|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Tyle nacytowałam a tu wszystko pokasowane.
Dearlie 32 tydzień to już blisko końca. Zobaczysz jak Ci zleci. Ja nie pamiętam kiedy, a u mnie już 38 tydzień rozpoczęty. Choco to świętujemy miło, że się o mnie martwiszColds gratuluje - córcia to sama słodycz, boska jest, a imię do niej narawdę pasuje. Spioszka ja mam nadzieję, że Ty już urodziłaś Co do bzykanka, to po takim celibacie - 20 tygodni jakoś dziwnie było. Dziewica ze mnie normalnie, czułam się, jakbym przeżywała swój pierwszy raz
|
#2732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje dla Colds sliczna córeczka
|
|
#2733 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ciekawe jak tam śpioszka i sojka ?? |
|||
|
|
|
#2734 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
Cytat:
|
|
|
#2735 |
|
Rozeznanie
|
Idę robić knedle ze śliwkami, bo całe wiadro węgeriek na balkonie z tumanem muszek owocówek.
Angel widziałam, że pisałaś o spuchnięciu. Ja też spuchłam a całą ciąże nie miałam z tym problemu. Musiałam zdjąć pierścienie mocy, a ledwo zeszły. Nogi to mam jek serdelki i waga też skoczyła w górę.
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i padać zaczęło jak na miasto miałyśmy iść. Czuję że dzis to tylko zakupy w Biedronce i aptece. Dobrze że Kropek samochód zostawił. |
|
|
|
|
#2737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech się zdecydują czy w tę czy w tę stronę! ![]() Cytat:
Jeju ja takich rzeczy nie potrafię robić... Podałabyś przepis? ![]() Ja też spuchłam w ostatnim czasie mocno. Dłonie i stopy są przerażające, jak u hobbita. Aż wstydzę się zakładać odsłonięte buty...
|
||
|
|
|
#2738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a u mnie rano popadało a teraz słonce swieci nienawidze upałów
|
|
#2739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Stopy mam w miarę, ale łydki i kolana - masakra z nimi. Wstydze się chodzić w sukienkach. Choco wózeczek kupiłaś ??? Zdecydowaliście się na Tako Baby Heaven??? I jak wrażenie po złożeniu???Katee Wasz wózeczek też jest śliczniutki, te kolorki są boskie, uwielbiam taki turkusik
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w sumie nie puchnę, jedynie stopy po długim chodzeniu czasem mam spuchnięte ale nie jakoś drastycznie... a tak to tylko po palcach widzę, bo obrączki ściągnac nie mogę.
|
|
|
|
|
#2741 |
|
Zadomowienie
|
ja obrączke sciągnelam ze 2 miesiace temu,ale po porodzie odrazu zaloze bo mi bardzo jej brakuje..
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
Ja obraczke tez zdjełam dawno temu ostatnio przymierzalam bo tez mi jej brakuje ale jeszcze nie chce wejsc
|
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Colds
Melcia jest urocza ![]() Dziewczyny znacie coś na spuchnięte nogi? Wczoraj nawet nie mogłam chodzić w balerinach, bo mnie tak obcierały po bokach Strasznie mnie to ostatnio męczy Niby w necie pisze, że po dobrze przespanej nocy opuchlizna powinna trochę ustąpić, ale u mnie jest dalej to samo
|
|
|
|
#2745 | |||||
|
Zadomowienie
|
Colds gratuluje córuni
Cytat:
kk usunęła skalpelem w znieczuleniu miejscowym,pryskała na to takim sprayem,który potwornie szczypał i mówiła,ze niektóre jej koleżanki w ciąży,którym usuwała wolały na żywca,bo je mniej bolało. Cytat:
Cytat:
http://pl.compeed.com/compeed-coldsore Cytat:
Cytat:
|
|
#2746 |
|
Wtajemniczenie
|
Też od wczoraj jestem opuchnięta. A obrączki nie włożę dopiero od tygodnia
![]() Poza tym ciągle z małymi przerwami boli mnie brzuch jak na okres. Nie ma bata, dziś odpoczywam, do czwartku muszę wytrzymać.
|
#2747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2748 |
|
Wtajemniczenie
|
Heloooouł!!!!!!
No i co nikt w nocy nie urodziiiił???? hmmm.... ja mam nadzieje ze z remontem sie uwiniemy raz dwa kurde bo ciagle czasu nima bo jak na złosc teraz TŻ ma najwiecej roboty.... ciagle samochody jakies wczoraj o 19-tej przyjechały 3 no i do 23 robił... dobrze bo na farbe zarobił mi moją ulubioną w niedziele chce skonczyc i sprzatac i łózeczko składac i sie kuwa relaksowac do porodu bo my dzis zaczynamy 35 tc wiec juz blizej niz dalej co nie??Bolą mnie strasznie stawy w dłoniaaach... macie cos takiego??? Takie czuje jak bym miała je spuchnięte dłonie i stawy tysz. Dzidek fika mi całymi dniami a najbardziej lubi juz po północy jak mama siedzi w necie hahahaha ..dzidek z darmowego transferu korzysta hahahaha nooo.. a teraz ide se umyc głweczke i jade do castoramy po rzeczy różne...Samochodem sama tysz jeszcze jeżdże gdzies blisko jak mam jechac no.. i czuje sie dobrze i kocham bo sie sprawnie czuje w aucie a nie jak leze jak ten kaczooor no ale co zrobic jak ten ON siedzi nademna razem z moja rozhisteryzowaną mamą i mi nie pozwalają jeździc... ja to bym sie mogła sama na porodówke zawieźć.. ale cóż... no trza słuchac ich nie wyrwe im kluczyków co nie?? no... |
|
|
|
#2749 |
|
Zadomowienie
|
Melania śliczna
skąd te dzieciaczki mają takie długie włoski ![]() nawet nie wiedziałam, że tak można ![]() mnie strasznie brakuje moich pierścionków ![]() Coco blanco ale Ty pięknie wyglądasz!!!! teraz weszłam na maila i tak patrzę
|
#2750 |
|
Wtajemniczenie
|
ja obrączki nie mam ale pierdzień zaręczynowy który zdjęłam z tydzien temu bo mi sie normalnie wrzynał juz w paluch... i ledwo azdjełam go pewnego ranka a zaznaczam ze latał mi przed ciąża i czasem bałam sie ze zgubie
|
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2752 |
|
Zadomowienie
|
to chyba nas zaręczyny ominęły?
|
#2753 |
|
Zadomowienie
|
kalpana opuchniete nogi dobrze jest w zimnej wodzie moczyc,najlepiej z octem podobno.
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2755 |
|
Zadomowienie
|
Witam się!
Nadrobiłam Ogromne gratulacje dla Colds!!! Melcia cudowna - rozczuliłam się z rana!!! Od Śpioszki nadal brak wieści Lucia te palce drętwiejące ma tutaj co najmniej kilka z nas w tym od niedawna i ja. Dobrze, że się odezwałaś, bo już się martwiłam, co z wami Elena podziwiam za opatrywanie rany męża, ja jakoś nie potrafie sobie czegoś takiego wyobrazić, bo ja nawet swojej rany chyba bym nie dała rady. Pewnie jak będzie już malutka to się nauczę i przemogę, bo będę musiała nie raz jakieś drobne urazy opatrzeć. Asia współczuję serdecznie sąsiadów, oby wraz z końcem wakacji skończyły się też imprezy! Nisia trzymam kciuki za wyjaśnienie się sytuacji zdrowotnej i oby to nie była cholestaza Tyle udało mi się zapamiętać, choć na pewno wiele więcej chciałam odpisać. Katee ty niedobra kobieto częstujesz tą szarlotką tylko wirtualnie a mi się tak chce czegoś słodkiego, ale staram się ograniczać, bo mała ma później za każdym razem czkawkę. Ja dzisiaj wstawiłam drugą turę prania i nawet nie jestem w stanie ogarnąć, ile jeszcze tego będzie ale niestety chyba muszę nabyć tą lanolinę, którą Maggie polecała, albo jakiś płyn do płukania, bo mam obrzydliwie twardą wodę i pierwsze pranko strasznie sztywne wyszło po upraniu tylko w dzieciowym proszku i bez zmiękczaczaMąż mi dzisiaj stół poskładał do salonu i już ten pokój mamy prawie ogarnięty ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- ja pierścionek i obrączkę zdjęłam już w 7 miesiącu jak była ta pierwsza fala upałów, bo się bałam, że któregoś pięknego dnia nie dam rady i trzeba będzie je ciąć. Strasznie mi brakuje obrączki, bo byłam bardzo przyzwyczajona do niej i nawet po kilku tygodniach czasem macam się po palcu i mam wrażenie, że ją zgubiłam i mi jakoś pusto |
|
|
|
#2756 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też kilka tygodni temu ściągnęłam obrączkę, bo mi się zaczęła wrzynać I tak się strasznie łyso czuję, bo jej nigdy nie ściągałam
|
|
|
|
|
#2758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ulgę przynoszą mi też chłodne prysznice łydek i stóp. Na szczęście dłonie mi nie puchną i cały czas noszę obrączkę ![]() Śliczne te wózki kupiłyście, w takich ładnych kolorach, a mój taki smutny. Taką mam ochotę na wycieczkę... albo chociaż wyjść gdzieś na obiad. A tak najbardziej to chciałabym pić piwko z mężem na Gubałówce albo nie z mężem, tylko z Wami. Piwo i ploty, a w tle góry
|
|
|
|
|
#2759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tu trzeba walczyć, żeby rana się nie zasklepiła a on nie chce iść do szpitala więc działam jak mogę. Jestem wręcz jak terrorysta. Tu antybiotyk, tu opatrunek, tu mierzenie gorączki A ta lanolina to jest sama w butelce czy domieszana do czegos? Przydałaby mi się do kocyków, bo jak uprałam to są takie troszkę właśnie ubite.
|
|
#2760 |
|
Zadomowienie
|
ale mi sie dzisiaj nic nie chce robic,mam totalnego lenia mialam poukładac ciuchy w swojej szafie,bo bałagan od tego codziennego szukania czegos w co jeszcze sie mieszcze ....no ale narazie mi sie dupy podniesc nie chce![]() wogóle bolą mnie dzis żyły na rękach
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.

miło, że się o mnie martwisz
jakoś dziwnie było. Dziewica ze mnie normalnie, czułam się, jakbym przeżywała swój pierwszy raz

doczekasz się i Ty swojego maleństwa
niestety bo wczoraj nasza cudna sąsiadka mimo że juz dwa razy wcześniej dzwoniliśmy na policję postanowiła że jednak zrobi kolejną imprezę
przyjechali momentalnie po czym patrzymy a tu koniec imprezy towarzystwo się wynosi ale to nie koniec ledwo policja odjechała to jakiś palant nam sie do drzwi dobijał dzwonił dzwonkiem jak jakiś po.je.b mój Tzet chciał go rozszarpać ja wtedy zobaczyłam że to syn sąsiadów moich rodziców i go wołam żebyśmy pogadali to spierdzielił i jak mój Tzet wyszedl na ulicę to nagle 10 osób na niego poszło. no masakra wróciliśmy do domu i zadzoniliśmy że stoją przed n aszym domem i że mamy dwójkę małych dzieci i co mamy zrobić. no pwoeidzieli że jak coś bedą robić tomamy po nich dzownić jedynie słyszałam że czyms w dom rzucali 

nienawidze upałów

Strasznie mnie to ostatnio męczy 
ale mi sie dzisiaj nic nie chce robic,mam totalnego lenia