Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2278 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-25, 13:22   #68311
kasiaa87
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

hej hej, przepraszam Was, wczoraj tak uciekłam i nie dałam tego linka do bloga, ale dziś jestem by opisać wrażenia po laminowaniu. Normalnie włosy są tak gładkie że cały czas je dotykam, jak już pisałam wysuszyłam je zwyczajnie suszarką, trochę na szczotkę, dzisiaj na końcach są pokręcone reszta 'powywijana' ale w dotyku rewelacja!
mój TŻ nic nie mówi na dziwadła typu mycie włosów faccele czy krem do rąk na włosy, ale gdyby wczoraj mnie zobaczył z wysuszoną żelatyną na głowie to by padł
Stary 2012-08-25, 13:32   #68312
Doe
Rozeznanie

Dziękuję po raz kolejny

lejniseczka, może daj więcej żelu? A dajesz na długość jakąś odżywkę b/s? Osobiście polecam tę z apteczki babuni.

Mój TŻ ogólnie jest dość tolerancyjny, ale ciekawski, więc jak przynoszę coś nowego z kosmetyków zawsze pyta do czego będę to stosowała i dlaczego - co ma mi to dać?

No dobra, teraz będzie tragicznie - a było jeszcze gorzej :P. Pierwsze zdjęcie z początków (2-3 miesiące?) porzucenia prostowania, włosy po balejażu z dość sporymi odrostami - choć może tego nie widać. Drugie zdjęcie po dość konkretnym cięciu w celu pozbycia się jak największej ilości włosów poddanym rozjaśnianiu i po farbowaniu na brąz, co było totalną pomyłką :P.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg woooolosy.jpg (43,1 KB, 86 załadowań)

Edytowane przez Doe
Czas edycji: 2012-08-25 o 13:35
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 13:53   #68313
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
Przejrzałam sobie trochę ten wątek i ogromnie zdziwiłam się widząc wpisy dziewczyn, które spotkały się z przykrym zachowaniem innych osób ze względu na posiadanie kręconych włosów oO. Moje kręciołki miały swoje wzloty i upadki, ale częściowo dzięki zachwytom innych osób nad moimi włosami, zdecydowałam się je polubić . Największe wrażenie zrobiły chyba w Poznaniu: kiedy szłam z koleżanką zaczepiły mnie dwie dziewczyny i powiedziały: Masz niesamowite włosy. W żabce ekspedientka zapytała: to prawdziwe loki? Kiedy odpowiedziałam Jej, że tak, Ona na to: wow! Mogę dotknąć? Córka koleżanki: ciocia, a zrobisz mi takie włosy jak ty masz? A raz weszłam ze znajomymi do klubu i nagle podszedł do nas pewien koleś, przeprosił mojego kolegę, myśląc zapewne, że to mój TŻ i stwierdził: Jesteś niesamowitą kobietą! Kiedy tylko tutaj weszłaś wiedziałem, że muszę Ci to powiedzieć! A Twoje włosy! Z takimi włosami musisz osiągnąć wielkość! MUSISZ! XD

Tak więc w ogóle się nie przejmujcie zazdrośnikami i z dumą noście swoje loki
O ile ktoś ma loki nie dziwię się, że wysłuchałaś na ich temat tyle pozytywnych rzczy, są piękne

Cytat:
Napisane przez lejniseczka Pokaż wiadomość
Od tyłu zdjęć nie mam. Wiem, że średnio widać tutaj, ale niestety jak już pisałam - niechętnie dałam się fotografować w tym 'pokręconym' okresie Dziś może zrobię coś więcej pod kątem samych kudłów to pewnie będzie lepiej widać.
Mają duży potencjał na piękne sprężynki za pół roku już ich nie poznasz
Stary 2012-08-25, 14:36   #68314
About_Me
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj użyłam pierwszy raz w życiu nafty - 10 minut przed myciem. Bałam się na skórę głowy, więc tylko na długość. Co za smród! Myślałam, że umrę! Potem użyłam pierwszy raz od miesiąc szamponu z SLS - Barwa Czarna Rzepa - też pięknie śmierdzi, mieszanka to już nawet nie mówię. Nie ma to jak zmywać jedno śmierdzidło drugim Co za ulga gdy nałożyłam Garniera Avocado i Masło Karite!

Włosy nawet fajne po nafcie, ale nie to co po jajku

Widzę, że mało kto używa nafty w Codzienniku.

A mi odwrotnie, jajko w ogolę nie służy, włosy po nim są szorstkie i do tego wcirałam je w skalp, to potem tak mnie swędział, że myślałam, że oszaleję
Stary 2012-08-25, 15:06   #68315
lejniseczka
Przyczajenie

Cytat:
Dziękuję po raz kolejny

lejniseczka, może daj więcej żelu? A dajesz na długość jakąś odżywkę b/s? Osobiście polecam tę z apteczki babuni.
Spróbuję jutro Na długość daje na ociekające włosy kroplę Garnier AiK, potem nadmiar wyciskam w bawełniany szaliczek a potem jeszcze ten krem z Biedronki (czasem na końcówki a czasem na całość)

Cytat:
No dobra, teraz będzie tragicznie - a było jeszcze gorzej :P. Pierwsze zdjęcie z początków (2-3 miesiące?) porzucenia prostowania, włosy po balejażu z dość sporymi odrostami - choć może tego nie widać. Drugie zdjęcie po dość konkretnym cięciu w celu pozbycia się jak największej ilości włosów poddanym rozjaśnianiu i po farbowaniu na brąz, co było totalną pomyłką :P.
No to pierwsze zdjęcie to faktycznie nie było dobrze. Zauważam podobieństwo do moich :P Dałaś mi nadzieję! Na drugim widać za to, że już zaczynają się "łączyć w pasma" i wtedy kręcić (nie wiem jak to określić) i właśnie to ze swoimi chciałabym osiągnąć i nie wiem jak Tak jak pisałam wcześniej końcówki z tyłu i po bokach tzn przy uszach, ewentualnie grzywka jeszcze - tutaj się zbijają w pasma i kręcą "wszystkie razem" a tył.. masakra - jeden wielki busz. Wstawiam zdjęcia - na ostatnich to widać Kurcze ale Ci się zmieniły te włosy Doe, nie mogę się nadziwić

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Mają duży potencjał na piękne sprężynki za pół roku już ich nie poznasz
Dzięki, pomalutku próbuję w to uwierzyć przeglądając dziś codziennik i patrząc na Wasze metamorfozy

Jedyne co mnie zastanawia to to, jak będzie jesienią/zimą, bo ja myję włosy rano (po nocy wyglądają koszmarnie (( ) i już w listopadzie nie wychodzę z domu bez czapki :P nie wiem co będzie pod czapką z moimi lokami. Nosicie czapki zimą? Loki się nie prostują?

Dołączam zdjęcia i od razu zaznaczę, że dziś jest trochę lepiej, bo z racji wolnego dnia po myciu nałożyłam sobie mieszankę Glorii z paroma kropelkami olejków, keratyny, kwasu hialuronowego i kapki spiruliny - moje włosy chyba się trochę napiły. Po spłukaniu tej zielonej mazi były trochę tępe i na minutkę nałożyłam Isanę z babassu, potem na ociekające Garnier AiK b/s i po rozczesaniu (myję włosy z głową w dół, więc muszę je jakoś potem sczesać w odwrotną stronę, niestety) i na koniec Nieva FC. Schły sobie same (chyba z 3 godziny, długo jak na mnie, bo normalnie po godzinie miałam suche zawsze ) A żelu lnianego niestety nie miałam dziś. Ciekawe jakby było z nim. Ale ogólnie jestem zadowolona

1) i 2) dosychające nieodgniecione, kolor zafałszowany bo mam pomarańczowe ściany i na zdjęciach włosy wychodzą na rude
3) w tym miejscu chyba najlepiej się układają z całej łepetynki i w ogóle mają lepszą strukturę niż np z tyłu głowy
4) z lampą - żeby tak przy dziennym się błyszczały jak z lampą
5) widok z góry - muszę robić przedziałek bo jak prostowałam to miałam grzywkę i wolno odrasta niestety, jak zaczeszę je do tyłu to się kręcą wracając do przodu jeśli wiecie o co mi chodzi
6) a tak wyglądają po odgnieceniu czyli robi się sianko i pasma się jakby dzielą, każdy w inną stronę i w ogóle rzeźnia
7) i 8) a tutaj bardziej widać rzeczywisty kolor moich włosów (czyli taki mysi, nie farbuję, bo się boję że wszystkie mi wyjdą ) i ten niesforny tył, który mnie tak martwi ciągle (krótkie włosy, siano, dziwna struktura, łamiące się i puszące
Te dwa ostatnie były robione telefonem i niestety z lampą dlatego też wyglądają trochę ble, nie potrafię określić, czemu ale fu. Normalnie jest trochę lepiej

To by było na tyle, mam nadzieję, że nie przegięłam z ilością zdjęć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (153,5 KB, 124 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (65,1 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (150,8 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (242,3 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (251,8 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (190,3 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (131,8 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (78,6 KB, 94 załadowań)

Edytowane przez lejniseczka
Czas edycji: 2012-08-25 o 15:12 Powód: pomyliłam numery zdjęć :)
lejniseczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 15:22   #68316
topsecri
Raczkowanie

Cytat:
Czas na mnie Mam nadzieję, że uda mi się wstawić foto. Zdjęcie robione z lampą, więc wiadomo, że włoski wyglądają nieco lepiej niż w rzeczywistości Cięcie jest tragiczne, wiem XD staram się regularnie podcinać, by pozbyć się "ogonka" - od kilku lat ścinam się sama .
:slin a: BOSKIE!
Cytat:
Jedyne co mnie zastanawia to to, jak będzie jesienią/zimą, bo ja myję włosy rano (po nocy wyglądają koszmarnie (( ) i już w listopadzie nie wychodzę z domu bez czapki :P nie wiem co będzie pod czapką z moimi lokami. Nosicie czapki zimą? Loki się nie prostują?
Ja w ogóle nie noszę czapki, za to kaptur to mój faworyt A jak z rozprostowywaniem loków, to nie wiem, bo ja mam fale. Ale u mnie nic się z nimi nie dzieje pod kapturem. Co do Twoich włosów, to jak dla mnie będą piękne! Już są fajniaste, a jak troszkę o nie zadbasz, to będą się cudownie prezentowały
Stary 2012-08-25, 16:12   #68317
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Nie noszę w ogóle czapki
Systematyczna pielęgnacja i po nocy nie będziesz miała problemu z reanimacją u mnie na początku też był sajgon, aktualnie rano wstaję i nawet włosów dotykać nie muszę, bo nadają się 'do ludzi'

Masz śliczne pierścionki, kolor też mi się podoba bardzo może przy takiej długości nie odgniataj strączków w ogóle? Albo przez śliski materiał jakiś (jedwab, satyna)?

Genialny avatar

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 16:49   #68318
lejniseczka
Przyczajenie

Hehehe no ładnie, nie nosić czapki zimą.. Tak myślałam, że pewnie większość z Was nie nosi czapek. W ogóle mało ludzi nosi czapki jakoś Ja nie potrafię niestety, jestem takim zmarźlakiem, że jakby się dało to bym dwie zakładała.
a topsecri, kaptur to ja też noszę - ale na czapkę

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Systematyczna pielęgnacja i po nocy nie będziesz miała problemu z reanimacją u mnie na początku też był sajgon, aktualnie rano wstaję i nawet włosów dotykać nie muszę, bo nadają się 'do ludzi'
Ja jakoś tak głupio śpię, że rozciągam te boczne loki, są prawie całkiem proste rano, natomiast tył i grzywa mi się podnosi i wyglądam jak lew, któremu wygolili boki łba nie wiem też czy w tej mojej porannej fryzurze nie ma jakiegoś udziału mój kot hehe, bo codziennie około 4 rano przychodzi do mnie i "myje" mi włosy do momentu aż się obudzę i go nie powstrzymam nie wiem ile trwają te kocie zabiegi, ale że śpię zawsze na brzuchu to cały tył głowy kocur ma do dyspozycji Jest to codzienny rytuał i nie wiem jak go tej "troski" oduczyć. Czy włosy naolejowane czy nie - przez koci język muszą być potraktowane

Cytat:
Masz śliczne pierścionki, kolor też mi się podoba bardzo może przy takiej długości nie odgniataj strączków w ogóle? Albo przez śliski materiał jakiś (jedwab, satyna)?
Spróbuję w takim razie przez jedwab, bo jak całkiem nie odgniotę to jest tych włosów strasznie malutko, zwłaszcza jak są takie krótkie jak teraz. Wyglądam wtedy jak mała dziewczynka

Cytat:
Genialny avatar
Dzięki, mój ulubiony
Stary 2012-08-25, 16:50   #68319
Elainetka
Raczkowanie

Hej dziewczyny Jestem początkującą włosomaniaczką, i tak na prawdę dopiero po prawie 20 latach mojego życia uświadomiłam sobie, ze mam falowane włosy, i wszelkie starania mające na celu wyprostowanie moich włosków są bezsensowne. Zaczynam akceptować moje kręciołki, o!

A mój problem jest następujący... myślę ze wiele z Was się z nim boryka/borykało. Po wieczornym olejowaniu, myciu, nakładaniu maski/odżywki czy co mi się tam wymyśli moje włosy wyglądają... no, wyglądają całkiem fajnie. Ale gdy wstaję rano... nie wyglądają za dobrze. Jedyne co mi zostaje,to związać je w kitkę. A niestety nie mam możliwości żeby myć włosy rano... No i... czy macie jakieś sposoby, aby po nocy Wasze loczki wyglądały zjawiskowo, a nie jak do niczego niepodobna szopa?

Wybaczcie, jeżeli takie pytania już były, ale jakoś nie miałam siły przeglądać czternastu części wątka
Elainetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 17:17   #68320
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elainetka Pokaż wiadomość
Wybaczcie, jeżeli takie pytania już były, ale jakoś nie miałam siły przeglądać czternastu części wątka
Nie trzeba przeglądać wszystkich części, wystarczy FAQ: klik
Stary 2012-08-25, 17:45   #68321
Doe
Rozeznanie

Cytat:
No to pierwsze zdjęcie to faktycznie nie było dobrze. Zauważam podobieństwo do moich :P Dałaś mi nadzieję! Na drugim widać za to, że już zaczynają się "łączyć w pasma" i wtedy kręcić (nie wiem jak to określić) i właśnie to ze swoimi chciałabym osiągnąć i nie wiem jak
A było jeszcze gorzej XD Musisz dać im czas by trochę podrosły, bo obecnie masz je bardzo mocno wycieniowane. Jeśli masz problem z ich wzrostem, to może wypróbuj Jantara? Ja sobie od czasu do czasu aplikuję . Ogólnie moje włosy też są w gorszej kondycji z tyłu, tam też się bardziej puszą, itp.

Cytat:
Kurcze ale Ci się zmieniły te włosy Doe, nie mogę się nadziwić
Jak tak teraz na to patrzę, to też nie mogę Już nie mogę się doczekać efektów świadomej pielęgnacji .

Ja noszę luźne czapki i włosy jakoś specjalnie przy tym nie cierpią, na pewno się nie prostują, co najwyżej mam po czapce lekki busz .

Muszę w końcu przetestować spirulinę na włosy, bo do tej pory stosowałam ją tylko do maseczek na twarz , no i tego sposobu z żelatyną
Stary 2012-08-25, 18:42   #68322
Aileen96
Przyczajenie

Dziękuje. Normalnie nie liczyłam na aż tak wielką pomoc kooochane<3
W poniedziałek jade na zakupy , lista zrobiona. Wygląda tak:
issana z olejkiem z baobassu, bingo spa kreatyna albo garnier avocado, jakaś odżywka z apteczki babuni, pianka z issany do loków. Żelatyna.

Pozatym mam odżywkę taka w sprayu z avonu, za wiele ona nie daje ale pachnie ładnie, moge psikać? I mam całe serum na zniszczone końcówki. Mogę dołożyć jako pierwsze O? I jaki olej moze być na pierwsze O? Może być np olej z winogron albo oliwa oliwek? Wydaje mi sie ,że jak nie umyje porządnie włosów szamponem po tym to mi olej zostanie;/Jak zawsze przeżywam.

Dziękuje
Aileen96 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 19:20   #68323
tanizaki
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aileen96 Pokaż wiadomość
issana z olejkiem z baobassu, bingo spa kreatyna albo garnier avocado, jakaś odżywka z apteczki babuni, pianka z issany do loków. Żelatyna.

Pozatym mam odżywkę taka w sprayu z avonu, za wiele ona nie daje ale pachnie ładnie, moge psikać? I mam całe serum na zniszczone końcówki. Mogę dołożyć jako pierwsze O? I jaki olej moze być na pierwsze O? Może być np olej z winogron albo oliwa oliwek? Wydaje mi sie ,że jak nie umyje porządnie włosów szamponem po tym to mi olej zostanie;/Jak zawsze przeżywam.

Dziękuje
A czemu nie chcesz spróbować tej odżywki z issany jako pierwsze O? Idealna do tego. Odżywkę z avonu ja bym zużyła jako bs( nie wiem jaki ma skład i dokładnie o czym piszesz więc odpowiadam w ciemno).
Serum zużyj na końcówki, nie jako O.
Olej z winogron i oliwa się nada. Pamiętaj by mieć olej dłużej na włosach.

INSTAGRAM
tanizaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 19:26   #68324
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Rozcieram żel w dłoniach ugniatając nimi włosy. Potem w ruch idzie pielucha
Czy w pieluchę odciskasz po całkowitym wyschnięciu włosów?

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 19:33   #68325
Aileen96
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tanizaki Pokaż wiadomość
A czemu nie chcesz spróbować tej odżywki z issany jako pierwsze O? Idealna do tego. Odżywkę z avonu ja bym zużyła jako bs( nie wiem jaki ma skład i dokładnie o czym piszesz więc odpowiadam w ciemno).
Serum zużyj na końcówki, nie jako O.
Olej z winogron i oliwa się nada. Pamiętaj by mieć olej dłużej na włosach.
Spróbuję tej odżywki jako pierwsze O ale olej mnie ciekawi.;>
Tą w sprayu na pewno bs. żeby pachniało a serum tak jak mówisz na końce bs.

A do Mycia może być szampon. Np Natei z biedronki? Mam dwie butle całe ale jak nie to do czegoś innego się nada.
Stary 2012-08-25, 19:50   #68326
tanizaki
Wtajemniczenie

Cytat:
Spróbuję tej odżywki jako pierwsze O ale olej mnie ciekawi.;>
Tą w sprayu na pewno bs. żeby pachniało a serum tak jak mówisz na końce bs.

A do Mycia może być szampon. Np Natei z biedronki? Mam dwie butle całe ale jak nie to do czegoś innego się nada.
Wyszukałam sobie w googlach skład i ja tego szamponu nie polecam do codziennego stosowania. Ma mocne detergenty SLES oraz ALS i sól, która może wysuszać.
Użyj jakiegoś łagodnego myjadła np. facelle żel do higieny intymnej.

INSTAGRAM
tanizaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 20:07   #68327
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Ja jakoś tak głupio śpię, że rozciągam te boczne loki, są prawie całkiem proste rano, natomiast tył i grzywa mi się podnosi i wyglądam jak lew, któremu wygolili boki łba nie wiem też czy w tej mojej porannej fryzurze nie ma jakiegoś udziału mój kot hehe, bo codziennie około 4 rano przychodzi do mnie i "myje" mi włosy do momentu aż się obudzę i go nie powstrzymam nie wiem ile trwają te kocie zabiegi, ale że śpię zawsze na brzuchu to cały tył głowy kocur ma do dyspozycji Jest to codzienny rytuał i nie wiem jak go tej "troski" oduczyć. Czy włosy naolejowane czy nie - przez koci język muszą być potraktowane
Hahaha może poprawia Ci włosy, bo coś mu się nie podoba? chyba kot Rybiorki też tak robił ale jak był młodszy, teraz nie wiem.

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Czy w pieluchę odciskasz po całkowitym wyschnięciu włosów?
Nie, chodzę spać z sucharkami na głowie w pieluchę odciskam włosy po b/s i po nałożeniu żelu

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 20:16   #68328
imbryka
Rozeznanie

Cytat:

Dziękuje
z apteczki babuni piszesz o joannie? może sprawdź serie naturie, to odzywki bez spłukiwania, z apteczki to ta z miodem jest zgodna, nie wiem jak reszta, ta miodowa ma proteiny

olej spokojnie zmywa się, ja delikatnym szamponem myje sam skalp, a długośc odżywką (mam długie włosy i przy spłukiwaniu szamponu większa część włosów trzymam w górze) i nie zostaja żadne tłuste pukle po olejach więc spokojnie

piszesz o czyms do psikania i jakimś serum, to zalezy od tego jaki ma skład, jeżeli ma jakies dobroci dla Twych wlosów to śmiało

co do olei to z pestek winogron jest bardzo fajny, ja na nim pichcę i czasem na włosy wrzucam, wielozadaniowy wydaje mi się, że oleje jak najbardziej moga być jako pierwsze O

dzisiaj rano jak poszłam do sklepu złapał mnie deszczyk, więc dziś lwia grzywa, wraaawr teraz mam takie średnie odczucia co do tej żelatyny, ale mam zamiar wypróbowac ją ponownie za jakiś czas, bo generalnie efekt jest, z tym polyskiem i miękkościa włosów sama prawda

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 20:17   #68329
Doe
Rozeznanie

Mój kot też mi lizał włosy, albo szukał w nim cycków XD znalazłam go jak miał niecałe 2 tygodnie i odkarmiałam go sama .

Zioło, nie wiem czy wciąż czytasz ten wątek, ale jeśli tak, to czy mogłabyś mi powiedzieć gdzie kupiłaś rutwicę? Swoją drogą jestem bardzo ciekawa, jak tam się mają Twoje włoski .
Stary 2012-08-25, 20:24   #68330
TwojaKokaina
Zakorzenienie

lejniseczka - cudne włoski avatar też mi się podoba
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 20:24   #68331
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, chodzę spać z sucharkami na głowie w pieluchę odciskam włosy po b/s i po nałożeniu żelu
Dziękuję

Dziewczyny, a Wy żel odciskacie w pieluchę po wyschnięciu, czy tak, jak napisała DMkAnia wyżej?
Pytanie kieruję szczególnie do falowanych

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 20:37   #68332
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a Wy żel odciskacie w pieluchę po wyschnięciu, czy tak, jak napisała DMkAnia wyżej?
Pytanie kieruję szczególnie do falowanych
Ja koszulką odciskam tylko kiedy mam mokre włosy, najpierw bezpośrednio po myciu zeby odcisnąc nadmiar wody, później ugniatam i dorzucam jakiś stylizator

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 20:47   #68333
Aileen96
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
z apteczki babuni piszesz o joannie? może sprawdź serie naturie, to odzywki bez spłukiwania, z apteczki to ta z miodem jest zgodna, nie wiem jak reszta, ta miodowa ma proteiny

olej spokojnie zmywa się, ja delikatnym szamponem myje sam skalp, a długośc odżywką (mam długie włosy i przy spłukiwaniu szamponu większa część włosów trzymam w górze) i nie zostaja żadne tłuste pukle po olejach więc spokojnie

piszesz o czyms do psikania i jakimś serum, to zalezy od tego jaki ma skład, jeżeli ma jakies dobroci dla Twych wlosów to śmiało

