|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
Nisia dobrze, że będziesz pod opieką, podjęłaś bardzo mądrą decyzję |
|
|
|
|
#2792 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Nie ukrywam, że jestem trochę przerażona. Nigdy nie leżałam w szpitalu no i będę tam sama, chociaż do Częstochowy nie jest daleko.
Gdyby nie to podejrzenie cholestazy to może być nie jechała do tych Katowic, ale w sumie to jest dla mnie najważniejsze w tej chwili, wykluczenie tego bądź kontrola w najgorszym wypadku.
|
#2793 |
|
Zadomowienie
|
Nisia trzymam kciuki za chociaż jeszcze tydzień w dwupaku, bo w/g terminu z pierwszej strony masz jeszcze miesiąc do porodu!!!
|
|
|
|
#2794 |
|
Zadomowienie
|
Nisia to powodzenia
Będziemy wyczekiwały wiadomości od Ciebie.Wiecie, troche mnie znajome denerwują, takie co urodziły już jedno dziecko. Wszystkie twierdzą, że nie naucze dziecka spać w łóżeczku od samego początku, że mam ambitny plan, ale na pewno i tak będę z nim zasypiała w swoim łóżku. Denerwuje mnie takie gadanie. Fakt, że one są doświadczone, ale to nie znaczy, że w każdym przypadku musi być tak samo. Czy tu są jakieś mamusie, które nauczyły dziecko zasypiać w swoim łóżeczku? |
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana a jak Ty to robisz?
Bo ja tez chce zobaczyć gda i dzidzie Colds ![]() A wie ktoś co u Śpioszki? Nisia trzymam kciuki kochana za Was |
|
|
|
#2796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny czy mogłabym prosić numer do którejś z Was? Gdzieś zapodziała mi się lista z numerami, a i ja swój zmieniłam. Colds miała do mnie numer i ja do niej, ale z wiadomych względów zapewne nie będzie mogła przekazać informacji ode mnie, więc będę wdzięczna jeśli któraś z Was, która nie wybiera się jeszcze do porodu napisała mi na priv numer. Z góry dziękuję
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za takie miłe słowa, kocham Was za to! Od razu samopoczucie się poprawia.
![]() Choco - no właśnie też mnie to martwi, że on coś nie ma zamiaru opaść jak na razie... Chociaż ostatnio mi koleżanka powiedziała, że jej w obu ciążach w ogóle nie opadł do porodu. Tamlin - koniecznie poproś Kropka, żeby Ci zrobił! Ja też się teraz czuje najlepiej nago. Bo ubrania już kiepsko leżą.Nisia - nieźle z tymi skurczami! Dobrze, że idziesz do szpitala, wszystko będzie pod kontrolą, nie będziesz się tak stresować.
|
|
|
|
#2798 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na poczatku dziecko zasypialo mi na rekach lub przy cysiu i potem kladlam do lozeczka. Z czasem z racji wygody karmilam w lozku i juz z nami spal. ale to byl nasz wybor. Jezeli od poczatku dziecko bedzie w swoim lozeczku to dlaczego ma sie to nie udac? Mnie tez by wkurzalo takie gadanie. Kazde dziecko jest inne. Jedne bedzie maruda roku, a drugie aniolkiem. ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Agnus kochana,nie przejmuj się takim gadaniem.
Mój synek miał kilka dolegliwości po porodzie i z tego też powodu u Nas noce były bujane albo noszone na rękach i spał w wózku,bo co chwile były krzyki to tylko wózek sie bujał ![]() Ale drugie dzieciątko mam nadzieje nauczyć do zasypiania samemu i w łóżeczku. Ale jak mi sie nie uda to moge kołysać
|
|
|
|
#2800 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co ci jest Sojeczko ?? Tulę cię bardzo mocno Cytat:
Ogarnęłam się i na 19 zbieram się na wizytę, ciekawe co mi ciekawego powie pani doktor ??
|
||
|
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2802 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A moja koleżanka nigdy dziecka nie kołysała, mały od zawsze spał w swoim łóżeczku. Jak skończył 8 miesięcy to łóżeczko wstawili do innego pokoju. Nisia będzie dobrze, zrobią badania. Pisz do Nas co tam u Ciebie U mnie szyjka skracała się od 22 tygodnia. W 34 miała 17 mm i 1,5cm rozwarcia, a w 36 tygodniu już 2 cm rozwarcia a szyjki prawie nie ma, a ja dalej chodzę
|
|
#2803 |
|
Zadomowienie
|
O bardzo dziękuję za słowa wsparcia. Tutaj to idzie pogadać
![]() Właśnie, życie pokaże. Jak się nie uda to trudno, ale będę starała się być konsekwentna. Może przegram ze zmęczeniem, a może moja córcia będzie aniołkiem. Nie chce męża wywalać z łóżka ![]() Ciekawe jak u naszych świeżo upieczonych mamuś? Jak one robią? |
|
|
|
#2804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I tak jak napisalas ja przegralam ze zmeczeniem. moje dziecko cala nocke przespalo jak mial 14 miesiecy. dlatego zdecydowalam sie na karmienie w lozku. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-08-24 o 17:40 |
|
|
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pada i pada... Nudy... Chyba poprasuję... |
|
|
|
|
#2806 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, wybaczcie,ze tak długo się nie odzywalam, ale po prostu nie miałam siły ... Nasz Julian urodził się o 3.16 angielskiego czasu, waży 3 .80 kg i mierzy 57cm. Jakimś cudem miałam sile jeszcze przec, ale i tak poszło szybko, bo tylko 26min i był już z nami!!! Fakt faktem, ze po tak długim porodzie nie miałam siły go nawet dobrze potrzymac i się nim nacieszyć . Julek jest cudowny!!! P.S- nie byłam nacinana i tez nie peklam
Edytowane przez spioszka Czas edycji: 2012-08-24 o 17:51 |
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
ale wszystko wszystkim synek z Nami nie spał w łóżku,za to od 2 miesięcy śpi
bo on taki pachnący no i nie musze teraz w nocy biegać do niego jak sie przebudzi
|
|
|
|
#2808 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czyli nie powiedziane ze dzieje sie to pzed porodem, moze nagle sie zaczac i postepowac dopiero przy skurczach porodowych?Cytat:
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-08-24 o 17:53 |
||
|
|
|
#2809 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Normalnie jak mnie dziś skurcz dopada to nawet tak nie boli, ale oblewają mnie fale gorąca i dzidzia chyba winduje nóżkami do góry bo ją pod żołądkiem czuję a zawsze kopy dawała z prawej strony.Muszę się chyba pośpieszyć z zamawianiem łóżeczka. Jestem trochę zła na siebie bo teraz to co mi się podoba na all jest ze skrzynią, ale nie ma przykrywki. Ostatnio jeszcze miały. Jestem pewna, że mi się będzie kurz zbierał. Mąż się ze mnie śmieje i nazywa Pani Kurzyk
|
|
#2810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Śpioszka kochana gratuluje! Ucałuj małego!
Nic dziwnego,że nie miałaś na nic siły,ale teraz tylko radość Czekam na zdjęcie,ale na wątku bo na meilu nie moge wejść
|
|
|
|
#2812 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jaki duzy chłopczyk ![]() Czekam na zdjęcia, i jak dobrze ze bez naciecia!
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
Spioszka serdecznie gratuluje
Wiadomośc od Marty1986222 - prawdopodobnie jutro będzie na forum bo chyba wypuszczą Ją do domu
|
#2814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3080 czy 3800? |
|
|
|
|
#2815 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
jak ja bym już chciała urodzić.chyba zwariuje w domu już.to oczekiwanie jest męczące.mam dziś doła |
||
|
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
Spioszka Gratulacje
![]() a ja mam sie niby wstawic w 38 tyg do szpitala na badania itd. Ale chyba zrezygnuje z tego szpitala i pojde do kliniki,bo jak weszlam na oddzial to strasznie zle sie tam czulam.Wrocily wstretne wspomnienia jak lezalam na poaczatku ciazy z krwawieniami i jak lekarze kazali mi sie nie nastawiac pozytywnie. Wiec ja podziekuje. |
|
|
|
#2817 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w nocy wstawałam na karmienie, po karmieniu i przewinięciu wracała do łóżka nie słuchaj innych, będzie tak jak będziesz chciała Cytat:
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Gda sexy mamusia
![]() teraz juz wiem dlaczego niektorych panow kręcą kobiety w ciazy
|
|
|
|
#2819 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.

to trzymam kciuki

i oczywiście zryczałam się jak głupia, posprzątam trochę to mi przejdzie.