|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#2792 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Widzi nie tylko nasze wady ale i zalety ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
A Marta jak zawsze bardzo fajna, wyważona babka. Od zawszę ją lubię bez względu na jej poziom śpiewu. |
||
|
|
|
#2793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) była dla mnie z lekka żenująca, a wątek szedł niestety w stronę wątku o blogerkach modowych Em się wypowiedziała na ten temat i dużo dziewczyn to podchwyciło, bo po prostu mają takie samo zdanie Shilpa, nie musisz się przecież nikomu tłumaczyć ze swojego wykształcenia Skończyłaś dwa kierunki, doszłaś sama do wszystkiego, wyjechałaś do Singapuru i udało Ci(Wam ) się zorganizować życie na drugim końcu świata- tak, dla mnie to jest powód do dumy i na Twoim miejscu chwaliłabym się na prawo i lewo ![]() Co do naturalności- to ja zauważyłam u siebie inny trend, że dziewczyna, która się nie maluję i nie podkreśla tego czy owego na swojej twarzy jest uważana za... hm, "dziwną" to może złe słowo, ale trochę inną niż reszta. I to bez znaczenia, czy dziewczyna jest ładna, czy nie ![]() W ogóle, ostatnio miałam u Ciebie na blogu to napisać że czasami mam wrażenie, że pomimo tego, iż pochodzimy z tego samego kraju, to wychowałyśmy się w innej kulturze czy nawet w innym państwie Mam tu na myśli kwestię ostatnio poruszonej naturalności- u mnie jest zupełnie inaczej- jak również kwestię tatusiów w Polsce. Może dorastałam w specyficznym społeczeństwie, ale wśród rodzicówmoich znajomych przeważą model taty, który jest odpowiedzialny za odprowadzanie i przyprowadzenie dziecka ze szkoły i za ogólne rozpieszczanie . Nie znam żadnego tatusia(no, może jednego albo dwóch), którzy się wręcz boją dotknąć dziecko ![]() Co do filmików bieżących- skuszę się chyba w końcu na ten balsam, o którym mówi Blondie |
||
|
|
|
#2794 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() I znam trochę Twój ból, wykłady od czapy, profesorowie, którzy nie potrafią przekazać pasji a co dopiero wiedzy. No i te całe dnie na uczelni polegające głównie na czekaniu na zajęcia. Bo nie wiem jak to było u Ciebie, ale u mnie niemal co wykład mam 2h przerwy, które są za krótkie by wrócić do domu a zarazem o ile nie uczę się do koła ciężko mi je jakoś wykorzystać. Tak więc często od 9 do 19 siedzę w jednym budynku - idzie oszaleć. No jedynie wiosną robiłam spacerki do parku Oliwskiego Ale nie ważne, chodziło mi jedynie o to, że sama chciałabym mieć tryb przyspieszony bo również marnuję czas i nerwy ale niestety nie jestem wybitna by mi przysługiwał. Co do wyolbrzymiania negatywnych opinii o Polsce. Być może wyolbrzymiałam ale z mojej strony jako czytelniczki czy widzki tak to wygląda. Często się negatywnie wypowiadałaś w tym temacie. Edytowane przez Mother Hedgehog Czas edycji: 2012-08-26 o 14:23 |
|
|
|
|
#2795 | ||
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
|
|
|
#2796 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Lub po konkretnym wydziale. I są drogie. Szkoda...Ale jakoś ani jeden magister mnie skusił. Ewentualnie filologia ale wtedy od początku lecieć licencjat, specjalizację i kończyć magistrem. |
|
|
|
|
#2797 |
|
Rozeznanie
|
Filmik u Ramony
Makijaż: Zielono-brązowe Smoky http://www.youtube.com/watch?v=EYQ5Jql50KE |
|
|
|
#2798 |
|
Raczkowanie
|
Shilpa- ale co jest takiego fascynującego w dwóch magistrach? A tym bardziej podkreślanie dwóch magistrów zdobytych w .. Opolu.
Więcej pokory. Nie podczytywałam Was dwa dni, a tu taki "chlewik"
|
|
|
|
#2799 | |
|
zawsze mam racje
|
To akurat nie problem, tylko akurat wczoraj klikałam na linki od różnych wizażanek na tym wątku i przekierowywało na stronę homeimprovement czy coś takiego.
Dlatego pytałam, bo chciałam wiedzieć czy to coś z moim komputerem czy nie. ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
![]() Ja mam taką przeplataną ale z tasiemką zamiast sznurka, i chciałam podobną tylko z innym kolorem tasiemki, niestety lenistwo wygrało :P
|
|
#2800 |
|
Raczkowanie
|
Tu nie chodzi o to, że to jest fascynujące, urzekające itp., ale o to, że dziewczyna włożyła wiele wysiłku w swoją edukację i to właśnie dzięki temu i jej determinacji jest teraz tam, gdzie jest i gdzie być bardzo chciała. Po prostu czasem trzeba sie bardzo starać, aby osiągnąć swój cel. Nie rozumiem, co Ci przeszkadza, że ktoś mówi o swoim wykształceniu - oczywistym jest, że jeśli włożysz w coś dużo wysiłku, jest to dla ciebie ważne. No i co z tego, że uczyła się w Opolu? Chyba napisała wyraźnie, jakie ma do tego podejście, co też w niczym nie umniejsza jej edukacji. Naprawdę, czasem mam wrażenie, że ludzie lubią czepiać się bezsensownie, aby się czepiać, zamiast najzwyczajniej w świecie komuś pogratulować;/
|
|
|
|
#2801 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2012-08-26 o 17:52 |
|
|
|
|
#2802 |
|
Rozeznanie
|
Widziałyście to
, ja bym się po czymś takim nie pokazała ludziom .![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=n6fDggigpVI |
|
|
|
#2803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i też nie rozumiem tekstu o Opolu... |
|
|
|
|
#2804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko, że chyba wiele z nas tutaj ma wykształcenie wyższe, niektóre pewnie też podwójne, wiele dalej studiuje, a ona to podkreśla jakby to było coś rzadkiego. Teraz praktycznie każdy studiuje, taka kolej rzeczy, że dużo osób kontynuuje naukę po liceum. Edytowane przez Eva2 Czas edycji: 2012-08-26 o 17:27 |
|
|
|
|
#2805 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie: co jest złego w Opolu? I jeszcze jedno: czy ma znaczenie to gdzie skończymy studia? Przecież liczą się umiejętności a nie to z jakiej szkoły wyższej mamy "papierek".
|
|
|
|
#2806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2807 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
One was obserwują i wypisują na fejsbuniach jaki tutaj chlew ale same nie widzicie ile wy za nimi ganiacie i obgadujecie. I czepianie się czasami taki pierdół, że aż głowa mała. Oczywiście rozumiem pośmiać się z jutuberek, które jawnie z siebie robią idiotki lub chamidła ale wytykanie jakichś szczegółów i codzienna inwigilacja blogów czy kanałów jest już chora dla mnie. Wy serio macie na to czas? Bo ja ledwo by tutaj siedzieć a co dopiero latać po kanałach i blogach. |
|
|
|
|
#2808 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
|
|
#2809 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A dodatkowa rekrutacja na mniej oblegane kierunki jest wszędzie - nic dziwnego, że wtedy przyjmują każdego. |
|
|
|
|
#2811 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale to przecież żadna nowość ze magister magistrowi nie równy. Są uczelnie bardziej i mniej renomowane, są uczelnie państwowe i prywatne itd. Pracodawca bardzo często patrzy z jakiej pochodzi dyplom. Może to i mało sprawiedliwe ale jego to nie obchodzi. Ja np spotkałam się z tym że podczas większej rekrutacji na "dzień dobry" pani poprosiła o wyjście wszystkich z dyplomem prywatnej uczelni.
|
|
|
|
#2812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama nie studiuję, ale mam trochę znajomych, bo z Opola pochodzę. Tu nawet przy pierwszej rekrutacji łapią się wszyscy.
|
|
#2813 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, Shipla, nie zrozum mnie źle, bo moja wypowiedź nie jest ani trochę złośliwa, ale masz widać straszny kompleks pochodzenia i za wszelką cenę wyrzekasz się swojej polskości, co widać chociażby po tym, jak wizualnie próbujesz utożsamić się z Azjatkami. ( I wybacz, ale Twoje tłumaczenia do mnie i chyba nie tylko do mnie, po prostu nie przemawiają). Za bardzo generalizujesz Polaków, odgradzając się od nich czerwoną krechą. Plujesz w swoje gniazdo trochę, a to bardzo przykre i niekoniecznie przedstawia Cię w dobrym świetle. Nagonka na naturalność? No tak, lepiej wyglądać jak spalony na słońcu skwar, z tlenionymi włosami i kilometrowymi tipsami. Jakoś nie zauważyłam, żeby demonizowani przez Ciebie Polacy palcami wytykali sobie delikatne poprawki urody....
Życzyłabym więcej pokory w pisaniu postów na blogu i przekreślaniu wszytskich Polaków.
Edytowane przez bubus900 Czas edycji: 2012-08-26 o 18:08 |
|
|
|
#2815 |
|
Raczkowanie
|
Po prostu wiem, że studiowanie dwóch kierunków nie jest jakąś nadzwyczajną rzeczą. Więc nie rozumiem po co dziewczyna tak to podkreśla, jakby co najmniej UJ skończyła i to nie politologie i zarządzanie, a np. robotyke i prawo. Większym powodem do domu powinno być to co teraz osiąga.
I jak najbardziej, skończona uczelnia ma znaczenie. Żeby nie było. Bardzo lubie ( lubiłam?) jej kanał. Gdy pierwszy raz go znalazłam siedziałam pół nocy i oglądałam filmiki, ponieważ bardzo ciekawie opowiada wraz z mężem o pobycie w Singapurze. Szkoda, że ostatnio tam mało rzeczy mogę dla siebie znaleźć. |
|
|
|
#2816 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
. Niektórzy na jednym kierunku mają problem, a co dopiero na dwóch jednocześnie.
|
|
#2817 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2818 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie pytam aby polemizowac... Po prostu fajnie by bylo, gdyby ktos w koncu napisal mi o co dokladnie chodzi? I co mozna robic, aby sie wizualnie upodobnic do Polki? |
|
|
|
|
#2819 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2820 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ona zawsze powtarzała, że to iż robi jakieś filmiki z makijażem "na Azjatkę" to nic nie znaczy bo na co dzień, że tak to określę jest zwyczajną sobą. Mnie jedynie irytuje, że na fotkach ostatnio zaczęła stroić dziwne minki a'la kawaii niunia i robi je pod dziwnym kątem i wygląda.. dobra nie napiszę bo dostanę bana. No i njeszcze w filmikach ostatnio strasznie piszczy i leje lukier :P Poza tym po wielu jej prywatnych fotach widać, że nie robi się na Azjatkę, więc WTF? Edytowane przez Mother Hedgehog Czas edycji: 2012-08-26 o 18:16 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

znalazłam na razie liseeldridge 

staram się być bardziej na luzie i po prostu sobą - moi widzowie już to widzą a to dzięki Wam
kanał nie jest nawet śmieszny... 

) była dla mnie z lekka żenująca, a wątek szedł niestety w stronę wątku o blogerkach modowych

Lub po konkretnym wydziale. I są drogie. Szkoda...