Skuteczne odchudzanie - od 15.08 start! - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-23, 15:54   #451
agulaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Skuteczne odchudzanie - od 15.08 start!

Cytat:
Napisane przez BeeAnn Pokaż wiadomość
na pewno będzie lepiej tylko te dwa, więcej na razie nie ma ale już we wrześniowym Shape będzie kolejna, trzecia płyta z ćwiczeniami Ewy. w sprzedaży będzie od 28 sierpnia, więc lepiej iść jak najwcześniej, bo pewnie babeczki się rzucą i potem znowu będzie ciężko zdobyć
dzięki za info
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 16:23   #452
plastikowa biedronka
Zadomowienie

Hej Piszecie jak szalone, będę odpisywać na raty
Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
Mój dzisiejszy jadłospis

I. Jogurt naturalny z 3 łyżkami muesli orkiszowego, pół jabłka, biała kawa

II. Mała bułeczka z sałatą lodową, papryką i 2 plasterkami polędwicy drobiowej z warzywami, biała kawa

III. Kotlet mielony z indyka, 4 łyżki szpinaku z jogurtem, pół brokuły

IV. Jogurt naturalny, biała kawa

V. Sałatka: wieśniak, sałata lodowa, papryka, ogórek kiszony, pieprz

1400 kcal
Bardzo ładnie i smacznie

Cytat:
Napisane przez gwiazdka93 Pokaż wiadomość
Ja właśnie zrobiłam 10 km na rowerze

Cytat:
ja na wódeczkę też i jeszcze bym pewnie piwem popiła

Cytat:
Napisane przez lora113 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem załamana! Dawno się nie ważyłam, jakoś z 2 tygodnie temu i ważyłam coś kolo 75 kg a dziś się zważyłam i..... 77,8 kg!!!!!!!!!!!!!!!!
MASAKRA!
Zastanawiam się nad wykupieniem 3miesięcznego karnetu na grupowe odchudzanie link: https://www.citeam.pl/oferty/szczeci...odchudzajace-1
Czy myślicie, że to dobre rozwiązanie?
Mam karnet na siłownie, saunę i zajęcia fitness, zumbę, abt itd. Póki co nie korzystam za często bo to zawsze coś wypadnie, a zazwyczaj jak nie klientka czy remont to moje lenistwo...
Kontynuując zjadłam jeszcze 2 kawałki czekolady, duży kubek białej kawy z miodem, kanapkę z pomidorem i polędwicą, a no i nektarynkę.
Jem bardzo dużo błonnika - w tabletkach z ananasem i jako "płatki".
Dodatkowo dla przestrogi kupiłam sobie dziś gumę do żucia orbit z zawieszką pączka do telefonu, aby to była przestroga abym tak nie wyglądała!
Najgorsze jest to, że wszystko idzie w brzuch i uda. Cellulit mi się zrobił okropny Proszę o wparcie...

Boooożee.... ((((
Jak dużo warzyw spożywasz? Ile pijesz płynów dziennie? Ile kcal mniej więcej spożywasz? Ile jadasz posiłków i czy regularnie? Może gdzieś tu tkwi problem?
Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Znowu przesmacznie

Ja też pośmigałam na rowerku treningowym 70 min (26,1 km) dobre i tyle
Brawo za rowerek Musze i ja się zmotywować, bo stoi w kącie i się kurzy.
Cytat:
Napisane przez letina Pokaż wiadomość
Widzę, że duża część właśnie męczy się z @.
No cóż... moja wpadnie za tydzień i jestem ciekawa zmian na wadze
U mnie też za tydzień, już wiem czemu czuję się trochę bardziej okrągła i czemu waga stoi
Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
idę biegać, tak szalona jestem, paaa
No jesteś
Cytat:
Napisane przez eewelinaa92 Pokaż wiadomość
Nie moge się jakoś zmobilizowac do cwiczeń. Tzn nie mam problemu z cwiczeniami na rece, czy z chodzeniem- bo ostatnio chodze sporo. Ale jakos mi sie nie chce cwiczyc miesni brzucha, a to powinnam robić w pierwszej kolejności Pomóżcie i zmotywujcie mnie...ehh
Ja myślę, że najbardziej powinna zmotywować Cię spadająca waga
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36059627]No to moja dzisiejsza karta dań
Co myślicie tak ogólnie?[/QUOTE]
Jak zwykle pysznie wygląda

"... idź własną drogą ... bo w tym cały sens istnienia, żeby umieć żyć..."

plastikowa biedronka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 16:44   #453
agatak87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tweet_83 Pokaż wiadomość
o cholercia!!! się rozpisałam jak głupia dzisiaj, a zapomniałąm o przepisie!! - przepraszam!!!!!
no to już:

składniaki:
laska wanili
300ml mleka
200ml śmietany (najchudsza jaką znalazłam w sklepie ma 4% tłuszczu, więc ok na dietę)
4 łyżki stevii (zamiast cukru, jeśli robisz z cukrem to ma być 100g, a ze słodzikiem nigdy nie próbowałam, więc nie wiem ile trezbe by go dodać)
2 żółtka

podgrzać mleko ze smietaną (nie ma zawrzeć, ale prawie), odstawić z palnika. Przeciąć wzdłuż laskę wanilii i wydłubać z niej pestki. wydłubane pestki wrzucić do mleka i śmietany i odstawić na 15 min, żeby był zapach i smak wanili.
utrzeć żółtka ze stevią
po 15 min wlać napar waniliowy do żółtek ze stevią i zostawić do wystygnięcia. najlepiej wstawić na noc do lodówki, bo ma się porządnie schłodzić.
Następnie:
całość wrzucam do maszyny do robirnia lodów, która je miesza i jednocześnie chłodzi - trwa to ok 40 min i potem ładuję do małych pojemniczków (używam foremek silikonowych do muffinów, bo jak zamroziłam za pierwszym razem wszystko w litrowym pojemniku to było takie twarde, że nie mogłam ich pokroić. - Niestety im chudsze lody tym mocniej zamarzają, bo jak robię czasem takie na tłustej śmietanie to bez problemu da się je jeść).
i tyle.
jak nie masz maszyny to mozna po schłodzeniu wstawić do zamrażarki i mieszać często - jak byłam mała to tak robiłam z mamą, ale teraz się wygodnicka zrobiłam.

Można zrobić też to samo z cynamonem - jak zjem waniliowe to zrobię. mężowi robię czekoladowe, bo uwielbia, a ja nie cierpię.

Dziekuje ) niestety nie mam takiej maszynki
Stary 2012-08-23, 16:45   #454
plastikowa biedronka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wczoraj kolacja była bardzo kiepska, przez co brzuch dał mi rano w kość (może byłaby ok gdyby nie jedna bułka, którą tu smażą na tłuszczu a mimo to jest pyszna)...ale na szczęście nie wpłynęło to na całokształt bo mimo ważenia się dziś w ubraniu i po śniadaniu (na siłowni) melduje 1 kg mniej
U mnie dziś pogoda też nieciekawa aczkolwiek po dwumiesięcznych upałach w końcu jest czym oddychać i nie trzeba mieć włączonej klimy w mieszkaniu...także w sumie na korzyść.
Dziś za mną:
90 minut orbitrek
40 minut bieżnia
35 minut rowerek
30 minut ćwiczeń siłowych
3 km spacer
Jeszcze jutro i zasłużony odpoczynek. A teraz jem dietetyczną sałatkę

Cytat:
Hej Mogę pozrzędzić jeszcze trochę? Dobija mnie ten brak efektów, staram się, pilnuję diety, ćwiczę, a tu nic Jutro zrobię sobie podstawowe badania tarczycy, bo 2 mies. byłam w podobnej syt. i konieczna okazała się modyfikacja dawki leku. Jeśli wyjdą ok., zacisnę pasa i walczę dalej
Może faktycznie badania coś pokażą, bo dziwne, żeby nic nie drgnęło mimo ćwiczeń i trzymania diety.
Cytat:
Melduje, że jestem już po sniadaniu-pół grahamki z serkiem ogorkowo koperkowym grani, po drugim sniadaniu jogurcie naturalnym z granolą czekoladową i powoli zblizam się do obiadu- za jakieś 40 minut- a będzie sos ze świeżych grzybów z surówką z białej kapusty i 2 ziemniakami Na kolacje zapewne rzodkiewka może jajko do niej na miękko?! A na podwieczorek sama jeszcze nie mam pomysłu pewnie wyjdzie w praniu )
A co to za śniadanie??? Pół grahamki z serkiem? Za mało!!! A gdzie warzywa?
Cytat:
ale ze mnie gapa oczywiście, że ZMNIEJSZA dziewczyny, żeby nie było i
No no
Cytat:
Mam nadzieje, ze udalo mi sie z tymi zdjeciami (jesli je widzicie to znaczy ze jest ok)
Fajne butki
Cytat:
przez cały miesiąc w lipcu byłam w Bieszczadach
Bieszczady Zazdroszczę Ci tak długiego pobytu, mnie się udało zaledwie na kilka dni. Ale dobre i to.
Cytat:
A dziś wieczorem mam babski wieczór... najpierw u koleżanki a później klubowo. Nie chciałam mówić, że się odchudzam, wiec powiedziałam że nie chcę pić po siłowni, bo mi szkoda wysiłku...
Więc czeka na mnie u koleżanki cola zero, tiger bez cukru... i desperados red, gdybym się dała przekabacić. Powinnam się dac przekabacić?
Moim zdaniem jeśli będziesz miała ochotę to nie powinnaś sobie odmawiać. Ja piwko piję w czasie diety, tyle że niczym go nie przegryzam. A raz na jakiś czas należy się odrobina przyjemności
Cytat:
Napisane przez agatak87 Pokaż wiadomość
Dziś mam wrażenie, że strasznie dużo zeżarłam:
1) pół bułki palucha ziarnistego, jogurt, pół szklanki koktajlu z j.nat, malin i banana, kawa bez cukru
2) odrobina sałatki greckiej, troszkę gotowanego kalafiora
3) zupa pomidorowa (na jogurcie) i 2 podudzia z kurczaka gotowane
4) planowane spaghetti, ale domowej roboty i na dietetycznych zasadach ;P
Nie wydaje mi się, żeby to było duże obżarstwo
Cytat:
mój pierwszy raz z killerem zrobilam całego, leje się ze mnie, ale jestem szczęśliwa
Ja szczerze mówiąc nawet nie wiem, co to ten killer coś czytałam i na tym moja wiedza się kończy.

U mnie dziś do południa jedzeniowo podobnie jak wczoraj. A potem:
III: z braku kawałka mięsa/ryby pod ręką i z braku czasu była sałatka (resztka łososia, jajo, rukola, kiełki, pomidor, papryka, bazylia)
IV: cukinia nadziewana wieśniakiem, wędliną i warzywami
V: albo będzie ponownie IV albo twaróg z jakimiś warzywnymi dodatkami.
Dalej brak ćwiczeń. Nie mam dziś w ogóle siły. Jedyne co zrobiłam to posprzątałam, odkurzyłam i umyłam auto

Stary 2012-08-23, 17:03   #455
agulaaaa
Zakorzenienie

ja też nie wiedziłam co to killer, aż do dzisiejszego po południa
Też Ci to powiem, lubię Twoje jadłospisy ja może jeszcze na rower troszkę pójdę, chociaż wieczorem idę na marszobieg, to chociaż na 30 min
Stary 2012-08-23, 17:09   #456
plastikowa biedronka
Zadomowienie

Cytat:
ja też nie wiedziłam co to killer, aż do dzisiejszego po południa
Też Ci to powiem, lubię Twoje jadłospisy ja może jeszcze na rower troszkę pójdę, chociaż wieczorem idę na marszobieg, to chociaż na 30 min
To może i ja się kiedyś dowiem
Dziękuję
Ja sama nie mogę się zmotywować do biegania Kiedyś biegałam, nawet po 10 km, ale wtedy chodziłam na siłownię i na bieżni dobrze mi szło (te cyferki jednak motywują!!). Gdyby nie kontuzja kolana to kto wie, może do tej pory miałabym spore sukcesy, bo nawet zaczęłam to lubić

Stary 2012-08-23, 17:11   #457
eewelinaa92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plastikowa biedronka Pokaż wiadomość
A co to za śniadanie??? Pół grahamki z serkiem? Za mało!!! A gdzie warzywa?
Wystarczające jak na dzisiejszy dzien szczegolnie, ze było dosyć późno. A warzywa - nie bylo nic rano.. za to teraz mam pod dostatkiem mnóstwo i na pewno coś zjem jeszcze Na obiad była biala kapusta w surówce, na kolacje rzodkiewka bedzie wiec nie jest tak źle z tymi warzywami chyba Chociaż wiem sama, ze sniadanie powinno byc wieksze

-30kg

Edytowane przez eewelinaa92
Czas edycji: 2012-08-23 o 17:13
eewelinaa92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-23, 17:15   #458
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
To może i ja się kiedyś dowiem
Dziękuję
Ja sama nie mogę się zmotywować do biegania Kiedyś biegałam, nawet po 10 km, ale wtedy chodziłam na siłownię i na bieżni dobrze mi szło (te cyferki jednak motywują!!). Gdyby nie kontuzja kolana to kto wie, może do tej pory miałabym spore sukcesy, bo nawet zaczęłam to lubić
współczuję mnie coraz bardziej się podoba, zamawiam sobie licznik do roweru będzie mi pokazywał ile kcal spaliłam i nareszcie przejechany dystans, bo tak to na oko to ciężko..
Stary 2012-08-23, 17:20   #459
plastikowa biedronka
Zadomowienie

Cytat:
Wystarczające jak na dzisiejszy dzien szczegolnie, ze było dosyć późno. A warzywa - nie bylo nic rano.. za to teraz mam pod dostatkiem mnóstwo i na pewno coś zjem jeszcze Na obiad była biala kapusta w surówce, na kolacje rzodkiewka bedzie wiec nie jest tak źle z tymi warzywami chyba Chociaż wiem sama, ze sniadanie powinno byc wieksze
Mi chodzi o brak warzyw/owoców do śniadania. Jak dla mnie jest po prostu za małe i zbyt ubogie. Nie chcę się czepiać, wyraziłam tylko swoje zdanie.

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
współczuję mnie coraz bardziej się podoba, zamawiam sobie licznik do roweru będzie mi pokazywał ile kcal spaliłam i nareszcie przejechany dystans, bo tak to na oko to ciężko..
Teraz już tego nie odczuwam, ale boję się znowu zacząć. A licznik to fajna sprawa i baaardzo motywująca!

Stary 2012-08-23, 17:36   #460
eewelinaa92
Zakorzenienie

Cytat:
Mi chodzi o brak warzyw/owoców do śniadania. Jak dla mnie jest po prostu za małe i zbyt ubogie. Nie chcę się czepiać, wyraziłam tylko swoje zdanie.
Nie no ja wiem, ze chodziło o sniadanie i dobrze mówisz Nadrobiłam za to teraz na podwieczorek pomidor i nektarynka byla )

-30kg

eewelinaa92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 17:54   #461
lora113
Raczkowanie

Cytat:
Jak dużo warzyw spożywasz? Ile pijesz płynów dziennie? Ile kcal mniej więcej spożywasz? Ile jadasz posiłków i czy regularnie? Może gdzieś tu tkwi problem?
Dopiero od poniedziałku zaczęłam dietować, a wcześniej to... o ho ho.... dieta składająca się z ogroooomnej ilości węglowodanów, tłuszczów i wszystkiego co nie zdrowe!
Wczoraj stwierdziłam, że zrobię sobie dwa - trzy ciężkie dni dla mnie na samych jogurtach, wszystkim co białe aby zmniejszyć swój żołądek i oczyścić.
Tak więc:
I śniadanie: jogurt naturalny ( ok 100 kcal)
II śniadanie: jogurt naturalny + błonnik (ok 300 kcal)
Obiad: twaróg ze śmietaną i ogórkiem (dla smaku) (ok 300 kcal)
w międzyczasie: 2 litry wody, herbata oczyszczająca bez cukru (postęp ).

Kupiłam sobie również drożdże na cerę zapuszczam włoski i twarde postanowienie - 20 kilo w dół. Będzie ciężko, ale.....
Motywacja = spełnienie dwóch marzeń:
I sesja zdjęciowa
II tatuaż na połowę pleców )

Podziwiam Was kobietki, że jesteście takie staranne i sumienne plastikowa biedronka, Sikorka0204, gaia, gwiazdka93 jesteście moją inspiracją i cała reszta kochanych kobietek.
Ja nie byłam u endokrynologa już jakieś pół roku muszę się zmobilizować i pójść do jakiegoś lekarza. Chodziłam do takiej (może słyszałyście) p. dr Wieliczko, ale nie jestem jakoś znacznie zadowolona. Nie lubię się czuć u lekarza jak w fabryce...
lora113 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-23, 18:17   #462
BeeAnn
Zakorzenienie

chyba już od 1,5h zabieram się za ćwiczenia, a ostatecznie cały czas siedzę przed komputerem ale przynajmniej zmieniłam fotel na taką dużą piłkę do ćwiczeń, więc automatycznie siedzę prosto i podskakując chyba też jakieś minimalne kcal spalam, a przynajmniej tak sobie wmawiam

mój dzisiejszy jadłospis:

I kromka razowca z mozzarellą light, pomidorem, oregano i ketchupem zapieczona w piekarniku, gruszka, kawa z mlekiem
II warzywa na patelnię podsmażone na oleju rzepakowym z tofu, połową parówki sojowej i sosem pomidorowym, pomidor
III serek homo naturalny z kakaem, jabłkowo-cynamonowy extra cienki wafel ryżowy
IV serek wiejski, garść kiełków brokuła, 3 ogórki gruntowe

4 posiłki, ale wstając o takiej, a nie innej porze, nie jestem w stanie zjeść 5, więc pewnie dopóki mam jeszcze wakacje będę jadła cztery

dobra, ruszam dupę i zaczynam ćwiczyć!

BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 18:31   #463
plastikowa biedronka
Zadomowienie

Cytat:
Dopiero od poniedziałku zaczęłam dietować, a wcześniej to... o ho ho.... dieta składająca się z ogroooomnej ilości węglowodanów, tłuszczów i wszystkiego co nie zdrowe!
No to masz odpowiedź
Cytat:
Wczoraj stwierdziłam, że zrobię sobie dwa - trzy ciężkie dni dla mnie na samych jogurtach, wszystkim co białe aby zmniejszyć swój żołądek i oczyścić.
Tak więc:
Oł noł Ja wiem, że chcesz szybko zrzucić i się oczyścić, ale Twój dzisiejszy jadłospis jest po prostu tragiczny. Postawiłabym raczej na zdrowe, lekkie przekąski (częściej a mniejsze porcje), jakiś drób, rybka, warzywa, bo po takich 2-3 dniach na jogurtach nie będziesz miała siły na żadną dietę (nie mówiąc już o ćwiczeniach) i rzucisz się na jedzenie. Nie jestem jakimś ekspertem i nie chcę się wymądrzać, ale nie mogę patrzeć jak sama sobie robisz krzywdę.
Cytat:

I kromka razowca z mozzarellą light, pomidorem, oregano i ketchupem zapieczona w piekarniku, gruszka, kawa z mlekiem
II warzywa na patelnię podsmażone na oleju rzepakowym z tofu, połową parówki sojowej i sosem pomidorowym, pomidor
III serek homo naturalny z kakaem, jabłkowo-cynamonowy extra cienki wafel ryżowy
Bardzo ładny jadłospis

Stary 2012-08-23, 18:37   #464
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
A dziś wieczorem mam babski wieczór... najpierw u koleżanki a później klubowo. Nie chciałam mówić, że się odchudzam, wiec powiedziałam że nie chcę pić po siłowni, bo mi szkoda wysiłku...
Miłego wieczoru

Cytat:
ja zaczęłam robić prawko w listopadzie zeszłego roku, a jeszcze ani razu nie miałam egzaminu
Lepiej dłużej nie przeciągaj, bo ciężko potem się zmobilizować Ja mam inny problem. Prawo jazdy mam od roku, w połowie czerwca miałam stłuczkę nie z mojej winy i od tej pory nie jeździłam, mam uraz do jazdy samochodem

Cytat:
mój pierwszy raz z killerem zrobilam całego, leje się ze mnie, ale jestem szczęśliwa

Cytat:
naprawdę jest ciężki, mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej killera i skalpel zamówiłaś czy coś jeszcze?
Te nazwy są straszne

Cytat:
Może faktycznie badania coś pokażą, bo dziwne, żeby nic nie drgnęło mimo ćwiczeń i trzymania diety.
Zobaczymy, bo nie zawsze waga i inne objawy idą w parze z wynikami badań Ostatnio wyniki miałam w normie, a lek. i tak zwiększyła mi dawkę leku.

Cytat:
Ja nie byłam u endokrynologa już jakieś pół roku muszę się zmobilizować i pójść do jakiegoś lekarza. Chodziłam do takiej (może słyszałyście) p. dr Wieliczko, ale nie jestem jakoś znacznie zadowolona. Nie lubię się czuć u lekarza jak w fabryce...
Koniecznie się zmobilizuj do wizyty Tarczyca często przeszkadza w odchudzaniu. Ja 2 mies. temu nagle przytyłam 2 kg, wg mojego ojca z powodu braku ruchu, a okazało się, że tarczyca szwankuje i wyszło na moje Choć niestety teraz te 2 kg nie chcą spaść

Moje dzisiejsze menu, bardzo proszę o ocenę, bo może coś źle robię
I. 2 kromki chleba orkiszowego z sałatą lodową, plasterkiem szynki i 2 plasterkami małego białego serka
II. 50 g kaszy (chyba mazurskiej, ale pewna nie jestem), 3 klopsy i łyżka żurawiny
III. Jogurt naturalny z 4 suszonymi morelami i łyżka orzechów nerkowca
IV. Liście sałaty lodowej, pomidor i plaster żółtego sera
V. (dopiero będzie): 3 łyżki twarożku domowego grani z Piątnicy
+ 4 h prasowania i zamierzam jeszcze 30 min poćwiczyć
Co sądzicie?
gwiazdka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 18:51   #465
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Miłego wieczoru

Te nazwy są straszne

I. 2 kromki chleba orkiszowego z sałatą lodową, plasterkiem szynki i 2 plasterkami małego białego serka
II. 50 g kaszy (chyba mazurskiej, ale pewna nie jestem), 3 klopsy i łyżka żurawiny
Co sądzicie?
bardzo fajnie długo prasowałaś

co do nazw to racja, choć bardziej mnie przeraża skalpel jakoś źle mi się kojarzy

ja za nieco ponad godzinkę wychodzę na marszobieg, dziś próbujemy min marszu i min biegu a potem meczyk i spanie
jutro już nie będę tak pisać przez cały dzień, bo mam robotę, odezwę się dopiero wieczorem i będę nadrabiać
Stary 2012-08-23, 18:54   #466
lora113
Raczkowanie

Cytat:
Oł noł Ja wiem, że chcesz szybko zrzucić i się oczyścić, ale Twój dzisiejszy jadłospis jest po prostu tragiczny. Postawiłabym raczej na zdrowe, lekkie przekąski (częściej a mniejsze porcje), jakiś drób, rybka, warzywa, bo po takich 2-3 dniach na jogurtach nie będziesz miała siły na żadną dietę (nie mówiąc już o ćwiczeniach) i rzucisz się na jedzenie. Nie jestem jakimś ekspertem i nie chcę się wymądrzać, ale nie mogę patrzeć jak sama sobie robisz krzywdę.
Zdarzało mi się już wcześniej tak jadać i miałam dużo siły i motywacji jeszcze jutro i pojutrze i dalsza dieta normalna - zbilasnowana, zdrowa tak do 1000 kcal
Cytat:
Napisane przez gwiazdka93
Koniecznie się zmobilizuj do wizyty Tarczyca często przeszkadza w odchudzaniu. Ja 2 mies. temu nagle przytyłam 2 kg, wg mojego ojca z powodu braku ruchu, a okazało się, że tarczyca szwankuje i wyszło na moje Choć niestety teraz te 2 kg nie chcą spaść
Ciężko z tą naszą niedoczynnością
No i dziś już nic więcej nie zajadam tylko herbata, woda i może kubeczek białej kawy )
Stary 2012-08-23, 18:55   #467
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo fajnie długo prasowałaś

