Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VII - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-26, 13:29   #2791
201606242122
Konto usunięte

Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VII

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
Dziewczyny a poleciłybyście mi jakiś kanał gdzie jest dużo tutoriali z makijażami? Ale takimi zwykłymi dziennymi, a nie w stylu wrzucanych wyżej z oczami na powiekach (mimo że świetny efekt) znalazłam na razie liseeldridge
może http://www.youtube.com/user/allthepr...e=results_main
201606242122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 14:10   #2792
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kajmanowa Pokaż wiadomość
Przyznaję się, że Was "poczytuję" i chcę tutaj wprost (a nie gdzieś mimochodem w filmie czy na fb) podziękować za Wasze opinie - nie wiem na czym to polega ale czasami Wasze opinie tutaj są bardziej szczere i dosadne niż niejeden komentarz pod filmem na yt.. I po Waszych opiniach przyjrzałam się sama sobie i rzeczywiście wypadam przed kamerą w sposób nico zmanierowany.. I nie dziwię się, że odebrałyście mnie jako zarozumialca staram się być bardziej na luzie i po prostu sobą - moi widzowie już to widzą a to dzięki Wam żeby nie było za słodko, to pewnie, że czasami robi się tu chlewik ale nie jest tak źle jak by się mogło wydawać - kwestia łatki jaka do Was przylgnęła.. Pozdrawiam!
Jakie miłe słowa od Jutubowiczki Widzi nie tylko nasze wady ale i zalety

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Zuzu666 Pokaż wiadomość
Bardzo fajny filmik wyszedł. Mimo, że za Figielką nie przepadam to w tym filmiku wypadła bardzo naturalnie i na luzie. O wiele lepiej niż w niektórych swoich filmikach, kiedy mam wrażenie jest bardziej spięta i trochę czasem sztuczna.

A ogląda któraś z was Łukasza?
http://www.youtube.com/watch?v=u7oYp...&feature=g-u-u
Wiem, że to akurat może nie urodowy filmik, ale bardzo ciekawy
Łukasza nie znam. Wydaje się być sympatyczny i tak jak Powiedziała Marta Mandaryna - potrafi słuchać. Ale pytania trochę mnie zażenowały, dość intymne i głównie o Michała (uważam, że na takie powinien odpowiadać Michał a nie jego była żona). No ale to chyba nie Łukasz je wymyślał a człowieki na Fejsie, stąd ich poziom.
A Marta jak zawsze bardzo fajna, wyważona babka. Od zawszę ją lubię bez względu na jej poziom śpiewu.
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 14:13   #2793
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Dziewczyny, teraz tak serio. Wątek nie dość, że stał się śmietnikiem, to robi się naprawdę coraz bardziej żałosny. A ten filmik wrzucony na świnkowy kanał nie jest nawet śmieszny...

Szkoda, bo lubiłam tu porozmawiać (na poziomie) o filmikach urodowych.

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
no patrzecie, tylko Em się wzpowiedziała i zeszło się grono podzialających zdanie. A tak to hihihi hahah wszystkim się podobało
Wydaje mi się, że dziewczyny, którym to- jak sama określiłaś- hihihi się nie podobało, po prostu nie wypowiadała się. Dyskusja o jakichś tam Pusiach() była dla mnie z lekka żenująca, a wątek szedł niestety w stronę wątku o blogerkach modowych Em się wypowiedziała na ten temat i dużo dziewczyn to podchwyciło, bo po prostu mają takie samo zdanie

Shilpa, nie musisz się przecież nikomu tłumaczyć ze swojego wykształcenia Skończyłaś dwa kierunki, doszłaś sama do wszystkiego, wyjechałaś do Singapuru i udało Ci(Wam ) się zorganizować życie na drugim końcu świata- tak, dla mnie to jest powód do dumy i na Twoim miejscu chwaliłabym się na prawo i lewo
Co do naturalności- to ja zauważyłam u siebie inny trend, że dziewczyna, która się nie maluję i nie podkreśla tego czy owego na swojej twarzy jest uważana za... hm, "dziwną" to może złe słowo, ale trochę inną niż reszta. I to bez znaczenia, czy dziewczyna jest ładna, czy nie

W ogóle, ostatnio miałam u Ciebie na blogu to napisać że czasami mam wrażenie, że pomimo tego, iż pochodzimy z tego samego kraju, to wychowałyśmy się w innej kulturze czy nawet w innym państwie Mam tu na myśli kwestię ostatnio poruszonej naturalności- u mnie jest zupełnie inaczej- jak również kwestię tatusiów w Polsce. Może dorastałam w specyficznym społeczeństwie, ale wśród rodzicówmoich znajomych przeważą model taty, który jest odpowiedzialny za odprowadzanie i przyprowadzenie dziecka ze szkoły i za ogólne rozpieszczanie . Nie znam żadnego tatusia(no, może jednego albo dwóch), którzy się wręcz boją dotknąć dziecko

Co do filmików bieżących- skuszę się chyba w końcu na ten balsam, o którym mówi Blondie
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 14:21   #2794
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Shilpa Pokaż wiadomość
Hihi ano mam w Firefox permamentie otwarta zakladke do tego watku, ale nie nadazam z czytaniem

Przegapilam dyskusje na temat mojej edukacji. Zawsze podkreslam, ze mam dwa magirsty, bo jest to cos z czego jestem dumna ;D. Wywalczylam je sama, swiadomie, bez uciekania sie do sciagania na egzaminach czy kolokwiach. I wiedza, ktora wtedy zdobylam przydaje mi sie w pracy.

Nie lubie pisac, z jakich uczelni jestem.... bo uwazam, ze nie zasluguja one na absolutnie zadna forme promocji Niestety nie dane bylo mi wyjechac do innego miasta (z pewnych personalnych powodow byly na mnie ogromne naciski, abym zostala w Opolu... decyzja ktorej bardzo zalowalam, i nawet osoby, ktore wtedy na mnie cisnely potem przepraszaly... ale to juz byla musztarda po obiedzie), wiec musialam sama zadbac, aby cos z tych studiow wyniesc...

Obie uczelnie skonczylam z tytluem magistra w 2008 roku i doslownie tydzien po odbiorze dyplomu bylam juz w samolocie do Singapuru xD. Na obu mialam przyspieszony tryb nauczania, bo szczerze powiedziawszy, to wole sie uczyc sama, niz siedziec na wykladach i sluchac dygresi profesorskich, o tym jak to pan profesor w latach swej swietlanej mlodosci lapal swa dziewczyne za kolano Wole ksiazki i biblioteczne zacisze. Gdyby tak mozna bylo przejsc cale studia, to bylabym najszczesliwsza osoba na swiecie xD Ale niesetety indywidualny tryb nauczania przyznano mi dopiero na dwa ostatnie semestry i zrobilam 2 w jeden.

Mimo wszystko polecam wszystkim studiowanie i prace na siebie - nawet jesli nie ma mozliwosci wyjazdu do wiekszego miassta, nawet jesli profesorowie to (kiepski) zart, a aspirujacy doktoranci powoduja zalamanie wiary w system edukacji, dalej wierze, ze jesli wybierzemy cos zgodnego z nasza pasja, mozna zdobyc duzo wiedzy, ktora potem procentuje i mozna spelniac swoje marzenia

Nie ma sensu rozgrzebywac powodow dla ktorych wyjechalam. Ale to nie jest tak, ze palam jakas nienawiscia do kraju z ktorego pochodze xD Internet dziala jak jakies magiczne szklo powiekszajace - nawet najmniejsza negatywna uwaga albo wspomnienie negatywnego doswiadczenia, rozdmuchiwana jest do rozmiarow pelnowymiarowego ataku... Czesto mowicie, ze jestem przewrazliwiona... ale wydaje mi sie, ze nie tylko ja

Me gusta

Cale kampanie potepiajace noszenie soczewek i makijazu tocza sie glownie w komentarzach pod filmikami... I to od lat. Jak moje zdjecie uzyto na Demotywatorach, do potepienia dziewczyn ktore sie maluja, to juz mialam uraz do tematu Zwlaszcza, ze uzyto zdjecia, ktore sama zretuszowalam, bo tego dnia nie uzylam podkladu... Chyba ostatnio po podjezdzie, gdzie ktos staral sie przyrownac noszenie aparatu na zeby do ingerowania w swoj wyglad za pomoca chirurgi plastycznej to nie wytrzymalam grrrrr
AC, ja tobie gratuluję wykształcenia bo sama nie mam jeszcze głupiego licencjatu a po nim chyba skończę na podyplomówkach bo mają ciekawszą ofertę niż mgr. Ktoś jedynie stwierdził, że nie lubi Twojego podkreślania tego ile masz magistrów
I znam trochę Twój ból, wykłady od czapy, profesorowie, którzy nie potrafią przekazać pasji a co dopiero wiedzy. No i te całe dnie na uczelni polegające głównie na czekaniu na zajęcia. Bo nie wiem jak to było u Ciebie, ale u mnie niemal co wykład mam 2h przerwy, które są za krótkie by wrócić do domu a zarazem o ile nie uczę się do koła ciężko mi je jakoś wykorzystać. Tak więc często od 9 do 19 siedzę w jednym budynku - idzie oszaleć. No jedynie wiosną robiłam spacerki do parku Oliwskiego
Ale nie ważne, chodziło mi jedynie o to, że sama chciałabym mieć tryb przyspieszony bo również marnuję czas i nerwy ale niestety nie jestem wybitna by mi przysługiwał.

Co do wyolbrzymiania negatywnych opinii o Polsce. Być może wyolbrzymiałam ale z mojej strony jako czytelniczki czy widzki tak to wygląda. Często się negatywnie wypowiadałaś w tym temacie.

Edytowane przez Mother Hedgehog
Czas edycji: 2012-08-26 o 14:23
Stary 2012-08-26, 14:24   #2795
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Co do filmików bieżących- skuszę się chyba w końcu na ten balsam, o którym mówi Blondie
Mówisz o balsamie Fenjal? Lubię go.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
AC, ja tobie gratuluję wykształcenia bo sama nie mam jeszcze głupiego licencjatu a po nim chyba skończę na podyplomówkach bo mają ciekawszą ofertę niż mgr.
Niestety na wiele ciekawych studiów podyplomowych przyjmują tylko z mgr.
Stary 2012-08-26, 14:27   #2796
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość

Niestety na wiele ciekawych studiów podyplomowych przyjmują tylko z mgr.
Też fakt Lub po konkretnym wydziale. I są drogie. Szkoda...
Ale jakoś ani jeden magister mnie skusił. Ewentualnie filologia ale wtedy od początku lecieć licencjat, specjalizację i kończyć magistrem.
Stary 2012-08-26, 15:19   #2797
Qloui
Rozeznanie

Filmik u Ramony
Makijaż: Zielono-brązowe Smoky
http://www.youtube.com/watch?v=EYQ5Jql50KE
Qloui jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 16:46   #2798
Devojce
Raczkowanie

Shilpa- ale co jest takiego fascynującego w dwóch magistrach? A tym bardziej podkreślanie dwóch magistrów zdobytych w .. Opolu.
Więcej pokory.

Nie podczytywałam Was dwa dni, a tu taki "chlewik"
Devojce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 16:57   #2799
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez 8Alice Pokaż wiadomość
Po prostu usuń z adresu linku wpis https//, bo wrzuca się podwójnie.
To akurat nie problem, tylko akurat wczoraj klikałam na linki od różnych wizażanek na tym wątku i przekierowywało na stronę homeimprovement czy coś takiego.

Dlatego pytałam, bo chciałam wiedzieć czy to coś z moim komputerem czy nie.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez onemorepanda Pokaż wiadomość

Niektórzy mają nadmierną potrzebę roztrząsania wszystkiego, co się dzieję na tym wątku.

Widziałyście to DIY http://www.youtube.com/watch?v=oOdt9gDJmw8 ? Efekt świetny, szkoda, że nie mam takiego łańcuszka Podziwiam dziewczyny, którym przychodzą do głowy takie pomysły.
Może widziała coś podobnego w sklepie
Ja mam taką przeplataną ale z tasiemką zamiast sznurka, i chciałam podobną tylko z innym kolorem tasiemki, niestety lenistwo wygrało :P

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 17:12   #2800
dominkoo
Raczkowanie

Tu nie chodzi o to, że to jest fascynujące, urzekające itp., ale o to, że dziewczyna włożyła wiele wysiłku w swoją edukację i to właśnie dzięki temu i jej determinacji jest teraz tam, gdzie jest i gdzie być bardzo chciała. Po prostu czasem trzeba sie bardzo starać, aby osiągnąć swój cel. Nie rozumiem, co Ci przeszkadza, że ktoś mówi o swoim wykształceniu - oczywistym jest, że jeśli włożysz w coś dużo wysiłku, jest to dla ciebie ważne. No i co z tego, że uczyła się w Opolu? Chyba napisała wyraźnie, jakie ma do tego podejście, co też w niczym nie umniejsza jej edukacji. Naprawdę, czasem mam wrażenie, że ludzie lubią czepiać się bezsensownie, aby się czepiać, zamiast najzwyczajniej w świecie komuś pogratulować;/
dominkoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 17:13   #2801
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez Devojce Pokaż wiadomość
Shilpa- ale co jest takiego fascynującego w dwóch magistrach? A tym bardziej podkreślanie dwóch magistrów zdobytych w .. Opolu.
Fascynującego może nic, ale skoro dla Shilpy jest to jakieś osiągnięcie, czemu miałaby się nim nie chwalić? Zwykle nie czytam komentarzy pod filmikami, więc nie wiem w jakim kontekście o tym pisała, ale jeśli było to na temat, nie ma powodów, by nie podzielić się taką informacją.

Edytowane przez emememsik
Czas edycji: 2012-08-26 o 17:52
emememsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 17:24   #2802
Qloui
Rozeznanie

Widziałyście to , ja bym się po czymś takim nie pokazała ludziom .

http://www.youtube.com/watch?v=n6fDggigpVI
Qloui jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 17:24   #2803
greenorchid2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dominkoo Pokaż wiadomość
Tu nie chodzi o to, że to jest fascynujące, urzekające itp., ale o to, że dziewczyna włożyła wiele wysiłku w swoją edukację i to właśnie dzięki temu i jej determinacji jest teraz tam, gdzie jest i gdzie być bardzo chciała. Po prostu czasem trzeba sie bardzo starać, aby osiągnąć swój cel. Nie rozumiem, co Ci przeszkadza, że ktoś mówi o swoim wykształceniu - oczywistym jest, że jeśli włożysz w coś dużo wysiłku, jest to dla ciebie ważne. No i co z tego, że uczyła się w Opolu? Chyba napisała wyraźnie, jakie ma do tego podejście, co też w niczym nie umniejsza jej edukacji. Naprawdę, czasem mam wrażenie, że ludzie lubią czepiać się bezsensownie, aby się czepiać, zamiast najzwyczajniej w świecie komuś pogratulować;/
dokładnie :/ no i super, że ma podwójnego magistra i pewnie, że jest to powód do dumy...ja mam mgr, ale drugiego zwyczajnie już nie chciałoby mi się robić albo może nawet nie dałabym rady, także podziwiam i gratuluje
i też nie rozumiem tekstu o Opolu...
greenorchid2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 17:25   #2804
Eva2
Rozeznanie

Cytat:
pamiętam, że studiowała chyba zarządzanie i marketing, tak? to pewnie na Politechnice Opolskiej, uczelnia jak uczelnia, nie wiem co ma miasto do tego?

Cytat:
Napisane przez dominkoo Pokaż wiadomość
Nie rozumiem, co Ci przeszkadza, że ktoś mówi o swoim wykształceniu - oczywistym jest, że jeśli włożysz w coś dużo wysiłku, jest to dla ciebie ważne.
tylko, że chyba wiele z nas tutaj ma wykształcenie wyższe, niektóre pewnie też podwójne, wiele dalej studiuje, a ona to podkreśla jakby to było coś rzadkiego. Teraz praktycznie każdy studiuje, taka kolej rzeczy, że dużo osób kontynuuje naukę po liceum.

Edytowane przez Eva2
Czas edycji: 2012-08-26 o 17:27
Eva2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 17:26   #2805
Maarysia
Przyczajenie

Mam pytanie: co jest złego w Opolu? I jeszcze jedno: czy ma znaczenie to gdzie skończymy studia? Przecież liczą się umiejętności a nie to z jakiej szkoły wyższej mamy "papierek".
Maarysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 17:30   #2806
ladymln
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Qloui Pokaż wiadomość
Widziałyście to , ja bym się po czymś takim nie pokazała ludziom .

http://www.youtube.com/watch?v=n6fDggigpVI
ale o co chodzi, bo nie rozumiem chyba.
ladymln jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 17:31   #2807
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez greenorchid2 Pokaż wiadomość
dokładnie :/ no i super, że ma podwójnego magistra i pewnie, że jest to powód do dumy...ja mam mgr, ale drugiego zwyczajnie już nie chciałoby mi się robić albo może nawet nie dałabym rady, także podziwiam i gratuluje
W ogóle zauważyłam ciekawą tendencję:
One was obserwują i wypisują na fejsbuniach jaki tutaj chlew ale same nie widzicie ile wy za nimi ganiacie i obgadujecie.
I czepianie się czasami taki pierdół, że aż głowa mała.
Oczywiście rozumiem pośmiać się z jutuberek, które jawnie z siebie robią idiotki lub chamidła ale wytykanie jakichś szczegółów i codzienna inwigilacja blogów czy kanałów jest już chora dla mnie.
Wy serio macie na to czas? Bo ja ledwo by tutaj siedzieć a co dopiero latać po kanałach i blogach.
Stary 2012-08-26, 17:33   #2808
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez greenorchid2 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Eva2 Pokaż wiadomość
pamiętam, że studiowała chyba zarządzanie i marketing, tak? to pewnie na Politechnice Opolskiej, uczelnia jak uczelnia, nie wiem co ma miasto do tego?

tylko, że chyba wiele z nas tutaj ma wykształcenie wyższe, niektóre pewnie też podwójne, wiele dalej studiuje, a ona to podkreśla jakby to było coś rzadkiego. Teraz praktycznie każdy studiuje, taka kolej rzeczy, że dużo osób kontynuuje naukę po liceum.
Cytat:
Napisane przez Maarysia Pokaż wiadomość
Mam pytanie: co jest złego w Opolu? I jeszcze jedno: czy ma znaczenie to gdzie skończymy studia? Przecież liczą się umiejętności a nie to z jakiej szkoły wyższej mamy "papierek".
W Opolu nie dość, że poziom jest niski, to przyjmują tam każdego. Nieważne nawet czy ma adekwatną do kierunku maturę zdaną. Dlatego potocznie się mówi, że jak się nie dostanie ktoś gdzie indziej to idzie do Opola

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez zuleyka89 Pokaż wiadomość
dzięki

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 17:41   #2809
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
W Opolu nie dość, że poziom jest niski, to przyjmują tam każdego. Nieważne nawet czy ma adekwatną do kierunku maturę zdaną. Dlatego potocznie się mówi, że jak się nie dostanie ktoś gdzie indziej to idzie do Opola

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

dzięki
To może zacznijmy wyliczać czyj magister ile jest wart?
Stary 2012-08-26, 17:46   #2810
Eva2
Rozeznanie

Cytat:
W Opolu nie dość, że poziom jest niski, to przyjmują tam każdego. Nieważne nawet czy ma adekwatną do kierunku maturę zdaną.
a co studiowałaś w Opolu, że wiesz, że poziom jest niski?
A dodatkowa rekrutacja na mniej oblegane kierunki jest wszędzie - nic dziwnego, że wtedy przyjmują każdego.
Eva2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 17:47   #2811
CruelOrchid
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale to przecież żadna nowość ze magister magistrowi nie równy. Są uczelnie bardziej i mniej renomowane, są uczelnie państwowe i prywatne itd. Pracodawca bardzo często patrzy z jakiej pochodzi dyplom. Może to i mało sprawiedliwe ale jego to nie obchodzi. Ja np spotkałam się z tym że podczas większej rekrutacji na "dzień dobry" pani poprosiła o wyjście wszystkich z dyplomem prywatnej uczelni.
CruelOrchid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 17:52   #2812
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Eva2 Pokaż wiadomość
a co studiowałaś w Opolu, że wiesz, że poziom jest niski?
A dodatkowa rekrutacja na mniej oblegane kierunki jest wszędzie - nic dziwnego, że wtedy przyjmują każdego.
Ale ja nie twierdzę, że to źle, że ktoś studiuje w Opolu i przez to jest gorszy. Ja tylko wyjaśniam, dlaczego dziewczyny wyżej pisały tak a nie inaczej o Opolu i jaka jest o nim opinia. Nie uważam, że trzeba studiować na najlepszej uczelni w kraju, żeby magister był coś warty. Zresztą pewnie część osób studiuje tylko po to, żeby te studia mieć, bo teraz bez mgr nie przyjmują nigdzie. I nie każdy też jest super hiper w nauce. I w tym nie ma nic złego. Po prostu stwierdzam fakty i już.
Sama nie studiuję, ale mam trochę znajomych, bo z Opola pochodzę. Tu nawet przy pierwszej rekrutacji łapią się wszyscy.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 18:02   #2813
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez CruelOrchid Pokaż wiadomość
Ale to przecież żadna nowość ze magister magistrowi nie równy. Są uczelnie bardziej i mniej renomowane, są uczelnie państwowe i prywatne itd. Pracodawca bardzo często patrzy z jakiej pochodzi dyplom. Może to i mało sprawiedliwe ale jego to nie obchodzi. Ja np spotkałam się z tym że podczas większej rekrutacji na "dzień dobry" pani poprosiła o wyjście wszystkich z dyplomem prywatnej uczelni.
Oczywiście, że to żadna nowość, ale miło tak komuś wyliczać czy jego magister ma znaczenie, czy studiował na dobrej uczelni? Może zaraz i moderatorce wytkniecie, że jej uczelnia jest do dupy? Od sprawdzania czy czyjeś wykształcenie jest coś warte są pracodawcy a nie dziunie na forach.
Stary 2012-08-26, 18:02   #2814
bubus900
Zakorzenienie

Oj, Shipla, nie zrozum mnie źle, bo moja wypowiedź nie jest ani trochę złośliwa, ale masz widać straszny kompleks pochodzenia i za wszelką cenę wyrzekasz się swojej polskości, co widać chociażby po tym, jak wizualnie próbujesz utożsamić się z Azjatkami. ( I wybacz, ale Twoje tłumaczenia do mnie i chyba nie tylko do mnie, po prostu nie przemawiają). Za bardzo generalizujesz Polaków, odgradzając się od nich czerwoną krechą. Plujesz w swoje gniazdo trochę, a to bardzo przykre i niekoniecznie przedstawia Cię w dobrym świetle. Nagonka na naturalność? No tak, lepiej wyglądać jak spalony na słońcu skwar, z tlenionymi włosami i kilometrowymi tipsami. Jakoś nie zauważyłam, żeby demonizowani przez Ciebie Polacy palcami wytykali sobie delikatne poprawki urody....
Życzyłabym więcej pokory w pisaniu postów na blogu i przekreślaniu wszytskich Polaków.

Edytowane przez bubus900
Czas edycji: 2012-08-26 o 18:08
bubus900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 18:04   #2815
Devojce
Raczkowanie

Po prostu wiem, że studiowanie dwóch kierunków nie jest jakąś nadzwyczajną rzeczą. Więc nie rozumiem po co dziewczyna tak to podkreśla, jakby co najmniej UJ skończyła i to nie politologie i zarządzanie, a np. robotyke i prawo. Większym powodem do domu powinno być to co teraz osiąga.
I jak najbardziej, skończona uczelnia ma znaczenie.

Żeby nie było. Bardzo lubie ( lubiłam?) jej kanał. Gdy pierwszy raz go znalazłam siedziałam pół nocy i oglądałam filmiki, ponieważ bardzo ciekawie opowiada wraz z mężem o pobycie w Singapurze. Szkoda, że ostatnio tam mało rzeczy mogę dla siebie znaleźć.
Stary 2012-08-26, 18:07   #2816
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Po prostu wiem, że studiowanie dwóch kierunków nie jest jakąś nadzwyczajną rzeczą. Więc nie rozumiem po co dziewczyna tak to podkreśla, jakby co najmniej UJ skończyła i to nie politologie i zarządzanie, a np. robotyke i prawo. Większym powodem do domu powinno być to co teraz osiąga.
I jak najbardziej, skończona uczelnia ma znaczenie.

Żeby nie było. Bardzo lubie ( lubiłam?) jej kanał. Gdy pierwszy raz go znalazłam siedziałam pół nocy i oglądałam filmiki, ponieważ bardzo ciekawie opowiada wraz z mężem o pobycie w Singapurze. Szkoda, że ostatnio tam mało rzeczy mogę dla siebie znaleźć.
Może po prostu jest dumna z tego i uważa to za swój sukces. Uważam, że uzyskanie tytułu magistra na kilku kierunkach to jest osiągnięcie, nawet jeżeli jest to zamiatanie, sprzątanie i zarządzanie . Niektórzy na jednym kierunku mają problem, a co dopiero na dwóch jednocześnie.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 18:09   #2817
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Może po prostu jest dumna z tego i uważa to za swój sukces. Uważam, że uzyskanie tytułu magistra na kilku kierunkach to jest osiągnięcie, nawet jeżeli jest to zamiatanie, sprzątanie i zarządzanie . Niektórzy na jednym kierunku mają problem, a co dopiero na dwóch jednocześnie.
Zgadzam się. I pisze to ta od AntyShilpa Day ^^
Stary 2012-08-26, 18:10   #2818
Shilpa
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Shilpa

Cytat:
Napisane przez bubus900 Pokaż wiadomość
Oj, Shipla, nie zrozum mnie źle, bo moja wypowiedź nie jest ani trochę złośliwa, ale masz widać straszny kompleks pochodzenia i za wszelką cenę wyrzekasz się swojej polskości, co widać chociażby po tym, jak wizualnie próbujesz utożsamić się z Azjatkami. Za bardzo generalizujesz Polaków, odgradzając się od nich czerwoną krechą.
Życzyłabym więcej pokory w pisaniu postów na blogu i przekreślaniu wszytskich Polaków.
A moglabys napisac dokladniej, co Twoim zdaniem jest "wizualnym utozsamianiem sie z Azjatkami'? To, ze nie rozjasnilam wlosow, tylko zostawilam w naturalnym kolorze? Czy fakt, ze mam naturalnie ciemne oczy? Czy ze mam naturalnie jasna cere od... zawsze? Na codzien ubieram sie w ubraniach ze sklepu Cotton On, bo bardzo lubie wyluzowany styl australijski...

Nie pytam aby polemizowac... Po prostu fajnie by bylo, gdyby ktos w koncu napisal mi o co dokladnie chodzi? I co mozna robic, aby sie wizualnie upodobnic do Polki?
Stary 2012-08-26, 18:11   #2819
Devojce
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Jasne, każdy ma inne wyznaczniki sukcesu
Stary 2012-08-26, 18:15   #2820
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Shilpa Pokaż wiadomość
A moglabys napisac dokladniej, co Twoim zdaniem jest "wizualnym utozsamianiem sie z Azjatkami'? To, ze nie rozjasnilam wlosow, tylko zostawilam w naturalnym kolorze? Czy fakt, ze mam naturalnie ciemne oczy? Czy ze mam naturalnie jasna cere od... zawsze? Na codzien ubieram sie w ubraniach ze sklepu Cotton On, bo bardzo lubie wyluzowany styl australijski...

Nie pytam aby polemizowac... Po prostu fajnie by bylo, gdyby ktos w koncu napisal mi o co dokladnie chodzi? I co mozna robic, aby sie wizualnie upodobnic do Polki?
Akurat cytuję Shilpę, ale napiszę o niej w 3 os.
Ona zawsze powtarzała, że to iż robi jakieś filmiki z makijażem "na Azjatkę" to nic nie znaczy bo na co dzień, że tak to określę jest zwyczajną sobą. Mnie jedynie irytuje, że na fotkach ostatnio zaczęła stroić dziwne minki a'la kawaii niunia i robi je pod dziwnym kątem i wygląda.. dobra nie napiszę bo dostanę bana. No i njeszcze w filmikach ostatnio strasznie piszczy i leje lukier :P
Poza tym po wielu jej prywatnych fotach widać, że nie robi się na Azjatkę, więc WTF?

Edytowane przez Mother Hedgehog
Czas edycji: 2012-08-26 o 18:16
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości