Skuteczne odchudzanie - od 15.08 start! - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-22, 16:40   #391
BeeAnn
Zakorzenienie

Dot.: Skuteczne odchudzanie - od 15.08 start!

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
a ja byłam u koleżanki na stole paluszki chipsy orzeszki hamburgery piwo wódka, a ja co> nic jestem dumna wzięłam sobie wodę i zjadłam pół wieśniaczka
no to ogromne gratulacje!napra wdę Cię podziwiam! ja bym nie dała rady, zawsze jak idę gdzieś na imprezę, domówkę czy zwykle spotkanie z koleżankami to jednak wpada trochę kalorii

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Ledwo wstałam pogoda za oknem cudna... mgła i 12 stopni i deszcze zapowiadają ehh, i to ma być lato
ile ja bym dała za taką pogodę u mnie gorąco i pewnie standardowo wyjdę gdzieś dopiero jak będzie ciemno

Cytat:
Napisane przez natalia926 Pokaż wiadomość
Dziś było pierwsze ważenie i....... jest 82,9 kg czyli dobry 1 kg mniej wiem, że to tylko woda zeszła, ale zawsze Niestety i do mnie @ przyszła, więc od rana umieram Ale ten kg mniej to spora motywacja
Cytat:
Napisane przez eewelinaa92 Pokaż wiadomość
Aaaa! Mam moją 7 z przodu Co prawda 79,6 kg Ale spadek jest Ale to fajne uczucie- jeszcze rok temu widzieć 9 a teraz 7 z przodu
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36041426]U mnie na wadze 59,1kg - dokładnie 1,5kg mniej niż tydzień temu [/QUOTE]

gratulacje!ja zważę się jutro, mam nadzieję, że też coś mi spadło

Cytat:
Napisane przez CARLA_23 Pokaż wiadomość
Na włosy jak najbardziej dobra, pamiętaj tylko żeby co 3 tygodnie robić tydzień przerwę bo zwiększa krzepliwość
o proszę, o tym nie wiedziałam. dzięki za radę

Cytat:
Napisane przez gwiazdka93 Pokaż wiadomość
będę mieszkała w akademiku Mnie zachęciły warunki, jeśli się uda, będę mieszkała w pok. 2-os., a w nim: łazienka, lodówka, nawet TV chyba.

Ja swojej wagi wolę nie komentować- jest 0,6 kg więcej niż w dniu rozpoczęcia diety Powoli tracę motywację Mam nadzieję, że w końcu zacznę chudnąć
my z dziewczynami właśnie chcemy mieć osobne pokoje, dlatego też akademik odpada ale skoro będziesz miała pokój z łazienką to i tak super, zawsze mi się wydawało, że jest jedna na korytarzu na ileś tam osób, a tego, jak przystało na prawdziwą babę, bym nie zniosła

i nie martw się wagą! ani się obejrzysz, a zacznie spadać

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
Ah Polibuda Gdańska! I Gdańsk...fajnie tak nad morzem
szczerze mówiąc wolałabym Warszawę, Kraków albo Wrocław, no ale nie narzekam, Trójmiasto też fajne

BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 17:34   #392
gaia
Zadomowienie

Cytat:
a do ilu masz skalę? Ja ćwiczę na najmniejszym obciążeniu 1 lub 2, a czujesz, jak nogi mają ciężko? ja bym zmniejszyła
Skala chyba tak do 20. Przy 6 jest opór ale tak optymalnie, od 7 zaczyna być ciężko...więc po pewnym czasie zawsze wracam na 6

To spróbuję następnym razem na 1 lub 2 i zobacze jak wyjdzie.
Ty na 1 i 2 masz pewnie bardzo duze tempo machania? Bo ja na 6 to sobie bardziej maszerowałam niż biegłam...

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Żeby schudnąć powinno się ćwiczyć na najmniejszym obciążeniu, niezależnie czy to orbitrek czy rowerek.
Odnośnie tego tętna zapytałam kogoś mądrzejszego bo wręcz nie dawało mi to spokoju i oto odpowiedź:
"Wysiłek w zakresie tętna 75% HRmax daje tylko tyle, ze udział kwasów tłuszczowych jako substratu energetycznego jest % największy.
Natomiast druga strona tego medalu jest taka, ze intensywny wysiłek (zakłądam taki sam czas trwania treningu) powoduje bezwzględne większe zużycie tychże, co w efekcie może dać taki wynik, ze faktycznie zużyjesz tego tłuszczu więcej niż ślimacząc się z tymi 127, mimo, ze % będzie go mniej.
Nie ma się co męczyć - jeżeli jesteś w stanie trenować bardziej intensywnie, to tak rób, tylko, żeby nie było to jakoś mocno kosztem czasu poświęconego na trening."
Dzięki za odpowiedź
W takim razie jutro zmienię swój trening i spróbuję dłużej i z mniejszym obciążeniem i zobaczymy jak wyjdzie

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez BeeAnn Pokaż wiadomość
szczerze mówiąc wolałabym Warszawę, Kraków albo Wrocław, no ale nie narzekam, Trójmiasto też fajne
Wiesz jak jest... ja nie mam morza na co dzień to sobie myślę jak fajnie by było w Gdańsku mieszkać :P
Ale ja też wyboru nie miałam, więc jest Kraków.

Cytat:
Nie ma sprawy Tę beżową chanelkę, wężową apaszkę i koszulę- tunikę (kolor widzicie).

mierzyłam tą kurteczkę tylko w karmelowej wersji. Ale nie mój krój niestety

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
gaia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 17:36   #393
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Aaależ zjadłam dobry makaron z pesto i pomidorem

A wcześniej pobiegałam trochę za psem po parku
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 18:13   #394
plastikowa biedronka
Zadomowienie

Dobry Aleście namachały, nie dam rady na wszystko odpisać. Jestem dziś wybitnie zmęczona i śpiąca Dwa dni już kawy nie piłam SZOK! Ale jakoś nie ma kiedy.
Cytat:
a ja byłam u koleżanki na stole paluszki chipsy orzeszki hamburgery piwo wódka, a ja co> nic jestem dumna wzięłam sobie wodę i zjadłam pół wieśniaczka
Szacun! Ja na wódeczkę pewnie bym się skusiła, na resztę
Cytat:
Napisane przez natalia926 Pokaż wiadomość
Dziś było pierwsze ważenie i....... jest 82,9 kg czyli dobry 1 kg mniej wiem, że to tylko woda zeszła, ale zawsze Niestety i do mnie @ przyszła, więc od rana umieram Ale ten kg mniej to spora motywacja
Cytat:
Aaaa! Mam moją 7 z przodu Co prawda 79,6 kg Ale spadek jest Ale to fajne uczucie- jeszcze rok temu widzieć 9 a teraz 7 z przodu
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36041426]U mnie na wadze 59,1kg - dokładnie 1,5kg mniej niż tydzień temu [/QUOTE]
Gratulacje dziewczyny!
Cytat:
Mniam! Mogłybyśmy razem mieszkać - menu dla mnie idealne
A jaki to koktajl białkowy?
Dziękuję A koktajl szczerze mówiąc nie wiem jaki, bo kiedyś kumpela kupiła duże opakowanie i dostało mi się trochę.
Cytat:
plastikowa biedronka już wcześniej miałam pisać ale zapomniałam...Twoje menu jest jedno z najlepszych jakie widziałam

Dziś byłam zmuszona zamienić obiad z podwieczorkiem, bo byłam poza domem i nie bardzo miałam jak. A więc:
I: omlet z łososiem, cebulką, cukinią, ziarnami+kiełki, pomidor skropiony oliwą+świeża bazylia
II: kefir, jabłuszko
III: tu ten nieszczęsny goły serek grani oliwkowy (pycha)
IV: filet z kurczaka z pary + warzywa
V: będzie rybka (nie wiem jaka, jakaś dzika) z parowara i też na pewno świeże warzywka
Mało wody było (nie miałam kiedy) i w ogóle jakoś średnio mi się ten dzień podoba. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.

"... idź własną drogą ... bo w tym cały sens istnienia, żeby umieć żyć..."

plastikowa biedronka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 18:17   #395
gaia
Zadomowienie

Mój dzisiejszy jadłospis

I. Jogurt naturalny z 3 łyżkami muesli orkiszowego, pół jabłka, biała kawa

II. Mała bułeczka z sałatą lodową, papryką i 2 plasterkami polędwicy drobiowej z warzywami, biała kawa

III. Kotlet mielony z indyka, 4 łyżki szpinaku z jogurtem, pół brokuły

IV. Jogurt naturalny, biała kawa

V. Sałatka: wieśniak, sałata lodowa, papryka, ogórek kiszony, pieprz

1400 kcal

Ćwiczeń tyle co na rowerze do pracy i z powrotem czyli 10 min

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez plastikowa biedronka Pokaż wiadomość
I: omlet z łososiem, cebulką, cukinią, ziarnami+kiełki, pomidor skropiony oliwą+świeża bazylia
V: będzie rybka (nie wiem jaka, jakaś dzika) z parowara i też na pewno świeże warzywka
znowu

Stary 2012-08-22, 18:22   #396
gwiazdka93
Zakorzenienie

Ja właśnie zrobiłam 10 km na rowerze
Dzisiejszego jadłospisu nie ujawniam, nie był idealny, ale z każdym dniem mam nadzieję, że będzie lepiej
gwiazdka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 18:28   #397
BeeAnn
Zakorzenienie

Cytat:
Szacun! Ja na wódeczkę pewnie bym się skusiła, na resztę
ja na wódeczkę też i jeszcze bym pewnie piwem popiła

zamówiłam sobie te dwa archiwalne numery Shape'a z płytami Ewy Chodakowskiej i już się nie mogę doczekać aż dotrą! tyle dobrego się o niej naczytałam, że już czuję jak mi centymetry i kilogramy będą leciały

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-22, 19:34   #398
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja na wódeczkę też i jeszcze bym pewnie piwem popiła

zamówiłam sobie te dwa archiwalne numery Shape'a z płytami Ewy Chodakowskiej i już się nie mogę doczekać aż dotrą! tyle dobrego się o niej naczytałam, że już czuję jak mi centymetry i kilogramy będą leciały

ja jakoś mam wstręt do wódki ostatnio hehe

z ćwiczeń : 1h53min na rowerze
kolacja: jajecznica z 2 jaj + pomidor
teraz zielona i relaks
ale sie zmachałam na tym rowerze
o Ewce słyszałam, a jakie są po tym efekty?
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 19:53   #399
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez letina Pokaż wiadomość
Ważyłam się! Jak zobaczyłam na wadzę 52kg to aż szczena mi opadła! Ale szybko wróciłam na ziemię, gdy ważąc się drugi raz przeniosłam wagę w inne miejsce i zobaczyłam już 54kg
Chyba zacznę się ważyć na elektronicznej u Tża
No super trzeba wypośrodkować i przyjąć 53 kg za wagę właściwą

Cytat:
A za mną:
95 minut marsz pod niewielką górę w tempie 6km/h (aż mi się program skończył)
35 minut orbitrek
30 minut ćwiczenia siłowe
+ 3km spacer
Wszystko starałam się robić w miarę wolno aby tętno było odpowiednie do spalania...w efekcie straciłam mniej kalorii niż normalnie spalam w tym czasie...
Wymiatasz jak zwykle

Cytat:
Super super! motywujecie nieziemsko!

No kolejny spadek gratuluję!!!

Cytat:
Ja swojej wagi wolę nie komentować- jest 0,6 kg więcej niż w dniu rozpoczęcia diety Powoli tracę motywację Mam nadzieję, że w końcu zacznę chudnąć
Walcz dalej nie możesz się poddać, bo wiesz, że będzie jeszcze gorzej trzymaj się

Cytat:
kusiły, kusiły, ale na alkohol, ale powiedziałam kilkanaście razy : nie, dziękuję
No no, chwali się

Cytat:
Czy makaron z chudym twarogiem, cukrem i cynamonem to duże zło na obiad? Nie mam większej weny i możliwości, lodówka świeci pustkami
Eeee tam, na obiad to wcale nie taka tragedia byle nie zjeść nie wiadomo jakiej porcji

Cytat:
Napisane przez gremlin86 Pokaż wiadomość
Nie było mnie chwilę i właśnie Was nadrobiłam ależ piszecie dużo
Wczoraj odpuściłam siłownię niestety z braku czasu. Dziś przywitałam się z @. Jakoś z moją wagą ukochaną się nie lubią. 66,5kg dziś rano zobaczyłam
Na siłowni też już byłam dziś. 65min na orbitreku. Zadziwiająco lekko i przyjemnie się mi dziś biegło.
No wątek się rozwija
Nie płacz, bo to wina wstrętnej @ waga spadnie jak się okres skończy
Brawo za orbitka
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 20:05   #400
lora113
Raczkowanie

Dziewczyny jestem załamana! Dawno się nie ważyłam, jakoś z 2 tygodnie temu i ważyłam coś kolo 75 kg a dziś się zważyłam i..... 77,8 kg!!!!!!!!!!!!!!!!
MASAKRA!
Zastanawiam się nad wykupieniem 3miesięcznego karnetu na grupowe odchudzanie link: https://www.citeam.pl/oferty/szczeci...odchudzajace-1
Czy myślicie, że to dobre rozwiązanie?
Mam karnet na siłownie, saunę i zajęcia fitness, zumbę, abt itd. Póki co nie korzystam za często bo to zawsze coś wypadnie, a zazwyczaj jak nie klientka czy remont to moje lenistwo...
Kontynuując zjadłam jeszcze 2 kawałki czekolady, duży kubek białej kawy z miodem, kanapkę z pomidorem i polędwicą, a no i nektarynkę.
Jem bardzo dużo błonnika - w tabletkach z ananasem i jako "płatki".
Dodatkowo dla przestrogi kupiłam sobie dziś gumę do żucia orbit z zawieszką pączka do telefonu, aby to była przestroga abym tak nie wyglądała!
Najgorsze jest to, że wszystko idzie w brzuch i uda. Cellulit mi się zrobił okropny Proszę o wparcie...

Boooożee.... ((((
lora113 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 20:16   #401
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
ile ja bym dała za taką pogodę u mnie gorąco i pewnie standardowo wyjdę gdzieś dopiero jak będzie ciemno
Jednak było gorąco 34 w cieniu

Cytat:
Dziś byłam zmuszona zamienić obiad z podwieczorkiem, bo byłam poza domem i nie bardzo miałam jak. A więc:
Mało wody było (nie miałam kiedy) i w ogóle jakoś średnio mi się ten
dzień podoba. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.

Znowu przesmacznie

Cytat:
Dzisiejszego jadłospisu nie ujawniam, nie był idealny, ale z każdym dniem mam nadzieję, że będzie lepiej
Brawo!!!

Cytat:
Super

Ja też pośmigałam na rowerku treningowym 70 min (26,1 km) dobre i tyle
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-22, 20:20   #402
letina
Rozeznanie

Widzę, że duża część właśnie męczy się z @.
No cóż... moja wpadnie za tydzień i jestem ciekawa zmian na wadze

A na dzisiaj:
Śniadanie: Pół kromki z a'la nutellą (a co! ) i 1,5 z serkiem kanapkowym śmietankowym i rzodkiewką.
2Śniadanie: jabłko, garść winogron, pół małego banana
Obiad: makaron ze serem i z cukrem nie miałam cynamonu
Kawa biała z maca
Podwieczorek: mały jogurt z musem truskawkowym
20minutowy spacer szybkim tempem
Kolacja: będzie kromka chleba z jajkiem na twardo.

...Kocham nie mieć nic dobrego w lodówce

Lora dziwne, że w 2tyg przybyło Ci 2kg. Może zbliża Ci się okres?
Może przesadziłaś z tłuszczami/węglowodanami? Może organizm odkłada zapasy 'na gorsze dni'?...
Co do 'kupowanych diet' nie jestem przekonana. Aby skutkowały trzeba robić i jeść dokładnie to, co tam jest napisane... Ja nie lubię być kontrolowana, poza tym nie miałabym chyba tych wszystkich wymyślnych produktów, z których dania trzeba robić. Takie diety kojarzą mi się głównie z dużym wydatkiem, ale jeśli kogoś stać, to w sumie, czemu ma nie spróbować...
Stary 2012-08-22, 20:25   #403
Konto usunięte

Cytat:
Widzę, że duża część właśnie męczy się z @.
No cóż... moja wpadnie za tydzień i jestem ciekawa zmian na wadze

A na dzisiaj:
Śniadanie: Pół kromki z a'la nutellą (a co! ) i 1,5 z serkiem kanapkowym śmietankowym i rzodkiewką.
2Śniadanie: jabłko, garść winogron, pół małego banana
Obiad: makaron ze serem i z cukrem nie miałam cynamonu
Kawa biała z maca
Podwieczorek: mały jogurt z musem truskawkowym
20minutowy spacer szybkim tempem
Kolacja: będzie kromka chleba z jajkiem na twardo.

...Kocham nie mieć nic dobrego w lodówce

Lora dziwne, że w 2tyg przybyło Ci 2kg. Może zbliża Ci się okres?
Może przesadziłaś z tłuszczami/węglowodanami? Może organizm odkłada zapasy 'na gorsze dni'?...
Co do 'kupowanych diet' nie jestem przekonana. Aby skutkowały trzeba robić i jeść dokładnie to, co tam jest napisane... Ja nie lubię być kontrolowana, poza tym nie miałabym chyba tych wszystkich wymyślnych produktów, z których dania trzeba robić. Takie diety kojarzą mi się głównie z dużym wydatkiem, ale jeśli kogoś stać, to w sumie, czemu ma nie spróbować...
Ja w miesiąc przytyłam 5kg - da się
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 20:25   #404
agulaaaa
Zakorzenienie

u mnie końcówka @

idę biegać, tak szalona jestem, paaa
Stary 2012-08-22, 20:29   #405
letina
Rozeznanie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36056250]Ja w miesiąc przytyłam 5kg - da się [/QUOTE]
ale chyba nie będąc na diecie...
Stary 2012-08-22, 20:31   #406
lora113
Raczkowanie

Razem z końca miesiąca dostanę okres... A najwięcej ostatnio przed dietą było cukrów.... Może i dobrze, że przytyłam to będzie mnie motywować do działania!
lora113 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 20:38   #407
Konto usunięte

Cytat:
ale chyba nie będąc na diecie...
Na wakacjach... To chyba wszystko wyjaśnia
Stary 2012-08-22, 20:59   #408
BeeAnn
Zakorzenienie

Cytat:
o Ewce słyszałam, a jakie są po tym efekty?
efektem jest uzyskanie wymarzonej figury wejdź sobie na jej stronę ewachodakowska.pl i tam w zakładce 'wasze efekty' można zobaczyć trochę zdjęć, niektóre są bardzo motywujące jeśli masz czas to przejrzyj też jej facebook'a: raz, że świetnie motywuje, a dwa, jak naczytałam się opinii zachwyconych kobiet, to aż mi się ćwiczyć zachciało zresztą prawie 43 tysiące fanów też mówi za siebie

Cytat:
Jednak było gorąco 34 w cieniu
mam już dość tych temperatur! niech już będzie jesień!

Cytat:
idę biegać, tak szalona jestem, paaa
najpierw rower, teraz bieganie, szalejesz dziewczyno! wielki szacun dla Ciebie!

Stary 2012-08-22, 21:23   #409
tweet_83
Raczkowanie

no to jestem.... dobry wieczór wszystkim

dni są dla mnie za krótkie dobrze, że jutro pracuję tylko rano to po południu będę mogła częściej do Was zaglądać Dzisiejszy dzień minął mi tak samo jak 2 poprzednie - ciągle w biegu i brak czasu nawet na jedzenie!! tak wieć niej grzeszę - 3 dni idealnej diety jedyne co, to wypiłam szklankę coli zero.

Cyba nadrobię wszystkie posty jutro, bo już mi się oczy zamykają i zasypiam nad kompem... Dobranoc i co jutra
tweet_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 21:25   #410
eewelinaa92
Zakorzenienie

natalia926, gwiazdka93,Sikorka0204, agulaaaa, BeeAnn, plastikowabiedronka, heroine86- dziękuje dziewczyny!

Cytat:
Takie momenty najbardziej cieszą, wpływają pozytywnie na motywację.
Ze wskazaniami wagi jest trochę jak z promocjami w hipermarkecie 3 zł a 2,99zł - niby to samo a jednak mózg inaczej reaguje
A żebys wiedziała, że tak jest Czekałam na 7 i sie doczekałam

A ja dzisiaj nie jadłam tak jak powinnam..;/ Tzn nie regularnie strasznie bo jak zjadłam sniadanie przed 10.00 to później dopiero zjadłam po 16 obiad w domu. Co prawda piłam wode w miedzyczasie-przez cały dzien jakieś 3 litry. Ale nie miałam jak nawet jesc bo byłam w pewnym sensie w pracy. Wiec z 5 posiłków zrobily mi się 3:/O 19 zjadłam jeszcze kolacje. Dobrze, ze taka sytuacja u mnie się zdarza sporadycznie.

Nie moge się jakoś zmobilizowac do cwiczeń. Tzn nie mam problemu z cwiczeniami na rece, czy z chodzeniem- bo ostatnio chodze sporo. Ale jakos mi sie nie chce cwiczyc miesni brzucha, a to powinnam robić w pierwszej kolejności Pomóżcie i zmotywujcie mnie...ehh

-30kg

eewelinaa92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 21:52   #411
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
kolacja: jajecznica z 2 jaj + pomidor
teraz zielona i relaks
ale sie zmachałam na tym rowerze

Cytat:
Walcz dalej nie możesz się poddać, bo wiesz, że będzie jeszcze gorzej trzymaj się
Będę walczyć Niech tylko zołza pójdzie precz i biorę się znowu za basen

Cytat:
Ja też pośmigałam na rowerku treningowym 70 min (26,1 km) dobre i tyle
Moje 10 km się umywa do Twojego treningu

Cytat:

Cytat:
u mnie końcówka @
Zazdroszczę

Cytat:
Nie moge się jakoś zmobilizowac do cwiczeń. Tzn nie mam problemu z cwiczeniami na rece, czy z chodzeniem- bo ostatnio chodze sporo. Ale jakos mi sie nie chce cwiczyc miesni brzucha, a to powinnam robić w pierwszej kolejności Pomóżcie i zmotywujcie mnie...ehh
Ja sobie powtarzam moje motto (Wytrwali odniosą sukces) i działa
gwiazdka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 22:15   #412
Konto usunięte

No to moja dzisiejsza karta dań
1. śniadanie: 3 małe kromki ciemnego chleba z twarożkiem i ogórkiem
2. drugie śniadanie: odrobina musli z jogurtem naturalnym
3. obiad: makaron pełnoziarnisty + łyżka pesto + pomidor
4. podwieczorek: nektarynka i utarte jabłko z jogurtem naturalnym
5. kolacja: 60g tuńczyka z kukurydzą i świeżym ogórkiem

Tuńczyk mi chyba nie służy, znowu brzuch mnie po nim boli...

Co myślicie tak ogólnie?
Stary 2012-08-22, 22:38   #413
CARLA_23
Wtajemniczenie

Nareszcie w domku
Mój dzisiejszy dzień wyglądał tak
I 2 parówki drobiowe, kromka chleba, pomidor
II lody( 2 kulki)
III ryż , leczo( ciągle to samo...)
IV 2 marchewki surowe

Kilka słów wyjaśnienia:
-lody musiałam zjeść po potrzebowałam pudełko od nich
-leczo - 3 dni pod rząd bo mój mąż go nie tknął bo zauważył cukinie, której nie cierpi - a myślałam że nie zauważy oszustwa
- między II śniadaniem a obiadem minęło 5 godz - przez szefową bo ciągle stała mi nad głową i nie było jak szybciej zjeść

15 min na orbim - tylko tyle bo za późno wstałam

Dzień 3 oficjalnie uznaję za zakończony

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Napisane przez lora113 Pokaż wiadomość

Jak patrzę na Wasze dania to mam taką ogromną ochotę sobie zjeść coś takiego, niestety jestem osobą typu "biorę pierwsze lepsze co mam pod ręką"...
Mam tak samo - chyba moje lenistwo daje o sobie znać

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:

Mało wody było (nie miałam kiedy) i w ogóle jakoś średnio mi się ten dzień podoba. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.
Też o wodzie zapominam ehh

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:
Jadłospis może nie idealny ale dużo ruchu było jest OK
CARLA_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-22, 22:39   #414
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
efektem jest uzyskanie wymarzonej figury wejdź sobie na jej stronę ewachodakowska.pl i tam w zakładce 'wasze efekty' można zobaczyć trochę zdjęć, niektóre są bardzo motywujące jeśli masz czas to przejrzyj też jej facebook'a: raz, że świetnie motywuje, a dwa, jak naczytałam się opinii zachwyconych kobiet, to aż mi się ćwiczyć zachciało zresztą prawie 43 tysiące fanów też mówi za siebie

mam już dość tych temperatur! niech już będzie jesień!

najpierw rower, teraz bieganie, szalejesz dziewczyno! wielki szacun dla Ciebie!
ok dzięki za informacje jutro sobie popatrzę
no co Ty na dłuższą metę takie temp są nieznośne, jesień lubię, ale takie babie lato, bo nie cierpię pluchy, jak jest szaro i ponuro i ogólnie do d.py

Cytat:

A ja dzisiaj nie jadłam tak jak powinnam..;/ Tzn nie regularnie strasznie bo jak zjadłam sniadanie przed 10.00 to później dopiero zjadłam po 16 obiad w domu. Co prawda piłam wode w miedzyczasie-przez cały dzien jakieś 3 litry. Ale nie miałam jak nawet jesc bo byłam w pewnym sensie w pracy. Wiec z 5 posiłków zrobily mi się 3:/O 19 zjadłam jeszcze kolacje. Dobrze, ze taka sytuacja u mnie się zdarza sporadycznie.

grunt, że to tylko mały wypadek przy pracy, czasem też mam taki dzień, zdarza się
Powiem Ci, że brzucha też nie chce mi się ćwiczyć ale tłumaczę sobie tym, że najpierw chcę zrzucić kilka kg, a potem, jak tłuszcz zniknie to wezmę się za rzeźbienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36059627]No to moja dzisiejsza karta dań

Co myślicie tak ogólnie?[/QUOTE]

jak dla mnie idealna uwielbiam Twoje jadłospisy i w jakiej formie to nam pokazujesz i ja jutro tuńczyka robię, bo ostatnio same jajca albo wieśniak..
podkradnę pomysł na obiad, bo niezywkle apetycznie to wygląda

Cytat:
Nareszcie w domku
Mój dzisiejszy dzień wyglądał tak
I 2 parówki drobiowe, kromka chleba, pomidor
II lody( 2 kulki)
III ryż , leczo( ciągle to samo...)
IV 2 marchewki surowe

Kilka słów wyjaśnienia:
-lody musiałam zjeść po potrzebowałam pudełko od nich
-leczo - 3 dni pod rząd bo mój mąż go nie tknął bo zauważył cukinie, której nie cierpi - a myślałam że nie zauważy oszustwa
- między II śniadaniem a obiadem minęło 5 godz - przez szefową bo ciągle stała mi nad głową i nie było jak szybciej zjeść

15 min na orbim - tylko tyle bo za późno wstałam
Dopiero się wdrażasz, ale proponuję żebys podpatrzyła jadłospisy dziewczyn przeleć parę stron i zobacz, jak to mniej więcej ma wyglądać, czy to Orlica czy Plastikowabiedronka, przepraszam, jeśli o którejś zapomniałam, ale piszę tak na szybko z pamięci.

Ja melduję, że przed 22 wyszłam na dwór z koleżanką na marszobieg , zaliczone 40 min 2min biegu- 4min marszu i zmieniamy proporcje, bo wcale się nie męczę Kondycha mi się poprawiła, wrzesien będzie aktywnie spędzony3 na 3 a z czasem bieg będziemy wydłużać
w weekend mam 2 imprezy, sobota i niedziela - grill - to będzie prawdziwa próba, z jedzeniem spoko, dam radę, ale z alkoholem...
Stary 2012-08-22, 23:12   #415
CARLA_23
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lora113 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem załamana! Dawno się nie ważyłam, jakoś z 2 tygodnie temu i ważyłam coś kolo 75 kg a dziś się zważyłam i..... 77,8 kg!!!!!!!!!!!!!!!!
MASAKRA!
Zastanawiam się nad wykupieniem 3miesięcznego karnetu na grupowe odchudzanie link: https://www.citeam.pl/oferty/szczeci...odchudzajace-1
Czy myślicie, że to dobre rozwiązanie?
Mam karnet na siłownie, saunę i zajęcia fitness, zumbę, abt itd. Póki co nie korzystam za często bo to zawsze coś wypadnie, a zazwyczaj jak nie klientka czy remont to moje lenistwo...
Kontynuując zjadłam jeszcze 2 kawałki czekolady, duży kubek białej kawy z miodem, kanapkę z pomidorem i polędwicą, a no i nektarynkę.
Jem bardzo dużo błonnika - w tabletkach z ananasem i jako "płatki".
Dodatkowo dla przestrogi kupiłam sobie dziś gumę do żucia orbit z zawieszką pączka do telefonu, aby to była przestroga abym tak nie wyglądała!
Najgorsze jest to, że wszystko idzie w brzuch i uda. Cellulit mi się zrobił okropny Proszę o wparcie...

Boooożee.... ((((
Kochana!!!
1. Zważ się jutro na spokojnie raz jeszcze może waga sfiksowała?
2. Warsztaty mogą być ciekawe ale my damy Ci wsparcie i motywację za darmo, ale wybór należy do Ciebie -ja tą kasę wydałabym np. na nowy strój do ćwiczeń
3. Błonnik jest super sama biorę ale pamiętaj, że każdą tabl musisz popić 2 szkl wody bo inaczej zamiast pęcznieć w żołądku zadziała zapierająco - może po części też tu jest przyczyna?
4. Na cellulit nie ma nic lepszego niż masaż bańką chińską
5. Najważniejszy punt - pociesz się tym, że jestem od Ciebie o ponad 10 kg cięższa

Tyle w temacie... Nie mazać mi się tu więcej prosze

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Cytat:

Ja też proszę o motywację! Tylko w poniedziałek kilka brzuszków zrobiłam

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36059627]No to moja dzisiejsza karta dań

Co myślicie tak ogólnie?[/QUOTE]

Jak zawsze perfekcyjna Super jedzonko i apetyczne zdjęcia

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

Cytat:

Dopiero się wdrażasz, ale proponuję żebys podpatrzyła jadłospisy dziewczyn przeleć parę stron i zobacz, jak to mniej więcej ma wyglądać, czy to Orlica czy Plastikowabiedronka, przepraszam, jeśli o którejś zapomniałam, ale piszę tak na szybko z pamięci.
Jadłospis mam ułożony tylko zawsze czegoś w lodówce mi zabraknie dlatego póki co jem jak jem Swoją drogą w niektórych jest jak dla mnie za dużo białka więc odpada

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Cytat:

Powiem Ci, że brzucha też nie chce mi się ćwiczyć ale tłumaczę sobie tym, że najpierw chcę zrzucić kilka kg, a potem, jak tłuszcz zniknie to wezmę się za rzeźbienie
Muszę też taką opcję rozważyć
CARLA_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 07:06   #416
heroine86
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja już w pracy. Upału chyba dzisiaj nie będzie deszcz padał rano u mnie w sumie jak patrzę na pogodynkę to ma być 25 stopni i opady
Stary 2012-08-23, 07:35   #417
gaia
Zadomowienie

Dzień dobry

Ja też już w pracy.

U mnie póki co 22 i straszna duchota

Stary 2012-08-23, 07:39   #418
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
U mnie póki co 22 i straszna duchota
U mnie zaczyna być gorąco
Stary 2012-08-23, 07:52   #419
letina
Rozeznanie

A u mnie na razie słońca nie widać. Niebo pokryte jest warstwą chmur.
Zobaczymy co będzie dalej.

Ja kończę już śniadanko, a o 10 wybieram się na jazdy. (Wcześniej nie mówiłam, ale jestem w trakcie kursu na prawko)
Dzisiaj też idę do pracy na 4h, więc przerwa między posiłkami będzie większa niż zawsze, ale przynajmniej te 4h się trochę poruszam

Ja również na sobotę planuję imprezę - 8nastka koleżanki. Pozwolę sobie na pół kawałka tortu i jedno piwo, ewentualnie jakieś lody. Nie chcę wszystkim tam mówić, że się odchudzam. Następny dzień to będzie wizyta w WesołymMiasteczku, postaram się jakieś jedzenie zebrać ze sobą, bym nie musiała wcinać hamburgerów czy frytek
Stary 2012-08-23, 08:32   #420
agulaaaa
Zakorzenienie

Letina w sumie ja całej reszcie też nie chcę mówić, że się odchudzam, wiedzą tylko 3 koleżanki Jakoś to załatwię U mnie póki co bezchmurnie oby nie padało to będzie rower
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości