|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Hej dziewczynki moje kochane,
W środę miałam operację tego samego dnia wyszłam, jest znośnie obchodzi się bez tabletek, normalnie ruszam rękami ogólnie jest okej super za☠☠☠iście. W niedługim czasie dodam fotki.
|
#2552 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
dzien dobry
Lenkii 06.09 - 11![]() Alex0912 12.11. - 78![]() wstalam jakas godzine temu ufff.... taka bylam zwalona z nog po wczorajszym dniu w pracy ze szok prawie spalam na stojaco ![]() Zabulku super fryzurka ![]() Majirel nooo kobitko mysmy myslaly zes przepadla kochana opowiadaj jak tam sie czujesz itd A wy kurde chudzinki sie tak smarujecie a i tak wam nie potrzeba bo ciałka nastolatek hehe ja tam nie stosuje nic O :P i wpiepszam slodycze bo to moj nałóg no i kombinuje z salatkami Caluski dla was kochane
|
#2553 |
|
Zadomowienie
|
Mam ten krem. Lezy nieuzwany. prawie mnie poparzył
Ja widzę ze sam k.... nie zniknie.... Ja jestem leniwa i mi sie nawet stosować nie chce roznych kremów i ampułek bo za bardzo w to nie wierze. Wierze tylko w sport, peeling i diete... ale tego też nie robie. Alkoholu tez nie pije zbyt dużo. Ostatnio jak widziałam ten film , jak pływalismy na skuterze... szłam w kapoku, całkiem zgrabnie wyglądałam, kostium piiiiikny ....a tu na dupie taki cellulit! kur... wstyd! No i chyba przeprosze się z tym kremem i folią sie bede owijać jak mówicie ze tak działa. Mi jedynie sie zmniejszył cellulit po diecie białkowej.Aaaaaa no i z tym kreme OSTRZEGAM radzę smarować się w gumowych rękawiczkach bo bardzo piecze delikatna skóre po wewnetrznej stronie rączek . Myślałam ze oszaleję. Kasik ja pytalam o skakanke i po roku jeszcze doktor nosem kręciła. zaczełam skakać ponad rok. Poskakałam 2 razy i mi się znudziło.
|
#2554 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Maijrel jestem żądna szczegółów
![]() zajrzę wieczorem ![]() Też używam tego kremu zamiennie z chłodzącym. Jak umyję ręce zaraz po masażu to nie czuję mrowienia.Dlaczego niektóre z was muszą nosić pas?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2556 |
|
Rozeznanie
|
ale Wy delikatne z tym grzaniem
mnie czuję, że piecze pupa ale tak lekko. kiedyś pamiętam zażyczyłam sobie na gwiazdkę półkilogramowy pojemnik takiego jakiegoś serum antycellulitowego jakiejś francuskiej firmy z allegro (teraz tego nie umiem nigdzie znaleźć) i bardzo grzało. to jak się na wieczór posmarowałam i się wchłonęło i szłam spać to pupa zaczynała mi się pocić i czułam się jakbym na rozżarzonym metalu usiadła pamiętam jedną taką noc i sobie myślę: wytrzymam! ale musiałam polecieć do łazienki i to zmywałam i jeszcze przykładałam pupę do kafelek bo były fajne zimne ![]() ale zauważyłam, że jak się mniej takiego czegoś nałoży to mniej piecze... ale czy wtedy jest sens?
|
|
|
|
#2557 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze co to oczywiście Twoje zdjęcia otworzyłam- ale ładnie wyglądasz w nowej fryzurce. Pasuje Ci bardzo- a jak Ci się znudzi to akurat włosy odrosną. Aaa i dodam że cycuchy też ślicznie się prezentująCytat:
---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|||
|
|
|
#2558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2559 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kochane
Wróciłam z wyprawy stakiem STENA LINE powiem wam kochane ciś niesamowitego wrazenie mega pozytywnie jedzienie ,kajuty,animacje oraz dykoteki bombowe panowie też niezli ogólnie wyprawa super na drugi dzień niestety kac gigant A o tym kremiku co piszecie tez go mam jest mega fantastyczny kupowałam go w Rossmanie
|
#2560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś krążył po necie jeszcze mocniejszy filmik z masażem - moje to już by przy piętach były jakbym je dwa lata tak rozciągała i luzowała . Ja kombinuje jak swoje "skupić"i co robić by nie zwiększały objętości z wiekiem ![]() A roweczek robi się właśnie jak się rozciągną odpowiednie partie piersi- które o zgrozo rozciągają się późno co osobą niecierpliwym spędza sen z oczu Jest bardzo niebezpieczne rozciąganie ich szybko i drastycznie samemu, i do tego za wcześnie po operacji- można implant wypchnąć spod mięśnia i po ptakach![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
||
|
|
|
#2561 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
właśnie dojrzewam do decyzji powiększenia piersi, szczególnie teraz gdy mam za sobą ciążę. Wstępnie swój wybór ograniczam do 3 trójmiejskich lekarzy: dr E.S, dr J. Z. lub dr I.G (ze wskazaniem na E.S.) W przyszłym tyg najprawdopodobniej będę umawiać się na konsultacje. Wiecie może jak obecnie kształtują się ceny w 3mieście za okrągłe implanty i zabieg? I jak wygląda sprawa z honorowaniem zaświadczeń od psychiatry?
Edytowane przez Kulkaaga Czas edycji: 2012-08-26 o 21:05 |
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Kulkaaga zajrzyj do pierwszego postu- o tu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...59&postcount=1
a potem edytuj wiadomość
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2563 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fryzurka rewelacja! Super kolorek!
|
|
|
#2564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z automatu weszłam na ostatnią stronę i stąd mój błąd, nie doczytałam pierwszego posta - już się poprawiam
|
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mamy tu duzo dziewczyn od dr E.S. ![]() Jezeli chodzi o te zaswiadczenie to jak narazie tylko jeden doktor takiego wymagal, nie slyszalam zeby dr E.S. takie zaswiadczenie chciala od pacjetek. Bo od 2 pozostalych lekarzy nikogo tu(chyba) nie bylo
|
|
#2566 |
|
Wtajemniczenie
|
Olivko - dzięki za odp, poczekam w takim razie na dziewczyny od E.S.
Co do zaświadczenia od psychiatry, to nie chodzi mi o to czy lekarz go wymaga, tylko czy akceptuje - od początku tego roku weszły przepisy o VAT, mając zaświadczenie od psychiatry mówiące o tym że są wskazania do op. z powodu zdrowia psychicznego nie płaci się VAT-u
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2568 |
|
Zadomowienie
|
ZABO ty piekna nasza!!ja myślałam że ty obciełaś się na krótko...czyli na chłopaka
...i dalej myślę...z takich dłuuugich pięknych blond na krótko..i nie uwierzyłam i na dodatek pięknie wyglądasz..i lubisz białe winko..jak ja!!chociaż czerwone wytrawne też ,jak najbardziejaaa i jak tam pięknie macie..echhhh ![]() MAYu no właśnie boję się że coś nabroję,że mi wyskoczy spod mięśnia i ja już nie wiem czy cos sobie wbiłam do łba..ale zmierzyłam się...i wszędzie mam o 1cm 1,5mniej a w cyckach o jeden więcej albo ja się mierzyć nie umiem albo nie wiem!!!ale tak to mi pasiGRAZIA HEJKA!To się wybawiłaś też kiedyś płynełam tym statkiemGWEN he he,cellulit na dupie..tragedia co???ja od tego leżenia po operacji nabawiłam się go tam najwięcej!!a kremik nie aż taki silny,piecze z 20min ...jak się chce mieć ładny tyłek to trza pocierpieć PRECELKO ![]() KULKAAGA tam gdzie pierwotnie miałam robić piersi to akceptowali takie i płaciłaś bez vat,musisz konkretnie lekarza zapytać,ja tamtejszych nie znam bo jestem ze śląska
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
jakie to uczucie jak się ma implanty?? zastanawiam się czy nie denerwowałoby mnie uczucie, że mam jakieś ciało obce
![]() i jak to jest potem za lat kilkanaście jak już się ciało zmieni czy nie dziwnie wyglądają potem takie piersi?? czy mogłybyście mi polecić lekarza w warszawie, który dobrze skoryguje różnicę w rozmiarze piersi? ogladałam różne zdjęcia w galeriach klinik ale przy asymetriach jakoś kiepsko moim zdaniem to wychodzi :/
|
#2571 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny wy tu piszecie o kremach rozgrzewajacych ja kiedys zakupilam bloto na alegro kosztowalo ok 130 zl sarowalam sie raz pieklo robilam kilka podejsc az w koncu dziadostwo wyrzuculam tak pieklo
a stosowalyscie inne kosmetyki z eveline na celulit ??ale normalne nie rozgrzewajace czy chlodzace bo tam kilka jest![]() ja od jutra dietka zaba wracaj bedziesz nas wspierac hehhe od jutra smigam na rowerku stacjonarnym
|
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz można wiele minusów znaleźść - jak się chce ciało obce, straszne blizny, plastik podczas dotyku, piłki pod brodą Znamy to wszystko - jednak żadna z nas nigdy się na nic takiego nie skarżyła. Implantu nie czujesz w środku- no chyba że zgnieciesz pierś. Jest oczywiste że w piersi coś jest - ale nie czuje się implantu jak np. cukierka w buzi ![]() A ciało zmienia się bez względu na to czy ma się implanty , czy nie. Za kilkanaście lat nasze piersi bez implantów nie byłyby ładniejsze niż te z implnatami oj - odważę się nawet napisać, że w wielu przypadkach te naturalne wyglądałyby duuuuuuużo gorzej![]() Dobrze zauważyłaś że bardzo trudno jest wyrównać asymetrię. Dlatego wybór dobrego lekarza to podstawa. Nie podajemy tu nazwisk - tak na tacy . No bo nie istnieje pojęcie "najlepszego lekarza". Dla mnie najlepszy jest lekarz X- co nie znaczy że Ty szukasz tego samego. Zostań z nami, pooglądaj piersi, porozmawiaj z pacjentkami i zobacz czego/kogo szukasz
|
|
|
|
|
#2573 |
|
Wtajemniczenie
|
kasikkk87 - widzę, że Ty niedawno robiłaś u E.S. - możesz powiedzieć jak w tym roku wygląda to cenowo i czy wiesz coś na temat zaświadczenia od psychiatry?
|
|
#2574 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cześć kobietki I jakoś nie mam kiedy pisać ![]() Jak tam Horo i dzidzia? Wiecie coś? ![]() A co do folii i kremów-ojj jak ja dobrze znam te sposób Ostatnio się nie zawijam, ale muszę do tego wrócić.Graziu byłaś w Szwecji? Bo tym promem-Stena Line płynął ostatnio mój brat-o ile dobrze kojarzę. I mówił, że bardzo fajnie było.
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
jest to 23%
Ale powiem Wam, że to jest dość ciekawe bo: „jeżeli usługa w zakresie opieki szpitalnej i medycznej ma na celu jedynie zapewnienie komfortu psychicznego osoby hospitalizowanej, nie podlega ona zwolnieniu z VAT na podstawie art. 43 ust. 1 pkt 18 ustawy o VAT”. Jeśli chodzi o implanty to nawet pod to nie bardzo można je podciągnąć: Ze zwolnienia będą jednak korzystać te usługi medycyny estetycznej, które mają na celu rekonstrukcję uszkodzonych części ciała w związku z urazem (np. w wypadku). Potwierdzają to interpretacje izb skarbowych w Warszawie z 9 stycznia 2012 r. (IPPP3/443-1348/11-2/KT) oraz w Poznaniu z 26 października 2011 r. (ILPP2/443-1135/11-4/AK). W tej ostatniej czytamy: „zabiegi o charakterze rekonstrukcyjnym, przywracające kształt i wizerunek po urazie lub chorobie, mające na celu poprawę lub przywrócenie zdrowia, np. zabiegi wykonywane w związku z odniesionymi przez pacjenta urazami i służące rekonstrukcji uszkodzonych części ciała ze względu na cel terapeutyczny korzystają ze zwolnienia od podatku”. I jeszcze mały cytat wypowiedzi prezesa Polskiego Towarzystwa Medycyny Estetycznej: Panie doktorze, co Pan sądzi na temat wprowadzenia 23-procentowego VATu na medycynę estetyczną? Jeżeli chodzi o wprowadzenie 23-procentowego podatku VAT na usługi medycyny estetycznej, to nie mamy zbyt dużego pola manewru. Decyzja zapadła w ministerstwie i została zakomunikowana lekarzom. Wydaje się, że definicja usług medycyny estetycznej jest bardzo szeroka. Pod 23-procentowy VAT ogólnie rzecz biorąc podlegają usługi, które nie ratują zdrowia i życia. Regulacja jest nieprecyzyjna... To rozróżnienie jest bardzo trudne do określenia. Wydaje mi się, że te wszystkie administracyjne zakusy na szukanie złotówek wszędzie gdzie się da, powodują, także wśród lekarzy, chęć szukania sposobów na ominięcie przepisów. Do tej pory medycyna estetyczna funkcjonowała na bardzo prostych zasadach. Obecnie będzie inaczej. Powstaje pytanie, kto będzie decydował o tym, które procedury są objęte VAT-em, a które nie. tu całość dla zainteresowanych:http://www.nowoczesna-klinika.pl/pl/...rty_chorobowe_ ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
I jak pisała Olivka- może po prostu część z lekarzy nie podniosła cen o ten Vat jakim zostały objęte zabiegi plastyczne. Olivka zapłaciła tyle co inne pacjentki rok temu. I z tego co wiem u Pani dr o której piszesz też nie było podwyżki o 23 %. Ale to już pytaj innych, świeżych pacjentek bo ja robiłam operację dość dawno i na temat aktualnych cen nie jestem zorientowana.
|
|
|
|
|
#2576 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2577 |
|
Zadomowienie
|
Nie uczucia ciała obcego... gorzej jak sie lezy na brzuchu wtedy jest dyskomfort. Chociaż jak na plazy wykopie dwa dołki na cycki i na nich nie leze, to jest okej.
|
#2578 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
Cytat:
)- płaciłam dokładnie 13 820 zł - 8 tys operacja + 5 820 implanty anatomiczne mentor. Jeśli chcesz robić u tej dr to nie nastawiaj się na samodzielny wybór implantów - to dr zadecyduje, czy potrzebne Ci okrągłe, czy też anatomiczne oraz sama podejmie decyzję co do rozmiaru implantu, a decyzje podejmuje bardzo trafnie . Ja jestem bardzo zadowolona z efektów, a piersi miałam trudne, asymetryczne. Najlepiej pochodź po lekarzach, zobaczysz, który najbardziej przypadnie Ci do gustu. No i daj znać, jak poszło
|
|
#2579 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
polecam Ci dr jak sie wahasz![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
2 tys wzroslo kiedys operacja kosztowala 6 pamietam bo bylam na konsultacji![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- ubunia przyjelam zaproszonko jakie masz wkladki i u kogo robilas??tylko napisz inicjaly )dziewczyny a jak myslicie jakis zwykly balsam typu nawilzajacy plus folia lepiej zadziala???bo u mnie sie masakra po op zrobila i do tego ta sucha skora ![]() jak tam horo i dzidzia?? kurcez swietne sa takie malenstwabuziaki dla was |
||
|
|
|
#2580 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nastawiam się na nią ze względu na wkładanie implantu pod oba mięśnie. Chociaż z drugiej strony cały czas się bije z myślami - mam małe dziecko, a co jeśli coś pójdzie nie tak? No i sama siebie pytam czy mi na starość cycki potrzebne Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

Lenkii 06.09 - 11
taka bylam zwalona z nog po wczorajszym dniu w pracy ze szok prawie spalam na stojaco 

no i kombinuje z salatkami 

zamiennie z chłodzącym. Jak umyję ręce zaraz po masażu to nie czuję mrowienia.

panowie też niezli
i jakie to nieprzyjemne jak się chwyci implant i porusza w nim w lewo ,prawo to aż ciary mi przechodzą!!!i znów dobrze że mi tak napisałaś,jak znam siebie to bym przecholowałabym z tym,a dr był bardzo delikatny..także róbmy jak zalecają bo można sobie krzywdę zrobić
aaaa no i powiedział że wtedy zrobi mi się ten ROWEK wymarzony przez kobiety

i na dodatek pięknie wyglądasz..i lubisz białe winko..jak ja!!chociaż czerwone wytrawne też ,jak najbardziej