Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-23, 17:45   #4171
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
I na Dominika przyszedł czas Idziemy na 9tą na szczepienie
I jak?
Dopiero przeczytałam i kciuków nie trzymałam

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Na ospę na razie nie szczepie, kiedyś tłumaczyłam dlaczego
Też chciałam wiedzieć dlaczego
Już doczytałam.

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny,kupiłam bidon i co? Stary się znalazł Domek wrzucił go do kosza na pranie
Natka jaki bidon kupiłaś? Pokaż w linku
Ja bym poszła do Opola na studia. Co drugi weekend, bliżej, ze znajomymi i kolejny argument to to, że łatwiej (jak pisałaś)

Cytat:
Dziewczynki ćwiczące
Jak znajdujecie na to czas?
Bo zbaraniałam jak np Natka napisała ile ćwiczy
Ja idę biegać koło 21, Radek albo śpi albo bawi się z tż.
Jak wracam to ćwiczę w domu jeszcze trochę.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Miałam jechać na zakupy i co? weź sobie coś zaplanuj jutro jadę.

Ja wieczorem o 22 najpoźniej idę spać. ledwo na oczy patrzę a wy ćwiczycie. <Mdleje. > Mam taki organizm, że potrzebuje dużo snu. A tyle rzeczy by się w spokoju porobiło..
Córa poszła spać?
Patik Ty nie musisz ćwiczyć, wyglądasz jak marzenie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Czy jest jeszcze jakaś mama, która ma problem z wprowadzaniem w jadłospis innych rzeczy poza UU (mlekiem)? Bo u nas jest różnie, ale ciagle UU króluje. Bywają dni, kiedy zje 2 łyżeczki obiadku... Regularnie proponuję mu coś innego do jedzenia, ale on tylko mleczko... Ja już zaczęłam się nakręcać, że to moja wina, że jestem za mało konsekwentna, że gdzieś na początku coś zawaliłam. A dziś znalazłam artykuły/fora/blogi i teksty, które nawet mnie zaskoczyły, np. http://mamwsparcie.pl/. Przyznam się, że jakoś lżej mi się zrobiło. Zresztą znam jeszcze jedną mamę, która też przez to przechodzi[COLOR="Silver"]
U nas są dni, że Radek zje niewiele, coś skubnie, jakąś kanapeczkę i tylko UU.
W inne zje pięknie obiad.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
aż dwie foty bo monia jezdzi na czerwonym swietle na skrzyżowaniu 300 zl nie moje...
To Monia jest bardzo mądra

Dziewczyny jeżdżące na rowerach z maluchami Jakie dzieciaki mają kaski? Byłam dzisiaj pytać w sklepie sportowym i facet mi powiedział, że nie ma takich małych. On ma rozmiar S i będzie na Radka za duży.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 17:58   #4172
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Pojechaliśmy pociągiem do miasta
Było super, Radek prze szczęśliwy cały czas chciał przy oknie siedzieć/stać. Machał do ludzi a oni do niego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8237720.jpg (40,3 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8237767.jpg (31,9 KB, 32 załadowań)
Stary 2012-08-23, 18:01   #4173
Lili 83
Zakorzenienie

Radek czym tylko może to dzwoni do taty
I gada TATA TATA TATA
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8237740.jpg (32,7 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8237741.jpg (33,1 KB, 39 załadowań)
Stary 2012-08-23, 19:20   #4174
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Aniu super ze wszystko dobrze. Wieczorem wstawie wasza fasolinke

Radek
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 19:58   #4175
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
aż dwie foty bo monia jezdzi na czerwonym swietle na skrzyżowaniu 300 zl nie moje...

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
W sumie dobrze dziękuję Wiele dziś się nie dowiedziałam, lekarz tylko potwierdził (Stronczek, możesz wpisać termin 26.04.13 ), powiedział że na razie wygląda że wszystko jest dobrze, dostałam skierowanie na podstawowe badania, stertę książeczek-broszurek, receptę na luteinę, założyłam kartę ciąży [/COLOR] i w zasadzie tyle
Eh az sie łezka w oku zakręciła
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeżdżące na rowerach z maluchami Jakie dzieciaki mają kaski? Byłam dzisiaj pytać w sklepie sportowym i facet mi powiedział, że nie ma takich małych. On ma rozmiar S i będzie na Radka za duży.
My nasz kupiliśmy w sklepie z zabawkami - specjalny dla maluchów,
Cytat:
I gada TATA TATA TATA
u nas tak samo czy to kaczka, kanapka czy skarpetka
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Aniu super ze wszystko dobrze. Wieczorem wstawie wasza fasolinke

Radek
Stronczku jak z tż?

Wrzuciłam lasagne do piekarnika i ide wieszac pranie..

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 20:03   #4176
jacieeeee
Wtajemniczenie

Lili dobrze, że nie trzymałaś, nie było potrzeby
Choć pani doktor stwierdziła, że Dominik to niezły charakterek bo nie chciał się dać zbadać. Odpychał stetoskop, a jak mu rączki złapałam, to nóżkami atakował Za to samo szczepienie przesiedział spokojnie. Chwilka płaczu i po wszystkim.
Boski ten Twój Radzio Wygląda na takiego małego urwiska A ze świnki nie polecam dzwonić. Kiepska słyszalność
Aania super, że wszystko w porządku Cieszę się razem z Wami. A jakie masz typy imion ?

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 20:08   #4177
patik87
Zakorzenienie

Lili ja wiem że wyglądam jak marzenie (żart). Pisałam że wieczorem bym dużo rzeczy porobiła ale w sensie nie ćwiczeń tylko jakiś fajny film, poczytać więcej niż zazwyczaj, pogadać z tż..

Fajowski Radzik

Sara nie lubi myć zębów - co mam zrobić? jak sama trzyma szczoteczkę to gryzie- ale to nie jest mycie. Jak ja próbuję jej rączką nawet to ryczy i zaciska usta. Teraz usypia ze szczoteczką w rączce.

To Agula, ja też ide wieszać pranie.
Przez cały dzień coś robię w domu niby na bieżąco a na wieczór i tak mi się najwięcej nazbiera do zrobienia.

Wkurzyła mnie teściowa -głupim gadaniem oczywiście. ( to sobie ulżyłam że napisłam)
Stary 2012-08-23, 20:33   #4178
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Agulaaabar dziekuje za zainteresowanie. Napisałam mu wczoraj wieczorem długiego meila. Odpisał. Odzywa sie do mnie. Dzwonił po pracy na skypa by Wiki zobaczyć. Niby rozmawiamy ale widze ten dystans. Na pewno przyjedzie po nas. Ma byc w następny piątek ale nie wiem jak dlugo zostaniemy. Czy od razu w sobotę wieczorem wyjazd czy zostajemy jak było zaplanowane do 8 września. Dzisiaj wieczorem będziemy rozmawiać. Moze cos sie wyjaśni.
Stary 2012-08-23, 20:47   #4179
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Sara nie lubi myć zębów - co mam zrobić? jak sama trzyma szczoteczkę to gryzie- ale to nie jest mycie. Jak ja próbuję jej rączką nawet to ryczy i zaciska usta. Teraz usypia ze szczoteczką w rączce.

Wkurzyła mnie teściowa -głupim gadaniem oczywiście. ( to sobie ulżyłam że napisłam)
Hania też głównie gryzie, ale jej nie bronię. Tak sobie myślę, że to w ramach oswajania się z myciem, ale ona na razie ma "aż" dwa ząbki, więc chyba tyle wystarczy. Zobaczysz Sara na pewno zaskoczy o co chodzi

co do ostatniego ta to Ci nie odpuszcza....
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 20:47   #4180
dziubek79
Zakorzenienie

Meszsares śliczna Blanka

KAjool moj nie je w nocy już od kilku miesięcy ale on sam się odstawił od butli w nocy , widać był gotowy.

Lili piżamek nie mam bo wszystkie dobre albo teraz albo za jakiś czas

Vaniliowa co u Was?
Ja Ci dam mnie tu dobijać w temacie loczków moje serce jeszcze nie przetrawiło tej straty ale teraz małemu lepiej, chłodniej , mycie łatwiejsze

Justyna jak Nutka?? coś się już przyzwyczaja ??

Natka naprawdę wg mnie masz idealną figurę !!!! ale jak dla własnego dobrego samopoczucia ćwiczysz to za wytrwałość

DaKaro oby ruszyło w końcu z budową

Brumek dla Tymcia za sorter , sprytna bestia

Jacieee , Agula jak po szczepieniu ??

Natka co do uczelni to dylemat duży ale chyba stawiałabym na Opole, łatwiej się dostać, znajomi są więc łatwiej z notatkami itp, niby dalej ale rzadziej więc na to samo wyjdzie
jeden plus dla KAtowic to renoma uczelni

Monia dla mnie książki Gerritsen są świetne

Pieleszka u nas też wczesne pobudki ...

Patik a nie lepiej Ci nagotować raz i codziennie rozmrażać dla Sary ??Ja skorzystałam z patentu Zmalowanej i się świetnie sprawdza
Przy garach stałam raz (ok4h z przerwami ) a mam obiadów na ok 25 dni .
Robiłam drugie dania , na zakupy wydałam może z 50zł więc oszczędność ogromna i nie ma codziennie myslenia co dziś mu dać

Marzenka ospa to koszt ok 200 zł niestety, chyba ,że dziecko w żłobku to za darmo

Oliweczka kasa jest , dziekuję. A ciuszki ok ? podobają się ??

Stronczek jak tam z tż ?? już doczytałam, mam nadzieję,że rozmowa pomoże !!!!

Słoneczko kurcze niefajnie ,że już problemy z ząbkami.Mam nadzieję,że szybko opanujecie sytuację.

Monia ale z Ciebie pirat

Kajool dla Szymka za przyrost i wzrost

Agula jak ćwiczę wieczorem, tż siedzi z małym a ja mam chwile dla siebie-tak ok 18-19 , a ostatnio rano ale to dzięki temu ,że własnie M jest w domu , ale planuję ewentualnie w czasie drzemki Szymka spróbować jak będę sama.

Bella nam pediatra mówiła ,że już po kilku dniach może się coś pojawić w zwiazku ze skazą.

Aniaa i znów wiosna i lato wspólne przed Wami a Adaś to już będzie taki pomagier

Radek a jaki opalony !!!!

Malwinko, Kronelko najlepszego!!!!!

bry wieczór

u nas dziś dzień buntu na spanie, w dzień zdrzemnął się na kwadrans tylko dlatego ,że jechaliśmy autem i spał w foteliku.
Teraz też jeszcze nie śpi
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 21:09   #4181
isiaok
Rozeznanie

Witam!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
[B]

nie bede oryginalna wkleje zdjecia mojej Torpedy "wczoraj i dzis"
Jaka mina skazancawidać,że woli biegac niz siedziec-słodzizna!

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Isiaok dziękuję że pytasz .... byliśmy wczoraj i wyczyściła szczoteczką ząbki i niestety na dwójkach przebarwienie jest, stomatolog straszy próchnicą ... idziemy za tydzień na lakierowanie a w domku mamy myć ząbki pastą ile się da ... a najlepiej po każdym posiłku ( co jest czynnością niemożliwą) ...... ja osobiście będę się starać myć 2 razy dziennie dokładnie a spróbuję mamę moją przekonać do mycia jeszcze po śniadaniu ( ja niestety w pracy jestem i już na to wpływu nie mam) ... ach boję się o te jego ząbki
A powiedziała skad te przebarwienia? Miejmy nadzieje,zebacia sie zmobilizuje do mycia
Cytat:
znowu mnie fotoradar złapał...
300...o dzizas...kobieto ile Ty masz juz punktów????????

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
MAlwinko, Nela sto lat slonca nasze!!!

my po szczepieniu, placzumalo, bo nasza pani pielegniarka przekupila Szymka lizakiem. :P No ale teraz maruuuuda.

No i musze sie pochwalic. Wskoczylismy na 10 centyl Wazy mlody prawie 9 kg i mierzy 75 cm. Ale z niego jestem dumna. Strasznie sie ciesze.
klask i:Pieknie przybrał!
Ewka je w nocy raz mleko a raz wode

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Do mam SKAZOWCÓW:

my dajemy dziewczynom jogurty. Jak nic się nie bedzie działo to przechodzimy na zwykle mleko, tzn mm... Po ilu dniach może wystąpic reakcja?
Ewka je jogurty "nie dzieciowe" od 2 dni i dzisiaj była rzadsza kupka 2 razy.Teraz nie wiem czy to po szczepieniu czy po jogurcie
A tak wogole to wyczytałam,ze dziecko powinno jeść max 2 jogurty tygodniowo i max plasterek sera zółtego dziennie-to wystarczajaca ilosc białka

brumek zdjecia posklejane?
stronczekto mam nadzieje,ze dojdziecie do porozumienia i odpoczniecie troche w PL, zorganizujecie urodzinki-i wogole bedzie tak jak chcialas szkoda by było wracac...i tak juz bilety kupione
Lili83 co za radoscboski podróznik telefonista!!!!!!!!

Kornelcia,Malwinka

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Ja znowu pracowałam dzisiaj dłuzej...własciwie wychodzi mi juz cały etat...nie mam kiedy gotowac obiadow!!!!!!!!Dziubek a w czym mrozisz? W duzych słoiczkach?Makaron tez da sie zamrozic?

Ewka tak dzisiaj szlała w piaskownicy u 3 letniej sasiadki, ze nie moglam jej doszorowacpierwszy raz była CZARNA Tarzały sie w błocie, na trawie-totalny szał...

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Myha82

I gdzie nasza nowa mamusia?
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 21:14   #4182
mamad1
Zadomowienie

Jeszcze Wam wrzucę fajną stronę: http://www.dzikiedzieci.pl/index.php?strona=6

A tu ewentualnie coś dla mam karmiących jeszcze UU (Chyba trzeba być zalogowanym): http://forum.gazeta.pl/forum/f,21000...yzej_roku.html
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 21:20   #4183
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Isiaok ja tez mam nadzieje ze wszystko wyjdzie tak jak zaplanowaliśmy. Jednak wiem ze nawet jak juz sie pogodzimy to ta sprawa bedzie sie za nami ciągnęła jeszcze przez dluuuugi czas i psula atmosferę.
Stary 2012-08-23, 21:24   #4184
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
[/COLOR]Ja znowu pracowałam dzisiaj dłuzej...własciwie wychodzi mi juz cały etat...nie mam kiedy gotowac obiadow!!!!!!!!Dziubek a w czym mrozisz? W duzych słoiczkach?Makaron tez da sie zamrozic?
mroże w tych pojemnikach

są super, pasują mi do porcji (mam 2 komplety ) i jedzonko dobre po odmrożeniu
mrożę mu mięsko, marchewkę na gęsto , zupy i risotto
mam jeszcze kilka pojemników z aventu na mleko i też je wykorzystuję

dla mnie system rewelacyjny, my tam sobie coś zawsze zorganizujemy do jedzenia ale dla małego nie zawsze się to nada
do tego co odmrożę obiorę ze dwa ziemniaki czy z naszej porcjo ryżu odejmę i mały wcina smaczny obiadek

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-08-23 o 21:26
Stary 2012-08-23, 21:28   #4185
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Lili ja wiem że wyglądam jak marzenie (żart). Pisałam że wieczorem bym dużo rzeczy porobiła ale w sensie nie ćwiczeń tylko jakiś fajny film, poczytać więcej niż zazwyczaj, pogadać z tż..

Fajowski Radzik

To Agula, ja też ide wieszać pranie.
Przez cały dzień coś robię w domu niby na bieżąco a na wieczór i tak mi się najwięcej nazbiera do zrobienia.

patik ja bym nic nie robila, niech sie dziecko na razie bawi, bo sie calkowicie zrazi do mycia zabkow. A tak zawsze cos umyje
Cytat:
I gada TATA TATA TATA
swietny jest

Dziubku dziekuje,myslisz, ze nie zmuszac Szymka do przesypiania nocy??
Na razie chcialam zanotowac jak to dokladnie wyglada i sie temu przyjzec. Moze to cos ja zle robie?

Ania a dlaczego masz brac luteine?

Mamad polecam zaklinaczke dzieci Tracy Hogg, moze tam znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie odnosnie niejedzenia stalych pokarmow.
Brumek, Telik meldujcie sie.

Wkleje wam cos z ksiazki Hogg:
Cudowna dieta dwulatka
Skonsultuj się z lekarzem, zanim zastosujesz się do poniższego jadłospisu
DZIEŃ PIERWSZY
Śniadanie Jajecznica z jednego jajka, kawałek tosta z dżemem z winogron. Zjeść dwa kęsy jajka
palcami, resztę zrzucić na podłogę. Ugryźć kawałek tosta, potem rozsmarować dżem po
twarzy i ubraniu.
Obiad 4 kredki (kolor dowolny), garść chipsów ziemniaczanych i szklanka mleka
(tylko trzy łyki, resztę wylać).
Kolacja Suchy patyk, 2 małe monety, 4 łyki Sprite’a bez gazu.
Przekąska przed snem Zrzucić tost na podłogę w kuchni.
DZIEŃ DRUGI
Śniadanie Podnieść wczorajszy tost z podłogi w kuchni i zjeść. Wypić pół buteleczki zapachu
waniliowego do ciast albo fiolkę barwnika do jajek.
Obiad Pół tubki błyszczyku do ust „Pulsujący róż” i garść suchej karmy dla psa (smak dowolny).
Jedna kostka lodu, wedle życzenia.
Podwieczorek Polizać lizaka, aż będzie klejący, wynieść na dwór, upuścić w błoto. Podnieść, kontynuować
wylizywanie, aż będzie czysty. Następnie przynieść do domu i rzucić na dywan.
Kolacja Kamyk lub ziarnko surowej fasoli wepchnąć sobie do nosa (lewa dziurka).
Polać winogronowym sokiem piure z ziemniaków, zjeść łyżką.
DZIEŃ TRZECI
Śniadanie 2 naleśniki z mnóstwem syropu — zjeść jeden palcami, drugi wetrzeć we włosy.
Szklanka mleka — wypić połowę, następnie wepchnąć do szklanki drugi naleśnik.
Po śniadaniu podnieść wczorajszego lizaka z dywanu, zlizać paprochy, położyć
na siedzeniu ulubionego fotela.
Obiad 3 zapałki, masło orzechowe i kanapka z dżemem. Wypluć kilka kęsów na podłogę.
Wylać szklankę mleka na stół i pić, siorbiąc.
Kolacja Opakowanie lodów, garść chipsów, trochę czerwonego soku. Postarać się wykrztusić
trochę soku przez nos.
DZIEŃ OSTATNI
Śniadanie Ćwierć tubki pasty do zębów (smak dowolny), kawałek mydła, oliwka. Wlać szklankę
mleka do miseczki z płatkami kukurydzianymi, dodać pół szklanki cukru. Gdy płatki
zmiękną, wypić mleko, płatki oddać psu.
Obiad Pozjadać okruchy chleba z podłogi w kuchni i z dywanu w jadalni. Odnaleźć lizaka
i zjeść go do końca.
Kolacja Upuścić trochę spaghetti na grzbiet psa, wsadzić pulpet do ucha. Wrzucić budyń
do szklanki z sokiem i pić przez słomkę.
DNI POWTARZAĆ WEDLE POTRZEBY!
Stary 2012-08-23, 21:34   #4186
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubku dziekuje,myslisz, ze nie zmuszac Szymka do przesypiania nocy??
Na razie chcialam zanotowac jak to dokladnie wyglada i sie temu przyjzec. Moze to cos ja zle robie?
tak własnie myślę
ja też się nasłuchałam,że nie powinien jeść, że jak coś to woda i próbowałam
nic z tego nie wyszło bo i tak porcja mleka szła w obroty
więc zostawiłam temat i sam sie przestawił, zaczął się budzić ale nie do jedzenia , wtedy nam smoczek wystarczał i spał dalej , aż spał w końcu do rana
ewidentnie musiał sam do tego dojrzeć , tyle ,ze on duży jednak w sensie wagi a widać Twój Szymek jednak potrzebuje bo szczplejszy
teraz ani jedzenia w nocy ani smoka bo już się pozbyliśmy i będę twierdzić ,że na wszystko przyjdzie odpowiedni czas jak dziecko będzie gotowe

na pewno nic źle nie robisz a do jedzenia albo niejedzenia nie da się maluszka zmusić

Czas edycji: 2012-08-23 o 21:35
Stary 2012-08-23, 21:37   #4187
meszsares
Zadomowienie

jeszcze raz baardzo dziekujemy za zyczenia urodzinowe!
blondynkapoznan, kajool, brumek, Vaniliova, Natka, agulaabar, pieleszka, Marzena, JustPi, Madziulka, dziubek, isiaok - dziekujemy za komplementy!

Patiku - jestem logistykiem
Brumku - nianią zostaje moja sasiadka zza sciany
Vaniliova - no to skoro tacy podobni to wiesz... moim zdaniem podobienstwa sie przyciagaja..
isiaok - masz racje - siedzenie czy lezenie to Blanki najwiekszy wrog
Marzenka - moje cory w ogole narazie nie sa do siebie podobne i to pod zadnym wzgledem (no, moze tyle ze obie kroliczki Duracella). Klara idzie od wrzesnia do przedszkola - jest z tego powodu dumna i blada Specjalnie dla Ciebie zdjecie Klary jak miala roczek, obok Blana jeszcze z wczoraj, oraz obie laski na wakacjach
(edit: nie zaladowalo mi sie zdjecie Klarusi juz samo odpowiadanie zajelo mi 1h tak ten internet u mnie chodzi...)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S5000357.jpg (118,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S5000292.jpg (164,1 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2012-08-23 o 21:44
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 21:38   #4188
Vaniliova11
Zadomowienie

Hej

Malwinka Kornelka dziewczynki kochene sto latek

Aania wszystko w porzadku . a co do książki to przeczytałam tylko streszczenie i już wiem że nie dam rady jej przeczytac
Natka nie bij obiecuje poprawe i potwierdzam słowa Ani że na żywo to laska z Ciebie nieziemska a co do uczelni to ja dziwna jestem i poszłabym za znajomymi
Dziubek Agula u nas w porządku
Krystek już fajnie chodzi i próbuje już wchodzic po schodach , oczywiście jeszcze nie idzie mu tak jak Domkowi Natki ale sie stara . A dziś przewrócił sie na podwórku i odrapał kolanka ale nic nie płakał bo Tz go zagadał
Dziubku loczki odrosną Ty wiesz jak Krystiankowi znowu włoski porosły
Czytałam że Chorzow Ci sie znudził a byłas w parku w Świerklańcu ?
Patik jak nie wiem co zrobić na obiad Krystkowi to robie naleśnika
Agula fajnie macie z tymi darmowymi szczepionkami
Monia Ty piracie drogowy

Wysmarowałam sie kremem ujędrniajacym i mnie piecze chyba celulit sie wypala
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 21:41   #4189
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Hej

Malwinka Kornelka dziewczynki kochene sto latek

Aania wszystko w porzadku . a co do książki to przeczytałam tylko streszczenie i już wiem że nie dam rady jej przeczytac
Natka nie bij obiecuje poprawe i potwierdzam słowa Ani że na żywo to laska z Ciebie nieziemska a co do uczelni to ja dziwna jestem i poszłabym za znajomymi
Dziubek Agula u nas w porządku
Krystek już fajnie chodzi i próbuje już wchodzic po schodach , oczywiście jeszcze nie idzie mu tak jak Domkowi Natki ale sie stara . A dziś przewrócił sie na podwórku i odrapał kolanka ale nic nie płakał bo Tz go zagadał
Dziubku loczki odrosną Ty wiesz jak Krystiankowi znowu włoski porosły
Czytałam że Chorzow Ci sie znudził a byłas w parku w Świerklańcu ?
Patik jak nie wiem co zrobić na obiad Krystkowi to robie naleśnika
Agula fajnie macie z tymi darmowymi szczepionkami
Monia Ty piracie drogowy

byłam byłam ale jakoś mi się nie podoba
a z loczkami to nic pewnego, fryzjerka nam mówiła,że często po 1 cięciu juz proste włoski rosną
Stary 2012-08-23, 21:42   #4190
meszsares
Zadomowienie

aaa Malwinko, Kornelciu - wszystkiego naj naj naj!!!!!:roza :
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 21:49   #4191
isiaok
Rozeznanie

dziubek nawet mam te pojemniki w weekend mroze...bo nie wyrabiam czasowo
kajooltez tu pisałam juz wielokrotnie o jedzeniu w nocy-probowałam wszystkiego-i tak sie budziwiec pije dalej. Ewka kocha mm
maszsarescudna blodnzia-włoski prawie białe!Widać,ze mały z niej kombinator. A bambalusia wyglada na jeszcze wieksza kombinatorke cudne te Twoje dziewczyny-śliczne!

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:

jesli wypali to kupie kartondawaj linka

Jakie te nalesniki robicie?Na krowim czy mm?
Pierwsze otarte kolanka
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 21:51   #4192
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
tak własnie myślę
ja też się nasłuchałam,że nie powinien jeść, że jak coś to woda i próbowałam
nic z tego nie wyszło bo i tak porcja mleka szła w obroty
więc zostawiłam temat i sam sie przestawił, zaczął się budzić ale nie do jedzenia , wtedy nam smoczek wystarczał i spał dalej , aż spał w końcu do rana
ewidentnie musiał sam do tego dojrzeć , tyle ,ze on duży jednak w sensie wagi a widać Twój Szymek jednak potrzebuje bo szczplejszy
teraz ani jedzenia w nocy ani smoka bo już się pozbyliśmy i będę twierdzić ,że na wszystko przyjdzie odpowiedni czas jak dziecko będzie gotowe

na pewno nic źle nie robisz a do jedzenia albo niejedzenia nie da się maluszka zmusić
dzieki dziubku. Z jednej strony tez mysle, ze on sam dorosnie, a z drugiej wszedzie slysze, ze juz za duzy jest na nocne jedzenie.
Stary 2012-08-23, 21:55   #4193
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki dziubku. Z jednej strony tez mysle, ze on sam dorosnie, a z drugiej wszedzie slysze, ze juz za duzy jest na nocne jedzenie.
może i duży (w sensie wieku) ale drobny i widac organizm to co spali w dzień chce uzupełnić
co innego gdyby mu nadwaga groziła to wtedy musiałabyś ograniczyć karmienie nocne ale u Was wydaje mi sie to niegroźne, jedyne co to ząbki trochę cierpią pewnie , ale nic nie poradzisz jak głodny
Stary 2012-08-23, 21:58   #4194
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
A serduszko już widziałaś czy byłaś państwowo?
Kiedy następna? za miesiąc?

Termin masz taki jak moje dziewczynki datę urodzin

nie widziałam, ja chodzę na nfz więc usg jest osobno, za trzy tyg mam kolejną wizytę to pewnie na usg pójdę

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Lili dobrze, że nie trzymałaś, nie było potrzeby
Choć pani doktor stwierdziła, że Dominik to niezły charakterek bo nie chciał się dać zbadać. Odpychał stetoskop, a jak mu rączki złapałam, to nóżkami atakował Za to samo szczepienie przesiedział spokojnie. Chwilka płaczu i po wszystkim.

Aania super, że wszystko w porządku Cieszę się razem z Wami. A jakie masz typy imion ?

Brawa dla Dominika!

Nie mam typów, daleka droga do tego, choć w kościach czuję chłopca

Cytat:
Ania a dlaczego masz brac luteine?
W sumie sama o nią poprosiłam, w pierwszej ciąży na początku miałam Duphaston, i jakoś tak, przy tych moich pcos, podświadomie może spokojniejsza będę,

jadłospis fajny, taki prawdziwy

Cytat:

1 ja przeczytałam, ale drastyczniejsze fragmenty bardzo pobieżnie, nie mogłam inaczej..

2- za postępy w chodzeniu
3 -

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-08-23 o 22:01
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 22:13   #4195
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1.A jak Ci się w ogóle żyje już bez pracy?

2.Ja obrabiam filmy w iMovie, ale to tylko na MacOS jest, na Widowsy nie ma.

3.Bransoletka jak nowa, więc zaskoczyłaś mnie tym, że Ci se niszczy już. A od jakiegoś czasu normalnie sie z nią kąpię i w ogóle nie oszczędzam
Może trzeba było reklamować
1. Super, ale nawet nie mam kiedy się ponudzić

2. A no fakt-pisałaś o tym juz kiedyś

3. A może teraz zareklamuję

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Dostałam piękny prezent na roczek, Lusi w końcu "ruszyły" się jedynki . Będziemy mieć małe potworki .

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 22:17   #4196
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
są super, pasują mi do porcji (mam 2 komplety ) i jedzonko dobre po odmrożeniu
mrożę mu mięsko, marchewkę na gęsto , zupy i risotto
mam jeszcze kilka pojemników z aventu na mleko i też je wykorzystuję
Dziub jak robisz risotto małemu?

Cytat:
Pierwsze otarte kolanka
Naleśniki robiłam na krowim.

A co do otartych kolanek

Radek jeszcze nie śpi. Nie dziwne jak z drugiej drzemki wstał o 18:40.
Idę go uśpić i utulić męża

Malwinka i Kornelka wszystkiego najsłodszego dziewczynki z okazji Roczku

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

I jeszcze się pochwalę, że byłam biegać
Po powrocie zrobiłam seriami 140 brzuszków i ćwiczyłam z Tiffany
Głupio Wam?
Żartuję
Dobranoc.
Stary 2012-08-23, 22:24   #4197
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziub jak robisz risotto małemu?
identycznie jak nam, tyle,że jemu wcześniej odkładam zanim nam przypraw dorzucę

makaron ryżowy ten
i z tego przepisu
tyle,że kurczaka kroję na małe kosteczki i nie daję kapusty pekińskiej

noo i obieram skórę z papryki

Czas edycji: 2012-08-23 o 22:32
Stary 2012-08-23, 22:36   #4198
brumek
Zakorzenienie

Jestem
Ale miałam dzień, padam na twarz.
Tymek o 18 zaczął płakać i skończył o 19. Ale nie mam na myśli marudzenia czy popłakiwania, on się darł w niebogłosy, ochrypł w końcu, był już nieprzytomny z tego płaczu Tuliłam, nosiłam, głaskała, nic. Odłożyć/odstawić się nie dał, a na rękach tez płakał. Nawet piersi ssać nie chciał, a dotąd był to niezawodny uspokajacz i NIGDY nie zdarzyło się , żeby go ssanie nie uspokoiło Po godzinie przestał i zasnął mi na rękach. Teraz wieczorem też był bardzo dziwny. Zasnął dopiero o 22. teraz z kolei był jak nakręcony, jakby sie czegoś nawąchał albo kawy za dużo wypił

Do tego zrobiliśmy tort Wyszedł ładniejszy niż poprzednio. Ciekawe, jak będzie w smaku.

A propos czytania, to odkąd wróciłam do pracy nie przeczytałam ani jednego zdania Ani książki, ani gazety, nic...

Cytat:
Brumku szczerze mówiąc "zaniemówiłam" jak przeczytałam
A czemuż to? Kurcze ale mi sie miło zrobiło
A tak mnie naszło

Cytat:
znowu mnie fotoradar złapał...
Ulalala... Ale za jazdę na czerwonym bacik się należy

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Brumku w Priorix'ie nie ma ospy wietrznej
jest w Priorix -Tetra
cena lekko porażająca, np tu
To chyba lepiej zaszczepić bezpłatnym Priorix'em lub MMr II i dodatkowo szczepiokę na ospę, choć sama nie wiem ile ta kosztuje...zaraz sprawdze
Aaaa, masz rację. A w przychodniach ten zwykły jest, tak?

Cytat:
W obecnej szkole niestety nie ma możliwości zrobienia magistra. Napewno w Katowicach jej się ciężej dostać niż w Opolu, bo tam jednak jest więcej chętnych. Kierunki są takie same do wyboru. Wiem, że na tym opolskim na kierunku który mnie interesuje jest jeszcze kilka miejsc wolnych.
Ciężko mi podjąć decyzję. Trochę szkoda mi znowu każdego weekendu na uczelni, bo to jedyny czas kiedy możemy spędzić go wszyscy razem. No i nie mam nikogo kto by mi w każdy weekend z Domkiem zostawał. A z drugiej strony te Katowice jednak bliżej. Choć zarówno tu i tam jadę autostradą,więc to jest chwila...
Sama już nie wiem
Współczuję tej decyzji. Ale pewnie mąż też ma jakieś zdanie na ten temat i może razem jakoś wybrniecie? Faktycznie ten argument ze wszystkimi zajętymi weekendami (i to przez 2 lata chyba, tak?) bije - jak dla mnie - nawet te 80 km W sensie, że gorsze to niż dłuższa droga...

Cytat:
my po szczepieniu, placzumalo, bo nasza pani pielegniarka przekupila Szymka lizakiem. :P No ale teraz maruuuuda.

No i musze sie pochwalic. Wskoczylismy na 10 centyl Wazy mlody prawie 9 kg i mierzy 75 cm. Ale z niego jestem dumna. Strasznie sie ciesze.
Podwójne

Cytat:

Dziewczyny, które zamawiały bransoletki, po jakim czasie Wam one przyszły? Bo ja już się mojej nie mogę doczekać
Nieco ponad tydzień.

Cytat:
Czy jest jeszcze jakaś mama, która ma problem z wprowadzaniem w jadłospis innych rzeczy poza UU (mlekiem)? Bo u nas jest różnie, ale ciagle UU króluje. Bywają dni, kiedy zje 2 łyżeczki obiadku... Regularnie proponuję mu coś innego do jedzenia, ale on tylko mleczko... Ja już zaczęłam się nakręcać, że to moja wina, że jestem za mało konsekwentna, że gdzieś na początku coś zawaliłam. A dziś znalazłam artykuły/fora/blogi i teksty, które nawet mnie zaskoczyły, np. http://mamwsparcie.pl/. Przyznam się, że jakoś lżej mi się zrobiło. Zresztą znam jeszcze jedną mamę, która też przez to przechodzi
U nas UU tez nadal jest podstawą żywienia. Ale od miesiąca Tymkowi coś się przestawiło i zaczął większe ilości nie-mlecznego pokarmu jeść. Dotąd był w stanie zjeść równowartość max 3/4 małego słoiczka, a z dnia na dzień przestwił się na cały DUŻY słoik
Ale gdybym miała w tej chwili go odstawić, to nie wyobrażam sobie jak by to wyglądało, bo tego co zjada poza piersią na przetrwanie był nie wystarczyło

Cytat:
Pojechaliśmy pociągiem do miasta
Było super, Radek prze szczęśliwy cały czas chciał przy oknie siedzieć/stać. Machał do ludzi a oni do niego.
Ale radość na buzi
Stary 2012-08-23, 22:40   #4199
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
jesli wypali to kupie kartondawaj linka

Przestało piec chyba za krótko żeby wszystko sie wypaliło
Ja naleśniki Krystkowi robie na mm ale na krowim tez już próbował
Cytat:
byłam byłam ale jakoś mi się nie podoba
a z loczkami to nic pewnego, fryzjerka nam mówiła,że często po 1 cięciu juz proste włoski rosną
My chcielismy jechać w niedziele bo jeszcze tam nie byliśmy
W krótszych włoskach nasze dzieci wygladają tak doroślej a może jednak odrosna loczki

Iustynka jaki śliczny piesek

Lili Radziu
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 22:43   #4200
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

W sumie dobrze dziękuję Wiele dziś się nie dowiedziałam, lekarz tylko potwierdził (Stronczek, możesz wpisać termin 26.04.13 ), powiedział że na razie wygląda że wszystko jest dobrze, dostałam skierowanie na podstawowe badania, stertę książeczek-broszurek, receptę na luteinę, założyłam kartę ciąży
i w zasadzie tyle
I znowu się przez ciebie uśmiecham od ucha do ucha Bo przypomniałam sobie to podekscytowanie towarzyszące każdej wizycie u gina, chęć zobaczenia na USG... Tak samo to przeżywasz jak w poprzedniej, czy inaczej?

Cytat:
Podpinam się, bo i u nas ostatnio jest ten problem. Kiedyś uwielbiał mycie, otwierał buzię, pozwalał każdy ząbek wyszorować. Od jakiegoś czasu górną szczękę jeszcze jakoś zdołam umyć, ale przy dolnej wypycha szczoteczkę jeżykiem i nici z mycia

Cytat:
brumek zdjecia posklejane?
Nie było dziś szans

Cytat:
Jeszcze Wam wrzucę fajną stronę: http://www.dzikiedzieci.pl/index.php?strona=6

A tu ewentualnie coś dla mam karmiących jeszcze UU (Chyba trzeba być zalogowanym): http://forum.gazeta.pl/forum/f,21000...yzej_roku.html
Zaraz poczytam (jak zdołam )

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
j
Brumku - nianią zostaje moja sasiadka zza sciany
Super układ
Ale ona ma te oczyska

Cytat:

I jeszcze się pochwalę, że byłam biegać
Po powrocie zrobiłam seriami 140 brzuszków i ćwiczyłam z Tiffany
Głupio Wam?
Żartuję
Dobranoc.
Tak.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości