|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
|
|
|
|
|
#4562 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]() niestety taki właśnie sposób
|
|
|
|
|
#4563 |
|
Zadomowienie
|
Brumku, ekstra impreza! Tymek elegancki, rodzice szczęśliwi i cała oprawa rewelacyjna.
, a Tymka rzęsy powaliły mnie na kolana. Mów szybko co się dzieje, jakaś okazja na kupno domu w centrum się trafiła? ![]() No i jeszcze zbieram szczękę z podłogi po obejrzeniu kupnego gadżetu. ![]() Natka, o matko, biedulo zamiast do Wisły to na pogotowie trzeba było jechać. Cookie dobrze pisze lepiej zrobić prześwietlenie i sprawdzić czy gips nie jest konieczny. ![]() Co do kierowcy Hani to Domek może być spokojny- miłości z tego nie będzie. Tymek jest synkiem mojego brata, więc oni bardziej jak rodzeństwo. ![]() Telik, Super że i u Was wszystko się udało, czekamy na bardziej obszerną relację i zdjęcia. Agawoo, biedna Amelka -dobrze że już zapomniała o wypadku i znowu jest radosna. Mam nadzieję, że Wasze rany też szybko się zagoją. ![]() Ellika, no to mieliście niezły weekend. ![]() Aania, no padłam z ćwikły. Cookie, biedna Zuza, dobrze że macie to już za sobą. |
|
|
|
#4564 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Leeeje Cytat:
Cytat:
Większość nieostrych albo beznadziejnie wykadrowanych, bo tak to jest jak soę komuś wepchnie aparat w ręce, żeby cykał ![]() Cytat:
Cytat:
![]() - Lampiony puściliśmy tylko dwa, chociaż mieliśmy 10 Ale jakoś wcześniej zapomnieliśmy, a potem się już późno zrobiło...- ja ma błękitny sznureczek. Cytat:
Bardzo współczuję i Wam, i Amelince Długo Lili bez żarełka wytrzymuje ![]() Też kocham te oczy
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
nie, ciesze sie ze wraca. dlatego pisze, bo bede w sumie caly dzien znaczy sie bylam) tylko z nim i resztą dorobku
|
|
|
|
#4566 | ||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie mieszkanie? Bo my na razie tylko sobie marzymy, nic nie kupujemy ![]() - Cytat:
No i dalej na działce teściowej Cytat:
Cytat:
![]() Ale może to w takim razie jedno zatrucie było? Te wymioty i Karolci i Twoje dolegliwości ![]() A z mamą bardzo, bardzo Ci współczuję Cytat:
![]() Cytat:
A jaki teraz macie kolorek ścian? Lubię takie świeżutkie pokoje po remoncie Nawet sprzątać je lubię ![]() Cytat:
Aż niewiarygodne!Cytat:
Tymus faktycznie chyba teraz sie orbi mieszany ![]() Cytat:
No to nie za dużo nam napisałaś, co u Was Cytat:
Cytat:
Ale mieliście fajna wycieczkę W drugiej klasie podstawówki ![]() Cytat:
O kłopotach w Klubie chyba napisze w wolnej chwili. Cytat:
![]() Cytat:
Marzenka, blisko jesteś, nawet nie wiesz jak bardzo. Tylko że to nie okazja i wcale nie cieszy. Natka - jak dzisiaj? Bardzo obolała jesteś? Możesz chodzić? Telik - będą zdjęcia?
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Brumek mi się zdjecia bardzo podobają, a Ty jakiej sukience wystąpiłaś? chyba w tej której zdjęcia nie mogłaś znaleźć i nam pokazać. Rodzina Brumków na 6 z plusem A co tam się dzieje u Was? pisz nam tu![]() Marzena Ania ćwikła też boska Natka olaboga, ale się potłukłaś. Ja też taka ofiara losu, zawsze coś zbiję, palca rozwalę, przewrócę się, rozsypię itp ![]() Agawoo biedna Amelka. maleństwo takie. Użyłaś Ci powiem a z tż o co poszło?Elika no i teraz siedź i zajmij się sobą, a mamę olej. No ale ja wiem że na chudniecie jelitówka i te sprawy jest dobra. Można 3 kg w dzień zgubić.![]() Marina słyszałam o takim przenoszeniu. Tylko czy te bale są dobrej jakości? bez korników i szkodników w środku? pomysł jest, zawsze to swoje. Jak macie jakąs kase na start, bo na pewno trzeba żeby odremontować, na materiały. Wróciłam od "zębologa". Nic nie ma złego, nie ma ubytków, na prześwietleniu nic nie widać żeby coś się działo. Rozwiercił mi 5 bo tak lokalizowałam ból- nic- wymienił tylko plombę i wróciłam. Od 2 dni w sumie mnie już nie ćmi ten ząb, ale jakby nadal coś to będziemy szukać.Dziękuję za kciuki. Teściowa mówiła ze sara bardzo marudna i chyba ma katar, wyszła z nią na dwór ale wróciła bo wieje i bała się o ten katar . Chyba do mamy chciała, bo teraz się bawi, jest normalna i kataru ja nie widzę może się powyła i tak jej pociekło..Idę gotować ![]() Coś jeszcze chciałam, nie wiem co? CO ZE ZLOTEM. ![]() A. Małe sprostowanie. Ta koleżanka co na narty jedzie i dziecko zostawia to one w tej chwili ma 4 miechy. W styczniu będzie miało 9 zaraz niech policzę) -9 . Ja nie dorosłam do tego. Nie o to chodzi że z teściową nie chcę zostawić. Z nikim bym nie zostawiła. Nie neguję tego że ona tak robi i nie potępiam. No ja bym poprostu nie potrafiła, nie wiem od czego to zależy..
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-08-27 o 12:21 |
|
|
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sukienka była ta z linka własnie Taka jaskrawa ![]() A te nasze kłopoty to na dłuższe pisanie, a teraz mi ciężko bo mam tylko jedna rękę Drugą pewien Ssak okupuje
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
znajoma ma do sprzedania szczepionke ENGERIX. któraś chętna? to na wzw typu b jesli ktoras szczepila bez rtęci tymi szczepionkami
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-08-27 o 13:46 |
|
|
|
#4571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz zapisaąłm sie na studia podyplomowe i tez juz myśle, ze szkoda mi tych weekendów... Współczuje wizyty u dentysty-sadysty. Ja mam fobie jesli chodzi o wiyty na fotelu. teraz ćmi mnie torche jedynka i boje sie przyznac TŻ bo mnie wysle Dodam, ze całe moje zycie lecze namietnie zeby a one i tak sa kiepskiej kondycji. ide dopiero jak juz ból jest nie do wytrzymania Wiem durne to jak nie wiem...
|
|
|
|
|
#4572 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek pisz w K., chyba się domyślam o co chodzi
. Ja odpadam ze zlotu. Chorego psa nie zostawimy teściowej, do Uli też nie jedziemy - mam nadzieję, że na wiosnę się do Wawy wybierzemy .Z psem dziwnie, wczoraj lepiej, dzisiaj gorzej. Cały czas biegunka, dzisiaj znowu wymioty i nadal prawie nie je. Wczoraj do tego poszła jej żyła i trochę kroplówki wylało się pod skórę. Zrobił się baniak, dzwoniliśmy do weta i powiedział, że się rozejdzie pod skórą, kazał wyjąć wenflon. Eh... Jutro jednak robimy test na parwowirozę. Ostatnio mówili, że jakby miała parwo, to już by było po niej. Nie wiadomo co jej jest . Ale jestem zła na tę wolontariuszkę... oczywiście od czasu kiedy mąż do niej dzwonił, że pies jest pod kroplówką i po zastrzykach już się nie odezwała. A mówiła, że będzie się na bieżąco dowiadywać o stan Nuty. Nam mówiła tylko, że jeść nie chce i jest zalękniona. O biegunce i odwodnieniu nie wspomniała. Nie wiem jak tak można...
|
|
#4573 | |
|
Rozeznanie
|
Agawoo tak to o Twoja Amelcie mi chodzilo , ja oczywiscie gafy strzelam.
Brumciu u nas bez zmian raz jest dobrze , a raz nie. Wiesz nawet nie mam co napisac .nic sie u nas nie dzieje . Sophie dostala Lego duplo , no I uczy sie wpinac klocki , najbardzie ja interesuja pan I pani Lego . Caluje sciska.Zaczelam cwiczyc wieczorami na steperze 1000 razy do tego 120 brzuszkow , zobaczymy jak dlugo wytrzymam. Dostalam @ wiec samopoczucie do d..... Z tz sie pozarlam no I cisza jak makiem zasial . Zupa jarzynowa wstawiona, troche mnie wystraszylyscie z tym kurczakiem , poniewaz ja mojej Sophie to przewaznie kurczaka daje no I rybe ale nie zabardzo jej podchodzi.dzis schab gotuje wiec lekka odmiana.---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- [QUOTE=myha82;36149432]Troche te 9 miechów zmienia postac rzeczy. Mimo to ja i tak mam opory w wieku ponad 12 miesiecy. Nawet jak wychodze na "przepustke" to mam opory. Niby człowiek marzy żeby sie chociaz na chwile wyrwac i rozerwac ale jak przychodzi co do czego to cieżko jest sie pozegnac z Martynka i po prostu wyjsc. nawet jak idziemy do kina z TŻ to pół seansu mysle co sie dzieje w domu i mam wyrzuty, ze ja zostawiłam z ukochana babcia. teraz zapisaąłm sie na studia podyplomowe i tez juz myśle, ze szkoda mi tych weekendów... ] Ja prawde mowia to dwa razy Sophie zostawilam z moja siostra , Bo bylo dziecko chore a ja musialam pare rzeczy pozalatwiac , no I oczywiscie zrobilam to w mig ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4575 |
|
Wtajemniczenie
|
madziaranew u mnie zarówno mama jak i TŻ świetnie sobie radza wiec nie ma takiego problem, ale ja wychodzac zawsze mam poczucie, ze powinnam ten czas poświecic jej a nie sobie. A jak jestem z nia to czasami marze, zeby chociaz na chwile sie gdzies wyrwac szczególnie jak ma marudne dni. I dogódź tu matce
![]() iustyna1 poderzane to z ta wolontariuszka Oby to nie była parwowiroza
|
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Radek też pluł rybą ale jak mu zrobię tak:
http://www.osesek.pl/ksiazka-kuchars...-miesiacu.html to zjada. Ja nie usuwam włoszczyzny tylko gotuję wodę+włoszczyzna, ryż i jak miękkie to dodaję rybę ugotowaną na parze. Doprawiam koperkiem i kawalątkiem rosołku ![]() W nocy to też tylko ja jestem wstanie uspokoić Radka. |
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
zapomnialam sie pochwalic
moje mlodsze dziecie dzis wstaje (akurat słyszalam i juz bylam w pokoju). wychodzi z łóżeczka i nagle oswiecenie - brat lezy w łóżku!!! wiec cyk do brata i całuje go, glaszcze (troche brutalnie, ale i tak juz mniej klepie)... a artur "fuuu, mamo, ona mnie OBŚLINIŁA!" ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
wiec nie dziwie sie ze kiedys, po bolesnym lądowaniu na 4 litery, poprosił żeby go w d.pke pocalować na szczescie wytłumaczylam ze stopy i tyłki masujemy
|
|
|
|
|
#4578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4579 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiki dziekuje dla Sophie, moglabys nam ja pokazac Cytat:
robie prywatnie, dzwonilam tylko do pediatry by podpowiedziala ktore najlepiej zrobic. Dzis juz rano bylysmy na pobraniu krwi (masakra byla, Wiki sie darla jak opetana). Jutro wyniki i bede sie umawiac na wizyte. Postanowilam sama jej zrobic tak kontrolnie te wyniki. Jakis czas temu miala leukocyty w moczu, dla swietego spokoju przebadam ja. |
||||
|
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
wzw b bez rtęci
|
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyna, która śpiewała u nas w kościele na ślubie dostała się do drużyny Kozidrak w bitwie na głosy
Super laska, mieszka 3 km od nas.
|
#4582 |
|
Zadomowienie
|
Bry kuny
nadrobiłam uffff ale płodne z Was babki! bardzo ładnie ojj Nutka dalej choruje coś poważnego trochę Was wpuścili w maliny sporo kasy już poszło i to jeszcze nie koniec o jerona!!!! Wiki!!!! sto lat księżniczko!!!!
|
#4583 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że wszystko się ułoży Do pracy idę w dniu urodzin ![]() bo zaczynam szkoleniem BHP,a ten kto Nas będzie szkolił będzie dopiero 13stego września. Piękne zdjęcia ! Krówki smakowały? Dla mnie Tymuś to cały TY !! Cytat:
Uuuu może jedź na pogotowie? Bo z tego co piszesz nie wygląda to za ładnie ![]() Cytat:
Cytat:
ciekawe to co piszesz...---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4584 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry.
Brumku sliczne zdjecia. Justyna przykro mi, ze z psina nadal zle. Agawoo wspolczuje przezyc. Lili, Madziaranew u nas tez tylko ja jestem w stanie ukoic Antka w nocy jak sie rozwrzeszczy, dlatego poki co, nie rozwazam jego zostawienia komus na noc. Zreszta nie mam potrzeby. Kurcze w zeszlym roku upaly nieziemskie byly o tej porze, a teraz taka jesienna pogoda... Teraz mi sie wlaczyl tryb wspominania jak to bylo rok temu.. |
|
|
|
#4585 |
|
Rozeznanie
|
Uf nadrobiłam, ale ile zdążę odp. nie wiem, bo mała może lada chwila się obudzić.
brumek żeby problemy poszły precz albo pozytywnie się rozwiązały. Cudne zdjęcia, widac imrpezka udana. a Tymcio usnął u Tż na rękach? ![]() marzenka a tma od razu dedektyw, mając już Was kilka w gronie znajomych, łątwiej mi do Was dojść A wózek fp już kiedyś pisałam - wygląd za tę cenę nie powala, taka miniaturka, ale ejdnak spełnia swoją funkcję należycie i dla takiego malucha spacerowicza jest idealny![]() agawoo straszny splot tych neiszczęśliwych wydarzeń. biedna Amelka! A ja w ogóle nie pogratulowałam "3" mamuśce-fasolce ![]() iustyna my kiedyś w tkaim stanie wzięliśmy kotka ze schroniska dla koleżanki. Wypomina nam do dzisiaj ten "prezent" ale na szczęście dziś jest mega szczęśliwym kotkiem i właściciele nie wyobrażają sobie życia bez niej. jednak początki był trudne. Ze schroniska wzięta jako zdrowy kotek, a w domu okazało się inaczej. Nie wiem już co jej było, ale z 2 - 3 tyg. ejżdzenia po lekarzach, klinikach, kroplówki tona leków i kotek wydobrzał. Ile kasy ile czasu ile nerwów kosztowało to koleżankę, ale dziś jak pisałam wyżej- szczęsliwy kot i u Was na pewno tez tak będzie. A w temacie schronisk, moja mama 2 lata temu wzięła ze schroniska psa owczarka suczkę. Po miesiącu miała 6nowych piesków ![]() też w schronisku nic nie mówili, że jest szczenna, a jak pytaliśmy wet. to mówili, że musieli o tym wiedzieć..... Dziś miałam mieć na obiad z Alą rybkę z parowaru ale neistety będzie smażona |
|
|
|
#4586 | |||
|
Wtajemniczenie
|
napisze nizej... Cytat:
biedna Ami Cytat:
Cytat:
ufff...nadrobilal...oszal alyscie z tym pisaniem... Impreza sie udala, choc nie trwala dlugo (2h i po sprawie). Wiki oczywiscie byla w centrum zainteresowania i widac bylo ze jej sie podoba. Dostala troche zabawek, ubranko i pieniazki. Tort byl pyszny choc zamawiany na szybko... zaraz wstawie zdjecia na zdj nr 2 Wiki wypatruje gosci
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-08-27 o 14:52 |
|||
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Lili ( chyba Ty pytała. ) no bez działki taki domek. Kolina b. fajny link w.tawiła. Za te.ciami je.t działka- hmm w .umie lep.ze to niż na jednym podwórku. Odgrodzimy .ię fo.ą jak co.
![]() M. ma wła.nie z chłopakami z pacy remontować we wrze.niu taki domek, już przenie.iony aż z gór. Wiadomo- trzeba będzie .ię .tarać o jaką. pożyczkę ale łudzę .ię, że M. będzie mógł wzią.ć tak z 15 ty. Chociaż wątpię. Ale może To może na początek by wy.tarczyło... Dużo w.parcia miałby od kumpli z pracy i pomocy w robocie... NIektóre domki naprawdę .ą fajne, widziałam tai za 6,500 ty. i .ię zakochałam normalnie. Na .ocjalne nie.tety nie mamy .zan. Pierw.zeń.two mają rodziny wielodzietne, .amotne mamy, bezrobotni rodzice. U na. na .ocjalne czeka .ię 8 lat. Wiku.iu kochana, 100 lat naj.zczer.zych życzeń gwiazdeczko piękna! Porównanie za☠☠☠i.te- Wiki .ię bbbaardzo zmieniła
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-08-27 o 14:40 |
|
|
|
#4588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4589 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
kolory mamy dwa: szary i niebieski, taki intensywny, ciemny i o ładnej nazwie - niebieski portugalski ale jeszcze sporo roboty: półki, zasłonki i po ramki na zdjęcia muszę się do ikei przejechać. A dziewczyny mają pokój fioletowo (taki wrzosowy) - niebieski (niebieski ciepły wpadający w turkus) i do tego ciemno różowe roletyiustyna bardzo współczuję przejść z Nutką, a miałam nadzieję, że już dużo lepiej. Oby szybko wyzdrowiała a wolentariuszka rzeczywiście dziwna..... normanie jakby przed Wami ukryła prawdziwy stan psinki.tak to ja jakoś tak się nie mogłam ogarnąć, ale bardzo mi Was brakowało
|
||
|
|
|
#4590 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku, Stronczku widać, że urodzinki udane
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

, a Tymka rzęsy powaliły mnie na kolana. 

Ale jakoś wcześniej zapomnieliśmy, a potem się już późno zrobiło...

W drugiej klasie podstawówki 

No ale ja wiem że na chudniecie jelitówka i te sprawy jest dobra. Można 3 kg w dzień zgubić.
. 

) - bylam juz rano w laboratorium, u 4 lekarzy, popoludniu (w innym miescie!) bedzie psycholog, a jutro jeszcze 2 lekarzy