|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
I jak?
Dopiero przeczytałam i kciuków nie trzymałam ![]() Też chciałam wiedzieć dlaczego ![]() Już doczytałam. Cytat:
![]() Ja bym poszła do Opola na studia. Co drugi weekend, bliżej, ze znajomymi i kolejny argument to to, że łatwiej (jak pisałaś) Cytat:
Jak wracam to ćwiczę w domu jeszcze trochę. Cytat:
Patik Ty nie musisz ćwiczyć, wyglądasz jak marzenie ![]() Cytat:
W inne zje pięknie obiad. Cytat:
Dziewczyny jeżdżące na rowerach z maluchami Jakie dzieciaki mają kaski? Byłam dzisiaj pytać w sklepie sportowym i facet mi powiedział, że nie ma takich małych. On ma rozmiar S i będzie na Radka za duży.
|
|||||
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Pojechaliśmy pociągiem do miasta
![]() Było super, Radek prze szczęśliwy cały czas chciał przy oknie siedzieć/stać. Machał do ludzi a oni do niego. |
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Radek czym tylko może to dzwoni do taty
![]() I gada TATA TATA TATA |
|
|
|
#4174 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu super ze wszystko dobrze. Wieczorem wstawie wasza fasolinke
Radek |
|
|
|
#4175 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas tak samo czy to kaczka, kanapka czy skarpetka ![]() Cytat:
![]() Wrzuciłam lasagne do piekarnika i ide wieszac pranie..
|
||||
|
|
|
#4176 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili dobrze, że nie trzymałaś, nie było potrzeby
Choć pani doktor stwierdziła, że Dominik to niezły charakterek bo nie chciał się dać zbadać. Odpychał stetoskop, a jak mu rączki złapałam, to nóżkami atakował Za to samo szczepienie przesiedział spokojnie. Chwilka płaczu i po wszystkim.Boski ten Twój Radzio ![]() Aania super, że wszystko w porządku
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Lili ja wiem że wyglądam jak marzenie
Fajowski Radzik Sara nie lubi myć zębów - co mam zrobić? jak sama trzyma szczoteczkę to gryzie- ale to nie jest mycie. Jak ja próbuję jej rączką nawet to ryczy i zaciska usta. Teraz usypia ze szczoteczką w rączce. To Agula, ja też ide wieszać pranie. Przez cały dzień coś robię w domu niby na bieżąco a na wieczór i tak mi się najwięcej nazbiera do zrobienia. Wkurzyła mnie teściowa -głupim gadaniem oczywiście. ( to sobie ulżyłam że napisłam)
|
#4178 |
|
Wtajemniczenie
|
Agulaaabar dziekuje za zainteresowanie. Napisałam mu wczoraj wieczorem długiego meila. Odpisał. Odzywa sie do mnie. Dzwonił po pracy na skypa by Wiki zobaczyć. Niby rozmawiamy ale widze ten dystans. Na pewno przyjedzie po nas. Ma byc w następny piątek ale nie wiem jak dlugo zostaniemy. Czy od razu w sobotę wieczorem wyjazd czy zostajemy jak było zaplanowane do 8 września. Dzisiaj wieczorem będziemy rozmawiać. Moze cos sie wyjaśni.
|
|
|
|
#4179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do ostatniego ta to Ci nie odpuszcza....
|
|
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Meszsares śliczna Blanka
KAjool moj nie je w nocy już od kilku miesięcy ale on sam się odstawił od butli w nocy , widać był gotowy. Lili piżamek nie mam bo wszystkie dobre albo teraz albo za jakiś czas ![]() Vaniliowa co u Was? Ja Ci dam mnie tu dobijać w temacie loczków moje serce jeszcze nie przetrawiło tej straty Justyna jak Nutka?? coś się już przyzwyczaja ?? Natka naprawdę wg mnie masz idealną figurę !!!! ale jak dla własnego dobrego samopoczucia ćwiczysz to za wytrwałośćDaKaro oby ruszyło w końcu z budową Brumek dla Tymcia za sorter , sprytna bestia ![]() Jacieee , Agula jak po szczepieniu ?? Natka co do uczelni to dylemat duży ale chyba stawiałabym na Opole, łatwiej się dostać, znajomi są więc łatwiej z notatkami itp, niby dalej ale rzadziej więc na to samo wyjdzie jeden plus dla KAtowic to renoma uczelni Monia dla mnie książki Gerritsen są świetne Pieleszka Patik a nie lepiej Ci nagotować raz i codziennie rozmrażać dla Sary ??Ja skorzystałam z patentu Zmalowanej i się świetnie sprawdza Przy garach stałam raz (ok4h z przerwami ) a mam obiadów na ok 25 dni . Robiłam drugie dania , na zakupy wydałam może z 50zł więc oszczędność ogromna Marzenka ospa to koszt ok 200 zł niestety, chyba ,że dziecko w żłobku to za darmo Oliweczka kasa jest , dziekuję. A ciuszki ok ? podobają się ?? Stronczek jak tam z tż ?? już doczytałam, mam nadzieję,że rozmowa pomoże !!!! Słoneczko kurcze niefajnie ,że już problemy z ząbkami.Mam nadzieję,że szybko opanujecie sytuację. Monia ale z Ciebie pirat ![]() Kajool dla Szymka za przyrost i wzrost ![]() Agula jak ćwiczę wieczorem, tż siedzi z małym a ja mam chwile dla siebie-tak ok 18-19 , a ostatnio rano ale to dzięki temu ,że własnie M jest w domu , ale planuję ewentualnie w czasie drzemki Szymka spróbować jak będę sama. Bella nam pediatra mówiła ,że już po kilku dniach może się coś pojawić w zwiazku ze skazą. Aniaa ![]() Radek Malwinko, Kronelko najlepszego!!!!! bry wieczór u nas dziś dzień buntu na spanie, w dzień zdrzemnął się na kwadrans tylko dlatego ,że jechaliśmy autem i spał w foteliku. Teraz też jeszcze nie śpi |
|
|
|
#4181 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam!!!!!!!!!
Cytat:
Cytat:
300...o dzizas...kobieto ile Ty masz juz punktów???????? Cytat:
![]() ![]() klask i:Pieknie przybrał!Ewka je w nocy raz mleko a raz wode ![]() Cytat:
A tak wogole to wyczytałam,ze dziecko powinno jeść max 2 jogurty tygodniowo i max plasterek sera zółtego dziennie-to wystarczajaca ilosc białka brumek zdjecia posklejane? ![]() stronczekto mam nadzieje,ze dojdziecie do porozumienia i odpoczniecie troche w PL, zorganizujecie urodzinki-i wogole bedzie tak jak chcialas ![]() Lili83 co za radosc Kornelcia,Malwinka ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Ja znowu pracowałam dzisiaj dłuzej...własciwie wychodzi mi juz cały etat...nie mam kiedy gotowac obiadow!!!!!!!!Dziubek a w czym mrozisz? W duzych słoiczkach?Makaron tez da sie zamrozic? Ewka tak dzisiaj szlała w piaskownicy u 3 letniej sasiadki, ze nie moglam jej doszorowac pierwszy raz była CZARNA![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Myha82 I gdzie nasza nowa mamusia? |
||||
|
|
|
#4182 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze Wam wrzucę fajną stronę: http://www.dzikiedzieci.pl/index.php?strona=6
A tu ewentualnie coś dla mam karmiących jeszcze UU (Chyba trzeba być zalogowanym): http://forum.gazeta.pl/forum/f,21000...yzej_roku.html |
|
|
|
#4183 |
|
Wtajemniczenie
|
Isiaok ja tez mam nadzieje ze wszystko wyjdzie tak jak zaplanowaliśmy. Jednak wiem ze nawet jak juz sie pogodzimy to ta sprawa bedzie sie za nami ciągnęła jeszcze przez dluuuugi czas i psula atmosferę.
|
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są super, pasują mi do porcji (mam 2 komplety ) i jedzonko dobre po odmrożeniu mrożę mu mięsko, marchewkę na gęsto , zupy i risotto ![]() mam jeszcze kilka pojemników z aventu na mleko i też je wykorzystuję dla mnie system rewelacyjny, my tam sobie coś zawsze zorganizujemy do jedzenia ale dla małego nie zawsze się to nada do tego co odmrożę obiorę ze dwa ziemniaki czy z naszej porcjo ryżu odejmę i mały wcina smaczny obiadek
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-08-23 o 21:26 |
|
|
|
|
#4185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
swietny jest Dziubku dziekuje,myslisz, ze nie zmuszac Szymka do przesypiania nocy?? Na razie chcialam zanotowac jak to dokladnie wyglada i sie temu przyjzec. Moze to cos ja zle robie? Ania a dlaczego masz brac luteine? Mamad polecam zaklinaczke dzieci Tracy Hogg, moze tam znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie odnosnie niejedzenia stalych pokarmow. Brumek, Telik meldujcie sie. Wkleje wam cos z ksiazki Hogg: Cudowna dieta dwulatka Skonsultuj się z lekarzem, zanim zastosujesz się do poniższego jadłospisu DZIEŃ PIERWSZY Śniadanie Jajecznica z jednego jajka, kawałek tosta z dżemem z winogron. Zjeść dwa kęsy jajka palcami, resztę zrzucić na podłogę. Ugryźć kawałek tosta, potem rozsmarować dżem po twarzy i ubraniu. Obiad 4 kredki (kolor dowolny), garść chipsów ziemniaczanych i szklanka mleka (tylko trzy łyki, resztę wylać). Kolacja Suchy patyk, 2 małe monety, 4 łyki Sprite’a bez gazu. Przekąska przed snem Zrzucić tost na podłogę w kuchni. DZIEŃ DRUGI Śniadanie Podnieść wczorajszy tost z podłogi w kuchni i zjeść. Wypić pół buteleczki zapachu waniliowego do ciast albo fiolkę barwnika do jajek. Obiad Pół tubki błyszczyku do ust „Pulsujący róż” i garść suchej karmy dla psa (smak dowolny). Jedna kostka lodu, wedle życzenia. Podwieczorek Polizać lizaka, aż będzie klejący, wynieść na dwór, upuścić w błoto. Podnieść, kontynuować wylizywanie, aż będzie czysty. Następnie przynieść do domu i rzucić na dywan. Kolacja Kamyk lub ziarnko surowej fasoli wepchnąć sobie do nosa (lewa dziurka). Polać winogronowym sokiem piure z ziemniaków, zjeść łyżką. DZIEŃ TRZECI Śniadanie 2 naleśniki z mnóstwem syropu — zjeść jeden palcami, drugi wetrzeć we włosy. Szklanka mleka — wypić połowę, następnie wepchnąć do szklanki drugi naleśnik. Po śniadaniu podnieść wczorajszego lizaka z dywanu, zlizać paprochy, położyć na siedzeniu ulubionego fotela. Obiad 3 zapałki, masło orzechowe i kanapka z dżemem. Wypluć kilka kęsów na podłogę. Wylać szklankę mleka na stół i pić, siorbiąc. Kolacja Opakowanie lodów, garść chipsów, trochę czerwonego soku. Postarać się wykrztusić trochę soku przez nos. DZIEŃ OSTATNI Śniadanie Ćwierć tubki pasty do zębów (smak dowolny), kawałek mydła, oliwka. Wlać szklankę mleka do miseczki z płatkami kukurydzianymi, dodać pół szklanki cukru. Gdy płatki zmiękną, wypić mleko, płatki oddać psu. Obiad Pozjadać okruchy chleba z podłogi w kuchni i z dywanu w jadalni. Odnaleźć lizaka i zjeść go do końca. Kolacja Upuścić trochę spaghetti na grzbiet psa, wsadzić pulpet do ucha. Wrzucić budyń do szklanki z sokiem i pić przez słomkę. DNI POWTARZAĆ WEDLE POTRZEBY!
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też się nasłuchałam,że nie powinien jeść, że jak coś to woda i próbowałam nic z tego nie wyszło bo i tak porcja mleka szła w obroty więc zostawiłam temat i sam sie przestawił, zaczął się budzić ale nie do jedzenia , wtedy nam smoczek wystarczał i spał dalej , aż spał w końcu do rana ewidentnie musiał sam do tego dojrzeć , tyle ,ze on duży jednak w sensie wagi a widać Twój Szymek jednak potrzebuje bo szczplejszy teraz ani jedzenia w nocy ani smoka bo już się pozbyliśmy i będę twierdzić ,że na wszystko przyjdzie odpowiedni czas jak dziecko będzie gotowe na pewno nic źle nie robisz a do jedzenia albo niejedzenia nie da się maluszka zmusić Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-08-23 o 21:35 |
|
|
|
|
#4187 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze raz baardzo dziekujemy za zyczenia urodzinowe!
blondynkapoznan, kajool, brumek, Vaniliova, Natka, agulaabar, pieleszka, Marzena, JustPi, Madziulka, dziubek, isiaok - dziekujemy za komplementy! Patiku - jestem logistykiem Brumku - nianią zostaje moja sasiadka zza sciany ![]() Vaniliova - no to skoro tacy podobni to wiesz... moim zdaniem podobienstwa sie przyciagaja.. ![]() isiaok - masz racje - siedzenie czy lezenie to Blanki najwiekszy wrog ![]() Marzenka - moje cory w ogole narazie nie sa do siebie podobne i to pod zadnym wzgledem (no, moze tyle ze obie kroliczki Duracella ). Klara idzie od wrzesnia do przedszkola - jest z tego powodu dumna i blada Specjalnie dla Ciebie zdjecie Klary jak miala roczek, obok Blana jeszcze z wczoraj, oraz obie laski na wakacjach(edit: nie zaladowalo mi sie zdjecie Klarusi juz samo odpowiadanie zajelo mi 1h tak ten internet u mnie chodzi...)
Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2012-08-23 o 21:44 |
|
|
|
#4188 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Malwinka Kornelka dziewczynki kochene sto latek Aania Natka nie bij obiecuje poprawe i potwierdzam słowa Ani że na żywo to laska z Ciebie nieziemska a co do uczelni to ja dziwna jestem i poszłabym za znajomymi ![]() Dziubek Agula Krystek już fajnie chodzi i próbuje już wchodzic po schodach , oczywiście jeszcze nie idzie mu tak jak Domkowi Natki ale sie stara . A dziś przewrócił sie na podwórku i odrapał kolanka ale nic nie płakał bo Tz go zagadał ![]() Dziubku loczki odrosną Czytałam że Chorzow Ci sie znudził a byłas w parku w Świerklańcu ? Patik jak nie wiem co zrobić na obiad Krystkowi to robie naleśnika ![]() Agula fajnie macie z tymi darmowymi szczepionkami Monia Ty piracie drogowy ![]() Wysmarowałam sie kremem ujędrniajacym i mnie piecze chyba celulit sie wypala
|
|
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z loczkami to nic pewnego, fryzjerka nam mówiła,że często po 1 cięciu juz proste włoski rosną |
|
|
|
|
#4190 |
|
Zadomowienie
|
aaa Malwinko, Kornelciu - wszystkiego naj naj naj!!!!!
|
|
|
|
#4191 | |
|
Rozeznanie
|
dziubek nawet mam te pojemniki
![]() kajooltez tu pisałam juz wielokrotnie o jedzeniu w nocy-probowałam wszystkiego-i tak sie budzi ![]() maszsarescudna blodnzia-włoski prawie białe!Widać,ze mały z niej kombinator. A bambalusia wyglada na jeszcze wieksza kombinatorke ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() Jakie te nalesniki robicie?Na krowim czy mm? Pierwsze otarte kolanka
|
|
|
|
|
#4192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co innego gdyby mu nadwaga groziła to wtedy musiałabyś ograniczyć karmienie nocne ale u Was wydaje mi sie to niegroźne, jedyne co to ząbki trochę cierpią pewnie , ale nic nie poradzisz jak głodny |
|
|
|
|
#4194 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie widziałam, ja chodzę na nfz więc usg jest osobno, za trzy tyg mam kolejną wizytę to pewnie na usg pójdę Cytat:
Brawa dla Dominika! Nie mam typów, daleka droga do tego, choć w kościach czuję chłopca ![]() W sumie sama o nią poprosiłam, w pierwszej ciąży na początku miałam Duphaston, i jakoś tak, przy tych moich pcos, podświadomie może spokojniejsza będę, jadłospis fajny, taki prawdziwy ![]() Cytat:
1 ja przeczytałam, ale drastyczniejsze fragmenty bardzo pobieżnie, nie mogłam inaczej.. 2- za postępy w chodzeniu ![]() 3 -
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-08-23 o 22:01 |
|||
|
|
|
#4195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, ale nawet nie mam kiedy się ponudzić2. A no fakt-pisałaś o tym juz kiedyś ![]() 3. A może teraz zareklamuję Cytat:
|
|||
|
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naleśniki robiłam na krowim. A co do otartych kolanek Radek jeszcze nie śpi. Nie dziwne jak z drugiej drzemki wstał o 18:40. Idę go uśpić i utulić męża ![]() Malwinka i Kornelka wszystkiego najsłodszego dziewczynki z okazji Roczku ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- I jeszcze się pochwalę, że byłam biegać ![]() Po powrocie zrobiłam seriami 140 brzuszków i ćwiczyłam z Tiffany ![]() Głupio Wam? ![]() Żartuję ![]() Dobranoc. |
|
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
identycznie jak nam, tyle,że jemu wcześniej odkładam zanim nam przypraw dorzucę
makaron ryżowy ten i z tego przepisu tyle,że kurczaka kroję na małe kosteczki i nie daję kapusty pekińskiej ![]() noo i obieram skórę z papryki Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-08-23 o 22:32 |
|
|
|
#4198 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() Ale miałam dzień, padam na twarz. Tymek o 18 zaczął płakać i skończył o 19. Ale nie mam na myśli marudzenia czy popłakiwania, on się darł w niebogłosy, ochrypł w końcu, był już nieprzytomny z tego płaczu Tuliłam, nosiłam, głaskała, nic. Odłożyć/odstawić się nie dał, a na rękach tez płakał. Nawet piersi ssać nie chciał, a dotąd był to niezawodny uspokajacz i NIGDY nie zdarzyło się , żeby go ssanie nie uspokoiło Po godzinie przestał i zasnął mi na rękach. Teraz wieczorem też był bardzo dziwny. Zasnął dopiero o 22. teraz z kolei był jak nakręcony, jakby sie czegoś nawąchał albo kawy za dużo wypił ![]() Do tego zrobiliśmy tort Wyszedł ładniejszy niż poprzednio. Ciekawe, jak będzie w smaku.A propos czytania, to odkąd wróciłam do pracy nie przeczytałam ani jednego zdania Ani książki, ani gazety, nic...Cytat:
Ulalala... Ale za jazdę na czerwonym bacik się należy ![]() Cytat:
Cytat:
W sensie, że gorsze to niż dłuższa droga...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale gdybym miała w tej chwili go odstawić, to nie wyobrażam sobie jak by to wyglądało, bo tego co zjada poza piersią na przetrwanie był nie wystarczyło ![]() Cytat:
|
|
#4199 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba za krótko żeby wszystko sie wypaliło ![]() Ja naleśniki Krystkowi robie na mm ale na krowim tez już próbował Cytat:
W krótszych włoskach nasze dzieci wygladają tak doroślej a może jednak odrosna loczki ![]() Iustynka jaki śliczny piesek Lili Radziu |
||
|
|
|
#4200 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo przypomniałam sobie to podekscytowanie towarzyszące każdej wizycie u gina, chęć zobaczenia na USG... Cytat:
![]() Nie było dziś szans ![]() Cytat:
)Super układ Ale ona ma te oczyska Tak.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

Idziemy na 9tą na szczepienie 

Domek wrzucił go do kosza na pranie

Wiele dziś się nie dowiedziałam, lekarz tylko potwierdził (Stronczek, możesz wpisać termin 26.04.13

Zakończone: 2

ta to Ci nie odpuszcza....
za wytrwałość
dla Tymcia za sorter , sprytna bestia 
klask i:Pieknie przybrał!

Tuliłam, nosiłam, głaskała, nic. Odłożyć/odstawić się nie dał, a na rękach tez płakał. Nawet piersi ssać nie chciał, a dotąd był to niezawodny uspokajacz i NIGDY nie zdarzyło się , żeby go ssanie nie uspokoiło
Ani książki, ani gazety, nic...