co do nazw to racja, choć bardziej mnie przeraża skalpel jakoś źle mi się kojarzy

ja za nieco ponad godzinkę wychodzę na marszobieg, dziś próbujemy min marszu i min biegu a potem meczyk i spanie
jutro już nie będę tak pisać przez cały dzień, bo mam robotę, odezwę się dopiero wieczorem i będę nadrabiać
Trochę się nazbierało
O tak, skalpel gorszy
Miłego marszu
gwiazdka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 18:56   #468
agulaaaa
Zakorzenienie

lora 1000 kcal to jest minimum, a nie do 1000 kcal zamierzasz ćwiczyć? jedz co najmniej 1200
Stary 2012-08-23, 19:04   #469
lora113
Raczkowanie

Cytat:
lora 1000 kcal to jest minimum, a nie do 1000 kcal zamierzasz ćwiczyć? jedz co najmniej 1200
wykupiony karnet na siłownię jest i zamierzam ćwiczyć tylko póki co czasu nie było...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-23, 19:07   #470
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
wykupiony karnet na siłownię jest i zamierzam ćwiczyć tylko póki co czasu nie było...
to musisz jeść więcej! zamierzasz dostarczać tylko 1000 kcal organizmowi, będziesz sporo spalać i policz sobie ile zostanie, zdecydowanie za mało, wyniszczysz orgaznim...
Stary 2012-08-23, 19:08   #471
plastikowa biedronka
Zadomowienie

Cytat:
Co sądzicie?
Mi się podoba, dorzuciłabym tylko coś do serka na kolację.
Cytat:
Zdarzało mi się już wcześniej tak jadać i miałam dużo siły i motywacji jeszcze jutro i pojutrze i dalsza dieta normalna - zbilasnowana, zdrowa tak do 1000 kcal
Ok, rób jak uważasz
Cytat:
Popieram

Stary 2012-08-23, 19:16   #472
lora113
Raczkowanie

Dobrze to dziękuję za rady
A myślicie, że guma do żucia miętowa może być?

www.tardless.blogspot.com
Stary 2012-08-23, 19:19   #473
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja wcinam na okrągło popatrz na jadłospisy dziewczyn, naprawdę przy ćwiczeniach więcej trzeba jeść, bo automatycznie spalanie jest większe, nie dość, że ogólnie obetniesz kalorie, dojdą ćwiczenia, to za mało dla organizmu kalorii, aby krzywdę byś zrobiła sobie..

a ja dziś
I 3 cieniutkie kromeczki żytniego, wędlina, papryka, pomidor
II serek wiejski truskawkowy
III 2 pulpety z dużą ilością ogórków
IV ok50 gr orzechów laskowych
V sałatka z tuńczyka, jajko, ogórki

wstałam później
Stary 2012-08-23, 20:19   #474
natalia926
Przyczajenie

Witajcie ale ruch na naszym wątku
Mam do Was pytanie, czy dużo kcl ma shusi??? Czy to dobry pomysł w kontekście naszego odchudzania??? Mąż mnie jutro zaprosił właśnie na shusi i nie wiem.... Jak myślicie??
Przez @ moja dieta prawie się rypła Tak mam, że w czasie @ jestem wygłodniała jak wilk Ale od jutra pełna mobilizacja, stąd pytanie o to shusi
A dziś popłynełam niestety
I śniadanie
4 wasy z pasztetem drobiowym i pomidorem, biała kawa z kostką cukru
II śniadanie
jogurt naturalny, gruszka i garść płatków nestle fitness z owocami
Lunch
2 wasy, jabłko
Obiad
jajo sadzone, łyżka ziemniaków duszonych z mlekiem i odrobiną masła, szklanka maślanki naturalnej
Podwieczorek
4 śliwki
Kolacja
kawa mocha white średnia, taka z coffe haven, czyli z bitą śmietaną i biała czekoladą
wiem, że nie dobrze, ale spotkałam się z przyjaciólką i nie mogłam sie powstrzymać...
Jednak potem 2 h latałyśmy po sklepach i dziś 20 min jeździłam rowerkiem
Nie ma lekko, tak bardzo trzeba się pilnować....
Stary 2012-08-23, 21:25   #475
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Wczoraj kolacja była bardzo kiepska, przez co brzuch dał mi rano w kość (może byłaby ok gdyby nie jedna bułka, którą tu smażą na tłuszczu a mimo to jest pyszna)...ale na szczęście nie wpłynęło to na całokształt bo mimo ważenia się dziś w ubraniu i po śniadaniu (na siłowni) melduje 1 kg mniej
U mnie dziś pogoda też nieciekawa aczkolwiek po dwumiesięcznych upałach w końcu jest czym oddychać i nie trzeba mieć włączonej klimy w mieszkaniu...także w sumie na korzyść.
Dziś za mną:
90 minut orbitrek
40 minut bieżnia
35 minut rowerek
30 minut ćwiczeń siłowych
3 km spacer
Jeszcze jutro i zasłużony odpoczynek. A teraz jem dietetyczną sałatkę
No jak w ubraniu i po jedzeniu to super spadek! i za ćwiczenia wymiatasz

Cytat:
Hej Mogę pozrzędzić jeszcze trochę? Dobija mnie ten brak efektów, staram się, pilnuję diety, ćwiczę, a tu nic Jutro zrobię sobie podstawowe badania tarczycy, bo 2 mies. byłam w podobnej syt. i konieczna okazała się modyfikacja dawki leku. Jeśli wyjdą ok., zacisnę pasa i walczę dalej
A zrzędź od tego tu jesteśmy żeby wesprzeć rzeczywiście to przykre, że nie ma efektów ale nie łamiemy się może to akurat problem tkwi w lekach pójdziesz do lekarza i mam nadzieję, że się wszystko wyjaśni

Cytat:
to mnie nie zachęciłaś
ja też czytałam to trzy razy

Cytat:
rower świetnie wyszczupla nogi. tylko nie ustawiaj dużego obciążenia bo to rozbudowuje łydki.
O nie obciążenie jest średnie łydki to ja już mam bułowate rozciągam się przed i po ćwiczeniach

Cytat:
u mnie jedzeniowo dziś ok - póki co żadnych pokus ani gzechów
zaraz zacznę poszukiwanie orbitreka w internecie, więc jak znacie jakieś strony, gdzie można kupić cos fajnego to dajcie znać. Chcę kupić do nowego mieszkania i mam zamiar zainwestować w coś porządnego (może nie tak profesjonalny jak w klubach fitness, ale coś w tym stylu, bo kiedyś miałam orbitreka kupionego w carrefour za ok 300-400zl i rozwalił się bardzo szybko + strasznie hałasował)
Super, że się trzymasz
Ale gdzie chcesz kupić tego orbiego? We Francji czy w Polsce?
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 21:25   #476
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieje, ze udalo mi sie z tymi zdjeciami (jesli je widzicie to znaczy ze jest ok)
Cudne! Te drugie szczególnie mi się podobają no i jaka tanioszka

Cytat:
Słuchajcie ja jestem w Chinach, gdzie wszystko jest chińskie() a ceny są wyższe od tych w Polsce!...
Swoją drogą dziś są chińskie walentynki
buahahha, dobre
no to przytulać się i miziać tam najlepszegooo

Cytat:
a co do nowych butów, to na jutro już sobie uprasowałam ciuchy do nich i rano będę z przyjemnością obserwować jak mojemu mężowi szczęka opada na mój widok zazwyczaj chodzę w płaskich butach do pracy, bo tak mi wygodniej, ale jutro to zmienię
Haha napisz jutro jaka była reakcja męża

Cytat:
Dziewczyny wróciłam z pracy. Ale dziś miałam roboty obliczeniowej...aż mnie oczy pieką od ekranu. Ale przynajmniej szybko zleciało to 7h. Szkoda, że mi nie płacą
A co to za praca, że Ci nie płacą?

Cytat:
Pięknie!
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2012-08-23, 21:43   #477
BeeAnn
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładny jadłospis
no to się cieszę

Cytat:
Lepiej dłużej nie przeciągaj, bo ciężko potem się zmobilizować Ja mam inny problem. Prawo jazdy mam od roku, w połowie czerwca miałam stłuczkę nie z mojej winy i od tej pory nie jeździłam, mam uraz do jazdy samochodem

no właśnie wiem, ale cały czas się nie mogę za to zabrać. godziny mam już dawno wyjeżdżone, teraz będę sobie musiała dokupić, a co za tym idzie muszę zadzwonić do ośrodka i się na nie umówić, potem zadzwonić i umówić się na egzamin, a mi się po prostu nie chce no ale mam w planach zdanie jeszcze na starych zasadach, więc przydałoby w końcu to zrobić co do stłuczki to moja przyjaciółka też miała taką sytuację i dopiero po 4 miesiącach odważyła się wsiąść ponownie do samochodu.

a prasowanie to chyba najgorsza rzecz na świecie, nienawidzę!

Cytat:
ja codziennie sobie żuję i to nie tylko miętową

BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-23, 21:55   #478
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo za rowerek Musze i ja się zmotywować, bo stoi w kącie i się kurzy.
Dziękuję dzisiaj też był 80 min (30,2 km) i 100 podskoków na skakance no wyciągaj ten rower, to będziemy razem jeździć

Cytat:
U mnie dziś do południa jedzeniowo podobnie jak wczoraj. A potem:
III: z braku kawałka mięsa/ryby pod ręką i z braku czasu była sałatka (resztka łososia, jajo, rukola, kiełki, pomidor, papryka, bazylia)
IV: cukinia nadziewana wieśniakiem, wędliną i warzywami
V: albo będzie ponownie IV albo twaróg z jakimiś warzywnymi dodatkami.
Dalej brak ćwiczeń. Nie mam dziś w ogóle siły. Jedyne co zrobiłam to posprzątałam, odkurzyłam i umyłam auto
Ładnie ruch jakiś był

Cytat:
Tak więc:
O matko kochana co to za jadłospis? ja rozumiem oczyszczanie, ale kurde 700 kcal? to nie jest dobry pomysł no i brak kolacji...

Cytat:
chyba już od 1,5h zabieram się za ćwiczenia, a ostatecznie cały czas siedzę przed komputerem ale przynajmniej zmieniłam fotel na taką dużą piłkę do ćwiczeń, więc automatycznie siedzę prosto i podskakując chyba też jakieś minimalne kcal spalam, a przynajmniej tak sobie wmawiam

Haha, najgorzej się zebrać, potem jakoś idzie a uczucie po ćwiczeniach ahhh

O ludzie, zaśliniłam klawiaturę jak smacznie chociaż nie wiem jak smakuje tofu jesteś wege?

Cytat:
Co sądzicie?
Fajnie, aczkolwiek kolacja trochę uboga
4h prasowania? zeszłabym na zawał nienawidzę prasować i cierpię jak mąż chce żebym mu wyprasowała koszule i fartuchy

Cytat:
a ja dziś
I 3 cieniutkie kromeczki żytniego, wędlina, papryka, pomidor
II serek wiejski truskawkowy
III 2 pulpety z dużą ilością ogórków
IV ok50 gr orzechów laskowych
V sałatka z tuńczyka, jajko, ogórki
Jakoś mało się wydaje obiad mizerny

Cytat:
Ja tam żuję na potęgę podobno w nadmiernych ilościach może być efekt przeczyszczający, ale jakoś na mnie nie działa
Stary 2012-08-23, 22:02   #479
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia926 Pokaż wiadomość
Witajcie ale ruch na naszym wątku
Mam do Was pytanie, czy dużo kcl ma shusi??? Czy to dobry pomysł w kontekście naszego odchudzania??? Mąż mnie jutro zaprosił właśnie na shusi i nie wiem.... Jak myślicie??
Przez @ moja dieta prawie się rypła Tak mam, że w czasie @ jestem wygłodniała jak wilk Ale od jutra pełna mobilizacja, stąd pytanie o to shusi
A dziś popłynełam niestety
I śniadanie
4 wasy z pasztetem drobiowym i pomidorem, biała kawa z kostką cukru
II śniadanie
jogurt naturalny, gruszka i garść płatków nestle fitness z owocami
Lunch
2 wasy, jabłko
Obiad
jajo sadzone, łyżka ziemniaków duszonych z mlekiem i odrobiną masła, szklanka maślanki naturalnej
Podwieczorek
4 śliwki
Kolacja
kawa mocha white średnia, taka z coffe haven, czyli z bitą śmietaną i biała czekoladą
wiem, że nie dobrze, ale spotkałam się z przyjaciólką i nie mogłam sie powstrzymać...
Jednak potem 2 h latałyśmy po sklepach i dziś 20 min jeździłam rowerkiem
Nie ma lekko, tak bardzo trzeba się pilnować....
Nie mam pojęcia ile kcal ma sushi, bo nigdy nie jadłam ale co tam jest, rybka, jakiś ryż, tak? Może się nada chociaż nie wiem co tam jeszcze dodają, więc niech się ktoś bardziej obeznany wypowie :P

No jadłospis średni pasztet wywal, zastąp jakąś chudą szynką, w ogóle wasa na śniadanie to kiepski pomysł, lepiej razowiec. To masło do ziemniaków też niepotrzebne kolacja to już w ogóle woła o pomstę do nieba nie dość, że praktycznie jej nie ma to jeszcze "wypiłaś" same węgle proszę się poprawić a za rowerek

Ufff, w końcu Was nadrobiłam dzisiaj też pojeździłam na rowerku 80 min (30,2 km) i zrobiłam 100 podskoków na skakance z dietą trochę średnio, bo gubi mnie podjadanie muszę się ogarnąć
Stary 2012-08-23, 22:26   #480
agulaaaa
Zakorzenienie

Heroine wydaje się mizerny, ale się najdałam zawsze daję dużo warzyw kalorycznie mi wyszło ok1200 kcal, więc ok

pobiegałam jeszcze 30 min, min biegu, 4 marszu
Jutro rano na śniadanie owsianka z bananem mniam Jutro drugie podejście do killera będzie ciężko, ale nie mogę się poddaćL
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości