|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Dojotka1987
marti86 Cytat:
Ja rozgrzebałam z mężem przedpokój i oczywiście cały bałagan stoi w kuchni. kochmarrr!Cytat:
|
||
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu tak wogóle to podzieliłabyś się tym jabłecznikiem
ja mogę nawet pokruszony zjeść
|
|
|
|
#2133 | |||
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
Mogłaby raz na jakiś czas coś napisać ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Dziewczynki, ma któraś nr do DeKajki? Może sms-a by Jej napisać? |
|||
|
|
|
#2134 |
|
Zadomowienie
|
justa86 dziękuje
AnnaEf w ciescie upieklas ja??? dobrze,ze sie znalazlazdjecia i brzuszek cudne evvelina88 ja tez poprosze haslo jak mozna ![]() marti86dziekuje gratuluje 29 tygodnia ![]() Dojotka1987 pozdrowienia dla Poni DeKajka daj nam znac jak sie czujesz, tesknimy
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam numeru do DeKajki, ale widziałam że nas dziś podczytywała
mam nadzieję że u niej wszystko ok ![]() kochane, ja zmykam spać. M jeszcze nie wrócił z pracy, bo dziś niestety pracuje do oporu... Powiedział mi przez tel że MOŻE wyrobią się do północy ![]() dobranoc
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-08-25 o 22:56 |
|
|
|
#2136 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak widać kucharka ze mnie pierwsza klasa.Landi zapraszam na kruszonkę jabłecznikową jak uda mi się upiec jakieś ciasto bez obrączki to chętnie zaproszę Was wszystkie na -mam nadzieję - coś lepszego
Edytowane przez AnnaEf Czas edycji: 2012-08-25 o 23:15 |
|
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Peperoniku super fotki Wesele udane, potanczylam sobie siedzialam obok ciężarówki ale pazdziernikowej, trochę wymienilysmy nasze doświadczenia ![]() Wczoraj jak byłam u fryzjera to nie chciała uwierzyc ze to juz połowa 6 miesiąca, zreszta wczoraj usłyszałam kilka podobnych opinii heh W ogóle był tam sobowtór Dody, no identyczna ale nie tyle nawet strojem bo tez ale z twarzy tak podobna ze nie wiem Szkoda ze dzisiaj brzydka pogoda, przynajmniej u mnie pada ![]() Miłego dzionka!
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Morning,
właśnie wstałam.. głodna! dojadłam mój wczorajszy obiad, zjadłam ostatni kawałek sernika.. teraz mogę spokojnie czekać aż tż wstanie i zjemy śniadanie
|
#2140 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie w 29 tyg
ostatni z dwojka z przodu, nastepmne bedzie juz ostatnia 3 ![]() Ja was tylko nadrabiam przez te 3 dni, bo odpoczywam z M. jak tylko moge, rodzinnie i sypatycznie
|
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane.... ja na chwilke zkompa taty ... po obiedzie jedziemy juz dodomu to wtedy wejde na dluzej i wam dokladnie poopowiadam ... ogolnie nie mam dobrych wiesci
1.wczorajszy dzien masakra... nie dosc, ze pogrzeb to jeszcze popoludniu okazalo sie, ze ta nowo narodzona coreczka mojej kuzynki umarla ![]() ![]() ![]() jestem zalamana... wszyscy sa wstrzasnieci w sumie... no ale ![]() miala miec dzic operacje tych plucek ale nie dozyla eh ![]() ![]() ![]() wczoraj zas dawala mi sie we znaki nerka... dzis tez,.. poszlam do szpitala po leki bo tam znajoma pracuje.. ale to taki inny bol niz przedtem bo teraz to w sumie cale cialo az mnie boli i glowa i niedobrze mi blee.... masakra takze nie wiem czy zas w szitalu nie wyladuje. jak cos to bede informowacMagdeEf smsami.
|
|
#2142 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Miałam wczoraj wizytę i wszystko jest ok. Pokazałam lekarzowi wyniki usg, te z wtorku i szybko mnie uspokioił, że w 80% przypadków zastojów nerkowych znika po pierwszym siusiu dzieciaczków po porodzie. Zrobił mi usg na swojej aparaturze i zastój jest już mniejszy o 0,9mm. Mam nadzieję, że będzie tak jak powiedział lekarz. Na mój przyrost wagi nic nie mówił, a bałam się, że dostanę opiernicz. AnnaEf niezła przygoda z tą obrączką ![]() Wczoraj dostałam wielką siatkę ciuszków dla małego z lumpka od bratowej. Porobię zdjęcia i Wam wrzucę. MiciaKicia uważaj na siebie i dawaj znać jak się czujesz. Straszne jest to co piszesz. Ja bronię się jak mogę przed myślami, że z dzieckiem mogłoby się coś stać.
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3k1l7eckl0.png Edytowane przez gk7 Czas edycji: 2012-08-26 o 09:37 |
|
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyrazy współczucia. Straszne to jest. Szkoda dzieciaczka, bardzo współczuję Twojej kuzynce - nawet nie potrafię sobie wyobrazić jaka to tragedia.Trzymaj się dzielnie u uważaj na siebie.
|
|
#2144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Peperonik- sesyjka świetna
![]() Cytat:
Malutka była wcześniakiem czy donoszona?Mam nadzieję, że te bóle, które masz szybko Ci przejdą. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2145 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,
dopiero dziś nadrabiam ![]() Ale się wczoraj objadłam u rodziców - gołąbki i przepyszne jagodzianki (pomagałam robić) ![]() Straszny łasuch ze mnie. ![]() Cytat:
Cytat:
gratuluję nowego tygodnia, i za chwilkę trójeczka ![]() Cytat:
Oby szybciutko przeszedł ból i ominął Cię szpital. Choć jeśli ma pomóc aby nie bolało to niech szybko pomoże ![]() Cytat:
gratuluję udanej wizyty, dobrze że lekarz Cię uspokoił i wyjaśnił. Zastój jest mniejszy - super Będzie dobrze zobaczysz
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-08-26 o 09:47 |
||||
|
|
|
#2146 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oby jednak bez szpitala, zeby szybciutko przeszloCytat:
|
|
|
#2147 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() AnnaEf - ogólnie to niezła historia z tą obrączką Cytat:
i że się wybawiłaś ![]() Cytat:
![]() u mnie też najlepsze jest to oszukiwanie się np. przy lodach. "Nie no zjem tylko trochę. Tak Kochanie w kubeczku", a potem po oskrobaniu kubeczka taka cisza, ten wzrok Męża i pytanie "to co dokładkę?", i moje cienkie "taaaak". I po pudełku lodów znowu...Zastanawiam się jak DeKajka?... |
|||
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj na obiad miałam takie domowe hot-dogi z warzywami: cebulką, pomidorkiem, papryką, mozzarellą z bazylią i oregano ( o tej mozarelli niedawno pisała któraś z Was i stwierdziłam, że będzie pasowało też do hot-doga) i parówka ( wiem, że tam pies zmielony razem z budą, ale starałam się wybrać najlepsze jakościowo). Cebulka z mozzarellą na bułce była najpierw podgrzana i podpieczona w mikrofali, parówka ugotowana w wodzie. Na koniec dodana reszta warzyw w dużej ilości oraz ketchup i musztarda.
Było PRZEPYSZNE
|
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poropos dziwnych połączeń jadłam kiedyś dawno kebaba z serem feta - połączenie dziwne, ale bardzo mi smakowało.
|
|
#2150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję Dziewczyny
|
|
#2151 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- jaka ja się zrobiłam głodna jak to przeczytałam, jakie to musiało być pyszne, chyba zaraz zacznę Dobra idę zrobić sobie śniadanie bo nie wytrzymam
|
|
|
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wy też często mnie inspirujecie do zrobienia czegoś. Czasem człowiek chodzi i myśli co tu by zjadł, wchodzi na forum i olśnienie
|
|
|
|
|
#2153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaraz coś dobrego zjem - no nie będzie tak pyszne jak Twoje ale coś wymyślę poza tym przypomniałaś mi o jedzeniu - dziękuję |
|
|
|
|
#2154 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny.
Ja nadal skręcam się z bólu jutro ide do rodzinnego i niech mi cos poradzi bo jestem już wykończona. Strasznie kłuje mnie pod ta piersią i promieniuje aż do lewej łopatki od kilku dni nie sprzatalam w domu z tego bólu na szczescie Tż sie nie czepia o bałagan. Wczoraj było tak źle ,że chcielismy jechac na pogotowie ale i tak nic by mi nie pomogli bo czekaliby na zrobienie badan do poniedzialku. Naprawdę nikomu nie zycze takiego bólu momentami aż Ciemno mi sie przed oczami robi i zaczyna mnie mdlic Mam tylko nadzieje, że to nie serce
|
|
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane,
witamy się z Kubusiem w 28 tygodniu, czyli w III TRYMESTRZE!!! Miciu przykro mi... Nie da się człowieka w takiej sytuacji pocieszyć, trzeba jedynie wierzyć że przynajmniej kruszynka nie cierpiała... ![]() A ja spałam dziś w nocy 15 minut. I ani minuty więcej ![]() zasnęłam o 3.30, a o 3.43 siostrzeniec zaczął mi płakać, i już nie spałam wcale. Wyglądam jak zombie, sine podkrążone oczy i ledwo myślę. Wypiłam kawę ale oczy same lecą, a nie mogę iść spać bo muszę mamie potem w obiedzie pomóc ![]() Perełko, a może to po prostu kolka?? Mnie jak kolka złapała wtedy tuż przed ospą, to nie potrafiłam się ruszyć, właśnie w okolicach serca bolało i promieniowało na resztę ciała. Chwilami miałam wrażenie że zaraz zemdleję. A nawet zwykłego bąka się puścić nie dało, jakaś blokada a z godziny na godzinę było coraz gorzej
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-08-26 o 10:49 |
|
|
|
#2156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
|
|
#2157 |
|
Zadomowienie
|
Landi a na tą kolkę coś Ci dali i pomogło? Bo ja już naprawde nie mam siły
|
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
halwaya - ja siostrzeńca wzięłam z własnej dobrej woli, mimo że wiedziałam że dziś pomagam przy obiedzie
spokojnie, dam radę popołudniu się położę na chwilkę. Póki jeszcze jakoś się ruszam to chcę pomóc mamie, bo bliżej porodu raczej z łóżka nie będę wychodzić ![]() perełko - ja piłam herbatkę z kopru włoskiego, brałam nospę, espumisan i paracetamol. Jedynie tak byś się chyba mogła domowymi sposobami leczyć. Na pogotowiu automatycznie dają nospę w zastrzyku, dzięki czemu zaraz ból idzie w zapomnienie. Ja bym na Twoim miejscu pojechała, za coś przecież im płacą! A nie daj Boże jeśli to nie jest kolka tylko coś poważniejszego? Musisz myśleć za dwoje, pojedziesz i coś zaradzą, a jak Ty cierpisz to i dziecko cierpi oby się skończyło dobrze, ale trzeba to sprawdzić. Jak już tyle czasu Cię boli, to lekarz musi Cię jak najszybciej obejrzeć.
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-08-26 o 10:55 |
|
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2160 |
|
Zadomowienie
|
Nie moge jechac na IP bo Tż na nadgodzinach do 19 i nie mam co z małym zrobic
a jak zostawią mnie na oddziale?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

Ja rozgrzebałam z mężem przedpokój i oczywiście cały bałagan stoi w kuchni. kochmarrr!

wczoraj zjadlam 3 kawalki pizzy i pierwszy raz ujrzalam swoj cukier powyzej 150 
w dodatku z wakacji 
upieklas ja??? dobrze,ze sie znalazla

nie wiem jak ja ten budzik wyłączyłam
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
wyrazy współczucia. Straszne to jest. Szkoda dzieciaczka, bardzo współczuję Twojej kuzynce - nawet nie potrafię sobie wyobrazić jaka to tragedia.