|
|
#2431 |
|
BAN stały
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV
Dziedzictwo Bourne'a - ogólnie polecam, fajne kino sensacyjne, brak Bourne'a wcale nie przeszkadza. Chociaż pierwsza część filmu lepsza od drugiej, w drugiej już tylko się ścigali.
|
|
|
|
#2432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie madagaskar - podobnie, choć sie nie nudziłam, byłam z 12 latkiem i 5 latką wszyscy zachwyceni
|
|
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam wczoraj Amityville z 2005 roku, jak dla mnie to w sumie średni film, niespecjalnie mnie zachwycił - 6/10
Widziałam też Tańcząc w ciemnościach i powiem, że ten film jest inny od większości jakie miałam przyjemność oglądać. Ogólnie mi się bardzo podobał spodobał, interesujący. Jak dla mnie 8/10 i spokojnie polecić można
|
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do Śnieżki zbierałam się kilka dni żeby obejrzeć ![]() Moi znajomi Madagaskarem zachwyceni są...więc ja nie wiem jak to jest:P |
|
|
|
|
#2435 |
|
Raczkowanie
|
Współlokatorka - początek ciekawy, potem trochę wieje nudą, ale Leighton zagrała super
Cracks - dziwny, ale ma coś w sobie. Strasznie głośno, niesamowicie blisko - o taaaaaaaak <3 |
|
|
|
#2436 |
|
Raczkowanie
|
ja ostatnio po raz kolejny, nie wiem juz ktory ogladnelam Ukryte pragnienia
nie wiem czemu, bo ani wlochy mnie tak nie zachwycaja, ani akci zbyt wiele nie ma, to jakos wracam do tego filmu co jakis czas ![]() a widzials ktos juz step up 4???fajny czy juz wymyslaja zeby tylko cos nagrac? |
|
|
|
#2437 |
|
Wtajemniczenie
|
"Lęk wysokości" - 8/10 ciekawy film psychologiczny, bardzo dobre aktorstwo. Polecam
"Joanna" 5/10 niestety rozczarowanie. Początek fajny, potem już coraz gorzej i coraz mniej realnie |
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
"Igrzyska śmierci"-7/10, ale czytałam książkę
|
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
"Wciąż ją kocham" - piękny film, tzn. porusza bardzo ciekawą tematykę, kto jest lub był w związku na odległość na pewno zrozumie ból postaci. Ale między aktorami brakuje chemii (jak dla mnie), więc 6/10
"Gry weselne" - myślałam, że to jakaś komedia romantyczna o przygotowaniach do ślubu i ogólnie jakieś słodkie pierdu pierdu, a tu się okazuje, że tu jest problem : co wybrać- wiernego przyjaciela-męża czy nowo poznaną kobietę, która okazuje się być drugą połową? 7/10 |
|
|
|
#2440 |
|
Raczkowanie
|
Nietykalni - Film bardzo mi się podobał. Opowiada o przyjaźni sparaliżowanego człowieka z pewnym chłopakiem. Oparty na faktach. Momentami zabawny, ale też wzruszający. Pokazuje, że mimo przeciwności losu, warto zachować optymistyczne nastawienie.
|
|
|
|
#2441 |
|
Zadomowienie
|
Uprowadzenie Agaty - mistrzostwo lat 90-tych! i te przemówienia Wałesy w tle.. a muzyka! Cudo!
|
|
|
|
#2442 |
|
Zadomowienie
|
Księżna
moja ocena 8/10 Jako, że jestem osobą lubującą się w filmach z innej epoki, ten także przypadł mi do gustu. Gra aktorska wydawała mi się w porządku, a stroje to prawdziwy kunszt krawiecki. Ogółem nie spodziewałam się takiego zakończenia. Fabuła dosyć prosta, lecz tajemnicza. Polecam
|
|
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Dom w głębi lasu (6/10) - obawiałam się, że będzie to marny horror zalatujący "Piłą" czy czymś podobnym i przeczucia po części się sprawdziły. Bohaterowie, a może raczej aktorzy - tragedia
za to pomysł na film wyśmienity! Jakby tylko szło to w parze z dobrym wykonaniem.. Avengers (5/10) - nie wiem ile razy można powtarzać ten schemat, jestem już tym zmęczona.. kolejna grupa superbohaterów ratująca świat. Przez większość filmu odpływałem myślami.. Battelship: Bitwa o Ziemie (7/10) - niby nie raz już brano 'na tapete' inwazję kosmitów na Ziemie, ale w tym przypadku pojawiły się nowe elementy. Pojedynki na oceanie - świetne efekty ! Dodatkowy plus za nie skupianie się na życiu bohaterów, co zdarza się dość często, a w tego typu filmach jest po prostu irytujące
|
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
Podstępne druhny
|
#2445 |
|
Wtajemniczenie
|
Young Adult (Kobieta na skraju dojrzałości) - w formie komedii o bardzo poważnych rzeczach. O kobiecie, której z różnych przyczyn trudno jest ułożyć sobie życie, o osobowości która jest pusta egoistyczna i przedmiotowo traktuje ludzi, o nałogu, o potrzebie bycia kochanym. Genialna rola Charlize Theron. Jako przestroga jak nie żyć.
"Powiedział, że przypominam mu jego zmarłą żonę. Oby z czasów, kiedy jeszcze żyła." Allen [I][COLOR=sienna]Poluję: ] Le Labo Patchouli, Le Labo Another 13, Arancia di Sicilia Perris, CdG Odeur 53, Tom Daxon Iridium Kliknij dla głodnych Zwierząt: www.pustamiska.pl |
|
|
|
#2446 |
|
Holy Crap!
|
Prestiż--- zaskakujący, cały czas coś się dzieje, pełen magii film ze świetną obsadą
7/10
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
Kuzyni (1/10) - niby miało być zabawnie i początek na to wskazywał, a potem rozeszło się po kościach.. nie wytrzymałam do końca bo ile można patrzeć na gadaninę o niczym, zupełnie nie śmieszną i w żaden sposób nieciekawą. Nie polecam.
Człowiek na krawędzi (9/10) - wszędzie aż huczy od opinii, ze ten film to dno dna z racji na zupełne oderwanie od rzeczywistości i niesamowite nagromadzenie niemożliwych zdarzeń - taka bajka dla dorosłych. Nie są to bezpodstawne oskarżenia, JEDNAK mi to zupełnie nie przeszkadzało w odbiorze. Była akcja, było napięcie, była niepewność co będzie dalej, były zwroty akcji i dobry pomysł na film - darując sobie głębsza analizę - można spędzić przyjemnie czas przy oglądaniu Wybacz, ale będę ci mówiła skarbie (5/10) - poszłam za ciosem i obejrzałam kolejną ekranizację książki F. Moccia (byłam ciekawa czy będzie to również pozytywne zaskoczenie jak przy "Trzech metrach nad niebem" i kontynuacji). No cóż.. Historia nudna i przewidywalna, aktorstwo momentami niesamowicie sztuczne. Ponad 3/4 filmu byłam zniesmaczona, sama nie wiem czemu . Dodatkowy punkty dołożyłam za niezłe 'ciacho' w głównej roli męskiej Ogółem nic ciekawego..
Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2012-08-23 o 01:13 |
|
|
|
#2448 |
|
Konto usunięte
|
Bad Boy Bubby (1993) - na tym właśnie polega kino, to się nazywa dobry film. Obejrzenie go sprawiło mi wręcz fizyczną przyjemność (to tak, jakby po kilku tygodniach jedzenia mielonki zjeść w końcu porządny stek), chociaż historia jest mocno pokręcona. Polecam tą bardzo czarną komedię (z elementami dramatu) - najlepiej tak podejść do tego dzieła.
|
|
|
|
#2449 |
|
Gang Iren
|
"Sluzace"(the Help) bardzo mi sie podobal 9/10
|
#2450 |
|
Przyczajenie
|
Szkoła uczuć - miał być bardzo dobry, ale jednak nie w moim guście.
|
|
|
|
#2451 |
|
Raczkowanie
|
Służące ( The Help) - piękny, wzruszający film. Naprawdę rzadko wzruszam się na filmach, był nielicznym z filmów na których leciały mi łzy. Polecam
9/10Skazani na Shawshank - jest w mojej ulubionej liście filmów, mogę go oglądać setki razy i tak mi się nie znudzi.. wzruszający, pierwszy film na którym płakałam.. łzy leciały strumieniami, arcydzieło. 10/10 |
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyznania Gejszy - książka zdecydowanie wywołuje więcej emocji, ale film równie dobry. Piękne aktorki i świetna fabuła.. do tego naprawdę wzruszający, bardzo polecam. 9/10 Kac Vegas w Bangkoku- bardzo śmieszny film, kilka razy wybuchnęłam śmiechem, jest to druga część, ale równie dobra- co pierwsza. 7/10 |
|
|
|
|
#2454 |
|
Gang Iren
|
Tysiac slow ( A Thousand Words) przyjemnie sie ogladalo 7/10
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś, poza Pestką88 i Megameg, widział już Yumę? Warto iść?
|
|
|
|
#2456 |
|
Raczkowanie
|
Batman - "Mroczny Rycerz Powstaje" (2012) bardzo fajny film. Pomimo kilku małych wpadek polecam, warto iść na niego do kina.
|
#2457 |
|
Gang Iren
|
Nietykalni (Intouchables) swietny!! 10/10
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Czeka na nas świat
Polecam, dobry polski komediodramat, bardzo w stylu Dnia Świra. Świetna gra aktorów i fabuła. I śmieszny, i do pomyślenia KLIK
|
#2459 |
|
Zadomowienie
|
Pożegnanie z Afryką - 8/10 - Piękny film. Zupełnie inne spojrzenie niż to książkowe (czytałam i też przypadła mi ta historia do gustu). Ciekawie pokazana Afryka, duża dbałość o detal, świetna Meryl Streep no i Robert Redford i te jego oczy niebieskie
Edytowane przez Senija Czas edycji: 2012-08-25 o 08:37 |
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny !
![]() Właśnie biorę się do oglądania filmy "Tylko Ciebie chcę", mam nadzieję że się nie zawiodę. Pierwsza część była tak wzruszająca, że sama przed monitorem popłakałam się jak bóbr, bo wyczekiwałam szczęśliwego zakończenia Później zdam relację.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

Daję 8/10 

za to pomysł na film wyśmienity!
Jakby tylko szło to w parze z dobrym wykonaniem.. 
. Dodatkowy punkty dołożyłam za niezłe 'ciacho' w głównej roli męskiej