Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-25, 22:04   #2131
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X

Dojotka1987
marti86

Cytat:
Napisane przez evvelina88 Pokaż wiadomość
ale dziś szorujemy z mężem łazienkę i w końcu się wykąpie... 4 dniowy śmierdzielek ze mnie (mycie w misce i te sprawy).
ale Ci zazdroszczę już osiągniętego porządku Ja rozgrzebałam z mężem przedpokój i oczywiście cały bałagan stoi w kuchni. kochmarrr!

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Aniu cieszę się że znalazłaś. Swoją drogą, wyobraziłam sobie jak podajesz komuś ciacho, i znajduje w nim obrączkę lepsze niż oświadczyny
Kuuurde nawet nie mów hah
AnnaEf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 22:10   #2132
landi0909
Zakorzenienie

Aniu tak wogóle to podzieliłabyś się tym jabłecznikiem ja mogę nawet pokruszony zjeść
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 22:34   #2133
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
Majka uwielbiam Cie;]

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Melduje sie w 29 tyg ze jestem i ze mam 90cm wiec od ostatniego mierzenia przybylo nam cale 2 cmkurde jak wyladowalam w 20 tc w szpitalu to balam sie czy moje dziecko przezyje0-jesli mialoby sie cos zaczac a teraz powolutku zaczynam oddychac z ulga-i zaciskam "pod☠☠☠☠zie" jak tylko mogiem

Wszytsko przeczytalam-na raty ale wszystko.niestety za duzo nie napisze bo za duzo ulecialo z glowy w ciagu dwoch dni

Gratuluje wszytskim noworozpoczetych tygodni i trzymam kciukaski za nastepne!!byleby do 38!!!

Musso kochana-50 jest baaaardzooo niemiarodajna!! w 50% przypadkow po 75 wychodzi ze jednak wsyztsko jest ok i ze sie nie ma zadnej cukrzycy!!ja Ci powiem ze mialam bardzo wysoki wynik a jem praktycznie wszytsko-oczywiscie musze sie pilnowac-czesto chodze glodna ale idzie sie przyzwyczaic.w sr bylam u cukra i kazal mi jesc pieczywo bo odstawilam tak mi cukier latal no i co najsmieszniejsze okazalo sie ze jedyne pieczywo ktore moge to zwykly bialy chleb-moge zjesc dwie male kromki na raz-nie wiecej.a po ciemnym byl sajgon nie mowiac o bulkach wczoraj zjadlam 3 kawalki pizzy i pierwszy raz ujrzalam swoj cukier powyzej 150 ale juz wiem ze nie moge i wiecej tego nie ruszam-a pozatym to jednorazowy incydent takze glowa do gory-jakby nie bylo bedzie okiej

Peperonik piekny brzuszek!!!!

moj stary sie dzis wypuszcza.w koncu skonczyli ten remont pieprzony bardzo nam pomogl nasz przyjaciel i ida sobie dzis roszke poszalec-wypic drinka i potanczyc.
Ja dzis wypralam pierwsza partie ciuszkow bo trzeba juz rejon ogarniac i ciuszki poukladac na swoje miejscejutro prasowanie-nienawidze
dostalam tez od kolezanki wanienke ze stojakiem takim skladanym ze za szafe wejdzie
gondola zamontowana na stelarzu okryta folia czeka na malego lokatora
no nic narazie to chyba tyle

DeKajka odezwij sie cholero!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

a muminek Twoj rowniez sliczniusi
No witaj Kochana

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
Z tego całego szczęścia, że znalazłam obrączkę wgrałam do albumu 3 zdjęcia brzuszkowe w dodatku z wakacji achh... chciałabym wrócić na plaaaażę
Przepiękne zdjęcia

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
mam wiadomosc od Poni
Pisze ze sie nie udziela bo ma malo czasu, a my tyle piszemy ze sie nie da nas nadrobic;p u Niej wszystko Ok skonczyla 28 tydzien i czuje sie dobrze przytyla 12kg i czuje sie ociezala jak slon;p chodzi do szkoly rodzenia i jest z niej bardzo zadowolona juz ma prawie cala wyprawke) i pozdrawia Was i caluje)
Pozdrowienia dla Poni
Mogłaby raz na jakiś czas coś napisać

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Dziewczynki, ma któraś nr do DeKajki? Może sms-a by Jej napisać?
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 22:40   #2134
peperonik
Zadomowienie

justa86 dziękuje
AnnaEf w ciescie upieklas ja??? dobrze,ze sie znalazla
zdjecia i brzuszek cudne
evvelina88 ja tez poprosze haslo jak mozna
marti86dziekuje
gratuluje 29 tygodnia
Dojotka1987 pozdrowienia dla Poni
DeKajka daj nam znac jak sie czujesz, tesknimy
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 22:40   #2135
landi0909
Zakorzenienie

Ja nie mam numeru do DeKajki, ale widziałam że nas dziś podczytywała mam nadzieję że u niej wszystko ok

kochane, ja zmykam spać. M jeszcze nie wrócił z pracy, bo dziś niestety pracuje do oporu... Powiedział mi przez tel że MOŻE wyrobią się do północy a do tego mam dziś siostrzeńca na noc, więc idę go pilnować
dobranoc

Edytowane przez landi0909
Czas edycji: 2012-08-25 o 22:56
Stary 2012-08-25, 22:59   #2136
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
AnnaEf w ciescie upieklas ja??? dobrze,ze sie znalazla
zdjecia i brzuszek cudne
Dziękuję peproniku a obrączkę upiekłam jak widać kucharka ze mnie pierwsza klasa.
Landi zapraszam na kruszonkę jabłecznikową jak uda mi się upiec jakieś ciasto bez obrączki to chętnie zaproszę Was wszystkie na -mam nadzieję - coś lepszego

Edytowane przez AnnaEf
Czas edycji: 2012-08-25 o 23:15
AnnaEf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 08:59   #2137
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Dzien dobry
Peperoniku super fotki
Wesele udane, potanczylam sobie siedzialam obok ciężarówki ale pazdziernikowej, trochę wymienilysmy nasze doświadczenia
Wczoraj jak byłam u fryzjera to nie chciała uwierzyc ze to juz połowa 6 miesiąca, zreszta wczoraj usłyszałam kilka podobnych opinii heh
W ogóle był tam sobowtór Dody, no identyczna ale nie tyle nawet strojem bo tez ale z twarzy tak podobna ze nie wiem
Szkoda ze dzisiaj brzydka pogoda, przynajmniej u mnie pada
Miłego dzionka!

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 09:03   #2138
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Hej
melduję, że zaspałam na mszę nie wiem jak ja ten budzik wyłączyłam
Gabi, fajnie, że weselisko udane.
Stary 2012-08-26, 09:22   #2139
halwaya
Zakorzenienie

Morning,
właśnie wstałam.. głodna! dojadłam mój wczorajszy obiad, zjadłam ostatni kawałek sernika.. teraz mogę spokojnie czekać aż tż wstanie i zjemy śniadanie

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 09:28   #2140
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Witam sie w 29 tyg ostatni z dwojka z przodu, nastepmne bedzie juz ostatnia 3
Ja was tylko nadrabiam przez te 3 dni, bo odpoczywam z M. jak tylko moge, rodzinnie i sypatycznie

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 09:29   #2141
MiciaKicia
Zakorzenienie

hej kochane.... ja na chwilke zkompa taty ... po obiedzie jedziemy juz dodomu to wtedy wejde na dluzej i wam dokladnie poopowiadam ... ogolnie nie mam dobrych wiesci
1.wczorajszy dzien masakra... nie dosc, ze pogrzeb to jeszcze popoludniu okazalo sie, ze ta nowo narodzona coreczka mojej kuzynki umarla jestem zalamana... wszyscy sa wstrzasnieci w sumie... no ale miala miec dzic operacje tych plucek ale nie dozyla eh
wczoraj zas dawala mi sie we znaki nerka... dzis tez,.. poszlam do szpitala po leki bo tam znajoma pracuje.. ale to taki inny bol niz przedtem bo teraz to w sumie cale cialo az mnie boli i glowa i niedobrze mi blee.... masakra takze nie wiem czy zas w szitalu nie wyladuje. jak cos to bede informowacMagdeEf smsami.

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 09:34   #2142
gk7
Raczkowanie

Hej
Miałam wczoraj wizytę i wszystko jest ok. Pokazałam lekarzowi wyniki usg, te z wtorku i szybko mnie uspokioił, że w 80% przypadków zastojów nerkowych znika po pierwszym siusiu dzieciaczków po porodzie. Zrobił mi usg na swojej aparaturze i zastój jest już mniejszy o 0,9mm. Mam nadzieję, że będzie tak jak powiedział lekarz. Na mój przyrost wagi nic nie mówił, a bałam się, że dostanę opiernicz.

AnnaEf niezła przygoda z tą obrączką

Wczoraj dostałam wielką siatkę ciuszków dla małego z lumpka od bratowej. Porobię zdjęcia i Wam wrzucę.

MiciaKicia uważaj na siebie i dawaj znać jak się czujesz. Straszne jest to co piszesz. Ja bronię się jak mogę przed myślami, że z dzieckiem mogłoby się coś stać.

Edytowane przez gk7
Czas edycji: 2012-08-26 o 09:37
gk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 09:36   #2143
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
hej kochane.... ja na chwilke zkompa taty ... po obiedzie jedziemy juz dodomu to wtedy wejde na dluzej i wam dokladnie poopowiadam ... ogolnie nie mam dobrych wiesci
1.wczorajszy dzien masakra... nie dosc, ze pogrzeb to jeszcze popoludniu okazalo sie, ze ta nowo narodzona coreczka mojej kuzynki umarla jestem zalamana... wszyscy sa wstrzasnieci w sumie... no ale miala miec dzic operacje tych plucek ale nie dozyla eh
wczoraj zas dawala mi sie we znaki nerka... dzis tez,.. poszlam do szpitala po leki bo tam znajoma pracuje.. ale to taki inny bol niz przedtem bo teraz to w sumie cale cialo az mnie boli i glowa i niedobrze mi blee.... masakra takze nie wiem czy zas w szitalu nie wyladuje. jak cos to bede informowacMagdeEf smsami.
wyrazy współczucia. Straszne to jest. Szkoda dzieciaczka, bardzo współczuję Twojej kuzynce - nawet nie potrafię sobie wyobrazić jaka to tragedia.
Trzymaj się dzielnie u uważaj na siebie.

Stary 2012-08-26, 09:42   #2144
Sola1
Zakorzenienie

Peperonik- sesyjka świetna

Cytat:
Nawet nie chcę myśleć co czuje Twoja kuzynka. Malutka była wcześniakiem czy donoszona?

Mam nadzieję, że te bóle, które masz szybko Ci przejdą. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
Hej
Miałam wczoraj wizytę i wszystko jest ok. Pokazałam lekarzowi wyniki usg, te z wtorku i szybko mnie uspokioił, że w 80% przypadków zastojów nerkowych znika po pierwszym siusiu dzieciaczków po porodzie. Zrobił mi usg na swojej aparaturze i zastój jest już mniejszy o 0,9mm. Mam nadzieję, że będzie tak jak powiedział lekarz. Na mój przyrost wagi nic nie mówił, a bałam się, że dostanę opiernicz.
Trzymam kciuki, żeby było tak jak mówi lekarz i ten zastój zniknął
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 09:45   #2145
niteczka83
Zadomowienie

Cześć dziewczyny,
dopiero dziś nadrabiam
Ale się wczoraj objadłam u rodziców - gołąbki i przepyszne jagodzianki (pomagałam robić)
Straszny łasuch ze mnie.

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny ostatnio boli mnie hmmm "podpiździe" w dzien jak chodzę to nie, ale jak w nocy musze sie przekrecic czy wstac, to taki bół mnie łapie i nie wiem co to jest... bolała mnie pachwina ale lakarz powiedział, że więzadła mi sie rozciągaja, ale nie wiem czy to tez od tego jest
myślałam, że padnę ze śmiechu mnie też boli właśnie w nocy, ale to raczej nie to. U mnie wogóle ostatnio zauważyłam że podczas podmywania jestem tam bardzo wrażliwa (w sensie że delikatnie dotknę i jest nieprzyjemnie). Ale to może od chodzenia tyle razy w nocy do toalety.

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Witam sie w 29 tyg ostatni z dwojka z przodu, nastepmne bedzie juz ostatnia 3
Ja was tylko nadrabiam przez te 3 dni, bo odpoczywam z M. jak tylko moge, rodzinnie i sypatycznie
gratuluję nowego tygodnia, i za chwilkę trójeczka

Cytat:
Bardzo mi przykro Micia, wierzyłam że będzie dobrze, że się uda... Współczuję...to jest straszne...

Oby szybciutko przeszedł ból i ominął Cię szpital. Choć jeśli ma pomóc aby nie bolało to niech szybko pomoże

Cytat:
Hej
gratuluję udanej wizyty, dobrze że lekarz Cię uspokoił i wyjaśnił. Zastój jest mniejszy - super Będzie dobrze zobaczysz

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2012-08-26 o 09:47
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 09:57   #2146
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Morning,
właśnie wstałam.. głodna! dojadłam mój wczorajszy obiad, zjadłam ostatni kawałek sernika.. teraz mogę spokojnie czekać aż tż wstanie i zjemy śniadanie
To ja zjadłam śniadanie a po nim hot doga
Cytat:
Dramat, straszne
oby jednak bez szpitala, zeby szybciutko przeszlo
Cytat:
Hej

AnnaEf niezła przygoda z tą obrączką

Wczoraj dostałam wielką siatkę ciuszków dla małego z lumpka od bratowej. Porobię zdjęcia i Wam wrzucę.

MiciaKicia uważaj na siebie i dawaj znać jak się czujesz. Straszne jest to co piszesz. Ja bronię się jak mogę przed myślami, że z dzieckiem mogłoby się coś stać.
Gratki, bedzie na pewno wszystko dobrze, słuchaj sie lekarza

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 10:15   #2147
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Aniu cieszę się że znalazłaś. Swoją drogą, wyobraziłam sobie jak podajesz komuś ciacho, i znajduje w nim obrączkę lepsze niż oświadczyny
Landi poprostu genialne. Chyba sprzedam ten pomysł bratu - żeby jak będzie się oświadczał to upiekł ciasto wraz z pierścionkiem
AnnaEf - ogólnie to niezła historia z tą obrączką

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Peperoniku super fotki
Wesele udane, potanczylam sobie siedzialam obok ciężarówki ale pazdziernikowej, trochę wymienilysmy nasze doświadczenia
Wczoraj jak byłam u fryzjera to nie chciała uwierzyc ze to juz połowa 6 miesiąca, zreszta wczoraj usłyszałam kilka podobnych opinii heh
W ogóle był tam sobowtór Dody, no identyczna ale nie tyle nawet strojem bo tez ale z twarzy tak podobna ze nie wiem
Szkoda ze dzisiaj brzydka pogoda, przynajmniej u mnie pada
Miłego dzionka!
Super że wesele się udało i że się wybawiłaś

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
Hej
melduję, że zaspałam na mszę nie wiem jak ja ten budzik wyłączyłam
Skąd ja to znam

Cytat:
patrzcie, Wy też tak macie? bo u mnie nie dotyczy to tylko nutelli
u mnie też najlepsze jest to oszukiwanie się np. przy lodach. "Nie no zjem tylko trochę. Tak Kochanie w kubeczku", a potem po oskrobaniu kubeczka taka cisza, ten wzrok Męża i pytanie "to co dokładkę?", i moje cienkie "taaaak". I po pudełku lodów znowu...

Zastanawiam się jak DeKajka?...
Stary 2012-08-26, 10:18   #2148
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
To ja zjadłam śniadanie a po nim hot doga
Ja wczoraj na obiad miałam takie domowe hot-dogi z warzywami: cebulką, pomidorkiem, papryką, mozzarellą z bazylią i oregano ( o tej mozarelli niedawno pisała któraś z Was i stwierdziłam, że będzie pasowało też do hot-doga) i parówka ( wiem, że tam pies zmielony razem z budą, ale starałam się wybrać najlepsze jakościowo). Cebulka z mozzarellą na bułce była najpierw podgrzana i podpieczona w mikrofali, parówka ugotowana w wodzie. Na koniec dodana reszta warzyw w dużej ilości oraz ketchup i musztarda.
Było PRZEPYSZNE
Stary 2012-08-26, 10:21   #2149
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj na obiad miałam takie domowe hot-dogi z warzywami: cebulką, pomidorkiem, papryką, mozzarellą z bazylią i oregano ( o tej mozarelli niedawno pisała któraś z Was i stwierdziłam, że będzie pasowało też do hot-doga) i parówka ( wiem, że tam pies zmielony razem z budą, ale starałam się wybrać najlepsze jakościowo). Cebulka z mozzarellą na bułce była najpierw podgrzana i podpieczona w mikrofali, parówka ugotowana w wodzie. Na koniec dodana reszta warzyw w dużej ilości oraz ketchup i musztarda.
Było PRZEPYSZNE
Ooo.. a ja mam frankfurterki.. bułki w sumie nie mam.. ale mi smaka zrobiłyście teraz

A poropos dziwnych połączeń jadłam kiedyś dawno kebaba z serem feta - połączenie dziwne, ale bardzo mi smakowało.

Stary 2012-08-26, 10:22   #2150
gk7
Raczkowanie

Cytat:

Trzymam kciuki, żeby było tak jak mówi lekarz i ten zastój zniknął
Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

gratuluję udanej wizyty, dobrze że lekarz Cię uspokoił i wyjaśnił. Zastój jest mniejszy - super Będzie dobrze zobaczysz
Cytat:

Gratki, bedzie na pewno wszystko dobrze, słuchaj sie lekarza

Dziękuję Dziewczyny Nic innego mi nie zostaje, jak zaufać lekarzowi. Wogóle stwierdził, że nie powinnam być informowana o zastoju takiej wielkości przez tamtego lekarza, bo taka widomość może więcej krzywdy wyrządzić przez mój stres i są to właśnie minusy usg. Do 5mm zastoje traktowane są jak fizjologia i tego się będę trzymać.
gk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 10:24   #2151
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Było PRZEPYSZNE
Sola - - jaka ja się zrobiłam głodna jak to przeczytałam, jakie to musiało być pyszne, chyba zaraz zacznę Dobra idę zrobić sobie śniadanie bo nie wytrzymam
Stary 2012-08-26, 10:31   #2152
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Sola - - jaka ja się zrobiłam głodna jak to przeczytałam, jakie to musiało być pyszne, chyba zaraz zacznę Dobra idę zrobić sobie śniadanie bo nie wytrzymam
Nie chciałam robić przykrości
Wy też często mnie inspirujecie do zrobienia czegoś. Czasem człowiek chodzi i myśli co tu by zjadł, wchodzi na forum i olśnienie
Stary 2012-08-26, 10:38   #2153
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Nie chciałam robić przykrości
Wy też często mnie inspirujecie do zrobienia czegoś. Czasem człowiek chodzi i myśli co tu by zjadł, wchodzi na forum i olśnienie
Kochana nie przejmuj się zaraz coś dobrego zjem - no nie będzie tak pyszne jak Twoje ale coś wymyślę poza tym przypomniałaś mi o jedzeniu - dziękuję
Stary 2012-08-26, 10:44   #2154
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Hej dziewczyny.

Ja nadal skręcam się z bólu jutro ide do rodzinnego i niech mi cos poradzi bo jestem już wykończona. Strasznie kłuje mnie pod ta piersią i promieniuje aż do lewej łopatki od kilku dni nie sprzatalam w domu z tego bólu na szczescie Tż sie nie czepia o bałagan. Wczoraj było tak źle ,że chcielismy jechac na pogotowie ale i tak nic by mi nie pomogli bo czekaliby na zrobienie badan do poniedzialku. Naprawdę nikomu nie zycze takiego bólu momentami aż Ciemno mi sie przed oczami robi i zaczyna mnie mdlic Mam tylko nadzieje, że to nie serce

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 10:47   #2155
landi0909
Zakorzenienie

Hej kochane,

witamy się z Kubusiem w 28 tygodniu, czyli w III TRYMESTRZE!!!

Miciu przykro mi... Nie da się człowieka w takiej sytuacji pocieszyć, trzeba jedynie wierzyć że przynajmniej kruszynka nie cierpiała...

A ja spałam dziś w nocy 15 minut. I ani minuty więcej M wrócił dopiero o 3, ja głupia czekałam na niego, a okazało się że był w Sosnowcu, bo zawoził kolegę... I ani nie zadzwonił ani nic
zasnęłam o 3.30, a o 3.43 siostrzeniec zaczął mi płakać, i już nie spałam wcale. Wyglądam jak zombie, sine podkrążone oczy i ledwo myślę. Wypiłam kawę ale oczy same lecą, a nie mogę iść spać bo muszę mamie potem w obiedzie pomóc

Perełko, a może to po prostu kolka?? Mnie jak kolka złapała wtedy tuż przed ospą, to nie potrafiłam się ruszyć, właśnie w okolicach serca bolało i promieniowało na resztę ciała. Chwilami miałam wrażenie że zaraz zemdleję. A nawet zwykłego bąka się puścić nie dało, jakaś blokada a z godziny na godzinę było coraz gorzej

Czas edycji: 2012-08-26 o 10:49
Stary 2012-08-26, 10:50   #2156
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Ja nadal skręcam się z bólu jutro ide do rodzinnego i niech mi cos poradzi bo jestem już wykończona. Strasznie kłuje mnie pod ta piersią i promieniuje aż do lewej łopatki od kilku dni nie sprzatalam w domu z tego bólu na szczescie Tż sie nie czepia o bałagan. Wczoraj było tak źle ,że chcielismy jechac na pogotowie ale i tak nic by mi nie pomogli bo czekaliby na zrobienie badan do poniedzialku. Naprawdę nikomu nie zycze takiego bólu momentami aż Ciemno mi sie przed oczami robi i zaczyna mnie mdlic Mam tylko nadzieje, że to nie serce
Trzeba było jechać na pogotowie. W końcu po coś jest ta instytucja. Mają Ci pomóc w nagłym przypadku. Jesteś w ciąży powinnaś na siebie uważać- sprzątaniem się nie przejmuj.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Hej kochane,

witamy się z Kubusiem w 28 tygodniu, czyli w III TRYMESTRZE!!!

A ja spałam dziś w nocy 15 minut. I ani minuty więcej M wrócił dopiero o 3, ja głupia czekałam na niego, a okazało się że był w Sosnowcu, bo zawoził kolegę... I ani nie zadzwonił ani nic
zasnęłam o 3.30, a o 3.43 siostrzeniec zaczął mi płakać, i już nie spałam wcale. Wyglądam jak zombie, sine podkrążone oczy i ledwo myślę. Wypiłam kawę ale oczy same lecą, a nie mogę iść spać bo muszę mamie potem w obiedzie pomóc
Landi gratulacje kolejnego tygodnia.. a propos - czy ty tam w domu za darmową pomoc domową robisz? Powiedz mamie, że jesteś zmęczona zajmowaniem się małym i nie spałaś w nocy - i idź spać jak normalny człowiek - potrzebujesz snu jak nigdy.

Stary 2012-08-26, 10:51   #2157
perelka_np
Zadomowienie

Landi a na tą kolkę coś Ci dali i pomogło? Bo ja już naprawde nie mam siły

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Stary 2012-08-26, 10:52   #2158
landi0909
Zakorzenienie

halwaya - ja siostrzeńca wzięłam z własnej dobrej woli, mimo że wiedziałam że dziś pomagam przy obiedzie spokojnie, dam radę popołudniu się położę na chwilkę. Póki jeszcze jakoś się ruszam to chcę pomóc mamie, bo bliżej porodu raczej z łóżka nie będę wychodzić

perełko - ja piłam herbatkę z kopru włoskiego, brałam nospę, espumisan i paracetamol. Jedynie tak byś się chyba mogła domowymi sposobami leczyć. Na pogotowiu automatycznie dają nospę w zastrzyku, dzięki czemu zaraz ból idzie w zapomnienie. Ja bym na Twoim miejscu pojechała, za coś przecież im płacą! A nie daj Boże jeśli to nie jest kolka tylko coś poważniejszego? Musisz myśleć za dwoje, pojedziesz i coś zaradzą, a jak Ty cierpisz to i dziecko cierpi oby się skończyło dobrze, ale trzeba to sprawdzić. Jak już tyle czasu Cię boli, to lekarz musi Cię jak najszybciej obejrzeć.

Czas edycji: 2012-08-26 o 10:55
Stary 2012-08-26, 10:55   #2159
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
halwaya - ja siostrzeńca wzięłam z własnej dobrej woli, mimo że wiedziałam że dziś pomagam przy obiedzie spokojnie, dam radę popołudniu się położę na chwilkę. Póki jeszcze jakoś się ruszam to chcę pomóc mamie, bo bliżej porodu raczej z łóżka nie będę wychodzić
A co takiego na obiad macie? że to aż takich nakładów pracy wymaga?

Stary 2012-08-26, 10:57   #2160
perelka_np
Zadomowienie

Nie moge jechac na IP bo Tż na nadgodzinach do 19 i nie mam co z małym zrobic a jak zostawią mnie na oddziale?

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości