heroine Ja załatwiam się regularnie od niedzieli, ale brzuch mam wielki jak beczka, boli, skręca mnie, źle się czuję, ociężale, na serio nie wiem o co chodzi
|
|
#3078 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
ehhh same gotowce moge kupowac tak zeby od razu zjesc np salatki z biedronki ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
za rower---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Są na blogu Dżagi
Pozwolę sobie linka wkleić![]() http://styleroookie.blogspot.com/201...owe-tosty.html A co do wyjadania rzeczy: to ja z Tż mieszkam i ustalamy sobie co moje co jego, tzn na co konkretnie mamy ochotę, a tak to wszystko wspólne. Ja przeważnie gotuję, więc nie mamy jak sobie wyjadać.
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
No to podsumowanie:
śn- kromka z salata, szynka i pomidorem 2 sn- owsianka z biedronki 250 obiad- baklazan nadziewany miesiem mielonym (1/4) i 1 ziemniak i mizeria, ale z jog nat kolacja- baklazan nadziewany miesiem mielonym (1/4) Wiem, ze dzis troszku malo, ale to za kare za wczoraj Do tego 30 min biegania- pobilam swoj rekord znow 4 kola zrobilam bez zatrzymanki to ponad 4 km prawie 5 dumna jestem nieslychanie. Nawet paznokcie pomalowalam z tej okazji ![]() No i to nieszczesne okno umylam ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, zaczęłam po prostu kochać siedzieć na blogach kulinarnych i śledzić postępy w kuchni wegetariańskiej, stąd te przepisy takie śmieszne
Poza tym staram się jeść dużo warzyw, a przyrządzanie ich z czasem może stać się monotonne dlatego tak kombinuję. Wbrew pozorom wszystko jest strasznie proste i szybkie w przyrządzeniu
|
#3082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chyba sie normalnie zaraz powyje za to Wasze powitanie ![]() Heroine i Zosienko uwierzcie uwierzcie kochane ![]() Też Was boooooooooooooooooooziam w czólko ![]() Bardzo mozliwe ze pomogła telepatia bo zamierzałam napisac juz od kilku dni ale niestety znowu w zyciu mi nie wyszło Generalnie lato uderzyło mi do głowy nie wiem ile mnie nie było ale w tym czasie bylam caly czas w jednym wielkim balecieObiecuje ze jeszcze poopwiadam co robilam, w wielkim skrocie to wyprowadzilam sie z domu, bylam w Sopocie i w Zakopanym na spontana oczywiscie ![]() Jednym słowem Boston Massachusetts ![]() Z dieta tragedia dlatego ruszam pełną para
|
||
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Cindy
śn- kromka z salata, szynka i pomidoremTu bym coś dodała, może maly jogurcik? albo po prostu 2 kromki ![]() 2 sn- owsianka z biedronki 250Najlepiej by było zamienic kolejność= owsianka na pierwsze śniadanie a ta kromka na II obiad- baklazan nadziewany miesiem mielonym (1/4) i 1 ziemniak i mizeria, ale z jog nat ![]() Nie widzę podwieczorku :pala kolacja- baklazan nadziewany miesiem mielonym (1/4) Może być, ale szkoda że nie białko, jeśli mięso nie było smażone na dużej ilości tluszczu to w porządku Pozwoliłam sobie ![]()
|
#3084 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Czekoladka Wiesz jak odpokutujesz wszystkie swoje niecne grzechy...? Wiesz?!?!?! JA WIEM- WKLEJASZ SWOJE FOOOOOOTY!!!!!!!!!
Raz dwa, bo jak nie to.... ehe...!!!
|
#3086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu mozemy razem mieszkac, bo jak robilam licencjata to mieszkalam w domu a tz studiowal w innym miescie potem wyjechal za granice. Także sie troche naczekalismy do wspólnego mieszkania.A co do olejku to chciałam je porzadnie nasmarowac i na pasemka nakladalam takze troche tego bylo Cytat:
![]() Opowiadaj co u Ciebie
|
||
|
|
|
#3087 |
|
Rozeznanie
|
Miałam ED czyli byle jak najmniej zjeść a potem ćwiczyć do upadłego w najgorszym momencie, ale teraz już wyszłam z tego
![]() Musze jakoś zdrowo i rozsądnie schudnąć i cieszyć się życiem i swoją figurą.
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, polecę ze sowim jadłospisem dzisiejszym:
na czczo: woda z cytryną i miodem śń: musli, otręby, jogurt naturalny, kawka z mlekiem IIśń: banan zalany maślanką z małą ilością musli, szklanka maślanki obiad: wege burito z małą ilością keczupu podwieczorek: 500ml soku warzywnego, sałatka warzywna z tuńczykiem i jajem z sosem jogurtowym (własna robota) kolacja: dukanowe tosty z 200g serka wiejskiego z ogórkiem, pomidorem i cebulą, 2 mini jabłka (wyszło niecałe jedno średnie) papierówki z działki na 4 gryzy^^ Nie zliczę ile wody, herbat wypiłam dzisiaj ale mnóstwo ![]() Jutro od 14 do 20 pracuję, na dodatek nie mam przerwy więc... ![]() Na teraz to tak planuję: na czczo: woda z cytryną i miodem śń:musli, otręby, jogurt naturalny, kawka z mlekiem II śń: bułka razowa z serkiem i warzywami, a druga z serem żółtym i warzywmi obiad: sałatka warzywno-makaronowa z tuńczykiem tutaj będę pracować, do torby wezmę litr soku warzywnego, a jak przyjdę do domu zjem serek wiejski z warzywami, koktajl białkowy z rossmanna i co jeszcze?!?!?! Jajko na miękko/jajecznica? muszę się najeść przed imprezą, bo padne przy %%, ale nie chcę się nażreć ani zapchać czymś na wieczór![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cocktail Ciekawe jak będzie się wam razem mieszkać...mam nadzieję, że super Na początku to zawsze pełna euforia, potem życie xD
- wege od 8 lat - dbam o włosy i paznokcie - zdrowe odżywianie Edytowane przez zooska Czas edycji: 2012-08-23 o 21:53 |
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję to ja się wytłumaczam
śn- kromka z salata, szynka i pomidoremTu bym coś dodała, może maly jogurcik? albo po prostu 2 kromki nie lubię jogurtów a to są dwie kromki (1 kanapka) o to mi chodzilo ![]() 2 sn- owsianka z biedronki 250Najlepiej by było zamienic kolejność= owsianka na pierwsze śniadanie a ta kromka na II ja zawsze na 1 sn musze miec kromke chleba ... pelnoziarnistego ![]() obiad- baklazan nadziewany miesiem mielonym (1/4) i 1 ziemniak i mizeria, ale z jog nat ![]() Nie widzę podwieczorku :pala bez podwieczorku za kare za wczorajsze obzarstwo kolacja- baklazan nadziewany miesiem mielonym (1/4) Może być, ale szkoda że nie białko, jeśli mięso nie było smażone na dużej ilości tluszczu to w porządku przeciez mieso mielone ma duzo bialka ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Dobranoc kochanki moje hehehe
|
#3090 | ||
|
Zakorzenienie
|
pierwszy raz udało mi się przejechać 30,2 km! ![]() Cytat:
ale jadło kiepskie ![]() Cytat:
![]() ![]() ale czad!!!! jak to się wyprowadziłaś z domu? ja wiedziałam, że Ty balujesz ![]() Tyyyyyyyy, ja chcę zobaczyć jakieś zdjęcia z wyjazdów!!!
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

To nie obiad...!

Z maślanka

jak nie ja, także się cieszę jak dziecko
1 łyżka musli ma 49kcal, a ja zawsze sobie tak tego treściwie sypię

wystarczy?

i zapewne na tle nerwowym
super. No ale mam jakieś leki i zobaczymy co z tym dalej 
zobaczysz, że na czczo waga pokaże mniej
strasznie rygorystyczną dietę miałaś?
za rower
pierwszy raz udało mi się przejechać 30,2 km!