|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
hej dziewczyny
![]() Klaudeczko piersi rosna cieszy mnie to ale niech az ta duzo sie nie wybijaja teraz fajnie gora mi sie robi, wczesniej jak zakladalam staniczek albo top to nie bylo nic widac a teraz juz zarys piersi jest a powiedz Ty masujesz cale piersi czy blizny?
|
#2492 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Cytat:
I kocham swoje nowe cycki! ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
Te oklaski to dla tych, ktore twierdza, ze tak tu kiedys milo bylo... Same sobie atmosfere psujecie swoja nadmierna wrazliwoscia. Napisalam co mysle bez zadnej urazy ani checi dokuczenia komukolwiek. Jesli mysl nie byla dobra to wystarczylo o tym napisac a nie wyzlosliwiac sie. Co do samego staniczka to jak pisalam mozna podac producenta i madel. Producent jest jeden a dystrybutorow jak mrowek.... Ale to juz szczegol. No coz, z kultura bywa roznie, na forach rozmowcow sie nie wybiera. Nie bede wracala wiecej do tego tematu. E.O.T.Pomimo wszystko, ucalowania dla Was wszystkich
Niczego nie żałuję!!! Moje cycunie mają już: http://www.suwaczek.pl/cache/5236f50686.png Edytowane przez Andzikus Czas edycji: 2012-08-25 o 12:08 |
||
|
|
|
#2493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jeszcze Ci urosną..ciekawa jestem strasznie co będzie za miesiąc![]() nic tylko chodzę i masuję!![]() a jak myślicie ,MAYU może ty masz jakieś doświadczenia jak długo powinam masować w ten sposób piersi,masuję kilka razy dziennie po 2-3min no bo ileż można,czy to wystarczy? ![]() aa ANIKA mojej koleżance powikłanie z przyrostem torebki pojawiło się po roku!!!i już jest po 2 operacji,mam nadzieję ze już ok teraz jest!!!a z tego co wiem i dziewczyny tu mówią to ona zaczyna się wytwarzać po 6tyg,mam rację???
|
|
#2494 |
|
Raczkowanie
|
Mysle, ze powinnas pogadac ze swoim lekarzem i zapytac. Z tego co wiem niektorzy lekarze podszywaja implanciki od dolu nicia rozpuszczalna zeby implant nie naciskal na blizne i dal jej sie spokojnie wygoic. Po pewnym czasie nitki sie rozpuszczaja i imlancik schodzi nizej. Jesli u Ciebie Dr zastosowal/a taka metode to to plus obrzek moga dawac takie odczucia, ze biuscik jest wysoko. Oczywiscie to tylko moje domysly. O tym co tam jest u Ciebie wie tylko Twoj lekarz wiec tylko on moze Ci to wyjasnic. Ja po zabiegu dostalam szczegolowa informacje co i jak przebiegalo i jak zostalo zrobione.
Niczego nie żałuję!!! Moje cycunie mają już: http://www.suwaczek.pl/cache/5236f50686.png Edytowane przez Andzikus Czas edycji: 2012-08-25 o 10:20 |
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
Klaudeczko tam kawal
to tylko kawałeczek piersi a tak na serio to jakos nie wydaje mi sie zeby jeszcze sie powiekszyly mysle ze po bokach sie zaokragla i na gorze i to wszystko kurcze ide poczytac o tej torebce mam nadzieje ze mi sie to nie przytrafi![]()
|
#2496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Można temu jakoś zapobiec?---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Coś takiego znalazłam - Klaudeczko, tak masz robić, czy inaczej? http://www.advanced-art.com/Breast-Aug-Massage.htm
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
To ja chyba juz podziekuje za te czytanie
juz mysle ze w lewej piersi robi mi sie ta torebka. W prawej blizna ruchoma w lewej nic a nic i ona od poczatku byla jakas wiekszaanika ja nie wiem czy my damy rade scisnac ten implant jak ta pani bo nasze piersi jeszcze "mlode" moich zebym nawet chciala to tak nie podniose smiesznie to wyglada![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- lece do wanienki i bede sie masowac milego dnia ![]()
|
#2498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2499 | |
|
Zadomowienie
|
Anika bój się boga o 7 rano w sobote już na nogach???
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
|
|
#2500 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
ale moglam cos zle zapamietac![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Balseno ja jestem osttni dzien w pl a spraw cala masa czesto tak wstawaalm bo dzien za krotki ![]() ![]() Klaudek ja wiem czy duze powiem tak bez stanika spore patrzac na wyjsciowke a w bluzce takie normalne choc jedna kolezanka cos tam skumala ale jej cos wymyslilam hehh ze przytylam bo to niestety prawda ((moglyby byc wieksze hehe ale wazne ze sa w miare ladne hehhe i rowne no i ze sa bo wczesniej nie bylo nic staniki mi odstawaly ale jakos tak ten nowy nie jest wygodny a narzekalam na topiki |
||
|
|
|
#2501 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wogóle nie dotykam sie do moich piersi, tyle co krem położe i teraz znęcam się nad blizną....no nic po 3 miesiącu od op. mam kontrole może wtedy coś mi zaleci---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Aniko nie wiem czy to Cię pocieszy ale ja też nigdy krost żadnych na plecach, dekolcie, ramionach nie miałam a teraz jak pojechałam na wakacje zsypało mi ramiona i troszkę dekolt i plecy. Takie coś drobniutkie....na ramionach najbardziej, też sie zastanawiałam czy to nie jakieś uczulenie ale nie wymyśliłam na co wode/słońce/sól w morzu.....pływałam i w morzu i w basenie
|
|
#2502 |
|
Raczkowanie
|
hejka
Lenkii 06.09 - 12![]() Alex0912 12.11. - 79![]() No to zostalysmy tylko we dwie ciekawe czy do tej pory jeszcze ktos dolaczy ![]() Horo jak tam zyjesz Kochana odezwij sie jak odpoczniesz a co z Majirel? ktos cos wie? ciekawa jestem jak jej poszlo ![]() ja dzis ostatni dzien i weekend szczerze to mam takiego lenia ze nawet dupy sie podnosic nie chce jakby tone wazyla Buziam was Kochane
|
#2503 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i podpisuje się pod postulatem obiema rękami CUDOWNIE MIEĆ BIUST dodam tylko PIĘKNY BIUST ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
|
|
#2504 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Belseno, alez wymyslilas z tym nickiem Nic dodac, nic ujac. Gratuluje pomyslowosci!
|
|
#2505 |
|
Zadomowienie
|
No zobacz, mam wakacje, a i tak budzę się jakbym miała iść do pracy, czyli o 6.00
A te krostki w moim przypadku to chyba jednak od chloru, bo w morzu nie dane mi było się popluskać. Piję wapno i Ty może pij? A nick, fiu fiu... Nawet nie pomyślałam, że taki chytrusek z Ciebie
|
#2506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie obrażaj się bo na prawdę nie ma o co. pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2507 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie
mam pytanko:Czy to prawda,ze implanty powinny być wymieniane co 10 lat?
|
#2508 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale na 100% nie wiempatrzcie, ona też ma krzywe... http://p3.kciuk.pl/p3.kciuk.pl/48c9a...93be034360.jpg
|
|
|
|
|
#2509 |
|
Raczkowanie
|
cześć
![]() piszę, żeby się z Wami pożegnać trochę się pozmieniało na forum i już się tu nie czuję dobrze... co chwilę awantury, zarzuty... nie wiem czemu ale nie czuję się do tego miejsca w tej chwili przywiązana. a wcześniej byłam. coraz rzadziej odpisujecie na moje posty a np. na jakieś pierdoły to piszecie ze 3 str... to przykre, że nie wszystkie jesteśmy tu równe. nie mam pretensji do nikogo. po prostu się usunę... dziękuję wszystkim dziewczynkom, które mi pomogły. 3 majcie się i się więcej nie kłóćcie ![]() pozdrawiam
|
#2510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale coś mnie tu z powrotem przyciągnęło, ciekawe co?
|
|
#2511 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak piszesz- ten masaż żeby był skuteczny, musi być nieprzyjemny. Może nie tyle bolesny- a nieprzyjemny. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Stanik już za mały Tak lekko na boczku możesz już się kłaść- sama zobaczysz czy nic Cię nie boli i czy nie czujesz dyskomfortu. Witaj ![]() Cytat:
do tego Twoje są śliczne więc się nie dziwę że koleżanka też takie chce. Mnie też piersi u koleżanki utwierdziły w moim pomyśle. No pech chciał, że robiła gdzie robiła i ja też tam poszłam. No ale Ty przetarłaś dobry i sprawdzony szlak-za Tobą można iść w ciemno
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|||||
|
|
|
#2512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- no ale to Ty podjęłaś decyzję i wszystko udzwignęłaś. Tobie wielkie brawa się należą za tą determinację i odwagę. Pokazałaś, że warto walczyć o siebie bo piersi wyszły super ! I wielkie dzięki za Twoje albumy- z pewnością kiedyś KOMUŚ pomogą Cytat:
choć tędy droga na skrótu do uczulenia . Torebka zaczyna się tworzyć jak piszesz około 2/3 tygodnia. Na początku ma setne cześci milimatra i przez kolejne miesiące przechodzi fazy podobne do przebudowy blizny. U osób modych jej pełna budowa trwa nawet dwa lata. Jeśli towrzy się prawidłowo jest cienką, elastyczną warstwą tkanki otaczającą implant. U niektórych osób (zwłąszcza ze skołonnością do bliznowców ) proses przebudowy nie przebiega prawidłowo i dochodzi do przerostu tkanki. Pierwsze tego objawy można zaobserwować około 6 msc po operacji- no bo wcześniej nawet nie prawidłowo budująca się kapsuła będzie zbyt cinka by dawać jakieś objawy które może wychwycić sama pacjentka. Dlatego tak ważne są kontrole pooperacyjne i badanie piersi przez lekarza, oraz stosowanie do jego zaleceń . Zapraszam do mojego albumu gdzie są zdjęcia piersi z tym powikłaniem oraz zdjęcia wyciętej kapsuły.
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
||
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A profilaktyka ?- to masaż by rozluźniać kapsułę. Basenik działa podobnie. Niestety jest to rozluźnianie tego co się tworzy- nie zapobiegnie cc a więc narastaniu kolagenu. To tak samo jak masaż blizny nie uchroni powstaniu bliznowca- jest potrzebną profilaktyką ale problemu nie wykluczy. Jest, o ile dobrze pamiętam, 4 stopnie przykurczu torebki- i ten pierwszy, najlżejszy nie powoduje żadnych dolegliwości, bólu , deformacji i masaż jest zupełnie wystarczający by piersi utrzymać w dobrej formie. I może tak być, że organizm przestanie w tej fazie nadbudowywać dalej torebkę i nic więcej złego się stanie. Ale zdarza się też - że mimo masaży- proses przerostu galopuje dalej i nic nie jest w stanie go zatrzymać Oprócz masażu zalecane jest przyjmowanie wit E oraz u pacjentek z podwyższonym ryzykiem (choć coraz częściej u wszystkich ) leku blokującego produkcję leukotrienów o którym była tu kiedyś mowa. To tyle profilaktyki- niestety cc może się zrobić KILKA lat po operacji mimo że pierwotnie torebka po półtpra roku skończyła prawidłowo swoją przebudowę. Poniżej : 1-piersi z cc, 2- wyjęty z piersi implant razem z przerośnięta tkanką, 3-piersi z przerostem torebki w jednej piersi (lewej na zdjęciu),
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2012-08-25 o 16:50 |
|
|
|
|
#2515 |
|
Zadomowienie
|
Hm, nie brzmi to zbyt optymistycznie, ale chyba nie dotyka jakiejś dużej liczby kobiet
. Na naszym forum na szczęście nie spotkałam nikogo z takim problemem. W poniedziałek lecę po witaminę E , a na kontroli wypytam dr o te masaże i lek Joasi, jesteś ![]() Lecę trochę chałupkę odgruzować
Szamanka Edytowane przez anika75 Czas edycji: 2012-08-25 o 16:53 |
|
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na naszym forum zanettt2010 miała torebkę - z rok temu miała wycinaną.Wit E jest wskazana u kobiet - nie tylko w profilaktyce cc . Więc spokojnie możesz przyjmować albo najlepiej szukać odpowiednika w pożywieniu. A ten lek stosuje się jak ktoś miał już torebkę, zaczyna mu się robić albo ma skłonności do bliznowców. Nie często u nas stosuję się go zapobiegawczo , u wszystkich- choć jest lekarz który ma taką profilaktykę. A tak na dobrą sprawę skoro nawet po 8 latach może się zrobić cc to jak przymować ten lek? hmm no przecież nie można go zapobiegawczo brać do końca życia
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2012-08-25 o 17:56 |
|
|
|
|
#2517 |
|
Raczkowanie
|
Malinkac, oj tam, oj tam, daj spokoj, szkoda nam bedzie, pliiiiiss
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
Mya super ze troszke napisalas o tej torebce
zmeni sie to?
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a blizne masuje rano i wieczorem ale ta moja lewa struek odpadl mi sam 2 dni i temu ale boje sie w tym miejscu jeszcze dobrze rozmasowac zeby sie nie rozeszla bardzej
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

teraz fajnie gora mi sie robi, wczesniej jak zakladalam staniczek albo top to nie bylo nic widac a teraz juz zarys piersi jest
a powiedz Ty masujesz cale piersi czy blizny?
Czego natura nie dała tego chirurg nie poskąpi

Te oklaski to dla tych, ktore twierdza, ze tak tu kiedys milo bylo... Same sobie atmosfere psujecie swoja nadmierna wrazliwoscia. Napisalam co mysle bez zadnej urazy ani checi dokuczenia komukolwiek. Jesli mysl nie byla dobra to wystarczylo o tym napisac a nie wyzlosliwiac sie. Co do samego staniczka to jak pisalam mozna podac producenta i madel. Producent jest jeden a dystrybutorow jak mrowek.... Ale to juz szczegol. No coz, z kultura bywa roznie, na forach rozmowcow sie nie wybiera. Nie bede wracala wiecej do tego tematu. E.O.T.

mam nadzieje ze mi sie to nie przytrafi
. Można temu jakoś zapobiec?

aa i ten masaż ma służyć temu by torebka nie przyrastała do implantu

Lenkii 06.09 - 12

... No i to poranne mimowolne spinanie mięśni- długo to potrwa? Boję się, że w końcu sobie je uszkodzę tym ściskaniem