|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
no wlasnie mieli takie argumenty o jakich tu dzis przeczytalas
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ten przyklad o wrosnietej zatyczce....no coz nie napisze nic poza tym co napisala Strongus.....zatyczka nie wrosla w ucho przez noc wiec tu jest ewidentnie wina matki a tego komentowac nie bede ![]() Cytat:
oooo to ja poprosze 01.09. - impreza urodzinowa Kotka
|
|||
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, teraz niestety w dobie komputerów dzieci zapominają co to prawdziwe dzieciństwo, a potem ludzie się dziwią, że tyle otyłych dzieci jest i że Polska zbliża się z otyłością wśród dzieci do USA... to przerażające, ale zauważcie same, teraz dzieciaki wychodzą na dwór na trochę, wracają do domu i siedzą przed komputerem. Coraz częściej i to już w podstawówce załatwiają sobie zwolnienia z WF pod byle pretekstem, a kiedyś to i WF miałam po 2,3 godz lekcyjne i potem na SKS się leciało na kolejne 3 godziny.
Do tego śmieciowe jedzenie, czipsy, mcdonaldy. Masakra ile ludzi zaprowadza swoje dzieci do Mcdonalda w niedzielę na obiad - to jest przerażające. I potem zamiast spalać te kalorie np gdzieś na spacerze w lesie, bądź grając rodzinnie w piłkę. To wracają do domów i siedzę przed tv bądź komputerem. Ostatnio też zauważyłam, że jak idą dzieci na plac zabaw, to matki podążają krok krok za nimi. Ja np jak idę na plac, biorę sobie picie, gazetkę, siadam na ławce i czytam. Julka się w tym czasie bawi z innymi dziećmi lub buszuje na torze przeszkód, bądź ślizgawce. Czasami serce mi staje, jak widzę co ona wyprawia, ale nie podbiegam do niej za każdym razem. Już przyzwyczaiłam się, że jak zjeżdża na zjeżdżalni to twarzą do ziemi i na brzuchu hehe ![]() A tamte matki to dziecko np w piaskownicy, a one razem z nim. Zero swobody, podejmowania własnych wyzwań. No i tak jak z kolczykami, jest to burza w szklance wody - sztuczny problem. Po latach pewnie będą mówić, że dzieci które miały przebite uszy w wieku 2lat częściej chorują na anginę, mają zaburzenia psychiczne zobaczycie Ale się rozpisałam hahahaha
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#544 | ||
|
Zakorzenienie
|
za jeden 23,99
ale ja zawswze kupuję te z rimmel'a i mam je na rok mimo częstego używania, no ale mój tż ostatnio mi kupował zwykły bezbarwny za niecałe 6 zł z Bell, więc sobie wyobraź jego minęCytat:
Szkoda, że nie mieszkasz gdzieś bliżej to by nasze odważne łobuzy poszalały na placyku![]() Cytat:
mój to tak umorusany z placu wraca - a jaki szczęśliwy i nigdy mi to nie przeszkadzało
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do placu to znam to hahahaha u nas też jest piaskowy plac i matki otrzepują swoje dzieci i mówią "uważaj bo się pobrudzisz" haha
|
|
|
#546 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Witam się po weekendzie i nadrabiam zaległości
![]() Cytat:
![]() Za życzenia dziękuję Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ty się cieszysz, że idziesz, a ja byłam przerażona. Gdyby mąż mnie nie zaprowadził, to chyba bym stchórzyła Dzięki, ale starania już za nami, teraz czekam na efekt
|
|||||||
|
|
|
#547 | |||
|
Zakorzenienie
|
postaram sie dzisiaj wieczorkiem wrzucic zdjecia wrzuce pozniej zdjecia Cytat:
Hehe mozesz zaczac wybierac kartke ![]() A co bys chciala od cioci z Ameryki? ![]() ![]() ![]() Wrzuce pozniej zdjecia , a Wy kiedy robicie chrzest ? Cytat:
![]() pokaze , pokaze ![]() Cytat:
![]() Witajcie w te piekne niedzielne popoludnie ![]()
|
|
|
#548 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Widziałam, że dyskutowałyście o przekłuwaniu uszu. Mnie nie podobają się niemowlaki z kolczykami. U mnie w rodzinie dziewczynki najczęściej dostają pierwsze kolczyki na komunię i zwykle po komunii przekłuwają uszy - jeśli chcą, oczywiście. Malutkiej dziewczynce nie przekłułabym uszu i nie założyła kolczyków, tak samo jak nie założyłabym jej pierścionków czy łańcuszka. Na biżuterię jeszcze przyjdzie czas
Edytowane przez a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d Czas edycji: 2012-08-26 o 18:47 |
||
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
mam urodzinki 01.09 i tak sie sklada ze impreze tez wtedy robie i to podwojna hahaha[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36134685] Widziałam, że dyskutowałyście o przekłuwaniu uszu. Mnie nie podobają się niemowlaki z kolczykami. U mnie w rodzinie dziewczynki najczęściej dostają pierwsze kolczyki na komunię i zwykle po komunii przekłuwają uszy - jeśli chcą, oczywiście. Malutkiej dziewczynce nie przekłułabym uszu i nie założyła kolczyków, tak samo jak nie założyłabym jej pierścionków czy łańcuszka. Na biżuterię jeszcze przyjdzie czas [/QUOTE]no i wlasnie Ty wyrazilas swoje zdanie a nie naskoczylas na Strippi czy np mnie i to sie ceni. Bo kazdy moze miec swoje zdanie ale zeby od razu od wyrodnych matek wyzywac ![]() (i tu pisze o sobie...jak to zostalam tak wlasnie nazwana)
|
|
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obiad? jaki obiad Strippi Jedyne wołanie, które pamiętam, to było o 22 "Karolina do domu!!!!" |
|
|
|
|
#551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wyrodna matka, to naprawdę jeszcze nic, z tego co czytałam co tam pisały niektóre laski ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
mama "Maaaartaaaa" ja "słucham" mama "obiaddddd" ja "jeszcze 5 minut" mama "za 5min widzę Cię w domu"
|
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nawet jak co się jadło...to było błyskawicznie pożeranie i jazda na dwór od nowa |
|
|
|
|
#553 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W domu to się tylko spało ![]() to mi się przypomniało, lubię tą stronkę http://www.facebook.com/BornInThePRL
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-08-26 o 19:19 |
|
|
|
|
#555 |
|
Zadomowienie
|
A mnie mama nie wołała przez okno bo ja zawsze gdzieś na wiosce latałam i i tak bym nie usłyszała =) Wpadałam po prostu do domu jak byłam głodna i znowu na dwór. A to ganialiśmy gdzieś, a to rowerami jeździliśmy. A obiad jak nie w domu zjadłam to u znajomych. Zawsze się tak wymienialiśmy. I nikt nigdy problemów nie robił. a teraz? szkoda gadać.
Ostatnio spotkałam znajomego na spacerze. Był z dwoma synami-12 i 5 lat. My rozmawialiśmy, a oni biegali po parku. Nagle podchodzi jakaś starsza kobieta i zaczyna nas opierdzielać, że my sobie rozmawiamy i nawet na dzieci nie patrzymy! Kolega zaczął się śmiać i mówi- Pani, przecież to nie moje, ja za młody jestem na takich dużych chłopaków. A ta kobieta z krzykiem- no to pięknie, bez opieki po mieście chodzą! Co za czasy! Po policje trzeba dzwonić! Na co kolega do chłopaków- dzieciaki chodźcie już bo tu Pani do zawału się zbliża. =) Wyobrażacie sobie jej minę?
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam tą stronkę ![]() Pamiętam jak pokazałam tą stronkę koleżance w pracy...się napracowałyśmy w tym dniu strasznie... A oglądając ją nie raz się zastanawiałam, skąd ludzie mają zdjęcia tych starych rzeczy...masakra... Edytowane przez Malensstfo Czas edycji: 2012-08-26 o 19:32 |
|
|
|
|
#558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakie to miłe Cytat:
Co do jedzenia u innych, to u nas też były takie wymiany
|
|
|
#559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36134618] Poważnie? To nawet chorować nie wolno? Współczuję. [/QUOTE] Sama sobie współczuję w tam tym roku straciłam głos i nie mogłam mówić i do pracy chodziłam, bo trzeba... ahh a niby się nie powinno aby dzieci nie zarażać... taaaNikitko może Ty też zrób to badanie pod kątem chlamydii? bo czasami jednym z objawów są właśnie zapalenia układu moczowego... a podobno mają bardzo dużo osób, tylko o tym nie wiedzą. A jeżeli to nie to, to spożywaj żurawinę... jakieś soki, drzemy, żurawina suszona jako przegryzka ![]() --- Cześć ![]() Od jutra szara rzeczywistość- praca ![]() Dzisiaj byliśmy z mężem w ccc i się obkupiliśmy wydałam 400zł 3 pary butów ze skóry jedne dla męża a dwie dla mnie jedne dla mnie takie na co dzień półbuty, a drugie takie jak zawsze chciałam i polowałam, czyli w stylu "mała czarna" tylko w sensie butów i jestem bardzo zadowolona
|
||
|
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36134974]Kotku, wyrodna matka to taka, która nie dba o dziecko, bije je itd. Co rusz się o takich słyszy. W życiu bym nie nazwała wyrodną matki, która przekłuła dziecku uszy, nawet jeśli mi się to nie podoba [/QUOTE]no wlasnie "wyrodna matka" wydaje mi sie tu nie na miejscu....jednak inni maja inne zdanie i tak jak napisala Strippi sa jeszcze gorsze okreslenia ![]() no niby taaak aleeee.....jednak ciagle za daleko zebym Ci Majka podrzucila teraz bo bysmy chcieli miec "romantico wieczor" z seansem filmowym w tle ![]() no wlasnie....mamy winko, przekaseczki na krakersach sa, film tez sie jakis znajdzie....pytanie tylko czy Maja wieczor nam udostepni czy raczej nie
|
|
|
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam cały wątek o kolczykach i napisałam komentarz, bo byłam aż zagotowana
chyba burzę wywołałam
|
|
#563 |
|
Wtajemniczenie
|
M. na silowni wiec wpadlam do was
![]() A ja mialam dzis powazna rozmowe z Filipem, moje 4 letnie dziecko (no prawie 5 letnie) zapytalo mnie czemu my jestesmy biali a chlopczyk jest czarny, tak mnie zdziwil i zaskoczyl ze napoczatku nie wiedzialam jak mu wytlumaczyc, przeciez on ma dopiero 4 lata. Staralam sie jak moglam a on tylko a czemu a czemu a czemu. ![]() :brzyda l:Jeszcze bedzie ze za rok spyta sie skad sie dzieci biora, czy bocian je przynosi |
|
|
|
#564 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do szczepień to racja, mnóstwo jest opinii. Ale decydując się czy szczepić/nie szczepić/czym szczepić kierujemy się dobrem dziecka. I tu też uważam, że należy się tym dobrem kierować, a nie tylko tym czy nam się te kolczyki podobają czy nie. Ja u niemowlaka nie widzę żadnego dobra płynącego z przekłuwania uszu, u starszego (powiedzmy 2-3 lata) jestem w stanie zrozumieć, że ryzyko większości negatywnych konsekwecji jest zdecydowanie niższe, pozostaje tylko kwestia jak traktujemy jego ciało - jako naszą własność czy jego? Dlatego absolutnie nie potępiam Strippi, bo Julka niemowlakiem już nie jest, zapytałam z czystej ciekawości [/QUOTE]Cytat:
Cytat:
![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36134685] Widziałam, że dyskutowałyście o przekłuwaniu uszu. Mnie nie podobają się niemowlaki z kolczykami. U mnie w rodzinie dziewczynki najczęściej dostają pierwsze kolczyki na komunię i zwykle po komunii przekłuwają uszy - jeśli chcą, oczywiście. Malutkiej dziewczynce nie przekłułabym uszu i nie założyła kolczyków, tak samo jak nie założyłabym jej pierścionków czy łańcuszka. Na biżuterię jeszcze przyjdzie czas [/QUOTE]zgadzam się [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36134974]Kotku, wyrodna matka to taka, która nie dba o dziecko, bije je itd. Co rusz się o takich słyszy. W życiu bym nie nazwała wyrodną matki, która przekłuła dziecku uszy, nawet jeśli mi się to nie podoba [/QUOTE]i znów się zgadzam ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36134974]Kotku, wyrodna matka to taka, która nie dba o dziecko, bije je itd. Co rusz się o takich słyszy. W życiu bym nie nazwała wyrodną matki, która przekłuła dziecku uszy, nawet jeśli mi się to nie podoba [/QUOTE]i znów |
|||
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia kiepskiej jakości ;/ myślałam, ze znajdę na ich stronie, ale nie ma chyba dlatego, że stara kolekcja.
Oczywiście na nodze wyglądają lepiej
|
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
Ana- cudne!! te pierwsze zwłaszcza!!
Natala84 -
|
|
#567 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Witam się na szybciora z Austrii![]() Mój mąż się śmieje, że jestem od Was uzależniona bo od razu musiałam zajrzeć co u Was słychać ![]() My już po basenie, saunach, solankach i kolacji teraz drineczki i tzw. "zajęcia w podgrupach"![]() Cytat:
Mi się właśnie wydaje, że największym problemem jest fakt, że ludzie tak łatwo i ostro krytykują zachowanie/sposób postępowania drugich osób. I tutaj dotyczy to szczególnie wychowania dzieci ale nie tylko. Rozumiem, że można mieć inne zdanie na określony temat ale przecież nie trzeba od razu wyrzucać haseł typu wyrodna matka.. Mnie np. wkurza, że ludzie nie akceptują mieszkania bez ślubu. Tuż po moim ślubie moja mama mi zdradziła, że non stop słyszała od swoich "koleżanek", ciotek że jak my to możemy tak długo mieszkać bez ślubu.. a kogo to obchodzi co my ze swoim życiem robimy ![]() Co do kolczyków to się nie wypowiadam, bo nie mam jakiegoś jasno sprecyzowanego zdania. Natomiast jeżeli chodzi o karmienie mm to np. moja bratowa tak zdecydowała, że nie będzie karmić piersią bo po prostu nie chce. Choć nie uważam, żeby to był dobry pomysł to nigdy nie pomyślałabym, że przez to jest wyrodną matką. Wręcz przeciwnie jest cudowną mamą, dla której dzieci są najważniejsze. Każdy ma prawo do własnych decyzji. Nie wiem dlaczego tak trudno jest to niektórym uszanować. Cytat:
za zakupy![]() ![]() Mrowinko nie wiem właśnie co się w tym cyklu stało ale @ dostałam w 20dc.. coś przypuszczam, że znowu miałam torbiel.. ale pewności nie mam. .. i nie wiem co Wam jeszcze chciałam napisać.. |
||
|
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc
![]() Metka no właśnie muszę zrobić tę morfologię. Strong z tego co wiem, to przy tabsach też masz normalnie @ chyba tylko przerw w ich braniu nie robisz tak?? Mabi nawet tak nie pisz, załamałabym się. Super, ze mąż sie wkręcił Maja powiadasz Maleństwo, dodaja ![]() Ana pokaż butki oo widziałam super.Kotku super plany na wieczór. Dziś znowu pół dnia spędziliśmy poza domkiem. Byliśmy też u moich rodziców (byli tydzień w górach), powiedzieli, ze Maja strasznie się przez ten tydzień zmieniła. A ja sobie zaszalałam i zamówiłam 2 paki ubrań na all jedną dla Mai http://allegro.pl/mega-zestaw-jesien...577588657.html a drugą dla mnie - taką do pracy - http://allegro.pl/mega-zestaw-elegan...565586325.htmlCoś mnie cyce zaczęły dziś pobolewać i albo niedługo @ dostanę (bo tak okresowo właśnie) albo...z a 2 tyg zrobię sobie test
|
|
|
|
#569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że będzie po Waszej myśli A w ogóle właśnie czytam recenzje książek w gazecie i jest taka książka Macierzyństwo non-fiction, w której na podstawie własnych doświadczeń opisuje autorka jak wygląda rzeczywistość: zapomnij o śnie i życiu towarzyskim, przygotuj się na rezygnację z zawodowych aspiracji i psychicznie zdziecinnienie,a przede wszystkim na rolę zakładniczki społecznych oczekiwań dotyczących właściwego wypełniania roli matki Polki. I tak się zastanawiam czy rzeczywiście jest to aż takie zuo? Masakra
|
|
|
|
|
#570 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

za podjecie decyzji o starankach

wydałam 400zł