Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-24, 14:57   #2191
Mokka_83
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ale napadacie na tż. Ja dla odmiany mocno złagodniałam. Ale normalnie ze mnie jędza.
no, to mi ulżyło, że nie jestem sama) U nas też ogólnie sielanka, choć sumując moje 2 tyg urlopu i prawie miesiąc zwolneinia, to już prawie 1,5 m-ca codziennie prawie 24h/dobę razem (bo tż ma wakacje teraz). I o dziwo może jakieś dwie małe sprzeczki były Inna sprawa, ze ja raczej do maruderów nie należę i nie chodzę ze zbolałą miną, że mnie cos boli albo że mi sie chce spać, albo że mi niedobrzez, bo wiem, ze faceci tego nie lubią No ale czasem troszke ponarzekam oczywiście
Stary 2012-08-24, 14:58   #2192
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

hej dziewczyny,
mam nadzieję że można się dołączyć.
jak się nie pomyliłam w obliczeniach u mnie 6 tydzień ciąży.

także powinnam urodzić w kwietniu.

póki co czekam na wizytę u ginki, która mam 3 września. trochę, czasem dość mocno pobolewa mnie brzuch.

poza tym to jeszcze nie do końca chyba wierzę ze się udało
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 15:21   #2193
klementyna1
Zakorzenienie

Witam wszystkie świeże mamusie

Do mnie dzisiaj zadzwoniła szefowa, ze rodzice już wiedza, ze jestem w ciązy bo pytali sie kto bedzie prowadził grupę...No ładnie w rodzinie nie wiedza, a rodzice moich dzieci wiedza, ciekawe kto wypaplał...wrrrrr

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2012-08-24 o 15:22
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 15:26   #2194
trooskava
Zadomowienie

Kochane bardzo dziekuje za miłe słowa o mojej fasolce. Podczytuje was ale macie takie tempo ze nie nadazam z ta swoja sennościa.

Moje drogie a uzywacie kremów na rozstepy juz? Jak tak to jakich?
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 15:31   #2195
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
Kochane bardzo dziekuje za miłe słowa o mojej fasolce. Podczytuje was ale macie takie tempo ze nie nadazam z ta swoja sennościa.

parę stron temu pisały laski o kremach z tego co wiem królował ten z Rosmana
Stary 2012-08-24, 15:36   #2196
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
parę stron temu pisały laski o kremach z tego co wiem królował ten z Rosmana
Merci... Widzisz..wychodzi ze nie moge nadazyc za wami... ja tez mam ten z rossmana ale podobno bardzo fajny jets tez ten z Pharmaceris na razie wykoncze Roska
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 15:43   #2197
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

a ja sie nie smaruję :P i tak już mam rozstępy także jeden pieron z nimi :P
Stary 2012-08-24, 16:44   #2198
Sunshine833
Raczkowanie

Hello, no i wywołałam wilka z lasu...mówiłam, że nic mi nie jest...a tu dzis tak mnie podbrzusze bolalo, że aż musiałam się położyć bo chodzic nie mogłam...tak w sumie z 30 minut bolało, przespałam się i przestał i teraz juz jest ok...chciałam iść do przychodni no ale przestało na szczęście...jak wróci ból to się wtedy przejdę...choć plamien brak...chyba dobrze robię co?

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:

a ja mam pharmcaeris z kwasem foliowym i sobie chwale bo się fajnie wchłania...nie lubię jak mi się coś marze i musze długo wcierac

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
a ja sie nie smaruję :P i tak już mam rozstępy także jeden pieron z nimi :P
Oj radziłabym się smarować...moje dwie koleżanki tego nie robiły i jedna ma na kolanach z boku...a inna na ramieniach od śpodu...wiem dziwnie to brzmi jak można tam mieć rozstępy....ale sama widziałam i można
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 17:01   #2199
megi-megi
Zakorzenienie

A chciałam Wam coś powiedzieć o mojej wizycie u gine.
Najbardziej zdziwiło mnie to, że nie przytyłam a odrobinę mniej ważę. Dziwne, bo aż bałam się wejść na wagę. W końcu w kółko jem, bo inaczej mi niedobrze, no i ten brzuch taki duży.
Nie rozumiem, jak to możliwe, ale cieszy...
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 17:24   #2200
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
....zastanów się czy napewno chcesz aby ta właśnie lekarka prowadziła Ci ciążę...? Bo ja takiej bym nie chciała....i wiem co mówię ,bo ja właśnie na początku trafiałam do nieodpowiedniego lekarza który mnie nastraszył i kazał przyjść za 2 tyg. Na szczęście szybko zmieniłam,i teraz mam ginkę która ma dla mnie czas(pomimo ogromu pacjentów),i daje mi poczucie bezpiecz.a ja mam do niej pełne zaufanie.

A pamiętasz datę ostat.miesiączki?
ale ja nie chce do niej chodzić na stałe, nie stać mnie to raz
poszłam do niej, tylko dlatego, że moj lekarz na NFZ będzie dopiero na sam koniec wrzesnia, a to trochę długo.

Ostatnia miesiączka 07.07.2012

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

geez, co za baba, sprawdziłaś ją na znany lekarz.pl ? Są u Was jacyś inni ? Niestety, z naszymi wczesnymi ciążami nawet w pl niektórzy lekarze obchodzą się po chamsku. Ale jak na prywatną wizytę to dla mnie nie do wiary. Czekać ciężko ale chyba nic innego nie pozostaje.
zapisałam sie do innego prywatnego za tydzien.
Aczkolwiek bylam u niej i kilka razy i nigdy mnie tak "sztampowo" nie potraktowała jak wczoraj

Cytat:
Najbardziej zdziwiło mnie to, że nie przytyłam a odrobinę mniej ważę. Dziwne, bo aż bałam się wejść na wagę. W końcu w kółko jem, bo inaczej mi niedobrze, no i ten brzuch taki duży.
dziwne w sumie
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 17:38   #2201
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Miałam wczoraj dokładnie tak samo (; Czuję się ociężała i brzuch mi się wydaje lekko wypukły (szczególnie wieczorem) a waga stoi w miejscu... może nawet trochę spadła bo wchodziłam tam na wagę w butach.
No ale też mne to cieszy, bo czego jak czego ale kilogramów na pewno nam przybędzie (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 17:41   #2202
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:

ja typowo na rozstępy nie używam póki co. Ale nabyłam tydzień temu oliwkę dla dzieci z johnsona, taką fioletową na dobranoc, bo zapach mi się podobał No i sie smaruję
Cytat:
o, to mnie trochę pocieszyłas. Bo ja też się boję zrypki na wizycie. Wydaje mi się, że ze 3 kilo przytyłam od ostatniej wizyty. A to sporo w 2,5 tygodnia...
Stary 2012-08-24, 17:43   #2203
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
Hello, no i wywołałam wilka z lasu...mówiłam, że nic mi nie jest...a tu dzis tak mnie podbrzusze bolalo, że aż musiałam się położyć bo chodzic nie mogłam...tak w sumie z 30 minut bolało, przespałam się i przestał i teraz juz jest ok...chciałam iść do przychodni no ale przestało na szczęście...jak wróci ból to się wtedy przejdę...choć plamien brak...chyba dobrze robię co?
A kiedy masz następną wizytę u swojego ginka ?

Cytat:
No to ciekawe. Ja sama jestem ciekawa jak u mnie. Gdzieś do godziny 18 mam tak, że MUSZĘ jeść co 2 godziny nawet małe porcje, bo inaczej jest mi ekstremalnie mdło i słabo i mam wrażenie że się przewrócę. Staram się żeby to były jakieś migdały, śliwki, owoce no ale i tak prawie ciągle coś jem.

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość

zapisałam sie do innego prywatnego za tydzien.
Aczkolwiek bylam u niej i kilka razy i nigdy mnie tak "sztampowo" nie potraktowała jak wczoraj
No trzeba więc czekać, dla mnie ciąża to w ogóle niezłe szkolenie z cierpliwości.

Byłam u dentysty i mam ciążowe zapalenie dziąseł...nieco szybciej przez duphaston który biorę pewnie.
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 17:45   #2204
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
No trzeba więc czekać, dla mnie ciąża to w ogóle niezłe szkolenie z cierpliwości.
.
poczekam, mam tylko nadzieję ze tym razem będzie lepiej - chodzi mi o traktowanie
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 17:48   #2205
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:
A kiedy masz następną wizytę u swojego ginka ?
4tego września czyli za troche ponad tydzień
Stary 2012-08-24, 17:54   #2206
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Miałam wczoraj dokładnie tak samo (; Czuję się ociężała i brzuch mi się wydaje lekko wypukły (szczególnie wieczorem) a waga stoi w miejscu... może nawet trochę spadła bo wchodziłam tam na wagę w butach.
No ale też mne to cieszy, bo czego jak czego ale kilogramów na pewno nam przybędzie (;
No częściowo mogło to być od wody takie wrażenie opuchnięcia.

Cytat:
4tego września czyli za troche ponad tydzień
No ja bym poobserwowała się przez weekend czy bóle wracają i jaki mają charakter. Ewentualnie telefonicznie skonsultowała się z ginekologiem. Ale weekend taki na spokojnie, z dużą ilością polegiwania, a małą wysiłku.

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
poczekam, mam tylko nadzieję ze tym razem będzie lepiej - chodzi mi o traktowanie
też mam nadzieję. dla mnie akurat to bardzo ważne, więc jak wybierałam lekarza do prowadzenia ciąży to między innymi takiego szukałam, który jest po prostu miły dla pacjentów. no ale o to nie łatwo.
Stary 2012-08-24, 18:01   #2207
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:

No ja bym poobserwowała się przez weekend czy bóle wracają i jaki mają charakter. Ewentualnie telefonicznie skonsultowała się z ginekologiem. Ale weekend taki na spokojnie, z dużą ilością polegiwania, a małą wysiłku.
no i tez taki mam zamiar...caly weekend w lozeczku...tymbardziej ze zostaje sama w domu wiec sie chyba zanudze jak mops...ale niby teraz jest ok...zobaczymy
a jaki w ogole charakter boli jest niepokojacy a jaki w miare normalny????

PS. ale dziś byłam w mc donaldzie na kanapce i jakos tak dziwnie po niej sie czułam no i ten brzuch zaczal bolec wtedy...tak jakby na wyrostek czy cos...moze malenstwo mowi nie mcdonaldowi

Edytowane przez Sunshine833
Czas edycji: 2012-08-24 o 18:29
Stary 2012-08-24, 18:08   #2208
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

qrde ale ja wam tcyh usg zazdroszcze buu ja musze czekac do 12 wrzesnia, na wizyte u lekarza, albo isc 'prywatnie' do kliniki, co wiaze sie z kosztem 1500-2000 tys koron, jakies 650-800 zeta. a tutaj do nast piataku 3500 nok za ☠☠☠☠ norweskiego trza zaplacic buuuu. a tak bym chciala juz sobie popatrzec, niby to dopiero 5 tydz, wedlug moich obliczen, w pon bd 6 . no ale jak juz pojde to moze powiem ze chce usg zrobic bo w sumie co mi szkodzi. w Pl tyle razy ma sie usg i dzieci zdrowe sie rodza, a tutaj to az masakra czasami zastanawiam sie ze tutejsze lekarze to jakies metody sredniowieczne posiadaja
ogolnie kupilam dzis koszyk nektarynek i w 20 min opedzlowalam caly nawet nie wiem kiedy one zniknely aaa jaki ebyly pyszne yhmm slodziutkei soczyste

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 18:10   #2209
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

a ja mam pharmcaeris z kwasem foliowym i sobie chwale bo się fajnie wchłania...nie lubię jak mi się coś marze i musze długo wcierac

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Oj radziłabym się smarować...moje dwie koleżanki tego nie robiły i jedna ma na kolanach z boku...a inna na ramieniach od śpodu...wiem dziwnie to brzmi jak można tam mieć rozstępy....ale sama widziałam i można
dzięki za radę. póki co się zraziłam bo jeszcze przed ciążą chciałam trochę się pozbyć cellulitu i rozstępów to dostałam takiego uczulenia na kosmetyk że już nie eksperymentuję.

no właśnie jak z tymi bólami? ja mam w 6 tyg mam bóle brzucha nie plamię ale dziś mnie mocno w nocy bolało, co prawda przez krótką chwilę ale zaniepokoiło mnie to.
Stary 2012-08-24, 18:20   #2210
monicca1989
Zakorzenienie

Witam nowe dziewczyny na wątku
Miałam Wam po pracy napisać o wizycie ale po obiedzie położyłam się na chwilkę i tak o to się dopiero obudziłam
Powiem Wam, że jestem bardzo zadowolona z tej wizyty i z lekarza. Bałam się, że może znów coś będzie nie tak i będę musiała szukać kogoś innego ale na szczęście tak się nie stało. Lekarz aż nadmiar miły, pomocny, wszystko tłumaczy. Super atmosfera. Robił mi usg, monitor miałam drugi nad łóżkiem, on miał swój, także wszystko mi pokazywał strzałką. Dzidziuś ma 2 cm i wszystko w porządku. Następna wizyta 3 października, chyba że by coś się działo to wcześniej. Także nie żałuję że się zdecydowałam na prywatne wizyty i zapłaciłam 100zł.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 18:21   #2211
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
no i tez taki mam zamiar...caly weekend w lozeczku...tymbardziej ze zostaje sama w domu wiec sie chyba zanudze jak mops...ale niby teraz jest ok...zobaczymy
a jaki w ogole charakter boli jest niepokojacy a jaki w miare normalny????
A ja Ci nie powiem, ja tam taka jestem dodatkowo pierworódka i mnie wszystko niepokoi

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
qrde ale ja wam tcyh usg zazdroszcze buu ja musze czekac do 12 wrzesnia, na wizyte u lekarza, albo isc 'prywatnie' do kliniki, co wiaze sie z kosztem 1500-2000 tys koron, jakies 650-800 zeta. a tutaj do nast piataku 3500 nok za ☠☠☠☠ norweskiego trza zaplacic buuuu. a tak bym chciala juz sobie popatrzec, niby to dopiero 5 tydz, wedlug moich obliczen, w pon bd 6 . no ale jak juz pojde to moze powiem ze chce usg zrobic bo w sumie co mi szkodzi. w Pl tyle razy ma sie usg i dzieci zdrowe sie rodza, a tutaj to az masakra czasami zastanawiam sie ze tutejsze lekarze to jakies metody sredniowieczne posiadaja
No ale nawet nie ma ludzi jeszcze którzy mają 60- 70 lat a mieli usg. Więc w sumie norwegowie wychodzą z założenia, że jak nie ma badań, to nic pewnego więc kto wie co się tam okaże za x lat. tak wcześnie to zresztą nie ma co iść, a że ceny wysokie jasne - ale i zarobki wyższe. Kasiu w pięknym miejscu mieszkasz, tylko strasznie deszczowym, ale może to i lepiej ja upały znoszę fatalnie teraz, a dziś jestem już dojechana !

monicca1989

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2012-08-24 o 18:22
Stary 2012-08-24, 18:43   #2212
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Miałam Wam po pracy napisać o wizycie ale po obiedzie położyłam się na chwilkę i tak o to się dopiero obudziłam
Powiem Wam, że jestem bardzo zadowolona z tej wizyty i z lekarza. Bałam się, że może znów coś będzie nie tak i będę musiała szukać kogoś innego ale na szczęście tak się nie stało. Lekarz aż nadmiar miły, pomocny, wszystko tłumaczy. Super atmosfera. Robił mi usg, monitor miałam drugi nad łóżkiem, on miał swój, także wszystko mi pokazywał strzałką. Dzidziuś ma 2 cm i wszystko w porządku. Następna wizyta 3 października, chyba że by coś się działo to wcześniej. Także nie żałuję że się zdecydowałam na prywatne wizyty i zapłaciłam 100zł.
No to super

Co do bóli to ja też zaczełam mieć różne, raz mnie coś kłuje na dole... raz pobolewa sama już nie wiem. Wszystkich uspokajam że to normalne ale jak mi się dzieje to już całkiem inne myślenie

A ja w weekend wybieram się na wesele mojego sąsiada z piętra a że na tym samy piętrze mam jeszcze gina no to on też idzie, śmieszne to ale nie mam zamiaru tańczyć... w 5tc tańczyłam ale jeszcze się nie bałam tak bardzo bo nie wiedziałam co z tego będzie... teraz już się boje o dzidziola i wole sobie odpuścić ale najem się a co, szczególnie lodów

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 18:49   #2213
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Kasiu w pięknym miejscu mieszkasz, tylko strasznie deszczowym, ale może to i lepiej ja upały znoszę fatalnie teraz, a dziś jestem już dojechana !monicca1989
a sie udalo faktycznie widoki piekne dookola i ogolnie nawet ludzie w miare normalni . co do deszczu zgadzam sie, nie uswiadcze za duzo cieplych dni. ale jak juz sa znaczy sie tutaj jak nie pada i jest ok 20 stopni ludzie juz wychodza na ogrodki do parkow i sie opalaja . ja zamarzam jeszcze, chyba sie nie przyzwyczailam jeszcze

zalaczam zdjecie z okna. po lewej godz 23.30 ( robione w czerwcu ) 'biale noce' po prawej godz 2.45 i za godzinke slonce wschodzilo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a23.jpg (103,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aa24.jpg (144,2 KB, 22 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2012-08-24 o 18:55
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 19:02   #2214
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
hej dziewczyny,

póki co czekam na wizytę u ginki, która mam 3 września. trochę, czasem dość mocno pobolewa mnie brzuch.

witaj z nami i gratulacje
jakby brzuch mocno bolał to bierz sobie nos-pe

Cytat:
To jest możliwe, ja też dużo jem i waga stoi )

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
No to super, ja też chodzę prywatnie i też 100zł płace. Jednak jestem zadowolona i nie zmienię.

Cytat:

zalaczam zdjecie z okna. po lewej godz 23.30 ( robione w czerwcu ) 'biale noce' po prawej godz 2.45 i za godzinke slonce wschodzilo
super widok
widzę u was o 2:45 dużo nie śpi bo u sąsiadów się świeci
Stary 2012-08-24, 19:18   #2215
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
a sie udalo faktycznie widoki piekne dookola i ogolnie nawet ludzie w miare normalni . co do deszczu zgadzam sie, nie uswiadcze za duzo cieplych dni. ale jak juz sa znaczy sie tutaj jak nie pada i jest ok 20 stopni ludzie juz wychodza na ogrodki do parkow i sie opalaja . ja zamarzam jeszcze, chyba sie nie przyzwyczailam jeszcze

No ja byłam dwa lata temu na wakacjach w Norwegii, właśnie fiordy, Bergen etc, w sumie fajnie bardzo było choć deszczowo to pięknie

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Wszystkich uspokajam że to normalne ale jak mi się dzieje to już całkiem inne myślenie

Dokładnie, też tak mam
Stary 2012-08-24, 19:28   #2216
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
hej dziewczyny,

Witamy serdecznie!

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
no, to mi ulżyło, że nie jestem sama) U nas też ogólnie sielanka, choć sumując moje 2 tyg urlopu i prawie miesiąc zwolneinia, to już prawie 1,5 m-ca codziennie prawie 24h/dobę razem (bo tż ma wakacje teraz). I o dziwo może jakieś dwie małe sprzeczki były Inna sprawa, ze ja raczej do maruderów nie należę i nie chodzę ze zbolałą miną, że mnie cos boli albo że mi sie chce spać, albo że mi niedobrzez, bo wiem, ze faceci tego nie lubią No ale czasem troszke ponarzekam oczywiście
Ja ze swoim TŻ też ostatnio siedziałam 3 tygodnie w domu bo nam się urlopy zgrały i myślałam, że będzie kłótnia na kłótni bo my się praktycznie widzimy tylko w weekendy ale było zaskakująco miło

Cytat:
Ja własnie też nie rozumiem. Aż zaczęłam się martwić trochę bo u mnie będzie od poniedziałku 15 tydzień leciał (14 skończony będzie) i nic nie przytyłam jeszcze! Brzuszek się powiększa więc chyba jest dobrze.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 19:36   #2217
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Laski ratunku!!!

Biorę od 3 dni witaminy, bo kwas foliowy mi się skończył, a dostałam opakowanie na 2 miesiące Pharma Matruelle od koleżanki (koszt to ponad 70zł).
Lekarka powiedziała, że nie muszę brać codziennie tylko co drugi dzień, bo morfologię i ogólnie badania mam idealne.
Niestety po zażyciu tabletki po 5min biegnę do wc i wymiotuję, nie mam żadnych mdłości, ani złego samopoczucia, tylko czuję, że zaraz zwymiotuję, ledwo dobiegam. Po wymiotowaniu czuję się dobrze, że mogę iść jeść itd, choć potem głowa mnie lekko pobolewa.
Co robić?? ?
2 razy wzięłam i 2 razy wymiotowałam, zaraz po zażyciu w odstępie 5-10minut.
Stary 2012-08-24, 19:40   #2218
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Laski ratunku!!!

Biorę od 3 dni witaminy, bo kwas foliowy mi się skończył, a dostałam opakowanie na 2 miesiące Pharma Matruelle od koleżanki (koszt to ponad 70zł).
Lekarka powiedziała, że nie muszę brać codziennie tylko co drugi dzień, bo morfologię i ogólnie badania mam idealne.
Niestety po zażyciu tabletki po 5min biegnę do wc i wymiotuję, nie mam żadnych mdłości, ani złego samopoczucia, tylko czuję, że zaraz zwymiotuję, ledwo dobiegam. Po wymiotowaniu czuję się dobrze, że mogę iść jeść itd, choć potem głowa mnie lekko pobolewa.
Co robić?? ?
2 razy wzięłam i 2 razy wymiotowałam, zaraz po zażyciu w odstępie 5-10minut.
Ja bym odstawiła je. Nie tolerujesz jakiegoś składnika w nich i dlatego wymioty. Ja dostałam teraz Ladee vit, ale najpierw muszę skończyć Femibion Natal.

Dostałam dziś od koleżanki obiecane spodnie ciążowe 3 pary jeansów i jedne bojówki super są i tak fajnie widać w nich brzuszek!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

Edytowane przez LiwkaO
Czas edycji: 2012-08-24 o 19:41
LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 19:41   #2219
klementyna1
Zakorzenienie

Dziewczyny prosze o kciuki i po Zdrowaśce za jutrzejsza moją wizytę Taką wielką mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze, bo wtedy bym chciał powiedziec najblizszym o ciazy. Jak tylko wrócę zdam relację co i jak. Co do bóli to ja tez często mam lekarka kazala mi brac no-spe i nic nie skomentowała. Ciekawe czy dostane zwolnienie czy wracam od 1 do pracy ;p JAkby wszystko było ok to mogłabym popracowac, bo się zanudzę... Do przeczytania jutro ;*
Stary 2012-08-24, 19:46   #2220
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

dzięki za powitanie

ja póki co zażywam tylko folik.

wcześniej zazywałam femibion ale lekarka powiedziała ze za duzo syntetyków też nie ma co. teraz pójdę to zapytam.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości