Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-27, 09:50   #4471
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Cześć, dziewczyny! Mój TŻ pojechał właśnie z rodzicami w swoje rodzinne strony - na Lubelszczyznę, 500km od naszego miejsca zamieszkania i wraca w środę... Musi załatwić tam na miejscu sprawę z rejestracją samochodu... Wiem, że to tylko 2 doby i kilka godzin, ale się chyba bez niego zapłaczę. Ja nawet nie umiem zasnąć, gdy jego nie ma obok. Ehh.
Ale zaraz się szykuję na spotkanie z przyjaciółką, nie widziałyśmy się od maja, strasznie się stęskniłam za nią. Przydadzą mi się takie babskie pogaduchy przy kawałku ciasta.
A co do brzusia, to moje też jest ruchliwe, ostatnio ciągle je czuję - też się zastanawiałam, kiedy ono śpi, chyba w nocy, bo mnie wtedy nie męczy i nie budzi, co najwyżej na siku.
19. tydzień czas zacząć. Jeszcze 1,5 tygodnia do połówkowego.

Widzę, że gadacie o wadze - u mnie 1,5 kg na plusie.

Szaja
, śliczne imię, Dorotka - takie fajne, polskie, proste. Wdzięczne.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 09:51   #4472
anna2007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
a mój mąż wczoraj stwierdził, że jak będzie dziewczynka to on chce Zosię
Mamy w rodzinie małą Zosię
U nas imię wybierał mąż i syn dla dziewczyny,było to ustalone 4 lata temu-WIKTORIA,ja dla chłopca:Alan Cyprian
anna2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 09:54   #4473
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

ehhh nawet mi nie mów o tym sprzątaniu..... nic tylko to robie w kółko.... jeszcze jak poprosze tż żeby umył naczynia to "okok spoko" po czym wychodzi do pracy na caly dzien i zostawia mi te gary, jak wraca o 21 30 nie chce mu sie myc na nastepny dzien zas idzie do pracy, a jak mowie ze ciagle tylko ja sprzatam to slysze w zamian ze on chodzi do pracy :/ wkur*ia mnie to strasznie bo to że ejstem na l4 ciążowym nie znaczy że mam zapier*alać całe dnie w mieszkaniu.... tutaj zakupy ciezkie przytachac obiad pranie sprzątanie, a on wraca po pracy ciepnie ciuchy z siebie zje obiad umyje sie i walnie sie do łóżka.... a jak ma wolne to "przeciez on ma wolne" nie mówie bo raz na jakiś czas posprzata mieszkanie ale to tak raz na miesiac a w reszte dni to dupa. Ostatnio tez jego znajomi mieli przyjechac to ja clay dom sprzatalam bo on mial isc na godzine do pracy a w efekcie siedział chyba z 7 godzin... dziś tez mieliśmy wyjeżdzac o 12.... prosiłam żeby wyniosł smieci...mhm !!! oczywiście tez ja cały dom ogarniam przed wyjazdem. ja mam go spakować ja wszystko...
Musiałam się wyżalić
No ja Wam współczuję dziewczyny, chociaz sama w domu dużo robię ale na Tż niemoge narzekać bo on koło domu dużo robi, a teraz to stara mi sie pomagać i cały czas pyta co jeszcze robić, a jest co bo goście nam wymieniają centralne z pcv na miedź i w sobote prawie w całym domu wiercili, to Tż z grubsza wszystko sprzątał, ja już póxniej tylko mopem ostatnie szlify. Problem jest tylko że swojej córy za bardzo nie goni do porządków i mamy przez to spięcia, no i teściowa jak juz coś zacznie robić to wolę żeby nic nie robiła: nie ma nas jeden dzień to ona podłoge całą umyje, co z tego że zrobiłam to dzień wcześniej ( mop + płyn osobny do paneli, osobny do płytek), ona używa siereczki do naczyć + płyn do naczyć; zamiast odkurzyć, zamiata zmiotka cały dywan, w rzeultacie nakurzone że hej; no ale ma swoje lata i nie da sienic jej przetłumaczyć, jak cos mówię to się obraża i kropka.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
No poza praniem wszystkich kolorow razem, ale uczy sie, uczy
Mój kiedyś tak prał i do tego po pół pralki, zanim mnie poznał; potem się dziwił jak to można całą pralke uzbierać, to ja mówię że kazdy ma tyle szmatek że spokojnie można raz na tydzięń prać, teraz jak Młodej nie było to praliśmy jeszcze rzadziej
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 09:56   #4474
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Cześć, dziewczyny! Mój TŻ pojechał właśnie z rodzicami w swoje rodzinne strony - na Lubelszczyznę, 500km od naszego miejsca zamieszkania i wraca w środę... Musi załatwić tam na miejscu sprawę z rejestracją samochodu... Wiem, że to tylko 2 doby i kilka godzin, ale się chyba bez niego zapłaczę. Ja nawet nie umiem zasnąć, gdy jego nie ma obok. Ehh.
Ale zaraz się szykuję na spotkanie z przyjaciółką, nie widziałyśmy się od maja, strasznie się stęskniłam za nią. Przydadzą mi się takie babskie pogaduchy przy kawałku ciasta.
A co do brzusia, to moje też jest ruchliwe, ostatnio ciągle je czuję - też się zastanawiałam, kiedy ono śpi, chyba w nocy, bo mnie wtedy nie męczy i nie budzi, co najwyżej na siku.
19. tydzień czas zacząć. Jeszcze 1,5 tygodnia do połówkowego.

Widzę, że gadacie o wadze - u mnie 1,5 kg na plusie.

Szaja
, śliczne imię, Dorotka - takie fajne, polskie, proste. Wdzięczne.
A mój pojechał w delegacje, znowu znaczy jak zwykle.. i też smutno ;((( wróci albo w piątek albo w sobote abuuuuuu i ja sama, cholera i znowu zamuliłam, nie chciałam samochodu a tak by mi się przydał wrrrr.....
ja nawet nie chce myśleć ile waże, 6 września się dowiem ile PODROSŁAM i czy wszystko ok, im bliżej to bardziej sie martwie.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 09:57   #4475
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Hope01 tez tak myślę
Tymczasem dziewczyny żegnam się z Wami na weekend, TŻ wyjeżdża na delegację do Krakowa, więc żeby samej nie być jadę do mamy
Mam mega ochotę na pierogi ruskie mojej babci

Miłego weekendu kochane
Ja wczoraj na grilu takie pierożki grzałam, pyszne, chyba 10 zjadłam.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-08-27, 09:57   #4476
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A ja jakbym mogła to bym codziennie prała - lubię. No same powiedzcie: wrzucacie do pralki, sama pierze, a ja mam poczucie, że COŚ w domu zrobione

Delicjanko, tak, poproszę o wpisanie imienia na listę Dorotka

Dziękuję za miłe słowa pod adresem imienia
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 10:04   #4477
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
A propo cellulitisu, kiedyś mój mąż zupełnie nie wiedział co to takiego i kiedy go zapytałam czy mam cellulitis, odpowiedział: "Nie martw się kochanie, masz cellu coś tam". On myślał, że to coś, co kobiety lubią i chciał mi tym tekstem sprawić przyjemność.za pomysłowość.
Mój tez kiedyśnie wiedział , ale powiem wam że jak przestałam brac tebletki anty to mi się znacząco zminiejszył, Tż twierdzi że nie mam wogóle, ale ja tam cos widzę, ale nie aż tak żeby krotkiej sukienki nie ubrać.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Aa to moja śp babcia robila takie to sie pieczonki nazywalo i robila nad ogniem w takim zeliwnym garnku mniam
U mnie to się robi coś takiego w żaliwnym garku: ogólnie rózne warzywa, udka lub karkówka i nazywa się kociołek; przynajmniej w mojej rodzinei tak się mówi, bo Tż nie wiedział co to i nigdy nie jadł. teraz polujemy na taki gar bo nie mamy swojego.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-08-27, 10:10   #4478
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36145609]A ja jakbym mogła to bym codziennie prała - lubię. No same powiedzcie: wrzucacie do pralki, sama pierze, a ja mam poczucie, że COŚ w domu zrobione

Dziękuję za miłe słowa pod adresem imienia [/QUOTE]

Wpisane

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja wczoraj na grilu takie pierożki grzałam, pyszne, chyba 10 zjadłam.
Ojjj ja wczoraj się wkurzyłam bo tzt zaczął przewracać oczami co do mojego jedzenia, a zjadłam rano (o 11) mały kawałek pizzy i o 15 zjadłam troche kopytek i teściowa przywiozła piers z kurczaka zawiniętą w ciasto francuskie no to też zjadłam kawałek może troche większy kawałek plus troche sałatki i taka najedzonaaaa byłam ze dopiero teraz jem śniadanie;p a i troche torta zjadłam <rumieniec> :p no i to ma byc duzo? pffff... ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-08-27, 10:12   #4479
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Moja pierwsza ciaza i poczulam w 18 tyg.

Tak czytam o tych waszych kg do przodu i widzę ze ja bije rekord chyba.
Wy piszecie 2,3 kg wiecej od poczatku ciąży a ja... 7 kg. Zawsze bylam szczupła ale teraz to chyba bedzie ze mnie kulka
Cieszcie się, ja nie przytyłam nic, jestem w 15 tygodniu, robiłam badania na tarczyce i wyszło mi słabe TSH, dzisiaj ide do specjalisty na konsultacje, zobacyzmy co powie.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-08-27, 10:20   #4480
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Mój też w delegacji, wraca na noc i wtorek po to aby znów jechać do piątku
Stary 2012-08-27, 10:21   #4481
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anna2007 Pokaż wiadomość
witam

ja rzadko zaglądam ,ale to tylko dlatego,że mam przygody z moim krwiakiem i dość często ląduję w szpitalu

prawdopodobnie będzie drugi synio-Alanek

Usg było robione w 16 tyg,myślicie,że warto wierzyć,czy poczekać do połówkowego?
No jak tu dziewczyny powiedziały lepiej poczekać bo panuje plaga odpadających pisiorków

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja i Delicjanka również wskakujemy w 22

mhm, jeszcze 34 nieboraczków nam się nie ujawniło klusie kochane

właśnie sobie pomyślałam ile moje dziecię będzie mieć wirtualnych cioć
hehe faktycznie prawie w każdym zakątku Polski będzie jakaś ciocia
Mam nadzieję że moje dziecię nie będzie wstydliwe i pokaże 4 września co ma między nogami

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
drugą noc nie mogę spać, budzę się o 12 w nocy i się męczę, wczoraj normalnie zasnęłam o 7 rano wstałam o 11, dzisiaj zasnęłam po 7 rano, wyszykowałam TZta do pracy o 5 i siedziałam na kompie...........
dzidzia tak mnie już kopie ze naprawdę w nocy jak się przytulam do tzta pleców to mam wrażenie że je czuje ahhaha

dzisiaj zaczynam 22 tydzien, zreszta nie ja jedna !!

później trzeba jakąś fotkę brzuszka wstawić z tej okazji heh
a snila mi się dziś Lady! że buszowała po sklepach dziecięcych

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Mi zawsze pomagają domowe sposoby czyli- pić dużo cieplej herby z cytryną,
pić dużo herby z sokiem malinowym
ewentualnie jak lubisz ciepłe mleko z czosnkiem i troszke masełka;p

jakos mi zawsze przechodziło, nigdy nie piłam żadnych syropów, chyba że mnie totalnie rozwaliło to antybiotyk, ale to było 2 razy jak byłam w UK klimat kompletnie mnie rozwalił, takiej anginy dostalam, a tam mnie chcieli leczyc paracetamolem dobrze ze sis miala jakis antybiotyk i z rok temu jakoś tak mnie wzieło że wrrrrrrr
hahaha tak to jest paracetamolowy kraj- na wszystko Paracetamol Jak ja kiedyś trafiłam tam na izbe przyjęć i brat mnie przywiózł zemdloną z takim bólem miesiączkowym i mówią że paracetamol mi dadzą a ja na nich się patrzę że ja juz takie cos brałam i nospe i jeszcze cos i mi nie pomogło to oni biedni nie wiedzili co zrobić i morfinę mi chcieli strzelić

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36145609]A ja jakbym mogła to bym codziennie prała - lubię. No same powiedzcie: wrzucacie do pralki, sama pierze, a ja mam poczucie, że COŚ w domu zrobione

Dziękuję za miłe słowa pod adresem imienia [/QUOTE]
Ja też lubię pranie, nie dość że w domu ładnie pachnie to i ubrania zawsze świeże no i zawsze mam co powiedzieć męzowi że coś w domu robiłam

Cytat:
Wpisane

Ojjj ja wczoraj się wkurzyłam bo tzt zaczął przewracać oczami co do mojego jedzenia, a zjadłam rano (o 11) mały kawałek pizzy i o 15 zjadłam troche kopytek i teściowa przywiozła piers z kurczaka zawiniętą w ciasto francuskie no to też zjadłam kawałek może troche większy kawałek plus troche sałatki i taka najedzonaaaa byłam ze dopiero teraz jem śniadanie;p a i troche torta zjadłam <rumieniec> :p no i to ma byc duzo? pffff... ;p
Raz na jakiś czas można i tort :P Ja znowu wczoraj opędzlowałam paczkę delicji i dziś kupiłam nowe

Ja dziś byłam na badaniach, krew, mocz i TSH i ft4, w środe wizyta u internisty i mam nadzieję że będzie ok.
A pogoda szaro bura ;/
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 10:22   #4482
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniazlublina Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanie - kiedy po raz pierwszy czulyscie ruchy dziecka? Wiem ze przy kolejnych ciazach zdarza sie to szybciej, ale przy pierwszej ciazy? Widze po wpisach ze sporo z was juz cos czulo, i tak sie zastanawiam...
Ja po raz pierwszy około 19 tygodnia.
Stary 2012-08-27, 10:25   #4483
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ifwka, ale ja też nic nie przytyłam a końcy mi się 20 tydzień jak to gin ujął: jakbyś w 35tc nie przytyła to bym się zaczął martwić, a tak? masz czas ;d zresztą - przy Agatce to samo, dopiero pół kilo po połowie, a w sumie tylko 9kg.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 10:32   #4484
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dzis mam slub koleżanki. I w co ja sie ubiorę?
Jak ja bym poszła na wesele, a tu tylko chrzciny w niedziele i do tego jeszcze na Śląsku , mam nadzieję że na drodze będzie luz.

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
KOńczymy z tymi oknami
Jak cudnie o wiele ciemniej jest teraz w salonie
My zakupiliśy wreszcie rolety zaciemniające do sypialni ale nie ma kiedy zamontować
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-08-27, 10:33   #4485
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Dziś jakiś ciężki dzień. Ochłodziło się znacznie i pada deszcz szaro, buro i ponuro. Nie mogłam się dziś dobudzić. Ale oczywiście pęcherz dawał o sobie znać, więc trzeba było wstać. A jak już wstałam to zaraz do jedzenia, głód z rana mam niesamowity.

Sobota była bardzo pracowita. Rano zakupy, potem TŻ robił sufit w łazience, bo mieliśmy problemy z wilgocią, ale już jest ok. Nasprzątałam się jak głupia ale jakoś czułam w sobie taką siłę i nawet chęć do tego, żeby był piękny porządek. Niedziela była już leniwa, odwiedzili nas kuzyni, był spacerek choć pod parasolem, ale był

Dziś jak już pisałam, brak mi energii póki co na cokolwiek, jakoś taka "zdechła" się czuję. I chyba muszę sobie trochę polegiwać, bo pobolewa mnie brzuch tak w dole szczególnie jak wstaje z pozycji siedzącej lub z leżenia do siedzenia. Dobrze, że niedługo wizyta u lekarza (środa)
TŻ wziął dziś też mój mocz do laboratorium. Ciekawa jestem jaki tym razem będzie wynik, bo jak do tej pory bywało różnie.

Życzę wszystkim miłego dnia
Stary 2012-08-27, 10:35   #4486
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
A co do wieści z brzuszka z połówkowego to julianowi odpadł pisiorek i jet DZIEWUSZKA !!!!!
AAA następny... to może mojej dziecinie urósł pisiorek od ostatniej wizyty.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-08-27, 10:40   #4487
maluchna30
Zadomowienie

Szaja, Dorotka super imię, moja siostra takie ma i wołamy na nią Dora.

Co do psiura mojego, to znowu spał ze mną, nie miałam serca zostawiać go samego. Nocka w miarę lepsza od poprzedniej, piesio chce się bawić, jak mu się coś nie podoba, to nerwy ma i szczeka. Tak mi go szkoda bardzo, takie mądre psisko z tymi swoimi pięknymi oczętami, serce się kraja na myśl, że może cierpieć. O 16 weterynarz, zobaczymy co powie, ale stres mnie nie opuszcza.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg domek wrzesień 2011 202.jpg (73,1 KB, 19 załadowań)
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 10:42   #4488
badziabadzia
Zakorzenienie

maluchna sliczny piesek !! trzymam kciuki żeby nie było nic poważnego
Stary 2012-08-27, 10:42   #4489
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam propozycję: ustawmy wszystkie w podpisie termin porodu, będzie nam łatwiej porównywać swoje odczucia
A jak to zrobić??? Bo ja to taka ciemna masa w sprawach komputerowych
Stary 2012-08-27, 10:46   #4490
ilkas
BAN stały

A mi się dzisiaj śniło, że już urodziłam, byłam z dzidzią w domu i dalej nie wiedziałam jaka płeć I wpadłam na genialny pomysł, żeby zajrzeć w pieluchę i podejrzeć kto to jest...i wtedy się obudziłam, więc płeć dalej nie znana

Spadam wreszcie na te zakupy Do wieczorka kochane, a my nazeczona do 18
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 10:54   #4491
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam propozycję: ustawmy wszystkie w podpisie termin porodu, będzie nam łatwiej porównywać swoje odczucia
Udzielam się w wielu wątkach i nie jestem za takim informowaniem (dosyć powszechne na Wizażu: od kiedy jest się razem, kiedy zaręczyny, kiedy ślub itp) - nie wszystkich do interesuje, a i nie mam potrzeby informowania wszem i wobec o ciąży.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 10:54   #4492
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Czesc dziewczyny

Szaja Dorotka piekne imie

A do mnie przyczepil sie jakis mokry kaszel boje sie zeby sie jakies oskrzela nie przyczepily.... Co moge na to brac????
Ja miałam kaszel na samym początku ciąży. Brałam wtedy syrop z maliną i czosnkiem, jak dobrze pamiętam to nazywa się Prenalem, zapytaj w aptece, na pewno będą wiedzieli o co chodzi. Mi bardzo szybko przeszło po tym syropie. Kuruj się i zdrowiej kochana
Stary 2012-08-27, 10:55   #4493
badziabadzia
Zakorzenienie

ja mam podobne zdanie jak Hosenka w temacie podpisów
Stary 2012-08-27, 11:01   #4494
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Cytat:
mhm dobre. My na to ze szwagre mówimy groszek w leczopodobnym sosie
Cytat:
o to dobrze, bo taki stanik w połączeniu z tymi pieluchomajtkami..... nie wiem jak bym to zniosła
Brzmi kusząco, nie ma co

Cytat:
U mnie też chyba spaghetti jak juz o drożdzówkach to ja uwielbiam z marmoladą mmmm....
Spaghetti jem codziennie ostatini czasy, tzn jak jestem sama w domu, bez TŻta Ale dzisiaj chyba zamiast bolognese zrobię carbonarę
Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Mała
Igor - ale fajne imię! Mega mi się podoba.
Bardzo ładne imię, ale TŻtowi się nie widzi Więc dalej straszę go IDZIM

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was ma coś takiego: a więc leżąc na lewym boku, plecach, a ostatnio i na prawym boku czuję/słyszę jak moje serce kołacze, pierś mi się rusza cała i brzuch wtedy też. Ciśnienie mam niskie zazwyczaj 90/60. Jak tak mam to nic więcej mi się nie dzieje, żadnych duszności ani nic. Powiedziałam mojej gin o tym, to powiedziała, żeby iść do internisty, może ekg zrobić. Ale ja jak to ja, żeby iść do lekarza to ciężko - nie cierpię !!!
Ale teraz w necie wpisałam, i niby to może być arytmia. Ehh
Może jutro się zmobilizuję i pójdę. bo trochę się przestraszyłam.
Hmmm ja się tym nigdy nie przejmowałam, zawsze miałam niskie ciśnienie, serducho zazwyczaj wali powyżej setki. Teraz bardziej to czuję właśnie jak leżę, ale to dlatego, że nigdy wcześniej tak nie wsłuchiwałam się w swoje ciało, tak jak teraz, gdy czekam na odzew ze strony dzidziola

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36138265]
A imię to Dorotka [/QUOTE]
Ja się wachałam głownie między Dorotką, a Agatką, tylko Dorotka źle się TŻtowi kojarzy. Haha, tak czy siak gust do imion mamy podobny

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
no i jak wracałam pociągiej już prawie w samym wro ... nie dobiegłam, wc był zamknięty i puściłam pawia na korytarzu a tyle ludzi było, że dużo stało i mieli pewnie niezły ubaw
Biedna nazeczona

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
U mnie to się robi coś takiego w żaliwnym garku: ogólnie rózne warzywa, udka lub karkówka i nazywa się kociołek; przynajmniej w mojej rodzinei tak się mówi, bo Tż nie wiedział co to i nigdy nie jadł. teraz polujemy na taki gar bo nie mamy swojego.
Dokładnie, też mówimy na to kociołek.
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ja też lubię pranie, nie dość że w domu ładnie pachnie to i ubrania zawsze świeże no i zawsze mam co powiedzieć męzowi że coś w domu robiłam
Też zawsze opowiadam TŻtowi o tym, że zrobiłam pranie i musiałam jeszcze wywiesić pranie jakby to był jakiś wyczyn olimpijski

Wyjechałam w piątek rano i dziś od 8 nadrabiałam Was Skończyłam właśnie, też nic nie przytyłam jeszcze, ale się tym nie martwię, niech dziecię czerpie z matczynego smalcu Idę do biedronki po makaron do spaghetti

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Boże, przeczytałam mojego posta, nie dość, że same literówki, to jeszcze błędów narobiłam
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 11:10   #4495
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość

Wyjechałam w piątek rano i dziś od 8 nadrabiałam Was Skończyłam właśnie, też nic nie przytyłam jeszcze, ale się tym nie martwię, niech dziecię czerpie z matczynego smalcu Idę do biedronki po makaron do spaghetti

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Boże, przeczytałam mojego posta, nie dość, że same literówki, to jeszcze błędów narobiłam
Co do wagi to ja jestem zadowolona, wreszcie osiągnęłam magiczne 50 kg, a długo nie mogłam nabrać kilogramów.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Co do imion u nas na chwilę obecną dla chłopca Krzyś, a dla dziewczynki Emilka. Liczę na to, że już w środę się okaże kto tam u mnie pływa w brzuszku
Stary 2012-08-27, 11:11   #4496
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Co do wagi to ja jestem zadowolona, wreszcie osiągnęłam magiczne 50 kg, a długo nie mogłam nabrać kilogramów.
Ciekawa jestem czy i ja dobiłam już do 50kg ale pewnie tak bo miesiąc temu wyżalam nie całe 48 więc teraz na następnej wizycie na bank będzie 50 a może i więcej

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-08-27, 11:23   #4497
eff8
Zakorzenienie

Dzien dobry

dziewczyny weszlam dzis rano na wage a dawno juz sie nie wazylam a tam szok prawie 4 kg juz mam wiecej
ja nie wiem kiedy tyle uroslo przeciez nie obzeram sie jak glupia ehh zobaczymy co powie lekarka na to

odnosnie wizyt w tym tygodniu - TO JA MAM JUTRO

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 11:31   #4498
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Daria?
mnie się Daria baaardzo podoba ale mojemu tz nie

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36138265]No ja właśnie takie siuśkowe twardnienie mam

A imię to Dorotka [/QUOTE]
ja mam z bieżmowania Dorota
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 11:37   #4499
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

dziewczyny weszlam dzis rano na wage a dawno juz sie nie wazylam a tam szok prawie 4 kg juz mam wiecej
ja nie wiem kiedy tyle uroslo przeciez nie obzeram sie jak glupia ehh zobaczymy co powie lekarka na to

odnosnie wizyt w tym tygodniu - TO JA MAM JUTRO
4 kg do przodu od początku to chyba prawidłowo Moja lekarka z pewnością się ucieszy z mojego 50 na wadze, bo 45 na wyjściu to się jej mało widziało.
Stary 2012-08-27, 11:43   #4500
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

mają któreś wizytę w tym tygodniu?
Ja jutro, i z tego co pamiętam jeszcze kilka dziewczyn też

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
ja mam podobne zdanie jak Hosenka w temacie podpisów
I ja, zresztą na pierwszej stronie są terminy porodów.

Właśnie gotuje mi się zupa ogórkowa, a na drugie zrobię w piekarniku mięso z ziemniakami, dynią i pomidorami

Ja też lubię robić pranie, zawsze jak mąż mnie pyta co dziś robiłam to mogę powiedzieć że pranie Nie ważne że pralka sama pierze

Co myślicie o wiaderkach do kąpieli??

Edytowane przez laurka23
Czas edycji: 2012-08-27 o 11:45
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości