|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł ![]() |
|||
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,72% |
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
2 | 3,45% |
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
1 | 1,72% |
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
0 | 0% |
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
0 | 0% |
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
8 | 13,79% |
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
2 | 3,45% |
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
5 | 8,62% |
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
14 | 24,14% |
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
2 | 3,45% |
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
1 | 1,72% |
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
1 | 1,72% |
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
0 | 0% |
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
17 | 29,31% |
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
4 | 6,90% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]()
![]() |
#4472 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
A Lilka to widzę zdolna manualnie. Właśnie dziś myślałam o was. W kościele widziałam dziewczynkę podobną do Twojej Lili. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
Patik a jak cie się wracało ??? Płakała Sara jeszcze???
A mój się rzucił na pizze jeszcze w aucie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Wtajemniczenie
|
Witam wieczorową porą.
Wiktoria wielki buziak od cioci i Dominika z okazji roczku ![]() ![]() Iustyna, Lili, Patik ![]() DaKaro piękne zdjęcia ![]() Eweeve cudna Marysieńka. Co do pchacza, to mamy podobny ale u Nas się nie sprawdza. Dla Dominika jest niezbyt stabilny. Moje dziecię ma motorek w d u p c e i zamiast chodzić przy nim to biega, a pchacz się wywraca. No i ślizga się na panelach. Ale może Twoja córa będzie spokojniej kroczyła ![]() AgaG Cyprys jest naprawdę wart polecenia, ale z trójką dzieci to tylko do domku. Pokoje faktycznie niewielkie. My chcieliśmy domek, ale tylko z drugą parą, a w końcu pojechaliśmy sami. W pojedynkę za drogo wychodzi.
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Łukasz powinien już być w domu od godziny a od pół godz ma wyłączony tel a ja się zamartwiam ![]()
![]() |
#4476 | |
Zadomowienie
|
WIKUSIA STO LAT!!!!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam takie samo odczucie po urlopie jak Crazy i Ty - to byla poprostu harowka! Zarowno z Blana-roczniakiem jak i z Klara-trzylatka... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż zauważyłam, że jak ktoś ma wyjątkowo grzeczne dziecko to już tak wyrozumiale nie patrzy na inne bardziej rozbrykane. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mery wlasnie zasypia w lozeczku, poplakuje, ale jestem twarda, zaraz usnie - przetestowane na wczasach, jak sie nie reaguje usypia po 5 minutach sama ![]() ![]()
![]() |
#4479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Pozdrowienia znad Soliny ![]() ![]() ![]() Na razie na szybciutko: 1,2, 5 - w drodze na szczyt i na Połoninie Wetlińskiej 3 - zdjęcie robione na statku, z rejsu po jeziorze 4 - całus od Adasia dla cioć ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-08-26 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Wtajemniczenie
|
ej Carmela
![]() ![]() Słuchaj mnie, drań nie chce jeść żadnej karmy ani tego co mu wet kazała ugotować po biegunce (ryż, marchewka i kurczak). Wygląda to tak, jakby całe swoje życie nie poznała psiej karmy i jadła rzeczy, które wygrzebała ze śmietnika. Co ja mam robić?
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
Pati, brunetka
![]() ![]() ![]()
#4483 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Justyna ja nie pomogę ![]() Cytat:
![]() Jutro rano jadę do dentysty. Boję się..że tam coś złego, kanał albo inny czort będzie.
![]() |
#4485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mam tu taką znajomą, która zostawiła dwumiesięczne niemowlę i pojechała z mężem na weekend za granicę. Wrócił Ł? Gadał gdzie był? Też mam dzisiaj marny humor. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
Wiki
![]() A ja dzisiaj upiekłam 3 duże blachy kwadratowe pizzy i jeszcze zamroziłam porcję ciasta ![]() Od jutra zaczyna aerobiczną 6 weidera ! Która chętna ? Jak widzę zdjęcia w googlach to mnie motywują ![]() Kupiłam sobie dzisiaj książkę Johna Grishmana za 4,99 ![]() i zamówiłam jeszcze SPRZEDANA ale przyjdzie mi dopiero po 18 września, bo jakaś premiera ma być dopiero czy coś tam... Ania Adaś jest boski ! mąż nie pozwolił mi czytać Płacz niemymi łzami, powiedział żę książka porysuje mi mózg, jak przeczytał recenzję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Zakorzenienie
|
wrócił. No ja wiedziałam gdzie pojechał. Zjeść i zatankować auto i odwieźć takiego chłopaka do domu. Rozładował mu się tel. Rano już coś brzdąkał że ma 1 kreskę baterii, ale wyleciało mi z głowy.
#4488 |
Zadomowienie
|
hej
mam pytanie bo w kłopocie jestem ![]() dziecko mi się pochorowało, od nocy ze srody na czwartek gorączkowało aż do wczoraj (3 dni), oczywiście byliśmy u lekarza, kazał zbijać gorączkę i czekać.. na wysypkę, zrobić badanie moczu oprócz gorączki nie było innych dolegliwości (nie licząc biegunki 3 dni wcześniej) gorączkę przez te 3dni trudno było zbić, w zasadzie non stop ponad 38, czasami spadała do 37,5-37,8 st. no i od wczoraj jakieś kropeczki zaczęły się pojawiać, dziś (4dzień) troszkę więcej, na policzkach, koło pępka i na pleckach, tak w pasie pieluchy no i nie wiem czy ta wysypka czy plamki mają być tak spektakularne jak widzę to na zdjęciach w necie - duuuuużo? czy może być trochę tylko? no bo jeśli nie potwierdzi się że to trzydniówka musimy szukać powodu tak wysokiej gorączki przez parę dni ![]() jak u was było z trzydniówką? dzięki za odpowiedzi przepraszam że nie odnoszę się do waszych wypowiedzi
#4489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ania ja bardzo lubię nad Solinę jeździć, tylko nasze wypady kończą się zawsze przy plaży, przy zaporze ![]() Adaś jest boski, ucałuj go od ciotki ![]() ![]() Żaneta ja bym nie dała rady tej książki przeczytać. Po samej recenzji wyć mi się chciało. Już mam mózg zrysowany (pozdrowienia dla Twojego Tż ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny. Ja Was wiecznie podczytuje , juz zyc bez Was nie moge
![]() Justyna psinka sliczna , napewno zadomowi sie bardzo szybko ![]() Stronczku - dla Wiki duuzo zdrowka zycze I buziaka przesylam. No I mam nadzieje ze z Tz juz jest ok. Aniu sliczne zdjecia , I gratulacje z okazji fasolki ![]() DeKaro - torcik super , samochod sie spodobal Malwince ![]() Moze napisze co u nas ![]() Sophie robi postepy , uczy sie bardzo szybko , wystrczy raz jej cos pokazac I jak papuga chodzi I pokazuje . Dalej je mleko a miedzy czasie podaje jej jogurty , obiadki , kanapki a ona jak ptaszek.mam nadzieje ze jak zacznie juz sama dobrze operowac widelcem to lepiej bedzie jadla , narazie tylko wsadza do buzi a ja nabijam nawidelec. ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Zaneta weszlam w necie na ta ksiazke , masakra , normalnie nie wyobrazam sobie tej ksiazki czytac , az ciary dostalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Zakorzenienie
|
Hej. Narobiłam ,,po łebkach", ale już późno a ja zmęczona okropnie jestem
![]() DaKaro super zdjęcia, tort czadowy ![]() Brumciu dawaj zdjęcia, filmy, opisy, co tam masz ![]() A my dzisiaj byliśmy na pizzy z Julci chrzestnym i Jego dziewczyna-było super, a dama potem spała 2,5h-aż Ją obudziłam, bo trzeba było do sklepu jechać ![]() Do jutra.Pa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
BTW: Jeśli niecałe dwa tygodnie temu przechodził Radek trzydniówkę a na ten piątek jesteśmy umówieni na szczepienie to myślicie, że go zaszczepią? Nie będzie lekarka na mnie warczała, że nie przyszliśmy do niej przy gorączce? ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Głodna jestem. Idę spać. Kolano mnie boli. W piątek testowaliśmy krzesełko rowerowe i chyba je przeciążyłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może przedzwoń do lekarza, albo do rejestracji dopytac sie.
![]() |
#4494 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Wikusiu, sto lat ślicznoto! Niech się spełnią Twoje dziecięce marzenia. ![]() Aania, ale pięknie tam macie, no i czarujący Adaś. ![]() ![]() Brumku, fajnie że przyjęcie takie udane. ![]() ![]() Iustyna, "słychać" po postach, że chyba trochę lepiej z Nutką, co? ![]() Alibany, jak Ty mnie wyszpiegowałaś na fb detektywie? ![]() ![]() DaKaro, ale impreza! Uwielbiam oglądać urodzinowe zdjęcia Naszych brzdąców, wszystkie inne z resztą też. AgaG, jak miło Cię widzieć. ![]() ![]() Youyou, ja właśnie zachęcona Twoimi postami zaczęłam dawać Hani więcej swobody przy jedzeniu i coraz lepiej jej idzie. ![]() ![]() Jedzenie łyżką to już wyższa szkoła jazdy ![]() ![]() Crazy, Ewe, witamy po wczasowaniu. ![]() My mieliśmy familiadę (jak to tż mówi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hania miała okazję pobawić się ze swoim starszym o 1,5 roku kuzynem i naprawdę miło się na nich patrzyło. Mały przynosił jej autka i inne cuda, częstował chrupkami i dawał buziaki. ![]() Chłopak wkroczył w wiek ciągłego nawijania i nieraz wychodzą mu takie wiązanki, że płakaliśmy ze śmiechu. Dwie sytuacje jakoś bardziej zapamiętałam. Pierwsza była w momencie kiedy Tymek musiał się udać za potrzebą, a że potrzebował eskorty padło akurat na babcię. ![]() -Dziadzia mnie tego nauczył!(z dumą w głosie) -Czego Cię dziadek nauczył Tymusiu? -Kloca... (tu już ze stękaniem ![]() -(chwila konsternacji) Czego Cię nauczył? - WALIĆ KLOCA! Akurat piłam poranną kawę i się cała zaplułam. ![]() Druga sytuacja, kiedy mały pochłaniał chrupki kukurydziane w zawrotnym tempie zagadałam do niego: -Niezły z Ciebie chrupkożerca. ![]() - Nie. - Nie jesteś chrupkożercą? ![]() - Nie. -A kim jesteś? - Tymusiem. ![]() ![]() Poniżej zdjęcie mojej spacerowiczki i powyżej opisana dwójka jadąca "do kiosku". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() może któraś z was jeszcze zauważy moje pytanie i napisze, z góry dziękuję ale to już jutro przeczytam, muszę się położyć dobranoc
![]() |
#4496 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I wszystkiego najlepszego dla Wiki z okazji 1 urodzinek! ![]() ![]() Marysia jak zwykle uśmiechnięta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My dzisiaj byliśmy we trójeczkę na zakupach w Ikei, no i klopsiki zaliczone ![]()
![]() |
#4497 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Patik, nie jesteś dziwna, Hania nie spędziła ani jednej nocy bez Nas i nie wyobrażam sobie jej nikomu zostawić. ![]() ![]() Za dentystę trzymam kciuki- będzie dobrze. ![]() Kolina, u Nas nie było trzydniówki, ale z tego co piszesz to u Was wyglądała książkowo. ![]() ![]() Eve, fajny pchacz i myślę, że za tą cenę warty kupna. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-08-26 o 21:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Wtajemniczenie
|
Kolina nawet przed chwilą myślałam o Tobie, że trzeba Cię wywołać do tablicy
![]() ![]() ![]() Madziaranew właśnie często widać Cię w nocy na pasku ![]() Zaneta, Oliweczka ale mi narobiłyście ochoty na pizze. Tej książki co Aania czyta, na bank nie ruszę, weszła by mi na bańkę ![]() Aaniu nie czytaj tej książki!
![]() |
#4499 |
Wtajemniczenie
|
Wiki słodka sto lat
![]() Uff już po imrezce... Jutro postaram sie nadrobić Po wszystkim padam na pyszczek w wielkim skrócie - było cudownie, Jachu z nadmiaru wrażeń nie mógł zasnąć a jeszcze prezentów facet nie widział - jutro będzie wielkie rozpakowywanie ![]()
#4500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
marzenaS dzieki - Hania slicznosci i smiga jak moja Marysia. Tyle ze moja za jedna reke pojdzie, za dwie tez a sama 4 kroki i rzuca sie na kolana, bo chce szybko przebierac i jej sie nogi placza ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.