|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
cześć dziewczyny!
Zielona trzymaj się ![]() Nisia dziś na obchodzie dowiedziała się, że to nie cholestaza dają jej nospę, magnez i 3x dziennie ma ktg. jak leży na wznak to ma mocne skurcze. liczy, że jutro zrobią jej usg. pozdrawia Was i dziękuje za wsparcie mnie wczoraj było tak słabo, że myślałam, że zemdleję. pierwszy raz tak miałam, bo generalnie nigdy nie zemdlałam
|
#3032 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do słabnięcia to ja mam tak dzisiaj, w głowie mi się jakoś kręci podejrzewam, że to przez pogodę i niskie ciśnienie, w ciąży zdarza mi się to chyba trzeci raz, na szczęście Lilianka się ładnie rusza, więc chyba jej to nie przeszkadza A nie pisałam wam jak była u mnie moja mała siostrzyczka: w rodzinnym domu mają pralkę ładowaną od góry, więc nie widać, jak się pranie w środku kręci. Jak mała była u nas to nastawiłam pranie z ubrankami dla córci i Elizka pomagała mi wkładać je do pralki i później nastawiała ze mną program i włączyła pralkę, taką klasyczną z drzwiami z przodu. Zafascynowana była tym, że widać co się w pralce dzieje i co jakiś czas biegała sobie zaglądać do tego prania. Jak pralka zaczęła wirować to słychać było taki gwizd, więc mała pobiegła zobaczyć co się dzieje i nagle wpada do pokoju i woła: Lidziu, a gdzie zniknęło pranie Lilianki? od wirowania rozłożyło się ono na boki i nie było widać, że jest w bębnie a mała pomyślała, że zniknęło |
|
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Super,że u Nisi dobre wyniki
![]() Zielona a Ty miałaś to usg? Zdaj relacje. My sie objadliśmy obiadkiem. Mąż z synkiem śpią,a ja leże sobie chociaż pewnie zaraz usne. Dzidzia jest ciagle w ruchu,ja nie wiem kiedy on śpi .Kochane te co mają już dzieciaczki poradźcie co moge ździałać na mojego nie jadka,bo on prawie nic nie chce jeść. No ciężko coś w niego wmusić. Może coś poradzicie
|
|
|
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, a może na pierwszą stronę byśmy dały ten link do licznika skurczy? ![]() http://www.thebump.com/calculators/c...spx?MsdVisit=1 Tzn. jak Colds wróci A swoją drogą, to ciekawe co u Colds i Śpioszki.
|
|
|
|
|
#3036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3037 |
|
Zadomowienie
|
anusia ja swojego tez nie zmuszam do jedzenia.daje mu jak jest głodny i nie wpycham na siłe
.
|
#3038 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć laseczki
Jakoś nie mam weny. I tak jakoś mi smutno. Ale mam wiesci od Colds - miala problemy z karmieniem, ale juz jest lepiej. Czuja sie dobrze. Karmi cycem i dokarmia. Mala sie najada i obie sa zadowolone. Ma nadzieje ze jutro wyjda bo dzisiaj waga Malej byla na rowni z 10% i ich zostawili.. Trzyma kciuki za dziewczyny pozdrawia kazda a osobna. ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- NIsia super wiesci Anusia ja tez nie zmuszam. Nie chce to nie. Zglodnieje to przyjdzie. Zielona |
|
|
|
#3039 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie, nadrobiłam i mogę coś naskrobać
![]() Zielona trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze Colds szybkiego powrotu do domciu Nisia suuper wiadomość, że to jednak nie cholestaza, ja też się okrutnie boje tego ![]() gda bardzo fajna stronka Wczoraj nareszcie przywiozłam od siostry komodę i ubranka po siostrzeńcu mam ze cztery komplety pościeli do łóżeczka, ręczniki kąpielowe z kapturem i rożki takie do spania i podkłady do przewijania ![]() Jak dobrze mieć siostrę która pomyślała o mnie i wszystko zostawiła ![]() Teraz tylko muszę kupić proszek i się wziąć za pranie i prasowanie ale to już sama przyjemność ![]() Po praniu i prasowaniu wkładacie do szafki i nie nakrywacie już niczym czy zabezpieczyć czymś trzeba przed kurzem ![]() Jestem ciekawa jak moja kotka będzie się zachowywać w stosunku do nowego domownika do klatki gdzie mam dwie świnki morskie potrafi łapki wsadzać żeby dotknąć którąś a poza tym ma godziny wieczorne gdzie lata z kąta w kąt jak szaleniec i nie patrzy gdzie skacze, gamoń jeden. Ciekawe czy będzie kultura czy nie
|
|
|
|
#3040 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
trzymam kciuki za rozwój sytuacji wątkowcyh u nas nadal nic się nie dzieje, więc zgodnie z tym co gin zalecił jutro z rana zjawiam się w szpitalu... a dziś jeszcze parę razy pewnie tu zajrzę
|
|
#3041 | |||
|
Wtajemniczenie
|
chodzi o tetrę i flanelki? bo jeśli tak to kupowałam 70x80.
a jeśli o inne to nie pomogę Cytat:
Cytat:
za szybki powrót do zdrowia i do domku Cytat:
![]() ja ubranka wkładam do szuflad i już niczym nie przykrywałam. chyba że większe rozmiary, takie na wiosnę przyszłego roku, które zapakowałam w worki próżniowe i schowałam do tekturowych pudeł. ja też się zastanawiam jak mój psiak zareaguje na małą ![]() ostatnio, jak usłyszał przeraźliwy płacz niemowlaka to się przestraszył i uciekł do swojego legowiska ![]() dziewczyny, jeszcze trochę nam stron zostało do końca tej części ale może znajdzie się jakaś chętna do prowadzenia kolejnej. wiadomo, Colds będzie miała znacznie mniej wolnego czasu więc trudno wymagać by jeszcze wizaz ogarniała. myślę, że najlepiej jakaś późna wrześniówka albo dziewczyna z terminem na październik by była najlepsza. ale to taka luźna propozycja, równie dobrze może to być nadal Colds
|
|||
|
|
|
#3042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alfabia też ma się zgłosić do szpitala w przyszłym tygodniu, nie? Wstawiłam ciacho ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3045 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jutro ostatni dzień w domu przed hospitalizacją. Mam być we wtorek rano. Dużo o tym myślę. Trzymam kciuki aby nie kazali nam za długo czekać na jakiekolwiek działania. W domu ten czas jakoś leci. W szpitalu będzie się strasznie dłużyło. Dziś w nocy dokuczała mi strasznie zgaga. Po raz pierwszy nie pomagały żadne leki. Zeszłam na dół i usiłowałam spać na siedząco na kanapie co nie okazało się wcale łatwe. Wtedy poczułam też skąd te dolegliwości. Malutka tak elegancko kopała w żołądek, że wszystko podchodziło do gardła. Teraz, po obiedzie, zajęła się żebrami. |
|
|
|
|
#3046 |
|
Wtajemniczenie
|
pokażę Wam, co ostatnio kupiliśmy małej
![]() mata: http://www.ibutik.pl/ogloszenie/mata...ol-2290-247580 album: http://www.arkady.com.pl/product/187...iewczynka.html wprawdzie nie miałam tych rzeczy w planach ale mój małżonek uparł się, że jest to niezbędne a ja nie chciałam mu robić przykrości widząc jak zawzięcie przeszukuje regały ![]() niech się cieszy, że wybrał coś dla córci, skoro większość rzeczy wybierałam sama
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-08-26 o 16:06 |
|
|
|
#3047 |
|
Zadomowienie
|
Oby wypuścili nam Colds niedługo do domku z ładnie przybierającą na wadze Melcią.
Katarzinka, Alfabia trzymam kciuki za szybkie decyzje w szpitalach, żebyście nie musiały tam za długo niepotrzebnie siedzieć!!! no i przywitamy kolejne maluszki w przyszłym tygodniu |
|
|
|
#3048 |
|
Wtajemniczenie
|
mam - dziewczynka
|
|
#3049 | ||
|
Zakorzenienie
|
My również cieplutko pozdrawiamy colds i czekamy tutaj na nią i Melcię.
![]() A ciekawe jak tam spioszka i Julek. Według tego co pisała, to już pewnie są w domu, stąd mniej czasu na zajrzenie tutaj do nas. Cytat:
Jakie macie wybrane imiona? Trzymam za Was kciuki i czekam z niecierpliwością w następnych dniach na wieści, że już tulisz swoją kruszynkę. Cytat:
|
|
#3050 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a zgaga dokucza mi praktycznie od samego początku, u mnie najlepiej sprawdzają się migdały. przez całe życie nie zjadłam ich tyle co podczas ciąży ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
a właśnie, jak z imionami? jakieś typy? |
||
|
|
|
#3051 |
|
Rozeznanie
|
Kurczę nie pamiętam która z was dziewczyny kupiła to łóżeczko
http://allegro.pl/lozeczka-lozeczko-...559193357.html i narzekała, że mąż narzekał przy skręcaniu ![]() zaczęłam oglądać na allegro i już zwątpiłam które chcę ciekawa jestem jak to się sprawdza. |
|
|
|
#3052 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3053 |
|
Zadomowienie
|
no znowu mi z cycucha pociekło - pierwszy raz w dzień i mam plamę na bluzce, chyba muszę zacząć nosić wkładki, bo jak mi tak w pracy poleci to lipa
|
|
|
|
#3054 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super mata!!!! my tez chcemy kupic ale nie wiem jeszcze jaka na razie mamy wybrany lezaczek. i ten albumik swietna sprawa, my tez mamy, mam nadzieje ze sie zmobilizuje zeby go ladnie uzupelniac ![]() Nisia super wiesci ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
mi cieknie w sumie od polowy ciazy non stop. szczegolnie z prawego. strasznie mnie to denerwuje bo ja nielubie nosic stanikow wiec zaraz ciuch brudny |
||
|
|
|
#3055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
nie mialam dzis usg robionego niestety bo strasznie duzo cesarek i lekarze czasu nie maja.pewnie jutro mi zrobia. Za to co chwila gonie na ktg i zadnych skurczy. Kolo poludnia dosc duzo wod ze mnie polecialo,a teraz od jakis dwoch godz nic sie nie leje.
Tesciowa przyniosla mi super obiad ![]() wylicytowalam wozek za 300zl-w koncu sie zmobilizowalam-nie mialam wyjscia. espiro 2w1 na zdjeciu jest tylko gondolka. |
|
|
|
#3057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i powóz piękny a cena jeszcze lepsza
|
|
|
|
|
#3058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ja raczej zamówię taki http://allegro.pl/fisher-price-lezac....html#delivery |
|
|
|
|
#3059 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
A dziewczyny, czy te leżaczki rozkładają się zupełnie na płasko? Bo do kiedy dziecko nie powinno w takiej "złamanej" pozycji leżeć?
Ja się zastanawiam, czy na początku nie trzymać go w koszu mojżesza, takim na kółkach... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

odobiadu nic nie jadlam. wogole nie wyspalam sie bo dziecieczki placza caly czas i w dodatku same dziewczynki,tylko ja mam chlopczyka