co do olei to z pestek winogron jest bardzo fajny, ja na nim pichcę i czasem na włosy wrzucam, wielozadaniowy wydaje mi się, że oleje jak najbardziej moga być jako pierwsze O

dzisiaj rano jak poszłam do sklepu złapał mnie deszczyk, więc dziś lwia grzywa, wraaawr teraz mam takie średnie odczucia co do tej żelatyny, ale mam zamiar wypróbowac ją ponownie za jakiś czas, bo generalnie efekt jest, z tym polyskiem i miękkościa włosów sama prawda
Tak, o tą z miodem mi chodzi Jaki szampon polecasz na sam skalp? Najlepiej coś z rossmana albo marketów. Tanio;p najwyżej później zmienię.
Serum w załączniku, a ten spray ma alkohol w składzie więc odkładam na bok. używałam go długo, chyba 3 buteleczka...
No i oczywiście oleje.;> Musi byc lepiej z moimi lokami;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg serum-na-zniszczone-koncowki-avon-taniooo.jpg (18,0 KB, 2 załadowań)
Stary 2012-08-25, 20:56   #68334
hahihehy
Rozeznanie

najpierw plunkinguję z b/s, potem duuuuużo gluta, ugniatam łapkami, odciskam w koszulkę i pod dyfuzor. jak są całkowicie suche odgniatam w satynową apaszkę - mniej puszy niż inne materiały

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 20:58   #68335
Aileen96
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość

Tak, chodzi o to z joanny z miodem. Serum pokazuje w załączniku. Podobno ''ma czynić cuda'' ale u mnie szału nie ma. Spray okazał się z alkoholem a ja go tyle czasu używałam... Masakra.
Jaki szampon z rossmana albo z marketów polecasz mi na początek ? Tak w miarę tanio bo wysyłam tatę po zakupy;p Bo ciągle używałam natei albo czasami zwykłych takich ... Nie pamiętam nazwy ale z pokrzywą albo z brzoskwinią. Całkiem zwyczajne. Nie mogę się doczekać oleju na głowie;> Ciekawie będzie. Spróbuję też tego laminowania i mamie zrobię ;p
Efekt jakiś musi być Jak mogłam dopiero po 16 latach dowiedzieć się o czymś takim?;( Prędzej bym miała loczki;p

Po odżywce bs mogę je spokojnie rozczesać? Szczotką czy grzebieniem?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg serum-na-zniszczone-koncowki-avon-taniooo.jpg (18,0 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez Aileen96
Czas edycji: 2012-08-25 o 21:00 Powód: zapomniałam zapytać;)
Stary 2012-08-25, 21:12   #68336
lejniseczka
Przyczajenie

Cytat:
Hahaha może poprawia Ci włosy, bo coś mu się nie podoba? chyba kot Rybiorki też tak robił ale jak był młodszy, teraz nie wiem.
Cytat:
Mój kot też mi lizał włosy, albo szukał w nim cycków XD znalazłam go jak miał niecałe 2 tygodnie i odkarmiałam go sama .
Ja myślę, że mój jest po prostu takim cwaniakiem - wyczaił, że mam obsesję na punkcie włosów i jak zacznie mi przy nich majstrować a ja w końcu usłyszę to mlaskanie to zerwę się na równe nogi, nawet w środku nocy :P Idealny sposób na obudzenie swojego człowieka :P TŻ ma włosy na 3-4mm więc kocur nie ma co tarmosić i przyłazi do mnie
Widzę, że dużo lokomaniaczek to też kotomaniaczki

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
lejniseczka - cudne włoski avatar też mi się podoba
Dziękuję, choć one takie cudne chyba tylko na zdjęciach, bo niedoschnięte i po stunningowanej masce dziś są, na co dzień jest gorzej, bo nie mam czasu rano na takie bajery No ale będę kombinować i może się polepszy Skąd tylko tą cierpliwość brać jak się spojrzy na Wasze błyszczące kudełki...

A właśnie.. Mam jeszcze dwa pytania: czy tą stunningowaną półproduktami Glorię mogę użyć też jutro (przypomnę, że dawałam spirulinę, kwas hialuronowy, keratynę, aloes i parę kropel olejków), bo została mi połowa tego co zrobiłam?? Przykryłam to i schowałam do lodówki i nie wiem co z tym teraz zrobić? Czy dzień po dniu taką maską nie przedobrzę?
I drugie pytanie: czy miód nie skleja włosów? czytałam że dajecie miód do niektórych masek - myjecie później włosy? bo przecież miód jest słodki i taki lepki. Nie poskleja to włosów jak się taką maskę z miodem tylko spłucze??
Stary 2012-08-25, 21:22   #68337
milena798
Rozeznanie

wróciłam ale naprodukowałyście postów

Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość
To daj znać kochana, co kupiłaś i co tam mają za cuda! Ja najwcześniej będę w Toruniu za jakieś dwa tygodnie. Jadę na kawkę do koleżanki, to dlaczego by nie połączyć dwóch przyjemności na samą myśl o włosowych zakupach śmieje mi się buzia!
zdam relacje tobie i innym dziewczynom z Torunia
Odwiedziłam ten sklep na mostowej i są tam tylko produkty takie typowo fryzjerskie mają np: Loreal,matrix,goldwell,Ch i....itp no i farby,spinki,wałki....
odwiedziłam wszystkie ross w Toruniu i w żadnym nie znalazłam alterry morelowej są tylko alterry z granatem maski i odzywki. Ogólnie ze wszystkich ross w mieście moim zdaniem najlepiej zaopatrzony jest ten w Plazie mają dużo więcej produktów , spory wybór garnierów i innych kosmetyków np, z Green Pharmacery eliksiry,balsamy do włosów,odżywki....
Chodziłam też po osiedlowych sklepikach myślałam, że kupię gdzieś bingacze ale nie znalazłam nigdzie W galerii copernicus w realu są garniery po 5,99 więc wzięłam
ogólnie kupiłam dwa garniery, płyn facelle i piankę do loków
to chyba wszystko nie wiem czy o czymś jeszcze nie zapomniałam

dwa dni temu miałam swój pierwszy raz z sesą naolejowałam się i przeszłam po pokoju a chłopak mojej siostry mówi:
a co tu tak śmierdzi? ej dziewczyny to chyba moje skarpetki! nic mu nie powiedziałyśmy tylko zaczęłyśmy się śmiać nie skapnął się,że naolejowałam włosy i poszedł myć nogi i zmienić skarpety
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 21:24   #68338
Majka1503
EDUkator

kascysko jesteś tu?
A może inne dziewczyny mi pomogą.
Chciała spróbować tego pseudo-Encanto, ale czy mogę bez suszenia suszarką zostawić sobie to na całą noc na głowie?

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 21:48   #68339
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość

hmmmm..może po prostu nie masz aż tak silnego skrętu, żeby na całej głowie wydobyć sprężyny? Albo są za długie i pod własnym ciężarem loki się rozluźniają.
Pomijając długość moje włosy układają się podobnie jak u ciebie, kilka pasm zwija się w rulony,reszta to fale i cóż...pogodziłam się już z tym, po prostu.
pewnie masz rację w sumie już od miesiąca przeszłam na etap nie przejmowania się tak włosami.. żeby tylko jako tako wyglądały i mi wystarcza, tylko czasami mam jakieś natchnienie na zadawanie pytań, które w sumie nie mają odpowiedzi.. ;d

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 21:51   #68340
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
dwa dni temu miałam swój pierwszy raz z sesą naolejowałam się i przeszłam po pokoju a chłopak mojej siostry mówi:
a co tu tak śmierdzi? ej dziewczyny to chyba moje skarpetki! nic mu nie powiedziałyśmy tylko zaczęłyśmy się śmiać nie skapnął się,że naolejowałam włosy i poszedł myć nogi i zmienić skarpety

Zastanawiam się nad naolejowaniem włosów i skalpu mieszanką do OCM (20% rycynowego, 40% zimnotłoczonego słonecznikowego i 40% sezamowego, oraz kilka kropel olejku lawendowego), co myślicie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości