|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#68311 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
hej hej, przepraszam Was, wczoraj tak uciekłam i nie dałam tego linka do bloga, ale dziś jestem by opisać wrażenia po laminowaniu. Normalnie włosy są tak gładkie że cały czas je dotykam, jak już pisałam wysuszyłam je zwyczajnie suszarką, trochę na szczotkę, dzisiaj na końcach są pokręcone reszta 'powywijana' ale w dotyku rewelacja!
mój TŻ nic nie mówi na dziwadła typu mycie włosów faccele czy krem do rąk na włosy, ale gdyby wczoraj mnie zobaczył z wysuszoną żelatyną na głowie to by padł
|
#68312 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję po raz kolejny
lejniseczka, może daj więcej żelu? A dajesz na długość jakąś odżywkę b/s? Osobiście polecam tę z apteczki babuni. Mój TŻ ogólnie jest dość tolerancyjny, ale ciekawski, więc jak przynoszę coś nowego z kosmetyków zawsze pyta do czego będę to stosowała i dlaczego - co ma mi to dać? No dobra, teraz będzie tragicznie - a było jeszcze gorzej :P. Pierwsze zdjęcie z początków (2-3 miesiące?) porzucenia prostowania, włosy po balejażu z dość sporymi odrostami - choć może tego nie widać. Drugie zdjęcie po dość konkretnym cięciu w celu pozbycia się jak największej ilości włosów poddanym rozjaśnianiu i po farbowaniu na brąz, co było totalną pomyłką :P. Edytowane przez Doe Czas edycji: 2012-08-25 o 13:35 |
|
|
|
#68313 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie dziwię się, że wysłuchałaś na ich temat tyle pozytywnych rzczy, są piękne ![]() Cytat:
|
|
#68314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A mi odwrotnie, jajko w ogolę nie służy, włosy po nim są szorstkie i do tego wcirałam je w skalp, to potem tak mnie swędział, że myślałam, że oszaleję
|
|
#68315 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Na długość daje na ociekające włosy kroplę Garnier AiK, potem nadmiar wyciskam w bawełniany szaliczek a potem jeszcze ten krem z Biedronki (czasem na końcówki a czasem na całość)Cytat:
No to pierwsze zdjęcie to faktycznie nie było dobrze. Zauważam podobieństwo do moich :P Dałaś mi nadzieję! Na drugim widać za to, że już zaczynają się "łączyć w pasma" i wtedy kręcić (nie wiem jak to określić) i właśnie to ze swoimi chciałabym osiągnąć i nie wiem jak Tak jak pisałam wcześniej końcówki z tyłu i po bokach tzn przy uszach, ewentualnie grzywka jeszcze - tutaj się zbijają w pasma i kręcą "wszystkie razem" a tył.. masakra - jeden wielki busz. Wstawiam zdjęcia - na ostatnich to widać Kurcze ale Ci się zmieniły te włosy Doe, nie mogę się nadziwić ![]() Cytat:
Jedyne co mnie zastanawia to to, jak będzie jesienią/zimą, bo ja myję włosy rano (po nocy wyglądają koszmarnie (( ) i już w listopadzie nie wychodzę z domu bez czapki :P nie wiem co będzie pod czapką z moimi lokami. Nosicie czapki zimą? Loki się nie prostują?Dołączam zdjęcia i od razu zaznaczę, że dziś jest trochę lepiej, bo z racji wolnego dnia po myciu nałożyłam sobie mieszankę Glorii z paroma kropelkami olejków, keratyny, kwasu hialuronowego i kapki spiruliny - moje włosy chyba się trochę napiły. Po spłukaniu tej zielonej mazi były trochę tępe i na minutkę nałożyłam Isanę z babassu, potem na ociekające Garnier AiK b/s i po rozczesaniu (myję włosy z głową w dół, więc muszę je jakoś potem sczesać w odwrotną stronę, niestety) i na koniec Nieva FC. Schły sobie same (chyba z 3 godziny, długo jak na mnie, bo normalnie po godzinie miałam suche zawsze ) A żelu lnianego niestety nie miałam dziś. Ciekawe jakby było z nim. Ale ogólnie jestem zadowolona ![]() 1) i 2) dosychające nieodgniecione, kolor zafałszowany bo mam pomarańczowe ściany i na zdjęciach włosy wychodzą na rude ![]() 3) w tym miejscu chyba najlepiej się układają z całej łepetynki i w ogóle mają lepszą strukturę niż np z tyłu głowy 4) z lampą - żeby tak przy dziennym się błyszczały jak z lampą ![]() 5) widok z góry - muszę robić przedziałek bo jak prostowałam to miałam grzywkę i wolno odrasta niestety, jak zaczeszę je do tyłu to się kręcą wracając do przodu jeśli wiecie o co mi chodzi ![]() 6) a tak wyglądają po odgnieceniu czyli robi się sianko i pasma się jakby dzielą, każdy w inną stronę i w ogóle rzeźnia 7) i 8) a tutaj bardziej widać rzeczywisty kolor moich włosów (czyli taki mysi, nie farbuję, bo się boję że wszystkie mi wyjdą ) i ten niesforny tył, który mnie tak martwi ciągle (krótkie włosy, siano, dziwna struktura, łamiące się i pusząceTe dwa ostatnie były robione telefonem i niestety z lampą dlatego też wyglądają trochę ble, nie potrafię określić, czemu ale fu. Normalnie jest trochę lepiej ![]() To by było na tyle, mam nadzieję, że nie przegięłam z ilością zdjęć
Edytowane przez lejniseczka Czas edycji: 2012-08-25 o 15:12 Powód: pomyliłam numery zdjęć :) |
|||
|
|
|
#68316 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() :slin a: BOSKIE!Cytat:
A jak z rozprostowywaniem loków, to nie wiem, bo ja mam fale. Ale u mnie nic się z nimi nie dzieje pod kapturem. Co do Twoich włosów, to jak dla mnie będą piękne! Już są fajniaste, a jak troszkę o nie zadbasz, to będą się cudownie prezentowały
|
|
#68317 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Systematyczna pielęgnacja i po nocy nie będziesz miała problemu z reanimacją u mnie na początku też był sajgon, aktualnie rano wstaję i nawet włosów dotykać nie muszę, bo nadają się 'do ludzi' Masz śliczne pierścionki, kolor też mi się podoba bardzo może przy takiej długości nie odgniataj strączków w ogóle? Albo przez śliski materiał jakiś (jedwab, satyna)? Genialny avatar
|
|
|
|
|
#68318 | ||
|
Przyczajenie
|
Hehehe no ładnie, nie nosić czapki zimą..
Tak myślałam, że pewnie większość z Was nie nosi czapek. W ogóle mało ludzi nosi czapki jakoś Ja nie potrafię niestety, jestem takim zmarźlakiem, że jakby się dało to bym dwie zakładała. a topsecri, kaptur to ja też noszę - ale na czapkę ![]() Cytat:
nie wiem też czy w tej mojej porannej fryzurze nie ma jakiegoś udziału mój kot hehe, bo codziennie około 4 rano przychodzi do mnie i "myje" mi włosy do momentu aż się obudzę i go nie powstrzymam nie wiem ile trwają te kocie zabiegi, ale że śpię zawsze na brzuchu to cały tył głowy kocur ma do dyspozycji Jest to codzienny rytuał i nie wiem jak go tej "troski" oduczyć. Czy włosy naolejowane czy nie - przez koci język muszą być potraktowane ![]() Cytat:
![]() Dzięki, mój ulubiony
|
||
|
|
|
#68319 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Jestem początkującą włosomaniaczką, i tak na prawdę dopiero po prawie 20 latach mojego życia uświadomiłam sobie, ze mam falowane włosy, i wszelkie starania mające na celu wyprostowanie moich włosków są bezsensowne. Zaczynam akceptować moje kręciołki, o! A mój problem jest następujący... myślę ze wiele z Was się z nim boryka/borykało. Po wieczornym olejowaniu, myciu, nakładaniu maski/odżywki czy co mi się tam wymyśli moje włosy wyglądają... no, wyglądają całkiem fajnie. Ale gdy wstaję rano... nie wyglądają za dobrze. Jedyne co mi zostaje,to związać je w kitkę. A niestety nie mam możliwości żeby myć włosy rano... No i... czy macie jakieś sposoby, aby po nocy Wasze loczki wyglądały zjawiskowo, a nie jak do niczego niepodobna szopa? Wybaczcie, jeżeli takie pytania już były, ale jakoś nie miałam siły przeglądać czternastu części wątka
|
|
|
|
#68320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#68321 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ogólnie moje włosy też są w gorszej kondycji z tyłu, tam też się bardziej puszą, itp. Jak tak teraz na to patrzę, to też nie mogę Już nie mogę się doczekać efektów świadomej pielęgnacji . Ja noszę luźne czapki i włosy jakoś specjalnie przy tym nie cierpią, na pewno się nie prostują, co najwyżej mam po czapce lekki busz . Muszę w końcu przetestować spirulinę na włosy, bo do tej pory stosowałam ją tylko do maseczek na twarz , no i tego sposobu z żelatyną
|
|
|
|
|
#68322 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuje. Normalnie nie liczyłam na aż tak wielką pomoc kooochane<3
W poniedziałek jade na zakupy , lista zrobiona. Wygląda tak: issana z olejkiem z baobassu, bingo spa kreatyna albo garnier avocado, jakaś odżywka z apteczki babuni, pianka z issany do loków. Żelatyna. Pozatym mam odżywkę taka w sprayu z avonu, za wiele ona nie daje ale pachnie ładnie, moge psikać? I mam całe serum na zniszczone końcówki. Mogę dołożyć jako pierwsze O? I jaki olej moze być na pierwsze O? Może być np olej z winogron albo oliwa oliwek? Wydaje mi sie ,że jak nie umyje porządnie włosów szamponem po tym to mi olej zostanie;/Jak zawsze przeżywam. Dziękuje
|
|
|
|
#68323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Serum zużyj na końcówki, nie jako O. Olej z winogron i oliwa się nada. Pamiętaj by mieć olej dłużej na włosach.
|
|
#68324 |
|
Zakorzenienie
|
Czy w pieluchę odciskasz po całkowitym wyschnięciu włosów?
|
#68325 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tą w sprayu na pewno bs. żeby pachniało a serum tak jak mówisz na końce bs. A do Mycia może być szampon. Np Natei z biedronki? Mam dwie butle całe ale jak nie to do czegoś innego się nada.
|
|
|
|
|
#68326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Użyj jakiegoś łagodnego myjadła np. facelle żel do higieny intymnej.
|
|
#68327 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
ale jak był młodszy, teraz nie wiem.Nie, chodzę spać z sucharkami na głowie w pieluchę odciskam włosy po b/s i po nałożeniu żelu |
|
|
|
|
#68328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
olej spokojnie zmywa się, ja delikatnym szamponem myje sam skalp, a długośc odżywką (mam długie włosy i przy spłukiwaniu szamponu większa część włosów trzymam w górze) i nie zostaja żadne tłuste pukle po olejach więc spokojnie ![]() piszesz o czyms do psikania i jakimś serum, to zalezy od tego jaki ma skład, jeżeli ma jakies dobroci dla Twych wlosów to śmiało co do olei to z pestek winogron jest bardzo fajny, ja na nim pichcę i czasem na włosy wrzucam, wielozadaniowy wydaje mi się, że oleje jak najbardziej moga być jako pierwsze O ![]() dzisiaj rano jak poszłam do sklepu złapał mnie deszczyk, więc dziś lwia grzywa, wraaawr teraz mam takie średnie odczucia co do tej żelatyny, ale mam zamiar wypróbowac ją ponownie za jakiś czas, bo generalnie efekt jest, z tym polyskiem i miękkościa włosów sama prawda
|
|
#68329 |
|
Rozeznanie
|
Mój kot też mi lizał włosy, albo szukał w nim cycków XD znalazłam go jak miał niecałe 2 tygodnie i odkarmiałam go sama
. Zioło, nie wiem czy wciąż czytasz ten wątek, ale jeśli tak, to czy mogłabyś mi powiedzieć gdzie kupiłaś rutwicę? Swoją drogą jestem bardzo ciekawa, jak tam się mają Twoje włoski .
|
|
|
|
#68330 |
|
Zakorzenienie
|
lejniseczka - cudne włoski
|
|
|
|
#68331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, a Wy żel odciskacie w pieluchę po wyschnięciu, czy tak, jak napisała DMkAnia wyżej? Pytanie kieruję szczególnie do falowanych
|
|
#68332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#68333 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jaki szampon polecasz na sam skalp? Najlepiej coś z rossmana albo marketów. Tanio;p najwyżej później zmienię.Serum w załączniku, a ten spray ma alkohol w składzie więc odkładam na bok. No i oczywiście oleje.;> Musi byc lepiej z moimi lokami;p |
|
|
|
|
#68334 |
|
Rozeznanie
|
najpierw plunkinguję z b/s, potem duuuuużo gluta, ugniatam łapkami, odciskam w koszulkę i pod dyfuzor. jak są całkowicie suche odgniatam w satynową apaszkę - mniej puszy niż inne materiały
|
#68335 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tak, chodzi o to z joanny z miodem. Serum pokazuje w załączniku. Podobno ''ma czynić cuda'' ale u mnie szału nie ma. Spray okazał się z alkoholem a ja go tyle czasu używałam... Masakra. Jaki szampon z rossmana albo z marketów polecasz mi na początek ? Tak w miarę tanio bo wysyłam tatę po zakupy;p Bo ciągle używałam natei albo czasami zwykłych takich ... Nie pamiętam nazwy ale z pokrzywą albo z brzoskwinią. Całkiem zwyczajne. Nie mogę się doczekać oleju na głowie;> Ciekawie będzie. Spróbuję też tego laminowania i mamie zrobię ;pEfekt jakiś musi być Jak mogłam dopiero po 16 latach dowiedzieć się o czymś takim?;( Prędzej bym miała loczki;pPo odżywce bs mogę je spokojnie rozczesać? Szczotką czy grzebieniem? Edytowane przez Aileen96 Czas edycji: 2012-08-25 o 21:00 Powód: zapomniałam zapytać;) |
|
|
|
|
#68336 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Widzę, że dużo lokomaniaczek to też kotomaniaczki ![]() Dziękuję, choć one takie cudne chyba tylko na zdjęciach, bo niedoschnięte i po stunningowanej masce dziś są, na co dzień jest gorzej, bo nie mam czasu rano na takie bajery No ale będę kombinować i może się polepszy Skąd tylko tą cierpliwość brać jak się spojrzy na Wasze błyszczące kudełki... ![]() A właśnie.. Mam jeszcze dwa pytania: czy tą stunningowaną półproduktami Glorię mogę użyć też jutro (przypomnę, że dawałam spirulinę, kwas hialuronowy, keratynę, aloes i parę kropel olejków), bo została mi połowa tego co zrobiłam?? Przykryłam to i schowałam do lodówki i nie wiem co z tym teraz zrobić? Czy dzień po dniu taką maską nie przedobrzę? I drugie pytanie: czy miód nie skleja włosów? czytałam że dajecie miód do niektórych masek - myjecie później włosy? bo przecież miód jest słodki i taki lepki. Nie poskleja to włosów jak się taką maskę z miodem tylko spłucze?? |
||
|
|
|
#68337 | |
|
Rozeznanie
|
wróciłam
ale naprodukowałyście postów Cytat:
Odwiedziłam ten sklep na mostowej i są tam tylko produkty takie typowo fryzjerskie odwiedziłam wszystkie ross w Toruniu i w żadnym nie znalazłam alterry morelowej są tylko alterry z granatem maski i odzywki. Ogólnie ze wszystkich ross w mieście moim zdaniem najlepiej zaopatrzony jest ten w Plazie Chodziłam też po osiedlowych sklepikach myślałam, że kupię gdzieś bingacze ale nie znalazłam nigdzie W galerii copernicus w realu są garniery po 5,99 więc wzięłam ogólnie kupiłam dwa garniery, płyn facelle i piankę do loków to chyba wszystko nie wiem czy o czymś jeszcze nie zapomniałam ![]() dwa dni temu miałam swój pierwszy raz z sesą naolejowałam się i przeszłam po pokoju a chłopak mojej siostry mówi: a co tu tak śmierdzi? ej dziewczyny to chyba moje skarpetki!
|
|
#68338 |
|
EDUkator
|
kascysko jesteś tu?
A może inne dziewczyny mi pomogą. Chciała spróbować tego pseudo-Encanto, ale czy mogę bez suszenia suszarką zostawić sobie to na całą noc na głowie?
|
#68339 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w sumie już od miesiąca przeszłam na etap nie przejmowania się tak włosami.. żeby tylko jako tako wyglądały i mi wystarcza, tylko czasami mam jakieś natchnienie na zadawanie pytań, które w sumie nie mają odpowiedzi.. ;d
|
|
#68340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zastanawiam się nad naolejowaniem włosów i skalpu mieszanką do OCM (20% rycynowego, 40% zimnotłoczonego słonecznikowego i 40% sezamowego, oraz kilka kropel olejku lawendowego), co myślicie? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.

nie dziwię się, że wysłuchałaś na ich temat tyle pozytywnych rzczy, są piękne
Dziś może zrobię coś więcej pod kątem samych kudłów to pewnie będzie lepiej widać.
Potem użyłam pierwszy raz od miesiąc szamponu z SLS - Barwa Czarna Rzepa - też pięknie śmierdzi, mieszanka to już nawet nie mówię. Nie ma to jak zmywać jedno śmierdzidło drugim
Tak jak pisałam wcześniej końcówki z tyłu i po bokach tzn przy uszach, ewentualnie grzywka jeszcze - tutaj się zbijają w pasma i kręcą "wszystkie razem" a tył.. masakra - jeden wielki busz. Wstawiam zdjęcia - na ostatnich to widać
Kurcze ale Ci się zmieniły te włosy Doe, nie mogę się nadziwić 

teraz mam takie średnie odczucia co do tej żelatyny, ale mam zamiar wypróbowac ją ponownie za jakiś czas, bo generalnie efekt jest, z tym polyskiem i miękkościa włosów sama prawda 
są tylko alterry z granatem maski i odzywki. Ogólnie ze wszystkich ross w mieście moim zdaniem najlepiej zaopatrzony jest ten w Plazie